Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'ü hakaret etmeden eleştirmek kanunen yasak mı?
Geçtiğimiz günlerde bir profösörün davası aklıllara şu soruyu getirdi.
Biliyorsunuz Atatürk'e hakaret etmek yasak.
Sadece Atatürk'e değil normal vatandaşlara da hakaret etmek yasak.
Kanunda suç bunun belli bir suçu var.
Oysa eleştiri serbest insanlar görüşlerini hakaret etmeden bildirebilirler.
Peki Atatürk'ü hakaret etmeden eleştirmek kanunen yasak mı? Bence tartışılması gereken şey bu.
Sizce Atatürk'e hakaret etmeden eleştirmek suç mu?
ceyhanli
02-18-2008, 01:25
sende bi numara var ama hayırlısı bakalım...
YavuzSultanSelim
02-18-2008, 01:26
ilk önce eleştirmenin doğru tanımını bilmen lazım.
Eleştiri iki yönlüdür ;
1. Olumlu ve yapıcı eleştiri
2. Olumsuz ve yıkıcı eleştiri
ilk önce eleştirmenin doğru tanımını bilmen lazım.
Eleştiri iki yönlüdür ;
1. Olumlu ve yapıcı eleştiri
2. Olumsuz ve yıkıcı eleştiri
ya ben senin düşünceni nereden bilebilirimki
nasıl bir eleştiri yapasın benim buradaki kastım ATA mızı hakaret etmeden yaptığı işler konusunda naısl eleştirebiliriz işleri doğrumu yanlışı varmı hangi konuda haklı haksz v.s
numara derken
matamatik dersi ermiyomki
benim tek numaram cep numaram
ben yorumunu ve fikrini sordum sadce
ceyhanli
02-18-2008, 01:32
ATA'yı koruma kanunu var git o kanunu incele ordan daha detaylı bilgiler alırsın. biz kanunlara uyarız.
ceyhanli
02-18-2008, 01:36
numara derken
matamatik dersi ermiyomki
benim tek numaram cep numaram
ben yorumunu ve fikrini sordum sadce
çok merak eden insanların altından her zaman bi numara çıkmıştır sen anladın onun ne numarası olduğunu. seni nie ilgilendiriyoki insanların ATA'yı eleştirmelerinin suç olup olmadığı ne yapacan. amacın ne. "birisi bişey söylesinde ben hem bu forumu hemde o söyleyen kişiyi fişletim" diyemi düşünüyosun. senin sorunun cevabı kanunlarda çok güzel açıklanmıştır. geçenlerdede prof'un biri bu yüzden yargılanmıştı galiba olayı tam hatırlamıyorum. git kanunlara bak. gerçekten bu forumu takip eden yönetici yokmu hiç böle saçma sapan şeylere neden izin veriliyor.
neyse senle fikir aliş varişi sürmez tartişmaya gider
bende biliyorum bir yelerde var oldğunu ben bir konu açtim var ise yorumunu beklerim okumadan yazımı yazıyorsunuz anlamıyorum yada yapacak yorum mu yok anlamıyorum
soru basit sence atamızı yaptığı konulardan dolayı hakarete dayanmadan eleştirme hakkına sahipmiyiz bunun yasa kanunla ne ilgisi var kardeş uyanıksın deilmi
geçenlerde bir prof sende okumussun yargılandığını söylüyon sence bu yargılama haklımı haksızmı onu soruyom
ayrıca şunuda kafana sok benim bu forumda ne olduğumu yöneticiler biliyor sen canını sıkma
ve karalama yapar iken dikkat et
ceyhanli
02-18-2008, 01:41
bak suçmu demişsin suçuda kanunlar belirler biz hukukçu deiliz. kanunun doğruluğunu yada yanlışlığını tartışalım bunun yeri meclisdir bu tür meseleler meclisde tartışılır meclis karar verir. senin sorduğun suç meselesi içinde sanırım ceza kanunda maddeler olması lazım git avukatlarla tartış onlara sor. meclise git vekillere söle ama buradaki insanlar kanunlara uyarlar kanun belirlemezler. böyle bir kanunun tartışılmasıda bize fayda değil zarar verir. çünkü biz kanun koyucu değil kanunlara uyan konumdayız. doğrulunu yanlışlığını tartışmayız uyarız. ATA'mızın yaptığı işlere gelince onun yaptığı işleri tarih değerlendirmiş hükmünü vermiş ve ATA'mızda tarihteki o güzel yerini almıştır. bizde onun gösterdiği ilke ve inkilaplar doğrultusunda ilerleriz.
ceyhanli
02-18-2008, 01:43
ayrıca şunuda kafana sok benim bu forumda ne olduğumu yöneticiler biliyor sen canını sıkma
ve karalama yapar iken dikkat et
senin neyini karalayacam ben sen kimsinde seni karalayacam. yöneticilier seni biliyosa bu saçma sapan tartışma konularına bi sınırlama getirseler çok ii olacak. insanları rahatsız ediyorsun. önceki açtığın tüm konularda tepki aldın insanlar rahatsız oldu ve bundada tepki alıyorsun. yada yoksa ilginçlikler yaparak ilgi çekmeyemi çalışıyorsun.
yok yok senin anlama potansiyende bir sorun var
bunu hakaret anlar sın sen şimdi
en iyisi sen anlamadığın konulara yorum yazma tamam
ben şimdi sana desemki baş örtüü yasağını tartışalım şimdi kalkıp sen bana bu kanunen yasak taktırmayalım takanlar suçmu işliyor diyeceksin
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.