|
![]() |
#1 |
![]() Bekliyorum, RTÜK Başkanı Zahid Akman ne zaman istifa edecek diye... Başbakan Erdoğan daha ne kadar onun arkasında duracak diye bekliyorum.
Ne demişti Akman? Deniz Feneri iddianamesinde adının hiç geçmediğini söylemişti. Gerçek neydi? Tam 37 kez geçiyordu. Ne demişti Akman? RTÜK Başkanı olduktan sonra bütün ticari faaliyetlerine son verdiğini açıklamıştı. Gerçek neydi? RTÜK Başkanı'yken Almanya'da şirket yöneticisi olarak gözüküyordu. Ne demişti Akman? Armada'dan kira almanın ticaret olmadığını belirtmişti. Gerçek neydi? Bir şirketin bünyesinde işyerlerinizi kiraya vererek elde ettiğiniz kazançla ilgili faaliyet de 'ticari faaliyet' sayılıyordu. Akman ne demişti? Almanya'daki bir kooperatifin sadece fahri üyesi olduğunu öne sürmüştü. Gerçek neydi? Kurucu ve yönetim kurulu üyesi olduğu belgelerle sergilendi. Akman ne demişti? Almanya'da kendisiyle ilgili herhangi bir soruşturma, kovuşturma olmadığını söylemişti. Gerçek neydi? Almanya'daki kooperatif soruşturması kapsamında, mahkeme kararıyla ve hakkında 'dolandırıcılık ve kara para aklama' iddiasıyla Almanya'daki evinde arama yapılmıştı. Akman ne demişti? "Başbakan arkamda!" demişti. Gerçek neydi? Bilemiyorum. Ancak, AKP Genel Başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Sayın Başbakan'ın Akman'a 'Ben senin arkandayım' dediğini zannetmiyorum" diyerek Akman'dan tümüyle farklı konuştu. Şimdi gerçek nedir? Başbakan Erdoğan , Zahid Akman'ın arkasında mı? Yoksa değil mi? Başbakan eğer arkasında değilse, Zahid Akman daha hâlâ RTÜK Başkanlığı koltuğunda oturmaya nasıl devam edebiliyor? Erdoğan, bütün bu yukarıda tek tek sayılanlardan(*) sonra bile, Akman'a daha hâlâ istifa diye bir kurum olduğunu anımsatmayacak mı? Neyi bekliyor Sayın Başbakan? Akman için tek bir yol kaldı: İ S T İ F A ! Unutmayın: Zahid Akman'ın Armada'daki hisselerini mal beyanında göstermediği, mahkemeden gizlediği de ortaya çıktı,(Hürriyet'in önceki günkü manşeti). Günlük deyişle durum vaziyeti böyle. Kısacası vahim! Çok şey karanlıkta... Türkiye'deki Deniz Feneri'yle ilgili olarak, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'la ilgili olarak, (Almanya'da hapse mahkum olan Mehmet Gürman'ın kendisine verdiği vekalet de sahte çıktı), RTÜK Başkanı Zahid Akman'la ilgili olarak, Almanya'daki Deniz Feneri dolandırıcılığıyla ilgili olarak üzerine gidilmesi gereken o kadar çok şey var ki. Bakın Sayın Başbakan; İktidarınıza yakınlığıyla bilinen MÜSİAD'ın size vermiş olduğu raporda da şu satırlar geçiyor: "Yolsuzluk çevresindeki hassasiyetlerin üzerine daha etkin ve açık yüreklilikle gidilmeli!" İnşallah gereği yapılır. Hem de hiç gecikmeden. Çünkü soru işaretleri gitgide çoğalıyor. ---------------------------------------- Hasan Cemal Milliyet
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|