AK Gençliğin Buluşma Noktası
Şehitlerimiz Şehiterimiz ile ilgili konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-10-2017, 08:52   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart 15 temmuz şehitleri
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
YUSUF ÇELİK Pazarlamacı

15 Temmuzda Yusuf Çelik isimli iki kişi şehit edildi. Yusuf gibi doğruluk peşinde ve Çelik gibi pervasız yürüdüler şehadete. Yaşları, memleketleri başkaydı ikisini de sokağa çıkaran güç birdi.
Çankırılı Yusuf Çelik, pazarlama bölümünde çalışıyordu. FETÖ’cü hainlerin işgal etmek istediği yerlerin başında Genelkurmay Başkanlığı geliyordu Yusuf Çelik, tereddütsüz tankların önüne yattı.
ailesi haber alamadı. Arabası Genelkurmayda bulundu. 17 Temmuz Pazar günü şehit haberi kesinleşti.Şehit Yusuf Çelik’in ailesi oğlunun tankların önüne yattığı sırada çekilen fotoğrafını gördü Ailesi, darbecilerin ateşiyle şehit olan çocuklarının kahramanlık hikayesini gözyaşlarıyla dinledi.3 çocuk babası Yusuf Çelik’in cenazesi memleketi Çankırı'ya defnedildi, adı Araştırma Merkezi’ne verildi.

 

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-10-2017, 08:52   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
ŞUAYİP SEFEROĞLU Esnaf

15 Temmuz gecesi askeri darbe işgali Fetullahçı Terör Örgütü’nün kanlı elleriyle hayata geçirilmeye çalışıldı. Akşam saatlerinde FETÖ nün Boğaziçini kapatmasıyla başlayan terör, sabah 07.00’de terörist askerlerin teslim olmasıyla son buldu. Türk halkı evine, sokağına, ülkesine, hükümetine ve namusuna sahip çıktı.direnişte 248 şehit verildi. Rizeli Şuayip Seferoğlu şehit oldu İstanbul Saraçhanede şehit edilen Rize Küçükköy köyünden 3 çocuk babası Şuayip Seferoğlu, lokantacıydı
42 yaşındaki şehidin cenazesi 10 bin kişinin katılımıyla Rize Küçükköy’de defnedildi. ismi, Rize’de imam hatip okuluna verildi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:53   #3
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak yeniakit.com 15 temmuz şehitleri

46 yaşındaki Önder Güzel Ankara Özel Harekat Daire Başkanı yardımcısı, 2. Sınıf Emniyet Müdürüydü 3 kız çocuk babasıydı. 15 Temmuz darbe gecesi Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı, 46 yaşındaki Güzel’in şehadet mekanı oldu.
Şehit Önder tecrübesi ve şehit olma arzusu ile biliniyordu. Şehidin annesi oğlunun naaşı başında*"Kuzum böyle olmasını istiyordu. Benim oğlum vatana ihanet etmedi. Benim kuzum vatanını severdi. Benim oğlum sonunda muradına erdi, şehit oldu"*dedi.memleketi Aksaray’da
*toprağa verildi. ismi Caddeye Aksaray Devlet Hastanesi’ndeki Anjiyo Merkezi’ne verildi
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:53   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
RAMAZAN SARIKAYA

15 Temmuz darbe gecesi hainlere karşı Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne giden Ramazan Sarıkaya, hainler tarafından açılan ateşle kasıklarından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Haseki Hastanesi’nde şehit oldu.
şehit Şarıkaya’nın oğlu Talha Sarıkaya, “İnşallah biz de o mertebeye ulaşırız. İnşallah ölümümüz o şekilde olur. Ben hiç üzülmüyorum, mutluyum. Vefat etmek için en güzel yolu buldu.” dedi.
Sarıkaya, babasının Saraçhanede Bir asker tarafından vurulmuş. Vücuduna 2 kurşun gelmiş. Birisi kalın bağırsağına diğeri kasıklarına isabet etmişti. Ameliyatı başarılı olmuştu. Bilinci yerindeydi Sonra yoğun bakıma aldılar Çoklu organ yetmezliği başladı. Sonra da kalp krizi sonucu vefat etti.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:53   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
İSMAİL KAYIK Emekli ŞEHİT

15 Temmuz gecesi FETÖ darbesinden haberdar olan İsmail Kayık darbecilere karşı koymak üzere Kağıthaneye gitti. 55 yaşındaki Kayık, heyecan ve panik sebebiyle kalp krizi geçirdi.2 çocuk babası Kayık, 18 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hastanede şehit oldu.

Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
HASAN KAYA İnşaat ustası ŞEHİT

46 yaşındaki Hasan Kaya, kalkışma haberiyle darbenin en önemli savunma hattı Sultan Mehmet Köprüsü’ne koştu.hainlerin kurşunlarına hedef olan Sivaslı inşaat ustası Kaya, şehit oldu.Şehidin cenazesi 16 Temmuz’da ikindi namazında Kavacık Hasan Yavuz Camii'nde cenaze namazının ardından defnedildi.Cenaze törenine ailesi ve akrabaları binlerce Beykozlu katıldı tekbir ve salavatlarla şehid ebedi yolculuğa uğurlandı.
1970 doğumlu 2 çocuk babası Şehit Kayanın adı mahallesindeki ilkokula verildi.


Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri
FAHRETTİN YAVUZ Serbest meslek ŞEHİT

15 Temmuz darbe gecesi televizyondan sahte darbe bildirisiyle Harbiye'deki TRT binasına koşan Fahrettin Yavuz başından vurularak şehit oldu. “İstanbul uyuma, memlekete sahip çık” sloganıyla darbecilere karşı yürüyen Yavuz, 10 yaşında Mahmut ve 5 yaşında Ali isimli iki evlat sahibiydi.
“Bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye”
Şehidin Moritanyalı eşi Meryem Yavuz, “Eşim vatan için şehit oldu gurur duyuyorum “Eşim şehit olduğunda gece 10'uncu evlilik yıldönümümüzdü eşimi vatan uğruna şehit verdim.bir vatanım Moritanya diğer vatanım Türkiye'dir. Vatanın bütünlüğü için eşim darbecilerle mücadele etti. hainlere hapishanelerde bakılması şehit eşlerine ve şehit çocuklarına hakarettir. darbecilerin idamını istiyorum” Darbeye “Eşim tepki gösterip dışarı çıktı.2 çocuğumu düşünerek dışarı çıkmasını istemedim o, vatan meselesi diyerek hızla çıktı” diye konuştu.Sabah saatlerinde eşimin kardeşi eşimin kafasından vurulduğunu söyledi. eşim bu güzel vatan için hiç korkmadan şehit oldu. bu gururu bir ömür taşıyacağız” Darbecilere göğsünü siper eden 34 yaşındaki Fahrettin Yavuz, Eyüp aile mezarlığında ebediyete uğurlandı.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:54   #6
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH *ER-RAHMAN*ER-RAHİM**EL-MELİK*
EL-KUDDÜS*ES-SELAM*EL-MÜMİN*EL-MÜHEYMİN*
EL-AZİZ*EL-CEBBAR*EL-MÜTEKEBBİR*EL-HALIK*
EL-BARİ*EL-MUSAVVİR*EL-GAFFAR*EL-KAHHAR*
EL-VEHHAB*ER-REZZAK*EL-FETTAH*EL-ALİM*
EL-KABID*EL-BASIT*EL-HAFID*ER-RAFİ*EL-MUİZ*
EL-MÜZİLL*ES-SEMİ*EL-BASİR*EL-HAKEM*
EL-ADL*EL-LATİF*EL-HABİR*EL-HALİM*EL-AZİM*
EL-GAFUR*EŞ-ŞEKUR*EL-ALİYY*EL-KEBİR*
EL-HAFIZ*EL-MUKİT*EL-HASİB*EL-CELİL*
EL-KERİM*ER-RAKİB*EL-MÜCİB*EL-VASİ*
EL-HAKİM*EL-VEDUD*EL-MECİD*EL-BAİS*
EŞ-ŞEHİD*EL-HAKK*EL-VEKİL*EL-KAVİYY*
EL-METİN*EL-VELİYY*EL-HAMİD*EL-MUHSİ*
EL-MÜBDİ*EL-MUİD**EL-MUHYİ*EL-MÜMİT*
EL-HAYY*EL-KAYYUM*EL-VACİD*EL-MACİD*
EL-VAHİD*ES-SAMED*EL-KADİR*EL-MUKTEDİR*
EL-MUKADDİM*EL-MUAHHİR*EL-EVVEL*EL-AHİR*
EZ-ZAHİR*EL-BATIN*EL-VALİ*EL-MÜTEALİ*
EL-BERR*ET-TEVVAB*EL-MÜNTEKİM*EL-AFÜVV*ER-RAUF*MALİKÜL MÜLK*ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT*EL CAMİ*EL GANİY*EL-MUĞNİ
EL-MANİ*ED-DARR*EN-NAFİ*EN-NUR*
EL-HADİ*EL-BEDİ*EL-BAKİ*EL-VARİS*
ER-REŞİD*ES-SABUR*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:54   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı general*
Kaynak hürriyet.com

Semih Terzi’yi vuran Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tanık olarak ifadesini sundu. Halisdemir ile 8 kez telefonla görüştüğünü ifade eden Aksakallı, son görüşmede Halisdemir'e, Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek, onu öldürmesi emrini verdi

birimlerle konuştuğunu belirten Aksakallı, sabah 10.00 da ÖKK'ya gittiğini, nizamiyede darbecileri gördüğünü belirterek, şöyle devam etti nizamiyede gözaltına alınmış darbecileri gördüm. Gözaltına alan askerlere teşekkür ettim.Karargahın girişinde beton zemin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki Örtüyü kaldırdım alnından öptüm.*

Aksakallı, şunları söyledi Özel Kuvvetler olarak benim yazılı ya da acil durumlarda emrim olmadan birliğin nakli mümkün değildir. talimatım olmadan kimse operasyon yapamaz. Olay tarihindeki operasyon sıra dışıdır sorgulanması gerekir.*

Darbeyi öğrendikten sonra TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin' emri verilir. Birlik komutanları kışlada mesaiye devam eder. Her zaman uygulanan bu temel ve basit kural 15 Temmuz da ilk haber alındığı zaman uygulanmamıştır. Uygulansaydı darbe girişimi baştan açığa çıkardı" beyanını verdi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:55   #8
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Şehit polislerin babasının şiiri herkesi ağlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.Şehit babası konuşmasına "Ben, 15 Temmuz 2016 tarihinde kahpe bir hain *tarafınca, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit edilen polis *memurları Ahmet ve Mehmet Oruç ikiz kardeşlerin babası Ali Oruç'um." diyerek *başladı.Evlatlarım Ahmet sağ gözüm, Mehmet'im ise sol gözümdü. Mevlam onların *şehit olmaları nedeniyle bana sabır vermektedir, mekanları cennet olsun." dedi
şehit babası Ali Oruç, acı bir olay olsa da Mevlam bana ve aileme şehitlik mertebesini layık görmüş Allah şehitlik mertebesini herkese nasip etmez' diyerek tüm şehitlere Allah'tan *rahmet diledi.
Daha sonra şehit evlatlarıma şiiri okudu:

"15 Temmuz gecesi bir darbe oldu.
O hain kahpe pilot sizi de vurdu,*
Ankara'yı da vatanı da *vurdu.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.
Acı haberi verdi emniyet, '
Ahmet ile Mehmet şehit oldu' diye,*
evimizde *koptu kıyamet.

Ahmet'im Mehmet'im canım benim.
Adana-Ankara-Gölbaşı yolu,*
sonunda oldu size şehit yolu.
Şehitlerimiz biri Ahmet'ti biri Mehmet,*
Mevlam eylesin *rahmet,
inşallah mekanınız olmuştur cennet.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.

Kapalı kaldı o güzel evleriniz,*
yollara bakıyor genç eşleriniz, *
cennettir inşallah o mekanınız.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.
Sizsiz geçmiyor günler, aylarımız.
Yollara bakar oldu ana, baba ve *eşleriniz.
Neden gelmiyorsunuz ikinizden biriniz?
Ne oldu size, Nazar mı değdi her ikinize?*
Ateş düşürdünüz evlerimize.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.

Anneniz ağlıyor 'kuzularımız' diye,*
babanız ağlıyor 'yavrularım' diye,*
doymadılar ki her ikinize.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.
Sizi rüyalarda görür olduk,
ağlaya ağlaya sarardık solduk, *
kendimizi ve sizi mezarlıkta bulduk.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim.
Ali Hocalı köyü mezarlık yolu,*
sizin için yapıldı toprak yolu, *
mezarınızın başında insanlar dolu dolu.
Ahmet'im Mehmet'im canlarım benim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve salonda bulunan herkes, şehitlerin babasının *şiirini dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı.Ali Oruç, şiiri okuduktan sonra tüm salon kendisini "Şehitler ölmez, *vatan bölünmez", "İdam istiyoruz" diyerek uzun süre ayakta alkışladı.
"İdam istiyoruz, dile de getiriyoruz"
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:55   #9
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Safiye bayat 15 temmuzu anlatıyor*

Bizim 15 Temmuz'dan öncemiz yok, sonramız var hainler, bizden gibi görünüp bize inandırdılar, duygularımızı çaldılar, asker *üniformalarımızı çaldılar, silahlarımızı, tanklarımızı, toplarımızı ele *geçirdiler." Allah'ın inananlara güzel cesaret ve feraset nasip etti tanklarımız, teknolojimiz silahlarımız, nelerimiz *olursa olsun benim bir kalbim etmez. Bizi esir almak istediler, boyunduruk *vurulmak istendik.Biz başımızı da veririz, *kanımızı da oluk oluk akıtırız, bu toprağın şanlı şerefini tek kişi *olana kadar yaşatırız. Bir kişi kalana kadar toprağı geçilmez kılacağız. Ne yapsalar boş, göklerden inen bir karar vardır, ellerinden gelenleri artlarına koymasınlar. biz varız, biz biriz, biz *Allah'ın kulu Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz.gururla anıyorum şehitlerimi, *gururla ağlıyorum. Hiçbir zaman hainler bizim gibi olamayacaklar, bizden*görünebilirler, imanlı, inançlı, olamazlar. İdam istiyoruz,çünkü katiller, yaratılanların en acizi, en kötüsüdür. "
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-10-2017, 08:55   #10
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Diyanet işleri görmez şehitler için dua etti

"15 Temmuz'da milletçe karşı karşıya kaldığımız ihanetin *senei devriyesinde şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri ve çocuklarıyla gazilerimizle milletçe ellerimizi *sana açtık. Dualarımızı kabul eyle Allah'ım. 15 Temmuz gecesinde bizden *inayetini, rahmetini, nusretini esirgemedin. Sana hamdediyoruz. Hamdımızı, *şükrümüzü, senamızı kabul eyle Allah'ım."*

"Gazze'den Arakan'a, Sudan'dan Afrika'nın en içlerine kadar dünyanın mazlumları, mağdurları, mahrumları ellerini açıp bizlerle gözyaşı *döktüler. Aziz milletimizi tarih boyunca mazlumların, *mahrumların, mağdurların umudu olmaktan uzaklaştırma Allah'ım. Bizlere insanların umudu olmaya aziz milletimize nasip eyle."
dilde tekbir, kulaklarda sala meydanlara *yürüdük aziz milletin şehadetine şahit olduk. Allah'ım şehadetimizi kabul eyle. Tarih boyunca özgürlüğüne, *istiklaline, imanına, Kur'an'ına aşık olan aziz milleti istiklalsiz *bırakma Allah'ım."*

Anne ve babalarına veda ederek, abdest alarak dillerinde tekbir ve *kulaklarında salalarla meydanlara koşan gençlerimizi aziz eyle. gençlerimize, o gençlerin *yolundan gitmeyi nasip eyle. Aziz gençlerimizi kötülükten muhafaza eyle. kötülük, din kisvesi altında karşımıza çıktı. Aziz *milletimizin değerlerini, inançlarını, imanlarını, emanlarını, güvenlerini, *evlatlarını, nesillerini çalarak karşımıza çıktılar. Bir daha bizi böyle bir *kötülüğe maruz bırakma Allah'ım. *
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım