AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri Teknoloji, Bilimsel araştırmalar ve projeler buraya.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-09-2013, 23:42   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart İnternetin Hızı 2 Kat Artıyor
İnternetin hızı 2 kat artıyor



Türk Telekom ve Akamai, internet hızını 2 kat arttırmak için el sıkıştı. Sosyal ağlara bağlanmak ve video indirmek hızlanacak.

Türk Telekom, ABD’li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile internetin hızını arttırmak için iş birliği yaptı. İki şirket arasındaki ortaklığa göre sosyal medya ve video sitelerine erişim hızı ikiye katlanacak. Türkiye’deki internet kullanıcıları 2 kat hızlı internet video indirme ve sosyal ağlara bağlanmayla 2014’ün ilk çeyreğinde tanışacak. İnternet hızının 2 katına çıkması faturalarda herhangi bir artışa da neden olmayacak.

İş birliği kapsamında Akamai, İstanbul’da bir de ofis açacak. Türk Telekom aboneleri dünya web trafiğinin % 15-30’unu taşıyan Akamai’nin; 650 şehir, 90 ülkedeki toplam 141 bin sunucunun hızından faydalanacaklar. Örneğin; Facebook, Türkiye’deymiş gibi çalışacak. Yani Türkiye’deki kullanıcı bir video indirirken ya da sosyal ağa bağlanırken ABD ya da Avrupa’daki herhangi bir sunucuya yönlendirilmeyecek. Yurt dışı kaynaklı içerikler de Türk Telekom altyapısı üzerinden aktarılacak.


İki şirket arasındaki iş ortaklığının imzaları Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Tahsin Yılmaz ve Akamai Kurucusu ve CEO’su Tom Leighton’ın katılımıyla Londra’da atıldı. Yılmaz, Türkiye’nin dijital dönüşümü için yeni bir adım attıklarını belirterek, internet kullanıcılarının yurt dışı ve yurt içi kaynaklı içeriklere daha hızlı ulaşacaklarını söyledi. İş birliği sayesinde zaman kaybının ortadan kalkacağını, ek sunuculara ihtiyaç duyulmayacağını anlatan Yılmaz, Türk Telekom sunucularındaki içeriği Akamai sayesinde yurt dışına da sunacaklarını ifade etti.


Yılmaz, “Akamai ile yaptığımız iş birliğiyle içerik sağlayıcılardan medya kuruluşlarına ve son kullanıcılara kadar internet sektöründeki tüm oyunculara maliyet ve erişilebilirlikte avantajlar sunacağız. Yüksek veri trafiğine sahip içerik sitelerinin içeriğini Türkiye’de Akamai ile sunacağız.” dedi. Yılmaz şu anda 7,2 milyon genişbant müşterilerinin bulunduğunu ve fiber yatırımlarla 2.5 milyon müşteriye minimum 50 megabit internet hızı verdiklerini, bu hızın Akamai iş birliğiyle artacağını dile getirdi. Yılmaz, “Türk Telekom olarak Son 7 yılda teknoloji ve altyapıya 13 milyar TL yatırım yaptık. 2013’ün 9 ayında da 1,4 milyar TL yatırım gerçekleştirdik.” diye konuştu.

İstanbul’da ofis kuracak

Akamai Kurucusu ve CEO’su Tom Leighton da Türk Telekom’u desteklemek için İstanbul’da bir ofis kuracaklarını kaydederek, “Başlattığımız iş ortaklığı, pazara yenilikçi servisler getirme, Türkiye’de ve bölgede iş yapan firmalara yardımcı olma noktasında iki şirkete de geniş ufuklar açacak. Önümüzdeki yıllarda bulut ve ağ optimizasyon çözümleri alanına Türk Telekom ile birlikte yenilikler de getirebiliriz.” açıklamasını yaptı.

Kaynak

Radikal 09.11.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-03-2018, 01:23   #2
Kullanıcı Adı
cari
Standart
işallah allahın izniyle daha guzel olacagiz
cari isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-03-2018, 16:45   #3
Kullanıcı Adı
tayyipreyis
Standart
Keşke daha çok görebilsek şunun faydasını. Adamların köpek gibi sunucuları var ama hizmeti vermiyorlar :D Para için...
tayyipreyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-27-2018, 14:58   #4
Kullanıcı Adı
tayyipreyis
Standart
Artık ne kullanıyorduk ki 30 mb alınca iyi hızlı geliyor :D Şaka gibi...
tayyipreyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
2 kat artıyor, akamai, internet, internetin hızı, türk telekom, türkiye'de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım