Orijinalini görmek için tıklayınız : AB'ye girmemizi destekliyormusunuz?
Orta Dogu
06-11-2010, 04:14
Esselamu aleykum,
Yeni uye oldum umarim dogru yerde acmisimdir bu konuyu. AK Partimizin politikalari icinde katilmadigim bir tek konu var; AB 'ye girme cabalarimiz. Ben buna temelden karsiyim..
Neden mi? Cunku korkarim ki AB 'ye uye oldugumuzda AB bizi tamamen Filistin karsiti, Musluman karsiti ve Israil yanlisi politikalari desteklemeye zorlayacaktir. Bundan eminim, burada Avrupalilar Turkiye'nin Israil'e karsi onurlu durusundan inanilmaz derecede rahatsizlar...
Israil'in veya ABD'nin katliamlarina, savaslarina ve kirli emperyalist politikalarina karsiysaniz, biliniz ki Avrupa halklari sizden kesinlikle nefret edecektir; hatta "dusman" olarak gorecektir.
Iki sorum var musadenizle;
1) Benden baska AB'ye tamamen karsi olan AK Partili kardeslerimiz var mi aranizda?
2) AK Parti secimleri kaybederse, komsularla (Suriye, Lubnan vs.) olan yakin iliskilerimiz hizla gelismeye devam eder mi? Icimizdeki "Batililar" buna izin verir mi??
Degerli fikirlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim, tesekkur ediyorum :)
Akl-ı Selim
06-11-2010, 11:23
AB ye girmemiz bizim için yeni bir milat olmayacak....standartları yükselen bir Türkiye var şuan.
AB nin tavrı her ne kadar beli olsada biz buradan kazanımlarımıza bakacağız.Bağımlısı değil katılımcisı olacağız.....Olmasa ne olur sorusuna cevap; bir şey değişmez şuan da üyesi değiliz.
komşularla ilişkilerimiz daha da ilerleyerek süreceğine inanıyorum
EpiVaTeS
06-11-2010, 12:47
Şahsen Ab'ye girmek benim için boş...
Girmesekte olur yani...
ak sevda
06-11-2010, 12:52
AB ye üye olmak boş bir şey biz tüm dünya ülkeleri ile ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarırsak inşallah öyle olur.
O zaman AB türkiyeye üye olmak isteyecektir.
kırk yıldır bizden herşeyimizi almak isteyip bizi yinede kapıda bırakan AB ye girmeyeceğiz.
Şimdi verdiklerimizi daha fazlasıyla almak sırası bizde
AB üyeliğine hayır
Orta Dogu
06-11-2010, 23:06
Insallah bizi almazlar, inanin tek umudum bu.. bizde hayir diyecek yonetici yok maalesef.
Bence girmemek en güzeli..
Adamlar ekonomik krizle boğusuyor, maşaAllah birde bize bakın...
Devran artık tersine döndü, onlar bizim girmemiz için uğraşsınlar artık...
rizzelli
06-11-2010, 23:20
Sayın Orta Dogu,
Hollanda'da yaşıyorsunuz hoşgeldiniz bu arada.Sanırım Hollanda'da ırkçı,İslam karşıtı,müslumanlara düşmanlık besleyen bir parti var, bu günlerde haberlere çıktı.Yaşadığınız ülkede bu parti oylarını iki katına çıkarmış ve ilkel bir ırkçılıkla politikalarını savunuyor.
AB'ine karşı çıkarken bu partinin ve Avrupa'da yükselen ırkçılık seslerinin etkisi var mı?
mehmetakif24
06-11-2010, 23:32
gerileyen bir avrupa ve yükselen bir Türkiye var Bırakın onlar yalvarsın.
Özgür Çağrı
06-11-2010, 23:40
Avrupa birliği denen örgüte girmeye temelden ve kökten karşıyım hocam :)
Aslında önceleri girmemizin bizler için daha faydalı olacağını düşünürdüm . Fakat son günlerde yukarıda birkaç arkadaşımızın da dediği gibi , Türkiyenin her alanda kendini geliştirdiğini ve hala da geliştirmekte olduğunu biliyoruz görüyoruz.
Türkiye eski Türkiye olsaydı , girme isteğim daha da artardı ama kör olmayan herkes , Türkiyenin eski Türkiye olmadığını anlar..
Bu yüzden girmesek de olur.. Çok önemli değil..
İntifada
06-12-2010, 00:23
Şu an bunun hakkında politika yönetmemizin sebebi ab ye girmenin yıllardan bu yana gelen bir devlet politikası haline gelmesidir...
Şahsi düşüncemi sorarsanız umrumda bile değil ab ye girmek...
Nüfusları silinip gidecek zaten ...
Türkiye en doğru olanı yapıyor ortadoğu ülkeleriyle arayı iyi tutuyor eminim komşularıyla iyi geçinen ve ortadoğuyla birlikte bir türkiye avrupa birliğine girmiş bir türkiyeden çok daha güçlüdür...
akgurbetci
06-12-2010, 00:44
Hayir yalniz degilsiniz. Avrupada yasayan bir gurbetci olarak kesinlikle ABye girmemize karsiyim. Türkiyenin ABye hic mi hic ihtiyaci yok. Islam ülkeleri olarak daha cok birlikte adim atilmali.
Ikinci sorunuzuda secimlerden sonra konusmak daha dogru olacaktir. AK partinin kazanip kazanmayacagini suan bilemeyiz. ( Ki sahsen kaybedecegine pek sans vermiyorum.) Allah bilir.
Orta Dogu
06-12-2010, 00:56
Sayın Orta Dogu,
Hollanda'da yaşıyorsunuz hoşgeldiniz bu arada.Sanırım Hollanda'da ırkçı,İslam karşıtı,müslumanlara düşmanlık besleyen bir parti var, bu günlerde haberlere çıktı.Yaşadığınız ülkede bu parti oylarını iki katına çıkarmış ve ilkel bir ırkçılıkla politikalarını savunuyor.
AB'ine karşı çıkarken bu partinin ve Avrupa'da yükselen ırkçılık seslerinin etkisi var mı?
Merhaba,
Tabi ki etkisi var, mesele sandiginizdan cok daha vahim maalesef. Avrupalilar'in cok buyuk cogunlugu Turkiye ve Musluman dusmani, tamamen Israil yanlisi, savas ve zulum yanlisi. Emperyalist ve militarist kafa yapisindan asla kurtulmus degiller; tam aksine daha da azginlasiyorlar. Eger yarin ABD Iran'a nukleer saldirida bulunsa (atom bombasi kullansa) Avrupalilarin cogu sevinir. Hicbir sekilde abartmiyorum..
Ayrica, AB' ye ihtiyacimizin olduguna ben inanmiyorum. Yeni gelisen ulkelerle kurulan iliskiler bize daha cok yarar saglayacak. Henuz baslangicinda olsak da yeni bir dunya duzeni kuruluyor..
akgurbetci
06-12-2010, 01:01
Ayrica, AB' ye ihtiyacimizin olduguna ben inanmiyorum. Yeni gelisen ulkelerle kurulan iliskiler bize daha cok yarar saglayacak. Henuz baslangicinda olsak da yeni bir dunya duzeni kurulmakta..
ABnin kendine yarari yok bize (Türkiyeye) nasil olacak. Bir sürü ülke borc icinde. Yunanistan basi cekiyor. Euro bitirdi bizi. Olan vatandaslara oluyor.
FarukARSLAN.
06-12-2010, 01:03
AB'yi de istiyoruz, Ortadoğu Birliği'ni de İslam Birliğini'de...
Yani biz Osmanlı'yı istiyoruz.
Diğerleri de bunun tezahürü olarak, mecburi olarak kendini bize istetiyor.
ab ye girilmesini destekliyorum tabiki ab ye girerken özümüzde, kültürümüzden ve bizi biz yapan degerlerden taviz vermeden..
sonucta Türkiye cikarlari dogrultusunda hareket eder ve AB ye girmek türkiye cikarlariyla örtüsüyorsa neden olmasin kaldiki ab kriterleri bile ülkemizde askeri vesayetini azaltmistir..
Sonucta yalnizlasan, dünyadan soyutlasan ülkemizde askerin daha bir etkinligi artar ve her 10 yilda bir darbeler kacinilmaz olur ama yüzünü batiya dönmüs bir Türkiye demokrasinde halk sorgular öyle herseye eyvallah demez o acidan ab ye giremesek bile bu giris süreci bizim icin hayirli olacak ayrica bölgemizdeki etkinligimiz geregi elimize bir cok avantaj gececekdir..
ayni sekilde batiyla, dogu arasinda bir köprü vazifesi görevi yapan ülkemiz bana göre ilerleyen sürecte dünyada belirleyici ülkeler arasindaki yerini daha bir saglamlastiracaktir!
rizzelli
06-12-2010, 01:09
Merhaba,
Tabi ki etkisi var, mesele sandiginizdan cok daha vahim maalesef. Avrupalilar'in cok buyuk cogunlugu Turkiye ve Musluman dusmani, tamamen Israil yanlisi, savas ve zulum yanlisi. Emperyalist ve militarist kafa yapisindan asla kurtulmus degiller; tam aksine daha da azginlasiyorlar. Eger yarin ABD Iran'a nukleer saldirida bulunsa (atom bombasi kullansa) Avrupalilarin cogu sevinir. Hicbir sekilde abartmiyorum..
Ayrica, AB' ye ihtiyacimizin olduguna ben inanmiyorum. Yeni gelisen ulkelerle kurulan iliskiler bize daha cok yarar saglayacak. Henuz baslangicinda olsak da yeni bir dunya duzeni kuruluyor..
Peki, medenediyetler ittifakını Başbakanımız ve İspanya Başbakanıyla birlikte yürütülüyor.Bu Avrupa'da etkisini gösteriyor mu?
Bir kaç sorum daha var.hatırladığım kadarıyla Avrupa'da 5 milyon türk var.Büyük bir nüfusumuz var ve müslumanları da işin içine kattığımızda Türkiye'nin Avrupa Birliğinde olmasını gurbetçiler ve müslumanlar için yararlı mı olur yoksa bir işe yaramaz mı?
rizzelli
06-12-2010, 01:15
ab ye girilmesini destekliyorum tabiki ab ye girerken özümüzde, kültürümüzden ve bizi biz yapan degerlerden taviz vermeden..
!
islami kesimde AB'ne karşı böyle bir paranoyak bir durum var.halbuki tvlerimizde,gazetelerimizde gençliğin ahlakını bozan o kadar yayın varken Avrupa'nın bozuk ahlakına gerek var mı?
AB ne girmeden ahlakımızı bozan bir sistem varken, bu korkunun geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Küreselleşen bir dünyada,milletler o kadar birbirine yakınlaştı ki dünyanın öbür ucundaki bir olay,siyasi,ahlaki,kültürel olarak birbirlerini etkiliyor.
ben AB'ne girdiğimizde ahlaki yozlaşmadan öte İslamı yakından tanıyacak olmalarında dolayı ümitliyim.bir de bu yönden bakmak istiyorum mevzuya.
kardesim benim kastim o yozlasma degil hatta birileri gibi yok hristiyanlasacagiz kaygisida degil bana göre ibadet özgürlügü olmalidir..
avrupada yasayan birisi olarak kastimi söyleyim escinsselik konusu mesela yumusak karnimizdir, uyusturucu konusu mesela yumusak karnimizdir, düsünce özgürlügü adi altinda dinlere ve peygamberlere edilen hakaretler yumusak karnimizdir..
bu örneklet uzar gider yoksa ask-i memnu, yaprak dökümü,binbir gece her türlü entrikayi, carpik iliskiyi ve rezaleti alenen sahneleyen dizilerin izlenme rekorlari kirdigi bir ülkenin daha ne kadar ahlak erozyonuna ugrayacagi tartisilir!
rizzelli
06-12-2010, 01:35
kardesim benim kastim o yozlasma degil hatta birileri gibi yok hristiyanlasacagiz kaygisida degil bana göre ibadet özgürlügü olmalidir..
avrupada yasayan birisi olarak kastimi söyleyim escinsselik konusu mesela yumusak karnimizdir, uyusturucu konusu mesela yumusak karnimizdir, düsünce özgürlügü adi altinda dinlere ve peygamberlere edilen hakaretler yumusak karnimizdir..
bu örneklet uzar gider yoksa ask-i memnu, yaprak dökümü,binbir gece her türlü entrikayi, carpik iliskiyi ve rezaleti alenen sahneleyen dizilerin izlenme rekorlari kirdigi bir ülkenin daha ne kadar ahlak erozyonuna ugrayacagi tartisilir!
yumuşak karnımız için bahsettiğiniz konuların hepsi ülkemizde yaşanıyor malesef.yasalarla altı çizilmesede sokaklarda caddelerde ,yazılı görsel basnda bunların hepsi yapılıyor.
Avrupa'da yaşayan müslumanlar nasıl İslama sıkı sıkı sarılabiliyorlarsa,ülkemizde de sapkınlığın,ahlaksızlığın zirve doruklarını görebiliyoruz.
Ben Avrupa'da ki ırkçılığın,islam karşıtlığının,müslumanlara olan hoşgörüsüzlüğünün Türkiye'nin üye olmasıyla olumlu yönde ilerleyeceğine inanıyorum.
Avrupa'daki müslumanları yanlız değil sözcüsü,destekçisi olarak Türkiye'nin bu rolü üstleneceğine inanıyorum.
Avrupa'da İslama merak uyananların,müslumanlıkla şereflenenlerin hal diliyle gördükten sonra büyük bir hızla yayıldığı haberlerini Allah'a şükür çokça duyuyorum.
Bu düşüncemden dolayı beni hayalperest olarak görenler olabilir ama bir de madalyanın öteki yüzünün es geçildiğini görüyorum.
kardes sana bir itirafta bulunayim.. ben ihl mezunuyum ve muhafazakar bir aileden geldim yaklasik 7 yildirda avrupadayim ben burada daha bir muhafazakar oldum desem ironik olurmu..
evet türkiyede bazi konularda hassastik ama burada bazi konularda daha bir radikal, daha bir tutucu oldum hem türkiye de hem burada ünv egitimi aldim ve ikisi arasindaki farki söyleyim burada kimligimi yani muhafazakarligimi daha bir öne cikarma hissindeyim..
evet o yumusak karni olarak saydiklarimda türkiyede artik siradan olma yolunda ancak en azindan bütün türkiyeye yayilmamis hala daha bazi bölgelerde dislanabiliyor ancak burada bu konular tamamen düsünce özgürlügü kapsanina giriyor..
mesela bana kimse escinselligi kisel bir hak olarak savunamaz ben onu bir hastalik, sapkinlik görüyorum ayni sekilde diger konulardada tavizssizim ancak icinde bulundugum toplumda bunun disavurumu öyle cok aykiri olamiyor..
ancak söyle bir durumda yok degil burada fikir konusunda daha bir özgürüm ayni sekilde islami dernekler daha bir özgür zaten gazzeye giden ihh da almanya kökenli ayni sekilde yasadigim ülkede islam dini resmi bir din sayiliyor ve devlet okullarinda okutuluyor mesela benim esim devletin resmi din ögretmeni ve basörtülü olarak görevini yapabiliyor ancak türkiyenin sartlari malum gerci söyle bir durumda yok degil avrupa nin türkiyedeki bazi malum cevreler gibi "islamlasma" gibi bir korkusu yok o acidan bazi konularda esnekler gerci son yillarda islamin yükselisi avrupanin bazi ülkelerinde bir tedirginlik olusturdu ve kendilerince bazi yaptirimlar uygulamaya sokuyorlar..
rizzelli
06-12-2010, 01:59
kardes sana bir itirafta bulunayim.. ben ihl mezunuyum ve muhafazakar bir aileden geldim yaklasik 7 yildirda avrupadayim ben burada daha bir muhafazakar oldum desem ironik olurmu..
evet türkiyede bazi konularda hassastik ama burada bazi konularda daha bir radikal, daha bir tutucu oldum hem türkiye de hem burada ünv egitimi aldim ve ikisi arasindaki farki söyleyim burada kimligimi yani muhafazakarligimi daha bir öne cikarma hissindeyim..
evet o yumusak karni olarak saydiklarimda türkiyede artik siradan olma yolunda ancak en azindan bütün türkiyeye yayilmamis hala daha bazi bölgelerde dislanabiliyor ancak burada bu konular tamamen düsünce özgürlügü kapsanina giriyor..
mesela bana kimse escinselligi kisel bir hak olarak savunamaz ben onu bir hastalik, sapkinlik görüyorum ayni sekilde diger konulardada tavizssizim ancak icinde bulundugum toplumda bunun disavurumu öyle cok aykiri olamiyor..
ancak söyle bir durumda yok degil burada fikir konusunda daha bir özgürüm ayni sekilde islami dernekler daha bir özgür zaten gazzeye giden ihh da almanya kökenli ayni sekilde yasadigim ülkede islam dini resmi bir din sayiliyor ve devlet okullarinda okutuluyor mesela benim esim devletin resmi din ögretmeni ve basörtülü olarak görevini yapabiliyor ancak türkiyenin sartlari malum gerci söyle bir durumda yok degil avrupa nin türkiyedeki bazi malum cevreler gibi "islamlasma" gibi bir korkusu yok o acidan bazi konularda esnekler gerci son yillarda islamin yükselisi avrupanin bazi ülkelerinde bir tedirginlik olusturdu ve kendilerince bazi yaptirimlar uygulamaya sokuyorlar..
zaten konuştuklarımız birbirini destekliyor ,düşüncelerimiz birbirine aykırı değil.
şu an Kılıçdaroğlu'nu dinledim türban konusuna keskin bir dille karşı çıkamıyor,zaman içersinde hallolacağını ifade ediyor.bu chp nin özgürlük yönünü göstermiyor,katı laikçilerin bile üniversitelerde başörtüsüne özgürlük verilmeli gibi yumşamaları yüzünden bu açıklamaları yapmak zorunda kalıyor.
batıcı,çağdaşçı diye bilinen laik kesimin demokrasiye artık direnemediklerinin işaretleri bunlar.
AB ülkelerinde islama ve müslumanlara olan direnci de değiştirebiliriz mümkündür bence.
AB'ne girmeliyiz ama hükümetimizin dik durduğu gibi.
Sayın başbakanımız çıkıp dese; ''AB'ye 2 hafta müddet, ya bizi EŞİT olarak kabul etsinler, yada biz yokuz '' dese, Türk'ün gücünü anlayacak gavurlar ! :) :) Onlara mı muhtacız, AB Hristiyan Birliği oldu gitti, varsın biz de İslam Birliği kuralım. Sonları bizden olsun :)
Orta Dogu
06-12-2010, 07:11
Peki, medenediyetler ittifakını Başbakanımız ve İspanya Başbakanıyla birlikte yürütülüyor.Bu Avrupa'da etkisini gösteriyor mu?
Bir kaç sorum daha var.hatırladığım kadarıyla Avrupa'da 5 milyon türk var.Büyük bir nüfusumuz var ve müslumanları da işin içine kattığımızda Türkiye'nin Avrupa Birliğinde olmasını gurbetçiler ve müslumanlar için yararlı mı olur yoksa bir işe yaramaz mı?
Burada medeniyetler ittifaki ile ilgilenenler azinlikta, cogunluk catismadan yana. "Avrupa medeniyeti"ni Islam'dan koruma dusuncesi hakim. Bati ve Siyonist medya'nin da buyuk rolu var cunku gece gunduz Islam dusmanligi korukleniyor.
Avrupalilarin buyuk cogunlugu ABD'nin medya propgandasina ve yalanlarina inaniyor (hatta dunyanin buyuk bir kismi). Dogrusu eskiden bende koru korune inaniyordum, cahildim. Bati emperyalizmi iliklerimize kadar islemis, adamlarin propagandasi inanilmaz derecede etkili. Sonra kendim arastirmaya basladim, ABD emperyalizmi ve medya propagandasi ile ilgili kitaplar okudum.. Allah'a sukur derin uykudan uyandim :)
AB'ye girsek gurbetcilere faydasi olur mu bilmiyorum ama sanmiyorum. AB'ye girmek Islam karsiti, Filistin karsiti ve Israil yanlisi olmak demek. Bati emperyalizmin sadik hizmetcisi olmak demek. Bati'da sanildigi gibi fikir hurriyeti yok... sadece Israil'i elestirdigimiz icin Turkiye'yi NATO'dan atmak isteyenler bile var. ustelik bunlar egitimli insanlar.. :)
Orta Dogu
06-12-2010, 07:28
islami kesimde AB'ne karşı böyle bir paranoyak bir durum var.halbuki tvlerimizde,gazetelerimizde gençliğin ahlakını bozan o kadar yayın varken Avrupa'nın bozuk ahlakına gerek var mı?
AB ne girmeden ahlakımızı bozan bir sistem varken, bu korkunun geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Küreselleşen bir dünyada,milletler o kadar birbirine yakınlaştı ki dünyanın öbür ucundaki bir olay,siyasi,ahlaki,kültürel olarak birbirlerini etkiliyor.
ben AB'ne girdiğimizde ahlaki yozlaşmadan öte İslamı yakından tanıyacak olmalarında dolayı ümitliyim.bir de bu yönden bakmak istiyorum mevzuya.
Bati kimsenin degerine saygi gostermiyor, sadece kendi degerlerini yaymak icin ugrasir. Bunlar ateizm, zina, cinsel sapiklik vs.. :) tv lerimizde, gazetelerimizde gencligin ahlakini bozan o kadar yayin var diyorsun; dogru ama bunlar da sonucta Bati medyasi ve kultur emperyalizmin sonucu... neden herseyimizi Batililastiriyoruz? Muzigimiz herseyimiz.. bu sadece Turkiye icin gecerli degil, maalesef Lubnan, Fas, Cezayir, Tunus hatta butun Musluman ulkeler icin gecerli. Bati kendi muzigini "Dogululastiriyormu", hic gorulmus mu bu?
.:Ay_Yıldız:.
06-12-2010, 22:25
Mevzuya iki açıdan yaklaşmamız gerek.
Birincisi açıdan bakarsak olumlu bulabiliriz. Bildiğiniz üzere Avrupa ülkeleri gerek ekonomik,gerek eğitim,gerekse ilim açısından ileri düzeydeki ülkelerdir. Misal vereyim,demokrasi olarak bir Avrupa ülkesinde Darbe,Parti kapatma gibi olaylar normal dışı görülür. demokrasi açısından ileri bir seviyeye ulaşmışlardır. Yok Başörtüsü siyasi simgedir, dini simgeler Kamu'da yer alamaz gibi kurallarıda yoktur.Bunlar aşılmıştır. Ya da bir genelkurmay başkanı'nın kürsüye vurarak halka hüküm verme olanağı yoktur.Ülkelerin ekonomik durumu genelden bakılınca çok iyidir. Örneğin Avrupa'daki bir işçinin ev alması, Türkiye'deki bir işçi kadar güç değildir. Avrupa birliğine girdiğimizi hesaba katar isek onların bu tip uygulamaları ile gelişebiliriz.
İkinci açıdan bakılınca kesinlikle olumsuz buluruz. Biliyorsunuz ki, ülkemizde kültür yozlaşması mevcut. Gerek Televizyon programlarından,gerek dizi ve filmlerden Avrupayi kültürü bir empoze çabası,Çocukların,gençlerin bu kültürü doğal görme çabası var. Bildiğiniz üzere,Bu çabanın ne kaynaklı olduğuna dair kesin bir bilgi yok. Sorun genelden. Örneğin Avrupa'daki bir aile yapısı Türk gelenek ve göreneklerine oldukça ters olabilir.Şimdi ülkemizdeki bu çabaları gördükçe Avrupa birliğine girdiğimizi hesaba katarsak hiçde olumlu sonuçlar doğurmayacağını görmek içten bile değil. Kültür,tersine çevrilirken "biz artık avrupalıyız" cümlesiyle kamufle edilecektir. Geçen gün haberlerde geçen bir konu olarak Avrupada yayıllanan Türk dizilerinin avrupa halkında bozulan aile yapılarının düzeltilmesini hatırlattığı geçti. Ne kadar ilginç,biz dizilerimizden şikayetçiyken onlar aile yapılarına imreniyorlar. Bu da Avrupanın bozulan toplum yapısını gösterebilecek önemli bir örnek.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa birliği politikasını eleştirenlere açıkçası şaşıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'da, Avrupa birliğine girmeyeceğimizi biliyor. Önceki adı Hristiyan birliği olan ve Merkel'in üstüne basa basa Türkiye'nin Avrupa birliğinde yeri yoktur açıklamaları ve bunun gibi girme konusunda pek çok örneği olan bir birlikteki kültür yozlaşmasının bizden daha çok farkında. Avrupa birliğindeki bazı ülkelerin desteğine bakmayın, temelde AB üyesi olursak nüfusumuz kadar temsilci göndereceğimiz Ab meclisinde hakim olmamızdan korkuyorlar. Yani Ab'ye giren yok. Sayın Başbakanımızın Avrupa birliği politikası yalnızca stratejiktir. Tayyip Erdoğan'ın yaptığı tek şey, Avrupa birliği müzakereleri adı altında Avrupa'dan demokrasilerini almaktır. İlk paragraftada belirttiğim gibi, Avrupa'da olan olumlu demokratik uygulamaları ülkemize taşımaktır amaç. Yani, "Darbelere neden karşı çıkıyorsun,başörtülüyü neden kamuya sokmaya çalışıyorsun,neden çeşitli açılımlar yapıyorsun" gibi sorulara Avrupa birliğine girme çabası cevabı vermektir. Bu da başbakanın siyasi zekasının ne kadar ileri seviyede olduğunu gösterir.
Gerekli mi gereksiz mi? Orası ayrı bir konu. Avrupa birliğinin üye ülkeleri için belirli standartları vardır. Bu standartlarda ekonomik olarak matematiksel açıdan belirli bir olgunluğa ve istikrara ulaşmak gerekiyor. Aynı şey sosyal hayattaki demokrasi açısındanda geçerli. Örneğin belirttiğim gibi darbe mevzuları,insan haklarına yaklaşımlar gibi konularda da belirli standartları aşmak gerekli. Türkiye ülke olarak zaten bu olgunluğa eriştiğinde,ekonomisi tam manasıyla gelişip güçlendiğinde,demokratik hayat belirginleştiğinde zaten Türkiye'nin bir birliğe ihtiyacı olur mu olmaz mı orası şahsi düşünceye göre belirlenir. Hiç bir birliğe üye olmadan,demokratik olgunluğa ulaşmadan ve yeterince güçlü bir ekonomiye sahip olmadan dünyada söz sahibi bir ülkeyiz,dünya basınını oldukça meşgul eden bir ülkeyiz. Türkiye'yi düşman gören devletler bir de bu birliğe girmemizi ne derece destekler orasına siz karar verin.
06-12-2010, 22:45
.:Ay_Yıldız:. kardeşim maşaAllahın var.15 yaşında derin düşünceler,analizler,imreniyoruz sana.
Gerekli mi gereksiz mi? Orası ayrı bir konu
Türkiye'yi düşman gören devletler bir de bu birliğe girmemizi ne derece destekler orasına siz karar verin
temas ettiğin bu noktaları da açıkarsan geleceğin siyasetçisi olacaksın:güzel:
.:Ay_Yıldız:.
06-12-2010, 22:52
.:Ay_Yıldız:. kardeşim maşaAllahın var.15 yaşında derin düşünceler,analizler,imreniyoruz sana.
Gerekli mi gereksiz mi? Orası ayrı bir konu
Türkiye'yi düşman gören devletler bir de bu birliğe girmemizi ne derece destekler orasına siz karar verin
temas ettiğin bu noktaları da açıkarsan geleceğin siyasetçisi olacaksın:güzel:
"Gerekli mi gereksiz mi?" ve "Düşman gören ülkeler "derken kastettiğim nokta,bölgede gelişen ve güçlenen,orta doğunun önde gelen ve İslam dünyasının başını çeken bir ülke konumuna ulaşmış bir ülke olarak Türkiye, zaten Avrupa birliğinin gerektirdiği demokratik ve ekonomik standartlara ulaştığı vakit böyle bir birliğe uluslararası roller açıdan pek gereksinim duymayacaktır. Avrupa ülkeleriyle ne kadar yakın bir ilişki kursakta, halk nezdinde türkiye'ye karşı beslenilen bir antipati mevcut. bu da mazlumun ve islamın dünyasının temsilcisi haline geldiğimizden olabilir. Avrupa birliği yazımda da belirttiğim gibi ortak bir meclise sahip bir birlik. Bu mecliste her ülke nüfusu kadar temsilci çıkarır. Türkiye'nin ilerleyen nüfusu ve buna bağlı olarak avrupa'ya yapılacak göçler tehdit olarak algılanacaktır.
Düşünceleriniz içinde teşekkür ederim ayrıca :)
Hasan ERBEK
06-21-2010, 21:43
Fransada olaki bir refarandum yapilirsa gonlum hayir elim evet oyu verecek ulkem adina.burada degerli arkadaslar tartismis herkes belirli bir gerekce gostermis kultur,muzik , din, materyalizm vs...
Sonucta hepsi birer zenginliktir kendini bilen icin.Zira biz burada yasiyoruz ama ulkemdeki bir vatandastan farkli degilim kultur ve dinimi yasamada.Hatta dahada rahatiz diyebilirim.Lakin ulkemdeki nufusun buyuk cogunlugunun bazi seyleri idrak edememesi ozellikle dini konularda korelmis olmasi korku yaratiyor zira oyle sahislar buradakindende beter oluyor.Canli sahitlerini goruyoruz her daim buralarda.Dedigim gibi kendini yetistirmis ve bilen icin bir kazanim,imani ve insani konuda korelmisler icin bir kaybedimdir AB
BuRaK ReiS
06-24-2010, 14:57
Türkiye zaten gerek ortadoğu gerek Asta ülkeleriyle köpriyi kurdu.Çeşitli kuruluşlarda varız ayrıca çeşitli asamble,konferasn vs. ev sahipilği yapıyoruz.AB konusunda ise şahsi fikrim ise girmeyelim.Avrupa artık eski Avrupa değil Türkiye'de artık eski Türkiye değil.Ama ülkemin menfaatlerini düşündüğüm zaman AB bizim için yeni bir arka bahçe.Tıpkı NATO,KEİB,İKÖ,Interpol,IACERHRG,Güneydoğu Avrupa İşbirliği İnisiyatifi,ASEAN,AİHM,DTÖ,DEF.... gibi
Bir düşünün İsrail bile GKRY saldıramaz.Buna cesaret edemez.Çünkü arkasında sadece Yunanistan yok(hoş olsa bile ne yazar) bütün AB ülkeleri var.Ayrıca belki yaşı büyük olanlar hatırlar araştıranlar bilir Bu konuda Türkiye çok çekti.Ayrıca bizi alırlarsa Avrupa'da belki şaka gibi gelecek ama Avrupa'nın yeni ülkesi biz olabiliriz.Çünkü bugün ekonomisi düzgün,nüfusu genç bir Türkiye var.Ayrıca bu bizim için iyi olmasaydı Hükümetimizin AB ile müzakereleri bırakta bhunun için ayrı bşr bakanlık ayrı bir önem verilen şeyler kurulmazdı.Hiç birşey bilmesem bile bu konuda hükümetimizin bir bildiği vardır diye destek verirdim.
rizzelli
06-25-2010, 02:00
Türkiye zaten gerek ortadoğu gerek Asta ülkeleriyle köpriyi kurdu.Çeşitli kuruluşlarda varız ayrıca çeşitli asamble,konferasn vs. ev sahipilği yapıyoruz.AB konusunda ise şahsi fikrim ise girmeyelim.Avrupa artık eski Avrupa değil Türkiye'de artık eski Türkiye değil.Ama ülkemin menfaatlerini düşündüğüm zaman AB bizim için yeni bir arka bahçe.Tıpkı NATO,KEİB,İKÖ,Interpol,IACERHRG,Güneydoğu Avrupa İşbirliği İnisiyatifi,ASEAN,AİHM,DTÖ,DEF.... gibi
Bir düşünün İsrail bile GKRY saldıramaz.Buna cesaret edemez.Çünkü arkasında sadece Yunanistan yok(hoş olsa bile ne yazar) bütün AB ülkeleri var.Ayrıca belki yaşı büyük olanlar hatırlar araştıranlar bilir Bu konuda Türkiye çok çekti.Ayrıca bizi alırlarsa Avrupa'da belki şaka gibi gelecek ama Avrupa'nın yeni ülkesi biz olabiliriz.Çünkü bugün ekonomisi düzgün,nüfusu genç bir Türkiye var.Ayrıca bu bizim için iyi olmasaydı Hükümetimizin AB ile müzakereleri bırakta bhunun için ayrı bşr bakanlık ayrı bir önem verilen şeyler kurulmazdı.Hiç birşey bilmesem bile bu konuda hükümetimizin bir bildiği vardır diye destek verirdim.
girelim mi girmeyelim mi:)
Esselamu aleykum,
1) Benden baska AB'ye tamamen karsi olan AK Partili kardeslerimiz var mi aranizda?
2) AK Parti secimleri kaybederse, komsularla (Suriye, Lubnan vs.) olan yakin iliskilerimiz hizla gelismeye devam eder mi? Icimizdeki "Batililar" buna izin verir mi??
Degerli fikirlerinizi paylasirsaniz cok sevinirim, tesekkur ediyorum :)
Aleykum Selam
1) AB Girme konusunda sizinle aynı fikirdeyim tamamen karşıyım
2) AK Parti seçileri kaymetmez
İçimizdeki batılılara Allah bir daha fırsat vermesin
Suriye Lubnan vs. ilişkilerimiz hızla ilerlemesi bi tarafa Türkiyeyi hızla küçülmeye başlar
BuRaK ReiS
06-29-2010, 02:22
girelim mi girmeyelim mi:)
:):):) girmekte yarar var diye düşünüyorum
Ak Hilal
08-04-2010, 17:11
gırmemelıyız norveç bile gırme gereksımı duymuyor bızm gırmemız çok yanlış olur ve bır çok külturumuz degişim unutulr :olmaz:
Halid Meşal
05-03-2012, 06:02
HAYIR
İSLAM BİRLİĞİ İSTİYORUM AVRUPA BİRLİĞİ DEĞİL
Bizi kabul ettikleri vakit büyük olasılıkla öyle bir birlik kalmayacak zaten ortada.Bende bu birliğe girmeme taraftarıyım.
MEÇHUL ADAM
01-27-2013, 05:22
AB, Nato ve BM haçlı küffar ordularından müteşekkil bir yapılanmadır.Bunlar sırf İslam dünyasını sömürmek ve ezmek için kurulmuştur.Dikkat edecek olursanız müslümanlara pek iyi gözle bakmamaktadırlar.
Şayet biz AB'ye girecek olursak vizeler kalkacak, serbest dolaşım hızlandığında ülkemizde ahlaksızlık ve edepsizlik had safhaya ulaşacaktır.Batı medeniyeti dediğimiz köhne adet ve gelenekler zaten yeterinde ülkemizde vardır.Hal böyle olunca gavurlar ülkemize geldiğinde varın siz gerisinin ne olacağını düşünün.
AB ülkelerinde zaten ekonomik kriz var.Bunlar bu güzel yurdumuzun yeraltı zenginliklerimize de göz koyacaklar.Her şeyden öte, ülkemizde zaten dinlerarası diyalog meselesi ile İslam protestanlaştırılmak istenmektedir.Bu kafirler bu ülkemize geldiğinde ne yapacaklarını size anlatmaya gerek yoktur.Türkiye'yi bir hıristiyan ülkesi durumuna şimdiden getirmeye çalışan bu kafirleri biz ülkemizde görmek istemiyoruz.
Eğer AB'ye resmen üye olursak artık Bundan böyle İslam dünyasını bir araya getirmek ve birleştirmek için (D-8,D-60 Projelerin gerçekleşmesi de hayal olur.Zaten şimdiden bu projeleri maalesef hükümetimiz rafa kaldırmıştır. AB'ye girdiğimizde Müslümanlararası diyaloğun kurulması muhaldir.Hem sonra bunlar şimdiden bizim anayasa kanunlarımıza karışmakta olup, işlerine gelmeyenleri kendi batıl fikirlerine göre ayarlamak istemektedirler.Hal böyle olunca da artık bizim kanunlarmız gavur kanunlarına dönüşecektir.Bu kafirler üstelik İslam ve Osmanlı medeniyetini de yok etmeye çalışabilirler.Kısacası bu AB ülkeleri tekin bir millletlerden değildir...En iyisi, en güzeli yerimizde rahat duralım onlara üye olmamaya çalışalım demek istiyorum...
MEÇHUL ADAM
01-27-2013, 05:30
İNGİLTERE'NİN AB’DEN KOPMASININ FATURASI AĞIR OLABİLİR
Avrupa içinde de ayrılma modası giderek yaygınlaşıyor. Britanya ayrılmak isteyen İskoçya sorunu ile de karşı karşıya. İspanya ile Katalanlar her an boşanabilir. Belçika her an Valon-Flaman bölünmesine gidebilir. İtalya’da zengin Kuzey ile fakir Güney itişip duruyor. Zaten Avrupa genelinde Katolik-Protestan çekişmesi de tekrar su üstünde . AB’de 27 ülkenin, İngiltere dahil 10 tanesi Euro tek para sistemi dışında. Ancak dokuz kadarı her şeye rağmen, bir süre sonra global krizin etkisi atlatılıp ekonomiler düzelince, Euro tek para sistemine girmek arzusunda. İngiltere ısrar ederse tek ‘siyah koyun’ olarak sürüden kopmuş olacak.
Ancak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden kopmasının ekonomik faturası çok ağır olabilir. Londra dünyanın en büyük finansal ve ticaret merkezlerinden biri ve finans ve ticaret İngiliz ekonomisini ayakta tutan sektörler. İngiliz ekonomisinin motoru demir çelik, tekstil veya sanayi değil, büyük çapta finans. İngiltere Avrupa’dan koptuğu anda finans kurumları ve finansçılar da Londra’dan AB içine doğru göçe başlayacaktır.
İngiltere AB dışına kaçabilir! (http://www.platinonline.com/Yazar-yazi.aspx?ID=118)
BENİM DE DİYECEĞİM O Kİ, EĞER BU AB İYİ BİR TEŞKİLAT OLSAYDI İNGİLTERE NEDEN ONLARDAN AYRILMAK İSTESİN Kİ?...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.