fatih kısaparmak balon baskılı balon Beraber Okuyoruz (4. Kitabımızı Belirliyoruz) - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beraber Okuyoruz (4. Kitabımızı Belirliyoruz)


Fasl-ı Gül
01-04-2009, 23:47
Değerli Kitap Dostları;

Yol uzun, yolcular gayretli.. Okuma iştiyakımız devam ettikçe de yolumuz daha da güzelleşecektir elbette..

Dördüncü durağımıza sizlerle beraber geldik, kimbilir daha nice durakları beraber aşacağız.. Ve şimdi "tarih" durağındayız..

Sizlere dört kitap sunuyoruz ve en çok oy alan kitabımız ile okumaya, yolculuğumuza devam edeceğiz inşaallah..


İskender PALA- TAVAN ARASI

http://www.mephisto.com.tr/images/covers/large/9789758950089.jpg

Bazı eşyalarımız vardır, önce atmaya kıyamayıp tavan arasına kaldırırız da sonra unuturuz hayal meyal hatırladığımız ve işimize yarayacağına inandığımız bir şeyi aramak için, paslanmaya yüz tutmuş kilidini açarız tavan arasının ve uzun bir ömre ait bütün eski eşyalarımızı orada buluruz, güzel ve çirkin, neşeli ve üzgün…

Hemen bir şey alıp çıkmak için girdiğimiz bu yarı aydınlık ve tozlu mekânda her neye el atsak, bizi gülümseyen bir çehre ile karşılar ve biz hiç farkına varmadan, dimağımıza uzak hatıraların lezzetini bırakarak zamanımızı hızla eleyip geçer.

Birkaç zaman sonra ne aradığımızı tam olarak biz de bilmez olmuşuzdur artık ve orada her neye el atsak bir anıyla karşılaşır, ayrı bir sahneye temas ederiz. Bir yerlerden bize tanıdık gelen eşyaların kimisi iyiden iyiye pörsümüştür de kimisi hâlâ yepyeni durur. Onun yeniliği ile bizim sahiplenme duygumuz arasında doğrudan bir bağlantı vardır aslında.

Hatta onu antika değeriyle ölçenimiz yahut insan gerçekliğinin aksine, geçen zamana direndiği için eskisinden de değerli bulmaya başlayanımız bile olur. Böyle zamanlarda tavan arası, sandık sandık hazineler gibi kıymetli gelir bize ve o sandıkların kapaklarını açmak kadar heyecan verici bir hazzı daha evvel hiç tatmadığımızı fark ederiz.

Her parçası yeni bir medeniyet, her eşyası eski bir kültürdür artık tavan arasının ve orada yolunu şaşırmış zamanın musdarip günleri bir bir dökülür üzerimizden, iksir bulmuş gibi dinç ve tazelenmiş olarak döneriz hayata.

Tarihin loş ve tozlu koridorlarında yaptığımız yolculuk birkaç zaman dudağımızda buruk bir gülümseme olarak yaşar ve zamanla, ufukta kaybolan bir gemi misali uzaklaşır gider hayatımızdan…

Ali ÇİMEN- TARİHİ DEĞİŞTİREN OLAYLAR

http://www.ohiyesa.com/urun_resim/9789752635326.jpg

Aydınlanma ile zihnin önündeki engelleri kaldıran Batı, Rönesans ile Sanayi Devrimi’nin kapısını açtı. Bilim ve teknoloji ile dünyanın geri kalanı ile arasına büyük bir mesafe koymasına rağmen, Büyük Bunalım gibi ekonomik krizlere ve akabinde dünya savaşlarına engel olamadı. Yahudi Soykırımı büyük bir utanç olarak hafızalara yer etti. Atom Bombaları insanlığı şok etti. Akabinde başlayan Soğuk Savaş ile at başı koşan Uzay Yarışı ve Nükleer Silahlanma arasında bir yerlerde Berlin Duvarı yükseldi; aynı dili konuşanlar, birbirine hasret kaldı. Gün geldi Sovyetler Birliği’nin Çöküşü ile tarih bir anda çözüldü, dünyamız daha hızlı dönmeye başladı.11 Eylül 2001’de ise çığırından çıktı. Ve insanlığın, Fransız Devrimi’nin sloganı olan özgürlük, eşitlik ve kardeşliğe olan iştahı hiç kesilmedi...

Daha önce 'Tarihi Değiştiren Savaşlar' ve 'Tarihi Değiştiren Konuşmalar' adlı kitapları çıkan Ali Çimen, seriye devam ediyor. Ali Çimen, yeni çalışmasıyla yakın dünya tarihinin başlıca olaylarını bir seçki halinde, birbirleriyle bağlantılarını göstererek okurlarının beğenisine sunuyor. Ali Çimen’in yeni çalışması 'Tarihi Değiştiren Olaylar'da, yazarla sohbet kıvamındaki tarihi yolculuk, Magna Carta ve Rönesans ile başlıyor. Sanayi Devrimi, Fransız ve 1917 Ekim Devrimleri derken İsrail Devleti'nin kuruluşuna, Normandiya Çıkarması'na tanıklık ediyorsunuz. Bir kıtada Adolf Hitler'in yükselişini okurken, diğer bir kıtada Mahatma Gandi'nin pasif direnişini gözlemleyebiliyorsunuz. Yine yüzyılın ikinci yarısındaki Soğuk Savaş'ı,1968'de meydana gelen öğrenci olaylarını, İran İslam Devrimini (ve bunun Türkiye'deki 12 Eylül ihtilaline dair çarpıcı etkilerini) , Berlin Duvarı'nın yıkılışını kitapta birbiri ardına okumak mümkün. Her durakta kısa kısa bilgi veren yazar, dünya tarihini turlama imkanı sağlıyor.

Kitaptaki Konu Başlıkları

Beceriksiz kraliyet ve ihtiraslı lordlar yaka paça oldu, ilk anayasa’ya giden adım atıldı: MAGNA CARTA; Akıl kiliseye karşı ayaklandı, sanat ve bilim batıya çağ atlattı: RÖNESANS; Aklın zincirlerini çözen Batı hem kendini hem de evreni keşfe başladı: AYDINLANMA; Kitleler ‘Özgürlük, eşitlik, kardeşlik ya da ölüm! ’ diye bağırdı, dünya değişti: FRANSIZ DEVRİMİ; Buhar gücüyle hızlanan insanoğlu makinelerle çağ atladı: SANAYİ DEVRİMİ; Emekçi iktidarından Komünist diktatörlüğe giden yol: 1917 EKİM DEVRİMİ; Osmanlı’nın kuruluşu ve yıkılışı: TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULUYOR; Pasif direnişle koca bir imparatorluğu dize getirdi: GANDİ’NİN SİLAHSIZ SAVAŞI; Amerika’da başlayan ekonomik kriz, dünyayı fakirleştirdi: BÜYÜK BUHRAN; Demokratik yollardan iktidara yürüten adam dünyayı kana buladı: ADOLF HİTLER’İN İKTİDARA GELİŞİ; Avrupa’yı Nazi çizmeleriyle ezilmekten kurtaran gün: NORMANDİYA ÇIKARMASI; İlk Atom Bombası ‘Düzenek’ patlıyor: ATOM ÇAĞI; Filistin Sorunu’nun fitili ateşleniyor: İSRAİL’İN KURULUŞU; 6 milyona yakın Yahudi katledildi, mahkemesi dünyayı sarstı: YAHUDİ SOYKIRIMI ve NÜRNBERG MAHKEMELERİ; 1994’e kadar insanlığın sırtından inmeyen utanç: IRKÇI APARTHEID REJİMİ YIKILIYOR; Amerika’nın utanç sayfalarından politik literatürün lanetli terimine: MCCHARTYIZM; İnsanlık yarım asır nükleer silahların gölgesinde yaşadı: SOĞUK SAVAŞ; Amerika ve Sovyetlerin teknoloji ve propagandaya dayalı mücadelesi: UZAY YARIŞI; Avrupa’nın savaşa ve sefalete başkaldırısı: AB’nin doğuşu; Uzaydaki ilk insan: YURI GAGARIN; 68 Öğrenci olayları: ’68 KUŞAĞI’ EFSANESİ; Ortadoğu’da dengeler değişti; Amerika ile İran ‘sürekli düşman’ oldu: İRAN İSLAM DEVRİMİ ve REHİNE KRİZİ; 48 bin yıl yaşayacak olan hayalet: ÇERNOBİL; Soğuk Savaş’ın taşlaşmış hali: BERLİN DUVARI’NIN YIKILIŞI; Orta Asya ve Avrupa’da haritalar değişiyor: SOVYETLER BİRLİĞİ’NİN DAĞILMASI; Dünya tarihin en büyük terörist saldırısı ile sarsıldı, tarih yeniden yazılmaya başlandı: 11 EYLÜL 2001

Mustafa ARMAĞAN- YAKIN TARİHİN KARA DELİKLERİ

http://www.okumasitesi.com/photos/1/5/15571_200810_14_10_55_37_702339.jpg

Vahdettin Sevr Antlaşması'nı imzaladı mı?

Misak-ı Millî sınırları var mıydı?

Atatürk hangi mektubunu unutturmak istedi?

Mustafa Kemal'in Kerkük'e son mesaj neydi?

Mustafa Kemal, Vahdettin konusunda nasıl yanıltıldı?

Kurtuluş Savaşı'na gönderilen Rus altınları borsada nasıl batırılmıştı?

Soykırım iddialarını bitirmeye kararlı Osmanlı Sadrazam'ı kimdi?

Ermeni'nin Ermeni'ye yaptığı tehciri biliyor musunuz?

Menemen kışkırtması neyi örtüyordu?

Menderes idamdan önceki son mektubunda hangi kehanette bulundu?

Atatürk Mehmed Akif'i neden eleştirildi?

Atatürk Masonluğa girmiş miydi?

Çanakkale zaferi Abdülhamid'in gözbebeklerine mi mal olmuştu?

Vahdettin'den Mustafa Kemal'e, Enver Paşa'nın Almanlarla gizli anlaşmalarından İnönü'nün Lozan'daki hatıralarına, Menemen'in perde arkasından Adnan Menderes'in günümüze kadar açığa çıkmamış hatıra defterine kadar, yakın tarihin bilinmeyen, unutulan gerçekleri bu kitapta...

Mustafa Armağan'ın 'Küller Altında Yakın Tarih' ile başladığı yakın tarih yolculuğu, 'Yakın Tarihin Kara Delikleri'nde çapını genişleterek devam ediyor. Kitabın satırlarında ilerlerken yakın tarihin örtülerinden sıyrılışına tanık olacaksınız.

İlber ORTAYLI- OSMANLI'YI YENİDEN KEŞFETMEK

http://www.bizimshop.eu/catalog/article_images/osmanliyi%20yeniden%20kesfetmek.jpg

'Osmanlı Devletinin kuruluşunun 700. yıl kutlamaları Türkiyede umulmaz bir ilgi uyandırdı ve Türk toplumu yedi asırlık tarihine ilgi duymaya başladı. Bu ilgi, kuru bir hamaset çizgisini geçti, anlaşılan toplumsal düşüncenin ve yorumlamaların tekâmül etmesi dolayısıyla 'Osmanlı İmparatorluğu nedir? Bu imparatorluğun kurumları nedir? Yaşam şekli nedir? Bizim için anlamı nedir? ' gibi sorulara cevap aranmaya başlandı. Ve bu meyanda, çalışmalar, hazırlıklar yapmak ve yaptıklarımızı geniş kitleye tanıtmak gibi bir ihtiyaç hâsıl oldu. Şüphesiz ki elinizdeki bu kitap da bunlardan birisidir ve o iddiadadır.'

- İlber Ortaylı

Geçmişten geleceğe tarihî gelişmelere ışık tutarken, tarihin bıraktığı izleri irdeleyen İlber Ortaylı bu sefer okuru Osmanlı'yı; padişahları, sarayları, yönetim şekli, semtleri ve abidevî eserleriyle kısacası kendine özgü kimliğiyle yeniden keşfetmeye davet ediyor...

Kitaplarımız sizlerin oylarını bekliyor arkadaşlar.. En yakın zamanda anketimizin sonuçlarını sizlere aktarıp, yeni kitaplarımızla buluşacağız inşallah..

selam ile..

Efkâr-ı Mütemadi
01-05-2009, 00:02
Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak adına gösterdiğiniz çabanız için size hayranım, öncelikle bunu belirteyim.. ;;)

Birlik ve beraberliğimizi bozmak adına yapılan çalışmalar hız kesmeden sürerken tarihi kitaplar okuma kararı çok isabetli olmuş. ;1 Düşünen arkadaşlardan Allah razı olsun..

3. kitapta yanınızda olamadım ama bu kitap okunurken yanınızda olacağım Allah'ın izniyle..;1

Kitapları tanıtmışsınız, teşekkür ederim. Maalesef kitapların hiçbiri hakkında bir bilgim yok. Ama en sıcağı, nedenini bilmiyorum ama "Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek" kitabı oldu. Osmanlı gibi büyük,adalet ve hoşgörüyle hükmetmiş bir imparatorluğu daha yakından tanımak ve onu yeniden keşfetmenin zevkli olacağını düşünüyorum. Ama tabii ki arkadaşlarımın coğunluğu ne derse ona uyarız. Benim düşüncem bu yönde.

Selam ve dua ile.:gül:

dilemma
01-05-2009, 17:09
İskender PALA'dan yanayım ben. "Osmanlıyı Yeniden Keşfetmek" tam bir ölüm:) 2ayda filan ancak biter :) Bitiremediğim nadir kitaplardan. Onu böyle haftada bir bölüm şeklinde okumak faydalı. Fazlası zor. Dili çok ağır çünkü. En azından bana öyle geldi..

dilemma
01-05-2009, 17:11
aslında mustafa armağanda olabilir. o kitabı okumak istiyordum. bakalım hangisi olursa artık :)

yolcu44
01-05-2009, 22:25
Birbirinden kıymetli kitaplarla karşıkarşıyayız ;1 Hangisini seçsek acaba? :hmm

Ben "Tavan Arası" diye düşünüyorum. Tavan arasında, unuttuğumuz, hatırladığımız zaman sevineceğimiz değerli bilgilerle karşılaşabiliriz diye düşünüyorum..

Kitap Okuma etkinliğine herhesin katılmasını ümit ediyorum ve ilgili her kişiye teşekkür ediyorum..

Kadim Sevgiler...

yolcu44
01-07-2009, 11:33
Kitap aşıkları bu kadarcık mı? Sanırım görmemiştir arkadaşlarımız konuyu ;1 Evet evet görmemişlerdir, yoksa kitap sevdalısı çoktur aramızda :)

Bu çalışmanın faydasını emin olun hayatınızın her alanında göreceksiniz arkadaşlar.

Kadim Sevgiler..

Fasl-ı Gül
01-07-2009, 17:39
Kitap dostları,

Yolumuza devam ediyoruz. Kitaplarımız okunmak için bizim seçimlerimizi bekliyorlar. Hepsi gözlerimizin içine bakıyor,"beni seçin" der gibi.. Gönlümüz hepsinin bu isteğine cevap vermek istese de bazısının boynunun bükülmesine dayanacağız artık..

Tarihin yalnızca "tarih" olarak kalmaması, ona dair bir bakışımızın olması ile mümkündür. Tarihi okuyup ondan payımıza düşenleri alabilmemiz ile..

Katılımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar..

selam ile..

rukayye
01-08-2009, 14:31
İskender Pala yı yıllar önce okumuştum lakin "el tekrarı vel Ahsen velev kane180":)
ilber Ortaylı yı almış lakin okumaya fırsat oluşturamamıştım...

kitaplar birbirinden değerli seçim yapmak zor ...

dilemma
01-10-2009, 14:44
Anket sonuçlandı. İskender PALA okuyacağız ne güzel:)

dilemma
01-10-2009, 15:42
Şimdilik ifade ettiğiniz gibi, yalnız hayati öneme sahip olan okuma alışganlığımızın bu denli sığ ve alt safhada olması dehşet noktada korkunç mevzu , okuma gibi güzel ve anlamlı bağımlılığı hayatımızın birinçi dereceden meselesi haline getirmediğimiz her evrede , düşüncelerin bakışların hislerin insana dair bir çok gözetleme odalarının körlüğü içinde gezindiğimizin farkına bile varamıyoruz , hayata tutuntuğumuz kelimeler kadar gıymet taşıdığımızın farkına varmak için illaki zifir karanlıklar içinemi gömülmek gerek , aydınlığa doğru yol alma yerine kimden neden kactığımızın farkında değilmiyiz yoksa ? , yada artık kelimeleremi ihtiyac duymuyoruz , kelimeler ile olan savaşımı kazandık bana öyle geliyorki kelimesizliğin girdabında cebelleşiyoruz .


Haklısınız.. Günümüzde ulaşabilirlik kolaylaştıkça, hızlanan çağla/teknoloji ile birlikte kitaplar tam tersi olması gerekirken önemi kaybetmekte ne yazık ki.. Oysa dediğiniz gibi, aydınlığa çıkışın anahtarı kitaplardan geçer. Yoğrulmamız, "insan" kelimesinin içini doldurabilmemiz, sadece kelimede insan değil, manada da insan olabilmemiz için dizimizi kırıp kitapların önünde ders almamız lazım ama... Öncelikle bunun bilincinde, farkındalığında olmak gerek..:(

Fasl-ı Gül
01-12-2009, 19:46
Kıymetli Arkadaşlar;

Büyük bir arzu ile yola çıktık sizlerle, uzun bir yol olacak inşaallah dedik.. Yolun dördüncü durağına geldik.. Her durakta aramıza yeni arkadaşlarımız katılır ve biz her durakta daha da güçlenerek yolumuza devam ederiz diye ümitler besledik.. Şimdi ise anketimizi oylayan kişi sayısının bir elin parmakları sayısına ulaşmadığını görmek, kendimi sorgulamama tevessül ettirdi beni.. "Acaba yol arkadaşlarıma gerekli ikramda bulunamadım mı ?" diye..

Ve şimdi yola beraber devam ettiğimiz arkadaşlarımla daha azimli ve istikrarlı bir şekilde ilerlemenin gereğine inanarak, ilk günkü heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden ilerlemek istiyoruz, kitapların güzelliklerine beraber şahit olmak adına.. Ve bir kişi bile kalsak yürümemiz gerektiğine .. Hak bildiğin yolda yalnız da olsan yürümenin gerektiğine..

Anketimize ilgi gösteren güzel insanlara çok teşekürler...

Ve biz.. Susuzluğumuzu gidermek adına pınardan pınara koşuyoruz.. En tatlı suyu böylece bulacağız..

VE BİZ.. BERABER OKUYORUZ.. İskender Pala- Tavan Arası

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11. parabol

12.Bilgi Müdavimi

13.Enfal

14.ozgun_genc

15. Feyza

16. Müjdat

17.Eva

18.[.,.Prizma.,.]

19.dilemma

20. sergüzeşt

21. hakan11

22.şidaam

23.rukayye

24.


Hayatın sırları da derinlerde gizli değil midir?

selam ile..

Efkâr-ı Mütemadi
01-13-2009, 00:05
Bu kadar az katılım olması düşündürücü, üzücü ve hevesi kırıcı olmuş gerçekten :(

Laedri
01-14-2009, 15:56
dostlar, mademki kitap okunuyor ozaman bizde katılalım devrana...

dilemma
01-15-2009, 11:10
Aramıza hoşgeldiniz sayın Laedri:)

Laedri
01-15-2009, 16:10
hoşbuldum kıymetli dilemma :)

Fasl-ı Gül
01-16-2009, 20:59
Yeni bir yolculukta sizi aramızda görmek, sevinç muştuları açtırdı yüreğimizde.. Seyrü seferimize hoşgeldiniz Laedri kardeşim..


Ve biz.. Susuzluğumuzu gidermek adına pınardan pınara koşuyoruz.. En tatlı suyu böylece bulacağız..

VE BİZ.. BERABER OKUYORUZ.. İskender Pala- Tavan Arası

1. gönülden

2. çilik

3. oturanboğa

4. HAYATIŞIĞI

5. eddie

6. dirilis.f

7. AY IŞIĞI

8. yalçın

9. siyah gül 07

10. duyguseli

11. parabol

12.Bilgi Müdavimi

13.Enfal

14.ozgun_genc

15. Feyza

16. Müjdat

17.Eva

18.DolunAy.Kadim 19.dilemma

20. sergüzeşt

21. hakan11

22.şidaam

23.rukayye

24.Laedri

25.

Kelimeler diyarındaki yolculuğumuz devam ediyor.. Sizleri de bekliyoruz..