fatih kısaparmak balon baskılı balon BDP kürtçe ezan okuttu! - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BDP kürtçe ezan okuttu!

Hüdavendigâr
06-07-2011, 11:45
CHP’li tek parti döneminde 18 yıl zorla okutulan ‘Türkçe Ezan’dan 61 yıl sonra BDP, Şanlıurfa Suruç’ta ‘Kürtçe Ezan’ okuttu. İl Başkanı “Bundan sonra ezanlar da Kürtçe olacak” dedi.

Cevheri Güven / ANKARA

CHP’nin 18 yıl minarelerden okuttuğu ‘Türkçe ezan’ uygulamasını BDP ‘Kürtçe ezan’ biçiminde gündeme getirdi. 20 Mayıs’ta Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ilk kez Kürtçe ezan okundu. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde BDP ilçe teşkilatının organize ettiği Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı’nda 20 Mayıs günkü Cuma namazında Kürtçe ezan okundu. 27 Mayıs Cuma günü ise söz konusu çadırda, Suruç Belediyesi İmamı Abdullah Karsak tarafından kıldırılan Cuma Namazında devlete tepki gösterilen Kürtçe hutbede dini içeriğin yerine baştan sona siyasi içerik aldı. Kürtçe hutbede “devlet tarafından yapılan inkar ve imha politikalarının devam ettiği ve Şırnak’ta ölen 12 şehidin devlet tarafından inkar edilerek Kürtleri ve davasını yok saydığı’ söylendi. Hutbe öncesinde okunan ezan herkesi şaşırttı. Bütün dünyada ortak mesaj olduğu için Arapça orijinalinden okunan ezan Kürtçe okundu. BDP’nin Kürtçe hutbe uygulamasına sert tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, “Yakında Kürtçe ezan isterlerse şaşırmayın” uyarısında bulunmuştu.

BDP il Başkanı: Devam edecek

BDP Şanlıurfa İl Başkanı Müslüm Kaplan STAR’a yaptığı açıklamada, geçen hafta Kürtçe ezan okunmaya başlandığını belirterek, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Kaplan, “İbadetler Kürtçe yapılıyor. Kürtçe ezan da geçen hafta başladı. Bundan sonraki süreçlerde o toplumun ağırlıklı dili neyse o dilde okunmaya devam edecek” dedi. BDP eski Grup Başkanvekili ve Batman Bağımsız Milletvekili adayı Bengi Yıldız, Kürtçe ezandan haberi olmadığını söyledi. Yıldız, “Şimdi ilk kez sizden duyuyorum. BDP’de bu konu tartışılmamış, bununla ilgili alınmış bir karar yok. Nereden çıktığını anlamadım. Böyle bir şeye ihtimal vermiyorum” dedi.

CHP 18 yıl Türkçe Ezan okuttu

BDP’nin Kürtçe ezan uygulaması akıllara CHP’nin iktidar olduğu dönemde, 18 yıl boyunca zorunlu Türkçe ezan uygulamasını getirdi. Türkçe ezan 29 Ocak 1932’de fiilen, 18 Temmuz 1932’de de resmi genelge doğrultusunda okunmaya başladı. Sonraki günlerde evkaf müdürlüklerine Türkçe ezan metni gönderildi. Müftülüklere gönderilen genelgede ise ezanı Türkçe okumaları, buna uymayanların kesin ve şiddetli bir şekilde cezalandırılacakları bildirildi. Türkçe ezan okumayan imamlar Jandarma eliyle tutuklandılar, pekçok imam işkenceden geçirildi. CHP’nin bu uygulaması Demokrat Parti’nin 1950 yılında iktidara gelmesinin ardından Arapça ezan yasağının kaldırılmasıyla sona erdirildi.

Kaynak:http://www.stargazete.com/politika/hutbe-ve-vaazin-ardindan-haber-356989.htm
Star Gazetesi 07.06.11

Ebuzer
06-07-2011, 12:08
Allah belalarını versin...

HaArP
06-07-2011, 12:23
Türkçe ezan okutturan Masonlardır... Kürtçe ezan okutturanda onlardır...!

Özgür Çağrı
06-07-2011, 13:22
Allah işitendir görendir size felaketler diliyorum rabbimden !!

Gönülden
06-07-2011, 14:01
Dini yok sayarak ülkeyi bölmek isteyyen zihniyetin dayatmasından başka birşey değildir bu...burda Kürt kardeşlerimin BDP'ye karşı çıkıp dinim ile nasıl inanacağım seni ilgilendirmez diyip tepki koyması lazım...sus sus nereye kadar ...milliyetçilik yapınca dini değerleri yok saymak nerede var...umarım bekledikleri oyu alamazlar...
İmamhatiplere, yurlara, ezanlara olan saldırılar ve sen bilmezsin ssenin yerine ben bilirim inancını Kürt halkına dikta etmeye çalışan bu zihniyetin uşaklığını yaptıkları güçleri sevindirmemek gerek..

ALmi´
06-07-2011, 14:09
Tüm haber kanallarında bu tür haberlerin yayınlanması lazım. Birçok haberi sadece int'den öğreniyoruz çoğumuz. Peki nete giremeyen, kullanmasını bilmeyen insanlar nerden haberdar olacak bu tür haberlerden. O yüzden tv de her haber kanalında yapılmalı bu haberler. Yoksa istediği kadar int haber sitelerinde yayınlansın, pek işe yaramaz.

ibocan
06-07-2011, 16:14
tehdit altındaki halka zulüm ve korku üzerine herşeyi yaptırıyorlar ne yazıkki, aklıbaşında hiçkimse bunu yapmaz sanırım.ama işin içinde pislik varsa ,tehdit varsa ,zorbalık ve iş engelleme gibi sosyal düzenlerini bozan durumlar varsa halk ne yapsın arkadaş..
onlar yapın diyor,korku içindeki halk yapıyor..
bu yaptırımların önüne ancak yine o halkın geçmesi gerekiyor ,İNŞALLAH meydanlarda sokaklarda bu bdp lilere karşı artık dur diyen insanlar olur ..İNŞALLAH bu pisliğin sonu gelir..

unnamed
06-07-2011, 16:16
Allah sizi kahhar ismiyle kahr eylesin...

Hakan Özkan
06-07-2011, 16:45
yazık

Tarantula_
06-07-2011, 19:38
CFziHmPV6OQ

Fırat
06-08-2011, 00:07
Türkçe ezan okutturan Masonlardır... Kürtçe ezan okutturanda onlardır...!
Sen uçmuşsun mübarek.. Rüzgar esse onlardan bileceksin..

İntifada
06-08-2011, 00:11
Sen uçmuşsun mübarek.. Rüzgar esse onlardan bileceksin..

uçuranda masonlar :)

Fırat
06-08-2011, 00:13
insan birde diyanet işleri başkanlığı açar yahu imam ezan tamam ama nerde bunun organizasyonu yahu. Bir iki camide farz gözüküyor şimdilik. Nereye kadar millet sokakta kılacak. Bunun yaz sıcağı var kışı var..

Özerkliği kendileri birşey beklemeden kuracak aslanlarım. İşe dinden başlamışlar. Zekerya beyazı diyanet işleri için kendilerine öneriyorum on numara başkan olur..

Fırat
06-08-2011, 00:15
uçuranda masonlar :)

Şunun kulağına birde teşkilatı fısılda kardeşlik..İlluminati bilderberg cfr falanda serpiştir..

Mavera
06-08-2011, 00:15
Üzülüyorum, üzülüyorumda bu inancsiz zümrenin tabani benim inancli kürt kardeslerimden olusuyor!..
Bu ne pervasizlikdir, bu ne vurdumduymazlikdir, bu nasil bir irkcilik anlayisidir anlamakda zorlaniyorum..
Rabbim kürt kardeslerimizi Kürt Milli seflerden! kurtarsin!

Ebuzer
06-08-2011, 00:16
Üzülüyorum, üzülüyorumda bu inancsiz zümrenin tabani benim inancli kürt kardeslerimden olusuyor!..
Bu ne pervasizlikdir, bu ne vurdumduymazlikdir, bu nasil bir irkcilik anlayisidir anlamakda zorlaniyorum..
Rabbim kürt kardeslerimizi Kürt Milli seflerden! kurtarsin!

İşin aslında ırkçılık değil de başka şeyler var usta...

Mavera
06-08-2011, 00:18
insan birde diyanet işleri başkanlığı açar yahu imam ezan tamam ama nerde bunun organizasyonu yahu. Bir iki camide farz gözüküyor şimdilik. Nereye kadar millet sokakta kılacak. Bunun yaz sıcağı var kışı var..

Özerkliği kendileri birşey beklemeden kuracak aslanlarım. İşe dinden başlamışlar. Zekerya beyazı diyanet işleri için kendilerine öneriyorum on numara başkan olur..

kardesim gör bak secimlerden sonra o sivil namazlar nasil kesilecek!.. amac ibadet etmek olsa onu shova döndürmeden, edebiyle kilarlardi!

İntifada
06-08-2011, 00:20
:)
ulusçuluk belası böyle lanet birşeydir işte :)
biz 19.yy da kaldı en azından 20.yynin başında kaldı diye seviniyorduk...
şimdi bazı kürtler buna heves ediyorlar söyliyeyim 80 yıl zulüm çekiyorsun sonra...

Hüdavendigâr
06-08-2011, 00:27
Bu ülkede türk milliyetçiliği dayatmasını yapanları,12 eylülü yaşatanları ve o tarihte yaşananları kınarken bunun üzerine bazı kürtlerin-geneli bdpli olmak üzere-bölgede din üzerinden kürt milliyetçiliği yapmaları gerçekten çok üzücü.

Milliyetçiliğin zararlı bir kavram oldugu üzerinde hala mutabık olamadık.Bölgedeki kürt kardeşlerimin bizi birarada tutan değerlerin yerini milliyetçilik ve buna benzer kavramlarla doldurmak isteyenlere geçit vermeyceğine inanıyorum..

ak-sevdalı
06-08-2011, 00:31
milletin canıyla malıyla uğraştılar yetmedi şimdi diniyle uğraşıyorlar nedir bu milletin çektiği Allah belalarını versin inşaalah

Fırat
06-08-2011, 00:41
milletin canıyla malıyla uğraştılar yetmedi şimdi diniyle uğraşıyorlar nedir bu milletin çektiği Allah belalarını versin inşaalah

Sıralamada yanlışlık var. Önce türkler bunlarla uğraştı sömürdü sürdü süpürdü falan. Bu enkazdan sağlıklı bir toplum beklemek hata. Bir topluma baskı uygularsanız olacağı bu..

HaArP
06-08-2011, 00:46
Sıralamada yanlışlık var. Önce türkler bunlarla uğraştı sömürdü sürdü süpürdü falan. Bu enkazdan sağlıklı bir toplum beklemek hata. Bir topluma baskı uygularsanız olacağı bu..

Tanımlamada bir hata var Türkler değil Masonlar... Sabetay kökenliler...!

Fırat
06-08-2011, 00:49

El attın bak konu düzeldi sağol hacı eyvallah..

Hüdavendigâr

Abi bu masonlar hakkında seninle uzun uzun konuşmak isterim,çünkü senin dediğine göre herşeyin arkasından bu zımbırtılar çıkıyor.

EpiVaTeS
Bu millet ne zaman Ümmetçi anlayışa geçerse o zaman kurtulur...
yeter artık kafatas ırkçılığı...

HaArP
06-08-2011, 00:51
Abi bu masonlar hakkında seninle uzun uzun konuşmak isterim,şayet senin dediğine göre herşeyin arkasından bu zımbırtılar çıkıyor.

Herşeyin arkasında onlar var ! Elbette ifşaatları ve sistemleri devşirilmiş küfr tek millettir misali çeşitli kavimlerden çeşitli şekilde devşirilenler vardır ! Lakin Fitnenin özüde onlardır ! Hala yönetenlerde !

ak-sevdalı
06-08-2011, 00:53
Sıralamada yanlışlık var. Önce türkler bunlarla uğraştı sömürdü sürdü süpürdü falan. Bu enkazdan sağlıklı bir toplum beklemek hata. Bir topluma baskı uygularsanız olacağı bu.. kardeşim ben kürt Türk ayırt ettimmi millet dedim topyekün canı yanan malına zarar gelen herkes için konuştum ben kürtleri kendimden sayıyorum beni kendinden saymayan varsa ona birdiyeceğimde yok sözlerim onu kapsamıyorda

HaArP
06-08-2011, 00:54

Doğrusu budur kardeşim... Elhamdülillah... Lakin hala daha Ümmet nedir ? Şeriat nedir? bilmeyenler olduğu gibi aşırı taassubdan birazda cahillikten insanların zihinlerine kazınan ırkçılık fitnesini hem kürdde hem türkte icad edenlerin mason ve yahudi kökenli olduğunu bilmediklerinden kaynaklanmaktadır !

Zehirleri temizlerken edep ile ahlak ile adalet ile yaklaşmak doğru olandır Allahualem... Tahrik yahutta saldırı taassubu arttırır...!

Mavera
06-08-2011, 00:58

Bir Allahin kuluyuz biz... :)