Orijinalini görmek için tıklayınız : BENCE OKUYUN
Yavuz_ErTürk
11-09-2007, 17:52
Adamın biri New York, Central Park'ta yürüyüş
yaparken, aniden bir pit bull köpeğinin küçük bir kıza
saldırdığını görür.
Koşar ve köpekle boğuşmaya başlar. Köpeği öldürüp,
kızın hayatını kurtarmayı başarır.
Bu sahneyi gören polis, adamın yanına gelir ve derki:
" Sen bir kahramansın, yarın bunu gazetelerde
okuyabilirsin :
" Cesur New York'lu küçük kızın hayatını kurtardı"
Adam :" Ama ben New York'lu değilim!"
O halde, sabahleyin gazeteler şunu yazacaklar:
" Cesur Amerikalı küçük kızın hayatını kurtardı" diye
cevap verir polis.
"Ama ben Amerikalı da değilim" - der adam.
" Ya, o halde nerelisin?"
Adam : " Iraklıyım !" der.
Ertesi gün gazeteler şöyle yazar :
" Radikal islamci, masum Amerikan köpeğini öldürdü"
;D ;D komik ya. ama bi taraftan da gerçekleri yansıtıyor
Necip Fazil
11-09-2007, 17:58
Güzel olan taraf ne acaba ? Ve yahutta bizi tebessüm ettiren ? Yukarıda yazan fıkramıydı yoksa düşünmemiz gereken bir durum mu ?
Mevla bizi gülünenlerden eylemesin fakat bu kafa ile işimiz zor.
VesseLam
ak_mavish
11-09-2007, 18:08
:) :) güzel...
Güzel olan taraf ne acaba ? Ve yahutta bizi tebessüm ettiren ? Yukarıda yazan fıkramıydı yoksa düşünmemiz gereken bir durum mu ?
VesseLam
aslında trajikomik bir durum desek doğru olur heralde. ben bu anlatılan hadiseyi tasvip ediyorum ya da aa ne güzel yapmışlar falan demiyorum. ama orada artık fıkra hikaye türü şeklinde olay anlatıldığı için komik bulduğumu söyledim. yoksa bu yapılan zihniyeti kabul etmek gibi bir durum tabi ki söz konusu olamaz kendi adıma böyle düşünüyorum.
Necip Fazil
11-09-2007, 18:23
Aslında bunun nedeni, bu durumu kabullenmemiz. Eğer bize gerçekten ters gelen bir durum olsa tepkimiz farklı olurdu. Bizim anlatmak istediğimizde, zulme karşı tebessüm değil, buğz etmektir.
VesseLam
Aslında bunun nedeni, bu durumu kabullenmemiz. Eğer bize gerçekten ters gelen bir durum olsa tepkimiz farklı olurdu. Bizim anlatmak istediğimizde, zulme karşı tebessüm değil, buğz etmektir.
VesseLam
valla katılıyorum demekten kendimi alamıyorum. ben de esasında şaka bile olsa bu tarz şeylere hassasiyet gösterilmesi taraftarıyım. bu forumda da çoğunlukla başıma geliyor. bişeyler çoğu zaman şaka olarak algılattırılmaya çalışılıyor. ben buna tepki gösterince muhalefet yapmışım gibi algılanıyorum. ama amacım o olmuyor tabiki. sadece bi yanlışı düzeltmek oluyor. sizin gösterdiğiniz bu tepkiyi de gayet uygun buluyorum. uyarınız için de teşekkür ediyorum..
Necip Fazil
11-09-2007, 18:30
Forum sadece eğlence ve hal-hatır sorma yeri olmamalı. Herkes birbirinin eksiğini kapatmalı ki, internet başında harcadığımız zaman ziyan olmasın. Anlayışınız için biz teşekkür ederiz.
" Yanlışları mutlu etmektense, sevilmeyen muhalefet olmayı tercih ederim."
VesseLam
HELAL SANA ÜSTAD ALLAH BİZİ ZALİME HER DAİM BUĞZEDENLERDEN EYLESİN
sumeyra_tonkal
11-09-2007, 18:44
PEYGAMBER EFENDİMİZ (s.a.v)bir kötülük gördüğünüzde önce elinizle düzeltin ğücünüz yetmedi ise dilinizle düzeltin onada gücünüz yetmedi ise kalbinizle buğz edin buyuruyor.
Yani kalp ile olan en son biz büğün müslümanları katleden bu ülkeyi elimizle dilimzle yerebiliriz bunun bir çok yolu var en kolayıda ürettiği markaları kullanmamak bunları tesbit ettikten sonra bilmeyen herkeze bildirmek kendi verdiğimiz paralarla kardeşlerimizin ölmesini izlememek.
sumeyra_tonkal
11-09-2007, 18:46
[quote=Necip Fazil ]
Forum sadece eğlence ve hal-hatır sorma yeri olmamalı. Herkes birbirinin eksiğini kapatmalı ki, internet başında harcadığımız zaman ziyan olmasın. Anlayışınız için biz teşekkür ederiz.
" Yanlışları mutlu etmektense, sevilmeyen muhalefet olmayı tercih ederim."
VesseLam
TAMAMEN KATILIYORUM.ALLAH (C.C) RAZI OLSUN
ak_mavish
11-09-2007, 18:49
güzel olan gerçekte yaşananları özetlemesi yoksa bu duruma bayılmıyoruz....
Yavuz_ErTürk
11-09-2007, 21:27
VesseLam
aslında trajikomik bir durum desek doğru olur heralde. ben bu anlatılan hadiseyi tasvip ediyorum ya da aa ne güzel yapmışlar falan demiyorum. ama orada artık fıkra hikaye türü şeklinde olay anlatıldığı için komik bulduğumu söyledim. yoksa bu yapılan zihniyeti kabul etmek gibi bir durum tabi ki söz konusu olamaz kendi adıma böyle düşünüyorum.
Yavuz_ErTürk
11-09-2007, 21:33
bu fıkra veya yazı herneyse bende uzun zamandır var. ve dünki Türkiye ve AB başlıklı tartışma konusundan sonra bu gün paylaşmayı düşündüm. Bundaki kastım AB yolundaki Türkiye' nin yani biz Müslümanların bir Avrupalı nın gözünde sevimli olmadığımızı onların içerisinde ki geçmişten gelen İslamiyet düşmanlığının boyutlarını yansıtmak istedim.
aksavaşçı
11-13-2007, 21:36
bu fıkra değildir bence düpe düz gerçeği anlatmış
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.