AK Gençliğin Buluşma Noktası
Belgelendirme AK Partimiz hakkındaki bütün yalan haber ve iftiraların aksini belgelendiriyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-21-2012, 15:58   #1
Kullanıcı Adı
manifesto
Standart ERBAKAN ve ÇEKİÇ GÜÇ
İnternette bu konu ile ilgili derlenmiş ciddi bir kaynak konu yok.Bu yüzden kaymak bir konu olması bakımından bu konuyu açıyorum

Bildiğiniz gibi ÇEKİÇ GÜÇ ( Operasyon Provide Comfort ) Birinci Körfez savaşından sonra 1991 Baba Bush'un da isteği ile BM tarafından İncirlik NATO üssüne konuşlandırıldı.

Amacı bölgede uygulanan hava sahası yasağını kontrol etmek.Bu bağlamda çok eleştiriler de aldı PKK yı desteklediği bölgede Kürt Bağımsız devletinin kurulmasına yardım ettiği gibi..

Çekiç Güç Operasyonu ile ilişkileri geliştirmek istiyordu Türkiye Hükümetinin isteği 31 Aralık 1996 tarihinde itibaren resmen sona erdi. Çekiç Güç yerine Northern Watch kuzey uçuşa yasak bölge uygulanmasına misyonu ile 1 Ocak 1997 tarihinde başladı. Fransa'da katılmayı reddetti bu yüzden Erbakan hükümeti TEZKEREDEN Fransa ibaresini çıkarttı.

Erbakan sürekli olarak eleştirdiği Amerkan askerlerinin varlığına isim değiştirerek yani muhalefette iken Çekiç Güç karşıtı sözlerini de yememek adına Çekiç Güç = Kuzey Keşif

Keşif Güç ise yani Çekiç Güç'ün Türkiye'deki faaliyetleri 1 Mart 2003 tarihinde ikinci körfez savaşı akabinde Bakanlar Kurulu kararıyla bitirildi.

________________

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Körfez kirizi sonrası Irak ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının hedeflerine ve ruhuna uygun olarak ve Irak'ın toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesine özen göstererek, Amerika Birleşik Devletleri hava unsurlarıyla İngiltere ve Fransa hava unsurlarının katılımıyla, Türkiye tarafından belirlenecek ilke ve kurallara bağlı olarak, sadece keşif ve gerektiğinde önleme uçuşlarıyla sınırlı hava harekâtında bulunulmasına, lüzum, hudut, kapsam ve zamanı Hükümetçe tayin ve takdir olunmak üzere 31 Aralık 1996 tarihinden itibaren 6 ay süre ile Bakanlar Kurulunun yetkili kılınması için Anayasanın 92 nci maddesine göre izin verilmesini arz ederim.

Necmettin Erbakan
Başbakan

________________________________

Bülent Ecevit ise bu yeni Keşif Güç kurulmasına ilişkin tezkereye muhalefet ediyor , ne ilginç değil mi ?

Bakın rahmetli Ecevit ne demiş ;

"Peki, şimdi, Bakanlar Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisinden ne istiyor? Bakanlar Kurulunun istekleri şunlar: Çekiç Güç denilen o Çokuluslu Güç, adı değişerek de olsa, yine güneydoğuda kalsın -aynen kalacaktı; fakat, Fransa son anda çekildi- bir ufak değişiklikle"

.....................

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Körfez krizi sonrası Irak ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının hedeflerine ve ruhuna uygun olarak ve Irak'ın toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesine özen göstererek, Amerika Birleşik Devletleri hava unsurlarıyla İngiltere hava unsurlarının katılımıyla, Türkiye tarafından belirlenecek ilke ve kurallara bağlı olarak, sadece keşif ve gerektiğinde önleme uçuşlarıyla sınırlı hava harekâtında bulunulmasına, lüzum, hudut, kapsam ve zamanı Hükümetçe tayin ve takdir olunmak üzere, 31 Aralık 1996 tarihinden itibaren 6 ay süreyle Bakanlar Kurulunun yetkili kılınması için Anayasanın 92 inci maddesine göre izin verilmesini arz ederim.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan

Başbakan

....................................

Oylama
...

(Oylar toplandı)

BAŞKAN - Oyunu kullanmayan sayın üye var mı? Yok.

Oy verme işlemi bitmiştir; kupalar kaldırılsın.

(Oyların ayırımı yapıldı)

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa hava unsurlarının katılımıyla, Türkiye tarafından belirlenecek ilke ve kurallara bağlı olarak, sadece keşif ve gerektiğinde önleme uçuşlarıyla sınırlı hava harekâtında bulunulmasına, Anayasanın 92 nci maddesine göre izin verilmesine dair Başbakanlık tezkeresinin yapılan açık oylamasına 472 sayın milletvekili katılmış olup, 253 kabul, 217 ret ve 2 mükerrer oy çıkmıştır.

Böylece, Başbakanlık tezkeresi kabul edilmiştir. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Sayın milletvekilleri, kanun tasarı ve tekliflerini görüşmek için, 26 Aralık 1996 Perşembe günü saat 15.00'te toplanmak üzere, birleşimi kapatıyorum.

http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem.../bas/b040m.htm

 


Konu manifesto tarafından (07-21-2012 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir..
manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta