AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam Tarihi İslam tarihi ile ilgili paylaşımlar.


 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-16-2018, 07:01   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart İslam ve hayat
Kaynak kuraan mucizeleri android programı petek

*O Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbi`dir, üstün ve güçlü olan, bağışlayandır. (Sad Suresi) Arıların en hayret verici özelliği düzgün altıgen peteklerdir. Kalabalık arı grubunun son derece intizamlı yapılar meydana getirebileceklerine ihtimal verilmeyebilir. Oysa petek ören arılar kusursuz bir uyum içindedir her biri farklı yerlerden başlamalarına rağmen, aynı büyüklükte altıgen hücreler üretirler altıgenler birleştirdiklerinde hiçbir birleşme yerleri belli olmaz altıngenlerde kayma olmaz.Arılar sadece kovanda ihtiyaç zamanında petek örerler. petekleri barınak, stok ve yumurtalarını büyütmek için inşa ederler. *Peteklerin düzenli bir yapıları vardır. arı petekleri çift yüzlüdür. binlerce göz bulunur. gözlerin bal, polen ve yumurta ile doldurulmaları belirli bir düzende gerçekleşir. bir arı peteğinde, en üstten orta bölüme kadar bal bulunur. Ara bölümde polenler, en altta larva odaları yer alır. işçi arılar larva odaları ile bal odaları arasına polen depo bal, larvalar ve polen birbirine karışmaz petek içinde bal ve larvaların birbirine karışmaması insanların işine yarar yoksa arıcılar içinden çıkamazdı Petekten bir bölüm ayırmak isteyen arıcılar, bal almaya çalışırken arı kolonisine zarar verirdi bal larvalarla karışacağı için bal yemek zorlaşırdı.
kolaylığın oluşmasını sağlayan şuurlu bir harekettir.

*peteklerdeki hücrelerde hiçbir fark yoktur. tamamen birbirlerine benzer Ancak tüm benzerliğe rağmen, kraliçe boş bal veya polen hücrelerine yumurta bırakmakta yanılgıya düşmez. Her zaman doğru yere yumurta bırakır. bu kraliçe arıya Allah tarafından verilmiş bir yetenektir.Arılardaki Petek Yapımı Benzersizdir Arıları bilim adamlarını şaşkınlığa uğratmıştır. Onları şaşırtan, altıgen, yamuk, dörtgen gibi matematiksel şekillerle ilgili hesaplamalar ve şekillerin peteğin neresinde bulunacağı gibi detayların arılar tarafından eksiksiz bir şekilde yapılır. *arılar konusunda yazan araştırmacı Murray Hoyt petek yapımını şöyle özetlemektedir Bir sürü farklı arının, ağızlarındaki balmumunu bıraktıktan sonra aynı kalınlık ve şeklin oluşması şaşırtıcıdır. on binlerce böcek usta birer mühendistir Her arı petekteki kendi bölgesine küçük bir balmumu ekler. her petek hücresi aynı ölçü ve şekildedir. Arıların rastgele koşuşturduğunu sanırsınız. Petekde bir mühendisin harika programı ve ölçüleri Yüzlerce, binlerce arı işler,. En uygun boşluklar, en uygun hücre ölçüleri ortaya çıkar.bu son derece düşündürücüdür. Bir insanın cetvel, gönye gibi aletler olmadan şekiller çizmesi zordur. insanın arıların petek ölçülerini tutturması olanaksızdır.

*İnsanların çizdiği şekiller iki boyutludur. Arılar üç boyutlu altıgen prizmalar meydana getirirler. çok hassas hesaplamaları vardır. petek hücrelerinde balın akmasını engelleyen 13 derecelik bir eğim vardır. petek, ayrı parçaların biraraya getirilmesiyle oluşur Peteklerde her arının ürettiği parçalar uc uca eklenir. petek dilimleri birleştiğinde hiçbir iz kalmaz. Hücrelerde farklı boyut ve yükseklik oluşmaz. Arılar hücreleri kusursuz bir şekilde birleştirir petek yapımından sonra birleşim yerleri tespit edilemez Eğer arılar tek bir taraftan petek üretimine başlasalardı, petek çok uzun sürerdi. birkaç taraftan petek örülmeye başlandığında ise, çok fazla arı çalıştığı için çok süratli bir şekilde petek tamamlanmış olur. petek özel tasarlanmış bir yapıdır tesadüf olasılığını düşünmek son derece saçmadır. Arıların hayatlarındaki her aşama Allah`ın sınırsız kudretinin ve yaratma gücünün tecellisidir.

 

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım