Orijinalini görmek için tıklayınız : Cumhuriyet Tarihinin En iyi Cumhurbaskani?
Cumhuriyet Tarihinin En iyi Cumhurbaskani Sizce Kim?
AKmetalci
08-07-2007, 15:38
atam kıskanacak. ama turgut özal
Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra en iyi cumhurbaşkanı kimdir? diye sorulsaydı daha güzel olurdu bence :) Bazıları yanlış anlar. Ondan dedim :D
Onlybullet34
08-07-2007, 15:46
Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra en iyi cumhurbaşkanı kimdir? diye sorulsaydı daha güzel olurdu bence :) Bazıları yanlış anlar. Ondan dedim :D
Haklısın ..
Onlybullet34
08-07-2007, 15:47
Ama anketteki soruya verilcek cevap Tabikide Atatürk..
Ama anketteki soruya verilcek cevap Tabikide Atatürk..
Bu ankette kesin.
Benide_Kapatın
08-07-2007, 17:01
cevabı belli değil mi.. sezer diyen bile var ya ;D ;D
Harbi Sezer var. Belki yanlışlıkla oldu hocam :D
loneliness
08-07-2007, 17:16
Harbi Sezer var. Belki yanlışlıkla oldu hocam :D
yanlışlık omuştur kesin anlamışsınızdır umarım
Goruslerinizi almak istedim o yuzden basligi oyle yaptim.Yoksa Tabikidee Ulu Onder Gazi Mustafa Kemal Ataturk'den iyisi varmi beee
oguzdesouza
08-07-2007, 19:21
EN KÖTÜSÜ BELLİ.AHMET NECDET SEZER;TARAFSIZ CUMHURBAŞKANIMIZ :-\
vuslat_19
08-08-2007, 06:45
bence turgut özal
Mustafa Kemal Atatürk'ün diğerleriyle neden aynı kefede olduğunu anlayabilmiş değilim ??
kayısıkentli44
08-11-2007, 06:11
Turgut Özal
Turgut Özal.....
başka bir şey demiyorum....
ama Atatürk'ün buraya konması yanlış.....o her zaman birinci...
kronolojik sırayla mustafa kemal atatürkten sonra;
1-celal bayar
2-turgut özal
KAHRAMANLARIN idealleri başkalarının HAYALİ dahi olamaz.
TURGUT ÖZAL bir KAHRAMANDIR
Whitecloud
08-17-2007, 12:30
bencede çok haklısın.ama ben turgut özal diyorum :)
AkSa- 34
08-17-2007, 22:47
ülkenin tek dindar c.başkanı turgut özal ve gelicekte olan abdullah GÜL
Parantez
01-08-2008, 22:48
1-Atatürk
2-Turgut Özal
bncede ;)
atatürkü bu sıralamaya koymanın mantığını çözemedim :-\ :-\
TÜRK EVLADI
01-08-2008, 23:14
[i][b]Turgut Özal...
(1. zaten...helal olsun:) )
takva_gül
01-08-2008, 23:16
turgut özal... :)
Mustafa Kemal Atatürk ondan sonrası sorulmamış ama ben cevaplayayım yine de Abdullah Gül .... ;)
Katılıyorum. Lütfen biraz daha dikkatli açalım başlıkları.
devrimci
01-09-2008, 11:59
Elbette Mustafa Kemal..
Ayrıca Atatürkle neden kıyaslanmış bunlar.Ata ile değil Turgut Özal v.b dünya tarihinin hiç bir lideri kıyaslanamaz.
Elbette Mustafa Kemal..
Ayrıca Atatürkle neden kıyaslanmış bunlar.Ata ile değil Turgut Özal v.b dünya tarihinin hiç bir lideri kıyaslanamaz.
Sebep ?..
Elbette Mustafa Kemal..
Sebep ?..
mustafa kemal bır deha..sıze tarıhı ogretmeye kalkmak sacma olur bu konulardakı bılgı bırıkımınızın ne denlı yuksek oldugunu bılıyoruz....
mustafa kemalın bu ankette olması cok ama cok yanlıs...
susayım susayım dıyorum ama olmuyor bır yerden sonra kanıma dokunuyor
TÜRK EVLADI
01-09-2008, 16:05
.....................
merak etme ben anlatılmayanları gayet ıyı bılıyorum...
evet haklısın bu gıdısle forum olarak mımlencez...
Onlybullet34
01-09-2008, 17:12
Elbette Mustafa Kemal..
Sebep ?..
Sence sebebi ne olabilir ?
Luzumsun bir tartışmaya doğru gidiyoruz. Herkesin düşüncesi kendine, kimin haklı kimin haksız olduğunu elbet gün gelecek ve göreceğiz.
Sabır....
Arkadaşlar amacım kutsalınıza dokunmak değil, Atatürk'le bir alıp veremediğim de olamaz, Atatürk bir deha da olabilir ama "başkalarıyla kıyaslanamaz" demek onu abartmaktır.Başkalarıyla kıyaslanamaz olan tek şey biliyorum ben.
Yani kimseyle kıyaslanmaması için bir sebep olamaz ;) Bu kadar basit..
TÜRK EVLADI
01-09-2008, 18:09
Arkadaşlar amacım kutsalınıza dokunmak değil, Atatürk'le bir alıp veremediğim de olamaz, Atatürk bir deha da olabilir ama "başkalarıyla kıyaslanamaz" demek onu abartmaktır.Başkalarıyla kıyaslanamaz olan tek şey biliyorum ben.
Yani kimseyle kıyaslanmaması için bir sebep olamaz ;) Bu kadar basit..
Yukarıda ki mesajımı gereksiz olduğu için siliyorum ve onun yerine LüGaT ın sözlerine katılıyorum...
Eh yani... ;D
Ben de Lugat'a katılıyor ve ona bir beğeni yolluyorum.
Bu oylamaya bakacak olursak benim oyum Turgut özaladir oyum eger en iyi kumandan sorulmus olsaydi o zaman Mustafa Kemal Atatürke verirdim ama oylamada en iyi cumhurbaskani sorulmus benim bir cumhurbaskanindan beklentilerim farklidir, herseyi zamanina göre degerlendirmek gerekir, ayrica herkesin bir görüsü vardir illaki hepimiz ayni görüste olacak degiliz ya, yok ayni görüste olacaksak bu anketin ve forumun ne mantigi kalir ki!..
Ama sezinleyebildigim bazi arkadaslar kötünün iyisi mantigiyla Turgut özala oy vermis ben ise onu bir devlet lideri gördügüm, bizim partimizin daha önceki misyonunu onda gördügüm icin Turgut Özal diyorum..
romakudüs
01-09-2008, 18:25
tabiki turgut özal
bright_girl_07
01-09-2008, 18:35
Yalnız dışardan forumu inceleyn bazı art niyetliler bu anket sonuçlarını yanlış yerlere çekeceklerdir.
Yok Ak Geçlik Atatürk'ü en iyi cumhurbaşkanı olarak seçmediler yok Ak Gençlik Atatürkçü değil gibi
Bu oylamaya bakacak olursak benim oyum Turgut özaladir oyum eger en iyi kumandan sorulmus olsaydi o zaman Mustafa Kemal Atatürke verirdim ama oylamada en iyi cumhurbaskani sorulmus benim bir cumhurbaskanindan beklentilerim farklidir, herseyi zamanina göre degerlendirmek gerekir, ayrica herkesin bir görüsü vardir illaki hepimiz ayni görüste olacak degiliz ya, yok ayni görüste olacaksak bu anketin ve forumun ne mantigi kalir ki!..
Ama sezinleyebildigim bazi arkadaslar kötünün iyisi mantigiyla Turgut özala oy vermis ben ise onu bir devlet lideri gördügüm, bizim partimizin daha önceki misyonunu onda gördügüm icin Turgut Özal diyorum..
ama yinede oyumu maveranın düşüncelerine katılarak Turgut Özal'a veriyorum
soylencek cok sey var ama dedıgınız gıbı olsun.....
gereksız tartısmalar bunlar nede olsa ;) cok gereksız...
soylencek cok sey var ama dedıgınız gıbı olsun.....
gereksız tartısmalar bunlar nede olsa ;) cok gereksız...
kardes buyur sende fikirlerini beyan et, seviye sinirlari icerisinde tartismayi gerekli hale cevirelim ;)..ben Atatürkün iyi kumandan, iyi bir lider oldugu kanaatindeyim yaptiklari inkar edilemez ama burada sorulan bir soru ve secenekler var ve herkes kendi hür iradesi cercevesinde cevaplamis..
ama birileri yanlis anlayacak diye burada takiyye yapmaninda anlami yok sonucta bizlerin birilerine sirin görünme gibi derdimiz yok..
ne olursa olsun Cumhuriyet Tarihinin En iyi Cumhurbaskani tartışmasız mustafa kemal atatürk tür. bu ankete mustafa kemal atatürkü eklemek son derece yanlış olmuş
mustafa kemalı hıc bır zaman putlastırmadım gozumde..ancak onun turk halkının gozunde ayrı bı yerı vardır ve sızı bılemem ama benım ıcın de oyle..(bunu soylerken sozde kemalıstlerden ataturkculerden bahsetmıyorum..)
ben bu forumda kımsenın degerlerne saldırmadım ataturkte benım mıllı degerlerımdendır bıtakım soylemlerle karsılasınca kızıyorum...ataturk bır anket konusu olmamalı...
ha dıyorsanız herkesın fıkrı feytullah gulen ıcın acılan baslık nıye kıtlendı o halde oda herkesın fıkrıydı..yada emınımkı onun ıcın boyle bır tartısma cıksa yıne kıtlenırdı...yanlıs anlasılmasın kendısıne saygım sonsuz...
bugun bır arkadsım akplıler ataturk dusmanı dedı..ben aylar once boyle bır soylemle karsılasınca derdımkı su adrese gelınde ıkı gun bakın bızden ataturkcusu varmı...ama bugun dıyemedım...belkı oylesınız saygınızdan kuskum yok ama bu yazılanlar cok yanlıs anlasılıyor...
yıne soyluyorum bu ankete o ısım koyulmamalıydı..
hem mavera demıssınızya hanı eger en iyi kumandan sorulmus olsaydi o zaman Mustafa Kemal Atatürke verırdım dıye...zaten lıstedekı dıger ısımler kumandan degıl....
artık bıse yazmıcam cunku dedıgınız gıbı ınsan yıpranıyormus..ben son bı kacgunde cok yıprandım....
saygılar...
berat_52
01-09-2008, 20:46
TABİ Kİ ATATÜRK. AMA ATATÜRK DEN SONRADA EN İYİSİ RAHMETLİ ÖZAL'DIR.
Parabol soruyla,anket arasinda bir alakasizlik var mi?? hayir yok.. Atatürkte bu ülkenin cumhurbaskaniydi digerlerinden tabiki farkli sonucta bu ülkenin kurucusu o acidan listedeki isimlerden farkli bir kulvarda..
Ancak burada degerlendirdigimiz nokta cumhurbaskanligi acisindan tabiki söyle bir sorun var acaba kacimiz bu listede sayilan isimlerin cumhurbaskanligi hakkinda bilgiliyiz akilda en fazla kalan turgut özal oldugu icin acik ara önde gidiyor...
Ancak benim anlayamadigim Atatürke bu ankette oy vermek Atatürk düsmanligi anlamina mi geliyor, herkesin oy verme kriteri farklidir ben daha önceki yazimda ne dedim en iyi komutan, en iyi lider olsaydi Atatürke oy verirdim ama cumhurbaskanligi noktasinda benim kriterlerime ve yakin tarihte ülkemizi yönetmis ve az cok yaptiklarina sahit olmam nedeniyle özali tercih ettim..
tabiki senide anliyorum kardes hepimizin sütten agzi yandi o yüzden yogurdu üfleyerek yiyoruz ama birileri söyle diyecek, sunlar yanlis anlayacak diye artik fikirlerimize pranga vurmayalim..
bizler bütün degerlere saygiliyiz burada saygisizlik yapanida görmedim ama birilerine yaranmak icin, birileri bak bunlar böyleymis diyecek diye burada takiyye yapmanin anlami yok..
burada atatürke, onun ilke ve inkilaplarina saygisizlik yapan olmadi tabiki ankette atatürkün yer alip, almamasini ayirca tartisiriz ama ankette yer aliyor diye ondan baskasina oy verilmez mantigini acikcasi kabul etmiyorum..
bizler birileri gibi sekilcilik yapip, atam izindeyiz diyerek takiyye yapmak yerine onun gösterdigi muassir medeniyete saglam adimlarla ilerliyoruz..
Necip Fazil
01-09-2008, 21:01
Turgut Özal'dır.
Bir çok tabunun yıkılmasına sebeb olmuştur. Abdullah Gül'de askeri tahriklere boyun eğmeden köşke çıkma cesaretini gösterdiği için, ilerleyen yıllarda hak ettiği yeri alacaktır.
VesseLam
ATmaCA53
01-09-2008, 21:12
Tabiki Mustafa Kemal Atatürk, hiç mi hiç tartışmasız
Tartışma gereksiz derken ve böyle bir ankette olmaması gerektiğini söylerken şunları kastettim:
Atatürk yol ayrımında direksiyonunu sola çevirmiştir. Bu yön Türkye'nin olmasını istediği yöndür. Aynı yol ayrımında bazıları da direksiyonu sağa çevirmek istemiştir. Ancak direksiyonda Atatürk olduğu için (v.s. sebepler) Türkiye sola dönmüştür. O dakikadan sonra Türkiye soldan gitmeye başlamıştır. Ancak bazı liderler ve Cumhurbaşkanları halktan aldığı destekle direksiyonu sağa doğru hafif hafif çevirmiştir. Şuanda Türkiye ortalarda yol almaktadır.(Ne tam sağ ne tam sol. Ama daha çok sol.)
Hala tam sol veya sağa dönmek isteyenler mevcut bu da gayet doğal. Sağa direksiyon çevirmek isteyenlerle solda kalmak isteyenlerin de fikirlerine uyanı desteklemesi pek tabii doğal.
Bir devletin iki en önemli siması olur. Başlatan ve bitiren. Günümüz şartlarında ortada bir başlatan vardır. Onun bu yüzden arkasından gelip yönünü tam manası ile değiştirmeyenlerle aynı kefeye koyulmaması gerekir. İlk yönü tayin ettiği için en iyi odur.
Onun, o yönde en iyisi olması, ne her yaptığının doğru olduğunun göstergesidir, ne de her yaptığının yanlış olduğunun.
O yüzden onun bu ankette olmaması gerekirdi. Olamayacağı bir ankette de tartışılması anlamsız.
Diğer taraftan Atatürk'ü tartışabilir miyiz? Onun hakkında fikirlerimizi açıkça ifade edecek özgür bir ortam var mı? Buna da hayır. Şuanda bunu kaldıracak olgunlukta değil ülkemiz.
Bir devletin iki en önemli siması olur. Başlatan ve bitiren. Günümüz şartlarında ortada bir başlatan vardır. Onun bu yüzden arkasından gelip yönünü tam manası ile değiştirmeyenlerle aynı kefeye koyulmaması gerekir. İlk yönü tayin ettiği için en iyi odur.
evet aradıgım cumle buydu..
ayrıca az cok tanıdıysanız benı kımsenın dusuncesınden cekınmedıgımı sırf bırılerıne sempatık gorunmek ıcın susmıcamı anlamıssınızdır...boyle bır kaygım olsa en basta bu forumda susardım degılmı...
ben sadece kemalıstlerden ataturkculerden o kadar yoruldumkı her turlu degerlerıme sahıp cıkılmasında daha bı sahıplenme ıhtıyacı duyorum artık anlayın ne kosullarda oldugumu bılmıyorsunuz...
dedgın gıbı mavera mustafa kemal ayrı bır kulvarda yazılmaması lazımdı o olmasdı tabıkı oyum turgut ozala olurdu...
neyse yıne susamadım son kez saygılar... :)
Anket seçeneklerinde Abdullah Gül'ün olmamasının sebebi anketin eklenme tarihi mi yoksa bilinçli mi?
Abdullah Gül olsaydı,tercihim Gül'den yana olurdu.Abdullah Gül olmadığı için Turgut Özal diyesim geliyor; ama vazgeçip oy kullanmamayı tercih ediyorum.Yorum yeterli olacaktır...
Anket seçeneklerinde Abdullah Gül'ün olmamasının sebebi anketin eklenme tarihi mi yoksa bilinçli mi?
Abdullah Gül olsaydı,tercihim Gül'den yana olurdu.Abdullah Gül olmadığı için Turgut Özal diyesim geliyor; ama vazgeçip oy kullanmamayı tercih ediyorum.Yorum yeterli olacaktır...
tuna 7 agustosta acılmıs anket :D
Ankette Atatürk olduğu için (yukarda anlattığım sebeplerden) ona verdim. Eğer o olmasaydı ve Abdullah GÜL olsaydı da ona verirdim. Turgut Özal önemli bir liderdi. Hizmetlerini şimdi farkediyoruz. Onun yıllarında daha çocuktum ve biz çok fakirleştik. Ailemde onu, o yüzden sevmezdi, onun psikolojisi kaldı üstümde.
tuna 7 agustosta acılmıs anket :D
Cehalet işte.Tarihine bakmayı akıl edemedik;)
TÜRK EVLADI
01-09-2008, 23:51
Burada Cumhurbaşkanları arasında değerlendirme istenmiş ve Atatürk'te bir Cumhurbaşkanı olarak o listede var...
Ne var ki bu kadar listeye eklenmeyecek adı anlamadım!
Burada kimsenin dehasını tartışmıyoruz ama iyi biliyoruz ki aynı mevkiye gelmiş insanlar arasında değerlendirme yapılabilir!
amasralii74.5
01-12-2008, 21:56
BENCE BU KADAR KISA SÜREDE HEPSİNİ SOLDA SIFIR BIRAKAN
ABDULLAH GÜL
turqut özal .) sanmıyorum bundan sonra onun gibi biri olsun :)
Yunus_Emre
01-12-2008, 23:09
"Mustafa Kemal Ataturk" diye dusunuyorum.Cumhuriyetimizi kuran,ilke ve inkilaplari hayata geciren ve o ilkeler sayesinde ayakta duran cumhuriyetimizin en basarili Cumhurbaskaninin Ataturk oldugunu dusunuyorum.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.