![]() |
#1 |
![]() Sonbaharın ilkbahara, Hazanın yaza dönüşümünü izliyorum yine
hayretle ama herkesin beklediği gibi beklemiyorum ilkbaharı. Sonbaharla özdeşleşen ruhuma ilkbaharın neşesi ağır geliyor. Ve kaçmak istiyorum dünyanın sonbahar tarafına. Yaprakların kuruduğu kuşların göç ettiği coğrafyalarda anlamlı geliyor yaşamak. Neden sonbahar neden kış sorusunu binlerce kez kendime sormama rağmen, cevap alamadığım bin birinci kez daha soruyorum ve yine cevapsız sorulara bir yenisi daha ekleniyor. Dönmüyor içimdeki hazan. Ne ilkbahara bırakıyor yerini nede kışa. Yaprakları olmuyor ağaçların. Açmıyor çiçekler ve sade bir zambak bahçesinde kapatıyorum gözlerimi. İçimde yanan alevi söndürmemek için başımı dizlerimin arasına alıp, dört bir yandan esen rüzgârlara karşı siper ediyorum ruhumu. İçimi ısıtan alev her rüzgâr esişinde bir kez daha savruluyor. Ve gölgemi takip ediyorum. Ne yana düşer suretim, gölgesi kıbleye düşen insanlara imreniyorum hasretle. Bir gece vakti kibrit alevine takılan gözlerim, ruhumu en zayıf yerinden tutuşturuyor yavaş yavaş. Sarıyor tüm bedenimi ateş, günahlarımla birlikte. Her nefes alışımda biraz daha harlanıyor ve kemiklerim hissediyor yalnızlığın çaresiz alevini. Çöl alevleriyle kavrulan bedenim, çöllerde kardelen aramaya çıkıyor ve siz yeşertirken en güzel umutları, hayatın dikenli yanlarını yaşamak düşüyor bana. Ateşler içinde kalmak ve yanmamak bir sanatsa en güzel sanatı icra ediyorum.Ve ben yandıktan sonra okuyacaktır nesiller hatıralarımı..Pervane böceğinin mum alevine sevdası gibi en kutsal sevdalara inat yanıyorum. Yanarken ışığım yol gösterecektir arkamdan gelenlere.. Uğruna ölünecek dava arayanların en kutsal davası olacaktır yaşamım. Haritaların en güzel noktalarında tutuşacaktır ülkeler ve anlayacaktır nesiller Veron`un Roma`yı neden yaktığını. Mavi bir aleve dönüşen bakışlarım bulutlarda, denizlerde ve mavini bulunduğu her yerde makes bulacaktır.
![]() Konu Al@@tt!n tarafından (05-28-2009 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|