![]() |
#1 |
![]() Türk damak tadının vazgeçilmez bir lezzeti olan şifa deposu bu gıda özellikle böbrek ve bağırsakların dostu...Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’
Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri… Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı. LEZZERİ KADAR YARARI DA ÇOK... Peynir eğer bekletilmiş zeytinyağı, tuzlanmış inek paçası suyu ile karıştırılır ve eklemlere sürülürse eklem ağrılarını geçirir. Peynir suyu pişirilirse sütü az olan annelerin sütünü artırır. Böbrek ve mesane taşlarını giderir. Bağırsak yaraları üzerinde de çok etkilidir... ÖZELLİKLERİ Peynir ya kesilmiş sütten ya da sütten yapılır. Kesilmiş sütten yapılana peynir derler. Taze peynir, ikinci derecede soğuk ve rutubetlidir; eski ve tuzlu peynir sıcak ve kurudur. Suyunda bulunan burukluk dolayısıyla, sıcaklığı azdır. Peynir suyundaki burukluk, kan ve safravilikten kaynaklanır. NİTELİKLERİ Peynirin iyisi, sakız gibi benek olmayan, ne çok hızlı ne çok yavaş mayalanmayan, yani normal süre içinde mayalanan, lezzeti yerinde, tadı hoş, atlıya meyilli, lezzeti mutedil tuzlulukta olan, kesin lezzette olmayandır. Ekşimiş sütten yapılan peynir iyidir. Yumuşatıcı şeyler peynir üzerine yenirse, onu bozar. Bundan dolayı, bu bozulan maddeler deliklere girer, damarlara ve kanallara nüfuz eder ve bütün vücuda dağılır, zararlı etki meydana gelmesine sebep olur. YARARLARI Taze peynirde temizleyici ve rutubetlendirici bir özellik vardır. Şişmanlatıcı bir özelliği de vardır. O, yemek üzerine balla yenir. Eski peynir, temizleyici ve parlatıcıdır, kendine uygun safravi hıltı meydana getirir, tuzludur. GÜZELLİK Tuzsuz taze peynir, şiş ve tümör oluşmasına ve cerahatli yaralara engel olur. YARALAR Eski peynir, zor yaralara iyi gelir ve cerahatlere de iyi gelir. Taze peynir, hafif travmalardan olan cerahatli yaralara iyi gelir. Taze peynir bu bakımdan daha güçlüdür. Bu yaraların kistleşmesini ve tümörleşmesini önler. Bunun için çınar yaprağı ve kuzukulağı ile birlikte kullanılması gerekir ve onun suyu uyuza iyi gelir. HAREKET ORGANLARI O, beklemiş zeytinyağı veya tuzlanmış inek paçası suyu ile karıştırılıp, eklem taşlarına (eklemdeki kireçlenmelere karşı) haricen yakı şeklinde uygulanır. BESLENME Tuzlu ya da tuzsuz peynir, mide için zararlıdır; mideyi kazır. Dioscorides, taze peynirin mideye iyi geldiğini söylemiştir, fakat biz bunu kabul edemeyiz. DIŞARI ATAN ORGALAR Peynir, böbreklerde ve mesanede taş meydana getirir. Özellikle taze peynir, daha fazla taş oluşmasına sebep olur. Baharatla birlikte yenen taze peynirin taş yapma ihtimali daha fazladır. Tuzsuz peynir yumuşatıcıdır. Peynir suyu, safra salgısını artırır ve içindeki mineral maddeler ve temizleyici maddeler dolayısıyla, bu etkisi, yani safra salgısını artırma özelliği vardır. Keçi ve koyun sütünden yapılan peynirle hazırlanan peynir, bağırsakların yaraları üzerinde yararlı olur ve özellikle, pişirilerek hazırlanmış olanların etkisi çoktur ve onlar ishale mani olurlar. bugün
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|