AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-06-2009, 18:11   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart 6. sınıfa giden her öğrenciye ücretsiz laptop
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak. Türkiye'de bir ilk olan projenin ilk dizüstü bilgisayarları geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yılsonuna kadar 26 bin 587 öğrenciye bilgisayar dağıtacak. Türkiye'de bir ilk olan projenin ilk dizüstü bilgisayarları geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine toplam 26 bin 587 dizüstü bilgisayar dağıtacak. Bilgisayarların bir bölümü Türkiye'ye geldi. Birkaç gün içinde tamamımın gelmesi beklenen bilgisayarlar, teslim alınarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilecek, oradan da öğrencilere ulaştırılacak.
Türkiye'de benzeri bulunmayan proje, sadece bul yıl ile sınırlı kalmayacak ve sonraki yıllarda da devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, bilgisayarları her yıl eğitim öğretim yılının başında ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine dağıtacak. Çocuklar çağın vazgeçilmezi teknolojiyi kullanarak bilgiye daha kısa sürede ulaşıp, kendilerini geliştirip, ilköğretim, lise ve üniversite sıralarında girecekleri sınavlarda kentin eğitim çıtasını yükseltecek.

TAYVAN'DA İMAL EDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi'nin 26 bin 587 dizüstü bilgisayar ihalesini kazanan Exper firması, bilgisayarları Tayvan'da üretti. Kablosuz internet erişimine açık bilgisayarlar bir yıl garantili olacak. Türkçe Q klavyeli ve webcam sistemine sahip olan bilgisayarlar özel çantaları içinde çocuklara teslim edilecek.
Öte yandan, belediyenin 'Birebir Öğrenme Projesi' ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Türkiye de bir ilk olan ve henüz bir benzeri bulunmayan bu proje, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 'Bilişim 09' adlı yarışmaya 'Yerel Yönetim Uygulamaları' dalında aday gösterildi ve halkın oylarıyla birinci seçildi.

internet haber

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-07-2009, 02:06   #2
Kullanıcı Adı
tolga_09
Bu hizmetleri yapanlardan allah razı olsun.
tolga_09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2009, 09:44   #3
Kullanıcı Adı
.::ReyyaN::.
ibrahim karaosmanoğlun'dan ALLAH razı olsun
.::ReyyaN::. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2009, 10:42   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Maşallah çok güzel bir proje olmuş umarım öğrenciler de doğru işlerde kullanırlar laptoplarını
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2009, 10:58   #5
Kullanıcı Adı
inşallah çok şekerler fotoğraflarını gördüm. bu ayın sonuna kadar dağıtılması hedefleniyormuş.. şimdiden güle güle kullansınlar..
Alt 12-07-2009, 11:06   #6
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
hafız hatice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
inşallah çok şekerler fotoğraflarını gördüm. bu ayın sonuna kadar dağıtılması hedefleniyormuş.. şimdiden güle güle kullansınlar..
Bu organizasyondan sonra , diyanette hafızlar için buna benzer çalışma düzenlese fena olmaz değilmi ?
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2009, 12:00   #7
Kullanıcı Adı
evet gerçekten çok güzel olur sizde hafızsınız galiba?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)