fatih kısaparmak balon baskılı balon Bir SeLAM Sohbeti . - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir SeLAM Sohbeti .

EZEL
10-10-2010, 11:13
Caddenin bir tarafında, oldukça dalgın ve düşünceli yürüyordum. Yanıbaşımdan gelen nazik bir sesle kendime geldim:

- Selâmün aleyküm, hocam!

Baktım ki, okuldan mezun olmuş öğrencilerimizden biri.

- Ve aleykümüsselâm Mehmet.

Hal-hatır faslından ve kısa bir sohbetten sonra, ters istikametlere doğru ayrıldık. O benden ayrılırken, tekrar selam vermeyi de ihmal etmedi.

Tam bu sırada caddenin öbür yakasında bir homurdanma sesi duydum:

- Bu da ne oluyor yahu? Eskiden beri hep ayrılırken Allahaısmarladık, güle güle gibi şeyler söylenirdi. Şimdi bir de ayrılırken selam modası çıktı!

Dönüp baktım. Yaşlı bir adam, yanındaki biriyle böyle konuşuyordu. Yanlarına yanaşarak dedim ki:

- Karşılaşmada olduğu gibi, ayrılırken de selam vermek sünnet olduğu için böyle yapılıyor.

- Öyleyse daha önce neden yoktu bu sünnet?

- Ta önceden beri ayrılma sırasında da selamlama sünneti vardı. Bu, Peygamber Efendimiz'in tavsiye ettiği İslâm adablarındandır. Fakat son devirlerde bu incelik memleketimizde unutulmuş veya ihmale uğramıştır. Şimdi doğrusunu bilen bazı gençler bunu yapıyorsa, onları kınamak değil takdir etmek gerekir.

Adamcağız biraz şaşkın, fakat merakla dinliyordu. Yeni birşeyler öğrenmek, onu memnun etmiş görünüyordu. Ben de çarşıya kadar birlikte yürüdüğümüz süre içinde bu selam sohbetine devam ettim.

Ayrılacağımız sırada, o benden önce davranarak son sözünü söyledi:

- Selâmün aleyküm, Allah'a ısmarladık.

Bu duyarlı adam, birkaç dakikalık sohbetle meseleyi kavramıştı.

alıntıdır

Kur'ânTalebesi
10-10-2010, 12:45
EyvaAllah :)

unnamed
10-10-2010, 14:50
paylaşım için teşekkürler..

merve
10-10-2010, 14:52
Paylaşım çok güzel olmuş, benim de yeni yeni ama sık sık rastladığım bir durum :)
En başlarda tuhaf geliyor ama alışık olmadığım içindi herhalde :ayutandım:

M.Atilla
10-11-2010, 12:49
payaşımınız için teşekkürler...şahsen birçok kez karşılaşıyorum bu selamlaşmayla...ortama göre bende uygularım bunu...:)

akgurbetci
10-11-2010, 13:04
Cok nadir yasadim bu durumu. Bundan sonra insaAllah uygulayanlardan olurum. Tesekkürler.

Terennüm
10-11-2010, 13:16
teşekkürler.
"Kim ümmetimin fesada gittiği zamanda benim sünnetime sarılır, hayatında tatbik ederse, o kimse yüz şehid sevabına nâil olur." hadisi şerif