fatih kısaparmak balon baskılı balon Chp'nin seçim zorbalıkları - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chp'nin seçim zorbalıkları

AK_Türk
10-03-2008, 11:09
CHP'NİN SEÇİM ZORBALIKLARI

l946'daki çok partili seçimlerde iktidari birakmak istemeyen C.H.P. seçimlere müdahale etmisti.
Demokrat Parti'nin, seçimi kazanip 23 milletvekili çikardigi tam olarak besbelli oldugu halde,
Istanbul'un neticesi derhal ilan edilmemisti. Vali Lütfi Kirdar, dönemin meshur bir gazetecisini
makamina çagirip söyle demisti:
"Size güvenim oldugu için memlekete ait bir davayi danismak istiyorum. Evet, Istanbul'da DP seçimi kesin
bir sekilde kazandi. Fakat buradan Kazim Karabekir, Hamdullah Suphi Tanriöver, Cemil Cahit
Toydemir, Refet Bele ve Hüseyin Cahit Yalçin'in çikarilmasi ve DP'ye ancak 18 kisilik bir yer
birakilmasi hakkinda siki bir emir aldim. Dürüst bir memur ve memleketçi sifatiyla nasil hareket edeyim?
Bu emri yerine getirmezsem Istanbul seçimlerini kökünden bozmak için bahane aranmasi ve yeni
partinin bu 18 kisilik mühim kuvveti elinden kaçirmasi ihtimali vardir. Bana ne tavsiye
edersiniz?"
Ve hakikaten de 24 Temmuz'da Istanbul DP'den seçimi kazananlar listesi 18 kisi olarak ilan edilmisti.

ISMARLAMA MILLETVEKİLİ
1931 yilinda 2. Ordu Müfettisi Fahreddin Altay'a, Cumhuriyet Halk Firkasi Genel Sekreteri Recep
Peker'den bir telgraf gelmisti. Telgrafta, kendisinden bir "köylü meb'us" bulmasi istenmeeekteeydi.
Ismarlanan meb'usun özellikleri ile alakali olarak da sunlar kaydedilmekteydi:
"Konya'dan bir çiftçi meb'us yapmak kararindayiz. Reis-i Cumhur hazretleri, arzu edilen evsafta bir
namzet bulunmasi isinin bizzat zat-i devletlerine havalesini irade buyurdular. Namzette arzu edilen
evsafin esaslarini asagida yaziyorum.
Namzet mütegallibe olmamali, kimsenin adami bulunmamali, az çok arazi ve çift çubuk sahibi olmalidir.
Civar veya tensib buyurulacak köylerden bizzat görülüp seçilmesi hususunda zat-i devletlerinin
zahmet ihtiyar buyurmalarini rica ederim. Eskiden askerlik yapanlar tercih edilebilir.

Esaslar şunlardir:
1- Namzet meb'us seçildikten sonra da çiftçi kalacak, hayatini terketmeyecek, meslegine daima sadik
kalacaktir. Meb'uslugunda, tatil zamaninda yine meslegine merbut kalacak, tatilinde köyünde ayni hayat
tarzini yasayacaktir.
2- Behemehal milliyetperver olacak, beynelmilel her cereyana aleyhtar bulunacak, gerek meclisteki hal,
vaziyet, söz ve faaliyetinde ve gerek meslekdaslari ile temaslarinda daima bu nokta-i nazari
takip edecek.
3- Cumhuriyet Halk Fikrasi'na ve onun bütün prensiplerine, akidelerine, hareketlerine tam sadakat
sahibi olacak ve meb'uslugu müddetince bu vaziyetini muhafaza edecek, mutaassip olmayacak.
4- Meclis'teki hayatinda, hal ve vaziyeti ve kiyafeti esas memleketindeki gibi olacak, meclis
içtimalarina ve her yere kasketi, poturu ile gelecek, gündelik hayat tarzini degistirmeyecek, yalniz
merasim günlerinde herkes gibi frak-jaketredingot giyecek.
5- Yeni harflerle az çok okur-yazar olacak, bu hususta eksikligi varsa meclisteki hizmeti esnasinda
çalisip tamamlayacak.
6- Konuskan, zeki ve akl-i selim sahibi olacak, çok yasli ve mütegallibe olmayacak.
7- Mücadele-i Milliye'de bir lekesi olmamali, muhitinde nazar-i dikkati calip bir kusur
ve sevimsizligi bulunmamali.
Milli Mücadele'de hizmet etmeleri ve intibahatta ve diger vesilelerle firkamiza hizmet etmis olmasi
arzu olunur. Hiç olmazsa muariz bulunmamis olmali, firkaya kaydi yoksa derhal yaptirilmalidir."
Fahreddin Altay' bu siparisi alir almaz Konya'nin merkez ilçelerinde günler süren aramalar sonucunda
aranan vasfa uygun biri olarak Mustafa Lütfi Bey'i bulmus ve bu ismarlama zat mecliste sekiz yil
milletvekilligi yapmisti.
ILK DISKI YEDIRME HADISESI
Insanlara diski yedirme hadisesine ilk defa CHP iktidari döneminde rastlanilmisti. 1947 yilinda Demokrat
Parti'li bir kooperatif baskaninin hükümet tarafindan vazifeden alinmasina karsi çikan
Isparta'nin Senirkent bucagi halkiyla Jandarma kuvvetleri arasinda çikan çatismalarda, jandarmalarn
köylüleri dayaktan geçirerek, diski yedirme, idrar yaptirdiklari sapkayi basina geçirme ve yere yatirip
üstüne binerek dolasma gibi iskenceler uyguladiklari söylenmektedir.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan 62 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Sedat Peker'in İstanbul Adalar'daki seçime de karıştığı ortaya çıktı. Peker, dava dosyasında yer alan bir telefon konuşmasında da Oral'dan desteklemesini istediği CHP'li Demir Demirhan için, bir adamını arayarak lüks teknesinin deposunu doldurup seçim süresince kendisine tahsis etmesini de istiyor.
Peker'in yanındayken Oral'la telefonda konuşan CHP'li Demirhan, "Reis bizim canımız" ifadesini kullanıyor.

YAKIN TARIHTEN CHP ZORBALIKLARI!

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak'tan yargılanan Sedat Peker, AKP'li Zekeriya Oral'dan CHP adayını desteklemesini istiyor. CHP adayı Demirhan, 'Reis bizim canımız' diyor

(02.03.2004 Saat: 21.56)
SEDAT PEKER: Ya bu şeyi soracağım, bu Adalar'da sizin adayınız kim?
ZEKERİYA ORAL: Can Esen.
S.P.: Nasıl, iyi bir adam mı?
Z.O.: Ben koydurttum abi.
S.P.: Sen mi koydurttun?
Z.O.: He, kötü mü yapmışım?
S.P.: Kazanma şansınız ne Adalar'da?
Z.O.: İyi çalışırsa kazanır.
S.P.: Sence olur mu, CHP'nin adayı şanslı diyorlar.
Z.O.: Yok abi CHP alamaz. Oraya Demir Demirhan diye birini koymuşlar. Alamaz abi.
S.P.: 3 Kasım'da 1. parti çıkmış ama. Abi, Demir Bey yanımda muhabbet ediyoruz. Çok sevdiğimiz bir abimiz.
Z.O.: Ben AKP'ye çalışmam orda. Ben bütün gücümü vermişim o çocuğa ama keserim anında. Biliyorsun benim dostluk sıralamam...
S.P.: Demir Abi alsın, zaten adamın emekliliği geldi, otursun artık.
Z.O.: Bu geceden itibaren keserim hepsini.
S.P.: Demir Abi'ye vereyim selamlaşın. Seçimler önemli değil, kafanız birbirine uyar muhabbet...
Z.O.: Tamam da ayıptır söylemesi. Demir Bey beni tanımıyor. Benim o Ermeniler üzerinde ağırlığım var, adayı yönlendiririm, 25 senedir adadayım ben.
DEMİR DEMİRHAN: Alo. Merhaba Zekeriya Bey nasılsınız?
Z.O.: Allah razı olsun, siz nasılsınız?
D.D.: Valla iyiyiz, Reis'le sohbet ediyorduk laf lafı açtı.
Z.O.: Reis ayağımı kilitledi yani. Can'ı ben aday gösterdim. Ben il yönetim kurulu üyesiyim AKP'nin.
D.D.: Oh ne güzel.
Z.O.: Zaten orda ben birinci parti CHP'yi görüyorum. AKP ikinci. Coşkun'u ben rakip görmüyorum, çünkü yıprandı.
D.D.: İyice şey olur yani.
Z.O.: Valla güzel olur. Şu anda benim yanımda çalışan 50-60 tane insan var, bunların yüzde yetmişi Erzincanlı. Onlara "AKP'ye oy vereceksiniz" dedim. Şimdi diyemeyeceğim herhalde.
D.D.: Artık demeyeceksiniz, bundan sonra en azından...
Z.O.: Reis'imizin dostu olan benim başımın üstünde yeri vardır.
D.D.: Reis bizim canımız ya.
Z.O.: Sizin gibi aydın insanlar böyle hoşgörüyle yaklaşırsa eğer CHP'nin kazanmaması için hiçbir sebep yok.
D.D.: Tamam çok memnun oldum, Reis'i veriyorum.
S.P.: O ANAP'ın adayının kazanma durumu var ya. Onu engelleyip Demir Abi'yi kazandıralım.
Z.O.: Olur uyar. Sizin dostunuzun benim başımın üstünde yeri var. Reis'im siz ne derseniz o olur.
Adalar'da 2004 yılında yapılan seçimi ANAP adına katılan Coşkun Özden kazanmıştı.

MİLLİYET

Yektâ-Ak
10-03-2008, 20:07
İnsanlar tum bunlara ragmen nasil bu partiyi ayakta tutuyorlar anlayamiyorum.

Rabbim basiretimizi acsin ne diyeyim.

weight
10-07-2008, 17:58
Tuuuuuuu yazıklar olsun şerefsiz CEHAPELİLER sizi

güliş
10-08-2008, 22:12
Rabbim herşeye "KADİR"dir...