AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yaşlılar Koordinasyon Merkezi AK Partinin yaşlı vatandaşlarımız için çalışma yaptığı birim.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-30-2008, 16:31   #1
Kullanıcı Adı
taya
Standart Yaşlılarla Kordinasyon Merkezi(YKM) Nedir?
YKM NEDİR ?

Partimiz bünyesinde oluşturulan Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Nüfusumuzun önemli bir kesimini oluşturan 65 Yaş ve üzeri olarak tanımlayabileceğimiz yaşlıların üretken kılınması, rehabilitasyonu, karşılaştıkları sosyal dışlanmanın önlenmesine yönelik faaliyetleri kendisine amaç olarak benimsemiştir. Demografik göstergeler 21.yüzyılda Türkiye'nin nüfusunun bileşiminde belirgin değişiklikleri işaret etmektedir. 21.Yüzyılın ikinci çeyreğinde 12.milyon yaşlı nüfusun baskısıyla karşılaşacak olan Türkiye yeni durumun trajediye dönüşmesini engellemek için planlama yapmak durumundadır. Partimiz toplumun kıdemlileri olarak gördüğü yaşlılarımızı korunacak kişiler olmaktan çıkaracak tecrübeleri ve bilgi birikimlerinden yararlanarak siyaseti aktif özne düzeyine yükseltecektir.

Bu işlevi yüklenecek olan Partimiz bünyesinde yer alan Yaşlılar koordinasyon Merkezleri yaşlıların potansiyel olarak değerlendirilmesi ve rehabilitasyonu için projeler geliştirecektir.

-İlk önce yaşlılara ilişkin ulusal ve uluslar arası potansiyel sorun alanları ve yaşlıların ülke geneli dağılımı üzerine sanal ortamda veri tabanı oluşturulacaktır. Bu veri tabanı sürekli olarak güncelleştirilecektir. Yaşlıları dağılımının öğrenilmesi konusunda çok ciddi hassasiyet gösterilecek bunun için yoğun bir çaba gösterilecektir.

-Y.K.M' ler en küçük lokal birim olarak ilçeler düzeyinde örgütlenecektir. Y.K.M'ler sorunları ilçe düzeyinde tespit ettikleri sorunları ildeki İl Yaşlılılar Koordinasyon merkezine ileteceklerdir.

-Partimizin yapısı Programı ve Parlamento faaliyetleri konusunda yaşlılar bilgilendirilecektir.

-Yaşlıların ülke siyaseti konusunda aktif olmaları sağlanacaktır.

-Yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak projeler geliştirilecektir.

-Yaşlıların toplumun saygıdeğer bir kesimi olduğu insanların bir evresinde mutlaka yaşlanacakları ve yaşlıların sorunlarıyla yüz yüze gelecekleri bilincini yerleştirmek amacıyla eğitici etkinlikler teşvik edilecektir.

BAŞLANGIÇ HEDEFLERİ

Başlangıç hedeflerini hazırlık safhası olarak değerlendirebiliriz. Başlangıç hedefleri plan ve proje aşamasıdır. Hazırlık safhasının ardından uygulama safhasına geçilecektir.

Türkiye sosyolojik dönüşümünün gereği olarak yaşlılığın bir yüksek statü olduğu büyük aile yapısından yaşlılar için ileriki yaşamlarında dışlanma ve mağduriyet yaratacak çekirdek ailenin sorunlarının henüz başında bulunmaktadır. Partimiz sorunların kronik hale gelmeden çözümlerinin üretilmesinin sorun çözmede en uygun yol olduğunu düşünmektedir.Gelecekte oluşacak riskleri en aza indirmenin bir yolu da geleceği planlamak ve yönetmektir. Ülke Yönetiminin başarı kriterlerinden biride muhtemel riskleri fırsata dönüştürme profesyonelliğidir. Geleceğe yönelik bir projeksiyon 2025 yılında 12 milyon olacak yaşlıların konumunu bu günden planlamayı zorunlu kılmaktadır.

Yapılması gerekenler

-Türkiye yaşlılar acil eylem planı hazırlanacaktır.

-Sanal ortamda Türkiye'de yaşlılar ve yaşlılık konulu veritabanı oluşturulacaktır. Veri

tabanı yaşlıların ülke geneli dağılımının içerdiği gibi ekonomik statülerine dağılımı da içerecektir. Veri tabanına dünyadaki güncel uygulamalarda dahil edilecektir. Sanal ortamda oluşturulan veri tabanı sürekli güncellenecektir.

Türkiye'de yaşlılıkla ilgili olarak mimarlardan kent plancılara gerontologlara kadar farklı disiplinleri kapsayan disiplinler arası ve uluslararası ölçekte bir kongre organize edilecektir. Kongre sonuçlarının hayata geçirilmesi için projeler hazırlanacaktır.

-Görece genç bir nüfusa sahip olan Türkiye demografisinin yaşlı nüfus yönünde evrildiği dikkate alınarak gençliğe göre tanımlanmış boş zaman kendini geliştirme gibi sosyal faaliyetler yaşlıları da kapsayarak yeniden oluşturulacaktır.

-Batı sosyoloji literatüründe yerini almış olan yaşlılar ve yaşlılık olgusu Türkiye'de gündeme yerleştirilmesi için kamuoyu oluşturulacaktır.

- Ulu, kıdemli, aksaçlı gibi tabirlerle yüceltilen yaşlılara verilen değer Türk muhafazakarlığının referanslarından biridir. Partimiz olarak Türk muhafazakarlığının süreklilik unsurlarına dahil edebileceğimiz büyüklere yaşlılara saygıyı bir medeniyet tasavvuru içinde değerlendirerek empati bilinci geliştireceğiz.

-Yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmaya dönük projeler oluşturma . Bunlar kentin yaşlılarında varlığı esas alınarak planlanması, Trafik planlaması yayaların dikkate alınması konut mimarisi, yaşlıların erişim olanakları düşünülerek konutun dizayn edilmesi. Ayıca yaşlılara evde bakım projesinin hayata geçmesi için konut mimarisinin geniş ailenin barınmasını sağlayacak şekilde dizayn edilmesi.

-Türkiye'de huzur evlerinin AB ülkelerindeki yaşlı bakım evlerine benzer bir tarzda işlev görebilmesi ve kimsesiz yaşlılarında huzur evlerine yerleştirilmesi için yasa teklifi verilmesi. Huzur evlerinin standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yapılması.

-Öncelikli hedefimiz 21 Yüzyılda Yaşları mutlu ve müreffeh üretken kılacak Türk modelini alternatif haline getirmektir.
Kaynak: http://www.akparti.org.tr/ykm/ykm.asp

 

taya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-10-2009, 15:58   #2
Kullanıcı Adı
goldcomputer
Standart
yaşlılar bizim her şeyimiz. İnş onlarada daha çok hizmet edeceğiz.
goldcomputer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 16:14   #3
Kullanıcı Adı
istikbal
Standart
Yaşlılarımız hakkındaki partimizin yukarıda okuduğumuz proğramları gerçekten eğer işlerlik kazanacak olursa, çok güzel proğramlar . İnşaallah tatbik sahasına konulurda son zamanlarımızı hiç olmasa güven duygusu içersinde yaşarız ., Yalnız ben şahsen yaşlılarımızın eğer bir değer olarak görülmesini sağlamak istiyor isekki istiyoruz, öyle ise öncelikle gençlerimizi ta ilk okul çağından itibaren eğitmek durumundayız. Yani eğitimimizde büyüklere karşı saygıyı sevgiyi öğretebilecek dersler koymalıyız,mesela ben 1960 yıllarda 18 yaşında bir genç olarak istanbula geldiğimde tramvaylarda veya otobüslerde kendimden büyük herkese kalkarak yer verirdim .Çünkü bana köyümde eğitmenimiz vede cami imamımız ,büyüğüne karşı saygısı sevgisi olmayan kimsenin yaratanınada saygısı yoktur diye öğretmişlerdi. Ve bu öğreti bizlere ana babamız tarafındanda öğretilirdi ,anamız babamız bize otur demeden oturmazdık ve Onların abdest sularını dökmek için fırsat kollardıkki su döküp sevap kazanalım diye ,ama şimdi günümüzde öyle bir nesille karşı karşıyayızki ne büyük belli nede küçük. Mesela ben şu an 69 yaşına ayak bastım bazen kabataştan mahallemizin arabasına biniyorum beşiktaşa gelibte beşiktaştan okul dağılımına denk gelirde eğer okul çocukları arabaya binerlerse artık eve gelinceye kadar bir gürültü bir şamata ,çocuklarda edep haya diye bir duygu kalmamış kız cağızlar biribirilerine tavladıkları delikanlıları bağıra çağıra anlatıyor biri birilerine ben bu kelimeleri duyunca arımdan yerlere giriyorum uyarmak için usulü kaidesi ile bir şey söylesek çekemiyorsan taksiye bin bey baba diye bir de tazir işitiyoruz bu edepsiz nesilden . ama ben onlara değil onları yetiştiren öğretmenlere kızıyorum okulda onlara sex öğreten bu zalim öğreticiler hiçmi onlara bir toplu taşıma aracında nasıl davranılması gerektiğini öğretmiyorlar bunlar nasıl öğretmen bunlar nasıl eğitici işte bu nedenle önce eğitimde ahlak işlenmeli ve bu kültür yozlaşmasına dur denilmeliki ihtiyarlarda gençlerde huzur bulsun vesselam
istikbal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım