![]() |
#1 |
![]() ![]() Kaçak eğitim kurumları ile ilgili yasanın iptali istemi Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Yasanın iptali için başvuru CHP tarafından yapılmıştı.Anayasa Mahkemesi, 5377 sayılı Kanun'un, kanuna aykırı eğitim kurumu açanların cezalarını indiren ve bu tür yerlerin kapatılmasını öngören Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili hükmünü kaldıran maddesinin iptal istemini reddetti. CHP, 5377 sayılı Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3. maddesiyle 5237 sayılı TCK'nın 13. maddesinin (1) numaralı fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen (2) numaralı fıkranın ve 29. maddesiyle değiştirilen 5237 sayılı Kanun'un 263. maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı. Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Yüksek Mahkeme heyeti, bugünkü gündem toplantısında davayı esastan görüşerek karara bağladı. Yüksek Mahkeme, Kanunun, kanuna aykırı eğitim kurumu açanların cezalarını hafifleten maddesinin iptal istemini reddetti. İptal istemi reddedilen hüküm, daha önce 6 aydan 3 yıla kadar olan hapis cezası ve bu tür yerlerin kapatılmasını öngören 263. maddeyi, 5377 sayılı Kanun ile ''kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açan veya işleten kişi, 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır'' olarak değiştiriyor. Kanun ile TCK'nın 13. maddesine eklenen (2) numaralı fıkranın iptal istemi de reddedildi. Bu hüküm ''yabancı ülkede işlenen bazı suçlardan dolayı Türkiye'de yargılama yapılmasının Adalet Bakanının talebine bağlı olması şartını'' getiriyor. CHP'li Hakkı Süha Okay, kararla ilgili tepkilerini şöyle dile getirdi: CHP YİNE LAİKLİK DEDİ VE TEPKİ GÖSTERDİ "TCK'nin iki maddesinde yapılan değişiklikle ilgili olarak biz CHP olarak bir başvuruda bulunmuştuk. Malum kaçak Kur'an Kursları ile ilgili olarak açan ve işletenler hakkında verilecek ceza ertelenebilir, paraya çevrilebilir bir duruma gledi. Bu özendirici bir cezaydı. Tarikatler ve camaatler tarafından verilen bir eğitimin, Konya'da yaşanan bir olay vardı hatırlarsanız, bununla ilgili olarak Anayasa'nın laiklik hükmü var, eğitim ve öğretim ile ilgili düzenleme, inkılap kanunlarına ilişkin kanunlara aykırılık üzerine kaçak kurs işletenler ceza almayacak, öğretenler de ceza almaktar kurtulacak. Diyanet dışında farklı yapılaşmalar bu konuya daha rahat el atacak." HABERVAKTİM.COM
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() cocuklarınımız kacak dini bilgilerden gülen evlerinde korunmalı Ataturkun yakısır genclik yetişmemeli yüce mahkeme yanlıs yapmıstır
cocukların beyinlere gülen kurslarına göndererek yıkatmamlıyız camiere bu görev mevcutur camilerimize göndermek lazım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet camiler bu görev ile mevcuttur. Fakat benim anlamadığım kaçak dini bilgiler derken kastınız nedir. Dinin nasıl kaçak bilgisi olur? Eğer Laik bir ülkede yaşıyorsak, Devlet din işine karışmıyorsa. Peki neden Kur'an kursu açtırılmasına izin vermiyorda gençler kaçak yerlerde dinini öğrenmeye çalışıyor.Burda bellidir ki Devlet Din işine karışıyor. Ve Dine direk müdahale ediyor. Bu sistemi hiçkimse açıklayamaz.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() suphi bey veya hanım...
fethullah gülen hareketinin sizi bu kadar rahatsız etmesinin sebebi nedir? beyinleri yıkanıyo dediğin gençlere ne anlatıldığını ne konuştuklarını nerden biliyorsun? beyin yıkayan birileri varsa eğer... çağdaş yaşamı destekleme derneğidir... namaz kılacağınıza bale yapın diyen zihniyete lafınız yokta... namaz kılın insanlara iyilik eden diyen zihniyete mi gücünüz yetiyor... nedir sizin derdiniz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
evet devlet laiktir ama diyorumki devletin işine dinin karısmamısı sakıncalı bu görevi diyanet görmektedir ve burada alınmasını daha iyidir |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Tabii ki Diyanetten alınması daha iyidir. Fakat yine de akıllara şu soru takılmıyor mu? Bu gençleri o kaçak kur'an kurslarına iten sebep nedir ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() gencler durup oraya gitmiyor ders calısacaz bahneleriyle o dini bilgileri bile belli olmayan evlerde gidiyor orası suclusu bu iktidardır
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() suphi kardeşim kendince haklı olabilirsin ama cemaat kavramı dinimizde vardır...
yani sadece camilerde ibadet edin diye bişey demiyor Allah (cc).. cemaatle kılınan namaz daha makbuldür diyor... cemaatleşme peygamber efendimiz zamanında bile vardı... bunda bir sakınca yoktur... asıl önemli olan şudur... bıraksalarda dinini yaşasa insanlar... bıraksalarda özgürce karar verebilse insanlar... inşAllah beni anlamışsınızdır! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Fakat çocuğun en parlak dönemi 5 den 10 yaşına kadardır.. Zaten hafızlarda hep bu yıllarda hafız olmuştur..Belki hafız olacak çocuk? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|