fatih kısaparmak balon baskılı balon 2008 Bütçe görüşmeleri polemikle geçti - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 Bütçe görüşmeleri polemikle geçti

ak_mavish
12-04-2007, 17:32
Baykal şu rotanı değiştir
http://www.internethaber.com/images/news/48554.jpg
04 Aralık 2007 Salı 16:08
Unakıtan-Baykal düellosu
04 Aralık 2007 Salı 16:08
Baykal ve Unakıtan kapıştı. Unakıtan Baykal'ın iddialarına cevap verdi.
2008 bütçesi yine hararetli tartışmalar sahne oldu. Baykal'ın Petkim Tüpraş ve oğlunun şirketi hakkındaki iddialarına tek tek cevap verdi. Unakıtan da Baykal'ın Angora'daki evlerinin akibetini sordu.

Baykal'dan sonra söz alan Maliye Bakanı Unakıtan şunları söyledi:

-"Baykal şu rotanı değiştir iftiralardan vazgez artık. Bununla bir yere varılmıyor.

Petkim ihalesinde yasaklı firma ihaleye girdi diyor. Önce Özelleştirme İdaresi'ne sor.

Tüpraş'ın hissesi satıldı. Aksine satılmasaydı zarar edecekti. Devlet ilaveten 458 milyon dolar kazandı.

Dinleyin bir dakika... Buraya gel, gel, iftira at, at, git. Yok öyle yağma. Gazeteleri okuyup gelip burada konuşuyorsunuz.

O belirtilen tarihte oğlumun şirketinde o kişi çalışmıyor. O adam çok sonradan gelip çalışmış. Bize niye yamandırıyorlar? Öyle 30 bin dolarlar değil o şirket milyon dolarlar vergi ödüyor.

Hangi biriniz bakan olduğu zaman oğlunuz çalışmadı? Bu millet her şeyi biliyor. Bu tür politikaları bırakın. Sizi biz bile kurtaramayız.

Angora evlerinde kaçak yapı vardı ne oldu onlar? Kamunun malını işgal ettiniz. O ne oldu onu söyler misiniz? Onları merak ediyorum.
internethaber

erenon
12-04-2007, 17:34
bu adama bayılıyorum ;ak partinin en başarılı isimlerinden birisi ;)

GÜLseven
12-04-2007, 17:47
Ağzına sağlık Bakanımızın...By_kıl ve yandaşlarının iftiralarını artık kimse takmıyor,onlar kendi kendilerine saçmalasınlar ;)

Meftun
12-04-2007, 21:08
TBMM’de liderlerin yolsuzluk polemiği
2008 bütçe görüşmeleri Baykal’ın Erdoğan’ın damadı, Unakıtan’ın oğluyla ilgili iddiaları sayıp “Mahdumların da dokunulmazlığı mı var” sözleri üzerine söz düellosuna dönüştü. Erdoğan da Baykal’ı suçladı, tepki üzerine “Hoplama, yerine otur” diye bağırdı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/277102.jpg

ANKARA - Meclis Genel Kurulu bütçe görüşmeleri Başbakan ve Maliye Bakanı’nın oğullarıyla ilgili tartışmalara sahne oldu. CHP Lideri Deniz Baykal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlunun şirketinin de yolsuzluk olaylarına karıştığı belirterek, “Bakanların dokunulmazlığı var, mahdumların da mı dokunulmazlığı var? Dokunulmazlığa bağımlı siyasetçilerle yolsuzluk önlenemez” dedi.

ATV-SABAH DAMAT BEYE GİDECEK
Baykal ATV-Sabah ihalesine de dikkat çekerek, Başbakan’ın damadının çalıştığı holdingi kastederek şöyle devam etti: “Türkiye’nin ikinci büyük medya grubu devletin elinde. Bununla ilgili bir ihale yapılacak. ‘Büyük ilgi var, ihaleyi erteliyoruz’ dediler. Gelinen noktada bu konuda hevesli olan bazı ciddi insanlar girmeyeceğim deyip çekildiler. Öyle anlaşılıyor önümüzdeki dönemde büyük olasılıkla damat beyin holdingi Türkiye’nin ikinci büyük medya grubunun sahibi olacak.”

ERDOĞAN: UNAKITAN’IN OĞLUNUN DOKUNULMAZLIĞI YOK
Baykal’ın iddialarına Maliye Bakanı ve Başbakan ayrı ayrı yanıt verdiler. Erdoğan konuşmasında, Unakıtan’ın oğluna ilişkin iddialara şu yanıtı verdi: “Tokat’ta Bakan Unakıtan’ın oğlu şunu götürmüş, bunu götürmüş... Sayın Unakıtan’ın oğlunun dokunulmazlığı yok. Suç duyurusunu getirin gereği yapılır. O kadar tutarsız şeyler söylüyorsunuz ki. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Tüürkiye’nin derdi CHP’dir. Hayatınızda hiçbir hayrınız olmadı ki.”

Erdoğan, Baykal'ın arsasında imar tadilatı yapıldığını söyledi.
http://www.ntvmsnbc.com/news/277103.jpg

Erdoğan, Baykal’ın sırasından yanıt girişimi üzerine “Lütfen susar mısınız? Sizin bu tahriklerinize gelecek değilim. Çok konuşuyorsunuz... Enerji Bakanlığı’ndaki iddialar konusunda da şunu söyleyeceğim. Gerek ben, gerek Bakan arkadaşım buradaki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Olay yargının tasarrufu altında, bunun altında kim varsa ortaya çıkacak. Hatay’da Ali Dibo olayı deyip durdunuz. Sayın Baykal hala yorulmadınız mı. Hataylı bu söylediklerine itibar etmedi. Hatay’da AK Parti açık ara seçimi kazandı” diye konuştu.

BAYKAL’IN ARAZİSİNDE DE İMAR TADİLİ VAR
Erdoğan, oğlunun çalıştığı holdingin ATV-Sabah ihalesini alacağı iddiası için de, ihaleye başvuruların yapıldığını, özerk kurum olan TMSF’nin gereken kararı vereceğini belirterek şöyle dedi: “Şimdi şunu söyleyeyim; belediyelerde plan tadilatlarını eleştiren Deniz Baykal’ın Antalya Zeytinköy’de imar tadili yapılmış arsası var. Şimdiki değeri 5 trilyon. İmar tadili yapılabiliyormuş demek ki... (CHP sıralarından tepkiler üzerine) Siz istediğinizi söyleyeceksiniz. Biz söyleyince rahatsız olacaksınız. Hoplama! Rahat ol yerinde otur.”

BAYKAL: BAŞBAKAN BOŞ BİR GAYRET İÇİNDE

Erdoğan’ın sözleri üzerine Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan söz alan CHP lideri Baykal ise; Erdoğan’ın, kendisine ve çevresine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarına muhatap olduğu icin bunaldığını iddia etti. Baykal, şöyle dedi:

“Bu nedenle bizimle ilgili bir gayret içinde. Bir dayanak noktası arıyıor. Bula bula geldiği noktada çürümüş boş dedikodulara başvurdu. Ben milletvekili olmadan önce henüz kamu sorumluluğu yokken, 12 Eylül siyasi yasağı üzerimdeyken Antalya’da hisseli araziye katıldım. 1980’li yıllarda ortak olarak satın aldım. Daha sonra orada kısmen imar muamelesine tabi oldu. Bir gün bile bir kamu otoritesiyle, bir belediye yetkilisiyle, bir devlet yetkilisiyle temas kurmadım. Hiçbir CHP’li belediye başkanı o olaya katkı yapmış değildir. Hadi siyasi rakip olarak bana söylediniz, namuslu bir belediye başkanına bunu söylerken vicdanınız sızlamıyor mu? Buradan bir şey çıkmaz. Alnımız ak, yüzümüz pak. Biz devletin malına el uzatmayız. Herkes kendi etrafına baksın.”
ntvmsnbc

loneliness
12-04-2007, 21:12
Yaa nasıl kaçırdım vallahi bugün bilgim olsaydı.. Dışarı çıkmazdım.. :( :( :( Başbakanımız Meclis de konuşması ve özellikle Baykal rezil etmesini çok severim... ;D ;D ;D ;D Ama izleyemedim bakalım bir kanalda yakalarsan izlerim..

erenon
12-04-2007, 21:13
Yaa nasıl kaçırdım vallahi bugün bilgim olsaydı.. Dışarı çıkmazdım.. :( :( :( Başbakanımız Meclis de konuşması ve özellikle Baykal rezil etmesini çok severim... ;D ;D ;D ;D Ama izleyemedim bakalım bir kanalda yakalarsan izlerim..

bende arıyorum youtube filan baktım yok ;) çok severim bu meclis atışmlarını çok komedi oluyor biraz haberlerde baktım bahçeli bütçe için çıktı kürsüye sade terörden bahsetti :D

Meftun
12-04-2007, 21:14
Baykal: Ekonomi, siyaset ve anayasa kuşatıldı

“Türkiye’de ekonomi, siyaset ve anayasa kuşatma altında.Türkiye yeni bir rotaya sürüklenmek isteniyor” diyen Baykal, yarın yapılacak ihale için “ATV-Sabah damat beyin holdingine gidecek” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/277098.jpg

ANKARA - Baykal konuşmasında Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlunun şirketinin de yolsuzluk olaylarına karıştığı öne sürerek “Bakanların dokunulmazlığı var, mahtumların da mı dokunulmazlığı var?” diye sordu. Baykal “Dokunulmazlığa bağımlı siyasetçilerle yolsuzluk önlenemez.” dedi.

2008 bütçesi üzerine Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Baykal, “Büyüme hızındaki azalma ciddi bir olay haline dönüşmüştür. Yüzde 5 bizim yeterli bulmayacağımız bir büyüme düzeyidir. Bütçe her an açık vermeye hazı hale dönüşmüştür. Seçime yönelik izlenen politika bütçe açığını artırdı. 2002’den beri izlenen politikalar ekonomide çok büyük açıklar yarattı.” diye konuştu.

İŞSİZLİK EN BÜYÜK SORUN
Baykal, şöyle devam etti: “Cari açık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. İthalat Türkiye ekonomisinin kabul edemeyeceği düzeye geldi. Yoksullaştıran bir ithalat düzenine sürükleniyoruz. Kur politikası ithalatı karlı hale getirdi sanayici cezalandırıldı.Uygulanan üretimi teşvik eden bir ekonomi politikası değildir. Enflasyon 2004 düzeyinde olmaya devam ediyor. İşsizlik en büyük sorun olmaya devam ediyor. Türkiye büyük yoksulluk politikası içindedir. Türkiye üretim ekonomisinden rant ekonomisinden rant ekonomisine dönüşüyor. Bu bütçe kamu yatırımı kaygısından vazgeçmiştir. GAP’ın ihmal edilmiş olmasını anlamak mümkün değildir. Türkiye BOP ile değil GAP ile kalkınacaktır.”

YOLSUZLUKLAR ÖRTBAS EDİLDİ
Konuşmasının devamında, AK Parti iktidarında yolsuzların örtbas edildiğini belirterek “Beyaz Enerji yolsuzluğu örtbas edildi. Bu olaylar AKP’nin atadığı bürokratlar zamanında gerçekleşmiştir” diyen Baykal, Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlunun şirketinin de yolsuzluk olaylarına karıştığı öne sürerek “Bakanların dokunulmazlığı var, mahtumların da mı dokunulmazlığı var? Dokunulmazlığa bağımlı siyasetçilerle yolsuzluk önlenemez” dedi.

Belediye faaliyetlerinde de yolsuzluk olduğuna, son yıllarda imar alanlarında önemli değişiklikler olduğuna dikkat çeken Baykal, “Hayra değil, şerre çalışıyorsunuz” dedi. Baykal belediyelerdeki plan tadillerinin kişilere yönelik olarak yapıldığını iddia ederek şöyle konuştu:

“Türkiye’de siyasi rejimin temellerini tehdit eden bir yaklaşım ortaya çıkıyor. Kurum ve kuruluşlar sindiriliyor. Baskı ve tehdit altında tutuluyor. Halkın tarafsız haber alma hakkı darbeye uğruyor. AKP iktidarı döneminde sosyal devlet unutuldu. Vurgun ve yolsuzlukların hesabı sorulamamış. Yapanın yanına kar kalır anlayışı Türkiye’de yerleşmiştir. Sahte belge düzenlemekten yargılanan kişi Maliye Bakanı olarak görev yapıyor.

ATV-SABAH, DAMAT BEYİN HOLDİNGİNE GİDECEK
“Türkiye’nin ikinci büyük medya grubu devletin elinde. Bununla ilgili bir ihale yapılacak. Büyük ilgi var, ihaleyi erteliyoruz, dediler. Gelinen noktada bu konuda hevesli olan bazı ciddi insanlar girmeyeceğim deyip çekildiler. Öyle anlaşılıyor önümüzdeki dönemde büyük olasılıkla damat beyin holdingi Türkiye’nin ikinci büyük medya grubunun sahibi olacak.”

YARGIYA YÖNELİK TERTİP HIZLA YÜRÜTÜLÜYOR
Baykal, Meclis’te kabul edilen Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan, hakim ve savcıların Adalet Bakanlığı’nca yapılacak mülakat sonucu işe alınmasını öngören yasayı da hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Yargıya yönelik bir tertip hızla yürütülüyor. Kadrolaşma listeleri ortalarda dolaşıyor. Alelacele kabul edilen kanunla Türkiye’de yargıya müdahale ediliyor. Listeler ellerde dolaşıyor. Çankaya gerektiği zaman hükümete dur diyecek bir merci olmaktan çıkmıştır. Türkiye sıkıntılı bir tabloya doğru sürükleniyor. Türkiye’de ekonomi, siyaset ve anayasa kuşatma altında. Türkiye yeni bir rotaya sürüklenmek isteniyor. Dışardan bakanlar, Türkiye’ye bir laik bir Atatürk cumhuriyeti, çağdaş bir devlet olarak bakmıyor. Ilımlı bir din devleti diye bakıyor.”

ntvmsnbc

Meftun
12-04-2007, 21:15
Unakıtan: Hanginizin çocuğu çalışmıyor!
Bütçe görüşmelerinde Baykal’ın oğluyla ilgili iddialarına yanıt veren Maliye Bakanı, “Hangi biriniz Bakan olduğu zaman çocuğu çalışmadı? Bir tane örnek verin bana. Çocuğu çalışmayan bir milletvekiliniz var mı” diye tepki gösterdi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/277099.jpg

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçe üzerine görüşmeler sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisine ve ailesine yönelik iddiaları nedeniyle söz alarak, Baykal’a, “Şu iftiralardan vazgeç artık, bununla bir yere varılmıyor” diye seslendi.

Baykal’ın, “PETKİM ihalesinde yasaklı firma ihaleye girdi” sözünün, gerçeği yansıtmadığını söyleyen, “TÜPRAŞ’ın yüzde 14.76’sı satıldı, devlet 700 milyon dolar zarar etti” sözünü de kabul etmediğini belirten Unakıtan, “Hayır, efendim. Eğer o TÜPRAŞ’ın yüzde 14.76’sı satılmasaydı, devlet 458 milyon dolar zarara uğrardı” dedi.

Bununla ilgili mahkemeye gidildiğini, “Kamu zararı yoktur” kararı çıktığını belirten Unakıtan, CHP’lilerin tepkisine “Dinleyin, dinleyin. Buraya geliyorsunuz, at, at... Ona iftira, buna iftira... Olmaz böyle bir şey” karşılığı verdi.

OĞLUNA 30 BİN DOLAR VERİLDİĞİ İDDİASI

“TEKEL’in aldığı makinelerden dolayı benim oğluma 30 bin dolar gelmiş. Bir defa, TEKEL öyle makineleri almadı” sözlerine “aldı aldı” diyerek tepki gösteren CHP’lilere, Unakıtan, “Bırak şimdi. Almadı geri gönderdi, yok öyle bir şey” karşılığını verdi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP’li milletvekillerinin, laf atmalarını ve tepkilerini sürdürmeleri üzerine, “Sayın Deniz Baykal, çok önemli bir iddiayı kürsüye getirdi. Sayın Bakan’la ilgili önemli ithamlar var, Sayın Bakan da bu iddialara cevap veriyor. Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Lütfen susar mısınız?” diye konuştu.

ADAM O TARİHTE OĞLUMUN ŞİRKETİNDE DEĞİL
Unakıtan, şöyle devam etti: “(Para getirdi) denilen adam, o tarihte söyledikleri, tarihte bir defa oğlumun şirketinde çalışmıyor. O para ne şirketin adına ne oğlumun adına ne benim bir yakınımın adına geliyor. Gelip gelmediği de belli değil. O adam çok sonradan bir şirkete geliyor, çalışıyor ve çıkıyor. Çalıştığı tarihte böyle bir şey yok. Ondan çok evvel çalışmadığı tarihte, böyle bir şeyle bize yamandırmaya niye çalışıyorlar? O şirket, bırakın 30 bin dolar, milyonlarca dolar vergi veriyor. Sizin burada aldığınız vergilerin bir çoğunu o veriyor. Ondan sonra kalkıyorsunuz, illa bir şeyi bir şeye yamandırmak için...

“Deyin ki; ‘Bakanların çocukları çalışamaz, söyleyin öyle bir şey, bir kanun çıkarın’ anlayalım. Hangi biriniz bakan olduğu zaman çocuğu çalışmadı, söyleyin, bir tane örnek verin bana. Çocukları çalışmayan bir milletvekiliniz var mı? Millet her şeyi biliyor. Bunları daha önce de yaptınız, bu millet size cevabını verdi. Sayın Baykal, bu türlü politikalara lütfen devam etmeyin, sonra sizi biz bile kurtaramayacağız bak...”

Maliye Bakanı Unakıtan’ın konuşmasının sonunda, “Sayın Baykal, sizin bu Angora evlerinde kaçak yapılarınız vardı, ne oldu onlara acaba? Kamunun malı, işgal ettiğiniz yerler vardı, onlar ne oldu, onu da merak ediyorum” demesini, CHP’li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

AA
ntvmsnbc

loneliness
12-04-2007, 21:16
Yaaa birde yumruğunu gösteriyor... O yumruk senin suratında kaç defa batladı Baykıl efendi... ;D ;D ;D

Meftun
12-04-2007, 21:23
Yaaa birde yumruğunu gösteriyor... O yumruk senin suratında kaç defa batladı Baykıl efendi... ;D ;D ;D

:D :D

kardelen007
12-04-2007, 21:25
nerdeyse her kanalda izledim canlı değil ama olsun...başbakanımız süperdi tabi çok sinirlendi ayrıca....adamlarda hala çözüm yok bi de karalama başka bişey değil...gerçi onlar kim çözüm ne?sadece atıp tutmak... ;)

Feyza
12-04-2007, 21:25
Canlı yayında izledim ben Deniz Baykal sataşma var deyip söz aldı burnundan soluyarak konuştu ;) :) :) :D :D

CeVHeR
12-04-2007, 22:53
Ben de canlı seyredenlerdenim. Başbakan süper bir performans gösterdi...

oguzdesouza
12-04-2007, 23:39
Ben de canlı yayında izledim bykıl sallıyor başbakanımız anında susturuyordu.Ama bykılın hali çok komikti. :D

Sukût-u_Hayal
12-04-2007, 23:46
Ben de canlı yayında izledim bykıl sallıyor başbakanımız anında susturuyordu.Ama bykılın hali çok komikti. :D

başbakanımız fena bozdu baykalı :D :D :D

Meftun
12-05-2007, 11:14
Unakıtan'ın nükteleri Meclis'i güldürdü

2008 yılının bütçe görüşmeleri Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın esprileriyle renklendi. Bütçenin sunuşunu yapmak için kürsüye çıkan Unakıtan, muhalefet sıralarından laf atan milletvekillerine kendi üslubuyla cevap verdi.

http://medya.zaman.com.tr/2007/12/05/unakitan2.jpg

Unakıtan'ın esprileri Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bakan ve vekilleri güldürdü. Unakıtan'ın konuşması sırasında CHP sıralarından sık sık laf atıldı. CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, "Gelen paralarla Doğu'ya yatırım yapılıyor mu?" diye sordu. Bunun üzerine Unakıtan, "Burada önemli bilgiler veriyorum. Anlattıklarımı anlamaya gayret edin. Öyle laf atmakla olmaz. Bu bilgileri de her zaman vermem ona göre." dedi. Unakıtan'ın sözlerine Başbakan, ağzını eliyle kapatarak güldü. Yanında oturan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'le de bir süre fısıldaştı. Meral'in ardından CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, "Cari açıktan bahset." diye seslendi. Unakıtan, bu sataşmaya, "Cari açığı biraz önce çok anlattım. İsterseniz sizin için özel bir daha anlatırım." karşılığını verdi. CHP'li vekillerin, "Atatürk, tam bağımsızlık konusundaki sözlerini ne zaman söyledi?" şeklindeki sorusu üzerine de ilginç bir diyalog yaşandı. Unakıtan, CHP'lilere, "1 Mart 1922. Bu da size bir cevaptır." dedi. CHP'lilerin bu sözleri alkışlaması üzerine Unakıtan, "Teşekkür ederim. Bizi alkışlamaya devam edeceksiniz." ifadesini kullandı. Unakıtan'ın bu cevabını AK Partililer de alkışladı. Unakıtan, özelleştirmelere ve yabancılara satışa tepki gösteren CHP'lilere şu sözlerle çattı: "Bırakın kardeşim, yatırım için geliyor. Satılan fabrikalar bankalar, villalar burada, bir yere gitmiyor. Yurtdışına giderken çıkanların çantasına bakın, hiç fabrika, villa var mı? Onlar bize paralarını getiriyorlar. Ülkeler bunun için teşvik veriyor, 'gelsin' diyor. Ülkenizi iyi idare ettiğiniz sürece, kaideleri koyduğunuz, kontrol ettiğiniz sürece her şey bu devletin, bu hükümetin hükümranlığı altında. Korkulacak bir şey yok. TMSF, Ulaştırma Bakanlığı kanalıyla yapılanlar dahil, hükümetin yaptığı özelleştirme 40 milyar dolardır. Parasını getiriyor adam, kolay kolay getirmez parasını kimse."

05 Aralık 2007, Çarşamba ,ZAMAN

Meftun
12-05-2007, 11:15
Bu da size bir cevaptır
Ne cevabı kemal abi kapaktır kapak!! :D
CHP'lilerin bu sözleri alkışlaması üzerine Unakıtan, "Teşekkür ederim. Bizi alkışlamaya devam edeceksiniz."
:D

Meftun
12-05-2007, 11:17
Deniz Baykal, 'Hadis-i şerif'e atıf yaptı

Bütçe görüşmelerinde CHP lideri Deniz Baykal'ın kürsüye çıkması Genel Kurul'u hareketlendirdi. Baykal, Başbakan Erdoğan ile Maliye Bakanı Unakıtan'ın çocuk ve damatlarını gündeme getirdi.
http://medya.zaman.com.tr/2007/12/05/denizbaykal.jpg

Kendisine laf atan AK Partililere, "Hayra değil, şerre çalışıyorsunuz." diyen Baykal'ın İstanbul'daki imar planlarına ilişkin ithamları üzerine Başbakan, Büyükşehir eski başkan vekili, İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'den bilgi aldı. Baykal'ın hakim ve savcı alımına ilişkin yasayı eleştirmesi AK Partilileri kızdırdı. İktidar partisi sıralarından, "Biz de Mehmet Moğultay gibi mi alsaydık." diye laf atıldı. Baykal, AK Parti iktidarının yolsuzluklarının hat safhaya ulaştığını, toplumun buna karşı duyarlılığının azaldığını savundu. İktidarın 'dayatma kültürü'yle demokrasiyi işletmek istediğini öne süren Baykal, "Yozlaşmış bir rejime doğru sürükleniyoruz. Tepki göstermek isteyenler susturuluyor." dedi. CHP lideri, AK Partili belediyelerin yolsuzluk yaptığını savunurken hadis-i şerife atıf yaptı: "Yolsuzluklar karşısında sesinizi çıkartamıyorsanız, hiç olmazsa buğzedin; destek olmayın."

Ankara, Zaman

05 Aralık 2007, Çarşamba

ak_merve
12-05-2007, 16:47
ben izleyemedim malesef ama gazetede okuduğum kadarıyla tam bir komedi.bykl hala nasıl konuşuyo anlamıyorum.benim o değerde arsam olsa siyaseti bırakır hayatımı yaşarım

Meftun
12-05-2007, 21:28
ben izleyemedim malesef ama gazetede okuduğum kadarıyla tam bir komedi.bykl hala nasıl konuşuyo anlamıyorum.benim o değerde arsam olsa siyaseti bırakır hayatımı yaşarım

:D

selahattin_ay
12-06-2007, 19:01
ya video haber yok mu ???
ben de izlemek istiyorum :) :D :D

CeVHeR
12-06-2007, 19:58

Bütçe görüşmelerinden çok kısa bir video bulabildim. Başka da yok galiba...

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=284667

selahattin_ay
12-06-2007, 20:18

cok cok tesekkurler kardesim

CeVHeR
12-07-2007, 00:31

cok cok tesekkurler kardesim

Rica ederim...

ümitli_bekleyis
12-07-2007, 17:00
CHP'li Sevigen AK Partili vekillerin Cuma namazına gitmesine kızdı

2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'li Mehmet Sevigen'in "Başbakan muhasebecilik yapıyordu, nasıl zengin oldu" şeklindeki sözleri gerilime neden oldu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçesi üzerinde CHP'nin görüşlerini ifade eden Mehmet Sevigen, önce AK Partililerin Cuma namazına gitmiş olmasını eleştirdi. Genel Kurul'da AK Parti sıralarının boş olduğunu gören Mehmet Sevigen, "Cuma namazına gitmişlerdir" dedi. AK Parti sıralarından tepki gören Mehmet Sevigen, Genel Kurul'daki çalışmalarının da ibadet olduğunu söyledi.

AK Parti'nin dini şu ana kadar çok iyi kullandığını, ancak bundan sonra kullanamayacağını savunan Sevigen, "Kim daha iyi Müslüman Allah biliyor. Milli bayramları olmayanların dini bayramları olmaz. O milli bayramlar da kuvayi milliyeden gelen CHP'lilerin içinde bulunduğu emek vermiş, Çanakkale'de şehit olanlar tarafından sağlanmıştır. Onlar sayesinde Cuma'lara

gidiyoruz, ezanlar okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor" şeklinde konuştu,

Başbakan Erdoğan'a sözü getiren Mehmet Sevigen, "Allah aşkına şu Tayyip Erdoğan nasıl zengin oldu. Ben çok iyi tanırım. Beraber il başkanlığı yaptık. O Refah Partisi il başkanıydı, ben DSP'nin il başkanıydım. Kendisi muhasebecilik yapardı. Peki nasıl zengin oldu?" diye sordu. Sakıp Sabancı'nın sözlerine atıfta bununan Mehmet Sevigen, "Bir işadamı çıktı, 'bir milyar doları var' dedi. Tek cevap verebildi mi? Belediye başkanlığı döneminde bir tek çivi mi çaktı. Nasıl oldu? Bir anlat bana" şeklinde konuştu.

Mehmet Sevigen'in sözlerini AK Partililerin tepkisine neden oldu. Konuşma süresi sona eren Sevigen'ın oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun yanına gidip geldikten sonra konuşmaya devam etmesi, AK Partililerin tepkisini arttırdı. AK Partililer, sıra kapaklarına vurarak Sevigen'in konuşmasını bitirmesini istediler.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Sevigen'in Genel Başkanları hakkında çok çirkin iddialarda bulunduğunu belirterek, cevap için söz istedi. Başkanvekili Mumcu'nun söz vermemesi üzerine Elitaş kürsünün önüne gelerek itirazlarını sürdürdü. Başkanvekili Mumcu'nun, tutanakları getirip inceledikten sonra söz vereceğini söylemesi üzerine Elitaş, "Sayın Başkan lütfen adil

olun" diye bağırdı. AK Partililer de sıra kapaklarına vurarak Güldal Mumcu'nun tavrına tepki gösterdiler. Gerginliğin artması üzerine Güldal Mumcu oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Ara verilmesinden hemen sonra AK Partili Altan Karapaşaoğlu ve bazı AK Partili milletvekilleri, CHP'lilerin bulunduğu sıralara giderek Sevigen'e tepki gösterdiler. Bu sırada CHP ve AK Partili milletvekilleri arasında itişmeler yaşandığı görüldü.

ZAMAN