fatih kısaparmak balon baskılı balon Aponun eski avukatı soruyor :DTP kapatılırsa ne olur ? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aponun eski avukatı soruyor :DTP kapatılırsa ne olur ?

Meftun
11-12-2007, 22:21
Bir dönem terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığı yapan DTP milletvekili Hasip Kaplan'dan gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

DTP kapatılırsa bölgeye dindarlık hakim olur

Vakit Gazetesi'nin haberine göre Hasip Kaplan, DTP'nin laiklik konusunda bir sigorta olduğunu ve kendilerinin olmadığında Güneydoğu'da şeriatin öne çıkacağını iddia etti. Kaplan DTP'nin kapatılması ve etkisizleştirilmesi durumunda bölgede dindarlığın hakim olacağını da ifade etti.

Öcalan'ın laiklik konusundaki görüşlerinin belli olduğunu da belirten Kaplan bu görüşlerin Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesiyle ve cari uygulamalarıyla örtüştüğü ifade ederek hem laikliğin hem de sosyal devletin teminatı olduğunu da söyledi.

Kaplan başörtüsünün serbest bırakılmasına karşı olduklarını da belirterek şunları söyledi: "21 yüzyılda bunlarla mı uğraşacağız? Bunların dayanağı istismardır. Bakın anayasa hazırlıyorlar bunu da serbest bırakmak isteyecekler. Türban simge olarak kullanılmamalıdır. Başörtülü savcı, avukat olmaz. Başörtülü hakim olamaz. diye iddialarını sürdürdü.

VAKİT

ümitli_bekleyis
11-12-2007, 22:24
Komik insanmış :D başka da birşey demiyorum >:(

Meftun
11-12-2007, 22:26

insan?! komik bir mahlukat yaratılmış işte ibreti alem olsun diye...

ümitli_bekleyis
11-12-2007, 22:30

insan?! komik bir mahlukat yaratılmış işte ibreti alem olsun diye...

evet .Sinir sistemimizi denesin diye!!! Çok şükür sabırlı ve kararlıyız !!!

Yâren
11-12-2007, 22:32
amaç belli.. malum kesime dalkavukluk

loneliness
11-12-2007, 22:36
Ne fark edecek dtp kaç yıllık parti ki zaten... Dtp denilen parti 3 yılda bir isim değiştiren bir parti değil mi.. EE bugün kapatıp ne olacak.. Yarın Yine açılacaklar.. >:( >:( >:( >:(

Şimdide dindarlığı ön plana atıyorlar... peh.. yakında Cehape gibi laiklik ayaklarına da yataarlar.. >:( >:( >:( >:(