AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-01-2011, 16:21   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Abdullah Öcalan: Bu koşullarda ben yokum (Önderliği Bırakıyorum)
Öcalan: Bu koşullarda ben yokum

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın avukatlarına, "Bundan sonra bu koşullarda ben yokum. Kendi aralarında anlaşıyorlarsa anlaşırlar, savaşıyorlarsa savaşırlar, ben karışmıyorum" dediği öne sürüldü.

Çarşamba günü İmralı Adası'na giden avukatlarıyla görüşmede Abdullah Öcalan'ın çeşitli konularda görüşlerini açıkladığına ilişkin bugün PKK'ya yakın internet sitelerinde yazılar yer aldı. Bu yazılarda Abdullah Öcalan'ın söylediği ileri sürülen sözleri şöyle yer aldı:

Taşeron kullanılmaya son veriyorum

Ben burada pratik önderlik yapamayacağımı, bu şartlarda bunu sürdüremeyeceğimi söylemiştim. Her iki taraf da bana bir şeyler söylüyorlar. Devletin zaten ne yaptığı ortada. Her iki taraf da beni idare ediyor. Aslında bu bir şantajdır. Kandil beni taşeron olarak kullanıyor. Devlet de heyeti taşeron olarak kullanıyor. Her iki taraf da beni taşeron olarak kullanıyorlar. Her iki tarafın beni taşeron olarak kullanmasına son veriyorum. Bugün itibariyle buna son veriyorum.

Bu şartlarda önderlik yapılmaz

Bundan sonra benim rolümü sürdürmem için sağlık, güvenlik ve özgür hareket alanının sağlanması gerekiyor. Artık bunlar olmadan hiçbir şey yapmıyorum. Bu şekildeki pozisyonum devlete de, Kürtlere de zarar veriyor. Bazıları da Öcalan bu şartlarda orada yönetemez, yapamaz, içeriden pratik önderlik yapılamaz. diyordu. Doğru söylüyorlar. Bu koşullarda barış görüşmesi yapılamaz. Ben de özgür olmadan, özgür hareket etmeden bu barış işine girişmem, kalkışmam.

KCK üzerine düşeni yapmadı

Güney Afrika'da Mandela'ya gerekli koşulları sağladılar, o da rolünü oynadı. Türkiye'de De Clerk rolünü oynayacak kimse de yok. Operasyon üzerine operasyon yapıyor. Heyet de üzerine düşeni yapmadı. KCK de üzerine düşeni yapmadı. Bu şekilde yol da alamıyoruz. Ayrıca zarar da veriyor. Devletin ali menfaatleri deniliyor ya, devlete de zarar veriyor. Kürtlere de zarar veriyor. Bu şekilde bu koşullarda daha fazla sürdürmem Kürtlerin yararına değil.

İdare edilecek adam değilim

Ben her iki tarafın da işlerini kolaylaştırdım, onlara öneriler sundum, onlara çözüm yolunu gösterdim, protokoller sundum, işlerini kolaylaştırıcı adımlar attım. Daha ne yapayım? Daha fazlasını ayda yılda bir burada bir saat konuşarak mı yapacağım? Daha ne yapayım? Ama her iki tarafın da tavırları başka. Beni de burada taşeron gibi kullanıyorlar. Her iki taraf da beni idare ediyor. Ben idare edilecek birisi değilim. Bunu böyle bilsinler.

Daha fazla benim üzerime yıkma

Kürt siyasetçileri şunu bilmeli. İkide bir biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır. Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız, savaşa da barışa da hazırız diyorlar. Seni tutan mı var, yapar mısın yapmaz mısın sen bilirsin. Ama bu şekilde daha fazla benim üzerime yıkma. Türkiye de, ikide bir bitireceğiz, şöyle bitireceğiz diyor. Sen de bitireceksen bitir. Hükümet, bitirmek için ne yapıyorsa yapsın; özel timleri, polisi devreye sokuyormuş, bilmem dört kuvveti bir kuvvete bağlıyormuş, üçüncü kuvvet yaratıyormuş, ne yapıyorsanız yapın. İşte dün başbakanlıkta yine zirve yapmışlar. Ne karar aldıklarını bilmiyorum. Ama bu şekilde ben yokum. İşte Sri Lanka gibi olacak diyorlar. Üç yüz uçağı kaldırıp Kandil'i bombalayıp bitireceklerini söylüyorlar, yapacaksan ne duruyorsun! Örgüt de hazırsa Sri Lanka olmadığını ispatlar o halde.

Gerilla kimseyi dinlemesin

Benden, benim bu önderlik tarzımdan sürekli yardım almaya alışmışlar. Beni sürekli çalıştırıyorlar. Ama artık kendilerine daha fazla yardımcı olamam. Böyle anlayışı kabul etmiyorum. Bu şekildeki gerillacılığı kabul etmiyorum. Savaşırlar mı savaşmazlar mı, güçleri var mı yok mu ne yaparlar bilemem. Ama ben bunu bu şekilde daha fazla da devam ettiremem. Gerilla da süreci iyi anlamalıdır, gerekirse kimseyi dinlememeli, değerlerimize bağlı olmalı, ona göre süreci sahiplenmelidir. Siyasetçiler de doğru dürüst karar vermeli ve kararlarını da uygulamalıdır.

Kararımı heyete anlatacağım

Heyetle herhalde bir kez daha görüşürüm. Bu kararımı onlara da anlatacağım. Bundan sonra her iki taraf anlaşabilirlerse anlaşsınlar. Bundan sonra bu koşullarda ben yokum. Kendi aralarında anlaşıyorlarsa anlaşırlar, savaşıyorlarsa savaşırlar, ben karışmıyorum. Benim rol almamı isterlerse üç şartım var; sağlık, güvenlik ve özgür hareket etme. Bu üç şartı sağlayabiliyorlarsa ben devam ederim. İki taraf da rolüm konusunda anlaşırlarsa, sağlık, güvenlik, özgür hareket alanı yaratırlarsa, rolümü oynarım. Bu şartları sağlayamıyorlarsa ben daha fazla devam etmeyeceğim.
CNN

Konu Yıldırım tarafından (08-01-2011 Saat 16:29 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-01-2011, 16:28   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
örgüt beni sildi demiyorda
Sen silah bırak diyorsun adamlar eylem yapıyor
Geç bu bırakıyorum ayaklarını...
Alt 08-01-2011, 16:43   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Abdullah Öcalan'ın halk üzerindeki etkisi yadsınamayacak kadar çoktur.Öcalan'ın bu taktiği halkın örgüte ayar çekmesi için yapılmıştır ve Pkk'nın kendi iç çatışmalarını arttırmaya yöneliktir.Abdullah Öcalan'ın bunu silahlı saldırı düzenleyenlerin yanına bırakmayacağını konuşmuştuk.Kaç haftadır Pkk'nın kendi iç hesaplaşması olduğunu da konuşmuştuk.
Esas mesele Öcalan'ın ve TSK'nın emeklilik istemlerinin aynı güne denk gelmesi.

Benim buradaki çıkarımım eski TSK ile Öcalan'ın çözüm yollar veya çıkarları bir şekilde uyuşuyordu.Şimdi ise tamamen silvil irade altında bir TSK var.Öcalan Erdoğan'ın yapabileceklerininden korkuyor ki ben yokum diyor.
Erdoğanın yapabileceklerinden kast ettiğim satır aralarında var.
Alıntı:
İşte Sri Lanka gibi olacak diyorlar. Üç yüz uçağı kaldırıp Kandil'i bombalayıp bitireceklerini söylüyorlar, yapacaksan ne duruyorsun! Örgüt de hazırsa Sri Lanka olmadığını ispatlar o halde.
Satır sonunda meydan okuyor ama ifadeye dikkat örgütte hazırsa burada bir mesaj vermeyi amaçlıyor olabilir.Yeni bir saldırı gelecek manasında...

Konu Yıldırım tarafından (08-01-2011 Saat 16:46 ) değiştirilmiştir..
Alt 08-01-2011, 16:50   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
halk üzerindeki etkisi kimin umrunda...
Pkk zaten devletin ajansı der haklı uyutur
Apo kim bir kukla...
Artık efendilerinin işine yaramıyor...
Örgüt birden çok kola sahip ve uzun süredir apoyu takmıyor çoğunluğu...
Alt 08-01-2011, 17:00   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Halkın üzerinde ki etkisi konusunda yanlış düşünüyorsun.Öcalan yakalanmadan öncede defalarca bu tarz sıkıntılara girdi fakat her seferin kendisini sıkıntıya sokanları bir şekilde minder dışına atmayı başardı.Öcalan fazlası ile zeki bir insan ve bu itaatsizliğin hesabını bir şekilde soracaktır.Bu adam kenara çekilecek bir adam değil.Yıllardır içeride ve tek düşündüğü şey örgütü.O yüzden bırakıyorum demesinde bile bir üç kağıt vardır.
Alt 08-02-2011, 04:56   #6
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Güncel.
Alt 08-02-2011, 05:45   #7
Kullanıcı Adı
JonTurk
300 uçakmı one be
JonTurk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2011, 06:07   #8
Kullanıcı Adı
bayrakbekcisi_
bu şerefsiz(oruçlu değilken küfür edeyim bir güzel)bu köpek getirilirken neden gözleri bağlıydı?
bayrakbekcisi_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2011, 07:16   #9
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
bayrakbekcisi_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu şerefsiz(oruçlu değilken küfür edeyim bir güzel)bu köpek getirilirken neden gözleri bağlıydı?
Gözleri ağrıyormuş o yüzden.
Alt 08-02-2011, 07:31   #10
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
bayrakbekcisi_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

mehmetcim bilirsin normalde kurbanlik hayvanlarin gözleri baglanir ama o zamanki iktidar isini iyi beceremeyince bizde simdilik hayvani besiye cekdik!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)