fatih kısaparmak balon baskılı balon Cennete Girecek Son Kişi.. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cennete Girecek Son Kişi..

Feride
09-28-2009, 13:37
Peygamber Efendimiz (s.a.v) anlatıyor: Hz. Musa (aleyhisselam), Cenab-ı Hak’la aracısız olarak konuşabilen bir peygamberdi. Aklına takılan soruları Yüce Rabb’ine sorar, aldığı cevapları ümmetiyle paylaşırdı. Bir gün aklına şöyle bir soru gelmişti:

- Cennetlik insanlar içinde derecesi en düşük olan kimsenin gireceği Cennet nasıl olacak?

Hz. Musa, cevabını çok merak ettiği bu soruyu Rabb’ine yöneltti. Cenab-ı Hak, sevgili peygamberinin bu sorusunu şöyle cevaplandırdı:

- Cennet’i hak eden kullarım teker teker Cennet’teki yerlerine yerleşecek. Geriye en son bir kulum kalacak. Ona da, “Cennete gir” denecek. O kulum Cennet’e girmek için adımını atacak; ancak ona cennetin dolu olduğu görüntüsü verilecek. Ondan sonra kulum ile kendi aramda şöyle bir konuşma geçecek:

- Allah’ım! Herkes Cennet’teki yerini almış. Ancak maalesef bana yer kalmamış.

- Ey kulum! Sen, dünyadaki hükümdarlar gibi lüks ve rahat bir hayat yaşamak ister misin?

- Buna layık bir kulluk yapmadım; ama Sen’in lütfun ve keremin boldur. İsterim Ey Rabb’im!

- Sana o kadar mülkle beraber onun dört katını daha veriyorum.

- Şükürler olsun ey Rabb’im! Ne diyeceğimi bilemiyorum.

- Ayrıca sana bu mülkün de on katını veriyorum.

Hz. Musa sorduğu sorunun cevabını almıştı. Bu soru onu çok memnun etmişti. Ardından şöyle bir soru daha sordu:

- Ey Rabb’im! Cennet’in en alt tabakasındaki kişinin durumu bu ise peki Cennet’in en üst tabakasındakinin durumu nasıl olacak?

- Onlara vereceğim şeyleri ne göz görmüş ne kulak işitmiş ne de kimsenin aklına gelmiştir.

Hz. Musa, Rabb’inin vereceği bu lütufları duyunca şükürle iki büklüm oldu ve binlerce hamd ü senada bulundu. (Müslim, İman 312).

EpiVaTeS
09-28-2009, 13:37
sona kalmak istemem ortasıralar yeter bana :)

Terennüm
09-28-2009, 13:39
gerçekten çok manidar bir paylaşım sağolasın rabbim bizleri rızasından ayırmasın

Feride
09-28-2009, 13:41
sona kalmak istemem ortasıralar yeter bana :)

Bence en baş sıralarda olmayı arzu edin. Zira Allah kalplerimize de bakıyor amellerimizin yanında. Niyetiniz hayr olsun, inşAllah sonunuzda hayr olur..: )

EpiVaTeS
09-28-2009, 13:43
az kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler

AY IŞIĞI
09-28-2009, 13:45
Bence en baş sıralarda olmayı arzu edin. Zira Allah kalplerimizi de bakıyor amellerimizin yanında. Niyetiniz hayr olsun, inşAllah sonunuzda hayr olur..: )

İnşAllah..
Çok güzel bir paylaşım sağolasın feride..

Feride
09-28-2009, 13:52
az kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler

: ))

Doğru haklısınız da, hani kendi yerimizi alt kademelerde düşünüp, amellerimizi mümkün mertebe elimizden geldiğince üst seviyelerde tutmak en güzel olsa gerek..

Bana orta sıralar yeter demek değil de, şöyle desek;

Ben kimim ki aciz bir kulum. Üst seviyelerde olmaya benim amellerim yeter mi bilmem. Lakin gönül arzular Rabbim nasip buyurursa: ) desek diyorum..Hani daha mı uygun olur: )

Feride
09-28-2009, 13:53
Ay Işığı ve Adem abi ben de teşekkür ederim..

EpiVaTeS
09-28-2009, 13:55
: ))

Doğru haklısınız da, hani kendi yerimizi alt kademelerde düşünüp, amellerimizi mümkün mertebe elimizden geldiğince üst seviyelerde tutmak en güzel olsa gerek..

Bana orta sıralar yeter demek değil de, şöyle desek;

Ben kimim ki aciz bir kulum. Üst seviyelerde olmaya benim amellerim yeter mi bilmem. Lakin gönül arzular Rabbim nasip buyurursa: ) desek diyorum..Hani daha mı uygun olur: )

demediğim ne malum :ağla:

BlueMoon
09-28-2009, 14:37
Teşekkürler +

Terennüm
09-28-2009, 14:42
şahsen ben o son kişi olmaya razıyım....

Feride
09-28-2009, 14:47
Adem abi , hani imanın bir kor alev misali avuçlarımızda olduğunu düşünürsek esasında, son kişi olmak bile, nihayetinde girebileceksek, mutluluk verici bişey olsa gerek..

Diğer taraftan ateşin vehametini düşününce de, son kişi olmak dehşetengiz bir durum olarak geliyor haliyle..

Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin..

(Olcayatay ben de teşekkür ederim..)

BlueMoon
09-28-2009, 14:54
(Olcayatay ben de teşekkür ederim..)[/quote]

rica ederim efendim görevim....