AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-17-2014, 21:19   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Irkçı ve Faşist Amerikan Polisi Yine Bir Siyahi Amerikalıyı Öldürdü
ABD'de siyahi gencin polis tarafından öldürülmesi



ABD'nin Missouri eyaletinde silahsız siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine bir haftadır devam eden şiddet olayları nedeniyle olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen St. Louis'in Ferguson semtinin birçok noktasında çok sayıda protesto gösterisi gerçekleşti.

Ülkenin dört yanından gelenler ve yerel halk tarafından gerçekleştirilen protestolardan ilki Ferguson Polis Departmanı önünde gerçekleşti. 'Sessiz Protesto' adı verilen ve her cumartesi günü tekrarlanacağı eyleme, 2000 yılında New York'un Bronx semtindeki benzer bir olayda oğlu Malcolm Ferguson'u kaybeden Juanita Young'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Anadolu muhabirine açıklamada bulunan Young, öldürülen siyahi genç Michael Brown'un ailesinin yaşadığı acıyı en iyi anlayan kişilerden biri olarak 'destek' amacıyla New York'tan St. Louis'e geldiğini belirtti. Eylemin ardından "Adalet istiyoruz, şimdi istiyoruz" diye slogan atan Young, benzer acıyı yaşayanlar olarak, Ferguson'daki Brown ailesine yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Aktivist Beverly Logan da olayın ardından tüm dünya kamuoyunun ilgisinin Ferguson'a çevrildiğini anımsatarak, ellerini havaya kaldırarak teslim olmuş birine defalarca ateş ederek öldürmenin herhangi bir mantıklı açıklamasının olamayacağını söyledi. Olayın ardından meydana gelen masum kişilere ait iş yerlerine yönelik saldırıların da kabul edilemeyeceğini söyleyen Logan, olayın bir an önce adil bir biçimde sonuçlanmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi. Çocukların da katıldığı eyleme yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdiler.

Gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Ferguson'daki ikinci protesto gösterisi ise Michael Brown'un öldürüldüğü Canfield yolunda başladı. Ülkenin birçok bölgesinden gelen ve beyazların da çoğunlukta olduğu kalabalık olay yerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Greater St. Marks Aile Kilisesi'ne kadar yürüdü. Yüzlerine maske takan motosikletli bir grubun da eşlik ettiği grup yol boyunca, "Ellerimi kaldırdım, beni vurma" diye slogan attı. ABD başkanlığına 1984 ve 1988 seçimlerinde aday olan ancak kazanamayan ünlü politikacı, insan hakları aktivisti ve papaz Jesse Louis Jackson'ın da katıldığı gösteri sırasında polis çevrede güvenlik önlemi aldı ancak kalabalığa herhangi bir müdahalede bulunmadı. Kilise bahçesinde toplanan göstericilerin bir bölümü muhtemel bir gözaltı hâlinde ne yapmaları konusunda verilen uygulamalı eğitime katıldılar. Grubun bazı üyeleri kilise girişine tebeşirle temsili cinayet mahalli şekli çizdirirken, bazıları da Afrika ezgileriyle dans etmeyi tercih etti.

Semtteki bir başka gösteri ise Florissant Caddesi üzerinde neredeyse gün boyu sürdü. Ferguson'daki şiddet olaylarına sahne olan cadde kenarına dizilen göstericiler, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Bu gösteri sırasında açılan bir Filistin bayrağı dikkat çekti.

Michael Brown'un öldürüldüğü yer de protesto gösterilerinin temel mekânlarının başında geldi. Olay yerine gelen birçok grup farklı şekilde tepkilerini dile getirdiler.

Brown'un ölmeden önce bir dükkândan hırsızlık yaptığını iddia eden görüntülerin yayınlaması üzerine gerilimin yeniden tırmandığı Ferguson'da Missouri Valisi Jay Nixon olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Sokağa çıkma yasağı, gece yarısından saat 05.00'e kadar uygulanacak.

Kaynak

Haberler 17.08.2014

 


Konu Cihannur tarafından (03-05-2015 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-17-2014, 21:44   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'de siyah gencin ölümüne tepkiler durmuyor



ABD’nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki bir siyahî gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan olaylar beşinci gününe girdi.

Ferguson kentinde perşembe gecesi de yüzlerce gösterici, Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesini protesto etmek için toplandı. Polis, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve sis bombası kullandı. Polisin verdiği bilgilere göre göstericilerden bazıları polise molotof kokteyli attı. Görgü tanıkları olaylar sırasında polisin askerî üniformalı ve ağır silahlarla donanmış olduğunu belirtiyor.

18 yaşındaki Michael Brown'ın ölümüyle ilgili çelişkili ifadeler söz konusu. Polis şefi Thomas Jackson gencin polis memuruyla arbedeye girdiğini, polis otosunun içine doğru ittiği memurun silahını almaya çalıştığını açıkladı. Jackson, memurun adını vermezken, olay sırasında suratına aldığı darbe nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü ifade etti. Ancak olay yerinde olan bir arkadaşı, Brown'ın ateş açıldığı sırada ellerinin başının üzerinde olduğunu belirtiyor.

Fox News kanalının yayınladığı çarşamba gününe ait görüntülerde göstericilerin "Eller yukarıda! Ateş etme!" diye bağırdığı ve böylece Michael Brown'ın ölümünü canlandırdıkları görülüyor. Göstericilerin attığı "Adalet yok! Barış yok!" sloganı da görüntülere yansıdı.

Protestolarla ilgili yayın yapan iki gazeteci, kısa süreli olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldılar. St Louis Post-Dispatch gazetesi, muhabirinin polis tarafından tartaklanarak bir içecek otomatına doğru fırlatıldığını yazdı. 10 kişinin gözaltına alındığı protestolar sırasında polise silah doğrulttuktan sonra vurulan 19 yaşındaki bir göstericinin de hastanede yaşam mücadelesi verdiği gelen bilgiler arasında.

Kaynak

T24 14.08.2014
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:14   #3
Kullanıcı Adı
AK Deniz
Standart
CNN, BBC, nerede? Gezi Parkı'nda 12 saat canlı yayın yaptılar.
AK Deniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:21   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Ferguson'da neler oluyor



ABD'nin kenarda kalmış sessiz ve sakin mahallelerinden St. Louis'e bağlı küçük bir kasabada polisin 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ı öldürmesi ülkeyi ayağa kaldırdı.

Louis Ferguson'da cumartesi gününden bu yana süren olaylar yatışmadı. 20 bin nüfuslu ve siyahilerin hâkim olduğu kasabada beyaz bir 'şerif' ve beyaz bir bölge yöneticisi var. Bütün olayların ana kaynağının bu olduğu ifade ediliyor.

POLİS 18 YAŞINDAKİ BROWN'I BÖYLE ÖLDÜRDÜ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, duran polis arabası bu sırada yürüyen iki genci yanına çağırdı. Polisler arabadan indi. Biri Brown'ın ensesinden tuttu, yere yatmasını istedi ve "seni vuracağım" dedi. Diğer bir görgü tanığı ise Brown'ın kaçmaya çalıştığını ifade etti. İfadesine silahsız olduklarını ve bir şey yapmadıklarını ekledi. Polis memurundan çıkan ateşi gördüm diyerek ise ifadesini tamamladı.
+
IRAK'A SAVAŞA GİDERMİŞ GİBİ

Cumartesi gününden itibaren ise Ferguson'da, polisin bu cinayeti için protestolar başladı. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Ayrıca Irak'a savaşa gidermiş gibi teçhizatlı, polis-asker karışımı güvenlik güçlerinin bölgeyi abluka altına aldıkları gözlendi.



YOĞUN GAZ VE PLASTİK MERMİ YAĞMURU

Bunun üzerine bölgede âdeta kıyamet koptu. Eylemcileri dağıtmak isteyen tam teçhizatlı birlikler yoğun gaz ve plastik mermi kullanınca protestolar çatışmaya döndü.







GAZETECİLER GÖZALTINA ALINDI


Çatışmanın büyümesiyle birlikte yerel bir 'vaka' olan bu olay birden ulusal boyuta ulaştı. Amerika ve dünya medyası bölgeye akın etti. Medyanın bölgeden uzaklaşmasını isteyen polis çok sayıda gazeteciyi gözaltına aldı. Canlı yayınlar sırasında kameralara gaz bombası atıldığı ifade edilirken bu sırada gözaltına alınan muhabirlerin olduğu öğrenildi.

OBAMA'YA KATILDIĞI PARTİDE BRİFİNG


Tatilde olan Başkan Obama, olaylar hakkında ilk bilgiyi katıldığı bir doğum günü partisinde aldı. Başkan'ın ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak

En Son Haber 14.08.2014
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:25   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Konu Cihannur tarafından (08-17-2014 Saat 22:47 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:29   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Amerikalılardan, Siyahların Düşmanı Irkçı ve Faşist Amerikan Polisine Başkaldırı: Hands Up! Don't Shoot! (Eller Yukarıda! Ateş Etme!)
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


Konu Cihannur tarafından (08-17-2014 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:46   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'de Ferguson olaylarında canlı yayına gaz bombası



Ferguson'da siyahi bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan barışçıl eylemlere yapılan sert müdahaleden basın da nasibini aldı.

Türkiye'deki Gezi olayları sırasında 24 saat canlı yayın yapıp, hemen her fotoğrafı ve videoyu "Türkiye'de polis şiddeti" manşetleriyle dünya gündemine taşıyan CNN, ABD'de meydana gelen olayları görmezden geliyor.

Çatışmanın büyümesiyle birlikte yerel bir 'vaka' olan bu olay birden ulusal boyuta ulaştı. Amerika ve dünya medyası bölgeye akın etti. Fakat medyanın uzaklaşmasını isteyen polis çok sayıda gazeteciyi gözaltına aldı.

CANLI YAYINA GAZ BOMBASI

Ayrıca, polis canlı yayınlara da engel oluyor. O anlardan biri amatör kameraya saniye saniye yansıdı. Görüntüde polis canlı yayın hazırlığında olan ekibe gaz bombası atıyor.

POLİS O KAMERAYA EL KOYDU

Gaz bombasıyla birlikte yayın ekibinin kaçmasının ardından polis kameraya el koydu.



YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kaynak


En Son Haber 14.08.2014
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 22:50   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
ABD'de isyan korkusu: Sokağa çıkma yasağı başladı



ABD’nin Missouri eyaletinde polis tarafından öldürülen siyahi genç için yapılan gösteriler alevlenirken, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD’nin Missouri eyaletindeki St.Louis kentinin banliyösü Ferguson’da Michael Brown’un (18) öldürülmesiyle başlayan olaylar tekrar alevlendi. Çatışmalar ve yağma olayları cuma gecesi tekrar başlayınca Missouri Valisi Jay Nixon dün olağanüstü hâl ilan etti.



Nixon birçok protestocunun kendini barışçıl şekilde ifade ettiğini ancak bir grup yağmacını tüm toplumu tehlikeye atmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek gece yarısından sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı koydu.



SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMAYANLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Gece yarısından itibaren başlayan beş saatlik sokağa çıkma yasağını kabul etmeyen gösterici grup, “Adalet yoksa barış da yok” diye slogan attı. Yetkililerin evlerine gitmeleri için "yalvardıkları" grup, Missouri Valisi Jay Nixon tarafından ilan edilen olağanüstü durum ve sokağa çıkma yasağını ihlâl ettikleri gerekçesiyle Özel Silahlar ve Taktikler (SWAT) birimi ile özel eğitimli birlikler tarafından gözaltına alınmak istendiler.



BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI


Ferguson’daki Florissant Caddesi üzerinde gruba yönelik müdahale sırasında 7 kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin de silahla yaralandığı açıklandı. Durumu ağır olan ve henüz kimliği tespit edilemeyen yaralının polis tarafından vurulmadığı bildirildi.



HIRSIZLIKLA SUÇLADILAR, TUTMADI


Siyah gencin, beyaz bir polis memuru tarafından, üstelik silahsız olduğu hâlde öldürülmesine isyan eden vatandaşlar ve polis arasında bir haftadır devam eden çatışmalar perşembe günü yerini sakin protestolara bırakmıştı. Ancak Ferguson emniyet müdürü Thomas Jackson cuma günü Brown’u soygun zanlısı ilan edince tansiyon tekrar yükseldi.



BİR ALÂKASI OLMADIĞINI İTİRAF ETTİ


Jackson önce Brown’u 50 dolar değerinde bir kutu puro çalarken gösteren görüntüleri basına dağıttı. Yaklaşık 5 saat sonra ise bu olayın Brown’ın öldürülmesiyle ilişkisi olmadığını itiraf etmek zorunda kaldı. Jackson, Brown’u vuran polis memuru Darren Wilson’ın (28) genci yol ortasında yürüdüğü için durdurduğunu söyledi.



Brown’un ailesi polisin çocuklarını karalamaya çalıştığını, hiçbir şeyin Brown’ın öldürülmesini açıklamaya yetmediğini söyledi. Ferguson halkı da polisin iddialarından rahatsız oldu. Cuma akşamı düzenlenen gösterilerde Brown’un hırsızlık yaptığı iddia edilen çeşitli dükkânlar yağmalandı. Polis olayın büyümemesi için geri çekildi.


Kaynak

En Son Haber 17.08.2014
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 23:07   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
AK Deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
CNN, BBC, nerede? Gezi Parkı'nda 12 saat canlı yayın yaptılar.

Türk Polisi, Gezi Kalkışması'nı yapan; anarşistlere, vandallara, yağmacılara karşı kahramanca mücadele etti. O vatan haini kalkışma sırasında hayatını kaybeden az sayıdaki vatandaşlarımızın da çoğu bilerek, istenilerek değil kazaen öldürüldüler. Gezi Kalkışması'na katılan eylemcilerden Berkin Elvan dahil hayatını kaybedenlerin hepsinin Alevi vatandaşlarımız olması, Gezi Kalkışması'nın Alevileri vatana ve millete saldırtma kalkışması olduğunun apaçık delillerindendir.

Gezi Kalkışması, % 10 civarındaki laik + % 10 civarındaki Alevi vatandaşlarımızı, geri kalan % 80 civarındaki vatandaşlarımıza saldırtma kalkışmasıydı; ama o hain kalkışma başarılı olamadı Allah'a şükürler olsun. % 80 civarındaki büyük çoğunluk vatandaşlarımız da + % 10 civarındaki laik + % 10 civarındaki Alevi vatandaşlarımız da Türkiye'de barış ve huzur içinde yaşamak istiyorlar. Laik vatandaşlarımızın da Alevi vatandaşlarımızın da çoğunluğu, Müslüman Türk Milleti'nin çok büyük çoğunluğunu oluşturan % 80 civarındaki vatandaşlarımıza saldırtılmalarının doğru olmayacağı kanaatindediler ve umarım ki provokatörlere karşı daha dikkatli olurlar ve % 80 civarında Müslüman Türk Milleti'nin büyük çoğunluğuna saldırtılma operasyonlarında kendilerini piyon olarak, kukla olarak kullandırtmazlar.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2014, 23:19   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Yeter ya yeter! Irkçı ve Faşist ABD polisinin öldürdüğü kaçıncı siyasi Michael Brown?! Amerikan devletinin başında siyahi bir başkan bulunmasına rağmen siyahlara olan kin ve düşmanlıklarından bir türlü kurtulamadılar. Yazıklar olsun ABD polisine!

CNN gibi BBC gibi uluslararası medya kuruluşlarına da bu olay büyük bir ibretlik ders olsun. Biz Müslüman Türk Milleti olarak, laik vatandaşlarımıza da Alevi vatandaşlarımıza da düşmanlık beslemiyoruz ve onların haklarını kısıtlamıyoruz. Gidin, İstanbul'da; Kadıköy'de, Beşiktaş'ta, Bakırköy'de, Şişli'de; Ankara'da Çankaya'da; İzmir'de Karşıyaka'da yaşayan laik vatandaşlarımızla, Anadolu'da; Sivas'ta, Erzincan'da, Tunceli'de yaşayan Alevi vatandaşlarımızla görüşün. O görüşmelerinizin sonucunda laik vatandaşlarımızın da Alevi vatandaşlarımızın da baskı altında yaşamadıklarını göreceksinizdir.

Konu Cihannur tarafından (08-18-2014 Saat 23:19 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla


2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta