AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-12-2011, 21:04   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart CHP kendi ipini nasıl çekiyor?


Hükümete muhalif duruşuyla bilinen ünlü köşe yazarı ve programcı, CHP konusunda çok önemli noktalara işaret ederek, CHP ile ilgili tehlikeli bir duruma dikkat çekti.
Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun Yeniçağ'daki 'CHP kendi ipini çekiyor' başlıklı yazısı partilileri kızdıracak. ''Bugünkü AKP İktidarından bunalan ve ülkenin tehlikede olduğunu düşünen insanların, yıllardır “ısrarla umut bağlamak” istediği CHP’de sürekli anlamsız işler oluyor'' diyen Cevizoğlu, ''CHP yönetimi (Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil) yaptığı açıklamada, milletvekili olmak isteyen il başkanlarının 10 Ocak’a kadar istifalarını vermelerini istemişti. 81 ilin yarıdan fazlasının il başkanı milletvekili olmak umuduyla istifa etti. İlk bakışta normal gözüken bu durum, CHP’nin kendi ipini çekmesi anlamına geliyor. İnşallah yanılırım'' dedi.

''CHP kendisini tasfiye mi ediyor?'' diye de soran Cevizoğlu, ''Bakınız, tek tek gidelim. Niçin örgüt temsilcilerinin istifası isteniyor? Bu, niçin başka partilerde ve bugüne değin CHP’de yoktu? Eğer amaç, bir kişinin iki işi birden yapmaması, herkese mümkün olduğunca görev verebilmek ise, buna inanmak zor. Çünkü.. Bir seçim döneminde en büyük güç olan il başkanlarına diyorsunuz ki, “Seni milletvekili yapmamı istiyorsan istifa et!” Diyelim ki adam istifa etti, ne olacak? Bu kişilerin milletvekili aday listesine gireceği kesin değil ki...Yeni il başkanı olarak atadığın adama da -zımnen- diyorsun ki, “Sen artık il başkanısın, milletvekilliğini unut.” Peki bu adam artık niçin çalışsın?''

Her politikacının gönlünde ve hedefinde milletvekili olduğunu, bunun da doğal olduğunu kaydeden Cevizoğlu, ''Adamın hedefi yoksa, niçin parti örgütü içinde aktif çalışsın? Diyelim ki, 42 ilin başkanı değişti, şimdi bu yeni gelen adamlar (kadınlar), seçim öncesi çalışır mı? Hadi ben bilemedim de siz bildiniz!.. Yeni il başkanları da, milletvekili olma hedefi olmadan “başkalarını” milletvekili yapmak için cansiperâne çalıştı. Kılıçdaroğlu, Gorbaçov olmamalıdır. Peki, mevcut il başkanlarının hem görevinde kalarak çalışması; hem de isteniyorsa milletvekili listesine girmesinde ne sakınca var ki?
Eğer -bilemediğimiz- bir sakınca var ise, o zaman genel merkez yönetimi niçin istifa etmiyor? Onlar, bu seçimde aday olmayacak mı?'' diye sordu.

''Biraz politika yapmış az deneyimli bir politikacı, ama siyaseti yakından izlemiş çok deneyimli bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim'' diyerek akıl da veren Cevizoğlu, ''Bu yöntemle parti örgütlerini seçim öncesi çalıştıramazsınız. 2007 genel seçiminde, CHP’den aday gösteren DSP’nin hiçbir örgütü çalışmamıştır. Bunun pek çok örneğini de sizler sıralayabilirsiniz. Sonuç olarak. Yeni CHP’nin yeni Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin Gorbaçov’u” olmamalıdır!.. Gorbaçov ne yaptı derseniz, yenilik (perestroyka ve glasnost) yapıyorum diye ülkesini bölmüştü. Umarım bu yazı çok yanlış bir yazı olmuştur ve ben çok yanılmışımdır'' dedi.

Toplumsal Hafıza

 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-12-2011, 22:06   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
ne halleri varsa görsünler..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 10:31   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Seni milletvekili yapmamı istiyorsan istifa et!” Diyelim ki adam istifa etti, ne olacak? Bu kişilerin milletvekili aday listesine gireceği kesin değil ki...Yeni il başkanı olarak atadığın adama da -zımnen- diyorsun ki, “Sen artık il başkanısın, milletvekilliğini unut.” Peki bu adam artık niçin çalışsın?''

Bir müddet il başkanlığı yapmış olanın istifa edip milletvekilliği için hareket etmesi normal değilmi ki ve bir başka tuhaf şey il başkanlığı boşalmışsa allttan gelen taze siyasetcinin ilk adımı olarak il başkanı olarak görev yapması çok normal. Bence her şey rutin ve olması gerektiği gibi işliyor.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 10:51   #4
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne halleri varsa görsünler..
Aynen bende öyle dedim Ne halleri varsa görsünler
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 11:26   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Bu halk bu hizmeti gördükten sonra bu chp ye devlet emanet etmez...
Kemal para arayadursun biz işimize bakalım...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 11:38   #6
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
sen oyle zannet...
adamlar kemali hala kurtarici olarak goruyorlar...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 01-13-2011, 11:49   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
chpye sırf atatürkün partisi diye oy veren insan adı kemal diye adamı kurtarıcı görür şaşırmamak lazım...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım