Feride
01-10-2008, 11:58
Önceki gün Genel Kurul’da, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Tasarı’nın görüşmeleri sırasında Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, verdiği değişiklik önergeleri kabul edilmeyince AKP iktidarını eleştirdi. Genç, söz konusu tasarının bürokratlar tarafından hazırlanarak Meclise gönderildiğini öne sürdü. Genç, tartışma sırasında dikkat çekici bir cümle kurdu ve yeni bir parti kuracağını söyledi.
Genç’in Meclis tutanaklarına yansıyan ve AKP’lilerin tepkisini çeken konuşması tutanaklara şöyle yansıdı:
Kamer Genç (Bağımsız Tunceli Milletvekili) -Tasarıyı okuduğunuz bile yok. Kabul ettiğiniz tasarının ne getirip götürdüğünden haberiniz yok. Milletvekili olarak sizin göreviniz ne? Niye maaş alıyorsunuz?
-AKP sıralarından tepkiler
-Genç- Şimdilik tek başımayım ama bir parti kuracağım, bu parti iktidar
olacak.
(...)
-Genç -AKP yine 651 maddelik bir kanunu getirmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin karşısına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kendi grubunu konuşturuyorlar.
Bu bir defa dürüstlüğe sığmayan bir davranış biçimi. Siz iktidarsınız kardeşim ne konuşacaksınız! Siz icraat yapın, icraat! Bu halka bir şey verecekseniz onu verin. Çıkıp da burada boş konuşmayın kardeşim, burada boş konuşmayın. Burada muhalefet konuşur iktidar konuşmaz. Üstelik de siz çıkıp da konuştuğunuz zaman…
Bakın, Bakanlar Kurulunuzda kimse var mı? Yok. Nerdeler? Şimdi gelin gidelim şu saatte…
Mehmet Nil Hıdır (AKP-Muğla )- Bak, orada bak.
Genç(Devamla) Efendim, sizin Bakanlar Kurulu kaç kişi?
Orhan Karasayar (AKP-Hatay )- Bakanlarımız icraat yapıyorlar.
(bu konuşma biraz daha uzuyor. ben bukadarını belirtmek istedim) :)
habersaati.com
Genç’in Meclis tutanaklarına yansıyan ve AKP’lilerin tepkisini çeken konuşması tutanaklara şöyle yansıdı:
Kamer Genç (Bağımsız Tunceli Milletvekili) -Tasarıyı okuduğunuz bile yok. Kabul ettiğiniz tasarının ne getirip götürdüğünden haberiniz yok. Milletvekili olarak sizin göreviniz ne? Niye maaş alıyorsunuz?
-AKP sıralarından tepkiler
-Genç- Şimdilik tek başımayım ama bir parti kuracağım, bu parti iktidar
olacak.
(...)
-Genç -AKP yine 651 maddelik bir kanunu getirmiş Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin karşısına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kendi grubunu konuşturuyorlar.
Bu bir defa dürüstlüğe sığmayan bir davranış biçimi. Siz iktidarsınız kardeşim ne konuşacaksınız! Siz icraat yapın, icraat! Bu halka bir şey verecekseniz onu verin. Çıkıp da burada boş konuşmayın kardeşim, burada boş konuşmayın. Burada muhalefet konuşur iktidar konuşmaz. Üstelik de siz çıkıp da konuştuğunuz zaman…
Bakın, Bakanlar Kurulunuzda kimse var mı? Yok. Nerdeler? Şimdi gelin gidelim şu saatte…
Mehmet Nil Hıdır (AKP-Muğla )- Bak, orada bak.
Genç(Devamla) Efendim, sizin Bakanlar Kurulu kaç kişi?
Orhan Karasayar (AKP-Hatay )- Bakanlarımız icraat yapıyorlar.
(bu konuşma biraz daha uzuyor. ben bukadarını belirtmek istedim) :)
habersaati.com