fatih kısaparmak balon baskılı balon Adamına göre muamele mi yoksa herkese aynı muamele mi yaparsınız? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adamına göre muamele mi yoksa herkese aynı muamele mi yaparsınız?

ÜMİT-AK
11-28-2008, 11:38
bana göre adam` olan `herkese` aynı muamele... adam olmayana hakettiği muamele
yani nabza göre şerbet vermek lazım...;1

Feyza
11-28-2008, 11:51
"Haksızlığa gelemem, hatır gönül dinlemem ben Babamın kızıyım kurşun yerim laf yemem." :hihi2:
Bu duruma göre değişir.

Karşımdaki düşmanımda olsa haklıysa dostumu dahi karşıma alır onu savunurum.

Diğeri; nabza göre şerbet vermeye gelince insanları idare etme konusunda ihtisas yaptım diyebilirim. :hihi2:

dilemma
11-28-2008, 11:51
herkese aynı muamele...

reyAKbay
11-28-2008, 12:22
Herkese aynı muamele tercihi bana çok da doğru gelmiyor açıkçası ..Yüzeyden düşünüldüğünde her ne kadar adeletsiz bir seçim olarak da görülse,aslında bu iki seçenekten biri olan ''herkese aynı muamele bence adaletsiz bir davranıştır.'' Hakedene,hakkettiği gibi davranmak açılımı ''adamına göre muameledir''. Şöyle bir misalle düşüncemi aktarmak isterim, Bir iş veren olsam ve bir işçi çıkartmak zorunda kalsam...2 seçeneğim var ------> birisi ''Çok sabırlı,azimli,işi seven,iyi niyetli kısacası çok çalışkan'' diğeri ise '' Tembel,işten sürekli kaytaran vs'' olsun. Ben gidip nasıl bu adamı diğerine tercih edeyim...Mecbur değil miyim sizce adamına göre muameleye..İstesekte bazen herkese eşit davranamıyoruz...Ama bazı durumlar var ki herkese eşit davranmak zorundasınız bunuda gözardı edemem...Ama genelleme yapacak olursam, adamına göre muamele seçeneği daha ağır basıyor...

ÜMİT-AK
11-28-2008, 12:27
Herkese aynı muamele tercihi bana çok da doğru gelmiyor açıkçası ..Yüzeyden düşünüldüğünde her ne kadar adeletsiz bir seçim olarak da görülse,aslında bu iki seçenekten biri olan ''herkese aynı muamele bence adaletsiz bir davranıştır.'' Hakedene,hakkettiği gibi davranmak açılımı ''adamına göre muameledir''. Şöyle bir misalle düşüncemi aktarmak isterim, Bir iş veren olsam ve bir işçi çıkartmak zorunda kalsam...2 seçeneğim var ------> birisi ''Çok sabırlı,azimli,işi seven,iyi niyetli kısacası çok çalışkan'' diğeri ise '' Tembel,işten sürekli kaytaran vs'' olsun. Ben gidip nasıl bu adamı diğerine tercih edeyim...Mecbur değil miyim sizce adamına göre muameleye..İstesekte bazen herkese eşit davranamıyoruz...Ama bazı durumlar var ki herkese eşit davranmak zorundasınız bunuda gözardı edemem...Ama genelleme yapacak olursam, adamına göre muamele seçeneği daha ağır basıyor...
şimdi bu örnekte sen ustabaşı ol bende müdür tembel olan benim yiğenim
ben onu çalışana tercih ediyorum o zaman ne yaparsın

AY IŞIĞI
11-28-2008, 12:33
Ya bana göre de değişir çünkü ben ilk başta kimseye ön yargıyla bakmak istemiyorum bütün insanlara aynı muameleyi gösteriyorum ama eğer zamanla bakarım onun durumu değişirse benim tavrımda değişir. Yani biraz eşit biraz adamına göre ;)

reyAKbay
11-28-2008, 12:37
şimdi bu örnekte sen ustabaşı ol bende müdür tembel olan benim yiğenim
ben onu çalışana tercih ediyorum o zaman ne yaparsın

Bu iki seçeneğide kapmasamaz,aletsizliğe çıkar yolunuz... Çünkü ne adamına göre muameledir ne de herkese aynı davranmak...

Zeynep
11-28-2008, 14:41
Adamına göre :)

Ak_Kelebek
11-28-2008, 14:45
Herkese aynı muamele yaparım ;)

ishakyilmaz
11-28-2008, 15:06
İslam anlayışına göre hareket edersek tabikide;ırk,dil,din,mezhep,ayırımı gözetmeden herkese adalet içinde eşit muammele.Ama bozuk düzene göre herkes nefsinin buyrduğu hicapta seçici olabilmektedir.

Zeynep
11-28-2008, 15:13
İslama göre tabiki herkese aynı muameleyi göstereceğiz ama insanlar çok farklı herkese aynı şekilde davrandığınız zaman bazen yanılabiliyoruz hele de bu zamanda burada benim kasdettiğim şey din dil ırk ayrımı yapmak değil sadece gereken kişşiye gerektiği değeri vermek fazlasını değil..

açıklama isteği duydum birden :)

ishakyilmaz
11-28-2008, 15:16
İslama göre tabiki herkese aynı muameleyi göstereceğiz ama insanlar çok farklı herkese aynı şekilde davrandığınız zaman bazen yanılabiliyoruz hele de bu zamanda burada benim kasdettiğim şey din dil ırk ayrımı yapmak değil sadece gereken kişşiye gerektiği değeri vermek fazlasını değil..

açıklama isteği duydum birden :)
Dinimize göre bütünüyle bir yaşam sözkonusu olsa zatten şüphe ve teredütler sözkonusu olamaz.Tabi sınav dünyasında yaşadığımız için bütün soruların cevabını bilmek yanlış olur.

Akl-ı Selim
11-28-2008, 16:41
Muamele yapaılacak konuya göre değişiklik arzedecek gibi arkadaslar. Öyle bir an gelir ki eşit muamele hakkaniyet ölçüsü olurken bir an gelir adamına göre muamele etmeniz caydırıcılığı gerçekletirir......Örneğe lüzum yok sanırım.........

seva
11-28-2008, 16:43
adam` olan `herkese` aynı muamele... adam olmayana hakettiği muamele

yinede olduğun gibi davranmak herzaman iyidir...

ÜMİT-AK
11-28-2008, 18:02
[quote=seva;463245]adam` olan `herkese` aynı muamele... adam olmayana hakettiği muamele

bu kadar sert olmana gerek yok...;1

seva
11-28-2008, 19:43
[quote=seva;463245]adam` olan `herkese` aynı muamele... adam olmayana hakettiği muamele

bu kadar sert olmana gerek yok...;1
adamına göre :hihi2:

Akl-ı Selim
11-28-2008, 21:04
Hocam Anlamak için tamalanmak bile yetmiyor size karşı , safımıza ve anlayışııza göre kussanızda feyizlensek bu gün zaten sizi güldüremedim yine safta ;1

Üstat sen niye beni gözlerinde esirin etmeye çalısıyosun. Hemde gülerek . O bakışlarda kaybolmamalıyım ...............

Yoksa kendimi hepten kaptırıcam size............

ÜMİT-AK
11-28-2008, 22:51
[quote=ÜMİT-AK;463313]
adamına göre :hihi2:
inşallah sana işimiz düşmez :D