AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-11-2007, 00:25   #11
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı 21 RED oyuna karşı 27 EVET oyu ile kabul edildi

Oylamayı, Ermeni tasarısına karşı Türkiye'nin tezlerini anlatmak üzere Washington'da bulunan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış başkanlığındaki TBMM heyeti ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da izledi.
11.Ekim.2007 00:16:24
samanyolu haber
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 00:27   #12
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
aferin simdi cok iyi bir is yaptin amerika
hey gibi bush hey ne oldu senin otoritene vezirlerine soz geciremez olmussun
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 00:28   #13
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
paylasim icin tesekkurler ak_mavish
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 00:33   #14
Kullanıcı Adı
ibrahim44
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
İşler iyice karıştı
Sanırım bu da iyiye giden Türkiye için oynanan bir oyun pkk,kuzey ırak ve ardından bu tasarı
Rabbim hayırlısını versin
ibrahim44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 00:41   #15
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
Alıntı:
ibrahim44 Nickli Üyeden Alıntı
İşler iyice karıştı
bence karismadi amerika bosuna mi yirtiniyordu dis isleri bakani, bush
bu iki isim istemedigi halde birsey olmussa ben ce en dogrusu olmustur
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 00:56   #16
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Standart Ermeni iddialarını kabul eden ülkeler
Alıntı:
aksavaşçı Nickli Üyeden Alıntı
Vatan'ımıvı iki yoldan işgal etmeye çalışıyolar.
1)ermeni soykırımı iddası
2)pkk

katılıyorum...türkiyenin en büyük iki sorunu haline geldi... sözde ermeni soykırımı ve pkk....
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 01:07   #17
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Ermeni iddialarını kabul eden ülkeler
sorun bizde o kadar cok ki
kurt sorunu ermeni sorunu turban sorunu oss sorunu issizlik sorunu .................
keske sadece 2 tane olsa
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 08:37   #18
Kullanıcı Adı
sadeceali
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
Şimdi bakalım nolcak o "ülke ilişkilerine" nolca "incirlik üssüne".. valla ilişkileri bilmem ama devlet incirlik üssünü kapatıp orayı adanalı çiftçilere verebilir.. :D başkada bi işe yaramaz...
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 10:53   #19
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Ermenistan başbakanının itirafı
Soykırım yasa tasarısı kabul edildi. Peki bu itirafı biliyorlar mıydı?
Bu sabaha karış ABD’de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde Ermeni tasarısı kabul edildi. Bugün Güneri Civaoğlu da "Ermenistan Başbakanı'nın itirafı"na yer verdi.

Ermeni kıyımı iddiaları bağlamında Ermenistan'ın ilk Başbakanı Ovanes Kaçaznuni'nin 1923 yılında Bükreş'te yapılan Ermeni meselesiyle ilgili Taşnak Partisi toplantısında sunduğu bir rapordan alıntı yapıyor Civaoğlu...

Türklere savaşı biz açtık

1914 sonbaharında, Türkiye henüz savaşan taraflardan birine katılmadığı dönemde, Güney Kafkasya'da büyük gürültü içinde ve enerjik biçimde Ermeni gönüllü birlikleri oluşturulmaya başlandı.

Türklere karşı ayaklandık. Barışı sabote etmek için savaştık bile. Artık hepimiz Türklerin düşmanı olan İtilaf devletlerinin kampındaydık.

(...)
Aklımız dumanlanmıştı

Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük. Artık, Türklere ne gibi bir güven telkin edebiliriz ki? Aklımız dumanlanmıştı Askeri operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya'ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz.

Türklere karşı ayaklandık ve savaştık

Türklerin milli mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. Sevr Antlaşması gözümüzü kör etmişti. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği büyük Ermenistan hayali vardı. Ama biz hiçbir zaman devlet olamadık. Türkiye Ermenistan'ı diye bir devletin hayalden öte olmadığı gerçeğini göremedik.

(...)

Türkler doğru yaptı
Türkler doğru yaptı 1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu bir tehcire tâbi tutuldu. Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır.

(...)

Barışı sabote ettik
Kaderden şikâyet etmek ve felaketlerimizin sebeplerini kendi dışımızda aramak acıklı bir durumdur. Bu bizim (hastalıklı) milli psikolojimizin karakteristik bir özelliğidir ve Taşnaksutyun Partisi de bundan kaçamamıştır.

Osmanlı'dan, Akdeniz'e uzanan bir Ermenistan talep ettik. Derhal gönüllü birlikleri oluşturduk, Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği Ermenistan hayali vardı, gerçeği göremedik."





İNTERNETHABER

  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:15   #20
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Ankara sert tepki gösterdi: Daha ileri götürmeyin



Hükümet, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini esefle karşılayarak, kınadı.



Temsilciler Meclisi çalışmalarına Ermeni Patriği'nin duasıyla başladı (bizim ülkede irtice diye çoktan ipi çekilmişti)


Dışişleri Bakanlığından yapılan hükümet açıklamasında, ''Temsilciler Meclisinin bir komitesinin nesillerdir özenle geliştirilmiş bir stratejik ortaklığı ve bu meyanda dost ve müttefik bir ülkeyle ilişkileri, fevkalade hassas bir dönemde zora sokacak olan bu tasarıyı bu şekilde ileriye götürmesinin sorumsuzca bir davranış olduğu'' belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 10 Ekim 2007 tarihinde gerçekleştirdiği oturumunda, Osmanlı İmparatorluğunun işgal güçleriyle işbirliği yaptığı için Ermeni tebasının bir bölümüne yönelik olarak 1915 yılında aldığı tehcir kararını ''soykırım'' olarak niteleyen 106 sayılı karar tasarısını 21 oya karşı 27 oyla kabul ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''1915 olaylarının niteliği halen tartışılmaktadır. Birçok tanınmış uluslararası tarihçi bu döneme yayılan tehcir uygulamasını Ermeni iddialarının aksine Birinci Dünya Savaşı şartlarında alınmış bir harp dönemi güvenlik tedbiri olarak değerlendirmektedir.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin bilhassa Türk ve Ermeni ortak tarihini ilgilendiren bu konuda tarihi çarpıtan şekilde yeniden yazmak gibi bir görev ve işlevinin bulunmadığı açıktır. Parlamentoların görevi halklar arasındaki ilişkilerin daha da iyiye götürülmesini sağlamak, tarihe değil geleceğe bakmaktır. Ülkemiz yıllardır tarihin tartışmalı dönemlerinin yasama organları tarafından değil, tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini savunagelmektedir. 2005 yılında Ermenistan'a ortak tarihimizin tartışmalı bölümlerinin Türk, Ermeni ve gerekirse üçüncü ülkelerin tarihçilerince doğruluğu tartışma götürmeyen arşiv belgeleri üzerinde incelenmesi yönünde yaptığımız çağrı da, ülkemiz tarafından bugüne kadar yürütülmekte olan bu anlayışın bir tezahürüdür. Ermenistan tarafından halen olumlu yanıt verilmeyen ve iki ülke arasındaki 1915 olaylarına dair anlayış farkının samimi ve açık bir diyalog yoluyla giderilmesini öngören önerimiz halen masadayken, böyle bir karar tasarısının özellikle müttefikimiz ABD'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden geçmesi büyük bir talihsizlik olmuştur.

Ermenistan'ın bu samimi önerimizi kabul etmek yerine gerek perde arkasından, gerek son zamanlarda açıkça tasarının kabulüne yönelik maksatlı bir gündem izlemiş olması ayrıca not edilmiştir
.''

''Hükümetimiz alınan bu kararı esefle karşılamakta ve kınamaktadır'' ifadesine yer verilen açıklamada, Türk ulusunun tarihte hiçbir zaman işlemediği bir suçla itham edilmesinin kabulünün mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, tasarının Komitede onaylanması sürecinde en üst düzeyde ABD yönetimi ile ABD'de çok sayıda önemli, deneyimli ve bilinçli şahsiyetin yoğun bir biçimde tasarı karşısında tutum aldığına ve bu yönde girişimlerde bulunduğuna dikkat çekilerek, ''Buna karşın, tasarının Komitede yine de oylanmış ve kabul edilmiş olması, tasarı lehinde oy kullananları ve onlara bu yönde telkinlerde bulunanları tarih önünde sorumlu kılacaktır'' denildi.

Hükümet açıklaması şöyle devam etti:

''Temsilciler Meclisinin bir komitesinin nesillerdir özenle geliştirilmiş bir stratejik ortaklığı ve bu meyanda dost ve müttefik bir ülkeyle ilişkileri, fevkalade hassas bir dönemde zora sokacak olan bu tasarıyı bu şekilde ileriye götürmesi sorumsuzca bir davranıştır.

Temsilciler Meclisinin tasarıyı bulunduğu noktadan daha ileriye götürmemek konusunda sağduyulu davranacağını hala ümit etmekteyiz. Bu noktada tüm Temsilciler Meclisi üyelerine ve özellikle de Temsilciler Meclisi Başkanına tarih önünde düşen sorumluluk açıktır.

Kararın Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda kabul görmemesi için her türlü çaba gösterilecektir''


AA
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta