fatih kısaparmak balon baskılı balon Ak Partiye Mhp den destek - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ak Partiye Mhp den destek

selahattin_ay
10-04-2007, 15:38
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hem Anayasa değişiklik teklifinden geçici 18 ve 19. maddelerin çıkarılması önerisine, hem de referandumun durdurulması alternatifine destek vereceklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ise geçici 18 ve 19. maddelerin metinden çıkarılması yönündeki Anayasa değişikliğinin Ramazan Bayramı öncesi yapılması yönünde irade bulunduğunu ifade etti.

AK Parti'nin, referandum sonucunda yaşanabilecek hukuki sorunların ortadan kaldırılması için başlattığı girişim DTP'den sonra MHP kanadından da destek buldu. AK Parti Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin ve Nihat Ergün, Anayasa'ya geçici bir madde eklenerek 21 Ekim'de referanduma götürülecek olan Anayasa değişiklik teklifinden geçici 18. ve 19. maddelerin çıkarılması yönünde teklifi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a sundu.

Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 21 Ekim'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliği konusunda kamuoyunda hukuki çerçevede yapılan tartışmaları sona erdirmek amacıyla Meclis içinde bir girişim başlatıldığına dikkat çekti. Bu çerçevede MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, referandumun ortaya çıkaracağı hukuki sakıncayı giderecek girişimlere gerekli katkıyı sağlayacaklarını ifade ettiğini hatırlatan Vural şunları söyledi: "Teklif bize iletildi. Bu konuda bir değerlendirme yaptık. Süratli bir

şekilde Meclisimizin, Türkiye'nin önüne yeni krizlerin çıkmaması, yeni hukuki tartışmalara yol açılmaması bakımından bir uzlaşmayla bir neticeye varacağına inanıyorum. MHP'nin de bu neticeye katkı sağlayacağını ifade etmek istiyorum. Biz, iki alternatif üzerinde de MHP'nin katkı sağlamaya hazır olduğunu ifade ettik. Partiler arası görüşmeler ve komisyonlarda bir neticeye varılacağını düşünüyoruz. Her iki yöntem de sorunları ortadan kaldırmak amacıyla neticeye etki edebilir. Bu bakımdan bu iki hususu da

değerlendireceğiz."

AK Parti Grup Başkanvekili Ergin ise son günlerde yoğunlaşan tartışmaları, kendilerine göre gereksiz olan münazaraları bitirmek, Parlamento'da yeni bir tartışma konusu açmamak noktasında bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Bu çalışma sonucunda dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ifade ettiği hususlar ile bugün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıkladığı konular çerçevesinde bir teklif getirdiklerini belirten Ergin, "Gruplara bu teklifimizi sunduk. Gruplar ciddi bir gayret içindeler. İnşallah önümüzdeki

günlerde bu lüzümsuz tartışmaları sonlandıracak bir metni Parlamento'dan geçirmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki saatlerde yeni gelişmeler olabilir. Parlamento'nun çalışmasıyla ilgili Danışma Kurulu'nda bir görüşme olabilir. Bayram öncesi mümkünse bu Anayasa değişikliğinin yapılması yönünde bir irade var. Müzakerelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Ergin, 'CHP'nin, referandum paketinin çekilmesi önerisini gündeme alabilir misiniz?' şeklindeki soru üzerine ise, "Gruplarla görüşmelerimizi yaptık. Aldığımız bilgileri kendi yetkili kurullarımızda değerlendiriyoruz. Bizim terciğimiz geçici 18 ve 19. maddelerin teklif metninden çıkarılarak sorunun giderilmesidir" diye konuştu.

(ZÇ-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı)

loneliness
10-04-2007, 15:41
İşte gerçek muhalafet böyle olur.. Ülke yararına çalışmak buna denir bazıları gii fırsat bekleyip darbe indirmeye çalışmak değildir...Bazılarına örnek olsun...Bu gidişle muhalefette ki yerlerini de kaybedecek bazıları...

selahattin_ay
10-04-2007, 16:03
Süratli bir

şekilde Meclisimizin, Türkiye'nin önüne yeni krizlerin çıkmaması, yeni hukuki tartışmalara yol açılmaması bakımından bir uzlaşmayla bir neticeye varacağına inanıyorum.

helal olsun bunu demis
gercekten iyi bir meclis donemi bekliyor bizi