AK Gençliğin Buluşma Noktası
Lise Eğitimi ve Liseler (Ak Parti Forum) Liseli Ak üyeler, Liseler, Lise dersleri ile ilgili paylaşımlar burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-19-2009, 22:46   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Arrow Meslek Seçimi ve Meslek Testleri
Çok Kıymetli Öğrencilerimiz
Ülkemizde meslek seçimi oldukça yönlendirmesiz olmakla birlikte profosyonel yöneledirme yapan mekanizmalarda yok değil. Bu anlamda yapılmış güzel çalışmaları sizlerle paylaşmak isterim. Meslek seçiminde testleri ele alacak olursak, testler bir yönlendirme yardımcısıdır. Bu yardımcı çalışmaları eğer iyibir araç olarak kullanmayı tercih ederseniz sizlere ciddi şekilde katkı sağlar. Arge çalışmalarını çok yakından takip ettiğim meslektesti.com sitesi çalışmaları, hem uygulama sayısı hemde güvenilir ve geçerlilik araştırmalarıyla önemli çalışmalardan biridir.
Derğerli danışman öğretmenlerimiz ve rehber öğretmenlerimiz bu çalışmayı değerlendirmek için testi ve raporları ayrıntılı bir şekilde incelemelerini tavsiye ederim. Farklı bireylerin kendilerini iyi tanımaları esası üzerine kurulu olan meslek testi çalışmaları önemli sonuçları bizlerle paylaşmıştır.
Meslek testi çalışmaları meslek seçiminde güçlü bir araç olarak kullanılması, yaptığımız bireysel gözlemleri destekleyecek ve bizim öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde yönlendirmemize yardımcı olunacaktır. Eğer bu aracı bir uzman olarak kullanmak istiyorsak bunun üzerine bir okuma yapmak ve biraz araştırma yapmak zorunluluğu doğmaktadır. Bu konuda sizi yönlendireceğim kaynakları talep eden rehber arkadaşlarımla özelde paylaşmak isterim.
Bu çalışmalar rehber ve danışman öğretmenlerin sürekli meslek seçimlerinde öğrencilere yardımcı olcakları için ciddi bir ihtiyaçtır. Bu anlamda kısa öz ve faydalı bilgileri yine meslektesti.com sitesinden yararlanabilirsiniz. Bu üzerine yaptığınız okumalar sizleri tatmin etmiyorsa emailime atacağınız bir mesajla sizleri bilgilendirmekten memnun oluruz.
Saygılarımla
Fem Dergileri
Rehberlik Servisi
arezzak.cil@fem.com.tr

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
bakış, furkanca, meslek, seçimi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta