fatih kısaparmak balon baskılı balon 21.yy - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 21.yy

erenon
11-29-2007, 20:20
oy kullanan arkadaşlar nedenlerini yazarlarsa sevinirim

selahattin_ay
11-30-2007, 13:17
Turkiye olacak Akparti iktidari ile her alanda ozellikle cumhurbaskanimiz ile de dis politika da onemli atilimlar beklentisi icerisindeyim

MaU_95
11-30-2007, 14:55
Türkiye!!!
Bilim,
Ekonomi,
Spor,
Eğitim,
Yer altı kaynaklarının doğru kullanılması.
Kendine güvenen, tarihi ile barışık, devleti ile barışık bir halk.
Ak Parti iktidarları ile inşallah tüm bunları başaracağız.

EpiVaTeS
11-30-2007, 14:58
bende Hukumetimizden reformları daha cabuk ve hızlı bir şekilde hayata geçirmesini bekliyorum Cumhurbaşkanlığı Secimleri Genel Secimler Sınır ötesi derken yerimizde sayıyoruz biran once reformları eskisinden daha hızlı bir şekilde surdurmemiz gerektigi kanaatindeyim...

ak_mavish
11-30-2007, 20:41
Daha çok çalışırsak saçma sapan işlerle uğraşmazsak Türkiye olacak inş..

Meftun
11-30-2007, 22:24
zaten türk milletinden de bu ankete farklı cevap beklenmezdi... :D

erenon
11-30-2007, 22:27
yok bu sayfada farklı cevab beklenemezmiş onu anladım dışarada çinin süper güç olacağından yada hızla serbest piyasa ekonımisine yönelen rusların süper güç olacağından o kadar çok bahs eden var ki ,hiç kimsenin, türkiye 21. yy da lider ülke olma durumunu yakıştırmadığına üzülüyordum:)

Yâren
11-30-2007, 22:33
arkadaşlar duygusal oy kullanılmış sanırım.. bazı gerçekler görmezden gelinemez, bu gün nufus yapısı olsun, ekonomik durumu olsun, dış politikada tutarlılığı olsun gelecekte yıldızı parlayacak olan ülke çin olacaktır... öylesine geleceğe dair planlar yapıyorlarki, amerikanın tekelinde bulunan herşeyi tek tek yıkıyorlar, az kaldı internette amerikan tekelide yıkılacak, microsoft seviyesinde çin yazılımıda çıkacak. aslında içimden rusyada diyesim geliyor lakin, soğuk savaşta başarısız bir millette pek fazla gelecek aramak yanlış olur sanırım... peki Türkiye bu konumda yeri ne olur... işte burası tartışılır

Parantez
12-01-2007, 00:13
çinnnn :)

loneliness
12-01-2007, 00:20
Çin olacak eğer bu şekilde büyümeye devam ederse... Bilim adamlarının açıklaması bir yerde okumuştum'' Çin de kişi başına gelir 10 000 dolara ulaşınca dünyanın sonu gelecektir'' Diyordu.. Bence haklı çin tüketmeye başladığında dünyanın ne hale geleceğini düşünemiyorum...

Çin olacak çünkü en önemli güc insan dır.. Çin eğitim seviyesini batı standartlarına çıkardığında 1 milyarlık eğitimli insan gücü ile dünyaya damgasını vuracaktır..

Ama bir eksik var.. HİNDİSTAN eğer ki çıkıpta ineklere güneşe ateşe tapma dan kurtulabilirse oda adaylar arasında olabilr ;D ;D.. (Eğitim şart... :) :))

Parantez
12-01-2007, 00:21
Bence haklı çin tüketmeye başladığında dünyanın ne hale geleceğini düşünemiyorum...

en son bizi yerler ;D ;D :D

murat kurt
12-01-2007, 18:09
İnşaallah Türkiye

nedeni uzun

çilik
12-01-2007, 18:39
TÜRKİYE demek çok isterdim ama biraz daha zaman lazım türkiyenin olabilmesi için.bence çin olacak ama onlarında ömürleri kısa nasıl ki amerikanın ömrü bitmek üzere çin de kalitesiz üretimden dolayı ölecekk..ve dünya yeni bir yüzle tanışacak ve asla bir daha liderliği kaptırmayacağız..

sumeyra_tonkal
12-01-2007, 19:38
GÖNÜL ÜLKEM OLSUN DEMEK İSTİYOR AMA BU ÇALIŞKANLIK VE BÜYÜMEYLE ÇİN OLUR DİYORUM.

romakudüs
12-01-2007, 20:26
ben türkiyemin yıldızının parlayacağına inanıyorum

MaU_95
12-03-2007, 09:35
Açıkçası Çin yada Rusya'nın süper güç olacağına inanmıyorum. Rusya'nın gücü bölünmüştür, yeniden sovyetler seviyesine gelmesi mümkün değildir. Putin kendini tekrar tekrar başkan, başbakan seçtirecekmiş, halk aç, kanunsuzluk almış başını gitmiş. Rusya önce bizim ekonomik seviyemize gelsin.
Çin'de o kadar çok boğaz var ki, ben onların süper güç olacaklarına inanmıyorum. Çin'in halkı fakir, çok ucuza çalışıyorlar, işçilikleri kötü, içlerinde çözülmemiş bir çok problem var. Halkın ekonomik refaha ulaşması gerek önce süper güç olmak için. Eğitim, bilim, spor gibi alanlarda çok başarılı olmaları gerek. Öyle ucuz işçiyle ucuz malla süper güç olamazsınız. Teknolojiyi sürekli dışardan alan bir ülke nasıl süper güç olur ki?
Bizim içinde aynı şey geçerli ama bilim çevrelerindeki hareketlilik gözünüze batmıştır, yeni buluşlar yapıyoruz, doktorlarımız dünyanın en gözde ülkelerinde başarıdan başarıya koşuyor. Bunlar daha başlangıç.
Ne Çin ne de Rusya nın süper güç olacağına inanmıyorum. Daha çok zamana ihtiyaçları var. Belki Rusya nın daha az ama önce kapitalizme alışmaları gerek.

Meftun
12-03-2007, 11:34
TÜRKİYE demek çok isterdim ama biraz daha zaman lazım türkiyenin olabilmesi için.bence çin olacak ama onlarında ömürleri kısa nasıl ki amerikanın ömrü bitmek üzere çin de kalitesiz üretimden dolayı ölecekk..ve dünya yeni bir yüzle tanışacak ve asla bir daha liderliği kaptırmayacağız..

21. yy yeterince uzun bence neden yapamayalım?....eğer 'malezya mı oluyoruz aman tanrımmmm' muhabbetlerine girmez ekonomimizi refahımızı düşünür de darbe felan yapamzsak yani zaman kaybetmezsek neden olmasın???

erenon
12-03-2007, 15:56
21 .yy TÜRKLERİN ASRI OLACAK.....

1) bir ülkenin kalkınmasında dünyaya şartlarını iyi görebilen bir yönetime ihtiyaçları vardır ve şimdi biz özaldan sonra ilk defa böylesine bir yönetime sahip olduk;özellikle hükümetin çalıştığı bürokratlar soğuk kanlı zeka sınıfına girecek nitelikteler ve en ateşli çemberlerden türkiyeyi bir belaya sokmadan geçirmesini biliyorlar;son örnekte şu pkk olayın da başka bir iktidar olsaydı başımıza gelmeyen kalmazdı ama hükümet hem halkın nabzına göre şerbet verdi hemde reel politiğin şartları neyse ona göre davrandı böyle bir yönetime sahip olmamız güzel günlere yürüyüşümüzü hızlandırıyor

2) bugün ilk ak hükümet icraatları ile ab ülkeri içinde 6. büyük ekonomik güce ulaştık; sanırım ikinci icraat dönemi sonunda 3. güce ulaşcağız;bugün doğu -batı ,kuzey-güney eksenli enerji koridoru haline geliyoruz ,ceyhana ulaşacak doğal gaz ve petrol kanalları ile bu bölge önümüzdeki 10 yıl içinde basra petrol bölgesinden sonra dünyanın ikinci büyük enerji bölgesi olacak ve dev bir petrol ve doğal gaz borsası bu bölgeye yerleşecek

3) ab sürecimiz ve demokatikleşme çabalarımız ilerledikçe yabancı sermaye bize daha fazla yakınlaşıyor;güler sabancı daha önceleri bizler yatırım için ortak aradığımız sırada otel lobilerinde saatlerce bekletiliyorduk şimdi biz o yatırımcıları bekletiyoruz diyor;ve düşünün birlik üyeliğimiz tamamlanırsa ülkemize akacak trilyonluk sermayenin getirileri neler olacak

4)bugün ilk defa arap-islam dünyası türkiye eğer güçlenmez ve yakın gelecekte bölgeye süper güç olarak oturmaz ise çok iyi iş yaptıkları amerikanın kendilerini de vuracağı gerçeği anladılar ve büyük çoğunluğu sunni gelenekte olan ortaduğu ve arap yarımadası ülkeleri türkiye ye daha da yaklaşmaya başladı iranın elini bu noktada zayıflatıyoruz.

5) çin ve rusya ne kadar ekonomileri büyütsede hala o sosyalist geleneğin havasından çıkamadıkları için dünyaya yön verecek büyük atılımları yapamayacaklardır

6) bir ülkenin süper güç olmasında iktisadının yanında ki en büyük etken misyoner faaliyetlerdir bunu yaptığınız ölçüde yer yüzünde askeri üssünüzün;ticaret merkezlerinizin olmadığı ülke kalmaz ve ne şanslıyız ki amerikandan sonra en büyük misyoner hareketi şimdi biz yapıyoruz;hatta orta afrika ve orta asya coğrafyasın da amerikayıda misyoner harekette geride bıraktık ve dünyanın dört bir yanın da biR 10 yıl bir 20 yıl sonra türk hayrani yönetimler iktidarda olacak ve şu anda da ilk müjdeli haberler geliyor.

tüm bu nedenlerden dolayı 21 .yy LİDER ÜLKESİ TÜRKİYE.

Beritan
12-03-2007, 15:58

:D :D :D :D gerçekten ne yaplarını bekliyosunuz

MaU_95
12-04-2007, 09:41
'Yeraltında 3 trilyon dolarlık maden yatıyor'
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Önal, Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinin toplam hacminin 3 trilyon doları bulduğunu söyledi

Türkiye'nin maden varlığının 3 trilyon dolar olduğunu söyleyen Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güven Önal "Türkiye'nin maden kaynakları bir kıtanın kaynakları kadar çeşitli ve büyük, bu yüzden Türkiye'ye Küçük Asya derler" şeklinde konuştu.
Üniversite öğretim görevlileriyle birlikte maden şirketlerinin temsilcilerinin de yer aldığı Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen basın toplantısında Önal, bu yıl maden ihracatının 2.5 milyar dolar civarında olacağını belirterek şöyle dedi:
"Bu miktar katma değer açısından 12 milyar dolarlık tekstil ürünleri, 15-16 milyar dolarlık otomotiv ürünleri dış satımına denk düşer."
Önal, tekstil ve otomotiv üretiminde kullanılan girdilerde ithalatın payının yüksek olduğunu, madencilikte ise bu oranın yüzde 1 civarında bulunduğunu kaydetti.
Önal konuşmasında "2000'li Yıllarda Türkiye'nin Madencilik Stratejisi" çalışmasından bazı bilgiler de aktardı. Çalışmada, halen gayri safi milli hasılada madenciliğin payının yüzde 1.9 olduğu belirtilirken gelecek 10 yılda bu oranın yüzde 3'e, sonraki 10 yılda ise yüzde 5'e yükseleceği ve Türkiye'nin yıllık büyük hızının da yüzde 6 olacağı varsayımına bağlı olarak şu tahminler yapılıyor:
"İlk 10 yılda 8 milyar dolar yatırım yapılarak madencilik üretimi 62 milyar dolara yükselecek, bunun 21 milyar dolar ihracat gelirinden sağlanacak. İkinci 10 yılda ise 21.9 milyar dolar yatırımla madencilik geliri 103 milyar doları ihracattan olmak üzere 216 milyar dolara ulaşacak."

Maden belgeseli çekildi
Önal madencilik konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek "Yeraltı Zenginliklerimiz, Madenlerimiz" isimli bir televizyon programı hazırlandığını söyledi. Önal sunuculuğunu Orhan Kural'ın yaptığı bu programın 10 bölümünün çekildiğini devamının da geleceğini kaydetti.

erenon
12-04-2007, 14:16

:D :D :D :D gerçekten ne yaplarını bekliyosunuz

farklı cevaplar verenlerde oldu merak etmeyin ;)

Yâren
12-04-2007, 22:52
fazla hayal kurmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum..Türkiyeye bunu yedirmezler, ülkemiz Türki cumhuriyetlerle gerekli mütabakata varamamışken nasıl arapların başına süper güç olacaktır sizce? enerji de bölgese süper güç olarak rusaya gelecek vaad etmekte. şu an için elinde bulundurduğu doğal gaz rezervleriyle amerikanın gözünü gerçekten korkutmaktadır. şunuda belirteyim doğalgaz herzaman petrolun üstünden çıkartılır yani bir doğal gaz kuyusunda doğal gaz bittiğinde altındaki petrolün çıkarılmasına geçilir, siz düşünüm artık rusyanın gelecekte ne tür bir zenginliğe sahip olacağını.
ayrıca aklıma takılan bir soru.. arabistandan başlayıp burnumuzun dibinde yani kerkükte bile petrol çıkmakta, nasıl bir doğa olayıysa ülkemizin coğrafik konumu atlanıp rusyada çıkmasına rağmen ülkemizde bulunaması!! düşündürücü değilmi? yoksa lozan antlaşmasının gizli maddelerinde gerçekten ülkede petrol çıkarılması engelleniyormu?