AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-08-2015, 13:01   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart AK Parti'de Başörtülü Aday Rekoru: 42 Başörtülü Aday
AK Parti’de başörtülü aday rekoru



AK Parti'nin 99 kadın adayından 42'si başörtülü. Başörtüsü mağduriyetleri nedeniyle tanınan Merve Kavakçı'nın, kardeşi Ravza Kavakçı Kan, Fatma Benli ve Leyla Şahin de adaylar arasında.

AK Parti, aday listesinde başörtülü kadınlara büyük yer verdi. AK Parti'nin 99 kadın adayından 42'sini başörtülü kadınlar oluşturdu. En çok başörtülü aday çıkaran şehirler 9 aday ile İstanbul olurken, Ankara ve Konya'da da 3'er başörtülü kadın aday bulunuyor.

AK Parti'de Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya milletvekili Gülay Samancı, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Kahramanmaraş milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, 31 Ekim 2013'deki TBMM oturumuna başörtüsüyle katılarak bir ilke imza atmışlardı. Bu vekillerden Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbudak aynı illerden yeniden aday gösterildi.

KAVAKÇI, ŞAHİN VE BENLİ ADAY

Aday gösterilen diğer başörtülü adaylar arasında 28 Şubat sürecinde yaşanan başörtü yasağı nedeniyle kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor. Bunlardan biri 1999'da Meclis Genel Kurulu'ndan Bülent Ecevit tarafından, “Burası devlete meydan okunacak yeri değildir! Lütfen bu hanıma haddini bildirin” diyerek yemin etmesi engellenen ve milletvekilliği elinden alınan Merve Kavakçı'nın, kardeşi Ravza Kavakçı Kan. Ravza Kavakçı Kan, İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Diğer isim ise başörtüsü yasağını AİHM'ye taşıyan ilk isim olan Leyla Şahin Usta. Usta, Konya'dan aday gösterildi. Başörtüsü yasağı nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan Avukat Fatma Benli de İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi.

İŞTE BAŞÖRTÜLÜ ADAYLAR

AK Parti'nin diğer başörtülü diğer adayları ise şöyle: Esra Yalvaç ve Asuman Tekin (Adana); Fatma Coşar Karacan, Hatice Demirtaş, Lütfiye Selva Çam (Ankara); Sema Kırcı (Balıkesir), Adile Gürbüz (Batman), Emine Yavuz Gözgeç, Halide Serpil Şahin (Bursa); Nurcan Dalbudak (Denizli); Ayşe Keşir (Düzce), Zehra Taşkesenlioğlu (Erzurum), Canan Candemir Çelik (G.Antep); Hatice Kocaoğlu (Giresun); Tülin Durgun Yetim (Hatay); Ayşe Usta (Isparta); Şeyma Döğücü, Rabia İlhan, Özlem Zengin, Betül Sayan Kaya, Betül Birer, Hatice Kübra Öztürk, Yeşil Aytulum Turut ve Fatma Nur Yavuz (İstanbul); Nursel Reyhanlıoğlu (K.Maraş); Radiye Sezer Katırcıoğlu (Kocaeli); Hüsnüye Erdoğan ve Rüveyde Gülseren Işık (Konya); Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin); Ayşe Nilgün Tomakin (Ordu); Hamide Sürücü, Yıldız Konal Süslü (Şanlıurfa); Ayşe Doğan (Tekirdağ); Ayşe Sula Köseoğlu (Trabzon); Nahide Hakan (Van); Emine Çift (Zonguldak).


Kaynak

Yeni Şafak 08.04.2015

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-08-2015, 13:02   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Dertlere Derman AK Parti.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2015, 15:01   #3
Kullanıcı Adı
casaryus96
Standart
Daha da fazla olabilirdi lakin bu da münasiptir.

Konu casaryus96 tarafından (04-09-2015 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir..
casaryus96 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adaletvekalkınmapartisi, aday rekoru, ak parti, başörtülü aday, başörtülü adaylar, milletvekili adayları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım