Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtüsü konusunda ülkücülerin ölçüsü
cCc-kozenir-cCc
04-01-2008, 08:55
Bugün içinde bulunduğumuz çağ itibariyle dünya milletleri içerisinde en güçlü milletlerden biride Türk Milletidir hiç kuşkusuz.
Güçlüdür ve çağdaş bir ülkedir aynı zamanda.Türk Milleti her türlü güzelliği hak eden ve buna değen bir millettir.
Türk Milleti bir bütündür ve asla ve asla da bölünemeyecektir.
Biz Ülkücüler olarak buna gönülden iman ederiz.
Ülkücü Hareket bunun en büyük mücadelesini dün vermiş ve gerekirse gene de seve seve verecek bir harekettir.
Bu bağlamda sebebi ne olursa olsun Türk Milletinin kamplaşmasına ve bölünmesine de karşıdır.Bunu bir kere ortaya koymak durumundayız.
Bugün artık kesinlikle ortaya çıkmıştır ki artık istesek te istemesek te üniversitelerimizde bir başörtüsü meselesi vardır ve devam etmektedir.
Ülkücü hareket olarak bu meselenin çözülmesi ve başörtüsünü tercih eden kızlarımızın eğitimlerini bu kabulleriyle devam etmelerinde yana olan tavrımızı asla ve asla değiştirmeyecek ve çözülmesi için elimizden gelen tüm çabayı hukuk çerçevesinde ve hukukun üstünlüğüne inanarak sarf edeceğimizi ifade etmek isteriz.
Bizler başörtüsünün Yüce Kitabımız Kur’an-ı kerim’de buyurulduğu üzere emir olduğuna inanan Müslümanlarız.
Kimsenin imanını ve inancını da sorgulamak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmamış ve olmayacaktır da.
Bu konuda Yüce Allah (C.C) ımızın : “Mü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, zinnetlerini (süslerinin takılı olduğu boğaz, baş, gerdan, kol, bacak gibi yerlerini) açarak göstermesinler. Ancak bunlardan görünmesi zaruri olan (eller, ayaklar ve yüz) müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar. (Boyun ve göğüslerini göstermesinler.)” (Nur Sûresi, 31) ve “Ey Peygamber!.. Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına söyle, (kendilerini baştan aşağı örten) elbiselerinden giyinip örtünsünler.” (Ahzap Sûresi, 59) ayetlerini iyi okumamız ve anlamamız gereklidir.
Bugüne kadar dinimizde kadınlar için tesettür emri bulunduğu güneş gibi ortadadır. Bunu reddetmek mümkün değildir.
Kadınların başlarını örtmesi: Kur’ân-ı Kerim âyetleriyle, Peygamberimizin sahih hadisleri ve sünnetiyle, On dört asırlık son derece güçlü bir icmâ-i ümmetle ortada durmaktadır.
Dinimizin dört temel kaynağı vardır.
Bunlar;Kitap,Sünnet,İcma ve Kıyas’tır.
Dinimizde bir mevzu hakkında önce Kur’an-ı Kerim’e bakılır,Kuranda yoksa hadislere bakılır,Hadislerde de yoksa örfe göre hareket ederiz,Örfte de yoksa içtihad edeilir,Dinimizde örf ilahi emirden sonra en güçlü hüküm kaynağımızdır.
Başörtüsü meselesinde yapılan budur.
Kitab’a bakılmış, Sünnet’e müracaat edilmiş ve ümmetin icmaı kadınların başlarını örtmeleri şeklinde karara bağlanmıştır.
Mezhep imamları böyle söylemiş, müntesiplerine böyle tavsiye etmişlerdir.
Bin dört yüz küsur yıldır bu böyle kabul edilmiş, böyle uygulanmıştır.
Üstelik Afrika’dan kutuplara, Japonya’dan Amerika’ya kadar her iklim ve her coğrafyada bu böyle anlaşılmış, böyle yaşanmıştır.
Bir Müslüman, falan öğretim üyesi şöyle kitap yazdı, falan yazar böyle akıl üretti için değil, işte bu dört esasa göre davranır, çünkü son nefesten sonra hesabın bu esaslara göre verileceğini bilir.
On dört asırlık İslâm tarihinde, İslâm’da kadınların başlarını örtmeleri emri bulunmadığını iddia eden hiçbir müctehid fakih,hiçbir mukallid fakih, hiçbir icazetli din âlimi ve hoca çıkmamıştır.
Ortada dolaşanlar mı,onlarıda iyi biliriz.Geçiniz bunları...
Türk Milleti Müslüman’dır,dolayısıyla da Türk insanı da Müslüman olduğu için İslam dininin emri gereği de tesettüre her Müslüman gibi kabul eder ve inanır.
Bundan daha doğal bir şey de olamaz zaten.
Müslüman Türk kadını geçmişte de bugün de kentlisiyle,köylüsüyle farklı farklı şekillerde tesettürü benimsemiş ve başörtüsünü örtmüştür.
Başörtüsü örten Müslüman da örtmeyen Müslüman değil mi diyenleri duyar gibiyiz.
Elbette başörtüsü örtmeyen Müslüman değil demek ,İslam’ın özünü bilmemektir.
Başörtüsünü takmayanın değil karşı çıkan ve İslam’da yok diyenin durumu önem arz eder.
Başını örtmeyen kafir olmaz.
Bir insanın İslam dairesinden çıkması için Kur'ana ait bir hükmü inkar etmesi ve ben bunu kabul etmiyorum demesi yeterlidir.
Tesettür İslam’ın emrimidir?
Elbette emridir,bundan hiçbir Müslüman’ında şüphesi de yoktur zaten.
Mealler ve tefsirler ortadadır bu konuda.
Başın ve gerdanın kapanması konusunda İslam’ın görüşü nettir.
Kur’an da örtünmeden bahsedilir.
Ancak bunun nasıl olacağı açıklanmamıştır.
Şekil üzerinde tartışmak İslam’ı daraltmak anlamına gelir.
Başörtüsünün nasıl olması gerektiği şeklinde ki tartışmalar ve bu konudaki dayatmalar, ısrarlar ifrattır ve zorlamadır,kasıtlıdır.
“Tabii ki inanıyorum ama bak bu hoca böyle diyor yani başörtüsü İslam da yokmuş diyor haklı bence...”diyebilir.
Mesele İslam’da başörtüsü yoktur noktasına getirilmek isteniyor aslında!
Peki,bunu nasıl kamufle edecekler ?
Bugün çıkarsanız dışarıya farklı ve değişik tarzda istemediğiniz kadar değişik bağlama ve örtme biçim ile karşılaşırsınız.İşte bu bile olması gerekendir.
Başını örten istediği gibi örter,örtmelidir de!
Mesele başörtüsüdür aslında “Türban” hedef gösterilerek.
İslam’ın emri olan başörtüsüne elbette karşı olanlar hatta düşman olanlarda olacaktır.
Hatta ve hatta şekil belirleme,örtme biçimi dayatmaya kalkanlarda olacaktır.
Bizler Ülkücü hareketin neferleri olarak bir kadının kendi iradesiyle ister açık olmasını ister kapalı olmasına saygı duyuyoruz.
Açık olanların isterse saçlarını kısa,isterse uzun bırakmasına karşı değiliz.
Açık olanların saçlarını ister sarı isterse siyah hatta kırmızı veya değişik renklerde olmasına karşı değiliz ve olamayız da!
Çünkü bu onun kendisini var etme ve kendisini bulma biçimidir ve bu şekilde mutlu ve huzurludur diye düşünürüz.
Yani saygı duyarız.
Bizler,başı örtülü kadınlarımıza ve kızlarımıza da saygı duyarız.
Başı örtülü olanlar ister 1 metrekare isterse 1.5 metre kare başörtüsü takabilmeliler.
Başı örtülü olanlar istediği renkte hatta ve hatta resimli dahi olabilir istediği şekilde örtebilmelidirler.
Başı örtülü olanlar başörtülerini isterse çene altından dolayabilmelidirler,isterse düğüm dahi atabilmelidirler.
Başı örtülü olanlar bazı hayasızların "sıkma baş" diye karaladıkları biçimde dahi örtebilmelidirler.
Başı örtülü olanlar eğer inancım için örtüyorum diyorsa buna hışımla saldırmak terbiyesizliğinde bulunup örtmeyenler inanmıyor mu gibi terbiyesizlikle itham etmeden olaya yaklaşmanın bir yolunu mutlaka bulmalıdırlar.
Başını örtenler isterlerse anneanneleri gibi de örtebilmelimdirler ,örtmeyebilmelidirler de...
Buna saygı duyuyoruz.
Duymalıyız da...
Dayatma,itham ve kinden uzak yaklaşınca sorun olmaz diye düşünüyoruz.
Bugün maalesef hala kavramlar üzerinde uzlaşma sağlanamamıştır.
Türban!
“Türban” cumhuriyet döneminde Fransa’dan ithal edilen bir kavramdır,bir örtme biçimidir.Müslüman Türk Milleti tarafından hiçbir zaman tam olarak kabul görmemiştir.”Türban” a sosyetik örtünme de denmiştir.
Bugün kalkmış başörtüsüne “Türban” diyerek deli danalar gibi saldıranlar bunu iyi bilirler.
Mesele üzüm yemek değil aslında bağcıyı dövmektir.
Başını İslam dininin emri olduğu için örten insanlara dayatma yapılmak istenmektedir.
Yüz binlerce mağdur olan kızlarımızı düşünenler bellidir.
Türk Milleti artık eteklerindekileri dökenleri daha iyi tanımış ve kararlarını bundan sonra ona göre verecektir.
Başını örtme de açma da insanın özgür iradesi içinde gerçekleşir.Bu temel bir özgürlüktür
Laiklikte esas olan,inanç özgürlüğü ve devletin çeşitli inançlar karşısında tarafsız kalması ve insanların inançlarına göre yaşamasının güvence altına alınması değil midir?
Laik sistemde kanun adamlarının görevi temel insan hakkının kullanılmasını engellemek mi yoksa bu hakkın kullanılmasını sağlamak mıdır?
Burada aslında yapılması gereken bu mevzuda başları örtülü oldukları için üniversitelere kızlarımızı almamak değil,almayanları oraya almamaktır aslında! ,
Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan yasakları savunanlar iyi bilmelidirler ki,bu ülke Müslüman’dır ve ebediyete kadar da öyle kalacaktır.
Kızlarımızın daha da aydın olmasını istemeyenlerdir bu kafadakiler.
Bir profesör diyor ki:”Ben dersime başörtülü kızları her zaman alırdım ve 4 tane başı örtülü varken sene sonunda 1 tane kalırdı başörtülü”
İşte bari bu profesörü kendinize örnek alın.
Bakın adam davasını savunuyor ve aşılıyor.
O halde başörtülü bir kızımızı bırakın ikna etmeyi daha görmeyi tahammül edemiyorlarsa bu koca koca profesörlerin vay hallerine...
Kuran okumayı bilmeyen,Hadislere vakıf olmayan,İcma ve kıyastan bi haber insanların ortaya çıkıp ta başörtüsü konusunda alıntı fetvaları okumaları son derece gülünçtür ve de Laikliği savunanların üzerinde şık durmadığı gibi komiktir de aynı zamanda.
Başörtüsü İslam’dan önce de olan bir gerçektir.
Her İlâhî Din'de, her peygamberin tebliğinde başörtüsü vardır.
Çıkıp cesurca ben inanmıyorum demeyi de kimse engel olmamalıdır.
Medeni ve demokrat bir toplumuz.
Yani,Kur'an'ın emri bile olsa, Peygamber bile uygulasa, ben inançsız olduğumdan dolayı bunu kabul etmiyorum demek yiğitçe bir şey olur.
Artık Cehenneme mi gider Allah'ın affına mı mazhar olur onu bilemeyiz; Allah'ın bileceği şeydir.
Herkes istediği gibi düşünebilir, istediği gibi yaşayabilir ve yaşayabilmelidir de.
Ama hayır sana karışan yok,yaşa ama Üniversiteye girerken başörtünüde çıkar bi zahmet sinirlerimizi bozma demek ne kadar demokratlıktır,o da ayrı bir konu!
Yıllardır bu toplumda açığıyla,kapalısıyla,üniversitede,çarşıda ve her yerde bir arada olmadı mı bu insanlar,eğer üniversitelerde serbest bırakırsanız diye başlayan paranoyalar,şimdi mi birbirlerine yaka paça girerler diye evhamlanmak yeni mi çıktı,kimse kimsenin eteğine mi karıştı,kimse kimsenin dekoltesine mi karıştı,kimse kimsenin dövmesine,sakalına,saçına mı karıştı?
Bu ne telaş?
Eğer başını örten insanların Üniversitelerde okumasıyla Laiklik ve Cumhuriyet elden gidecekse buna kargalar bile güler.
Gitmez Laiklik merak etmeyin,sağlamdır ve ülkemizde de oturmuştur artık.
Bu insanlar Cumhuriyet var diye başlarını örtmektedirler.
Peki mesele nedir?
Mesele,Üniversite kapılarında başörtülü diye kızlarımıza reva görülen muameledir mesele.
Okuma hakkı ellerinden alınan Müslüman Türk evladımızın sıkıntısıdır mesele.
Dinî inançları gereği başlarını örten kızlarımızın üniversite kapılarından kovulmamasıdır mesele.
Bunlar “Türbanlı” deyip de asla bunları üniversiteye almayız diyenlere lafımız.
Bakın ne diyorlar?
''Türban çağdışı, ortaçağ karanlığına doğru Türkiye'yi götüren bir simgedir''
''Türban üzerinden, Cumhuriyet rejiminin değiştirilmek istendiğinin farkındayız''
''Önce üniversitelerden başlayacağız. Aşama aşama gidecekler....''
''Cumhuriyet'in bütün kazanımları, bu düzenlemeyle ayaklar altına alınmış olacaktır''
Falan filan!
-“Hayır efendim ben başörtüsüne karşı değilim,ben “Türban”a karşıyım!!!”
Allah Allah!
Bizler,Alevisiyle,Sünnisiyle,başı açık olanı,başı kapalı olanı,başını çene altından bağlayanı,bağlamayanı ile,Türk Milletiyiz.
Bunlar,O kafa ki,bir Yunanlı’ya zeytin dalı uzatır,fakat başörtüsünü gerçek manada sahip çıkmadığı halde ,savunmadığı halde toplum önünde zor duruma düşmemek için başörtüsünü gelenek diyerek kıvırtan,laik olduğu halde başörtüsünü tarife yeltenen,başörtüsünün dinin bir emri olduğuna inanmadığı halde, istediği gibi işte böyle örtülü olunacak diyerek dayatan , dinlemediği,tanımadığı,sadece simgeci diye aşağıladığı,hakir gördüğü Vahabilerle paralelleştirme acizliğini gösterebilen bir kafadır!
Başörtülüyü nazi kıyafeti diyebilecek kadar çukurlaşan bir kafa ile karşı karşıyayız.
Ödleri kopuyor.
Bir görmeye dursun.
Fırsat eşitliği,Din ve vicdan hürriyeti,Umurlarında değil....
Varsa yoksa aha bu “Türban”, aha bu da başörtüsü olayına indirgeyen kafa.....
Yani,biz şimdi kalkıp başörtüsünü çene altından bağlayana evet,sizinki başörtüsü işte budur!
Anadoluda bağlama şekli budur ve bravo mu diyeceğiz?
Yani,biz şimdi kalkıp başörtüsünü çene altından bağlamayıp aynı ebatlarda olan metrekaresi aynı olan başörtüsünü çene altından farklı bir şekilde dolayarak örten yani düğüm atmayan Müslüman Türk kadınımıza olmaz bu senin bağlama şeklin yanlış!
Sakın ha!!!
Bu “Türban”!!!
Olmaz!
Bağlayamazsın!
Eee?
Ne yapsınlar?
Bu,devrimlere karşıdır,Cumhuriyet Rejimini yıkmaya yönelik bir harekettir,Laikliğe aykırıdır,anayasaya aykırıdır,bu önü açılamaz bir durumlara yol açar,aslında İlköğretimde de istiyorsunuz sizler mi diyeceğiz?
Bu insanlar kim?
Uzaydan mı geldiler?
Bu insanların iffeti,namusu,şerefi,vatan sevgisi,dini,imanı,Türk Milletine hizmet isteği,aileleri,anne babası yok mu?
Bu kadar da mı tehlikeli bu insanlar!!!
Başörtüsü geleneğimizin bir parçasıymış!
Dinimizin emri diyemiyor da!!!
Gelenekmiş!!!
Yani örtmesen ne çıkar demeye getiriyor!!!
Mesele,aslında biz karşıyız amma bu başörtüsü,bu “Türban” diyerek ayrım yaparak niyetini ortaya koymakta ve gerçek yüzlerini ortaya çıkarmaktadırlar.
Gezin bakalım Anadolu’yu,büyük şehirleri,herkesin farklı bir tarzı vardır.
Bunu zenginliğimiz olarak görmek varken kutuplaşma oluşturmak acaba kimlerin işine geliyor?
Bunu iyi ama çok iyi algılamak gerekir.
Mevcut Anayasamıza göre de bayanların kılık kıyafetlerini yasaklayan bir madde yoktur. Anayasamızın 10–24–26–42. maddeleri de şöyle der: “Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” “Herkes vicdan, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı hiç kimse kınanamaz ve suçlanamaz.” “Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.”
Son söz!
“Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.”
Anlayanlara...
güzel bir yazı olmuş teşekkürler
(+1)
AkSa- 34
04-06-2008, 23:40
Anlayanlara... :-*
fazlrahmet
04-06-2008, 23:45
Allah razı olsun... :-*
cCc-kozenir-cCc
05-20-2008, 09:32
"MHP başörtüsü konusunda ilkeli duruşunu sürdürmüş, çözümü için isteksiz olan hükümeti samimiyet sınavına davet etmiştir. Laik, dindar inançlı, inançsız ayrımına dayalı bir kamplaşma karşısında devlet ile millet arasında sıcaklaşmayı sağlayacak adım atılmıştır." Devlet Bahçeli
"MHP başörtüsü konusunda ilkeli duruşunu sürdürmüş, çözümü için isteksiz olan hükümeti samimiyet sınavına davet etmiştir. Laik, dindar inançlı, inançsız ayrımına dayalı bir kamplaşma karşısında devlet ile millet arasında sıcaklaşmayı sağlayacak adım atılmıştır." Devlet Bahçeli
Ama o Devlet Bahçeli' nin partisinden biri çıkıp, bu bizim Ak PArti' ye kurduğumuz bir tuzaktı diyor...
Ayrıca bütün millet de biliyor, MHP' nin ve Devlet BAhçeli' nin başörtüsü konusuna el atmasının sebebinin siyasi rant olduğunu...
MHP bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de seçim meydanlarına milletvekili adayını başörtülü çıkartarak seçmenlerden oy almış ama daha sonra meclis çatısı altında işleri değiştirmiş ve seçmenine kazığını atmıştı. Tamamen siyasi rant...
İlkeniz buysa, yazıklar olsun...
cCc-kozenir-cCc
05-20-2008, 17:57
Ama o Devlet Bahçeli' nin partisinden biri çıkıp, bu bizim Ak PArti' ye kurduğumuz bir tuzaktı diyor...
Ayrıca bütün millet de biliyor, MHP' nin ve Devlet BAhçeli' nin başörtüsü konusuna el atmasının sebebinin siyasi rant olduğunu...
MHP bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de seçim meydanlarına milletvekili adayını başörtülü çıkartarak seçmenlerden oy almış ama daha sonra meclis çatısı altında işleri değiştirmiş ve seçmenine kazığını atmıştı. Tamamen siyasi rant...
Hayırdır?
Bi yaranıza mı dokunuldu?
Hayırdır?
Bi yaranıza mı dokunuldu?
Bizim ilkemiz; '' Bana dokunmayan yılan, bin yaşasın'' değil...
İlla bana dokunmasına gerek yok...
tayyipleyiz
05-20-2008, 22:25
MHP' nin siyasi kulvarı tespit edilebilir nitelikte değil ...
Nerede ne yapacağı kestirilemez. Ne kadar Güvenilir olduğu da bu olayla kanıtlandı ve sorgulanır olduğu gerçeğini hatırlattı ... ;)
Ben mhp'li olsam bu konuda konuşmaya yüzüm olmazdı.
ENGİNEER
05-21-2008, 00:23
MHP nedense teoride her zaman en doğru fakat pratikte her zaman en yanlış parti...
Ben bu konuda mhplileri suçlayamıyorum doğrusu. Biz okulumuza giremediğimiz zaman genelde mhpliler sayesinde girdik ama bizim düşüncemizdeki yani ak partili arkadaşlarımızın çıtı bile çıkmadı :( .Arada bir işe yarıyorlar.Ama yine de sevmiyorum onları :)
_Yeniden_
05-21-2008, 00:31
Başörtüsünü çok güzel kullanıyorlar...Tabi ki başörtüsünden siyasi rant sağlayan parti destekçileri değil, yönetici kesim...Devlet Bahçeli tam politikacı olduğunu bir kez daha gösterdi...
ENGİNEER
05-21-2008, 00:33
Zeynep bende söylediğine katılıyorum.Ülkücüler bu ülkenin aslında birçok şeyi borçlu olduğu insanlar ve üniversitelerde her zaman bu konuyu savunanda onlar oldu...
Ama kötü olan iyi niyetleri değil...Olayları hiçbir zaman geniş bir yelpazede değerlendirmeyip kesin bir çözüm bulamadan sadece sertlik yaparak savunmaları...
Ak Partili olanlarda mecburen sesini çıkarmıyordur çünkü Rektörler sapcısından solcusundan korkuyorda Ak Partiliye gelicne aslan kesiliyor...
Valla bilmiyorum başörtüsü konusunda sadece mhp değil bizlerde bişey yapamadık.Davamıza sahip çıkamadık.Bu olaylar patladığında yer yerinden oynamalıydı.Baksana yüzde 1.5 luk kesimin sesi nasıl çıkıyor :-\ annme 24 sene önce başörtüsü yüünden öğretmenlik yapamadı belki ben de yapamıycam sonra benim kızım ya da kardeşlerim..bu böyle gidecek :(
Mhp her konuda tartışılır haksızdır ama bu konuda ben duruyorum şahsen :)
cCc-kozenir-cCc
05-21-2008, 09:47
Ülkücü Hareket ve MHP başörtüsü konusunda kim ne derse desin en ilkeli ve en yapıcı görüşe sahip harekettir.
Kızsanızda bu böyle...
Maalesef...
akgenclik56
05-21-2008, 10:04
Ülkücü Hareket ve MHP başörtüsü konusunda kim ne derse desin en ilkeli ve en yapıcı görüşe sahip harekettir.
Kızsanızda bu böyle...
Maalesef...
SEN ÖYLE SAN BAŞINIZDA BAHÇRLİ OLDUKTAN SONRA PARTİ DOLANBAZ PARTİSİNE DÖNMÜŞ.
BENDE ESKİ MHP CİLERDEN İDİM
AMA ŞİMDİ TEK DOĞRU YOL TEK DOĞRU İNSAN VAR( AKPARTİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN)
fütüvvet
05-21-2008, 10:06
ce ce ce kozenir ce ce ce Gelmiş gene..
bakıyorumda sonradan sonrada başörtüsü demeye başladınız..
bi takıp bi çıkarıyonuz. bi chp bi mhp siniz.. siz nesiniz..
Müntesip
05-21-2008, 10:54
Güzel insan,burada söz konusu olan eğer Mhp'nin başörtüsü'ne karşı tavrı ise;
seçim meydanlarında başörtülüleri konusturup sonrada çevrimdışı bırakmalarından politikaları anlaşılır nitelikte...
meydanlarda kükreyip,ecevit'in yanında süt dökmüş kedi gibi duruşu nasılsa başörtüsünü savunmadaki tavrıda öyledir.
Eger ki Mhp'linin tavrını soruyorsan;
onlar da mutlak itaat ilkesi ile partilerinden taviz vermemekle birlikte başörtüsü konusunda da halisane düşüncelere sahipler burada hemfikiriz ancak sizin bu Mhp'lilerin tavrını Mhp'nin yönetimiyle bagdaştırmanız yanlış olur.
ayrıca eski ülkücülerinde artık olmadıgını acıyla söylemek isterim.üniverite'de milleti kızlarla geziyor diye tekdir eden veya gerektiğinde kuvvet kullanarak kızın yanından ayıran sözde ülkücüler şimdi her tenefüste baska kızlarla geziyor vs vs konusulacak çok şey var ama son örnek herşeye gebe !!!
ccc-kozenir-ccc kardeş ,sen gönlünü ferah tut biz ülkü sahipleri ile Mhp'lileri ayırt ederiz...
cCc-kozenir-cCc
05-24-2008, 20:03
ESKİ ÜLKÜCÜ OLMAZ.
ÜLKÜCÜLÜĞÜ BİTEN VARDIR.
ESKİSİ YENİSİ OLMAZ ÜLKÜCÜNÜN...
HER ÜLKÜCÜ MHP LİDİR.
VESSELAM...
ESKİ ÜLKÜCÜ OLMAZ.
ÜLKÜCÜLÜĞÜ BİTEN VARDIR.
ESKİSİ YENİSİ OLMAZ ÜLKÜCÜNÜN...
HER ÜLKÜCÜ MHP LİDİR.
VESSELAM...
Baya bir itikat olmuş ha ? Güzel maşallah Allah mübarek kılsın.
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:07
Başörtüsü konusunda MHP yi anlayamıyorum. MHP, AKP nin koltuk değneği görevini görüyor. Siyasi simge olan başörtüsünü kamusal alana sokamazsınız.
ENGİNEER
05-24-2008, 23:11
Cumhuriyet'e yıllarca kastetmiş ve ona karşı savaş vermiş olan, Atatürk'ün kurduğu ülkenin rejimini değiştirmeye çalışan Komünistler üniversitelere girerken; bu ülkenin bütün değerlerini benimsemiş olan başörtülü kızların okullarına ve kamusal alana girememesi bir ayıptır...
Ama girecekler inşallah...
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:12
Siyasi simge budalalığı altında özgürlüğümüzü kısıtlayan sizlere yazıklar olsun.Aklı başında kimse siyasi simge diyerek başörtüsü takamaz.İstemeyen sizlerin uydurması (!)
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:13
Siyasi simge olduğunu Başbakan Erdoğan İspanyada söyledi.
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:15
ne dedi
Velev ki siyasi simge dedi türban için.
ne dedi
Velev ki siyasi simge dedi türban için.
türkçen kaç peki
ENGİNEER
05-24-2008, 23:16
Başbakan ''velev ki siyasi simge olsun'' dedi
Ayrıca siz maşallah orak çekiçlerle ve hatta aranızdan bazılar PKK bayraklarıyla vatanımın okullarında cirit atıyorsunuz.Onlar siyasi olmuyorda başörtüsü mü suçlu oluyor?
Başörtüsü bu ülkenin, Anadolu'nun bir değeridir... (:
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:18
Farzedelim ki siyasi simge herkes özgür değil midir.neden başı açık bayan yerde çalışabilme imkanı varken başörtülü bayanlardan bunlar mahrum bırakılsın..
anlayanlardan olalım sözleri : )
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:19
Farzedelim ki siyasi simge herkes özgür değil midir.neden başı açık bayan yerde çalışabilme imakanı varken başörtülü bayanlardan bunlar mahrum bırakılsın..
Türkiyede Siyasi İslam diye bir tehlike olduğundan ve laiklik gereği türban hep yasak olmalı.
tayyipleyiz
05-24-2008, 23:20
Az önce kamusal alanda yasak idi , şimdi İslamın olduğu heryerde ... ;)
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:22
Öyle bir tehlike yok sizler istediğiniz için öyle aksettiriliyor okadar..
ENGİNEER
05-24-2008, 23:22
Levent abi kullanıcı adı KOMÜNİST'' olan birinin Türkiye'nin rejimi hakkında endişe duyması sencede komik değil mi (:
tayyipleyiz
05-24-2008, 23:23
Daha vahim yerlere de gelicez emre yeter güçte ise ... ;)
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:24
Az önce kamusal alanda yasak idi , şimdi İslamın olduğu heryerde ... ;)
Dininizi siyasetten arındırmalısınız.
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:28
Sizin dininiz olmayınca tabii bizim sahip çıkma,anlatma ve yaşatma sorumluluğumuz artıyor
siz dininizi dediniz onun için yazdım .. : )
ENGİNEER
05-24-2008, 23:29
Sizin dininiz olmayınca tabii bizim sahip çıkma,anlatma ve yaşatma sorumluluğumuz artıyor
Ancak bu kadar güzel şekilde özetlenir...
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:31
Din gibi aidiyetler insanları birbirinden uzaklaştırır.
ENGİNEER
05-24-2008, 23:32
Bu forumda bizi birbimize bağlı tutan en önemli şeydir Din...
Daha önemli olanı ise..Ben bu güne kadar sizinkilerden ülkücülere kadar her ortama girdim..Hepsinin birbirine attığı kazıkları gördüm ama birbirine Dindarlar kadar sadıkları görmedim...Dindar olmak güzeldir ;)
Din mi uzaklaştırır? Başka dinleri bilemem ama benim inandığım dinin ruhunda böyle bir şey yok.
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:33
İnsana insanlığını benimseten engüzel şey dindir.. :-*
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:34
Daha önemli olanı ise..Ben bu güne kadar sizinkilerden ülkücülere kadar her ortama girdim..Hepsinin birbirine attığı kazıkları gördüm ama birbirine Dindarlar kadar sadıkları görmedim...Dindar olmak güzeldir ;)
Ben de tam tersini savunuyorum. Unutmayın komünistler günümüz dindarlarından dini daha iyi bilir. Daha iyi bildiği için ateist olmuştur. Mesela sen benim kadar dini bilemezsin.
bunu hoşgörü dini islam için mi söylüyorsun :o
deminden beri yazdıklarını okuyorum da çok sığ ve sabahtan akşama baykaldan duyduğumuz o bozuk plak nağmelerini seslendiriyorsun..
bu arada sen kominist falan değilsin bayağı faşist solcusun!!!
ENGİNEER
05-24-2008, 23:35
(:
Adam yerine koymaya gerek yokmuş
:)
tayyipleyiz
Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu değil mi? ... :)
Hıfz-ı lisan
haklısınız tabii din derken hangisini savunduğumuz da önemli..bizlerde biliyoruz elbet ancak siz din derken??
Duygu'Seli~
05-24-2008, 23:36
Farzedelim ki siyasi simge herkes özgür değil midir.neden başı açık bayan yerde çalışabilme imakanı varken başörtülü bayanlardan bunlar mahrum bırakılsın..
Türkiyede Siyasi İslam diye bir tehlike olduğundan ve laiklik gereği türban hep yasak olmalı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük çoğunluğu müslümanlardır..Ve ufak bir azınlık büyük bir topluluğa tahakküm edemez..Ya adam gibi saygı duyar sesinizi çıkarmazsınız yada biz kabus gibi bir gider bin gelir peşinizi yine bırakmayız..Sizi korkusuz korkaklar sizi..Tırsıyorsunuz dimi bizden.. 8) Devam edin..Çünkü biz Allah'ın izniyle tükenmeyiz.. 8) klavye kahramanlığı yapma ordan..
Ben de tam tersini savunuyorum. Unutmayın komünistler günümüz dindarlarından dini daha iyi bilir. Daha iyi bildiği için ateist olmuştur. Mesela sen benim kadar dini bilemezsin.
:o vayy bee 8)
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:39
deminden beri yazdıklarını okuyorum da çok sığ ve sabahtan akşama baykaldan duyduğumuz o bozuk plak nağmelerini seslendiriyorsun..
İslam için Hristiyanlık için tüm dinler için söylüyorum. Biz faşizme karşıyız. Bizde faşist yoktur. Biz Atatürk milliyetçisiyiz, biz yurtseveriz.
güleyim de ...
sen faşistin en önde gidenisin! sokakta bile başörtüsü yasak olsun diyen biri beni yurtsever,laik,hoşgörülü,özgürlükçe ve barışçı olduğuna ikna edemez!!!
Duygu'Seli~
05-24-2008, 23:41
İslam için Hristiyanlık için tüm dinler için söylüyorum. Biz faşizme karşıyız. Bizde faşist yoktur. Biz Atatürk milliyetçisiyiz, biz yurtseveriz.
Atatürk senin gibi inkarcı değildi evladım.. 8) Atatürk üzerinden,ölmüş bir kul üzerinden siyaset yapmayı,fikir yürütmeyi bırakında adam gibi kendi düşünceleriniz için uğraşın..Yurtsevermiş.. :P Yurtsever adamda başkalarının dinine diyanetine saygı vardır,hoşgörü vardır..Sizin yaptığınız resmen adiliktir..
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:42
Biz Türkiye Cumhuriyetinin vatadaşı olmakla beraber müslümanız ve emin olun sizin gibi düşünenlerden Türkiye yi daha çok seven ve koruyan insanlarız :)
sizlere göre şeriat isteyen insanlar olsak dahi böyleyiz.sadece gören gözler olmayınca başka konumda gösteriliyoruz okadar =)
ENGİNEER
05-24-2008, 23:43
Peki söyle bakalım...
Madem Atatürkçüsün cevap ver...
Atatürk bu kadar zeki bir insan neden zamanında Sosyalizm'i getirmemişte Cumhuriyet'i getirmiş ?
(Bu soruyu Kenan Evren sormuştu..Hayatında sorduğu en anlamlı soruda budur zaten :))
Peki söyle bakalım...
Atatürk bu kadar zeki bir insan neden zamanında Sosyalizm'i getirmemişte Cumhuriyet'i getirmiş ?
(Bu soruyu Kenan Evren sormuştu..Hayatında sorduğu en anlamlı soruda budur zaten :))
ayakta alkışlıyorum hatta artı veriyorum
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:47
Peki söyle bakalım...
Atatürk savaştan yeni çıkmış ümmetçi bir topluma,, açıkçasını söylemek gerekirse gerici bir topluma sosyalizmi getiremezdi. Yalnız Atatürk ün Lenine ve komünizme sempatisi bilinir.
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:49
İnanmak gerici toplum sayılıyorsa ,sizin gibi düşünlerler arasında
Gerici (Ümmetçi) olmak ne mutlu..
Peki söyle bakalım...
Atatürk savaştan yeni çıkmış ümmetçi bir topluma,, açıkçasını söylemek gerekirse gerici bir topluma sosyalizmi getiremezdi. Yalnız Atatürk ün Lenine ve komünizme sempatisi bilinir.
varsayımlar ve vehimler...
siyasi haytınızın özeti
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:50
O zaman sen gerici olmaya devam et. Biz devrim yapınca nasıl olsa sizi de aydınlatacağız.
ENGİNEER
05-24-2008, 23:51
Peki söyle bakalım...
Bak işte ne kadar cahilsin...(:
Bir kere bütün sistemlerin ortak yönleri vardır..Eşitlik amacı güttüğü içinde dünyada birbirine en yakın iki sistem aslında Sosyalizm ve İslam'dır...
Ancak senin için yıkıcı olan şu ki, Sosyalizm ve Cumhuriyet'in ortak yöneriyse ikisininde dini devlete sokmamasıdır.Yani Laiklik..
Atatürk Cumhuriyet'i getirerek ümmetçi bir tolumun devletini dinden arındırıyordu.Bunu Sosyalizm getirerekte yapabilirdi..İkiside aynı uygulama olacaktı..Bence sen savunduğun şeyi bilmiyorsun (:
Peki söyle bakalım...
Gerici toplum senin gibiler için evladını şehid verdi. Sen onları haketmiyorsun bence ;)
Hıfz-ı lisan
05-24-2008, 23:52
O zaman sen gerici olmaya devam et. Biz devrim yapınca nasıl olsa sizi de aydınlatacağız.
Bizim aydınlığımız olmasa siz göremezsiniz..
Önerin için saol be ; ) emin ol devam edenlerden olacağım ..
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:53
Peki söyle bakalım...
Gerici toplum senin gibiler için evladını şehid verdi. Sen onları haketmiyorsun bence ;)
Ona sözüm yok. Kimin ne hakettiği ortada. Bizim şehitlere saygımız sonsuz.
Biz Başbakan gibi şehitlere KELLE, Bölücübaşına SAYIN demiyoruz.
evveettt sende sığlık son safhaya ulaştı...oldun sen
ENGİNEER
05-24-2008, 23:55
Arkadaşlar Eurovisionda şu anda Türkiye yarşışıyor boşverin bu Gomünisti (:
Duygu'Seli~
05-24-2008, 23:57
Oda marifet mi..Şahsen burda böyle beyinsiz şahsiyetlerle konuşup,o aptal ve sapık ideolojileriyle dalga geçmek bana daha çok haz veriyor.. 8)
Bostancı
05-24-2008, 23:57
Peki söyle bakalım...
Sen ne haltçısın bilmiyorum ama ben halaha Ümmetçiyim..
İnsanlar arasında bölücülük,ırkçılık vs. gibi kavramları yok eden ve insanlar arasında sevgiyi,saygıyı,kardeşliği arttıran "ÜMMED" anlayışından yoksun olan herkez gericidir...
Necip Fazılın dediği gibi herhalde gerinizde damgamız var ki bize gerici diyorsunuz.. ;)
Bir zamanlar dağa çıkıp silahlı bir örgüt kurup milleti bölmek isteyen komünizm anlayışından,insanları bir arada ve kardeşlik bağıyla tutan Ümmed anlayışı bin kat evladır.. ;)
Geçmişini tanımayanın geleceği olmaz,geçmişine gerici diyenin ileri atacak bir adımı bile yoktur.. ;)
Peki söyle bakalım...
Ona sözüm yok. Kimin ne hakettiği ortada. Bizim şehitlere saygımız sonsuz.
Biz Başbakan gibi şehitlere KELLE, Bölücübaşına SAYIN demiyoruz.
İyi ki sözün yok.
Senin insana saygın yok ki şehidlere olsun.
Son zırvalarınsa kale alınmaman gerektiğini açığa vurmuş. Yine de dinlemye değersin bakalım koministler en fazla ne kadar zırvalarmış.
Yine de az önce "gerici" dediğin insanlara karşı ağzını toplamazsan o mağrur (!) korkak, cahilane duruşunu ifşa etmekte senden geri kalmam
KOMÜNİST
05-24-2008, 23:59
Oda marifet mi..Şahsen burda böyle beyinsiz şahsiyetlerle konuşup,o aptal ve sapık ideolojileriyle dalga geçmek bana daha çok haz veriyor.. 8)
İdeolojime hakaret edemezsin. AKP gibi yolsuzluk, gericilik, yobazlık yapmıyoruz diye bize bunu yapamazsınız. Merak ediyorum beyin denen şey sende olgunlaşma safhasında mı?
ENGİNEER
05-24-2008, 23:59
Bu arada yine gerici felan demiş...
Eğer inançlı bir insanın yaşadığı duyguları bilseydin ve okuduğun (sanmıyorum okuduğunu) kitaplar yerine bir defa Kuran'ı okusaydın emin ol İslam'a kurban olurdun...
Siz hani düşüncelere saygılıydınız?
Neden iş dindara gelince egricilik oluyor?
Gericinin kendisi sizsiniz!
1989'da acı çeke çeke çöken Sovyetler Birliğinden ders alman gerekirdi...
(Nedense senin Liebral Demokrat olduğunu düşünmeye başladım :) )
KOMÜNİST
05-25-2008, 00:03
Eğer inançlı bir insanın yaşadığı duyguları bilseydin ve okuduğun (sanmıyorum okuduğunu) kitaplar yerine bir defa Kuran'ı okusaydın emin ol İslam'a kurban olurdun...
İslamı iyi bilirim. İyi bildiğim için İslama inanmam. Zaten Türkler kılıç zoruyla Müslüman oldu. Dine inanan herkes gericidir.
Bostancı
05-25-2008, 00:07
İslamı iyi bilirim. İyi bildiğim için İslama inanmam. Zaten Türkler kılıç zoruyla Müslüman oldu. Dine inanan herkes gericidir.
Maşaallah çok iyi biliyorsun,nazar değmesin (:
"Öyleyse köpek gelişen lahanadır, insan havlayan köpektir."
Evrimci koministler bu zırvaya fazla inanmış anlaşılan. 8)
Hıfz-ı lisan
05-25-2008, 00:07
İslamın küçük bir niteliğini dahi bilmeyenlerden biri duyunca Hakk dine inanıyor.
İyi bildiğini iddia edenler uzaklaşıyor..ikileme bakın .. İnanmayana kelam az..
ENGİNEER
05-25-2008, 00:08
Sana 32 farz derdim ve rezil olurdun ama ne yazık ki elinin altında google var o yüzden bu ihtimali geçiyorum...
Neyse...Zamanımı seninle harcayamam...Yalnız şunu unutma...
Bir gün öleceksin ve sana topraktan sonrasını ne Gomünizmin nede başka bir ideoloji anlatabilir...Mutlaka öleceksin..Öyleyse bu dünya için hayatını harcayan sen bir hiç uğruna mücadele ediyorsun..
Gerici dediklerininse sonsuz bir hayat idealleri var...
Gerçi senin Komünist olduğunu düşünmüyorum ama neyse... (:
KOMÜNİST
05-25-2008, 00:09
Evrim teorisini reddetmek, bilime karşı gelmektir.
ENGİNEER
05-25-2008, 00:10
Atlada gel (:
Bostancı
05-25-2008, 00:13
:D :D Evrim teorisini çökerte,çökerte bilim adamlarına gına geldi (:
Hangi bilimden bahsediyon sen..?
Öyledir, bir Allah'a tapmayan binlerce bilim adamına tapar.
Bilimle, mantıkla, izanla yerden yere vurulmuş, varsın olsun. Sahtekarlıklarını itiraf etmişler, varsın olsun.
Adı üstünde zaten "teori"... Bu teoriye en fazla bu kadar inanılır işte, sen ve çevrendeki bir kaç bahtsız.
"İnkar etmeye şartlananlar...", Allah yol göstersin onlara...
Demokrat
05-25-2008, 00:16
arkadasin atasi maymundur belki niye üstüne gidiyorsunuz ki :)
ENGİNEER
05-25-2008, 00:17
Zaten maymun olmak için soyunun maymuna dayanmasına gerek yok... Bazıları yaşamlarıyla hayvanı aratmıyor...
Hıfz-ı lisan
05-25-2008, 00:22
Arkadaş esemeden gitti ;D ..=)
tayyipleyiz
05-25-2008, 02:45
Ne yaptınız "adama" ya ... :)
Duygu'Seli~
05-25-2008, 02:48
Beter olsun..Gayri müslim..Katli vaciptir bunun.. 8)
tayyipleyiz
05-25-2008, 02:49
Hükümde verilmiş artık ... Gelmez de bir daha ... :)
Esra KAÇ
05-25-2008, 02:50
Yazı çok başarılı.Paylaşım için teşekkürler.
Sukût-u_Hayal
05-25-2008, 02:54
Anlayanlara...
Özellikle dini inançları gereği kimse eğitim öğretim hakkından yoksun bırakılmamalı ...Ama bu özgürlüğü sağlıyacak en son partilerden biri Mhp ... "Başörtüsünü" siyasi rant uğruna kullandılar... :-\
Benide_Kapatın
05-25-2008, 03:13
Cenaze Namazı konusunda Ülkücü! ulemalarımızın ölçüsü nedir acaba? :-\
cCc-kozenir-cCc
05-25-2008, 08:16
Anlayanlara...
Özellikle dini inançları gereği kimse eğitim öğretim hakkından yoksun bırakılmamalı ...Ama bu özgürlüğü sağlıyacak en son partilerden biri Mhp ... "Başörtüsünü" siyasi rant uğruna kullandılar... :-\
Bu kadar önyargıl olmak entellektüel olmadığınızı gösteriyor.
Göerüşlerinizi elbette yazınız.
Fakat "başörtüsü"nü bugün kimlerin sorun haline getirdiği,kimlerin bundan yıllarca nemalandığı güneş gibi parlak iken bunu MHP'ye mal etmek haksızlık olsa gerek!
Saygılar...
cCc-kozenir-cCc
05-25-2008, 08:19
İslamda Ulema makamı bellidir.
Ülkücü Ulema diye bir tabir ilk defa sizden duyuyoruz.
Ulemanın şucusu bucusu olmaz!
Bizler Ülkücüyüz.
Temiz ve samnimi Müslümanlarız.
Allah (cc) ve Resulü (s.a.v),Kuran,sünnet yolumuzu aydınlatır.
Dini olaylarda Diyanete danışır ve olayları en sağlam kaynaklardan öğreniriz.
N e idiğü belirsiz mısırlı,lübnanlı,iranlı kaynaklardan değil!
Benide_Kapatın
05-25-2008, 11:41
İslamda Ulema makamı bellidir.
Ülkücü Ulema diye bir tabir ilk defa sizden duyuyoruz.
Ulemanın şucusu bucusu olmaz!
Bizler Ülkücüyüz.
Temiz ve samnimi Müslümanlarız.
Allah (cc) ve Resulü (s.a.v),Kuran,sünnet yolumuzu aydınlatır.
Dini olaylarda Diyanete danışır ve olayları en sağlam kaynaklardan öğreniriz.
N e idiğü belirsiz mısırlı,lübnanlı,iranlı kaynaklardan değil!
Fetva makamı gibi bildiri yazmışsınız kardeş, "başörtüsü konusunda ülkücülerin ölçüsü" başlığa bak..
Böyle bir konuyu Ak Partili biri acsa din bezirgancısı oluyor, CHP yada MHP olunca ses yok..
MHP de destek verdi Başörtüsü tasarısına ama dava sadece AK Parti ye açıldı.
Hala merak ediyorum Şehit Cenaze Namazları konusunda ulemamızın görüşü nedir acep?
cCc-kozenir-cCc
05-26-2008, 07:11
"MHP'nin türban çıkışı tamamen benim fikrim. Olaylar güzel gelişti. Parti kapanacak! Zaten amacım partinin kapatılmasıydı."
Ülkücülerin ölçüsü bu işte
AKP KAPANSIN DİYE BAŞÖRTÜYE DESTEK VERDİLER..
Öyle olmasaydı üniversitedeki eylemlere destek verirlerdi..
temiz müslümanlarmış ,müslüman görmesek kandıracak bizi :D
kozenir arkadaş , neidüğü belirsiz mısırlı iranlı alimler demişsin.
senin inandığın peygamberin arap..
Bilmiyorum hanefi misin şafii misin ama
imamı azam ebu hanefi de Acem..
Biz Radikal islamcıların el altından getirilip satılan kitaplarından bahsediyoruz.
Bu konuda yanlış anlaşılmış sanırım mesajımız.
Saygılar
Benide_Kapatın
05-26-2008, 13:52
Ben cevap bekliyorum ama :)
cCc-kozenir-cCc
05-27-2008, 07:53
Ben cevap bekliyorum ama :)
Biz Müslümanız.
Hanefiyiz.
Ehli Sünnet Vel cemaate bağlıyız.
Yeterli sanırım!
Deniz.Feneri
05-29-2008, 10:42
Devlet Bahçeli'nin çirkin politikacılık anlayışı partileri birbirine düşürmek. Her Türk'e özgüdür ülkücülük, sadece Mhp ye özgü olan bir şey değil. Soruyorum Mhp lilere Türk'lüğü bu kadar iyi savunduklarına göre başörtüsü ya da türban bir Türk'ün takması gereken bir şey değil mi zaten. Bizler olmasaydık Araplar İslam dinini ne kadar yayabilirlerdi ki?
600 sene dünyaya hükümdarlık yapmış bir milletiz.
cCc-kozenir-cCc
05-29-2008, 18:50
Devlet Bahçeli'nin çirkin politikacılık anlayışı partileri birbirine düşürmek. Her Türk'e özgüdür ülkücülük, sadece Mhp ye özgü olan bir şey değil. Soruyorum Mhp lilere Türk'lüğü bu kadar iyi savunduklarına göre başörtüsü ya da türban bir Türk'ün takması gereken bir şey değil mi zaten. Bizler olmasaydık Araplar İslam dinini ne kadar yayabilirlerdi ki?
600 sene dünyaya hükümdarlık yapmış bir milletiz.
BAŞÖRTÜSÜ MÜSLÜMAN hER TÜRK KADINININ TAKMASI GEREKJEN BİR ÖRTÜDÜR.
BU KONUDA BİZİM BİR SIKINTIMIZ YOK!
cCc-kozenir-cCc
06-07-2008, 19:19
Tesettür Kur’an’ın emridir.
Kur’an’ın emri olduğunda bir şüphe yoktur.
Mealler bunu bize göstermektedir, tefsirler de hakeza!
Müslüman bir kadının başını örtmesi de, Kur’ân’ın açık ve tartışmasız emridir.
Örtenler bu emre uymuş, örtmeyenler de uymamış olur.
Olay budur.
Başlarını örten kadınlarımız bunu Kur’anın emri olduğu için örttüklerini söylemiyorlar mı?
Tesettürü temin ettikten sonra bu ‘örtü’nün adı başörtüsüdür.
Başörtüsü kelimesi varken “Türban” lafını ısrarla ve kasıtlı olarak kullanmak başörtüsüne olan garezin tezahürüdür.
Şekli ve bağlama biçimi kimsenin tekelinde değildir.
Biz başörtüsüne karşı değiliz,”Türban”a karşıyız diyenleri sanırım artık anlamaktasınız.
Kim bunlar?
Biraz araştırırsanız kim olduklarını ve ne gibi ideolojilerin mahsulleri olduklarını hemen kavrayabilirsiniz.
Birkaç örnek mi?
Buyrun!
''Bir kesim türbanı bayraklaştırıyor. Türban, Kur'an-ı Kerim'de yok. İncil'de var. İslamiyeti bir şekil haline getirmek istiyorlar. Birtakım ayetlerin açıklamaları saptırılıyor. Bunlar günah işliyorlar. Saç kıllarını kutsallaştırmak dinimizde yok. Put gibi görmek dinimizde yoktur. (Saçları göstermek cehennemliktir) diyen bir din olur mu?”
Zekeriya BEYAZ
"Benim annem başını örtüyordu, türbanlamıyordu. Dikkat edin rahibe kıyafetiyle örtmüyordu. Ama eşim örtmüyor, kızım da örtmüyor. Fakat ikisi de aynı kıratta müslümandır. Şimdi siz inananları başını örtmekle kayin bir kitle haline getirirseniz, bu hakikaten Allah’ın öfkesini celbeder. Bakın türban İslami bir mesele ve İslam’ın bir meselesi değildir. İslam’da nihayet müslümanın başörtüsü diye bir meselesi olabilir ki o da bir içtihadi meseledir, kesin bir emir değildir. Ama türban nerden çıkıyor? Şimdi türbanın varlığına, tipine, yapısına baktığımız zaman bu, Sembol’ün Hz. İsa’dan sonra kiliseye soktuğu rahibe kıyafetidir. Kadın üzerinde erkek egemenliğinin göstergesi diyor buna Sembol. Bunun İslam’da yeri yoktur."
Yaşar Nuri ÖZTÜRK
Peki dinî inançlar gereği olmadığı iddia edilse bile, kişi hak ve hürriyetleri açısından ‘başı örtmeyi’ tercih, en az ‘başı açmayı tercih’ etmek kadar ‘hak’ olduğunu kabul etmek gerekmez mi?
Elbette gerekir.
Peki neden başörtülü kızlarımızın Üniversitelerde eğitim hakkı engelleniyor.
Başını aç gel demek ne demektir?
Neye hizmet etmektir.
Bu ülke insanına bu kadar mı değer veriyor?
Başını açmakla modernlik olacaksa olmaz olsun!
Bu ülkede bu kadar başörtülü kızımız evde otursun yüksek tahsil almasın demek aydınca bir yaklaşımmıdır?
Ülkücü Hareket son sözü söylememiştir.
Allah (CC) Türkü Korusun Ve Yüceltsin.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
cCc-kozenir-cCc
06-08-2008, 20:42
Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu son karar ile ilgili olarak Ülkücü Hareketin Görüşü şudur:
1-Anayasa Mahkemesi'nin kararların kesindir ve buna herkesin saygı duymak durumundadır.
2-Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir.
3-Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiğinin bilinen bir gerçektir.
4-TBMM'nin bu sınırlı amaçla Anayasanın 10. ve 42. maddelerinde yaptığı değişikliklerin, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba idi.
5-Bu kararın devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez.
6-Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir.
7-Bu kararla milli vicdan yara almıştır.
8-Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır.
9-Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır.
10-Bu karar,Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır.
11-Milletle devleti, devletle milleti karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için değerli bir zemin teşkil edebilecektir.
12-Anayasa Mahkemesi'nin kararı hukuki değil siyasidir.
13-Anayasa Mahkemesi'nin yetkisi, Anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır.
14-Anayasada açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek Anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir.
15-Mahkemenin bu kararının AKP'nin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir.
16-İddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki Anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur.
17-Milliyetçi Hareket Partisi, milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamıştır.
politikaci
06-08-2008, 20:42
yarabbim yaa ... biz sizin huyunuzuda biliriz suyunuzuda burda gelip birşey yzama
Deniz.Feneri
06-09-2008, 22:53
evet yazılmasın gerçekten siyasi oyuncak haline getirildi zaten MHP kışkırtmasıyla oyuna gelindi yazık!
medeniyet dediğin açmaksa bedeni
desene hayvan senden daha medeni!
M.Akif Ersoy
cCc-kozenir-cCc
06-10-2008, 21:30
“Türkiye’nin sorunlarına çözüm aranacak yegâne yer Yüce Meclistir.Sorunların çözümünde rehber olacak ilke de; Çözümsüzlüğü “malumun ilanı” mantığıyla kabullenmek değil, Toplum vicdanının kabul edeceği çözümleri “makulün ilamı” haline getirebilmek basiretidir. Üniversitelerde başörtüsü serbestisinin laiklik ilkesini zedeleyen bir düzenleme olarak görülmesinin ve bu konudaki yasağın sürmesinin devletin varlığını koruma vasıtası haline getirilmesinin anlaşılır ve kabul edilir bir yönü bulunmadığını buradan açıkça ve bütün samimiyetimle belirtmek isterim.”MHP genel Başkanı-Dr Devlet BAHÇELİ
http://img61.imageshack.us/img61/2751/devletyi9.jpg
Demokrat
06-10-2008, 22:32
vaybe mhp neymis böyle 8)..dünki ürkekler, bugün erkek olmusta haberimiz yok... ama son dönemdeki ilimli muhalefetinden dolayi tebrik ederim ancak ben meclise yapilmaya calisilan yargi darbesine karsi mhp den daha bir dik durus bekliyorum ;)
cCc-kozenir-cCc
06-15-2008, 09:27
Şimdi şöyle bir düşünelim.
Daha önceden başörtülü kızlarımız üniversitelerin her alanına girebiliyor muydu?
Yani eğitimine devam edebiliyor muydu dininin emrini yerine getirerek?
Cevabınız hayır ise mesele yok!
Ama!
Eğer cevabınız evet ise o zaman burada durmak gerekir!
Ne oldu da bu durum bu şekilde “Arap saçına” döndü veya döndürüldü?
Bunun sorumluları tek taraf mı?
Elbette değil!
Meseleyi şu şekilde ele alalım bir de:
Son alınan kararla artık rektörler ellerinde karar kapıda kağıdı başörtülü kızlarımızın yüzlerine doğru gösterip sol işaret parmaklarını bir sola bir sağa sallayarak diyecekler ki GİREMEZSİN!
Başka?
“Aç!”
Diyecek!
Başka?
“Peruk tak!”
Durum budur.
Peki derse girdiğinde karşısında onlarca peruklu talebeye ders vermek hoşuna mı gidecek?
Yazık!
Hem de çok yazık!
Üniversite giriş kapılarında kızlarımızın psikolojilerinin ne hale geldiği kimsenin umurunda değil!
Allah (CC) elbette inananların yanında olacaktır.
Ona şüphemiz yok!
Lakin,gün olur devran döner.
Ülkücü Hareketi hesaba katmadan kimse plan yapmasın!
Sanırım alınan bu mahkeme kararı karşısında kadeh kaldıranlar,derin bir Oh çekenler,bayram edenler bilmeli ki bir atasözümüz vardır:
“Alma Mazlumun Ahını ,Çıkar Aheste Aheste “
ALLAH (CC) MÜSLÜMAN TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.
Deniz.Feneri
06-15-2008, 12:38
Böyle ülkücülüğe can feda ama Bahçeli yanlısı olunca olmuyor!
politikaci
06-15-2008, 12:41
biz bilmiyormuşuzda mhpliler ne dindar insanlarmış içki içmezlermişş kızları açık saçıkmışş bunları ben demiyorum ülkücü arkadaşlarım diyor ;)
cCc-kozenir-cCc
06-15-2008, 14:11
Böyle ülkücülüğe can feda ama Bahçeli yanlısı olunca olmuyor!
Bizler Ülkücü Hareketin Lideri Devlet Bahçeli'ye biat etmiş ülkücüleriz.
Ondan bir milim farklı düşünseydik şu an MHP de olmazdık.
Saygılarımla...
http://img262.imageshack.us/img262/6724/liderbabumd3.jpg
politikaci
06-15-2008, 14:12
liderinize tapcaksınız nerdeys ebenim arkadaşım var mhp li tüm duvar boyunca bahçeli resmi kocaman
Deniz.Feneri
06-15-2008, 20:14
Benim MHP li arkadaslarım da nedense hiç sevmiyorlar Bahçeli'yi ben de sevmiyorum MHP yi savunmak isterim ama savunulacak bir yanı kalmadı.
bence mhp savunulmaz yine de bahçeli savunulur...yani zor durumda kalsak..
(sakın yanlış anlamayın ikisi de benden uzakta olsun)
ama bahçeli mhpli gençliğin imajını düzeltmeye çalışıyor,kavgadan uzak tutmaya çalışıyor...
başarılı olamıyor bu tartışılabilir...
hemen savaş isteyen mhp en azından gençlerini şiddetten uzak tutmayı başarabilse daha ferah bir ülke olacağız...hayal gibi ???
kozenir kardeşim öncelikle yazdığın yazı çok güzel olmuş teşekkür ederim ellerine sağlık
Ama ilginç olan nedir biliyomusun türban meselesini türbanın allahın emri olduğunuz bu topraklarda yaşayan kurana iman etmiş her insanın en doğal ve insani hakkı olduğunu gayet net ve güzelce açıklamana rağmen üç beş tane arkadaş ilginç şeyler yazmışlar mhp türban konusunda samimi değilmiş mhp ve ülkücüler türban konusunda akp yi kandırmış gibi aslı astarı olmayan hiç bir dayanak göstermeden iftira atan arkadaşları ayıplıyorum
Birkere şunu herkes iyi bilecek türk milliyetçileri ve ülkücüler türkiyede diğer partilker gibi amacı hedefi projeleri olmayan havaya siyaset yapan bir siyasi oluşum değildir türkiyenin tek ideoloji partisidir türk dünyasının son başbuğu ve mhp nin genel başkanı cennet mekan alpaslan türkeşin bu hareketi oluşturan ülkücü yaşam şeklinin ve ülke yönetiminin çözümlerini aktardığı 9 ışık doktriniyle bu ülke insanının hak ettiği ne varsa ulaşmak için gerekli yol haritasıdır.Bu ideolajinin temelini türklük gurur ve şuuru islam ahlak ve fazileti oluşturur.
ideal ve ülkü sahibidirler türk milliyetçilerinin hiç bir beklentisi ve ferdi çıkarları yoktur ülkücülerin tek beklentisi kuranı rehber edinmiş peyganber efendimizin ahlakını ve yolunu kılavuz olarak gören milli hassasiyetleri yüksek örf adet gelenek göreneklerinden uzaklaşmayan yabancı milletlerin köhnemiş ahlak dışı yaşam tarzını klesinlikle kabul etmeyen herşey devletim milletim vatanım için diyen imanlı gönüllerin yönetimde söz sahibi olduğu bir ülkenin varlığı için çaba sarfederler ve mücadele verirler bu yolda ülkücü hareket 5000 şehit vermiştir. Birilerinin beynindeki kadar sığ bir milliyetçilik anlayışımız yoktur bizim milliyetçilğimiz faşizmi kominizmi emperyalizmi kesinlikle reddeder herşey bu ülke insanı ve bu topraklarda yaşayacak olan geleceğimiz olan çocuklarımız içindir.
Ülkücü hareketi bilmeden tanımadan kimse kafasına göre yorumlarda bulunmasın
Bu çerçevede ülkücüler lider doktrin teşkilat 3lüsü çerçevesşnde yapılanır ve siyesetlerini bu şekilde ifa ederler devlet beya ve mhp ye adledilen tuzak meselesinin aslını tüm türkiye biliyorken aslında tuzağı kuran ve mhp yi yarıyolda bırakan akp dir 17,maddede anlaştığını söyleyip bu maddeyi metne almayan akp siyaseten ahlak dışı bir durum sergilemiştir.Devlet bahçeli akp nin samimiyetini denemiş ve haksız olmadığını yani aslında mesele insanların özgür bir şekilde başlarını örtmelerini sağlamak değil mesele türban üzerinden eskiden olduğu gibi modur siyaseti yapıp başı kapalı bacılarımızın oy kapısı olarak kalmasıdır.
Son olarak Akp* nin bu ülkede yaptıkları erdoğanın ve bakanların icraatleri ortadayken kimsenin mhp ye iftira atmaya hakkı yo0ktur lütfen adalet ve kalkınma partisi olarak bari bu konuda adaletli olun
allaha emanet olun
Hira dağı kadar müslüman Tanrı dağı kadar türküz allah türkü korusun ve yüceltsin
Ama ilginç olan nedir biliyomusun türban meselesini türbanın allahın emri olduğunuz bu topraklarda yaşayan kurana iman etmiş her insanın en doğal ve insani hakkı olduğunu gayet net ve güzelce açıklamana rağmen üç beş tane arkadaş ilginç şeyler yazmışlar mhp türban konusunda samimi değilmiş mhp ve ülkücüler türban konusunda Ak Parti yi kandırmış gibi aslı astarı olmayan hiç bir dayanak göstermeden iftira atan arkadaşları ayıplıyorum
deniz bölükbaşı sizin partinin elemanı değil mi?
evet doğrudur
e işte biz müfteri değiliz onun söylediklerinden dolayı diyoruz...
bu işi vakti zamanında halledemediğiniz gibi şimdi de siyasi amaç güttünüz..
haberi şuanda bulamadım ama deniz bölükbaşı demişti ki 'türban düzenlemesini akparti kapatılsın diye yaptık'
ehh bu işten sıyrıldığınıza göre tebrik ederiz...
cCc-kozenir-cCc
06-16-2008, 00:02
evet doğrudur
haberi şuanda bulamadım ama deniz bölükbaşı demişti ki 'türban düzenlemesini akparti kapatılsın diye yaptık'
Bu Ak Partiye şimdiye kadar yapılmış en büyük hakarettir.
Hemde Ak Partililer tarafından!
evet doğrudur
Bu Ak Partiye şimdiye kadar yapılmış en büyük hakarettir.
Hemde Ak Partililer tarafından!
haberi yapan gazeteci şahitlerinin olduğunu söylüyor...hodri meydan ispatlansın isterseniz...
bu bize hakarettir, olabilir ama bence mhp ile ilgili çok daha çarpıcı gerçekleri gözler önüne seriyor...
evet doğrudur
pes doğrusu be saliha böyle bir açıklamanın yapıldığını nerden çıkardın hangi işi halledemedik türk milliyetçileri hiç bir zaman bu ülke topraklarında söz sahibi olamadı neden hiç füşündünmü çünki olunması istenmedi eğer milli hassasiyetleri yüksek bir iktidar bu ülkede söz sahibi olursa biliniyorduki bölgesinin ve dünyanın lider ülkesi türkiye olucaktı türkiyeyi türk bir iktidar yönetmiş olacaktı buda avrupanın ve bizans kalıntısı ülkelerin çıkarlarına terstir.
70 tane milletvekiliyle senin deyiminle akp yi kandırmışsak ve aslında biz başörtüsü nün çözümsüzlüğünü istiyorsak bunun kime yararı olacağını iyi düşün bakalım o zaman mhp nin başörtüsünde ne kadar samimi olduğunu bulursun
Akp nin eline yüzüne bulaştırdığı sözde türban çözümsüzlüğünün faturası herzaman olduğu gibi yine ülkücülere çıktı olsun be sizin canınız sağ olsun brgün türkmilliyetçilerinin feryadı uyarılarının ne kadarda doğru olduğunu anlıycaksınız
Herzaman diyorum önce kendi iktidarına ve hükümetin elit tabakasına bak onların icraatlerini takip et daha sonra iftira at allaha emanet olun
TÜRK IRKI
06-16-2008, 14:53
Siyasi iktidarın önemli bir yöneticisi bu Milletin yüzde 1,5 luk kesiminin sorunu derse alakasız bir beyanda bulunmuş olur başörtüsü siyasi ranttır çoğunluk bunu kabul ediyor ak partide mhp de rant için kovaladıklarını ispat ettiler.
Siyasi iktidarın önemli bir yöneticisi bu Milletin yüzde 1,5 luk kesiminin sorunu derse alakasız bir beyanda bulunmuş olur başörtüsü siyasi ranttır çoğunluk bunu kabul ediyor ak partide mhp de rant için kovaladıklarını ispat ettiler.
başörtüsü yüzde 1.5 luk kesimin sorunudur.
biz örtümüzü asla sorun olarak görmeyiz başımızın tacıdır ;)
Boş yere uğraşıyorsunuz. Bir kere başlık baştan sakat. Başörtüsü konusunda ülkücü ölçüsü. Öyle birşey var mı ki? Ölçüsüzlüğü tartışacaksak tamam da ülkücülerin başörtüsü konusunda ölçüsü kalmış mı?
Hatırlayın Merve Kavakçıyı, bir tanesi "bu kadına haddini bildirin" derken mecliste suçlu bir bebek edasıyla oturanları düşünün. Bu adamların hiç ölçüleri olmadı. Böyle gelir kopyala yapıştır slogan atarlar hepsi bu işte.
Haa sonra çözüm yolu buldular tabii. Madem izin vermiyorlar açarız biz de dediler, al sana çözüm.
Samimiyetsizlik paçalarından akmaya devam ediyor, ne diyelim.
Boş yere uğraşıyorsunuz. Bir kere başlık baştan sakat. Başörtüsü konusunda ülkücü ölçüsü. Öyle birşey var mı ki? Ölçüsüzlüğü tartışacaksak tamam da ülkücülerin başörtüsü konusunda ölçüsü kalmış mı?
Hatırlayın Merve Kavakçıyı, bir tanesi "bu kadına haddini bildirin" derken mecliste suçlu bir bebek edasıyla oturanları düşünün. Hiç ölçüleri olmadı ki?
Haa sonra çözüm yolu buldular tabii. Madem izin vermiyorlar açarız biz de dediler, al sana çözüm.
Samimiyetsizlik paçalarından akmaya devam ediyor, ne diyelim.
+ :-*
EpiVaTeS
06-16-2008, 15:58
Biz onların ölçüsünü biliyoruz...
1999 da göstermişlerdi ölçülerini...
Demokrat
06-17-2008, 02:08
Benim mhp den bu konuda ümidim millevekili secilen bayanin basini actirip, meclise sokmasiyla bitmistir!..
cCc-kozenir-cCc
06-17-2008, 08:38
Benim mhp den bu konuda ümidim millevekili secilen bayanin basini actirip, meclise sokmasiyla bitmistir!..
Peki şu an kimi destekliyorsunuz?
Yani başını kapalı olarak meclise sokup,açtırmadan yemin ettirip bu meseleyi çözenleri mi?
Demokrat
06-17-2008, 14:18
Peki şu an kimi destekliyorsunuz?
Yani başını kapalı olarak meclise sokup,açtırmadan yemin ettirip bu meseleyi çözenleri mi?
kimi destekledigim belli etmiyor mu ;).. samimi olmayan mhp yi desteklemedigim kesinde!
bu sorunu çözme hakkı sırasıyla herkese verildi.
Mhp zamanında hiçbişey yapamadı.Bu milllet artık mhpye güvenmez.
Bu sorunu çözmeyi başarabilen parti Ak parti oldu ;)
Ama onunda karşısına darbeci zihniyet çıktı.
Olsun.
Biz ne engellerr aştık.
Bunu da aşarızAllahın izniyle ;)
politikaci
06-17-2008, 14:33
mhp gerçekten bir parti olsaydı ecevit kuklası olmazdı ..millet tek başına getirmez sizi artık size koalisyon hayal.
[quote=Berika ]
Olsun.
Biz ne engellerr aştık.
[/quote
güzel kardeşim sorunu çözme fırsatı mhp ye verildi fakat başarılı olamadı demişsin mhp bir zamanlar bu ülkede 300 yüz küsür vekille tek başına iktidar 9olduda benmi hatırlayamıyorum ]
cCc-kozenir-cCc
06-19-2008, 19:31
Olsun.
Biz ne engellerr aştık.
Çözdüler mi yoksa daha da karıştırıp "ARAP SAÇI"na mı döndürdüler? ;D
Olsun.
Biz ne engellerr aştık.
Çözdüler mi yoksa daha da karıştırıp "ARAP SAÇI"na mı döndürdüler? ;D
Aslında gayet güzel ifade etmişim. ;)
darbecilerin vicdanlarını kontol edemiyoruz kusura bakmayın ;)
eeee tabi ucuz muhalefet..sen de haklısın
Hatırlayacaksınız, 1995 seçimlerinden önce MHPden aday gösterilen Nusret Demiral çıkıp, ezanın tekrar Türkçe okunması gerektiğiyle ilgili sözler söylemişti. Tek başına ne kadar etkilidir bilinmez ama MHPnin 1995 seçimlerinde barajı aşamamasında çok önemli etkisinin olduğu muhakkak. MHP ne zaman statüko ile dirsek temasına girse seçimlerden başarısızlıkla çıkıyor. En önemli oy potansiyeli olan Orta Anadolu, kendisinin genetik kodlarına uymayan her hareketi cezalandırıyor. Yoksa MHP güçünü halkın ve değerlerinden bir süreliğine alsada sistemin kendisini zorladığı bir evrede maalesef kararları ideolojik olmaktan öteye gecemiyor. Geçmiş tarihimiz bu tür olayları belleklerde canlı tuttuktan sonra ve son dönemlerdeki sistem taraflı çıkışları ile halkın vicdanındaki yeri hiç sağlam olmayacağa benziyor , gönül isterdiki kaos ve karmaşadan beslenme yerine her şeye rağmen demokrasinin eteklerine sarılma gibi bir adanmışlığı göstermiş olsalardı , sanırım millet artık hamaset ve elini taşın altına koyan siyasetcileri ayırt edebilecek kadar bilinçe ulaşmış , keşke demokrasinin havariliğini değilde , demokrasinin ve bireysel özgürlüklerin gelişimini sağlayacak her eylemdeki duruşu dik olsa idi ne olurdu .
:-* :-* :-*
+++
Beytullah2
06-30-2008, 01:50
Başörtüsü konusunda tavrımız açık ve nettir .
Nazlı Ilıcak unutulmasın . Geçmiş zamanlar da ;
Bu dava için şehit olan ağabeylerimiz , amcalarımız bize bu kutlu sancağı devrettiler. En makul şekilde sahip çıkacağız , başaracağız.
cCc-kozenir-cCc
06-30-2008, 02:46
Mesaj, forum kurallarına aykırı şekilde tamamı büyük harfle yazıldığı için kaldırılmıştır. (Editör)
elif zeynep
07-12-2008, 21:50
Biz onların ölçüsünü biliyoruz...
1999 da göstermişlerdi ölçülerini...
taşı gediğine koymak diye galiba buna derler. Malum, eski milletvekillerinden Nesrin Ünal'ın başörtüsünü mecliste çözdürmüşler, bir de pişkin pişkin " başörtüyü çözerek, çözdük" dediler. Daha ne denir bilemem.
farukkonuk14
07-13-2008, 22:08
MHP nedense teoride her zaman en doğru fakat pratikte her zaman en yanlış parti...
KISA VE ÖZ OLMUŞ. TEŞEKKÜRLER
Ben mhp'li olsam bu konuda konuşmaya yüzüm olmazdı.
İnan arkadaşım benim görüşüm biz AKP'lilerin bu konuda konuşmaya yüzümüz yok.Adamlar anlaşalım dedi anlaşdık ama ek 17. maddeyi uygulamaya koymayarak yan çizdik.
Bu yazınında tümü büyük harfle olmuş editorun dikkatine!
cCc-kozenir-cCc
08-16-2008, 15:25
Bu yazınında tümü büyük harfle olmuş editorun dikkatine!
Editööööööööööööööööööör!!!!
cCc-kozenir-cCc
08-16-2008, 15:31
Dinin adı nedir?
İslamiyet.
Kitabın nedir?
Kur'an-ı Kerim.
İnandığımız Allah(c.c) kitabında örtünme ile ne diyor?
"Nur Suresi
(31) Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!"
Kabul mu?
Kabul.
Başörtüsü : Müslümanların taktığı örtünün adıdır.
Başörtü örtme şekilleri : Başörtü örtme şekilleri Mezheplere göre farklılık göstermiştir. Bildiğiniz gibi 4 hak mezhep vardır ; Hanefii , şafii , hanbeli ,maliki
Başörtüsü örtme şekilleri bölgenin iklim şartlarıda göz önüne alınarak mezhep imamları tarafından değişik fetvalara fakat Kur an hükmüne ters düşmeyecek şekilde ayarlanmıştır.
Şimdi size göre kozenir Ak Parti'nin ekmeğine yağ sürüyor.
Neden başörtüsü olan örtüyü nasıl bağlarsa bağlasın savunduğu için.
Peki ne yapmalı?
Sadece birilerinin dayattığı şekle göre bağlanacak demediği için!!!
Yani metetuncayın annesinin bağladığı şekilde olmadığı için!!!
Peki metetuncay sizin annenizin bağladığı gibi bağlamayanları da savunduğumuz için şimdi bizim dinen durumumuz nedir?
Dine karşı bir yanlışımız var mı?
Sizin kabul etttiğiniz bağlama biçimini öertmeden bir kızımız namaz kılarsa durumuz ne olur?
Sizin kabul etmediğiniz şekilde bağlayan bugün sayısız kadınımız ve genç kızımız var.
Bunların hepsi de mi siyasal simge için takıyor.
Peki işimizi gücümüzü bırakıp sen geç senin ki siyasal simge değil,bizim istediğimiz gibi örtmüşsün!
Sen duuuuuuuuuuuu!!!!!
Bu ne?
Neden boynununda düğüm yapmadın?
Neden böyle bağladın?
Giremezsin!!!
Olmaz!!!
Bu başörtüsü değil!!!
Maslesef!!!!
Oldu mu.
Lütfen.
Dini konularda dini yeterliliği olmayan adam çıkıp karnından sallamasın.
İşkembeden atmayalım!!!
Bunun Ak Parti'likle ne alakası var?
Başını örtmüşmü?
Sana ne?
Nasıl örtmüş?
Gayet modern tarzda!!!
Şık olarak!!!
Derdtleri ne?
OlmaaaaaaaaaaaaZ!!!!
Böyle olacak!!!!
Bunun adı dayatmadır!!!
Bırak da örtrn karar versin.
Birileri değil!!!
İnanan insan o!!!
Takan o!!!
Sana ne?
Sen o bağlama şeklini görünce ne h,ssediyorsun onu bir Allah bir de sen bilirsin.
Biz herşeyden önce ona bir insan,sonra bir
kadın,sonra bie anne veya anne adayı olan bir Türk kızı olarak görüyoruz.
Arapçı veya siyasal simgeyi savunan biri olarak değil!!!
Ne yani şimdi swenin savunduğun bağlama biçimini yapabildiği halde kendine göre dah çok sevdiği ve beğendiği şekilde bağlamayanlar inancı için örtmiyor mu?
Örtünme emri yerine gelmiyormu?
Sizce bu şekilde örtenlerle değil de örtmeyenlerden giyimi tahrik edici,açık olanların durumu neyi ifade ediyor?
Açık ve tahrik edici giyinen biri baiı örtülü olan bir bayanın giremediği bir yere rahatlıkla girebiliyor mu sizce?
Giriyorsa sizce bu ne anlama geliyor?
Daha açık söyleyelim.
Bir yere aynı anda bir davete başı size göre başörtüsü olmayan bir bayan ile mini etek ve dekolteli bir bayan aynı anda gelse ve başörtülü içeri alınmasa tepkiniz ne olur?
Bakın!!!
Başını örten ve inandığı için örtenleri rahat bırakın!!!
Dayatmma ile gidereniz bir yere varamazsınız.
Saçını Punk yapıyor.
Kimse bir şey demiyor?
Denize üstsüz giriliyor,bu memlekette kimsenin gıkı çıkmıyor.
Deniz kenarında değil şehir merkezinde bugün neredeyse bikimni ile geziliyor,mayo ile geziliyor,kimsenin gıkı çıkmıyor.
Neymiş efendim bu başörtüsü değilmiş.
Neymiş?
Türbanmış.
Eeee?
Olmazmış!!!
Bırakın Allahaşkına!!!!
Başını örttenlere saygılı olun.
EMPATİ'Yİ DENEYİN.
NOT:Unutmadan biliyorsunuz artıkın Üniversiteler başörtülü kızlarımız üniversitelere sağolsun büyük parti ve büyük lider r.t.erdoğan sayesinde (Ak Parti yazni) giremeyecekler.Bu konu hakkında değerlki akgençlerinin görüşlerini alabilirmiyiz,tabii eğer mümkünse...yok eğer kem küm edeceklerse konuyu kilitleyebilirsiniz de...
BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL! TÜRBAN BU!
1970lerden önce sadece çarşaf ve o tarz örtüler vardı sözde dindarların, yani dincilern kullandıkları, kadınlarının kızlarının beyinlerini kapattıkları.. Sonra türban çıktı.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.