AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Milletvekilleri Forumu AK Parti Milletvekilleri hakkında paylaşım bölümümüz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-05-2010, 11:14   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart Ak Parti'li Haluk Özdalga'dan cesur çıkış

Ak Parti'li vekilden cesur çıkış

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, devletin örtülü operasyonlarıyla ilgili hukuksuzluğa ve düzensizliğe son vermenin zamanının geldiğini belirterek, "Demokratik hukuk devletinin örtülü operasyonlar yapan birimi, kendi vatandaşlarına zarar verecek görevler asla yüklenemez." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Özdalga, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evi civarında takip yapan Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda görevli subayların yakalanmasıyla başlayan tartışmaların, devletin örtülü operasyonları konusunu bir kez daha gündeme getirdiğine
dikkat çekti.


"Kontrgerilla, Seferberlik Bölge Başkanlığı, Özel Harp Dairesi, JİTEM, Özel Kuvvetler gibi zaman içinde değişen çeşitli adlar altında teşkilatlanmış özel güvenlik birimlerinin öteden beri örtülü operasyonlar yürüttüğünü biliyoruz." diyen Özdalga, bu operasyonların hangileri olduğu hakkında kesin bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı.

Güçlü şüphelerin bulunduğu örtülü operasyonlar arasında başbakanlara, üst düzey komutanlara, gazetecilere, aydınlara, hukuk adamlarına, sendika liderlerine yönelik başarılı ve başarısız suikast girişimleri, toplumda kargaşa oluşturmaya dönük sabotajlar ve katliamlar ile özellikle 1990'lardan sonra Güneydoğu'da görülen binlerce faili meçhul cinayet olduğunu anlatan Özdalga, şöyle devam etti:

"Devletin örtülü operasyonlarıyla ilgili hukuksuzluğa ve düzensizliğe son vermenin zamanı geldi. Geç bile kaldık. Acil ve kapsamlı bir yenilenme gerekiyor. Özel görevler yüklenenler dahil bütün güvenlik güçlerimizin önünde tek bir seçenek var. O da demokratik hukuk devletinin güvenlik gücü olmaktır. Bu çerçevede, devletin örtülü görevler ihtiyacını karşılayacak birimlerin yapılanmasında ve işleyişinde gereken köklü yenilenmenin, en azından iki temel koşul üzerine kurulması gerekiyor. Birincisi, demokratik hukuk devletinin örtülü operasyonlar yapan birimi, kendi vatandaşlarına zarar verecek görevler asla yüklenemez. Ayrıca, örtülü görevler yapan birimin kimden emir aldığı bilinir. Bu birimin eyleminden nihai olarak kimin sorumlu olduğu bellidir. O sorumluluğu da mutlaka, halkın oyu ile seçilmiş yürütmenin başında bulunan kişi, bizim demokratik düzenimizde Başbakan taşır. Başbakan da sorumluluğunun ve verdiği emirlerin hesabını, gerektiğinde, kamuoyu önünde açıkça verir."

(CİHAN)

 

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım