fatih kısaparmak balon baskılı balon AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI

Uğur Işık
07-10-2007, 00:51
Haydi arkadaşlar,

hükümetin özelleştirme politikası hakkında düşüncelerimizi yazalım.

Sorgulayalım.

Uğur Işık
07-10-2007, 00:58
Arkadaşlar,

anketi cevapladıktan sorna,neden o şık dediğimizide gerekçeleriyle belirtirsek yararlı olacaktır. ;)

murselyavuz
07-10-2007, 01:05
ben özelleştirme politikalarını doğru buluyorum..
şöyle doğru buluyorum açıklayayım...

kendim aslen seydişehirliyim..
sizinde bildiğiniz gibi Seydişehi'de Etibank Aleminyum fabrikası var...
yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş...
ve fabrika devletteyken 2500 işçi ile %35 kapasitede çalışıyordu...
çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi...

yani bir kere o fabrikaya kapağı atan kişi ihya oluyordu..
tamamen zarardaydı devlet ve kimse buna dur demiyordu...

şu an fabrika özelleşti...
fabrika işçi çıkarımı yaptı 750 işçi ile %70 kapasiteyle çalışıyor...
fabrikada çoğu makine yenilendi...
işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın...

murselyavuz
07-10-2007, 01:16
kardeş her özelleştirmeden sonra böyle söylemler çıkar açıklanır....

iddialar, iddialar, iddialar...

peki herşeye müdahale eden, parti kapatan anayasa mahkemesi...

danıştay, sayıştay var bu ülke de neden dur demiyorlar...

veya neden AK Parti iktidarı bu kadar çok kazandıran bir firmayı bu kadar ucuza satıyor...

veya ihaleye giren diğer firmalar neden daha fazla ödeyipde o firmanın elinden almıyorlar ihale edilen firmayı...

bence bunlar sadece asılsız iddialar, milletin kafasını karıştırıp, aklını çelmeye yönelik iddialar....

EnSaR
07-10-2007, 01:23
bence %49'UNDAN FAZLASINI SATMAMALIYDI. Ama Onlar bu konulara çok kafa yoruyor ve işlerini biliyor. Saygı duymak lazım...

pont
07-10-2007, 01:41
ben,hükümetin özelleştirme politikalarını doğru buluyorum.üstelik,özelleştirilen yerler hala tc toprakları içerisindedir ve başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve dışişleri bakanımız Abdullah GÜL'ün de sıkça dile getirdiği gibi 'DEVLET, BU ARAZİLERE VEYA ŞİRKETLERE İSTEDİĞİ ZAMAN EL KOYABİLİR'.Böyle bir hakkı vardır.

kopeli53
07-10-2007, 01:45
bencede %49 fazla satmamalıydılar sonuçta ilerde basımıza neler gelecek kimse bilmiyor...
satarkende ihaleye giren şirketleri iyice araştırmalıydılar bu ileride çok büyük sorunlar çıkarır diye düşünüyorum...

ADIGEM
07-10-2007, 02:09
birde devletin stratejik yerlerini satmakla övünüyorsunuz >:( :o

Buna ne derler biliyormusunuz Kendin çal kendin oyna

Türk Telekom neden satıldı

Türk telekomu bu forumdaki herkes alabilirdi parası olmayan bir dahil
Nasılmı Türk telekomu alan şirket borcu taksitlerle ödüyor ve Türk Telekom yılda 2- 3 Mİlyar dolar kar ediyor
Yani siz Türk teleomu alırdınız gelen kar ilede borcunuzu öderdiniz

Sizin akliniz ermez bunlara siz gidin provakatorluk yapin.Tek yaptiginiz o zaten

Uğur Işık
07-10-2007, 02:09
ben,hükümetin özelleştirme politikalarını doğru buluyorum.üstelik,özelleştirilen yerler hala tc toprakları içerisindedir ve başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve dışişleri bakanımız Abdullah GÜL'ün de sıkça dile getirdiği gibi 'DEVLET, BU ARAZİLERE VEYA ŞİRKETLERE İSTEDİĞİ ZAMAN EL KOYABİLİR'.Böyle bir hakkı vardır.

Değerli arkadaşım,

bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu.
Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere.

Burada ciddi anlamda düşünmeliyiz.Hesap sormalı sorgulamalıyız.

SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın.

murselyavuz
07-10-2007, 02:14

Nasılmı Türk telekomu alan şirket borcu taksitlerle ödüyor ve Türk Telekom yılda 2- 3 Mİlyar dolar kar ediyor

madem durum böyle o ihleye Türk telekom'u alan firmadan başka bir firma daha girmedi mi?
neden onlar daha fazla ödeyerk o ihaleyi almadı?
salaklar mı?
yoksa geri zekalılar mı?

veya ihale sonrası neden ihaleye rest çekmediler....

pont
07-10-2007, 02:23

Değerli arkadaşım,

bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu.
Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere.

SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın.

Devlet,eğer ortada bir tehdit unsuru varsa,süresiz olarak el koyabilir.
tc anayasasında var

murselyavuz
07-10-2007, 02:27

madem durum böyle o ihleye Türk telekom'u alan firmadan başka bir firma daha girmedi mi?
neden onlar daha fazla ödeyerk o ihaleyi almadı?
salaklar mı?
yoksa geri zekalılar mı?

veya ihale sonrası neden ihaleye rest çekmediler....

Onu bana değil Teşkilatına sor neden PEŞKEŞ çektiklerini destekliyorsun neden desteklediğini bil be kardeşim

ben peşkeş çekildiğini düşünmüyorum...
onun için sonuna kadar destekliyorum
neden desteklediğimi de aşağıda yazdım, zira senin bu konuyu gerçekten iyi niyetle açtığını düşünmüştüm..

sen de o zaman neden bu kadar tehlikeli insanları başımıza getirdiğini sor!
gerek Abdullah gül, gerek Arınç, Gerek Erdoğan gerekse Şener...

bunlar bir zamanlar Erbakan Hocâ'nın yaverleri değil miydi?
bunları neden zamanında ayıklayamadı Erbakan Hoca?
işinize gelince ağam paşam, işinize gelmeyince siyonist, kafir..

unutmayın ki dinimizdeki en büyük günahların başında iftira vardır....
iftira, gıybet en büyük günahlardandır...
ve şu an saadetçilerin yaptığı şey iftiranın alasıdır....

Uğur Işık
07-10-2007, 02:37
Devlet,eğer ortada bir tehdit unsuru varsa,süresiz olarak el koyabilir.
tc anayasasında var
[/quote]

Değerli arkadaşım,

devlet hiçbirşeyi tehdit olarak görmüyor.Örneklerini istersen açıklarız.Senin ekonomin teslim ediliyor.Ülkenin en büyük şirketleri satılıyor.Hemde çok komik rakamlara.Devlet bunu tehdit unsuru görmüyor.

Peki ne olması gerekiyor tehdit unsuru olabilmesi için?Arkadaşlar,bir söz söylüyoz ama sadece söylüyoz.
Ben diyorum ki:

Özelleştirme gerekliyse en fazla %49'u özelleşmeliydi.Yani son söz bizde olmalıydı.Kesinlikle 2senelik karına bir satış yapılmamalıydı.

Vesselam bunun neyine itraz ediliyor anlamış değilim.

pont
07-10-2007, 02:57
anayasanın ilgili maddesini bulursam siteye koyarım.ama bildiğim kadarıyla 'savaş gibi durumlarda geçerli' diye bir madde yok.nerden uydurduysan artık ;D

pont
07-10-2007, 03:26
anayasanın ilgili maddesini bulursam siteye koyarım.ama bildiğim kadarıyla 'savaş gibi durumlarda geçerli' diye bir madde yok.nerden uydurduysan artık ;D

senin mantığın alıyormu sen birine daireni satıyorsun sonrada vazgeçtim geri ver diyorsun bunu demen için geçerli bir nedenin olmalı

Devlet işlerin senin mantığınla yürümez senin dediğin bu şeyler anca Muz Cumhuriyetlerinde olur

dikkat ettiysen 'tehdit unsuru varsa' dedim

Bîçâre
07-10-2007, 03:39

Türk Telekom satılmadı, kiralandı. Önce bilelim sonra konuşalım. :)

Hasan ERBEK
07-10-2007, 10:20
bende haklı buluyorum.bir devletin görevi holding gibi şirket yönetmek değildir.devletin görevi ticaret yapmak değildir.devlet orda durur yönetir.gerektiğinde müdahele etmesinide bilir.bunların büyütülmesinin sebebide ordaki işçieler.maaş yarı yarıya azalacak.öle yattığın yerden maaş alma bitecek.bir kişinin yapacağı işi 20 kişi istihdamı bitecek.20 si 1 adam işini yapamıyordu..sebeb çok özelleştirme için.

Fahrenheit
07-10-2007, 13:01
1 hafta kadar devlet hastahanesinde çalışmıştım ve bir fotokopi makinesinin başında 3 kişi duruyodu ve fotokopi çektirecek çok az sayıda kişi wardı ve bu insanların herbirinin masası vardı... :D devleti kar eder hale getirmek demesi kolay :D

Normalde 500 kişiyle çalışabilecek bir fabrikada devlet sektöründe 3000 2000 kişi çalışır ve bu insanların maaşlarıda gayet yüksektir sen bu işçileri işten çıkarmaya kalksan 50 tane sendika ayağa kalkar basın medya sayesinde devletin adı kirletilir devlet sektöründe herzaman gereksiz alımlar olmuştur , yapılmamış olan bir iş yapılmış gibi gösterilmiştir..

Bîçâre
07-10-2007, 13:03
Bilmeden konuşmak kolay, ithamda bulunduğunuz partilerin önce icraat raporlarını inceleyiniz.

Türk Telekom

Ak Parti iktidarında cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirilmesi Türk Telekom'la gerçekleştirildi. Türk Telekom %55 hissesi 20 yıllığına 7 milyar 050 milyon dolar rakamla kiraya verildi!..

http://www.akicraatlar.com/turkce/icraat.asp?iid=218

Bîçâre
07-10-2007, 13:04
Ne diyor; kiraya verildi, satıldı diyenler şimdi buyursunlar. Biz de herşey ortada, herşey Türkiye için.. :)

Fahrenheit
07-10-2007, 13:05
Ya tabi hocam...Ben devletim.Fabrikamdan 50 işçi çıkaramıyorum.Hiç olmazsa özel şirket yapar da yaptığı işlerin vergisini alırım...

Mantık o zaten :D

murselyavuz
07-10-2007, 15:14
arkadaşalr kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş...
bu konu başlığı altında ilk yazılan mesajlarda neden özelleştirmenin doğru olduğunu yaşanan bir örnekle verdim...

en kolayı nedir biliyor musunuz?
kartel medyanın söylediklerini tratmadan tartışmadan ve düşünmeden olduğu gibi buraya taşımakdır...
en kolayı budur arkadaşlar!

sizin söylemlerinizden öyle bir sonuca varıyorum ki sanki Tayyib erdoğan bu toprakların çocuğu değil, sanki bu adam gecesini gündüzünü bu ülke için harcamıyor...
yapmayın arkadaşlar...
adamın bir ilk başbakan olduğu fotoğrafa bakın...
bir de şimdiki fotoğrafına bakın....
bir insan 5 yılda bu kadar yaşanır mı?

iftira etmeyin, doğrusunu araştırın!

herzamanheryerde
07-10-2007, 15:41
arkadaslar niyeyse insanlar cok tedirgin ulke elden gitti diye nekadar disa donuk bir toplum olmadiigmiz acikca ortada ulkenin bir yere gittigi falan yok aslinda buna karsi cikanlar oturduklari yerden para kazanmayi adet edinmis kisiler.yani devlet baba diyip devlet kurumuna girmeyi marifet sanip sonradan yan gel yat fikrini savunan tembel toplum bunlara karsi cikanlar.

ancak yurtdisindada orneklerini gormekteyiz bir cok kurum ozellestiriliyor ornegin isvicre gibi buyuk ekonomisi gelismis bir ulkenin bile telefon sirketi ingilizlerin ve daha bir cok sey.ancak orada bildigim icin soluyorum cok calismak var turkiye gibi yan gel yat yok.parayi aliyorlar ama emin olun biz muslumaniz dimi haketmedigmizi yememeliyiz ama onlar parayi daha cok hakediyor turkiyede devlet dairelerinde bir kase basmayi bile marifet sayan okadar cok kisi varki vede bundan gurur duyan havalara giren sanki buyuk is yapiyormus gibi.

2.kata sola don orda sunu imzalat oraya gidersin alt katta surayi kase vurdur diye seni yollayanlar sadece kase basip cay iceip arkadaslariyla muhabbet edip devletten maas almayi hayat bicimi haline getirmis insanlar.

heeeeee noldu artik bunlar bitiyor.e herkesede bir haller oluyor tabi.nolucak oturudgu yerden adam nasil para kazanicak.kalkinmis toplum olmak istiyorsak calisicaz her kademedeki insanalrin cok calismasi gerekiyor.devlete kapak attim olayi bitti artik aldiklari parayi damlasina kadar haketme donemi basladi

he islerine gelmiyorsa bilemicem...

saygilar

tolay
07-10-2007, 16:21
%49 u geçmemeliydi. fakat özelleştirilecek kurumun konumuna göre değerlendirilmesi gerekir. en ii çıkar nasıl sağlanacaksa o şekilde karar verilmesi daha uygun olur...

Serkanix
07-10-2007, 16:38
arkadaslar niyeyse insanlar cok tedirgin ulke elden gitti diye nekadar disa donuk bir toplum olmadiigmiz acikca ortada ulkenin bir yere gittigi falan yok aslinda buna karsi cikanlar oturduklari yerden para kazanmayi adet edinmis kisiler.yani devlet baba diyip devlet kurumuna girmeyi marifet sanip sonradan yan gel yat fikrini savunan tembel toplum bunlara karsi cikanlar.

ancak yurtdisindada orneklerini gormekteyiz bir cok kurum ozellestiriliyor ornegin isvicre gibi buyuk ekonomisi gelismis bir ulkenin bile telefon sirketi ingilizlerin ve daha bir cok sey.ancak orada bildigim icin soluyorum cok calismak var turkiye gibi yan gel yat yok.parayi aliyorlar ama emin olun biz muslumaniz dimi haketmedigmizi yememeliyiz ama onlar parayi daha cok hakediyor turkiyede devlet dairelerinde bir kase basmayi bile marifet sayan okadar cok kisi varki vede bundan gurur duyan havalara giren sanki buyuk is yapiyormus gibi.

2.kata sola don orda sunu imzalat oraya gidersin alt katta surayi kase vurdur diye seni yollayanlar sadece kase basip cay iceip arkadaslariyla muhabbet edip devletten maas almayi hayat bicimi haline getirmis insanlar.

heeeeee noldu artik bunlar bitiyor.e herkesede bir haller oluyor tabi.nolucak oturudgu yerden adam nasil para kazanicak.kalkinmis toplum olmak istiyorsak calisicaz her kademedeki insanalrin cok calismasi gerekiyor.devlete kapak attim olayi bitti artik aldiklari parayi damlasina kadar haketme donemi basladi

he islerine gelmiyorsa bilemicem...

saygilar

arkadasım sana sonuna kadar katılıyorum...Tebirkler.

merve
07-10-2007, 17:11
açıklamaları çok güzel yapmışsınız arkadaşlar kutlarım...

bende kızıyordum ne diye satıyorlar diye ama burda gayet açık herşey...

anlamak isteyen çoktan anlamıştır zaten ben kendi adıma çok teşekkür ederim =)

bu konu bana çok bilgi kazandırdı...

Hasan ERBEK
07-10-2007, 20:32
bişe değil merve hanımablacım.görevimiz.milletimizn bazılarının senin kadar duyarlı olamamasıdır.

murselyavuz
07-11-2007, 00:48
güzel bir yorum gerçekten...

benim kendi adıma kızdığım asıl şey şu ki, her özelleştirmeden sonra yok çok ucuza gitti, yok pahasına satıldı...
evet devletimiz biraz küçüldü özelleştirmelerden sonra...
ama devletin güçlü olması perifere dağılmasından ziyade santrale yoğunlaşmasıyla sağlanır...

şu an devlet tamamıyle santrale yoğunlaşmış durumda...
zira gerek iç siyasette gerek dış siyasi konjonktürde başarılı olabilmek için öncelikle merkezinizin sağlam olması gereklidir...

tamam Atatürk ilke ve inkilablarında DEVLETÇİLİK vardır...
ama devletçilik gerek görüldüğü durumlarda yapılmalıdır..
yani eğer ülkemizde ilk cep telefonu piyasaya çıktığı zaman GSM operatörleri özel sektör tafaından kurulmasaydı, devletin bu duruma el atıp Devletçilik ilkesi gereğince kurulması gerekirdi..
ancak GSM'ler piyasaya çıkınca Turkcell ve Telsim olaya eol attı ve devletin bu tarz bir yatırıma girmesine gerek kalmadı...

ayrıca rekabet ortamını gerçek manada sağlanabilmesi için devletin ticaret yapmaması gerekir...
rekabet ancak böyle gerçekleşir...

ayrıca elden çıkarılan kurumların elden çıkmadan önceki ve elden çıktıktan sonraki dinamizimleri göz önünde bulundurulduğu zaman ÖZELLEŞTİRME'nin ne kadar faydalı olduğu görülecektir...

murselyavuz
07-11-2007, 01:30
ancak bu işte o kadar kolay değil bende o yüzden elimizde hazır olan kurumları kaybetmeden yabancılarla stratejik sırlarımızı paylaşmadan reform yapalım dedim...
ama şu var akp benim kadar yabancı karşıtı değil...
ülkenin ancak pazarlanarak kalkınacağını düşünüyor...(ki en son izmirdede söyledi bu kelimeyi erdoğan)
özel ve küresel sermayeyi ülkemize çekmeye çalışıyor ancak benim korkum yukarıda belirttiğim gibi...
küresel sermaye=hep kan hep çatışma...

şimdi senle anlaşamadığımız nokta burası....
mesela sen TCDD'nin iyi bir hizmet verdiğine inanıyor musun?
mesela TCDD özelleşirse ülkemizin ulaşım problemi neredeyse kökünden hallolur...
ben tren yolculuklarını sevdiğim halde şu an trene binmiyorum..
NEDEN?
çünkü
1- adam akıllı hizmet yok...
2- sürekli rötar yapıyor...
3- bilmem kaç yıllık vagonlarla çalışıyor...
daha bir sürü sebep sayabilirim...

yani özelleştirmelerin asıl sebebi bu!
yıllarca devlet elinde köhnelenmiş,
ilk açıldığı günden bu yana hiç yenileme, restore çalışması yapılmamış,
ve restorasyonu yenisini yapmakdan daha pahalıya mal olacak olan devlet kurumlarının dinamizmini arttırmak
bundan vatandaşımızın daha iyi hizmet almasını sağlamak,
ayrıca oraların özelleşmesinden kaynaklanan gelirlede ülkeye diğer ülkelerden borç almadan daha iyi yatırım yapabilmek...

ayrıca eğer biz merkezi sağlam tutarsak, gediklerini sağlam bir şekilde tamamlarsak
yani herşeyi ile güçlü bir devlet olabilirsek o zaman
yeni bir telekom yapabiliriz,
yeni bir petkim, yeni bir etibank
bunları merkezi sağlam olan bir devlet çok rahat bir şekilde yapabilir...

daha önce aldığı borçların faizini ödemek için sürekli dışardan borç alan,
görüntüsü ile aciz bir devlet zaten öyle yada böyle batmaya, başkalarının kuklası olmaya mecburdur....
biz önce borçlarımızı ödeyerek aciz bir devlet olmakdan kurtulalım,
zaten ardından hepsini yeniden daha iyi bir teknoloji ile yaparız..
ama öncelikle sürünmekten kalkmalıyız...

ayrıca
ben desem ki ''ben kendimi çok iyi pazarlarım''
iyi niyetli birisi buradan kendini çok iyi reklam ediyor, kendisini çok iyi tanıtıyor anlamı çıkarır..
kötü niyetli birisinin ise ne mana çıkaracağı hepinizin malumudur...

Hasan ERBEK
07-11-2007, 10:14
arkadaşlar zaman gösterir yapılanların sonucunu.önümüzü görmeden n kadar konuşursak konuşalım bişe değişmez.yararını görcez ilerde tahminime göre.

Ak37
07-11-2007, 19:54
Öncelikle Özelleştirmelerin Kesinlikle Doğru Olduğu Kanısındayım.Neden Diye Sorarsanız Eğer;

Bizim Türkiye miz 3 lü Koalisyon Döneminde Neden Geriledi.Borc Batağına Sürüklendi..50 Yıl Geriye Neden Gittik? Yolsuzluklar Yüzünden..

Peki Bu Yolsuzluklar Nerden Yapılıyordu, KAynağı Neydi? işte Olayı Çözen Nokta Burası Ak PArti Hükümetinin ÖZelliştirdiği Kurumlar Üzerinden Yolsuzluk Yapılıyordu.

Siz Bakmayın Türkiyeyi Satıyorlar,Yabancılar Herşeyimizi Aldı Demelerine..Kimse Türkiye yi Sırtına Vurup Gitmiyor.....GİDEMEZDE....

Bunların Karşı Çıktığı Nokta Yolsuzluk Yapabileceği, Devleti Dolandırabileceği,HAksız yere Miras Edinebileceği Yer Kalmamasındandır...

Örneğin Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın... Hangi Suçla Yargılanıyor.Haksız Yere MAl Mülk Edinmek Yolsuzluk Yapmak...Peki Koray Aydın Hangi Partiden Mhp den.....Peki Mhp 3 lü Koalisyondamıydı; EVET...Peki mhp şimdi ne diye oy istiyor ;Ak Parti Türkiye'yi Satıyor Vatan Elden Gidiyor Diye...Halkımızın Bunlara Kanmaması LAzım...

Türkiyeyi Satıyorlar diyerek Halkımızdan Oy isteyen Partiler ASlında ;Yolsuzluk Yapacak Yer Kalmıyor Diye Oy İstemeleri LAzım..Yani Gerçekleri Söylemeleri...

Selam ve Saygılarımla
KAstamonu/Tosya

subcomandante
07-11-2007, 20:14
arkadaşım o yolsuzlukları ortaya çıkartanları sadettin tantanı mesut yılmaz tasfiye etti...
haa sence yolsuzlukla mücadele şekli SATMAKMIDIR?

Ak37
07-11-2007, 20:16
Özelleştirme İFadesi Satmakmıdır Sence_?

subcomandante
07-11-2007, 20:18
hisseler satılırsa satmaktır...peki o zaman akp demekki yolsuzlukla hkuksal olarak mücadele edemiyor gücü yetmiyor kolayı seçiyor...

Ak37
07-11-2007, 20:28
Oldu KArdeş..Hep Yolsuzluk Yapalım,DEvleti Dolandırmaya Çalışalım Diyosun Öyle mi Yolun Açık Ola..Ama Bilki Gittiğin Yol Doğru Yol Değil...

murselyavuz
07-11-2007, 22:21
arkadaşlar üzüntüyle görüyorum ki konular hep başlık altından çıkıyor....
hemen farklı yerlere çekiliyor...
biz burada 'tencere dibin kara, seninki benden kara yarışması yamıyoruz''

biz burada özelleştirmeler doğru mu yanlış mı?
doğruysa neden doğru?
yanlışsa neden yanlış?
bunun tartışmasını yapıyoruz...

lütfen yazacağımız yazılar başlıkla doğru orantılı olsun!!!

pont
07-11-2007, 23:15
SEKA'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Baykal'a eleştiri

Bir Türk iş adamının, Çin'de fabrika kurmak istediğinde karşılaştığı kolaylıkları anlatan, Türk iş adamının işlemlerinin bir gün gibi kısa bir süre içinde fazlasıyla tamamlandığını belirten Unakıtan, "Bunları komünist ülke Çin yapıyor. Bizim komünistler de ne yapıyor. Bunları toplayıp göndereceksin Çin'e" diye konuştu. ;D

Unakıtan, SEKA'nın özelleştirilmesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi. SEKA'nın 1930'lu yıllarda yapılan makineleri nedeniyle verimli üretim yapamadığını ve 800 işçisinin yüksek maaşla çalışmak durumunda olduğunu dile getiren Unakıtan, "Çıkıp da 'SEKA'yı kapattırmam. Kapattırmam' demenin ne alemi var? Bunlar gelecek de ülkeyi kalkındıracaklar. Büyük söylemeyeyim ama AK Parti'nin alternatifi yok" şeklinde konuştu. Unakıtan, işbaşına geldiklerinde devletin maaşları ödemek için borçlanmak zorunda olduğunu belirterek, artık devletin 'iki yakasının biraraya geldiğini' belirtti. "Elimize ateş topu bıraktılar" diyen Unakıtan, sadece faizlerin tahminlerden daha iyi durumda oluşması nedeniyle 10 katrilyon lira tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

pont
07-11-2007, 23:27
***AK Parti iktidarından önce Özelleştirme İdaresi'nin kendi masraflarını bile karşılayamaz durumdaydı

***AK Parti iktidarıyla özelleştirmede hamle yılları başladı.

***Geçmiş yıllarda yapılan özelleştirmelerde mağdur olan 11 bin 250 kişi yeniden işe başladı

***Zarar eden kurumların kamburu devletin sırtından kalktı

***Rekor fiyatlarla özelleştirme yapıldı

pont
07-11-2007, 23:31
KİT’LER ve ÖZELLEŞTİRME

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), faaliyette bulundukları sektörlerde tekel veya belirleyici konumdadır. Kamu mülkiyetinin avantajlarını kullanarak riski olmayan bir ortamda çalışmaları piyasa mekanizmasının işleyişini bozmaktadır. Siyasi müdahaleler sonucu ekonomik rasyonelliğini yitirerek kamuya yük haline gelen KİT’lerin özelleştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Özelleştirmenin temel amacı, ekonomide serbest piyasanın daha iyi işlemesi için gerekli koşulların oluşumunu sağlamak, etkinlik ve verimliliği artırmaktır. Piyasa ekonomisinde kamunun iktisadi rolü, piyasa mekanizmasının iyi çalışması için gerekli düzenleyici ve denetleyici mekanizmaları oluşturmaktır

murselyavuz
07-11-2007, 23:34
Onbinlerce kişiye iş imkanı
Türk Telekom yeni yatırımları ile onlinlerce kişiye iş kapısı açacak

Telekom, altyapıya 4 yılda 3.4 milyar dolar yatırım yapacak. Proje 101 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. İlk etapta temmuzda 12 bin kişi işbaşı yapacak

TÜRK Telekom, 4 yılda toplam 3 milyar 420 milyon dolarlık yatırım yaparak 101 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türk Telekom yönetimi, kurumun 2007-2010 dönemini kapsayan yatırım programını bir basın toplantısıyla açıkladı.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Buna göre Türk Telekom ilk etapta 1 milyar dolarlık yatırımla bakır şebekeyi fiber optik şebekeye dönüştürecek. Sadece bu proje için farklı illerde 12 bin kişi çalışacak. 81 ili kapsayan bu proje, 25 ayrı iş grubundan 17 firmaya paylaştırılarak sözleşmeler imzalandı. Proje temmuz ayı itibariyle başlayacak.

101 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Telekom, iletişim altyapısının yenilenmesi, tüm bölgelerde kırsal şebekelerin dönüşümü ve sistem bakımının yapılmasına yönelik projeler ile birlikte 4 yılda 3.4 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yatırımlarda yıllık ortalama yüzde 155 artış sağlayacak olan Türk Telekom söz konusu projelerde şirket içinde ve dışında bireysel olarak 101 bin, aileleriyle birlikte yaklaşık yarım milyon kişiye iş olanağı yaratacak.

Türk Telekom’un yapacağı yatırımlar arasında ADSL hat kapasitesinin bu yıl sonunda 4.5 milyondan 7 milyona çıkarılması da var. Bunun için 180-200 milyon YTL yatırım yapılacak. Bilgi teknolojilerine (IT) yapılacak yatırım ise 100 milyon YTL’nin üzerinde olacak.

pont
07-11-2007, 23:36
Unakıtan, "Biz bu özelleştirmeyi yapmazsak kamu kaynakları daha önce olduğu gibi çok heder edilmiş olur. Kalkınma yolunda değil kalkınmama yolunda kullanılmış olur. 2000 ve 2001 krizlerinde Türkiye'nin nerelere düştüğünü gördünüz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük küçülmesini gördü. Milli gelir 3 bin dolarlardan 2 bin 100 dolarlara kadar düştü. Bizim getirdiğimiz ekonomi politikaları ve yapısal reformlar sayesinde şimde milli gelir 5 bin 500 dolarlara çıktı. Demek ki uygun politikalar takip ederseniz böyle başarılar elde ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Özelleştirmeyi bütün ülkelerin yaptığını kaydeden Unakıtan, eskiden demir perde denilen ülkelerin de özelleştirmeyi yaptığını ve bitirdiğini anlattı. Türkiye'nin ise özelleştirmeyi 20 senedir konuştuğunu anlatan Unakıtan, AK Parti iktidarından önceki dönemde yapılan özelleştirmenin sadece 8 milyar Dolar olduğunu hatırlattı. Unakıtan, kendi dönemlerinde ise 28 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını kaydetti. Unakıtan şunları söyledi:

"Verimlilik özelleştirmelerle sağlanıyor. Şimdi sen devlete süt fabrikası, yem fabrikası yaptırırsan bu iş olmuyor. Devlet sanayici olamaz. Bankacılık da yapamaz devlet. Geçmiş dönemde devamlı kamu kaynaklarının kullanılması sırasında suistimaller yaşanmıştır. Yolsuzluklar orda ordu. Siz Garanti Bankası'nda yolsuzluk yapıldığını duydunuz mu hiç, Akbank'ta duydunuz mu? Özel sektörde olmaz. Kamu kaynaklarının kullanılmasında oluyor yolsuzluk".

İngiltere'de, İtalya'da, İsveç'de, ABD'de, Meksika'da kamu bankası bulunmadığını dile getiren Unakıtan, Polonya'da bankalardaki yabancı payının yüzde 67,6, Çek Cumhuriyeti'nde yüzde 98.8, Macaristan'da yüzde 80.4 olduğuna işaret etti. Unakıtan, CHP sıralarından gelen tepkiler üzerine, "İsteyen istediğini alıyor. Biz AK Parti Hükümeti olarak buna inandık ve yapıyoruz. Siz gelirsiniz ve özelleştirmeyi durdurursunuz. Özelleştirme çok önemlidir. Bir ülkede özelleştirme yapılmazsa o ülke yapısal reformlarını tamamlamamış sayılıyor. Eskiden kalmış vahşi kapitalizm gibi görüşleri burda dile getirmeyin. Ufkunuzu geniş tutun. Bakın doğru politikalar Türkiye'yi nereye getirdi" diye konuştu.

murselyavuz
07-11-2007, 23:58
sence paranın dini veya imanı var mıdır?

yani riyal müslüman dolar hristiyan mıdır?

eğer zahmet edipde aşağıdaki mesajların tamamını okusaydın özelleştirmenin ne demek olduğunu anlardın!

gerçi özeleştiri yapamayan bir insanın özelleştirmenin nedek olduğunu anlamasını beklemekle hata yapıyorum...

murselyavuz
07-11-2007, 23:59
unutma ki bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz....

öncelikle sana zahmet bir aşağıda günlerce yazdıklarımızı oku ondan sonra yapacaksan yap eleştirini!!

direk saldırarak bir yere varamazsın!

unlu
07-12-2007, 00:02
özelleştirmeyi destekliyorum çünkü devlet dendimi bu ülkede suistimal akla geliyor hey gidi her devlet teşebbüsünün dev gibi lojmanları bu ülkenin paraları nerelere gitmiş özelleştirme sonuna kadar devam etmeli hastaneler de özelleştirilmeli

murselyavuz
07-12-2007, 00:06
kardeş adam gidiyorum dediği zaman sırtına PETKİM'i sarıpta götürecek değil ya...
veya temeline dinamit koyacak değil ya...

neden herşeyin arkasında bir art niyet arıyorsunuz sizleri anlamıyorum....

Kapitalizm, sosyalizm, komunizm,emperyalizm yeter artık ya...
ben bıktım artık bu kelimelerden...

aşağıda Telekom ile alakalı bir yazı var
rica etsem okurmusun

onun biraz daha altında da TCDD ile alakalı yazı var
sana zahmet oınuda oku!

murselyavuz
07-12-2007, 00:06
yok sen okumayıpsadece yazacaksan...

bizde senin yazdıklarını okumak zorunda değiliz o zaman...

Uğur Işık
07-12-2007, 02:36
özelleştirmeyi destekliyorum çünkü devlet dendimi bu ülkede suistimal akla geliyor hey gidi her devlet teşebbüsünün dev gibi lojmanları bu ülkenin paraları nerelere gitmiş özelleştirme sonuna kadar devam etmeli hastaneler de özelleştirilmeli

Değerli arkadaşım özelleştirilmeye karşı çıktığımız falan yok.Sadece satılan kurumların konumu ve mevcut durumlarını anlatmaya çalışıyoz.Ne şartlarda yabancılara verildiğini tartışıyoruz.Bablar gibi satma anlayışı tartışıyoz.

Saygılar.

pont
07-12-2007, 04:40
Chp hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 30 milyon metre kare

Anap dsp mhp hükümeti zamanında satılan toprak miktarı 9.7 milyon(genellikle gap cevresi)

Ak parti hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 10.5 milyon(cogunlukla Sahil kıyıları)

Eger talan edilen kurulasları satmak ihanetse evet biz ihanet ettik..

ewet Her yıl trilyonlarca zarar eden kitleri sattık,rüşvetin iltimasın adam kayırmanın dolandırıcılıgın,yolsuzlugun alıp basını gittiği yerleri sattık..

erbakan hoca 97 de telekomu satmak için meclise yasa tasarısı vermiştir

(yassin nickli arkadaşa teşekkürler :) )

osman_mizanoglu
07-12-2007, 04:44
cok guzel bılgıler yazmısın satdınız ulkeyı dıyenler okusun kiiii ak partının yaptıkları satmak deyıl ama işlerine gelmiyo bu konu cok geniş acmakta ıstemıyorum zaten sizler ak genclık olarak bunları bılıyosunuz

pont
07-12-2007, 04:53
''4603 sayılı Kanun, 15/11/2000 tarihinde, Anavatan, DSP ve MHP'nin iktidarda bulunduğu sırada çıkarıldı. Buna göre, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası kanunlarında değişiklik yapılmasını ve bu bankaların özelleştirmeye hazırlanmasını öngörüyordu.''

bu partiler şimdi ak partiyi eleştiriyor.halbuki kendileri bu bankaların özelleştirilmesi konusunda kanun çıkardı

pont
07-12-2007, 04:59
Halk Bankası ve Ziraat Bankasının, 2001 sonu itibarıyla görev zararı, 22,9 katrilyon lira.

Şimdi, AK Parti Hükûmeti zamanında görev zararı yok. AK Parti zamanında, yalnız 2005 yılı kârı 1,8 katrilyon lira; 1,8 milyar YTL . Halk Bankasının da aynı şekilde, onun da kârı var

ak parti milletvekillerinin yorumları:

Alaattin güven:
Özelleştirmeden gelen paralar nereye gitti?.." KÖYDES'e 2 katrilyon ayrıldı, harcandı; köylümüzün yüzü gülüyor. 2 katrilyon 300 trilyon yine ayrıldı, yine yüzü gülecek milletimizin. Öyleyse, bu özelleştirme yapılmalı.
Ahmet yeni:
Bu Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankasının özelleştirme kanun çalışması DSP, MHP ve ANAP döneminde gündeme geldi ve kanunlaştı. Yani, sanki bugün özelleştirilecekmiş gibi konuşuluyor. O gün karar alan arkadaşlar içerisinde, bugün Cumhuriyet Halk Partisi arasında olan arkadaşlarımız da var
Bizim tek gayemiz, özelleştirilecek olan tüm KİT'lerin en yüksek değerinde alıcı bulabilmesi ve Hazineye o oranda kaynak aktarabilmesidir. Bu düşünceyle, sadece özelleştirme kapsamındaki kamu bankalarını değil, satılacak olan tüm KİT'leri daha verimli, daha rantabl ve daha cazip bir hâle getiriyoruz.

scheriff30
07-12-2007, 09:58
türkiyenin menfati her şeyden ilerde sırtımıza yük değil üçmak için kanat istiyoruz her şey türkiye için

scheriff30
07-12-2007, 09:58
türkiyenin menfati her şeyden ilerde sırtımıza yük değil üçmak için kanat istiyoruz her şey türkiye için

ergin
07-12-2007, 10:21
Sayın Uğur Işık ;
Petkim alanında bir zamanlar tekeldi. Ve rekabet gücünü ve pazar payını sürekli kaybediyordu. Merdivenaltı imalatçılarımız bile romanya'dan çin'den ithal plastik granül ile imalat yapıyorlar. PETKİM'in talihsizliği ise şuydu. Petrol çıkmayan değil çıkartılamayan bir ülkede petrokimya şirketi olmak. Haklısın , bu memleketin en önemli değerlerinden biriydi. Belki ucuza da gitti. Ancak aşağıdaki hususları sana hatırlatmamda fayda var;
1) Eğer liberal ekonomiye inanıyorsan elini ve eteğini işletmecilikten çekeceksin ve özel sektöre rakip olmayacaksın.
2) Rekabet esas olandır. Rekabetten korkarsan unutma bünyen sağlıksız olur, dişlerindeki kalsiyum eksileceğinden yakın zamanda sağlam dişlerin de dökülür. (Bir işletmedeki karın on işletmedeki zararını kapatmaz)
3) İhale çok şeffaf oldu. Ben isterdim ki ihaleyi "Zorlu" kazansın. Ama ondan 400 milyon dolar fazla veren başka birisi varsa buna vatan satıldı demek yanlış.
4) Devlet faizden artırdığı parayı millete hizmet mi götürsün yoksa KİT lere yatırım mı yapsın? Malesef olmayan parayla yatırım olmaz. Pazarpayı %100'den %15'e inmiş bir PETKİM'den söz ediyoruz.
5) Kapasite Kullanımıyla verimlilik tam olarak aynı şeyler değildir aziz kardeşim. Verimlilik küçük bir benzetmeyle; 10 kişiyle yaptığın işi beş kişiyle yapabilmek. Bunun için teknolojik yatırım ve bir çok şey gerekli. Malesef memur kafalılıktan özel sektör ve rekabet zihniyetine geçmeden bu transformasyon yaşanamaz. Bu da ancak özelleştirmeyle oluşur.
6) Şimdi Kazaklar bizim petrol boru hatlarımızdan petrolleri Petkime getirir, işler, bizim memleketimizin işçisiyle bunu işler ve bizim müteşebbisimize bunu romanya ve çin hammaddesinden daha ucuza satar. Karından da vergisini veriri. Böylece girişimcimiz daha ucuz hammaddeyle üretim yapar ve dünyadaki rekabet gücünü arttırır.

Yanlışım varsa söyle de bilelim...
5

ergin
07-12-2007, 10:29
Hocam bence en güzelini yaptılar.Biri hariç...TÜRK TELEKOM...
çok ucuza gitii o.Hiç özelleştirilmese daha iyiydi.
Ama diğerleri çok güzel.Tebrik ederim.Hele dün Sabiha GÖKÇEN havalimanının özelleştirilmesi vardı.Gece 12 oldu daha devam ediyordu.36,turdalardı.uykum geldi yattım....

Değerli arkadaşım,
sadece telekom değil,
tekelin içki bölümü,Tüpraş,Petkim,Erdemir gibi pazarda lider şirketlerde vardır.

Petkim 2007 itibariyle pazar lideri falan değil, pazarın 15'ine hakim.
Bilmeden sallamayalım arkadaşlar.

Uğur Işık
07-12-2007, 13:07
Hocam bence en güzelini yaptılar.Biri hariç...TÜRK TELEKOM...
çok ucuza gitii o.Hiç özelleştirilmese daha iyiydi.
Ama diğerleri çok güzel.Tebrik ederim.Hele dün Sabiha GÖKÇEN havalimanının özelleştirilmesi vardı.Gece 12 oldu daha devam ediyordu.36,turdalardı.uykum geldi yattım....

Değerli arkadaşım,
sadece telekom değil,
tekelin içki bölümü,Tüpraş,Petkim,Erdemir gibi pazarda lider şirketlerde vardır.

Petkim 2007 itibariyle pazar lideri falan değil, pazarın 15'ine hakim.
Bilmeden sallamayalım arkadaşlar.

Petkim pazarda lider değil mi?

Tabikide dünya pazarında değil,ancak sürekli gelişen ve büyüyen kurum...

ergin
07-12-2007, 13:55
Petkim pazarda lider değil mi?

Tabikide dünya pazarında değil,ancak sürekli gelişen ve büyüyen kurum...

Bu özelleştirmeler yapılırken nedense hep pazar lideri oluyorlar. :)
kurum büyüyen ve gelişen bir kurum değil. Piyasanın büyüme hızından daha hızlı büyümezsen aslında küçülürsün. Petrokimya pazarı her geçen gün büyümekte ancak, yeterli yatırım olanağı olmadığı için PETKİM sürekli pazarpayı kaybetmektedir.

ergin
07-12-2007, 14:08
Peki Petkim Tekel mi ? Çalık Grubu petrokimya tesisi kurmak için EPDK'dan onay aldı. Petkim ihalesinde 2. olan firmada başvurusunu yaptı sonucu bekliyor.

Bildiğim kadarıyla Sanko Holding'in patronu Abdulkadir Konukoğlu'da İskenderunda genişçe bir arazi almış ve muhtemelen lisans alacak 3. firma olacak.
Nihayetinde PETKİM'le alakalı bir fizibilite yapılmıştır. Gelindeki maddi duran varlıklar (araziler, limanlar v.b.) hesap edilmiş bunun yanında da kasasında alacağı ve borcu eklenerek bir fizibilite değeri çıkmıştır.
Varılan ortak kanı ise 2.050 YTL'nin iyi bir rakam olduğu.

Üzülmemiz gereken Petkim'in özelleştirilmesi değil. Özelleştirme geliririnin tamamen faize gideceğidir. Geçmiş hükümetlerin ferasetsizliği ve basiretsizliği yüzünden devralınan bunca borç beraberinde kanımızı emen bir faiz canavarı doğurdu. Mazotun 1 YTL olması bu faiz canavarının üremesi çoğalması için ayrıca uygun bir ortam oluşturacaktır.

ergin
07-12-2007, 14:14
fatihsinan,

Hesap kitabı yanlış yapıyorsun arkadaş!
Şunu unutma ki, Gayrisafi milli hasılanın (1 yılda cebimize giren paranın) faizi karşılama oranı (1 yılda faize ödediğimiz paranın) Ak parti hükümetinde %90'lardan %70'lerin altına inmiştir. Borcunu ödemez sürekli kredi kartından alışveriş yaparsan sonra kredi kartı mağduruyum diye ağlamayacaksın.Bırakın borcu, faizini bile ödeyemeyen %2500 gecelik faizlerin olduğu bir ortamdan, bugünkü hallere geldik. UTANMADAN Ak Partiye haksızlık etmeyin.

Fahrenheit
07-12-2007, 14:16
ergin katılıyorum bilgiler için sağol
Yıkıcı olmak kolaydır ama yapıcı bilgiler vermek zor bir iştir +1

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 14:18
Devlet kurumları sürekli olarak bir kambur oluşturmuştur. Bahsettiğiniz gibi bazı kar eden kurumlar olsa da bunların da gerekli teknoloji yatırımları yapılmadığından dolayı maalesef gün geçtikçe yetersizlikleri artmaktadır. Sizin bunları iyi yönetip bir dönem kâr ettirmeniz bir şeyi değiştirmez. Örneğin devlet bankaları kâra geçti. Evet ama bundan önce nasıldı. Dolayısı ile bundan sonra da bir yönetim değişikliğinde ne olacağı belli değildir. Haberleşme yabancıların eline geçti tezi çok mantıklı gözükse de. Yabancıların ele geçirmediği bir haberleşmemiz mi var? Dünya üzerindeki e-mail dahil bütün haberleşme araçlarının takip edilebildiği hepinizin malumu zaten. Peşkeş çekmekten bahsedenler de sanki ihale yapılmamış da hükümet al kardeşim sen bunu işlet demiş gibi konuşuyor.

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 14:29
Tek isteğim var araştırın ve onlarla konuşun afaki cümlelerle karamaya çalışmayın. Nedir bahsettiğiniz faiz oranları. Dünya Bankasından ne kadar borç alınmış, ne kadarı faiz ödemeye gitmiş. Rakamlarınızı bekliyorum...

ergin
07-12-2007, 15:06
fatihsinan,

Dış Borç Gayri Safi Milli Hasıla Gayri Safi Milli Hasılanın ne kadarı dış borcu ödüyor
2001 113.592 176.484 64%
2002 129.720 275.032 47%
2003 144.319 356.681 40%
2004 160.835 428.932 37%
2005 168.849 486.401 35%
2006 207.436 575.784 36%

Bence o gözlüğü sen tak arkadaşım.
Cebinde 2001 yılında 176 varken 113 borcun vardı
2006 da 575 cebinde var 207 borcun var. kalem defterle hesap yapamıyorsan artık hesap makinesine geçme zamanın geldi de geçiyor.

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 15:15
Çok güzel bir adım bu işte... Şimdi araştırmaya başladık.. O zamam araştırmamızı tamamlayalım. Bir ülkenin borç stoğunu incelerken bunun gayrısafi milli hasılaya olan oranı bize asıl değeri verir. Yoksa gelişmiş ülkelerin borçlarını incelediğinde (CIA'in sitesinde hepsini bulabilirsin) en borçlu ülkeler en gelişmiş ülkeler çıkacaktır. Ama bu değerleri GSMH ile beraber incelersek anlamlı sonuçlar bulabiliriz.

Ben yazana kadar cevap yazılmış.. Demek ki GSMH dış boçtan daha fazla yükselmiş.
Şimdi sen bunları incele hala doğruluğunda ısrar ediyorsan konuşalım. Yok eğer biz haklı isek sen sana bunları anlatanlardan hesap sor.

merve
07-12-2007, 15:16
Ergin süper cevap vermişsin ya tebrik ederim +1 beğeni ;)

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 15:24
Aynı zamanda yine aynı sayfada incelenmesi gereken diğer verileri de iyi analiz etmeni öneririm. Bak bakalım kamu borcu ve merkez bankası borcu nereye düşmüş, özel sektörün borcu ne olmuş. İşte bu rakamlarım incelersen kamu maliyesinin ne kadar iyiye gittiğini görürsün.

Demek ki neymiş araştırınca, sorgulayınca doğru olana ulaşabiliyormuşuz.

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 15:45
İşte ne açıklasak ne anlatsak boş.. Sizin derdiniz ekonomi değil çünkü, şartlanmışlık.. O kadar anlattık sen geliyorsun yine aynı şeyleri kopyala yapıştır diyorsun. Ben sana diyorum ki kendin oku araştır. Onlar doğru mu değil mi? Yok sen hala inanmak istediklerini yazıyorsun.
Özelleştirmeden açılan konu borçlara geldi çok da güzel açıklandı konular izah edildi. Eleştiri getirebilirsin eksik noktalar olabilir ama bu ekonomi değil. Bunu sen de konuştukça görüyorsun ama devekuşu gibi kafanı kuma gömüp papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Eğer gerçekten amacın bilgi edinip gerçeği öğrenmekse buyur. Yok ben slogan atarım bağırırım sen ne dersen de öenmli olan benim dediklerim diyorsan. Biz de vakit harcamayalım değil mi ama ?

Saygılar...

ergin
07-12-2007, 16:24
Sevgili Uğur Işık Kardeşim;
Kendine özgü fikir üretemeyen bir arkadaş olduğun belli. Bari kopya çekerken güzel çek de kopyanın altında ezilme.

AKP iktidar olduğunda cari açık (Türkiye’ye gelen dövizle çıkan döviz arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 1.5 milyar dolar. 2006 Aralık rakamı ise 3l.5 milyar dolar. Artış oranı yüzde 2 bin. Bu döviz açığı ağırlıklı olarak sıcak para denilen (kara para dahil) emanet para ile karşılanıyor. Riski çok büyük.

1- Türkiyeye doğrudan yabancı sermaye girişi (bu para Türkiye'ye geliyor. Direk uzun vadeli yatırıma akıyor) 33 milyar doların üzerindedir.
"YILLAR İTİBARİYLE
DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMLAR
(FİİLİ GİRİŞLER)"

Yıl Milyon$
1998 940
1999 783
2000 982
2001 3.352
2002 1.137
2003 1.752
2004 2.883
2005 9.801
2006 20.165
2007/Nisan 10.040
Kaynak:http://www.hazine.gov.tr/stat/yabser/dyyvb_haziran2007.xls

Dış ticaret açığı (ithalatla ihracat arasındaki fark) 2002 Aralık ayında 15 milyar dolar. 2006 Aralık ayında ise 53 milyar dolar. Artış oranı yüzde 241.

2- Dış ticaret Hacmi istatistikleri aşağıdadır.
İhracat İthalat İthalat ihracatın oranı
2000 27.775 54.503 96%
2006 85.526 138.581 62%
İhracat ithalattan daha hızlı oranda artıyor kardeşim.
Kaynak:http://www.dtm.gov.tr/dtmadmin/upload/EAD/IstatistikDb/eko01.xls

AKP iktidar olduğunda Türkiye’nin toplam borcu 222 milyar dolar. Bugün 400 milyar dolar. İç borçta artış yüzde 114, dış borçta artış yüzde 64.

3- Bir iki yorum önce bunun cevabı var

AKP iktidar olduğunda kişi başına borç 3187 dolar. Bugün 5458 dolar. Doğan her çocuk bu miktar borçla doğuyor. Artış yüzde 71.

4- Kişi başı borç u yazıyorsun da da kişi başı geliri neden yazmıyorsun. Dur ben senin için yazayım. 2002 den 2006 ya kişi başı borç %71 Kişi başı gelir %110 artmış.

Yıl Kişi Başıı Milli Gelir
2000 2.965
2001 2.123
2002 2.598
2003 3.383
2004 4.172
2005 5.008
2006 5.477
Kaynak:http://www.hazine.gov.tr/stat/egosterge/I-Uretim/I_1.xls

Diğerlerine de yazacağım ama hazine.gov.tr deki istatistiklerden sen takip et. Bedava bu kadar tokat yeter. Başka tokat vurursam ayakta durmaya mecalin kalmaz.

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 16:43
Sana dış borçlarla ilgili ekonominin durumu çok güzel anlatıldı ve açıklandı. Sanırım buradaki herkes anladı ama sen anlamadın. Dikkatle oku ve neye itiraz ettiğini net şekilde yaz konuşmaya devam edelim. Bilmiyorum bölümün nedir? Ben işletme mezunuyum. Bunu ekonomi hocalarımla da konuştum defalarca onlar da aynı fikirdeler. Zaten bir ülkenin borç yapısını incelerken borç karşılayabilme oranına, borcun faizine ve vadelerine vs. bakarsın. Bence borçla ilgili gayet güzel cevaplar aldın onun için daha fazla üzerinde durmayacağım. Ama itirazın olan noktaya net bir şekilde ifade edersen konuşalım.

Şimdi gelelim senin tabirinle "askeri ücret"e. Biz ona asgari ücret diyoruz. Asgari, en az demek. Yani sigortalı işçi çalıştıranlar maaş için ödemesi gereken alt limit. Şimdi inceleyelim asgari ücrete ne kadar zam yapılmış. 2002-2007 arasında Çalışan ve emekli maaşları ile diğer ödemeler,enflasyon üzerinde arttı. Bu dönemde toplam enflasyon yüzde 56 olarak gerçekleşirken, en düşük memur maaşı yüzde 138; ortalama kamu işçi ücreti yüzde 70; asgari ücret yüzde 119 artı.

Bak sen istedin bir rakam ben sana verdim 10 rakam :). Biz böyle cömertiz işte.

Asgari ücret gerekenin altında. Bunu hepimiz kabul ediyoruz ama geçmiş hükümetlerin enflasyonun altında ezdikleri rakam bir anda yukarı çıkmıyor. Sürekli olarak en azından enflasyon oranında zam yapmış olsalardı bu akam böyle mi olurdu ? Senin takdirine bırakıyorum.

Dünya'da bir pazar oluşturabildik mi sorusunun cevabını ihracat rakamları ile vermek isterim ama sen zaten onları da bulabilirsin değil mi ?

Gelelim cari açığa. Önemli nokta şu : What is cari acık ? :) Cari Açık Türkiye'den çıkan para ile giren para arasındaki fark. Bir nevi ithalat ihracat arasındaki fark da diyebiliriz. Cari açığımız var ve büyüdü. Ama kapanamayacak şekilde büyümesi ne demek ? Onu çözemedim. Özellikle şubat ayından beri gözle görülür bir azalma görülüyor cari açıkta. Cari açık şu anda finanse edilebiliyor ve ekonomi için bir tehdit oluşturmuyor. Cari açığın artmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de dünya piyasalarında yükselen enerji fiyatları tabi. Cari açığın daha da azalması gerekiyor mu? Gerekiyor evet. Ama bu bir tehdit veya felaket değil. ----önemli bir ayrıntıyı yine ergin benden önce vermiş bu konuda oranlara bakarsanız burada ki gidişatında olumlu olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.--- uğurcum bak hangi partiye gitsen iki kişi ilgilenmez seninle ama ak parti farkı işte..

Ecevit döneminde 1 dolara eşitlenmesi gibi bir durum vardı evet. Dolar kuru ecevit dönemindeki gibi yokuş tırmansaydı şu anda da 1 dolar olabilirdi belki. Ama doların hali malum. Enflasyon canavarı ile beraber kuzu oldular onlar karadeniz yaylalarında otluyorlar.

saygılar...

merve
07-12-2007, 18:21
arkadaşım önceki sayfalarda senin sorularının cevabı var???

Ömer_Furkan
07-12-2007, 18:24
ak paritmizin uyguladığı politika cok iyi bi politika ama gelde bunları onlara anlattt.onlara göre bizz ülkeyi satmısızz ve satmaya devam ediyoruzzz nasıl bi cahillik bu yaa..

murselyavuz
07-12-2007, 18:35
turania önce tartışmaya girmeden fikrini belirtmeden aşağıda yazılanlar bir oku, ondan sonra gel senide dinleyelim...
nerden biliyorsun aşağıda o dediklerinin yazmadığını...
ağzı olan konuşuyor ya...
konuşun bakalım nereye kadar konuşacaksınız...
bir şartlanmadır almış başınızı gitmişsiniz...
amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek!
yeter kardeşim...

akradyo-djyavuz
07-12-2007, 18:45
Dedenin sana bıraktığı KİTlerden ne fayda gördün de torunun fayda görecek bunlardan ?

herzamanheryerde
07-12-2007, 19:05
kusura bakmayin arkadaslar ancak ozellestirmeye karsi cikan kisiler hala ulkenin sinirlari disina cikamayan dar dusunen insanlardir.
ozellestirmenin hic bir tarafi kotu diill.istediginiz taraftan ele alin.ayrica satma denilen birdurum yok ortada.
cok bos artikbu yuzyilda bu konusmalar nekadar kendine guvensiz bir ulke insanalri oludugunuzun farkindamisiniz bu ne telas ya bu ne hararet biraz rahatlayin soyle siz bukadar tedirgin olursaniz dis ulkeler napsin.biraz ayaklariniz yere saglam bassin nedir ulke satildi eldne gitti vah vah diyip durmanin alemi...ozguvensiz insanlarin boyle korkulari olabilir ancak bizim korkumuz yok ozelleserek ulke daha buyuk atilimlara gecicekekonomideki buyumeyi ilerleyen zamanlarda allah nasip ederse gorucez.siz odevletin bu devletin ufacik paralarla isletmeyedevma ederseniz hicbirsey yapamazsiniz o para ne size nede yatiirimlariniza yeter.

birakin artik rekabet artsin ozellessin baska rakipler ciksin ortaya soyle insanlar para gorsun.

kopeli53
07-12-2007, 21:29
evet özelleştirme olsun olmasın değil ama ihaleye giren firmalar iyice araştırılmalıdır...
ve her ne olursa olsun %49dan fazlası verilmeli....

Emre17
07-12-2007, 21:33
hehe..geç kaldın dostum

herzamanheryerde
07-12-2007, 22:28
yuce tayyip lakapli arkadasim sen karaliyormusun yoksa destekliyormusun bir kac yerdedaha yazini okudum tam neyi savundugun belli degil daha net ol bence insanin dogrusu birdir iki tane gelen giden dogrusu olmaz

selametle

Uğur Işık
07-12-2007, 23:57
Demişsin ki:

1- Türkiyeye doğrudan yabancı sermaye girişi (bu para Türkiye'ye geliyor. Direk uzun vadeli yatırıma akıyor) 33 milyar doların üzerindedir.
Bu yatırımdan kastımız nedir?33milyar dolar diyorsun.Bu para dediğiniz gibi yatırıma dönüşmiş olsaydı,Türkiye'de işsiz tek vatandaş dahi kalmazdı;ancak bu yatırım borsa üzerinden olmuş olacak.4,5senelik periyotta borsa 6kat büyümüştür.Şirketler 6kat kazanmış,6kat kazandırmıştır..böyle bir gerçek var mıdır?Borsada kimler kazanmıştır?Vatandaş borsada var mıdır?

2-AKP iktidar olduğunda Türkiye’nin toplam borcu 222 milyar dolar. Bugün 400 milyar dolar. İç borçta artış yüzde 114, dış borçta artış yüzde 64.
Ülkenin borcu artmış mı artmış.GSMH da artmış diyorsun...(vatandaşın cebine giren paraymış ??? gsmh)

4- Kişi başı borç u yazıyorsun da da kişi başı geliri neden yazmıyorsun. Dur ben senin için yazayım. 2002 den 2006 ya kişi başı borç %71 Kişi başı gelir %110 artmış.
Dolar kurunun bilerek düşük tutulduğunu ve buna göre doları 2ytlden tekrar bi hesapla.Ya da ev kirasına oranla ;D
Ayrıca bizim evin kirasını 2002'de asgeri ücret karşılıyordu,üstüne para bile kalıyordu.Şimdi 85ytl takviye gerekiyor. :o

pont
07-13-2007, 00:13
dolar kuru bilerek düşük tutulmuş

;D :D akşam akşam güldürdün beni.madem ki doları BİLEREK düşük tutabiliyoruz.dolar düşünce bu ekonomistler niye seviniyor.dolar düşünce neden bu durum olumlu karşılanıyor?

cık cık cık ;D koskoca ekonomist olmuş,doların BİLEREK düşürülebildiğini bilmiyor ;D :D

ecevit neden BİLEREK düşürmedi.isteseydi anında düşerdi :) ;D

pont
07-13-2007, 00:14
borsada iş adamları,iş hayatı kazanır.dolayısıyla ülkemiz,insanlarımız kazanır

Emre17
07-13-2007, 00:18
1- Türkiyeye doğrudan yabancı sermaye girişi (bu para Türkiye'ye geliyor. Direk uzun vadeli yatırıma akıyor) 33 milyar doların üzerindedir.>>>evet bu doğru olabilir ama çok ama çok azı yatırım yapıyor çoğu satın alıyor maalesef...

Örneğin gazetelerde okudum arap işadamı Türkiye'ye 5 milyar dolar yatırım yapcakmış...Yabancı sermaye artıyormuş vs...meğerse adam 5 milyar dolara Antalya'dan bir otel alacakmış

yani böyle yabancı sermaye gelckse hiç gelmesin
Bu arada ben kesinlike Yabancı Sermayeye karşı değilim
yazdıklarımı dikkatli okursanız çelişkili olmadığımı alarsınız ;)

pont
07-13-2007, 00:19
bu borçlarla ilgili kaynak alsak tam süper olacak devlet,özel sektör ne kadar borçlanmış(resmi kaynak tabi ki)

özel sektörün borçlarını hesaba katıyorsunuz çok görünsün diye

Uğur Işık
07-13-2007, 00:19
"Şimdi gelelim senin tabirinle "askeri ücret"e. Biz ona asgari ücret diyoruz."Demişsin.

Evet hatalı bir yazım.Ama bunu site önünde bu şekilde ortaya koyman hiç hoş değil.

Dünya'da bir pazar oluşturabildik mi sorusunun cevabını ihracat rakamları ile vermek isterim ama sen zaten onları da bulabilirsin değil mi ? Demişsin.

Burada kastım Türkiye,hangi ürünlerini stratejik konuma getirebildi?

Cari açık şu anda finanse edilebiliyor ve ekonomi için bir tehdit oluşturmuyor.
Cari açığın artmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi de dünya piyasalarında yükselen enerji fiyatları tabi. Demişsin.
İnşallah yle olur.

Ecevit döneminde 1 dolara eşitlenmesi gibi bir durum vardı evet. Dolar kuru ecevit dönemindeki gibi yokuş tırmansaydı şu anda da 1 dolar olabilirdi belki. Ama doların hali malum. Enflasyon canavarı ile beraber kuzu oldular onlar karadeniz yaylalarında otluyorlar.Demişsin.

Yani dolar tırmanmadı,benzin varil fiyatı arttı,kusura kalmayın.Farkında mısınız bilmiyom ama,otobüscüler,minibüscüler,taksiciler kamyoncular kan kusuyor.Sahipsiz vaziyetteler...

"uğurcum bak hangi partiye gitsen iki kişi ilgilenmez seninle ama ak parti farkı işte.. "
Demişsin.Değerli arkadaşım,bu samimiyet nereden?Sana aynı üslupla cevap vermeyecem.Kusura kalma.

Saygılarımla.

Uğur Işık
07-13-2007, 00:26
dolar kuru bilerek düşük tutulmuş

;D :D akşam akşam güldürdün beni.madem ki doları BİLEREK düşük tutabiliyoruz.dolar düşünce bu ekonomistler niye seviniyor.dolar düşünce neden bu durum olumlu karşılanıyor?

cık cık cık ;D koskoca ekonomist olmuş,doların BİLEREK düşürülebildiğini bilmiyor ;D :D

ecevit neden BİLEREK düşürmedi.isteseydi anında düşerdi :) ;D

Değerli arkadaşım,

dediğin gibi dolara ya da ekonomiye devlet müdahale edebildiği gibi,borsanın bugünkü seviyesine gelmesini sağlayan küresel güç odakları ve onların uzantıları etkileyebiliyor.Sıcak para ekonomiden çekildiği anda,borsa tepe taklak oluyor,dolar tavan yapıyor...

Uğur Işık
07-13-2007, 00:28
borsada iş adamları,iş hayatı kazanır.dolayısıyla ülkemiz,insanlarımız kazanır

Borsada,geneli olmak üzere emperyalist şirketler,bunların kan emici vampirleri kazanır.

Türkiye'de borsa yasal bir kumarhane gibidir...

pont
07-13-2007, 00:43
ben senin gibi düşünmüyorum.ecevit dönemini hafızandan geçirmeni tavsiye ederim.dolar tavan yapmış,borsa çok düşmüştü.berbat bir durumdu.her kesim bundan çok zarar gördü

pont
07-13-2007, 00:44
devlet istediği zaman doları düşüremez.şartlar elverişliyse olur ancak.hala o yorumunu çok saçma buluyorum

o zaman ecevit de düşürseydi,madem bu kadar kolaydı

murselyavuz
07-13-2007, 01:13
Değerli arkadaşım,
dediğin gibi dolara ya da ekonomiye devlet müdahale edebildiği gibi,borsanın bugünkü seviyesine gelmesini sağlayan küresel güç odakları ve onların uzantıları etkileyebiliyor.Sıcak para ekonomiden çekildiği anda,borsa tepe taklak oluyor,dolar tavan yapıyor...

şu an piyasadan sıcak para çekilirse yerine koyabileceğimiz sıcak para Merkez bankasının kasasında duruyor....
ekonomimiz sıcak paraya bağlı değil....
piyasalar eskisi gibi oynak değil....
dolar veya euro kurları bir önceki günden çokda farklı değil...

ayrıca bir arkadaşımız
5 milyon dolara otel alarak yatırım mı yapılırmış diyor...
peki oradan 5 milyon dolar alan otelin eski sahibi o parayı ne yapacak yastığının altına koyup onunla mı uyuyarak geçirecek hayatının geri kalan zamanını?

ergin
07-13-2007, 01:23
Demişsin ki:

Bu yatırımdan kastımız nedir?33milyar dolar diyorsun.Bu para dediğiniz gibi yatırıma dönüşmiş olsaydı,Türkiye'de işsiz tek vatandaş dahi kalmazdı;ancak bu yatırım borsa üzerinden olmuş olacak.4,5senelik periyotta borsa 6kat büyümüştür.Şirketler 6kat kazanmış,6kat kazandırmıştır..böyle bir gerçek var mıdır?Borsada kimler kazanmıştır?Vatandaş borsada var mıdır?

Anlaşılan sen anlamadın. Dur bir daha anlatayım. bu sefer anlaman lazım.
Ekonomiye
1- Uzun vadeli yabancı sermaye hareketiyle para girer. Bu şu demektir. Yabancılar gelirler Türkiye'de fabrika kurarlar veya kurulmuş fabrikayı satın alırlar. Veya hizmet sektöründe iseler bir şirket kurarlar ve sattıkları hizmetleri Türk insanıyla istihdam edip yaparlar. Örneğin Telekom'u alan Hariri Lübnan'dan personel getirip Türkiye'de çalıştırmıyor.
2- Kısa vadeli yabancı sermaye hareketi. Bu hareketler genellikle borsa kısa vadeli hazine bonoları ile olur.

İkisi arasındaki fark şudur. Kısa vadeli yabancı sermaye hareketleri günü birlik memleketi terk edebilirler. Örneğin citybank'ın NewYork'daki bir broker'ı iki dakika içerisinde elindeki hisse senetlerini satıp, paryı dolara çevirip ikinci dakikada oturduğu semtteki banka şubesine aktarabilir. Ama Telekom'u bir günde satamazlar. Bir günde çıkamazlar. Dolayısıyla Kısa vadeli yabancı sermaye hareketleri zararlı olabilir. Bunlara sıcak para da denir. Arif olan bu kadar açıklamadan sonra ilgili mesajımda belirttiğim doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını topladığında, Emin çölaşanın büyük ekonomi prof.'u diye tanıttığı bilmem hangi adamın rakamlarından daha büyük olduğunu anlarsın.

2-AK Parti iktidar olduğunda Türkiye’nin toplam borcu 222 milyar dolar. Bugün 400 milyar dolar. İç borçta artış yüzde 114, dış borçta artış yüzde 64.
Ülkenin borcu artmış mı artmış.GSMH da artmış diyorsun...(vatandaşın cebine giren paraymış ??? gsmh)

arkadaşım senin verdiğin kaynaktan sana okuyorum
Dış Borç Gayri Safi Milli Hasıla Gayri Safi Milli Hasılanın ne kadarı dış borcu ödüyor
2001 113.592 176.484 64%
2002 129.720 275.032 47%
2003 144.319 356.681 40%
2004 160.835 428.932 37%
2005 168.849 486.401 35%
2006 207.436 575.784 36%
Cebinde 2001 yılında 176 varken 113 borcun vardı
2006 da 575 cebinde var 207 borcun var. kalem defterle hesap yapamıyorsan artık hesap makinesine geçme zamanın geldi de geçiyor.

Dolar kurunun bilerek düşük tutulduğunu ve buna göre doları 2ytlden tekrar bi hesapla.Ya da ev kirasına oranla ;D
Ayrıca bizim evin kirasını 2002'de asgeri ücret karşılıyordu,üstüne para bile kalıyordu.Şimdi 85ytl takviye gerekiyor. :o

Ekonomiden anlamadığın gene belli oluyor. Senin ev 2 yıl önceki fiyatıyla 2 yıl sonraki fiyatı bir mi? Yan tarafımdaki daire 2 yıl önce 40 milyar YTL'ye satılmıştı. Şimdi 120 milyar YTL oldu. Sahibi dolar bazında da YTL bazında da yüksek kazanç sağladı. Malının değeri arttı.

Artık bu konuda bir laf daha etme hakkın yok. Öyle başka yerlerden öğrendikleri copy paste yapma. Senin acizliğin ve ferasetsizliğin şurdan belli: Ak Parti en çok ekonomide başarılı olmuştur. Bunu Brezilya'nın varoşlarındaki Üniversite öğrencileri bile bilirken sen hala ekonomiyle ak parti seçmenini vurmaya çalışıyorsun. Yanlış taktik aziz kardeşim.

akradyo-djyavuz
07-13-2007, 11:11
Ak Parti hükümeti gorev başında olduğu sürece ekonomik alanda çok başarılı çalışmalara imza atmıştır. 80 yıldır yapılamayan bazı şeyleri ise 4,5 senede Ak Parti'den istemek de biraza haksızlık değil mi ? Evet biz kimsenin yapamadığı çok şeyi yaptık ama hangi ürünü stratejik bir ürün haline getirip dünya pazarına sundunuz sorusu çok muhteşem bir soru gibi gözükse de bundan önceki hükümetlerin aklı neredeydi diye sorarlar ? Türkiyenin bir çok sorunu vardı bunlar büyük ölçüde aşıldı. Önümüzdeki dönemde bir çok alanda daha düzenli gelişimlere şahit olacaksın.

murselyavuz
07-13-2007, 16:01
kardeşim o tarz sorular tamamen bir tuzakdan ibaret...
insanlar zannediyor ki, Erdoğan'ın elinde sihirli bir asa var ve düşünüyorlar ki gelir gelmez her şey düzelsin....

bir çocuk doğar...
ilk 6 ay anasının kucağında gezer...
1 yaşına kadar apalar...
1 yaşından sonra önce yürümeye sonra koşmaya başlar...

bunlar istiyorlar ki
çocuk doğra doğmaz üniversiteye başlasın!!!

hasansarı
07-13-2007, 16:18
ak partinin istanbul teşkilatının yaptırdığı tüm türkiye ak noktalarda gösterdiği tanıtım filmleri. Medya yasağı nedeniyle çok az kişiye ulaşabildi. Tanıdıklarınıza ulaştırınız.
ak parti adalettir
http://www.youtube.com/watch?v=tU1Cr83gZLQ
AK PARTI seçim pusulalı tanıtım filmi
http://www.youtube.com/watch?v=If_OJA3KYtQ
AK PARTI ile ekonomi büyüdü
http://www.youtube.com/watch?v=eSByWJ-gFlY
ak parti sandıklı kampanya filmi
http://www.youtube.com/watch?v=vVrAqEnnLp8&mode=related&search=
ak parti faizleri dusurdu
http://www.youtube.com/watch?v=OkD80wNep-4&mode=related&search=

murselyavuz
07-13-2007, 17:27
abi filimler için teşekkürler...
gerçekten güzel olmuşlar...
inşallah mail listemizde olan arkadaşlarla paylaşacağız bunları...

Bîçâre
07-13-2007, 17:33
ak partinin istanbul teşkilatının yaptırdığı tüm türkiye ak noktalarda gösterdiği tanıtım filmleri. Medya yasağı nedeniyle çok az kişiye ulaşabildi. Tanıdıklarınıza ulaştırınız.
ak parti adalettir
http://www.youtube.com/watch?v=tU1Cr83gZLQ
AK PARTI seçim pusulalı tanıtım filmi
http://www.youtube.com/watch?v=If_OJA3KYtQ
AK PARTI ile ekonomi büyüdü
http://www.youtube.com/watch?v=eSByWJ-gFlY
ak parti sandıklı kampanya filmi
http://www.youtube.com/watch?v=vVrAqEnnLp8&mode=related&search=
ak parti faizleri dusurdu
http://www.youtube.com/watch?v=OkD80wNep-4&mode=related&search=

Bir şekilde herkese izletmemiz gereken filmler, fevkalade olmuşlar. Başka bir konu vesilesiyle nasıl tanıtımlarının yapılacağı tartışılırsa münasip olacaktır.

Uğur Işık
07-14-2007, 00:14
Değerli ergin demişki:

"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım."

Bu sözüne cevap vermek,seninle aynı seviyeye inmektir.Kusura kalma cevap yok.Moderatör umarım gerekeni yapar.

"Artık bu konuda bir laf daha etme hakkın yok. Öyle başka yerlerden öğrendikleri copy paste yapma. Senin acizliğin ve ferasetsizliğin şurdan belli: Ak Parti en çok ekonomide başarılı olmuştur. Bunu Brezilya'nın varoşlarındaki Üniversite öğrencileri bile bilirken sen hala ekonomiyle ak parti seçmenini vurmaya çalışıyorsun. Yanlış taktik aziz kardeşim"

Demişşin,değerli arkadaşım kimseyi vurduğumuz falan yok.Sadece birşeyleri aktarmak istedik ama sen hakaretler yağdırdın.
Allah işini rast getirsin.

Saygılarla...

akradyo-djyavuz
07-14-2007, 01:10
Bu da yeni taktik.. Mantıklı cevaplar alıp söyleyecek birşey kalmayınca sizin seviyeniz şu demek. Yani haklı olanı haksız duruma düşürme çabası.. Ama yemezler. 10 kere cevap verdik 11. kez aynı şeyi yazdın... Sen hep aynı şeyleri söyledin biz anlattık sen yine aynı şeyleri söyledin... Demedin ki senin dediğin yanlış iktisatta şöyledir, makro ekonomi uzmanları şöyle diyor, mankew böyle diyor, Smith böyle diyor.

Yok sen diyorsun ki Emin Çölaşan şöyle yazmış. O da başkasından almış, sen de ondan almışsın. Tavbuğun suyunun suyu. Aslında ekonomi hakkında hiçbir bilgin yok. Ancak balık amcam ne demiş onu yazıyorsun buraya..

murselyavuz
07-14-2007, 01:12
çok merak ediyorum acaba Milli Görüş'çüler ne zamandan beri emin çölaşanın söylediklerine itibar etmeye, yazdığı yazıları orada burada kaynak olarak göstermeye başladı....

Emin Çölaşan'ın zihniyeti belli de ben aslında sizin zihniyetinizi anlamadım!!!

ergin
07-15-2007, 00:16
Değerli ergin demişki:

"Anlaşılan sen akıllanmadın. Dur bir daha anlatayım. Kafan kalın değilse bu sefer anlaman lazım."

Bu sözüne cevap vermek,seninle aynı seviyeye inmektir.Kusura kalma cevap yok.Moderatör umarım gerekeni yapar.

"Artık bu konuda bir laf daha etme hakkın yok. Öyle başka yerlerden öğrendikleri copy paste yapma. Senin acizliğin ve ferasetsizliğin şurdan belli: Ak Parti en çok ekonomide başarılı olmuştur. Bunu Brezilya'nın varoşlarındaki Üniversite öğrencileri bile bilirken sen hala ekonomiyle ak parti seçmenini vurmaya çalışıyorsun. Yanlış taktik aziz kardeşim"

Demişşin,değerli arkadaşım kimseyi vurduğumuz falan yok.Sadece birşeyleri aktarmak istedik ama sen hakaretler yağdırdın.
Allah işini rast getirsin.

Saygılarla...

3 türlü tartışmacı vardır.
1 tip tartışmacı: Karşısındakine söz hakkı bırakmaz. Karşısındakinin söyledikleri doğru da olsa yanlışdır der.
2. tip tartışmacı: Karşısındakini dinler. Karşısındaki doğru da söylese o doğruyu benimsemez.
3. tip tartışmacı: Diyalog dan yanadır. Karşısındakinin söylediği gerçekten doğruysa, doğruyu benimser ve kendi doğrusu yapar. İletişime en açık olan insanlardır.

Şimdi aziz kardeşim, birinci merhaleden ikinciye doğru gitmeye başladın. Dilerim Allah sana doğruyu sahiplenme ve kabuletme yani 3. merhaleye yükselmeyi nasip eder.

HAN
07-15-2007, 12:43
alıntı : işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...
varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın...

-----

iyi de devletin kar etmesi mi öncelik vatandaşın kar etmesi mi? harıl harıl çalışıyolarmış 800 ytl az değil mi :( bir de açıkta kalan işçilerin inşallah istihdam edilebilecekleri kurumlar mevcuttur.

Fahrenheit
07-15-2007, 12:45
alıntı : işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL...

-----

iyi de devletin kar etmesi mi öncelik vatandaşın kar etmesi mi? harıl harıl çalışıyolarmış 800 ytl az değil mi :( bir de açıkta kalan işçilerin inşallah istihdam edilebilecekleri kurumlar mevcuttur.

arkadaş o minimum maaş işçi maaşlarının en yüksek olduğu sektör devlet sektörüdür... işçi maaşlar 800-3000 ytl kadar değişiyor ...

HAN
07-15-2007, 12:48
alıntı : Değerli arkadaşım,

-----

şimdi kanunlar felan var deniyor da bilemiyorum zamanında 12 adaları geçici olarak vermiştik şimdi elde avuçta ne var? bu iş de o duruma benzemesin inşallah. tamam kanunlar felan var da tehlikeli bir durum yani yine de. inşallah sonuçları kötü olmaz ne diyelim ...

ergin
07-15-2007, 13:14
alıntı : Değerli arkadaşım,

-----

şimdi kanunlar felan var deniyor da bilemiyorum zamanında 12 adaları geçici olarak vermiştik şimdi elde avuçta ne var? bu iş de o duruma benzemesin inşallah. tamam kanunlar felan var da tehlikeli bir durum yani yine de. inşallah sonuçları kötü olmaz ne diyelim ...

Değerli arkadaşım;
Bir ülkenin ekonomik refahını değerlendirirken o ülkenin işsiz sayısına makmayacaksın. Daha basit bir benzetmeyle sen bir şeker fabrikası kuruyorsun. 500 kişi çalışıyor. Ancak başka biri aynı kapasiteye sahip fabrikayı 100 kişiyle çalıştırıyor. Hangisinin rekabet gücü daha fazla olur?
Bir işçi asgari ücret alsa.;
SSK ve Net maaş dahil 562 YTL maliyet, + 100 YTL aylık yemek parası ödeseniz. 3 aydan 3 aya bir ikramiye verseniz. (ada 180 YTL demektir)+ servis ücretini verseniz(150 YTL)=992 YTL
Asgari ücret verince herşey bitmiyor. Rakamın nasıl büyüdüğünü görüyorsunuz.400 işçi ile bu rakamı çarpın ve bir de 12 ayla çarpın. Bu kadar fazla harcaması olan bir fabrika mı fiyatlar düşünce rakabet edebilir yoksa devlet teşebbüsü olup, Devletin belirli kademelerinden gelen "Kart hamili yakinimdir" imzalı kartlarla bir kişinin yapabileceği işe üç kişi getirirsek mi?
Unakıtan'ın mizacı pek çok kişiye hoş gelmeyebilir ancak söylediği sözler "herşeyi satacağım!" çok önemli. Herşeyi satarsanız arpalık bırakmazsanız. Görev zararı dediğiniz şey kalmaz. Devlet işin içinden çıktıktan sonra tüm kuruluşların dünya ölçeğinde rekabet edebileceği güce gelmesi için çalışır.
Çok basit bir örnek vereyim;
Özal ile birlikte başlayan ekonominin dışa açılması ülkemizde 20 yıl önce başlasaydı bugün dünya çapında Türk otomotiv firmalarımız olurdu. Neden olmadı peki? Koç anadol gibi hırhırı üretti, beş para etmeyen araba için sıraya girdik. Karşısında rakip yoktu, kendini hiç geliştirmedi. Rekebet gücüne yönelik hiç yatırım yapmadı. Çünkü ne üretse müşterisi aylar öncesinden hazırdı. 80 lerden sonra dışa açılmaya başlayınca yalınayak kaldı. Pazarın ne kadarına hakim? Dolayısıyla rekabet vitamindir güçtür. Ne yaparsak yapalım rekabet gücümüzü artırmamız lazım. Katma değer yaratmamış için bu gerekli.
Hiç kimse bir firmaya 2,05 milyar dolar verip söz hakkının başkasında olmasına izin vermez. Bırakın adamları yatırıp yapsınlar kendi paralarıyla, verimliliği artırsınlar. Bakın Telekom özelleştirmesine neler demediler? 2010 yılına kadaar memleketin her tarafı fiberoptik ağlarla örülecek. Bunun için 1 milyar doların üstünde bu yıl bütçe ayrılmış. 40 mbps ile internete gireceğiz. Türk telekom özelleştirilmeseydi, o kurumun ettiği kar başka bir kurumun zararını kapamak için kullanılacak, yatırıma dönüşmeyecekti.
Kuru kuruya düşmanlık, ahmaklıktır. Düşüncelerimizin altını doldurmadan ortaya atmayalım lütfen.
Saygılarımla....

HAN
07-15-2007, 13:40
bundan önce yazmış olduğum 2 mesaja verilen aydınlatıcı cevaplar için teşekkür ederim. ben zaten yazarken dikkat ettiyseniz birazcık da soru mahiyetinde yazmaya çalıştım. çünkü çok fazla derinlemesine bu konularla alakadar değilim, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

yazılan bütün cevapları okuyordum fakat maşallah her arkadaşımız dolu dolu yazmış şimdilik ben konuyla ilgili düşüncemi belirteyim inşallah daha sonrasında tüm mesajları okuyacağım.

bence özelleştirme tabi ki olmalı fakat devletin payı yüzde 50-55 seviyesinde olmalı. geriye kalan kısmı ise yerli yatırımcı ya da halk ve yabancı yatırımcı paylaşmalı. tabi şu husus da ihmal edilmemeli; kim hizmeti daha iyi yapabilecekse ona imkan tanınmalı ... diye düşünüyorum, saygılar

murselyavuz
07-15-2007, 13:51

-----

arkadaşım demişsin ki devletin kar etmesimi öncelik, vatandaşın kar etmesi mi?
Gerçi sonuna bir gülücük koymuşsun , unutmayalım ki devlet refaha ermeden vatandaş refaha ermez...
günde 8 saat çalışarak 800 YTL özelleştikten sonra alıyor işçiler...
eskiden yani özelleşmeden önce yine günde 3 vardiya vardı ve yine işçiler günde 8 saat çalışıyorlardı..
ve fabrika %35 kapasiteyle çalışıyordu...
şu an fabrika %70 kapasite ile çalışıyor...

diğer konularda ise zaten ergin kardeş gereken cevabı vermiş...
Selametle...

murselyavuz
07-15-2007, 13:59
bence özelleştirme tabi ki olmalı fakat devletin payı yüzde 50-55 seviyesinde olmalı. geriye kalan kısmı ise yerli yatırımcı ya da halk ve yabancı yatırımcı paylaşmalı. tabi şu husus da ihmal edilmemeli; kim hizmeti daha iyi yapabilecekse ona imkan tanınmalı ... diye düşünüyorum, saygılar

arkadaşım komunist ülkeler haricinde hiç bir ülkede devlet ticaret yapmaz...
komunist ülkelerin durumu ise şu an ne kadar parlak var sen düşün...
ve devlet kimseyle ortak da olmaz....

Özelleştirmeler 2 yönlü faydalıdır devlete...
birincisi özelleştirmeden elde edlen sıcak para devletin borçlarını kapatmada kullanılır...
ikincisi ve en önemlisi özelleştirilen yerler rekabet ortamına kavuşturulur, oralara teknolojik imkanlarla istihdam arttırılır...
oranın yapacağı kardan devlet vergi alır ki devletin alacağı vergi şu an yaptığı kar ile neredeyse aynı miktarda...
ayrıca oraların daha önce Ergin kardeşimin dediği gibi sömürülmesi, bir kaç tane bürokratın yakınlarını işe koyması engellenmiş olur...

Uğur Işık
07-15-2007, 23:25
Değerli ergin demişki:

Ben senden özür bekliyorum.

Site moderatöründen de Ergin arkadaşa uyarı vermesini,adalet gerçekten varsa,bu sitede görmek istiyorum...

Bizim merhalemiz,

her zaman 3.şıkta belirttiğindir.Bunu bizi tanıyanlar bilirler...

Seviyemizde her zaman bellidir...

Düşüncelerimizi kabullenmeyen arkadaşlarımıza hakaret etmek bizim lugatımızda yazmaz.

Saygılarla.

ergin
07-16-2007, 01:27
Değerli ergin demişki:

Ben senden özür bekliyorum.

Site moderatöründen de Ergin arkadaşa uyarı vermesini,adalet gerçekten varsa,bu sitede görmek istiyorum...

Bizim merhalemiz,

her zaman 3.şıkta belirttiğindir.Bunu bizi tanıyanlar bilirler...

Seviyemizde her zaman bellidir...

Düşüncelerimizi kabullenmeyen arkadaşlarımıza hakaret etmek bizim lugatımızda yazmaz.

Saygılarla.

Aziz kardeşim;
Öncelikle belirtmem gereken bir husus var. Emin çölaşan'ın bilmem hangi profesör'ün bilgilerine dayanarak köşesinde yayımladığı yazıyla Ak parti'yi ve onun özelleştirme politikasını eleştirmişsin.
Herkesin ekonomi bilgisi olmayabilir. Özelleştirmeden de pek birşey anlamayabilir. Özelleştirmeyi, devletin iktisadi teşekküllerinin peşkeş çekilmesi olarak görebilir. Zira özelleştirmenin de olumsuz tarafları olabilir. Ben yazımda olumlu yanlarının daha öncemli ve memleketimize uzun dönemde daha fazla kazanç sağlayacağı yönündeki görüşlerimi ve fakat ilgili profesörün yanlı , subjektif ve Ak parti'yi "memleketi batırdı" diye özetleyebileceğimiz rakamlarına gene onun kaynak olarak kullandığı hazine.gov.tr , dtm.gov.tr , tcmb.gov.tr adreslerindeki resmi istatistiklerlerle karşılaştırmalı olarak cevapladım. Sırf senin bu konuda yanlış bir fikre kapılmaman ve bir nebze de sana bu konuda bilgi verek için 40 dk. harcadım.

Sen de kalkıp bunun üzerine bana tıpkı 1.tip tarmışmacılarda oldu gibi gene "dolar, döviz kuru düşüklüğü falan deyince", 40 dakikamı harcadım hala anlamadın. Bunun üzerine normalde pek kullanmadığım o üslubu takınmak zorunda kaldım. Aslında beni alevlerdiren şuydu: Memlekete hizmet için iktidara gelmiş bu gönülden vatana ve millete bağlı insanları beceriksiz gösterme çabandı (Gerçekten öyle olsalar yerden göğe kadar haklısın). Geldikleri saçlarında ak yoktu, 5 yılda ne hale geldiler görüyor musun acaba.

Ayrıca sana karşı kaba konuştuğum için gerçekten üzgünüm, seni aşağılamak ve aptal yerine koymayı gerçekte istemedim.

Saygılarımla....

mte60
07-16-2007, 02:49
yaßancıLara satılmamalıydı en büyük yanLlışşş

AKmetalci
07-16-2007, 02:51
batan fırmayı hıc bır turk almıorsa burda hata nerde

ergin
07-16-2007, 03:08
yaßancıLara satılmamalıydı en büyük yanLlışşş

Aziz kardeşim;
Türkiye'de ne kadar işsiz var? Mart 2007 rakamlarına göre %10,4. Bu ne demek? Şu demek: Eli iş tutan her 100 kişinin yaklaşık 10,4 kişisi şuan işsiz demek.
Peki işsizlik nasıl önlenir? İstihdam yaratılarak. Peki istihdam nasıl yaratılır? Yatırımla.
Peki bir kişiye iş yaratmak için ortalama ne kadar yatırım yapılıyor? Dünya ortalaması 100.000 USD. Yani 130.000 YTL'yi yatırıp bir işyeri açarsak bu yatırımla bir kişiye iş imkanı sağlamış oluruz.
Peki memlekette bu kadar işsiz var. Bunlara iş imkanı sağlamak için kaç paraya ihtiyacımız var?1 milyon kişiye iş imkanı sağlamak için 100 milyar dolar paraya ihtiyaç var. (NOT: Teröre 100 milyar doların üzerinde ve faize her yıl en az 40-50 milyar dolar ödüyoruz. Devlet bu yıl kazandığı paranın sadece 12 milyar dolarını vatandaşa yatırım olarak götürdü ve AK parti faizleri gecelik %7500 lerden %17 lere indirdi.)
Bu para kimde var? Bizde yok. Hele 2 milyon kişiye imkan sağlayacak hiç imkan yok. (Bunun için durmak yok, yola devam)
Peki ne yapmalı? Yatırım ortamını iyileştir. Millet milyar dolarlarını getirsin, memlekete yatırsın hem o kazansın vergi ödesin, hem de bizim vatandaşımız bu işletmelerde çalışsın geçimini sağlasın. Ve işsizlik azalsın.
Bir kişinin yapabileceği işe 3 kişi verirseniz. Verimli fındığı verimli şekilde üretemezseniz, (dünya ihtiyacının daha fazlası üretim var ve dünyadaki üretimin %80 türkiyede) rekabet edemezsiniz. Fındıkçınız rekabet edemez, kar edemez. Sonra siyasiler 8 ytl vereceğim der, zaten devletin kasasındaki 3 kuruşu verip sübvanse eder ve memleket eski haline geri döner.)

Biraz uzun oldu ama saygılarımla ;

mte60
07-16-2007, 03:12
Gerçekten çok doqru diyorsunda...ilerisinide düşünmek Lazım...neyse teşekkür ederim bilqiler için...

murselyavuz
07-16-2007, 04:04
özelleştirmeler şu an için değil zaten ilerisi düşünülerek yapılmıştır saygıdeğer kardeşim...
insanlara istihdam ortamı oluşturmak, köhnemiş eskimiş teknolojiyi yenisiyle değiştirmek için yapılmıştır...
size bu konu hakkında daha detaylı bilgi vermesi için zamanında özelleştirilemeyen SEKA'nın durumunu araştırmanızı tavsiye ediyorum...

kaya_ege
07-16-2007, 15:35
ÖZELLEŞTİRME DEMEK YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK , YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK YATIRIMLARIN AARTMASI DEMEK , YATIRMLARIN ARTMASI DEMEK ÜRETİMİN ARTMASI DEMK , ÜRETİMİN ARTMASI DEMEK İSTİHDAMIN ARTMASI DEMEK , İSTİHDAMIN ARTMASI DEMK İŞSİZLİĞİN AZALMASI DEMEK...

DURMAK YOK YOLA DEVAM İŞTE LİDER İŞTE İCRAATLAR

pont
07-16-2007, 15:38
ÖZELLEŞTİRME DEMEK YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK , YAPISAL DEĞİŞİM DEMEK YATIRIMLARIN AARTMASI DEMEK , YATIRMLARIN ARTMASI DEMEK ÜRETİMİN ARTMASI DEMK , ÜRETİMİN ARTMASI DEMEK İSTİHDAMIN ARTMASI DEMEK , İSTİHDAMIN ARTMASI DEMK İŞSİZLİĞİN AZALMASI DEMEK...

DURMAK YOK YOLA DEVAM İŞTE LİDER İŞTE İCRAATLAR

hoşgeldiniz.çok güzel açıklamışsınız ama büyük harflerle yazmasanız daha iyi olur ;)

merve
07-16-2007, 17:35
bende ilk duydugumda çok yalnış yaptılar dedim ;)

sonra forumda bu konu açıldı ve gerekli açıklamaları arkadaşlarımız yaptı ilk sayfadan itibaren okursan aslında özelleştirmenin ne kadar önemli ve gerkli oldugunu anlarsın arkadaşım...

saygılarımla...

HAN
07-16-2007, 19:34
Şimdi Düşünelim...
Bütün Partileri Bir yana bırakalım...

Diyelimki Ziraatbankası Özelleştirildi...Bir yahudiye satıldı Sonunda ne olacak Düşünmek bile istemiyorum...

Çünki Çiftçilerimizin Tarlaları Ziraat Bankası Tarafından Hipotekli Neden Kredi alıyorya ondan Bir yahudiye satıldığını yada dış güçlere satıldığını düşünün Yahudilerin Toprak satın almak için gayesi kalmayacak Zirat bankası ellerinde zaten o mallar üzerinde hakları olacak...

Ve büyük ortadogu projesini Gerçekleştirecekler...

Bu söylemler Erbakanı haklı çıkarıyor...Zaten Benim Kafam Hep burda karışıyor...

ilginç bir değerlendirme ...

ergin
07-16-2007, 21:46
Ben Dogru Bulmuyorum...

AKP ye oy verdim ama Yanlış yaptı...

Şimdi yeni bir haber duydum Ziraat Bankası özelleştirilecekmiş...

Sizce özelleştirilsin mi...

Aziz Kardeşim;
Bankacılıkta özelleştirme zaruridir. Bunun nedenleri açıklamadan önce bankacılık sektörüyle alakalı bir değerlendirmeyi size sunmak istiyorum

Rekabet, rekabet gücü günümüz dünyasından her sektördeki kilit kavramlardır. Bir banka düşünün (Ziraat bankası en çok şube sayısı olan bankadır) bir şubesinde en az bir şube müdür ve iki yardımcısı, bir veznedar, bir operasyon ve bir kambiyo elemanı ve bir güvenlik ve hizmetli istihdam ettirsin. Bundan daha az sayıda elemanla bir şube işlemez. Sonra bu elemanların kıdem tazminatları (yani emekli ikramiyesi için şimdiden ayrılan karşılık), bu şubenin kirası, kırtasiye giderleri, elektrik gideri ve en azından sabit bir yatırım (bilgisayar, server,jeneratör) vb, bankamatik noktası ve bu liste uzayıp gidiyor.

Bir ilçe merkezinde bazen 10 farklı banka şubesi olabiliyor. Şimdi bu bankalardan 3 tanesi tek şube altında birleşsin. Sizce ne kadar bir tasarruf sağlarlar? Ayda en az 50.000 YTL (istanbulda ise bu rakamlar 300.000 YTL'yi bile geçer). Peki Türkiye'de bildiğim kadarıyla 700'ü aşkın şubesi olan Ziraat bankası bu operasyonu yapsa ne olur? Dolayısıyla burda gelmek istediğim nokta, bankacılıkta rekaber şunu dayatıyor: BİRLEŞİN. Piyasa kızıştıkça birleşmeyenler güç kaybedecek ve eriyecektir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim.

Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler.

Ziraat Bankası Telekomdaki gibi hata yapılmadan özelleştirilmelidir. Zamanında özelleştirilse 40 milyar dolar fizibilitesi olan telekom, malum rakamlara özelleştirildi.) Bankacılıkta eski karlar kalktı. Devleti hotumlayan bankalar, reel faizlerin düşmesiyle cazibesini kaybetti. Bu yüzdendirki; Finansbank, Denizbank, Dış Bank'ın partonları bu sektörden çıkmıştırlar. Yoksa kim altın yumurtlayan tavuğu keser?

Bir arkadaşım aşağıdaki yorumu yapmış;

Diyelimki Ziraatbankası Özelleştirildi...Bir yahudiye satıldı Sonunda ne olacak Düşünmek bile istemiyorum...

Çünki Çiftçilerimizin Tarlaları Ziraat Bankası Tarafından Hipotekli Neden Kredi alıyorya ondan Bir yahudiye satıldığını yada dış güçlere satıldığını düşünün Yahudilerin Toprak satın almak için gayesi kalmayacak Zirat bankası ellerinde zaten o mallar üzerinde hakları olacak...

Arkadaşım sermayenin dini dili ve ırkı olmaz. Amerikalı, çinli, lübnanlı veya israilli olması değil, kimin daha fazla para vereceğidir. Adam gelsin alsın ve üretim yapsın. Tarım ürünlerinin ihracına ne kadar vergi koyacağını sen belirlersin. Özelleştirmede şartları sen belirliyorsun. Borcunu ödeyemeyen, rekabetçi fiyatlarla ürün üretemeyen çiftçinin semeresini 70 milyon ödememeli. Bu çiftçi kardeşim eğer bir kuraklık sonucu bu hale geldiyse devlet desteği alır. Sübvanse olur. Ama unutmayın, nasıl olsa her seçimde devlet çiftçiye birşey verecek düşüncesinden kurtulmalıyız. Allah rahmandır. Çalışana verir. Kafayı çalıştırmadan, rekabet edemeden yaptığı işi daha iyi nasıl yaparım diye düşünmeyen hangi toplum kalkınmıştır ve refaha ermiştir? (Doğal yeraltı kaynakları olan ülkeler hariç?)

Kuru kuruya düşmanlık, cehalettendir.

Saygılarımla....

Erhan KARACA
07-16-2007, 21:54
mhpyide özelleştirelim hatta toprak gibi satalım

ergin
07-16-2007, 21:56
Bu konuda AKP büyük bir hata yapti. Türkiyenin ic organlarini yabancilara satti.
Türkiyeyi ayaklandiracak olan ve bu issizligi biterecek olan tek bir cözüm vardir oda Agir Sanayi Hamlesidir. Hükümet yeni fabrikalar yapacak yerine satmayi tercih etti..Türkiyeye yazik etti.... Birileri yapiyo AKP satiyo...olacak birsey degil...

selam ve dua ile...

Satığı şeyler iç organlar değil, bağırsaklardaki zararlı organizmalar. Büynyenin sağlıklı olabilmesi için, devlet elini özel sektörden çekerek, rekabet ortamını ve memleketin rekabet gücünü artırıcı düzenlemeler yapmakla mükelleftir. Hammade üretmek, satmak, zeytin, şeker, fındık üretmek hiç bir gelişmiş ülkenin yaptığı iş değildir.

ergin
07-16-2007, 21:58
mhpyide özelleştirelim hatta toprak gibi satalım

Yorumun şık değil aziz kardeşim.

ta kendisi!
07-16-2007, 22:02
Arkadaşlar bu konuyu dile getirmeniz çok iyi olmuş akpliler dahi bu konuyu bilmiyorlar ve erdoğan yanlış yaptı diyorlar. Halbuki istihdam için bu gerekli ve çok da doğru. Tamamen satılmıyor sadece kiraya veriliyor diyebiliriz. Yani topraklarımız yine bizim yine bizim. Ergin arkadaşımız zaten daha detaylı olarak bilgilendirdi sağolsun.

Uğur Işık
07-17-2007, 00:38
Değerli Ergin demiş ki:

Rekabet, rekabet gücü günümüz dünyasından her sektördeki kilit kavramlardır. Bir banka düşünün (Ziraat bankası en çok şube sayısı olan bankadır) bir şubesinde en az bir şube müdür ve iki yardımcısı, bir veznedar, bir operasyon ve bir kambiyo elemanı ve bir güvenlik ve hizmetli istihdam ettirsin. Bundan daha az sayıda elemanla bir şube işlemez. Sonra bu elemanların kıdem tazminatları (yani emekli ikramiyesi için şimdiden ayrılan karşılık), bu şubenin kirası, kırtasiye giderleri, elektrik gideri ve en azından sabit bir yatırım (bilgisayar, server,jeneratör) vb, bankamatik noktası ve bu liste uzayıp gidiyor.

Bir ilçe merkezinde bazen 10 farklı banka şubesi olabiliyor. Şimdi bu bankalardan 3 tanesi tek şube altında birleşsin. Sizce ne kadar bir tasarruf sağlarlar? Ayda en az 50.000 YTL (istanbulda ise bu rakamlar 300.000 YTL'yi bile geçer). Peki Türkiye'de bildiğim kadarıyla 700'ü aşkın şubesi olan Ziraat bankası bu operasyonu yapsa ne olur? Dolayısıyla burda gelmek istediğim nokta, bankacılıkta rekaber şunu dayatıyor: BİRLEŞİN. Piyasa kızıştıkça birleşmeyenler güç kaybedecek ve eriyecektir. Bankacılık sektöründe kariyer yapmayı düşünen arkadaşlara bir daha düşünün derim.

Değerli Ergin,

Ziraat bankasını dediğin gibi ülkenin en önemli bankalarındandır.700'ü aşkın şubesi vardır.Ancak bugün için bu şube sayısı fazla değil,azdır.Yetersizdir.Şubeleri kapatmak ancak iş yapamayan bankalar için geçerlidir.Ziraat bankasının iş yapmayan şubesi yoktur.

"Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler."

Değerli Ergin,yurt dışından yeni bir gruptan kastımız BOP ve BİP'in temsilcisi şirketler midir?

Bİr ülkeyi teslim almak için ilk önce beyinleri ele geçireceksin,beraberinde ekonomisini.Beyinler teslim alındı.Şİmdi ekonomimiz teslim edildi,edilmekte.Hemde ekonomimiz büyüyor,devletin görevi şirket işletmek değil naralarıyla.

Stratejik tek bir kurumumuz kalmadı.Hepsi tek tek BOP ve BİP'in uzantısı şirketlere hibe edilmekte.

Yabancı sermaye ülkede hakim kılınırken Türk işletmecisi,sanayicisi,üreticisi sahipsiz bırakıldı.Kendi ülkelerinde 2.sınıf muamelesine maruz kalmakta.

Behlüloran ne diyor?

Korkuyoruz,Irak önümüzde,dünya önümüzde,Staretejik müttefikimiz ortada.

Lütfen BOP ve BİP projelerini iyi okuyalım,bize sunulan bu pembe tabloyu görelim.

Saygılarla...

Yilmaz67
07-17-2007, 01:18
Ben bu konuda maalesef yine hükümeti elestirecegim. Ben özellestirmeye karsiyim ve özellikle yabanciya gitmesine karsiyim cünkü bu fabrikalar bizim milli organlarimiz. Niye satiyoruz ki bizim ülkenin evlatlari bu fabrikalari yönetemez mi. Bu sayede ülkemiz dis devletlere bagimli hale geliyor bu cok tehlikeli. Ve bu fabrikalar degerinin cok altinda gidiyor. Bizim zonguldakta erdemirin tersanesi var. O da yabanciya satildi ve halk bu konuda hükümete nerdeyse küfüre derduruma geldi.

ergin
07-17-2007, 01:22
Değerli Ergin demiş ki:

Değerli Ergin,

Ziraat bankasını dediğin gibi ülkenin en önemli bankalarındandır.700'ü aşkın şubesi vardır.Ancak bugün için bu şube sayısı fazla değil,azdır.Yetersizdir.Şubeleri kapatmak ancak iş yapamayan bankalar için geçerlidir.Ziraat bankasının iş yapmayan şubesi yoktur.

"Şimdi gelelim Ziraat Bankasına. Türkiye'nin en büyük bankasıdır Ziraat Bankası. Her balık Ziraat Bankasını yutamaz. Dolayısıyla ya yurtdışından yeni bir grup bu bankayı alacak (Türk girişimcisinde bunu alacak malesef para yok) ya da mevcut yabancı bankalar ziraat bankasını alıp birleşme yoluna gidecekler."

Değerli Ergin,yurt dışından yeni bir gruptan kastımız BOP ve BİP'in temsilcisi şirketler midir?

Bİr ülkeyi teslim almak için ilk önce beyinleri ele geçireceksin,beraberinde ekonomisini.Beyinler teslim alındı.Şİmdi ekonomimiz teslim edildi,edilmekte.Hemde ekonomimiz büyüyor,devletin görevi şirket işletmek değil naralarıyla.

Stratejik tek bir kurumumuz kalmadı.Hepsi tek tek BOP ve BİP'in uzantısı şirketlere hibe edilmekte.

Yabancı sermaye ülkede hakim kılınırken Türk işletmecisi,sanayicisi,üreticisi sahipsiz bırakıldı.Kendi ülkelerinde 2.sınıf muamelesine maruz kalmakta.

Behlüloran ne diyor?

Korkuyoruz,Irak önümüzde,dünya önümüzde,Staretejik müttefikimiz ortada.

Lütfen BOP ve BİP projelerini iyi okuyalım,bize sunulan bu pembe tabloyu görelim.

Saygılarla...

Nezaket sınırları aşmam için beni çok zorluyorsun ama hakikaten şu forumda sana birşey öğretebilmek için onca çaba harcadım.

Tartışmalarda 3 tip insan vardır dedim. Birinci tip insanlara ne anlatırsan anlat gene bildiğim bildik çaldığım düdük derler, diyalogtan yana değillerdir dedim. Bu lafıma alındın. Moderatörden beni banlamasını istedin.

Bop, bip, cart curt demişsin. Biz BTS yiz. Büyük Türkiye Sevdalılarıyız. İçe kapanıp, lağım faresi gibi yeraltında kalmayıp, rekabet gücümüzü artıracak, dış dünyadan doğrudan yabancı sermaye çekip, memleketimizde know how üretip Büyük Türkiye'yi kurma sevdasındayız. Ekonomin güçlü olmadan dünyaya kafa tutamazsın.

Sen ne yazıkki sana bin tane kıssa anlatsam bir tane hisse çıkartamayacak kadar acizsin ve ezbercisin.

Artık seni iyi niyetli bir arkadaş olarak görmüyorum.

Ha bu arada sana şunu da söyleyeyim. Bilgisayar da kullanma. Çünkü dünyadaki en büyük işlemci üreticisi İntel, has mı has israil firmasıdır. Senin zihniyetin zaten gavur icadı diye matbayı da memlekete 100 sene sonra sokmuştu.

Yilmaz67
07-17-2007, 01:43
Arkadaslar siz ziraat bankasinin özellsestirmesi ne demek oldugunun farkinda misiniz. Ziraat bankasinda milyonlarca ciftcinin borclari vardir. Eger bu bankada yabanciya satilirsa bu demek oluyorki bu yabancilar ciftcinin malina ipotek koyabilecek ve arazisin elinde alacak ve böylece türkiyede toprak alip bizi böyle yutabilecekler bunu bilmemiz lazim bu özellestirmelerdüsmanimizi bize karsi güclendiriyor.i

ergin
07-17-2007, 01:58
Arkadaslar siz ziraat bankasinin özellsestirmesi ne demek oldugunun farkinda misiniz. Ziraat bankasinda milyonlarca ciftcinin borclari vardir. Eger bu bankada yabanciya satilirsa bu demek oluyorki bu yabancilar ciftcinin malina ipotek koyabilecek ve arazisin elinde alacak ve böylece türkiyede toprak alip bizi böyle yutabilecekler bunu bilmemiz lazim bu özellestirmelerdüsmanimizi bize karsi güclendiriyor.i

Çok haklısın. Benim şirketimin ödediği vergilerle çiftçimize verdiğimiz kredilerin faizi devlet sübvanse etmeli ki toprağı ipotek olmasın. Devlet memurunun maaşından yapılan kesintilerle beceriksiz çiftçilerin ödeyemediği borçların faizleri ödenmeli. Dünyada fındık 3,5 ytl, bizim çiftçimiz fındığı 4,5 ytl'ye üretiyor. Onu da sübvanse edelim batmasın.
Peki arkadaşlar bu memlekette hangi parayla yatırım yapacaksınız? Batan 22 bankasın faturasını ödemek için sırtımızda kambur çıktı. Kim ne veriyorsa 5 fazlası diyen zihniyete oy verdiniz memleketin anasını ağlattınız.
Sen cem uzana oyunu ver. Seni anca o kurtarır kardeşim.

Yilmaz67
07-17-2007, 02:07

Çok haklısın. Benim şirketimin ödediği vergilerle çiftçimize verdiğimiz kredilerin faizi devlet sübvanse etmeli ki toprağı ipotek olmasın. Devlet memurunun maaşından yapılan kesintilerle beceriksiz çiftçilerin ödeyemediği borçların faizleri ödenmeli. Dünyada fındık 3,5 ytl, bizim çiftçimiz fındığı 4,5 ytl'ye üretiyor. Onu da sübvanse edelim batmasın.
Peki arkadaşlar bu memlekette hangi parayla yatırım yapacaksınız? Batan 22 bankasın faturasını ödemek için sırtımızda kambur çıktı. Kim ne veriyorsa 5 fazlası diyen zihniyete oy verdiniz memleketin anasını ağlattınız.
Sen cem uzana oyunu ver. Seni anca o kurtarır kardeşim.

Ben parti propagandasi yapmiyorum sadece kendi görüsümü söylüyorum ben akp li degilim ve akp lilere sesleniyorum. Burda futbol takimi tutar gibi particilik yapmayiniz. Yanlis yapiliyorsa yanlis yapildi deiyin ve tepkinizi ortaya koyun ki bir daha böyle yanlislar yapilmasin.

Uğur Işık
07-17-2007, 13:57
Değerli Ergin Bey,diyorki:

Tartışmalarda 3 tip insan vardır dedim. Birinci tip insanlara ne anlatırsan anlat gene bildiğim bildik çaldığım düdük derler, diyalogtan yana değillerdir dedim. Bu lafıma alındın. Moderatörden beni banlamasını istedin.

Değerli Ergin,ben senin bu lafına değil,ondan önce yaptığın hakarete alındım.Tekrar ne dediğini yazayım.

yukardaki hakaretine istinaden,uyarı almanın ve forumdan ve benden özür dilemeni bekledim.

Bundan vazgeçtik,düşüncelerini ve kendi doğrularını kabul ettiremediğin için hakaretin tozunu arttırmaya başladın ve dün dedinki:

"Sen ne yazıkki sana bin tane kıssa anlatsam bir tane hisse çıkartamayacak kadar acizsin ve ezbercisin. "

Artık seni iyi niyetli bir arkadaş olarak görmüyorum.

Ha bu arada sana şunu da söyleyeyim. Bilgisayar da kullanma. Çünkü dünyadaki en büyük işlemci üreticisi İntel, has mı has israil firmasıdır. Senin zihniyetin zaten gavur icadı diye matbayı da memlekete 100 sene sonra sokmuştu.Değerli Ergin,

Senin beni iyi niyetli görmeyişin, beni ve düşüncelerimi değiştirecek değil.Ayrıca söylemeden geçecekde değilim.Ben teknolojiye,yabancı sermayaye karşı felan da değilim.

İntel,microsoft alanının en iyileridir.Bende diyorumki:

Türkiye geçen 5senelik süreçte,teknoloji alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için hangi alt yapı çalışmalarını yaptı?Hangi ürünümüzü dünya lideri haline getirebildi.

Üniversitelerde üretilen hangi teknolojik ürünü numune olmaktan çıkarıp sanayi alanında üretime dönüştürdü.

AK Parti'yi karalama demişsiniz,nerede karalama?AK PArti,Türk sermayesini aşağılarken,yabancı sermayeyi hakim kıldı.Kendi üreticisini sahipsiz bıraktı.Üniversitede ki bilim gücünü,sAnayideki iş gücünü,devletin teşvikçi gücünü birleştiremedi.Yaptığı tek şey,var olan kurumları satmak oldu.

Bu 3lü birleşme olsaydı, Türkiye şaha kalkacaktı.Bu önümüz süreçtede olmayacaktır.Çünki:

BOP ve BİP bunu istemiyor.BOP ve BİP'in stratejik müttefiki olanlarda doğal olarak onların dediklerini yapmak durumundalar.

Saygılarla.

Hasretim
07-19-2007, 11:12
bence en iyisini yani son şıktaki seçenegi diyorum en hayırlısı böyle olmuştur bence.
Nedenine gelince bazı arkadaşlarda yazmış. Devletin elinde olan bu tür kuruluşlara içşi olarak bir girdimi artık sırtı yere gelmez
buna karşı olduğum içinmi öyle dedim tabiki hayır.
Ama şöyle bir durum var ! bu kurumlar hep zarar ediyorsa devletin bir cebinden çıkıp diger cebindende zarar olarak çıkıyorsa tabiki satışı daha da uygundur. Bunlara karşı çıkan kişilerde oralardaki rahatlığı bir daha bulamayacakları için başlarda protestolar vs.
Hergün Başbakanımız Recep Tayyip Erdogan bir kanala çıkıyor ve aynı soruları soruyorlar.
Neden bu satışlar ?
Cevap : Yıllardır izliyorum Kar eden kurumlarımza ödül verilmesinden bıktım. Devletin bir cebinden çıkıp digerine giriyor.

Burda yine haklı bir görüş var. devletin bunda ne karı var olabilirki ?

asil_46
07-21-2007, 01:35
sn başkanımız yapıyorsa vardır bir hayır elbet o yanlış yapmaz sonuna kadar güveniyoruz ona

İNFERNO
07-21-2007, 01:38
bence engüzelini yaptılar izledikleri yol güzeldi...

eskaza
07-21-2007, 04:49
Arkadaşlar avrupada özelleştirme sayesinde kalkınan çok önemli ülkeler var en bariz örneği irlanda ama diğer irlanda birleşik krallıkta olmayan irlanda bence en doğrusu yapıldı saygı duymak gerekir ama işte bizim partimizin şanssızlığı böle anlayışsız ,özelleştirmeyi ülkeyi satmak olarak anlayan insanlarala dolu olan bi ülkede siyaset yapması (sözüm meclisten dışarı) Herşey Türkiye için durmak yok yola devam

_Ahmet_
07-25-2007, 14:47
Ak Parti Hükümeti boyunca özelleştirmeleri kendi deyimleri ile satış olarak görenler,destekledikleri partilerin seçim bildirgelerini okudularmı acaba?
Aşağıdaki adreste tüm partilerin 2002 seçimlerindeki bildirgelerini okuyabilirsiniz ve özellikle CHP ve onun yavrusu MHP ninkileri okumanızı tavsiye ederim.

http://www.bbc.co.uk/turkish/bildirgeler.shtml

Bu bildirgelerde özelleştirme konusundaki vaatlerine çok dikkat edelim.
Milli servetlerimiz satılıyo diyen CHP lider Baykal ın seçim bildirgesinde aynen şu ifadeler kullanılıyo:ÖZELLEŞTİRMEDE GENEL İLKEMİZ: SAYDAMLIK VE VERİMLİLİKTİR... STRATEJİK KİTLERİ ÖZERKLEŞTİREREK, ETKİNLEŞTİRECEĞİZ.
Kanlarla aldığımız topraklar yabancılara para ile satılıyo diyen MHP lideri Bahçeli nin ise seçim bildirgesinde özelleştirmelerde yabancı sermayeye öncelik verileceği yazıyo.
Peki şimdi sormak istiyorum Ak Parti yapınca satış oluyoda siz yapınca özelleştirmemi oluyo bu işin adı?
Sevgili Bahçeli koalisyon döneminizde Petkim in Uzan lara 600 Milyon Dolar a satıldığını ne çabuk unuttunuz.
Bu hükümet döneminde ise 2 Milyon Dolar civarı bi miktara özelleştirildi bu kurum.
Sayı saymayı biliyosunuzdur heralde 600 milyon nerde 2 milyar nerde.

Muhalefet hükümetin her yaptığı işin yanlış olduğunu söylemek değildir.
Yanlışları gördüğünüz kadar doğrularıda görmenizi tavsiye ederim.
Eğer görmezseniz meclise girdiğiniz gibi çıkarsınız.
Örnek olarakda peşinde koştuğunuz CHP yi alın.
DSP ile birleştikten sonra oylarını %25 lere 30 lara çıkarttıklarını zannettiler ama sonucunu herkes gördü.
Bundan sonra muhalefetliği layıkıyla yerine getirmenizi tavsiye ediyorum,yada siz bilirsiniz.
Bu halk ceza vermeyi çok iyi bilir,bunuda unutmayın ;)

Meftun
07-25-2007, 22:45
onlar devlete yüktü şimdi kazanç sağlıyor...
1.zarar eden yerlerin satılmalı
2.zarar etmiyorsa bile hizmette kaliteyi arttırmak adına satılmalı
3.bugüne kadar gelen partiler oralarda hep yolsuzluk yaprılar bundan sonra yapamazlar
4.sadece bankaların %49 unun satılması mantıklı olabilir zaten henüz o orana gelinmedi gerekeni yaparlar
5.EN GÜZELİNİ YAPIYORLAR!!!!

Scorpio
07-25-2007, 23:02
Su donemlerde ozellestirmeler biraz fazla oldu.Partimiz ozellestirmeleri biraz azaltirsa daha iyi olur.Bu ozellestirmeler yuzunden ulkemizde yabancilarin sayisi artiyor.Devletin ozel mulkiyetleri elden gidiyor.Bence biraz ozellestirmeler azalmali.

nk1985
07-25-2007, 23:53
ya herkez ak parti döneminde özelleştirme yapmayalım demeye başladı eskiden bu kurumlar kar etmeyince aman şunlardan kurtulalım derlerdi. vakıfbank ortada ziraat ortada şimdi kar ettiler ya kıymete bindi. satılıcak tabi adam fabrikayı taşıyıp gitmiyoya sonunda fabrika yine türkiyede
erdemir satılamaz dendi oyak aldı ardından yabancıyla ortak olmaya kalktı.

emreakgul1991
07-26-2007, 00:28
arkadaşlar bu konu bu şekilde konuşulmaz ama şunu söyleyebilirim ki duygusallıkla değil mantıken hesaplarla akp nin özelleştirme politikası çok çok zekice ve yerinde ayrıntıları var ama onlar burdan konuşulmaz

pont
07-26-2007, 11:41
işin aslı burada.eleştirilere cevap:

http://www.youtube.com/watch?v=2Z5-x4UKHvY

R.T.E.
07-26-2007, 13:56
ben doğru bulmuyorum STRATEJİK değere sahip olan yerleri dahi özelleştirdiler. bir hatadır bence amma ben düşüüyorsam bunun çaresini tayyip erdoğan düşünmüştür diye düşünerek onay verdim. amma gel de halka anmlat canım çıkıyor telekomu anlatacam diye...

Ersel ERDOĞAN
07-26-2007, 16:26

yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş...
çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi...

Çok Katılıyorum...

cas08
07-30-2007, 20:12
sn başkanımız yapıyorsa vardır bir hayır elbet o yanlış yapmaz sonuna kadar güveniyoruz ona

bu görüş bence yanlış herkes hata yapar eğer böyle düşünüyorsak milli görüşçülerden ne farkımız kalır

azime
07-30-2007, 21:50
merhaba arkadaslar.bende seydisehirde oturuyorum.mürsel abinin fikirlerine tamamen katılıyorum.akpnin yaptıgı en dogru ıslerden birisidi SEYDİSEHİR ALÜMİNYUMU SATMAK.Bende bircok insan gibi cok sevindim özellestigine.Haksız yere yan gelip yatmakla maas alıyorlardı.Herksin hakkı vardı o paralarda.Ayrıca satılınca gencler ise girdi,evlendi yuva kurdular.En önemliside havaları bitti.İnsanlara hep yukardan bakarlardı.ALLAH razı olsun akpden.Onların isini bitirdi.SEYDİSEHİRDE cok kisi sadece etibankı özellestirdi diye akpye oy verdi.Onun icin akpnin özellestirmelerini dogru buluyorum.Sadece yabancıya satmasınlar.SAYGILARIMLA

Scorpio
07-31-2007, 00:04
Ben partimizin ozellestirme politikasini dogru buluyorum.Ama su gunlerde ozellestirmeler biraz fazla oldu.Bence 1-2 yil ozellestirme politikasi durdurulmali.

ergin
07-31-2007, 01:50
Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;
Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?

Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.

Abdullah KAÇ
07-31-2007, 02:28
Ergin Bey Gündem Analistimiz olarak mükemmel bir yorum yaptınız.
Çok teşekkür ederiz.

anti
07-31-2007, 02:31
özelleştirmelerle devlet tüccarlık yapmaktan elini elini çekiyor daha çok hizmete yöneliyor...onun için tamamen özelleştirmelerden yanayım....tayyibim yaparsa En Güzelini yapar

nk1985
07-31-2007, 03:32

işte bu yazı türkiyede ki temel sorunu anlatıyor.. türkiyede devlet işine bir gir ondan sonra çalışmasanda olur
gelen hükümet kendi yandaşlarını işe alır....ee sonra yine zarar yine zarar

devlet denetleyici olmalı ticaret devletin işi değil...

hayataAKartı
07-31-2007, 11:36
İKTİDARIMIZIN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASINA TAM DESTEK HEP DESTEK. BİZE BOŞ YATAN FABRİKALAR LAZIM DEĞİL. ZATEN EĞER 4 - 5 YIL DAHA BEKLESEYDİ ÇÜRÜYECEK KULLANILMAYACAK DURUMA GELECEKTİ VE ARTIK DEVLETİMİZE FAYDADAN ÇOK ZARARI OLACAKTI. BU FABRİKALAR İŞLETİLİP DEVLETİMİZE VERGİSİ VERİLECEK. AYRICA YUKARIDA BİR SEYDİŞEHİRLİ ARKADAŞIN DEDİĞİ DOĞRU. İŞÇİLER YATIYOR DÜNYANIN PARASINI ALIYORDU. TABİKİ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMEZ ÇÜNKÜ ONUN HAKSIZ YERE ALDIĞI PARA KESİLECEKTİ. TAM DESTEK HEP DESTEK

never
07-31-2007, 17:42
kendi seçim beyannamelerinde genişçe yer ayırdıkları özelleştirme politkalarını, AK Parti başarılı bi şekilde uyguladığında ülkeyi satıyolar yaygarası koparıldı.. bunu bütün cahillik ve iki yüzlülükleriyle yaptılar..

ama halk 'satılmışlarla' özelleştirmeleri çok iyi ayırdı..

Scorpio
07-31-2007, 23:21
Bu yazı umarım özelleştirme konusunda yazacağım son yazı olur ve bu yazıyı okuyan arkadaşlar şu soruya cevap verebilirler.
-Özelleştirme neden önemli?
-Stratejik kuruluşlar özelleştirilmeli mi?
-Çok fazla mı özelleştirme yapıldı? Biraz yavaşlasak mı?

Değerli arkadaşlar;

Ülkemiz maluımunuz kaynaklarının (Devletin vergilerden ve diğer faaliyetlerden elde ettiği gelir ve karlar) büyük bir kısmı faize gidiyor. Devlet kıt kaynaklarıyla bir taraftan bu faizi ödemeye çalışıyor ve diğer taraftan da artan kısmıyla millete yol, su, okul,baraj,spor tesisi, otoyol vb. hizmetler götürmeye çalışıyor.
Şimdi şu soruyu sorabilirsiniz. Daha iyi ya. Devlet özelleştirme yapmasın, dolayısıyla kar etsin ve sonra bu faizleri ödesin. En doğrusu bu değil mi? Bu soru mantıklı görükse de bu doğru değil. Bunun sebebini açıklamadan önce size bir örnek vermek istiyorum. Rakamlar size olayı daha iyi anlatabilmek için benim tarafımdan uydurulmuştur.
Örnek olarak PETKİM'i vermek istiyorum ki bazı arkadaşlarımızn aklında olaylar daha iyi şekillensin. Petkim bildiğiniz gibi petrokimya ürünleri üretiyor ve bu ürünler bir çok sektörde ana hammddeyi oluşturuyor. En basitinden su içtiğimiz damacana bidonunun plastiğinden, PVC pencerelere, plastik aksam içeren tüm aygıt ve aletlerenkarşınızda duran monitörün kasasına kadar bir çok farklı nitelikteki hammadeler Petkim tarafından üretiliyor. Daha önce petro kimya ürünlerinin yurtdışından ithal edilmesi yasaktı. O dönemlerde bu maddeyi Petkim sattığı için hep en çok vergi veren en çok kar eden şirketlerden biri olarak göze çarpardı. Daha sora ne oldu? Rekbaet başladı ve pazar payı %15 lere geriledi. Pazar payı neden geriler? Rekabet gücünü yitirmesinden. Peki bu sihirli sözcük "Rekabet gücü " nedir? Ne işe yarar. Siz 1 ton PVC'yi 1000$'a maledip 1100$ satıyorsunu diyelim. Romanya'daki petkim (Romanyadaki petro kimya şirketi) aynı kalitedeki ürünü 900$ a üretiyor ve nakliye dahil Türk imalatçısının kapısına 980$ a teslim ediyor. Siz üretici olsanız Petkim'den mi ürün alırsınız? Peki neden maliyetler yüksek? Rekabet gücü yüksek değil?
- Teknoloji sürekli gelişiyor, yeterli teknolojik yatırım yapılamıyor. Saatte 10 ton hammadde hazırlayan mkina var, 100 ton hazırlayan makina var. Bizim teknolojimiz eski devlet kazandığı parayı alıyor faiz ödüyor.
- Verimli üretim yok (bir kişinin yapabileceği işe 2 personel atarsanız, iki maaş verirsiniz ve sizin birim maliyetiniz artar)
- Devlette işçi oldun mu sırtın yere gelmez. Günde 1 birim de üretsen, 10 birim de üretsen aynı maaşı alırsın. Verimlilik esas değildir. Bir nevi salla başı al maaşı. Fazla çalışanı da sevmezler. Hep önünü tıkarlar.
- Devletin bir iktisadi teşebbüsü zarar etse de kolay kolay kapanmaz. Ve özel girişim , özel sektör haksız rekabetin olduğu bu ortamda gelişemez. Ve ülkenin üretim gücü, rekabet gücü zayıflar. Sonra deriz ki, neden dünya çapında bir Türk otomobil fabrikamız yok. Neden dünya çaında bir bankamız yok? Neden dünya çapında bir havayolu şirketimiz yok? Bu soruları uzatmak mümkün.
Peki devlet kurumları özel teşebbüsler gibi profesyonel yönetilemez mi? Yönetilir. %51 ini satarsın. Alan adam yatırım yapar, firma kar eder. Senin de ortak olduğun (hepsini özelleştirmediğin)bu kurumlar rekabet güçlerini artırır. 10 yıl sonra yok olma tehlikesi olan bu kuruluşlar canlanır. Ve ilerler. Böylece yeni istihdam alanları ortaya çıkar. Petkimi alan Ermeni de olsa, Tutup Ermenistandan eleman getirtip burda çalıştırmayacak. Türk mühendisi, Türk işçisi çalıştıracak, onlara maaş verecek. Ve kazandığı paranın %30'unu kurumlar vergisi olarak devlete ödeyecek.
Buraya kadarki açıklamalardan özelleştirmenin önemini umarım anlamışsınızdır. Gelelim diper soruya.
Stratejik kurumlar özelleştirilmeli mi?
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz? yoksa telekom hala özelleştirilmesemiydi? Biliyor musunuz? 2009 sonunda tüm yurt fiber ağlarla sarılacak. 40 megabit, bugünden 40 kat daha hızlı olacak. Bu devletçi zihniyetle olmaz. Ayrıca,reakbet arttı ve artık ev telefonlarında da telekomun tekeli kalktı. Rekabet sürekli kızışıyor.Fiyatlar sürekli aşağıya gidiyor. Daha da ucuzlayacak. %49 u sende olsun. Bırak profesyoneller çalıştırsın. Yarı yarıya olsun. Emin olun karımız daha fazladır. Verimlilik bu şirketlerde %100 lerden daha fazla artış sağlayacaktır. Petkimle ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Bizim girişimcimiz 1000$ yerine hammadeyi 900 $ alsa maliyeti 100 $ azalacağı için satacağı ürünün fiyatı da %10 daha düşük olacak ve dolayısıyla eskiden 1000 ton hammdde işeyip satbilecekken maliyeti ucuzladığı için ve bunu fiyatına yansıttığı için pazar payı büyüyecek ve 3 kat daha fazla satabilecek. Üretimin 3 kat artması, 3 kat daha fazla işçi ihtiyacı demek. Alsana istihdam. İşsizlik böyle önlenmez mi?

Özelleştirmeyi azaltsak mı?
Liberal ekonominin 5 farzından biri olan "Devlet elini işletmecilikten çekmeli" bu farzı yerine getirmezse asla kalıcı bir büyüme yakalayamaz. Ve hayal ettiğimiz milli gelir rakamlarına ulaşamayız. Devlet işletmeciliği profesyonllere bırakmalı, rekabeti düzenlemeli, yani kuralları koymalı, denetlemeli ve istihdam yaratanı, rekabet gücümüzü artırmayı teşvik edici düzenlemeler getirmeli. Bir devlet bakanı hangi kurum ne kadar kar etti diye düşünmektense hangi kurum daha iyi hizmet verdi diye düşünmeli ve amaçları bizim refahımızı artırmak olmalı. Bunu 550 millet vekili yerine bırakın 550.000 girişimci yapsın. Az kaldı özelleştirmede durmak yok yola devam. Sonrası düzlük inşallah.
Saygılarımla.

Cok iyi bir yorum yaptiniz tesekkurler

Onlybullet34
07-31-2007, 23:42
Ergin Bey çok doğru bi tespit tebrik ederim diyecek birşey bırakmadım tercüman oldun söyliyeceklerime:D

dişi kartal
07-31-2007, 23:48
tayip erdoğan yaparsa en güzelini yapar ses çıkarmasın kimse

asil_46
08-01-2007, 01:19
tayip erdoğan yaparsa en güzelini yapar ses çıkarmasın kimse

bencede o asla yanlış bir karar vermez

R.T.E.
08-01-2007, 12:45
Türk Telekom lübnanlı hariri tarafından %51 i 20 yıllığına satın alındı. KArşılığında yanılmıyorsam 4,5 milyar dolar ödendi. Şimdi size soruyorum. 3 yl önce dial up bağlantıyla 56 kbs yani şuan 1024 ile bağlandığımızı düşünürsek 15 kat oluyor heralde, daha mı memnunsunuz?

şimdiii stratejik kurumlar dedik.
pekala bana bu strateik kurumun devletin tim kurmlarının kullandığı belki başbakanlığın hatlarının bile olduğu türk telekomu şimdi profesyonel dediğimiz kişiler yönetecek değil mi.
ewet...
peki bizim telefonlerımızı bir lübnanlı kişinin daha doğrusu amerikanın israilin dinlemeyeceği ne malum.
neden stratejik bu kurum.
işte bunu n için ...
%55 hissesisi OGER aldı tamam %45i bizim eğer zaten 20 yıllığına filan olmasa ben de itiraz ederdim.
o zaman barajları da özelleştirelim akarsuları da dağlarımızı da özeleştirelim ormanlarımıza profesyonel ormancı getirelim.
heryer özelleşsiiinn.
yha tamam özelleşsin de bari şunları türklere satalım. devlet nasıl parayı veren düdüğü çalarcı bir anlayışa sahip olabilir ki.... anlamak güççç

ergin
08-01-2007, 13:49
Aziz kardeşim; telekomda telefon dinleyen birimde mit mensupları vb. devlet memurları görev yapar. Bu tür teknik işleri yapan teknisyenlerin tamamı Türk'dür.
Telefon dinleme savcılık kararıyla olur. Elini kolunu sallayan dinleyemz.

feoyilmaz
08-01-2007, 14:33

Değerli arkadaşım,

sıra kurum tarih alıcı bedel
1 TÜRK TELEKOM 14.11.2005 OGER TELEKOM 6.550.000 $
2 ETİ ALÜMİNYUM 2005 CE-KA 305.000.000 $
3 BAŞAK SİGORTA 02.02.2006 GROUPAMA INT. FR 268.000.000 $
4 TÜPRAŞ 26.01.2006 KOÇ 4.140.000.000 $
5 ERDEMİR ÇELİK 01.02.2006 OYAK 2.770.000.000 $
6 PETKİM 2007 TRANSCENTRAL ASIA 2.050.000.000 $
7 TCDD İZMİR LİMANI 1 2 TÜRK+1 HONGKONG
8 TCDD İZMİR LİMANI 2 2 TÜRK+1 HONGKONG 1.275.000.000 $
9 İST LEVENT ARSASI ZORLU 800.000.000 $
10 TCDD MERSİN LİMANI 2007 PSA-AKFEN 755.000.000 $
11 ARAÇ MUAYENE İST 2006 AKFEN-DOĞUŞ 613.500.000 $

Arkadaşlar lütfen araştırmadan kesin kanıya varmayalım. Merak Edenler için:
OGER telekom : http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=179804

CE-KA İnşaat (Türk): http://www.cekainsaat.com/hakkimizda.php

Groupama (Fransız): http://www.groupama.fr/

KOÇ (Türk): Anlatmaya gerek yok

Oyak (Türk Ordusu Yardımlaşma Kurumu): Anlatmaya gerek yok

Trans Central Asia (Özbekistan): State Joint Stock Company of International Road Freightage
75, Buyuk Ipak Yuli, Tashkent http://www.uzex.com/banners/catrans.html

Zorlu (Türk): Anlatmaya gerek yok

PSA-AKFEN (Yarı Türk Ortaklı): Anlatmaya gerek yok

AKFEN-DOĞUŞ (Türk): Anlatmaya gerek yok

Kısacası bu kadar kaf kalabalığı sadece groupama ve oger telekom için mi?
Yorum sizin. Hükümetimizin özelleştirme politikası tamamen doğru ve yeterlidir.
(Kaynak: www.hurriyet.com.tr)

Scorpio
08-01-2007, 14:47
Ozellestirme konusu cok kafami karistirdi. ???
Bana bu konuyu iyi anlatabilecek bir kisi varsa msn adresimi eklesin ve anlatsin. tolga-ksk-93@hotmail.com
Lutfen ??? ??? ??? ??? ???

tuğra_26
08-06-2007, 00:43
şiiiişşşşş piştşşttttt devlet birşey biliyor demi adamlar oraya boşuna gelmediler hepsinin yerleri var helal olsun :D

loneliness
08-06-2007, 00:46
bazı arkadaşlar türklere falan satalım demiş valla bizim içimizde öyle türk geçinen ler varkııı dışarıdakilerden daha tehlikeli

Benide_Kapatın
08-06-2007, 00:50
Özelleştirme devlet politikası öncekş koalisyon döneminde 1 Milyar dolara satılamayan kurumlar şimdi 6 milyar dolara satıldı.Fena mı oldu yani.Ayrıca yıllık 1 Milyar dolara yakın vergide sadece telekomdan alınıyor.Önceki gibi bir cebinden alınıp diğerine konulmuyor.
Saygılarımla.

R.T.E.
08-06-2007, 12:42
bence TELEFONU MİT dinler diyen arkadaşımız birazcık saf.
ECHLON sisteminden haberi yok.
YENİ ZELLANDA, AVUSTRALYA, İNGİLTERE, İSRAİL ve birkaç ülke daha işte bu ülkeler bir kulak sistemine sahiptirler. bunula istediği telefonu dinliyor. ister bil ister bilme,ister inan ister inanma,
içerisinde "usame " geçen bir konuşmayı şak diye yakalıyor kaydediyor ve dinliyorlar. bunu bilgisayarlar yapıyor.
düşün " tayyip bey", "yaşar büyükanıt" "genelkurmay" kelimelerinin geçtiği şeyler n olacak onları dinleyemez mi dinler.
peki bunun TT ile ilgisi ne?
işte şu:eğer sizin en güvenlik gerektiren kurumunuz sizin elinizde değilse ECHLON a kaymak vermiş olursunuz.
MİT demişken, pekala söyleyin MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI ajanlarının evlerinde hangi telefon var heralde almanyanın servis sağlayıcıları yok TT var
bir de saf ve masumca: onu sadece mahkemeler yapar savcı izin verirse,
yha bu ülkede başbakanlar dinlenmiş savcılar dinlenmiş, halk dinlenmiş , izinsiz,
hiç mi TELEKULAK diye birşey duymadınız.
şimdi ben akparti karşıtı filan değilim Diğer kurumları sattık. güzel de oldu. BABALAR GİBİ de satacaz.
ama daha dikkatli. dediğim gibi bunu ben düşünmüşsem RTE hayli hayli düşünüyor, stratejistler düşünüyordur.
ama bunu halka anlatmakta güçlük çekiyorum ve çıkıp ta hiçbiri bir açık oturumda anlatmıyor.
ondan sonra da ahmet mehmet hüseyin vatanı sattınız derken bişey diyemiyoruz.:S

parabol
08-08-2007, 18:42
YENİ ZELLANDA, AVUSTRALYA, İNGİLTERE, İSRAİL ve birkaç ülke daha işte bu ülkeler bir kulak sistemine sahiptirler. bunula istediği telefonu dinliyor. ister bil ister bilme,ister inan ister inanma,
içerisinde "usame " geçen bir konuşmayı şak diye yakalıyor kaydediyor ve dinliyorlar. bunu bilgisayarlar yapıyor.
düşün " tayyip bey", "yaşar büyükanıt" "genelkurmay" kelimelerinin geçtiği şeyler n olacak onları dinleyemez mi dinler.
işte şu:eğer sizin en güvenlik gerektiren kurumunuz sizin elinizde değilse ECHLON a kaymak vermiş olursunuz.
MİT demişken, pekala söyleyin MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI ajanlarının evlerinde hangi telefon var heralde almanyanın servis sağlayıcıları yok TT var
yha bu ülkede başbakanlar dinlenmiş savcılar dinlenmiş, halk dinlenmiş , izinsiz,
şimdi ben akparti karşıtı filan değilim Diğer kurumları sattık. güzel de oldu. BABALAR GİBİ de satacaz.
ama daha dikkatli. dediğim gibi bunu ben düşünmüşsem RTE hayli hayli düşünüyor, stratejistler düşünüyordur.
ama bunu halka anlatmakta güçlük çekiyorum ve çıkıp ta hiçbiri bir açık oturumda anlatmıyor.

bunun ustune bıse yazmaya gerek varmıı? helal kardesım okadar anlatmıssın ınsallah bıseler anlarlar!

ak_gfb
08-08-2007, 21:02
BİZİM HÜKÜMETİMİZ YAPIYORSA VARDIR BİR BİLDİĞİ BOŞUNA SATMAZ.DUYDUĞUM KADARIYLA DA BAZILARI ZARAR EDİOMUŞ

ergin
08-09-2007, 13:06

Saf olmayan genç arkadaşım,
TTnet omurgası üzerinden faaliyet gösteren e-posta, dosya transferi vb. MİT tarafından izlenmektedir. Gönderdiğin tüm mailleri okuyabilir. Mit de ECHLON denen yazılımı kullanmaktadır. Ama sen elini kolunu sallayarak bunu kullanamzsın.
Bugün Türkcell'in ortağı rus alfa telecom, telsimin sahibi vodafone, avea'nın ortağı telecom italia'dır. Ve bu yabancı ortaklar isterse zaten genelkurmay başkanının cep telefonunu da dinler, başbakanın cep telefonunu da dinler. Bunun özelleştirmeyle alakası yok.
Sen gidip ankarada logar çukuruna gider ve başbakanlığa giden telefon hattına ordan girersen tabiki dinlersin.
Benim söylediğim Oger Telekom istediği hattı istediği gibi dinleyemez. Türk telekomda sermayedar lübnanlıdır ama danışman şirket ingilizdir. Böyle bir teşebbüs olmuştur ve iki ingiliz sınır dışı edilmiştir.
En güvenli hat ordunun tafix hattı'dır. Ki o bile sadece askeri alanlar içinde güvenlidir. Genel kurmay başkanı, KKK komutanlığını cep telefonundan arasa bile dinlenebilir.
Özelleştirmeyle memleket satılmamıştır. Senin samimi Ak Partili olduğunu da düşünmüyorüm, ak gösterip sol vurmaya çalışma.

oguzdesouza
08-10-2007, 18:17
AKPARTİNİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKALIRINI DOĞRU BULUYORUM.ZARAR EDEN BİR FABRİKA NEDEN ELİNİZDE KALSIN Kİ BİR DDİKODUR GİSİYOR.TÜRK TELEKOM SATIŞI YA SİZİN DEDİKLERİNİZİ BAŞBAKANIMIZ BİLMİO MU ONUN ARKASINDA DANIŞMANINDAN SEKRETERİNE RESMEN BİR ORDU VAR BU İŞLERİ TAKİP EDEN :o ŞİMDİ O KADAR KİŞİ BUNLARI ANLAYAMAYACAK DA SİZ ANLAYACAKSINIZ ;D LÜTFEN BİRAZ EDEPLİ OLUN