AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Hakkında - AK Parti Bilgileri AK Parti - AK Parti ile ilgili bilinmesi gerekenleri burada paylaşıyoruz.



Anketimiz: AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI NASIL OLMALIYDI?
EN AZ 10SENELİK GETİRİSİNE VERMELİYDİLER 1 0.79%
YABANCI ŞİRKETLERE SATMAMALIYDI 29 23.02%
%49'UNDAN FAZLASINI SATMAMALIYDI 24 19.05%
SADECE HALKA ARZ ETMELİYDİ 11 8.73%
EN GÜZELİNİ YAPTILAR(?) 61 48.41%
Katılımcı sayısı: 126. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-30-2007, 20:12   #141
Kullanıcı Adı
cas08
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Alıntı:
asil_46 Nickli Üyeden Alıntı
sn başkanımız yapıyorsa vardır bir hayır elbet o yanlış yapmaz sonuna kadar güveniyoruz ona
bu görüş bence yanlış herkes hata yapar eğer böyle düşünüyorsak milli görüşçülerden ne farkımız kalır
cas08 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-30-2007, 21:50   #142
Kullanıcı Adı
azime
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
merhaba arkadaslar.bende seydisehirde oturuyorum.mürsel abinin fikirlerine tamamen katılıyorum.akpnin yaptıgı en dogru ıslerden birisidi SEYDİSEHİR ALÜMİNYUMU SATMAK.Bende bircok insan gibi cok sevindim özellestigine.Haksız yere yan gelip yatmakla maas alıyorlardı.Herksin hakkı vardı o paralarda.Ayrıca satılınca gencler ise girdi,evlendi yuva kurdular.En önemliside havaları bitti.İnsanlara hep yukardan bakarlardı.ALLAH razı olsun akpden.Onların isini bitirdi.SEYDİSEHİRDE cok kisi sadece etibankı özellestirdi diye akpye oy verdi.Onun icin akpnin özellestirmelerini dogru buluyorum.Sadece yabancıya satmasınlar.SAYGILARIMLA
azime isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 00:04   #143
Kullanıcı Adı
Scorpio
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Ben partimizin ozellestirme politikasini dogru buluyorum.Ama su gunlerde ozellestirmeler biraz fazla oldu.Bence 1-2 yil ozellestirme politikasi durdurulmali.
Scorpio isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 01:50   #144
Kullanıcı Adı
ergin
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;
Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?


Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.
ergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 02:28   #145
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Ergin Bey Gündem Analistimiz olarak mükemmel bir yorum yaptınız.
Çok teşekkür ederiz.
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 02:31   #146
Kullanıcı Adı
anti
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
özelleştirmelerle devlet tüccarlık yapmaktan elini elini çekiyor daha çok hizmete yöneliyor...onun için tamamen özelleştirmelerden yanayım....tayyibim yaparsa En Güzelini yapar
anti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 03:32   #147
Kullanıcı Adı
nk1985
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Alıntı:
murselyavuz Nickli Üyeden Alıntı
ben özelleştirme politikalarını doğru buluyorum..
şöyle doğru buluyorum açıklayayım...

kendim aslen seydişehirliyim..
sizinde bildiğiniz gibi Seydişehi'de Etibank Aleminyum fabrikası var...
yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş...
ve fabrika devletteyken 2500 işçi ile %35 kapasitede çalışıyordu...
çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi...

yani bir kere o fabrikaya kapağı atan kişi ihya oluyordu..
tamamen zarardaydı devlet ve kimse buna dur demiyordu...

şu an fabrika özelleşti...
fabrika işçi çıkarımı yaptı 750 işçi ile %70 kapasiteyle çalışıyor...
fabrikada çoğu makine yenilendi...
işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın...
işte bu yazı türkiyede ki temel sorunu anlatıyor.. türkiyede devlet işine bir gir ondan sonra çalışmasanda olur
gelen hükümet kendi yandaşlarını işe alır....ee sonra yine zarar yine zarar

devlet denetleyici olmalı ticaret devletin işi değil...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 11:36   #148
Kullanıcı Adı
hayataAKartı
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
İKTİDARIMIZIN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASINA TAM DESTEK HEP DESTEK. BİZE BOŞ YATAN FABRİKALAR LAZIM DEĞİL. ZATEN EĞER 4 - 5 YIL DAHA BEKLESEYDİ ÇÜRÜYECEK KULLANILMAYACAK DURUMA GELECEKTİ VE ARTIK DEVLETİMİZE FAYDADAN ÇOK ZARARI OLACAKTI. BU FABRİKALAR İŞLETİLİP DEVLETİMİZE VERGİSİ VERİLECEK. AYRICA YUKARIDA BİR SEYDİŞEHİRLİ ARKADAŞIN DEDİĞİ DOĞRU. İŞÇİLER YATIYOR DÜNYANIN PARASINI ALIYORDU. TABİKİ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMEZ ÇÜNKÜ ONUN HAKSIZ YERE ALDIĞI PARA KESİLECEKTİ. TAM DESTEK HEP DESTEK
hayataAKartı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 17:42   #149
Kullanıcı Adı
never
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
kendi seçim beyannamelerinde genişçe yer ayırdıkları özelleştirme politkalarını, AK Parti başarılı bi şekilde uyguladığında ülkeyi satıyolar yaygarası koparıldı.. bunu bütün cahillik ve iki yüzlülükleriyle yaptılar..

ama halk 'satılmışlarla' özelleştirmeleri çok iyi ayırdı..
never isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2007, 23:21   #150
Kullanıcı Adı
Scorpio
Standart AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Alıntı:
ergin Nickli Üyeden Alıntı
Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;

Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?


Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.
Cok iyi bir yorum yaptiniz tesekkurler
Scorpio isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi