fatih kısaparmak balon baskılı balon Başbakan 'Evet' Mitinglerine Bingöl'den Başladı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan 'Evet' Mitinglerine Bingöl'den Başladı

Cihannur
07-24-2010, 18:18
Başbakan 'Evet' mitinglerine Bingöl'den başladı

http://img168.imageshack.us/img168/831/receptayyiperdogan.jpg (http://img168.imageshack.us/i/receptayyiperdogan.jpg/)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı muhalefet partilerinin Anayasa değişikliklerine ilişkin tavrını eleştirerek, ''Aylardır Anayasa değişikliklerine neden 'hayır' dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf bulmaya çalışıyorlar'' dedi.

Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumla ilgili ilk mitingini Bingöl'de yaptı. Erdoğan, Bingöl PTT Kavşağındaki mitingde, ''Siz bunların milletin hayrına olan herhangi bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Siz bunların milletin derdine derman olacak herhangi bir çözümde buluştuklarını gördünüz mü? Hayır. Göremezsiniz'' diye konuştu.

''Bunlar dikkat edin milletimizin hayrına olan hiçbir konuda bir araya gelmezler. Sadece 'hayır' oyu vermek için bir araya geliyorlar'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunlar ileri demokrasiye 'hayır' diyor. Demokratikleşmeye 'hayır' diyor. Özgürlüğe 'hayır' diyor. Çocuk haklarına 'hayır' diyor. Bunlar, milletin projesine 'hayır' diyor. Darbe anayasasına 'evet' diyor. Olay budur. Bunlar hukukun üstünlüğüne 'hayır' diyor ama üstünlerin hukukuna 'evet' diyor. Burada ittifak ediyorlar. Bunlar çetelerle mücadeleye 'hayır' diyor. Gizli ya da açık şekilde çetelerin avukatlığını yapıyorlar. Bunlar hizmete baktığınız zaman 'hayır' diyorlar. Büyük Türkiye'ye 'hayır' diyorlar. Türkiye'nin kalkınmasına, ilerlemesine, itibarının artmasına, güçlenmesine 'hayır' diyorlar.

Bunlar, statükonun, vesayetçi anlayışın devamı için aynı noktada buluşuyorlar. Aynı safta AK Parti'yi taşa tutuyorlar. Bu partilere önceki dönemlerde destek veren kardeşlerimizin bu birliktelikten, bu tablodan rahatsızlık duyduğunu biliyorlar. Aylardır Anayasa değişikliklerine neden 'hayır' dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf bulmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar milleti tatmin edecek, bırakın milleti kendi arkadaşlarını tatmin edecek, kendilerini tatmin edecek tek bir gerekçe bile üretebilmiş değiller.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanununun 35. maddesiyle ilgili olarak, ''Bir komisyon kuralım meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım. Komisyon çalışsın, gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız'' dedi.

Erdoğan, Bingöl'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, alana geç gelişinden dolayı vatandaşlara, ''Geciktim, güneşin altında sizleri tuttum. Hakkınızı bundan dolayı bu kardeşinize helal edin'' diye hitap etti.

''Sizler en güzel cevabı verdiniz. 12 Eylül'de sandık önüne konduğunda benim aziz milletim, sevgili milletim, altını çiziyorum, hukuk kaçkınlarına, Meclis kaçkınlarına, demokrasi kaçkınlarına en güzel cevabı verecek'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Hiç endişeniz olmasın, bunlar 30 yıldır 12 Eylül'den hep şikâyet ediyorlar, 12 Eylül yasalarından, kurumlarından, Anayasa'dan şikayet ediyorlar. Çok ilginçtir, bir yandan şikâyet ediyor, öbür yandan 12 Eylül benzeri müdahalelere alkış tutuyor, hatta 'ordu göreve' pankartlarına sessiz kalıyorlar. Bir yandan '12 Eylül mağduruyuz' diyorlar, öte yandan 12 Eylül öncesi ülkeyi kan gölüne çeviren çetelerin uzantılarıyla yaptığımız mücadeleyi engellemeye çalışıyorlar.

Bir yandan '12 Eylül'de çile çektik' diyorlar, öbür yandan, 12 Eylül Anayasasının değişmesine 'evet' diyemiyorlar. 12 Eylül ile yüzleşemeyenler, 12 Eylül Anayasasının değişmesine 'evet' diyemeyenler, şimdi TSK İç Hizmet Kanununun 35. maddesini hatırladılar. Doğrusu bu uyanış gerçekten bizi çok memnun etti. Demek arada sırada bir uyanma emaresi oluyor.''

-''BUNU HALLEDELİM''-

Böyle önemli bir konuda halkta ciddi bir beklenti oluştuğunu gördüğünü de dile getiren Erdoğan, ''Ana muhalefet partisine diyorum ki; buyurun bunda samimi misiniz? Akşam başka, sabah başka olmayacak değil mi? Çünkü her zaman yaptıkları bu. Akşam yatarken başka, sabah kalkarken başka'' dedi.

Bu konuda TBMM'de bir komisyon kurulması önerisinde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bir komisyon kuralım meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım. Komisyon çalışsın, gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Biz hazırız siz hazır mısınız?

Ama ana muhalefet ne diyor biliyor musunuz? 'İktidar partisinin sayısı buna yeterli' diyor. Hani uzlaşma istiyordun? Öyle konular var ki uzlaşma gerektirir. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan, 'bunu iktidar partisi yapar' diyorsan, o zaman senin aklına ihtiyacım yok. Vakti geldiği zaman biz onu yaparız. Kalkıp akılları karıştırma. Şimdi önümüzde bizim ne var? Anayasa değişikliği. Anayasa değişikliği var şimdi gel bunu konuşuyoruz. Bunu halledelim.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin meydanlarda anayasa konuşmadığını, başka şeyler konuştuğunu belirterek, ''Recep Tayyip Erdoğan'ın adı neymiş? Ya benim adımı sen ne yapacaksın? Benim adımı benim halkım iyi biliyor. Milletim gayet iyi biliyor. Sen bilsen ne yazar, bilmesen ne yazar'' dedi.

Erdoğan, Bingöl'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, muhalefetin meydanlarda anayasadan bahsetmediğini belirterek şunları söyledi:

''Başka şeyler konuşuyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın adı neymiş? Ya benim adımı sen ne yapacaksın? Benim adımı benim halkım iyi biliyor. Milletim gayet iyi biliyor. Sen bilsen ne yazar, bilmesen ne yazar. Hiç önemli değil. Milletimizle beraberiz. Bizim iktidarımız, milletimizin iktidarıdır. Bu partinin rotasını millet çizmiştir ve bu yolculuğu da böyle sürdürüyor. Biliyorsunuz, bir genel başkan çıkıp bir düşünce ortaya atar da aynı partinin milletvekili çıkıp genel başkanı için 'bu kişisel görüştür' der mi, ya da kendisi yanlış anlaşıldığını söyleyebiliyor. Bunlar da oluyor zaman zaman. Tekliflerinin arkasında duracaklarsa ilgili arkadaşlarıma talimatı verdim ve gerekli çalışmayı her zaman yapmaya biz hazırız. Ama şu anda bizim tek işimiz var. 12 Eylül darbe anayasasını değiştirip, milletin anayasasını getirmek. Olay bu.''

Duygulu olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, kararlı bir şekilde bu yolculuğu devam ettirdiklerini ve ettireceklerini belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bingöllülere yönelik sevgimi, muhabbetimi sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bu benim Bingöl'e Başbakan olarak yedinci gelişim. Bunları hiç burada gördünüz mü? Geldiler mi? Halinizi, hatırınızı sordular mı? Derdinizi dinlediler mi? Gelmezler. Çünkü bunlar Anayasa Mahkemesi'ne gitmekten, millet iradesini Anayasa Mahkemesi'ne taşımaktan millete gitmeye fırsat bulamıyorlar. Bunlar iftira üretmekten, hakaret üretmekten, sövmekten başka şey bilmezler. Ama bu kardeşiniz bunların hakaretlerine, sövmelerine hiçbir zaman o dille cevap vermeyecek. Bunu biliniz. Çünkü bizi milletimiz terbiye etti. Biz milletimizin o yüksek ahlâk değerleriyle hareket ediyoruz. Milletimize layık olmaya çalışıyoruz. Fakat eğer olur ha buraya gelirlerse onları alın bir Karlıova'ya götürün. Orada da güneşin o muhteşem doğuşunu bir seyretsinler. Belki ufukları açılır; belki zihinleri açılır da Türkiye'nin yeni bir anayasa ile aydınlanmasına belki onlar da 'evet' derler.''

Zaman 24.07.2010

Mavera
07-24-2010, 21:55
arkadaslar neden bingöl biliyor musunuz?.. cünkü bingöl 12 eylül anayasasina en fazla hayir diyen ilimizdir..

Fırat
07-24-2010, 22:29
Yerinde tercih olmuş ilk bingölün olması.. Yine üstüne düşeni layıkıyla yapacaktır. Baskı altında onay vermeyen insanlar. Rahatlıkta rahatlıkla evet diyecektir. Mardin, bingöl, elazığ gibi diyarbakırda yakasını inşallah pkk iletinden kurtaracaktır. Baskıya rağmen evet..

Cihannur
07-24-2010, 22:30
arkadaslar neden bingöl biliyor musunuz?.. cünkü bingöl 12 eylül anayasasina en fazla hayir diyen ilimizdir..

12 Eylül 1980 Askerî Darbesinin anayasası olan 1982 Anayasasına en fazla Hayır oyu veren ilimiz Cesur Bingöl'den bir rekor daha bekliyoruz. Bingöllü kardeşlerimiz 12 Eylül 2010 Referandumunda rekor oranda Evet oyu kullanarak referandumun sonucunda en fazla Evet oyu veren ilimizin Bingöl olmasını sağlarlar inşaallah.

EpiVaTeS
07-24-2010, 22:32
Bingölde yüzde 70 aralığında evet bekliyorum...

Mavera
07-24-2010, 22:33
ben dogudan acikcasi yüzde 80 bekliyorum..

ALmi´
07-24-2010, 22:34
Özellikle de D.bakıra geleceği günü iple çekiyorum. Katılım nasıl olur çok merak ediyorum.

Cihannur
07-24-2010, 22:35
Bingölde yüzde 70 aralığında evet bekliyorum...

Bingöl'den en az % 90 Evet çıkacaktır inşaallah.

Fırat
07-24-2010, 22:35
Daha yüksek çıkacaktır. Nurcuları çok önceden orda aktifler. Halkın % 90 ne pkk nede siyasi kolu bdp yi destekliyor. İl halkı ayrıca Ana dil gibi kavramları asla sorun etmiyor. Çok değişik bir halk. Diyarbakırdaki imamlarında yüzde atmışı da bingöllü..

Mavera
07-24-2010, 22:39
evet bingölde yüzde 90 cikacakdir ak parti secimlerdede cok yüksek oranda oy almistir.. o geri kalan yüzde 10 kesimde alevi kesimdir yani bingölde azimsanmayacak alevi kitle vardir..

Cihannur
07-24-2010, 22:44
evet bingölde yüzde 90 cikacakdir ak parti secimlerdede cok yüksek oranda oy almistir.. o geri kalan yüzde 10 kesimde alevi kesimdir yani bingölde azimsanmayacak alevi kitle vardir..

Bingöl'den % 90'larda Evet oyu çıkarsak bizim için yeterlidir.