Orijinalini görmek için tıklayınız : Akpartinin Karnesi
------------AKPARTİNİN İCRAATLARI--------------
TÜRKİYE KESİNTİSİZ BÜYÜYOR
KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİRİMİZ 5 BİN 477 DOLAR
ÖZEL SEKTÖR HAREKETE GEÇTİ
ENFLASYON DİZGİNLENDİ
TL’DEN 6 SIFIR ATTIK
İŞSİZLİKLE MÜCADELE
18 MİLYAR DOLARLIK OZELLESTIRME YAPTIK
BORÇ STOKU ERiYOR
BORÇLAR AZALIYOR
IMF BORÇLARI DA ERİYOR
KREDİ HACMİ GENİŞLİYOR
MERKEZ BANKASI REZERVİ 60.8 MİLYAR DOLAR
ÇALIŞANLARIMIZA 13,5 MİLYAR YTL ÖDEDİK
'İMARZEDELER'E 9 MİLYAR YTL ÖDEDİK
KÜRESEL SERMAYE BİR YILDA 20 MİLYAR DOLAR
BEYAZ EŞYA SATIŞLARI İKİ KATINA ÇIKTI
ESNAF KREDİLERİ 15 KAT ARTTI
KREDİ FAİZLERİ YÜZDE 47’DEN 13’E GERİLEDİ
HALK BANKASI KARA GEÇTİ
ZİRAAT BANKASI DA KARA GEÇTİ
ZİRAAT’IN KREDİ MİKTARI 9 KATINA ÇIKTI
TARIMSAL KREDİ MİKTARI 4,2 MİLYARA ULAŞTI
TARIMSAL KREDİ FAİZLERİ DE GERİLEDİ
MİLLİ GELİRİMİZ 181 MİLYARDAN 400 MİLYAR DOLARA ÇIKTI
FAiZLERi iNDiRDiK
yahu milli gelir daha dün akşam 4000 dolardı, bugün nasıl 5477 dolar oldu, hayret :D
yahu milli gelir daha dün akşam 4000 dolardı, bugün nasıl 5477 dolar oldu, hayret :D
oluyor demek kardeşim kesintisiz büyüyoruz ;)
Fahrenheit
07-09-2007, 15:40
CHPnin de bir Karnesi var ama bu karne büyüme karnesi değil Deniz Baykalın enerji bakanlığı yaptığı günlerdeki ihtiyaca göre mazot satma karnesi (yani mazotu sınırlı satma):D (Tayyip Erdoğan Antalya Mitinginde Belirtti)
Necip Fazil
07-09-2007, 15:46
Rakamlardan anlamayan bazı muhteremler kendilerine göre kişi başına düşen milli geliri belirtiyor.
1 hafta öncesine kadar bir siyasi parti lideri, " bunlar sizi kandırıyor kişi başına milli gelir 3000 " diyordu ...
Ama hamdolsun ki rakamlar yalan söyleyemiyor ...
VesseLam
benim babam beyaz eşya bayii satışlarda süper...HAMD OLSUN...
subcomandante
07-09-2007, 15:58
yalnız o baykalın karnesinin nedeni kıbrısa çıkartma yapmamızdı...
o çıkartma olmasaydı soykırımda olacaktı...
haa biz enerji sorunu yaşamayacaktık doğru ama kıbrıs kan gölü olacaktı...
amerikaya karşı başı dik olduk cezasını çektik...
yalnız o baykalın karnesinin nedeni kıbrısa çıkartma yapmamızdı...
o çıkartma olmasaydı soykırımda olacaktı...
haa biz enerji sorunu yaşamayacaktık doğru ama kıbrıs kan gölü olacaktı...
amerikaya karşı başı dik olduk cezasını çektik...
arakdaş sen ilk önce savunduğun kişinin bugün çıkan haberine bak amerikaya para için yalvarmak üzereymiş.....
subcomandante
07-09-2007, 16:03
eh en azından dubailerde gizli antlaşmalarla 1 milyar dolar almamış
hayrola buda başka bi iftiramı ispatını göster inanalım bak bizimki isptalı
Necip Fazil
07-09-2007, 16:06
Başkanınız bile açıkladı, anltlaşma var ama para alınmamış diye kem küm etti, siz nerden ulaştınız acaba bu bilgiye, belgeleriyle bi açıklasanızda bizde gerçekleri öğrensek !
Aksi taktirde iddasını kanıtlayamayanın ne olduğunu malumumuz ...
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:09
nerde ispatı...
aha benimki...http://www.ntvmsnbc.com/news/413126.asp
Necip Fazil
07-09-2007, 16:13
Huy dediğimiz şey insandan insana geçiyor demek ki,
Başkanınızda belge denildiği zaman gazete küpürlerini gösteriyor : )
Bence Cumhuriyet Gazetesinden bir kaç örnek sunsanız daha güzel olurdu, bunlar iyi sövmesini ve leke atmasını bilmiyor !
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:15
hıhı doğru sövme ve lekede üstünüze yok haklısın up+1000
şu açıklamayı okumadın heralde hibe karşılığında girmeme...
dışişleri bakanlığının açıklaması...
duymak istemeyen duyamaz,görmek istemeyende göremez..
İyi arastır kardesim,mutlaka bir gün dogruları görürsün..
,
Cok sükür o hibe alacak zamanları gectik..Imf e bize yardım edin size minnettar kalırız zamanlarında değiliz artık..
Sorarım sana kuzey ırak'a girmelimiyiz?
Necip Fazil
07-09-2007, 16:19
Elhamdulillah kimseye kara atmışlığımız olmayan şeyleri olmuş saymışlığımız olmamıştır.
Dış işlerinden açıklama istiyorsanız, size birinci ağızdan bizde size link verelim ;
http://www.milliyet.com.tr/2007/07/02/siyaset/axsiy02.html
Hani siz dış işleri ne derse iman ediyorsunuz ya ...
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:21
yahu ne imfsi imf falan değil bi okuyun şunu...
sonuçta bu olayla ilgili öyle veya böyle bir emperyalist dayatma var...
bence girmeliyiz...
yoksa türkmenlere referandum öncesi havayı soldurtmayacaklar...
subcomandante
07-09-2007, 16:23
işte ilginç yanı sonra birden 360 dönüp benim verdiğim link'teki açıklama geldi...
hani katıksız doğrucusunuz ya kesin gül sıcaktan öyle bi açıklama yapmıştır dimi...
Necip Fazil
07-09-2007, 16:27
işte ilginç yanı sonra birden 360 dönüp benim verdiğim link'teki açıklama geldi...
hani katıksız doğrucusunuz ya kesin gül sıcaktan öyle bi açıklama yapmıştır dimi...
Muhterem noktalama işaretlerini az çok anlarsınız diye umud etmiştim lakin idrak etmek zorluk çektiğiniz belli ...
Siz soruğum sorulara gazete küpürlerinden örnek verirseniz, aynı şekilde mukabele etmek hiçte zor değil demeye getirmiştim fakat, bunları açık açık yazmak gerekmiş.
Umarım şimdi anlamışsınızdır !
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:30
iyide bu açıklama aynı zamanda haber kanallarına ve anahaberlere ilk flaş hbr olarak girdi zaten yani sonuçta bu açıklama yapıldı güzelde oldu...
Necip Fazil
07-09-2007, 16:33
iyide bu açıklama aynı zamanda haber kanallarına ve anahaberlere ilk flaş hbr olarak girdi zaten yani sonuçta bu açıklama yapıldı güzelde oldu...
Şimdi baştan beri yazıklarımızı gözden geçirelim muhterem;
İlk iddianız neydi?
Bizde size alınmış olan parayı gösterin dedik, sonra az önce bahsettiğiniz 360 derece olayı gerçekleşmiş oldu, buradaki linklerde para alınmamış diyor. Bunun sizin iddianızı kanıtlamak ile ne alakası var ?
Laf olsun diye bişeyler karalamıyoruz değil mi? !
VesseLam
Sadece Türkmenler için girecez öyle mi?Tam olarak bunu mu söylüyorsun?Yani savasa giriyorsun ve orada bulunan insanlar için sadece?
Peki ya burda yasayan 72 milyon insanı neden düşünmüyorsun?
Peki avrupalıların,Çinin,abd nin,sınır ötesi harekattan sonra uygulayacagı soguk savas?
Peki ya dogu bölgesi halkımızın galeyana getirilmesi?
Peki ya iç ayaklanmalar?
Peki ya harekatın ekonomik boyutları?
Peki ya yapılan yatırımların aksaması?
Peki diğer ülkeler tarafından olası uygulanabilecek ambargo?
Sen istediğin kadar ugras sadece savas silahla olmuyor,adamlar eger harekat olursa bunun simdiden kamuoyu hazırlıgını yapıyorlar,basınıyla medyasıyla..
Peki sorarım sana abd gibi işgalci güç olursak dünya kamuoyunda acaba nolur?
Bu arada Türkman kardeslerimiz ne yaparsa yapsın mantıgı cıkmasın yorumlarından..
Harekat olabilir ama su an herkesin istediği zamanda olamaz..Zamanı var...
Eger ülkemin değil de Partimin cıkarını düşünmüş olsam sizden daha cok sınır ötesi harekata destek veriridim.Herkes cok iyi biliyor ki herekat olursa Ak parti oyları tavan yapar,ve mhp barajı gecemez..
Hasan ERBEK
07-09-2007, 16:37
abicim kedi uzanamadığı ciğere pis der.naparsın.biz onlara bakıp destan yazmayacaığız.dün bitti.bugüne bakcaz.dünden daha çok çalışıp ilerleyecez.
subcomandante
07-09-2007, 16:40
bir kere çin ve rusyanın ırak politikası pkk karşıtı ve irana yakın bir politikadır iranda bu bölgede bizimle beraber sınır ötesi operasyon yapmak istemektedir...
ee tamam sen demedinmi yok biz süper ekonomiye sahibiz hibe zamanları geçti ee ne ambargodan korkacaz...
risk almamak en büyük risktir zaten...
ki ben sadece türkmenler için değil pkk-kongra gel iiçinde sınır ötesi diyorum...
ordu ne diyor bu hareket lazım!!!
hani türkiye barış ülkesiydi hani hiç bi yerde sorun yoktu ne ayaklanması yahuuu?
subcomandante
07-09-2007, 16:44
yoo karalamıyoruz ben o alakayı kurarsın dedim...
düşünsene dışişleri önce yok öle bişe sonraada evet görüşmeler olduda derse sonrada evet aldık aldıysak biz aldık kimene demezmi?
dışişleri gibi ciddi bir kurum sürekli açıklama değiştirmek zorunda kalıyorsa bu iş o kadar basit değil...
Necip Fazil
07-09-2007, 16:49
yoo karalamıyoruz ben o alakayı kurarsın dedim...
düşünsene dışişleri önce yok öle bişe sonraada evet görüşmeler olduda derse sonrada evet aldık aldıysak biz aldık kimene demezmi?
dışişleri gibi ciddi bir kurum sürekli açıklama değiştirmek zorunda kalıyorsa bu iş o kadar basit değil...
Bak muhterem Ali Babacan bu olayı sizin genel başkanınız gündeme getirmeden açıkladı, Dış işleride hiçbir zaman antlaşmanın olmadığını söylemedi, sadece iddiaların gerçeği belirtmediğini ifade ettiler.
Ve hiçbir zaman paranın alındığına dair bir açıklama olmadı ki, alınmadıda zaten.
Yalan haberlerin üzerinden rant etmeye çalışmak ne kadar siyasi ahlakımıza yakışıyorsa, bir sözü söyleyip ispat edememek, ve sonra sözü başka yerlere çekmeyeğe çalışmakta okadar yakışıyor.
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:54
hı hı öyledir sen aslında benim dediğimi çok iyi anladında asıl sen çok iyi yerlere çekiyorsun...
bir kere çin ve rusyanın ırak politikası pkk karşıtı ve irana yakın bir politikadır iranda bu bölgede bizimle beraber sınır ötesi operasyon yapmak istemektedir...
ee tamam sen demedinmi yok biz süper ekonomiye sahibiz hibe zamanları geçti ee ne ambargodan korkacaz...
risk almamak en büyük risktir zaten...
ki ben sadece türkmenler için değil pkk-kongra gel iiçinde sınır ötesi diyorum...
ordu ne diyor bu hareket lazım!!!
hani türkiye barış ülkesiydi hani hiç bi yerde sorun yoktu ne ayaklanması yahuuu?
son nato toplantısında cinin takındıgı tavırdan haberin yok sanırım?
Pkk için girelim,haklısın?burda mayın patlar orda hergün bomba..
Ekonomimiz super demedim kardesim ayrıca?evet sükürler olsun hibe alacak ihtiyacımız yok..Sen bir milyar dolarlık hibeyle ambargoyu birbirine karıstırısan seninle tartısmayalım be kardes..
Sen öğrenmek yada tartısmak için bu siteye takıldıgını zannetmiyorum..
Amacın öyle olsaydı daha mantıklı seyler sorardın:)
Necip Fazil
07-09-2007, 16:57
hı hı öyledir sen aslında benim dediğimi çok iyi anladında asıl sen çok iyi yerlere çekiyorsun...
Öyle Azizim, Biz sizi çok iyi anlıyoruz merakınız olmasın, inşaAllah birgün sizde bizim düşüncelerimizi idrak etmeye muktedir olabilirsiniz.
VesseLam
subcomandante
07-09-2007, 16:59
haha o kadar süpersinizki yirmi yıldır sağ iktidarda ülkenin haline bak...
Simdide özel cıktın genele dogru gidiyosun bakıyorum :D
Az daha tartıssak bu cumhuriyeti neden kurdunuz falan diyeceksin,yada az daha ilerlesek osmanlıda neymiş,az daha olsa ben neden türk dogdum ya diye kendi kendine sitem edeceksin :D :D
subcomandante
07-09-2007, 17:04
yok onlar akplilerin söylemleri...
anladın sen onuuu...
sen benim msja cvp ver pls...
senn msjlara cevap verdim zaten cok sükür hesabını veremeyecegimiz bir parti tutmuyoruz :)
Kardes cok güldürdün beni ya Allahta seni güldürsün..
subcomandante
07-09-2007, 17:12
valla sende ölesin komedi filmi gibi...
yoo şu k.ırak msjına cvp alamadım yoksa benmi göremedim...
gerekli cevapları verdim de sen her zaman oldugu gibi görememişşindir :D
Bak sen ne yap biliyomusun
solcu siteler orak cekiç üzengi yarısmalarına katıl
Ülkeyi senelerdir solculuk ugrunda yüceltirken kendi içinizde
Yıllarca temel problemler olusturdunuz
Bu milletin maneviyatına hakaret edip
millet devlet ayrısmasını basardınız
Unutma su an cektiğiniz sancıların sebebi
devlet millet kaynasmasıdır
ve asla unutma artık bu ülke
% 5 lik mutlu huzurlu,ferah,refah,azınlık bir tabakanın güdümünden cıkmak üzeredir..,
Dedim ya işte asıl sıkıntı burda..
Hasan ERBEK
07-09-2007, 17:17
türkiyede tek parti ak parti...
subcomandante
07-09-2007, 17:18
haha sende başladın sonunda hepinizde bu var ha...bide fraksiyon diye bişe vardır onu öğren...
neyse yok sen göremezsin yok sen şölesin bölesin...
yok sen cvp verememişsin ben görmüşümde :D
tartısmayı oku ne kadar basit konustugunu görürüsün :D canım benim..sizdende lazım ülkeye..
yassin çok güzel açıklamalar yapmışsın...
anlamak isteyen insan çoktan anlamıştır zaten ;)
subcomandante
07-09-2007, 17:23
şimdi cnm benim önce ben bişeler öğrenmek için değil öğretmek ve tartışmak gerekirse yanlışlarımı düzeltmek için geldim ki bunu sen sorgulayamazsın...
haaa bak gene siz-bizz ana ne kadar bölücülük meraklısısınız...
bu ne yaa sizzzzzz-bizzzz
bizz mükemmelizzz sizz bişe bilmezsinizzz komedi ya...
subcomandante
07-09-2007, 17:24
aha bişe bilmeyipte sadece off ne pis koydu tarzında çıkışlar yapan küskün insanda geldi sen ayrılmadınmı yahu...
herneyse ben natoyada karşıyım yasinnn...
adamların tek amacı var müslüman kanı akıtmak...
k.afrikada kaç tane tecavüzden doğan nato çocuğu var sence?
Ha bak eger ögrenmek yada ögretmek yada tartısmak için burdaysan bende sennle efendi efendi konusurum...
bana yeter ki sacma sapan ideoloji manyakları gibi konusma..
ben sana anlatıyorum,evet burda haklısın yada haksızsın demeye calıs o zaman daha rahat anlasırız..
subcomandante
07-09-2007, 17:36
zaten yıllarca aman ideolejiye girme aman siyaset yapma diye diye böyle olduk adam solculuğun s'sini bilmez che t-shirtü giyer fakirdir ezilir gider gene para babalarına oy verir...
ayrıca ben polemik yanlısı değilim ama sende en sonunda dayanamadın sürekli bi gergin ortam olmazki yahu eyvallah tartışalım ama hep kişisel olarak bi sataşma oluyor...
tozkaldiran
07-09-2007, 21:25
maşallah hepsi pekiyi :D
maşallah hepsi pekiyi :D
:)
Devamı bir 5 (4) yıl daha sürecek inşâallah.
benim babam da beyaz eşya bayii :)
laf değil,icraat yapıyoruz.durmak yok,yola devam
Hasan ERBEK
07-10-2007, 10:21
hepsi pekiyi:D
Uğur Işık
07-10-2007, 12:39
------------AKPARTİNİN İCRAATLARI--------------
TÜRKİYE KESİNTİSİZ BÜYÜYOR
BORÇ STOKU ERiYOR
BORÇLAR AZALIYOR
Bu toplam borçları buraya rakam olarak bir yazar mısınız?
BORÇ
STOKU ERiYOR
AB Tanımlı Merkezi Yönetim kamu borç stokunun milli gelire oranı, 2002 yılında yüzde 93,9 oranında iken, 2006 sonunda yüzde 60,7 seviyesine geriledi.Böylece Türkiye Maastricht kriterini yakaladık.
BORÇLAR
AZALIYOR
Türkiye’nin toplam kamu kesimi net borç stoku, 2005 ve 2006 yıllarında dolar ve YTL olarak tarihinde ilk kez bir önceki yıla göre azaldı.
Reel sektör ve iş dünyasının üst düzey temsilcileri AK Parti'nin ekonomik performansını değerlendirdi, seçimle ilgili beklentilerini açıkladı. Ortak görüş: Koalisyon olmasın yeter!
Reel sektör ve finans dünyasının üst düzey temsilcileri, AK Parti’nin 5 yıl boyunca tek başına sürdürdüğü iktidarın performansını değerlendirdi.
İş dünyası, hükümetin başarısında tek başına iktidar olmasının da önemli rolü olduğuna dikkat çekti. İş dünyasında siyasi istikrarın, ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiği görüşü ön plana çıktı.
REKOR YABANCI SERMAYE GİRDİ
Özellikle doğrudan yabancı yatırımlar, özelleştirme gelirleri, enflasyonun tek haneli rakamlara inilmesi ve bütçe disiplinini sağlanması konusunda hükümeti oldukça başarılı bulan iş dünyası, hükümetin ekonomisi karnesine olumlu not verdi. Hükümetin ekonomi karnesine bakıldığında en önemli başarılarından birisi enflasyonun 40 yıl sonra tek haneye düşen enflasyon oldu. 3 Kasım 2002 seçimleriyle tek başına iktidar olan AKP, iktidarı döneminde, 2002 yıl sonun itibarıyla yüzde 29.7 olan yıllık enflasyon 2006 yıl sonu itibarıyla yüzde 9.65’e indi. Aynı dönemde 20 milyar dolara dayanan özelleştirme gelirleri ve 32 milyar dolara yaklaşan doğrudan yabancı sermaye girişi ön plana çıktı.
http://image.haber7.com/haber/58362.jpg
Imf de Türkiye’yi övdü
IMF’nin Dış İlişkiler Direktörü Mesud Ahmed, Türkiye’nin ekonomik performansının iyi olmayı sürdürdüğünü belirterek, hem uygulanan disiplinli ekonomik politikaları, hem de bankacılık, vergi reformu ve özelleştirme gibi yapısal alanlarda sağlanan ilerlemeleri övdü. Ahmed, “Disiplinli mali politikalar ve özellikle yüksek faiz dışı bütçe fazlası, genelde enflasyon ve kamu borcu oranlarındaki düşmenin yanı sıra güçlü bir büyüme sağladı. Bankacılık, vergi reformu ve özelleştirme alanlarında da önemli yapısal ilerlemeler elde edildi” dedi.
Yatırımcılar için cazip bir ülkeyiz- GÜLER SABANCI (SABANCI HOLDİNG BAŞKANI): Türkiye’nin tek partili bir hükümetle birlikte, makro ekonomik istikrarı yakalamış, ne yöne gittiğini bilen bir ülke oluşu yatırımcılar için çok cazip. Türkiye’de makro ekonomik açıdan başarılı bir gidişat var.
5 yıllık kesintisiz büyüme elde edildi-TANIL KÜÇÜK (İSO BAŞKANI): AKP’nin tek parti iktidarı döneminde, ekonomide çok önemli kazanımlar elde edildiği bir gerçektir. Her şeyden önce, 2002 yılından bu yana, beş yıldır büyüme kesintisiz olarak devam etmektedir. Enflasyon tek haneye gerilemiştir.
Ekonomi ciddi kazanımlar elde etti - MURAT YALÇINTAŞ (İTO BAŞKANI): Hükümet ekonomik politikalar açısından oldukça başarılı bir dönemi geride bıraktı. İşdünyası için ekonomik ve siyasi istikrar çok önemli. Türk ekonomisi 2001 yılından bu yana çok ciddi kazanımlar elde etti.
Tek partili hükümet büyük fayda sağladı - ABDÜLKADİR KONUKOĞLU (SANKO HOLDİNG BAŞKANI): Ekonomi yönünden hükümeti çok başarılı buluyorum. Enflasyonun düşmesi ve döviz rezervlerinin bu kadar artmış olması çok iyi gelişmeler. Tek parti hükümetinin gelecekte de devam etmesi gerekiyor.
Mali disiplinle ilgili adımlar atıldı-SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU (İHKİB BAŞKANI): Ak Parti Hükümeti iktidara geldiği dönemden bu yana mali disiplin konusunda olumlu adımlar attı. Enflasyonun düşürülmesi ve büyüme hızı rakamları da bu süreç içerisinde son derece olumlu.
Bütçe disiplinine sadık kalındı - AYKUT DEMİRAY (TÜRKİYE İŞ BANKASI): AKP iktidarı Güçlü Ekonomiye Geçiş programının uygulanmasında önemli bir başarı göstermiştir. Bütçe disipline sadık kalmışlardır. Tabii bu başarıda iktirdarda tek parti olmasının büyük rolü var.
Performans tek kelimeyle etkileyici - MEHMET ŞİMŞEK (MERRILL LYNCH): Hükümetin 5 yıllık süreçteki performansını tek kelimeyle epey etkileyici buluyorum. Bu performans tek parti hükümetinin getirdiği büyük bir avantaj. Bu süreçte global şartların da pozitif olması önemli olan bir etken.
Siyasi istikrar vazgeçilmez konu - TUNCAY ÖZİLHAN (ANADOLU GRUBU BAŞKANI): Ben genelde hükümetin ekonomi politikalarını son derece başarılı buluyorum. Hedeflerin tutturulduğunu görüyoruz. Cari açık bir sıkıntı ama bütçe disiplinine uyuldu. İş dünyası için siyasi istikrar vazgeçilmez.
IMF ile uyumlu bir çalışma sağlandı - TUĞRUL BELLİ (TURKISH BANK): Son 5 yıl içerisinde büyüme, enflasyon konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmiş gözüküyor. Hem programı eski hükümetten devraldıkları programa sadık kalmaları, hem IMF ile uyumlu çalışmalarının önemli etkisi oldu.
Karar almada çok önemli bir dönem - METİN AYIŞIK (TSPAKB BAŞKANI)
Ekonomide son dönemde gerçekten önemli bir başarı ve istikrar sağlandı. İstikrarda muhakkak tek parti iktidarının önemli bir etkisi var. Tek parti dönemi kararların alınması ve uyum açısından çok daha önemli bir dönem oldu.
(FAZLA SÖZE NE HACET.İŞİN UZMANLARI,EKONOMİNİN UZMANLARI KONUŞUYOR)
S.ALEYKÜM
Allah'ınızı severseniz 200 milyar dolar dış borcumuz 400 milyar dolara çıktı. Yazmışsınız bir de IMF ye olan borçlarımız eridi diye.
şu şekilde düşünelim. dibi delik olan bir kabı kaynak etmek mümkün değildir. siz o deliği suyu boşaltmadan kapatamazsınız. ilk su boşalacak ki siz o deliği kapata bilesiniz. o delik kapandımı artık bu kapta su tutmak çok kolaylaşır. akpde bunu yapıyor. delikleri sıvamak için ilk suyu boşaltıyor. içteki delikleri yani borçları kapatıyor, halkın cebine para sokuyor. bunlar düzeldimi dış borçlar kapanacak yani bu kap dolacak...
S.ALEYKÜM
Allah'ınızı severseniz 200 milyar dolar dış borcumuz 400 milyar dolara çıktı. Yazmışsınız bir de IMF ye olan borçlarımız eridi diye.
400 milyar dolar dıs borc devletin dıs borcu değil bunun içinde özel sektörün borclarıda var.
Ve bu borclar yatırım amaclı ithal edilen makina techizatlarıdır..ve buda borcların % 52 ini olusturur..
Anlamayan var mı?
S.ALEYKÜM
neredende uyduruyorsunuz bu kadar yalanı hayretler içerisindeyim!
Chp hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 30 milyon metre kare
Anap dsp mhp hükümeti zamanında satılan toprak miktarı 9.7 milyon(genellikle gap cevresi)
Ak parti hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 10.5 milyon(cogunlukla Sahil kıyıları)
Eger talan edilen kurulasları satmak ihanetse evet biz ihanet ettik..
ewet Her yıl trilyonlarca zarar eden kitleri sattık,rüşvetin iltimasın adam kayırmanın dolandırıcılıgın,yolsuzlugun alıp basını gittiği yerleri sattık..
Sevgili gül bahcesi saadetçisin sanırım?sorarım sana erbakan hoca 97 de telekomu satmak için meclise yasa tasarısı vermedi mi?
S.ALEYKÜM
kaynak gösteriniz lütfen.dış borcun arttığını biliyorum ama özel sektörün borçları da bu rakama dahil.bu yüzden,olayın tam olarak aydınlanması için kaynak göstermeniz gerekiyor.öyle dandik gazetelerden değil,resmi kuruluşların sitelerinden kaynak gösterin
S.ALEYKÜM
400 milyar dolar dıs borc devletin dıs borcu değil bunun içinde özel sektörün borclarıda var.
Ve bu borclar yatırım amaclı ithal edilen makina techizatlarıdır..ve buda borcların % 52 ini olusturur..
Anlamayan var mı?
Anlamayan var mı?
[/quote]
Demekki bu durumdan sunu anlıyoruz..
YAni ihracatın 36 milyardan 100 milyara cıkması milli gelirin 180 milyardan 400 milyara cıkması kişi basına milli gelirin 2500 lerden 5500 lere cıkması bunu gösteriyor..yani yatırmlar tarihin en yüksek seviyesindedir..
kamu borc yükünü % 93 lerden % 60.7 e gerilemesi vs vs..
Farkındamısınız artık böyle önemli ihracatlar bile vs vs ile anlatılıyor...
YANİ NEYMİŞŞŞŞ
NERDENNNNN NEREYEEEEEE..
Haydi TÜRKİYE Durmak yok yola devam....
Chp hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 30 milyon metre kare
Anap dsp mhp hükümeti zamanında satılan toprak miktarı 9.7 milyon(genellikle gap cevresi)
Ak parti hükümetleri zamanında satılan toprak miktarı 10.5 milyon(cogunlukla Sahil kıyıları)
Eger talan edilen kurulasları satmak ihanetse evet biz ihanet ettik..
ewet Her yıl trilyonlarca zarar eden kitleri sattık,rüşvetin iltimasın adam kayırmanın dolandırıcılıgın,yolsuzlugun alıp basını gittiği yerleri sattık..
Sevgili gül bahcesi saadetçisin sanırım?sorarım sana erbakan hoca 97 de telekomu satmak için meclise yasa tasarısı vermedi mi?
teşekkürler dostum.bakın bakalım kim daha çok satmış.ayrıca,ak parti zamanında rekor fiyata özelleştirmeler yapıldı.metrekare başına,diğerlerinden kat kat fazla para aldı özelleştirmeden
Diyorum ya cok sükür cevabını veremeyeceiğimiz bir partimiz yok..
Tüm yönetim kadrosundan Allah razı olsun..
Ömer_Furkan
07-12-2007, 16:43
BU YAZDIKLARINII KOCAMAN Bİ KAĞIDA YAZIP SEÇİM GÜNÜ SANDIKLARIN YANINA KOYMAKK LAZIMM İNSANLAR OY ATARKEN GÖRSÜNN SONRADAN PİŞMAN OLMASINNNN..İNANIN BANA KİMSENİN AK PARTİNİN NELER YAPTIĞINI BİLMİYOR TÜRKİYE İÇİNNN
CHPnin de bir Karnesi var ama bu karne büyüme karnesi değil Deniz Baykalın enerji bakanlığı yaptığı günlerdeki ihtiyaca göre mazot satma karnesi (yani mazotu sınırlı satma):D (Tayyip Erdoğan Antalya Mitinginde Belirtti)
O karneye bide Ekmek karnesi eklendi onuda gösterdiler ;D ;D ;D
bazı arkadaşlar burda deniz baykalı övüyorlar ama para aldığı iddası belgerliyle kanıtlandı şuana kadar bizim saın başbakanımızada böle iftiralar atıldı ama hepsini belgelerle çökertti çıksın deniz baykal da çökertsin yada onu savunan arkadaş ;D ;D
ta kendisi!
07-16-2007, 02:41
Buna Allah gözünü doyursun denir başka da bişey diyemiycem pes yani!
universite mezunuyum.. işsizim.. Baba parasıyla geçiniyorum.. Saolsun emekli maaşı var.. Fakat toplam 6 kişilik aile olmamıza ragmen toplam kazandıgımız para 6 kişi tarafından yılda 7 bin dolar anca.. Kişi başına 1.200 dolar anca..
Nasıl 5.500 anlamadım.. ???
Her tarafta iş var git calıs...Sen yat yat eee işsizim..
Yahu işyerinde adam calıstırmak içiğn 2 ay adam aradım.
Yoooo biz devletten baska yerde calısmayız değil mi?
Mantık hep aynı ya..
pessimisticidea
07-16-2007, 11:48
demekki anlamak istemeyene sabahtan akşama anlatsan anlamaz önyargısını terketmediqçe...
Türkiye'nin dış borcu kamu net borç stokunun 2006 sonu itibarıyla 183 milyar dolardır.Önceden biraz daha azdı fakat milli gelire oranladığımız zaman işler değişiyor.Ak parti göreve geldiğinde borcun milli gelire oranı yüzde 78.4, bugün ise yüzde 45'tir.
Yani başbakanımızın tabiri ile 100 liranın 78 ini borç olarak öderken şuanda 100 liranın 45 ini borç olarak ödüyoruz.Fark bu...
Yilmaz67
07-17-2007, 01:33
Arkadaslar türkiyenin büyüdügüne dikkat cekmisinizde iyi güzelde milli gelir kisi basina 4ooo dolara cikmis diyorsunuz da nerde bu para niye milletin gecinemiyor. Memur 500 ytl maas aliyor 400 ü kiraya gidiyor geriye kalan parayla gecinemiyor. Evet belki bu rakamlar kagit üzerinde dogrudur ama pratikte de yanilticidir. Türkiye de maalesef 26 kisinin malvarligi 70 milyondakilerden fazla. Cünkü bu paralar toplaniyor türkiye halkinin nüfüsuyla bölünüyor bu da milli gelir oluyor. Neden bu kadar yüksek cikiyor cünkü bu 26 kisinin malvarligi yüzünden cikiyor. Ayrica toplam milli gelir 400 milyar dolardir. Ama yarisi faiz ödemesi dolasiyla disari gidiyor. geri klaln para yetmiyor. Öyleyse imf den tekrar borc aliniyor ve gelecek sene daha cok faiz ödeniyor ve böylrcebir batakliga dogru sürükleniyoruz. Allah muhafaza buyursun böyle giderse bir gün milli gelir faize de yetmiyecek ve o zaman iste ekonomik bir kriz kacinilmazdir. Hükümet bir an evvel bu borclanmayi durdurmalidir. Iste bu yüzden ben imf ye karsiyim. Ve hükümetin ekonomi konusunda sinifta kaldigini söyleyebilirim.
Necip Fazil
07-17-2007, 01:44
Arkadaslar türkiyenin büyüdügüne dikkat cekmisinizde iyi güzelde milli gelir kisi basina 4ooo dolara cikmis diyorsunuz da nerde bu para niye milletin gecinemiyor. Memur 500 ytl maas aliyor 400 ü kiraya gidiyor geriye kalan parayla gecinemiyor. Evet belki bu rakamlar kagit üzerinde dogrudur ama pratikte de yanilticidir. Türkiye de maalesef 26 kisinin malvarligi 70 milyondakilerden fazla. Cünkü bu paralar toplaniyor türkiye halkinin nüfüsuyla bölünüyor bu da milli gelir oluyor. Neden bu kadar yüksek cikiyor cünkü bu 26 kisinin malvarligi yüzünden cikiyor. Ayrica toplam milli gelir 400 milyar dolardir. Ama yarisi faiz ödemesi dolasiyla disari gidiyor. geri klaln para yetmiyor. Öyleyse imf den tekrar borc aliniyor ve gelecek sene daha cok faiz ödeniyor ve böylrcebir batakliga dogru sürükleniyoruz. Allah muhafaza buyursun böyle giderse bir gün milli gelir faize de yetmiyecek ve o zaman iste ekonomik bir kriz kacinilmazdir. Hükümet bir an evvel bu borclanmayi durdurmalidir. Iste bu yüzden ben imf ye karsiyim. Ve hükümetin ekonomi konusunda sinifta kaldigini söyleyebilirim.
Azizim, hangi memur 500 ytl maaş alıyor acaba ? Hiç bir memurumuz askari ücret ile maaş almıyor, sizin verdiğiniz bu rakamı, icraatlarını beğenmediğiniz Hükümet askeri ücret yaptı.
Şimdi biz bankalar fona devredilirken, memur maaşlarının ödenmesi için ımf den borç istenirken felaha doğru çıkıyordukta, şimdi bataklığa sürükleniyoruz öyle mi?
Mevla böyle güzel bataklıklardan bu milleti ayırmasın.
VesseLam
Necip Fazil
07-17-2007, 01:59
kardeşim siz TÜRKİYE'nin ne kadar borcu olduğunu biliyormusun?tam millet vekili sayısı kadar 367 milyar usd
Bak efendi , Edeb'ten mahrum kalma Ekonomi dersen cebaını veririz , ama ithamda bulunmanıza izin verilmeyecektir. İlk ve son uyarı.
VesseLam
Yilmaz67
07-17-2007, 02:00
Azizim, hangi memur 500 ytl maaş alıyor acaba ? Hiç bir memurumuz askari ücret ile maaş almıyor, sizin verdiğiniz bu rakamı, icraatlarını beğenmediğiniz Hükümet askeri ücret yaptı.
Şimdi biz bankalar fona devredilirken, memur maaşlarının ödenmesi için ımf den borç istenirken felaha doğru çıkıyordukta, şimdi bataklığa sürükleniyoruz öyle mi?
VesseLam
Kardesim neden borc aliyorsun ki Imfden Sen ekonomiyi imfye teslim etmissin oda sana istedigini yaptiriyor. Vazgec su imfden kendi politikani üret milli kaynaklarini kullan ne bu yavv bütün fabrikalar satildi. Bu imfden bize hyair gelmez ki bu 50 yildirtoparlanmayasimizin sebebi imf. Ayrica asgari ücret 395 lira iken basbakan cikti asgari ücret 550 lira olmasi lazim desi. Imf yok öyle dedi ve asgari ücrete 15 liralik zam yapildi. Memur maasi hususunda git memura kendin sor neler cekitigini. Hükümet diyor ki ben size yüzde 3.5 veremem ancak yüzde 3 veririm diyor. Yüzde 0.5 i xok görüyor. Yapsana bi yüzde 50 zam. Niye yapamiyorsun cünküimf engelliyor.
Necip Fazil
07-17-2007, 02:07
VesseLam
Kardesim neden borc aliyorsun ki Imfden Sen ekonomiyi imfye teslim etmissin oda sana istedigini yaptiriyor. Vazgec su imfden kendi politikani üret milli kaynaklarini kullan ne bu yavv bütün fabrikalar satildi. Bu imfden bize hyair gelmez ki bu 50 yildirtoparlanmayasimizin sebebi imf. Ayrica asgari ücret 395 lira iken basbakan cikti asgari ücret 550 lira olmasi lazim desi. Imf yok öyle dedi ve asgari ücrete 15 liralik zam yapildi. Memur maasi hususunda git memura kendin sor neler cekitigini. Hükümet diyor ki ben size yüzde 3.5 veremem ancak yüzde 3 veririm diyor. Yüzde 0.5 i xok görüyor. Yapsana bi yüzde 50 zam. Niye yapamiyorsun cünküimf engelliyor.
Nerden verecek o yüze 50 yi Azizim ? Kasandaki para belli, zamanındakilerin yaptığı gibi bol keseden atıp, sonra devleti uçuruma mı sürüklesin ?
Bak Azizim , şuan imf ye borçları sıfırlayacak konumdayız, ama parayı ucuza almak varken, neden bura ile kapıyı kapatalım ? Bakın dünyanın en zengin ülkeleri en çok borçlu olan ülkelerdir. Eğer sizin geliriniz giderinizin üstünde ise, bu borçların size bir sıkıntısı olmaz.
VesseLam
Yilmaz67
07-17-2007, 02:16
VesseLam
Nerden verecek o yüze 50 yi Azizim ? Kasandaki para belli, zamanındakilerin yaptığı gibi bol keseden atıp, sonra devleti uçuruma mı sürüklesin ?
Bak Azizim , şuan imf ye borçları sıfırlayacak konumdayız, ama parayı ucuza almak varken, neden bura ile kapıyı kapatalım ? Bakın dünyanın en zengin ülkeleri en çok borçlu olan ülkelerdir. Eğer sizin geliriniz giderinizin üstünde ise, bu borçların size bir sıkıntısı olmaz.
VesseLam
Bak kardesim kendince hakli olabilirsin ama önümüzde bir refahyol örnegi var. Ve bu refahyol hükümetinde bakan olan simdiki bakanlar var. Ne yapti o hükümet imfyle anlasma yapmadi kendi imkanlariyla kalkinmaya calisti. Ne yapti gelir gelmez iki günlük hükümet memur maasini yüzde 50 artirdi. Imf yeborcumuz borc ödecegiz dedi. Ve böylelikle borclanmadi ve faiz ödemekten ülkeyi kurtardi. Ve faize ödemedigi parayi gitti bütceye ilave etti. Ve böylelikle türkiye tarihinin su ana dek tek denk bütceyi yapti. Ve asgariye olsun bag kura olsun memura olsun cok büyük zamlar yapti. Ve bir sene is basinda olmasina ragmen issizlik azalmasi konusunda cumhuriyet tarihinin en iyihükümeti. Karsimizda bir örnek var neden bu yoldan gidilmiyor.
Necip Fazil
07-17-2007, 02:26
Her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli, ve her zamanın bir koşu vardır Azizim.
Zaman bunu gerektirdiği için bu yol izleniyor. Her partinin kendine göre faklı icraat şekilleri olabilir, sizde hangisi beyeniyorsanız ona göre oy verirsiniz değil mi?
VesseLam
ya bırakın bu işleri erbakan hocanın devri bitti. doğru bi zaman bende onunla çalıştım ama ileriyi görmek için AK PARTİ diyorum
:'(sadece size şunu söylemek istiyorum akp li kardeşlerim bu oyuna alet olmayın sizler biriler tarafından yönlendiriliyorsunuz. erbakan hocamın neler söylediğini dikkatli bir şekilde dinlerseniz gerçekleri göreceksiniz.
Al işte al birini vur ötekine.Tartışacaksan tartış.Biz doğruları senden öğrenecek değiliz.Çıkarın at gözlüklerinide bi bakın ülkeye.Yeter artık korkunun ecele faydası yok.Ayrıca burdan size oy çıkmaz.
Diyorum ki bu adamlarla tartısmayın..
Bunların ögrenme anlama gibi bi dertleri yok..
Provakatör cogu..
Bende asgari ücret alıyorum azcıkta bizi görseler iyi olur inşallah.
Hasan ERBEK
07-18-2007, 20:46
sevgili mehmet kardeşim.cepe girmiyor diyorsun.
1.çocuğuna kitap parası derdin yok.paran cebinde.
2.sağlıkta büyük bi reform oldu.artık ücretmiş,özel devlet ayırımı imiş yok.paran cebinde.
3.maddi durumun yoksa çocuğuna aylık harçlık verildi.paran cebinde
4.maddi durum yoksa kömür verildi paran cebinde.
5.dar gelirli isen kira öder gibi ev sahibi oldun.paran cebinde.
son olarak tilki ile aslan kıssasını bilirsiniz.muhtaç olup başkasından bekleyeceğine,aslan ol başkası senden beklesin ;) aeo
www.akicraatlar.com dan bakabilirsiniz isterseniz arkadşlar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.