Orijinalini görmek için tıklayınız : Dişlerinize ne kadar dikkat ediyorsunuz?
Evet arkadaşlar Ak forum gençleri ne kadar dişlerine dikkat ediyor.
Bu konuda ne kadar bilinçli
Ankete kalıtmanızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
:)
tayyipleyiz
04-29-2008, 13:09
Fırça Sadece Gece...
Misvak gün boyu... :)
sabah öylen akşam her zaman fırçalarım...çünki ortadonti tedavisinden sonra alışkanlık yaptı ;D
Ben dişlerime çok dikkat ederim
Yanımdan ayıramadığım tek eşyam diş fırçam ve macunumdur.
Yaşlı bir nine olduğumda dişlerimin hala yerinde olmasını istiyorum. :D
Ama ne kadar üstüne düşsemde bu konuda hassas olsamda diş sorunları yaşıyorum.
Hatta rüyamda dişlerimin döküldüğünü görecek kadar büyük korkularım var. :'(
Neyse..
Diş sağlığı dinimizcede önemsenen bir konu ve bütün iç hastalıkların kaynağı ağız temizliğinden geçiyor.
Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? :)
Hüdaverdi
04-29-2008, 13:19
90'lık dede gibi diş sorunu çekiyorum malesef,önceden göstermiyordum,şimdi gösteriyorum ama geç kaldım üst dişlerimden birisi kırıldı :-\
Bostancı
04-29-2008, 14:08
Günde bir kere fırçalarım,Her yemekten sonra Misvak kullanırım :) Diş etlerinide kuvvetlendiriyor,ağız kokusunuda alıyor üstelik sünnet tavsiyemdir ;D
Diş macunu ile günde iki kereden fazla fırçalamak dişlere zarar veriyor diş macununun içinde bir madde var ondandı sanırım ama bütün diş macunları aynımıdır bilemem tabi ki..
NuR-eFSaN
04-29-2008, 14:11
Bende günde en az iki kere fırçalarım ama nedense misvak kullanmıyorum nasil kullanılır onuda bilmiyorum :-\
Hergün cantamda tasirim diş fircami ve macunu alışkanlik olmus :-[
Açıkcası ben pek dikkat etmiyorum. Küçük iken hafta'da bir defa fırçalardım ya da fırçalamazdım. Dişlerim Maşallah oldukça sağlam. Ailemde hergün fırçalamalarına rağmen diş sorunu yaşamayan yok ben hariç :)
Şuan da günde bir defa ya fırçalarım ya da fırçalamam ama tabi ağız sağlığıma oldukça dikkat ederim. Hiç bir sorunum yok çok şükür.
Terli iken soğuk su içince hasta olacağına inan bir kişi mutlaka hasta olur. Aynı şekilde dişlerini fırçalamazsa diş sorunu yaşayacağını düşünen kişiler de mutlaka diş sorunu yaşar. Herşey inanmakla ilgili.
Kadim Sevgiler...
her yemek yedikten sonra fircaliyorum yoksa kendimi rahatsiz hissederim. ayrica fircalamayi da en az 2 dakka surecek sekilde gerceklestiriyorum hatta 2 kere filan fircaliyorum bir anda :D
24 yaşındıyım. Çok şükür dişimle ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Kötü örnek olmayayım ama sadece yatmadan önce fırçalıyorum ben. Bazen aklım eserse gündüzde fırçalarım.
Hiçbir şeyden çekmedim, dişlerimden çektiğim kadar...
Kanal tedavisi, dolgu, çekilen diş, kırılan diş, kaplama... Hepsinin acısını da, harcattıkları paraları da bana sorun.. :'(
Küçüklüğümden beri dişlerime çok çok iyi bakıyorum. Fakat maalesef dişlere iyi bakmak sağlıklı olmasına sebep olmuyor....
Hiçbir şeyden çekmedim, dişlerimden çektiğim kadar...
Kanal tedavisi, dolgu, çekilen diş, kırılan diş, kaplama... Hepsinin acısına da, harcattıkları paraları da bana sorun :'(
Küçüklüğümden beri dişlerime çok çok iyi bakıyorum. Fakat maalesef dişlere iyi bakmak sağlıklı olmasına sebep olmuyor....
Evet, bazen tükürüğün kalitesi dişleri baksanızda çabuk çürümesine neden oluyor. Yemekten sonra ilk yarım saat içinde fırçalaman daha faydalı olabilir.
Bostancı
04-29-2008, 14:57
Bazı insanların diş yapısı zayıf oluyormuş küçük bir çürük oluşsa 2 ay içinde kocaman bir çürüğe dönüyormuş
Bazılarının ki ise doğuştan,kemik yapısından sağlam oluyormuş mesela benim öyle çürükler çok yavaş ilerliyor küçük bir çürüğün dişi ağrıtacak kadar büyümesi için 10 yıl falan geçmesi gerek ;D bu sağlam diş yapısında ki çürüklere kuru çürük deniyor...
Bir gün dişçiye gitmiştim muhabbet ettik ordan biliyorum :)
Şimdi diş sorunu olmayanlar ilerde erken dökülmeyle karşılaşabilir.
Yakınınızdaki kişileri rahatsız etmek istemiyorsanız diş temizliğine dikkat :-*
Benim ilk dikkatimi çeken hep dişler olmuştur. Takıntı haline geldi galiba :-[
uzulme sen insallah misvak kullan, Allah'a dua et dislerin dokulmez :D
politikaci
04-29-2008, 18:39
her akşam ve sabah fırçalarım..(ama zorla annem kızıyo fırçalamassam) :D :D :D
Misvak kullanamıyorum çünkü çok set ve benim diş etlerim çok hassas.
Ben zaten bütün hastalaklardan Rabbime sığınırım. dişlerime elimden gelen özeni gösterir taktiri Rabbime bırakırım. :-* Tevekkül yani
Ben zaten bütün hastalaklardan Rabbime sığınırım. dişlerime elimden gelen özeni gösterir taktiri Rabbime bırakırım. :-* Tevekkül yani
gercekten tevekkul etseydi kabuslarina girmezdi :D :D
[quote=sümeyra ]
gercekten tevekkul etseydi kabuslarina girmezdi :D :D
[/quote
:o :o :o :o
tayyipleyiz
04-29-2008, 18:53
Sümeyra Hanım, bu kadar ehemmiyet arzeden meseleleri gündeme getirmeniz sevinç verici... Bizler keşke çocukluktan itibaren bu bilince, yönlendirmelere maruz kalsak. Tebrik ederim... :-*
Sümeyra Hanım, bu kadar ehemmiyet arzeden meseleleri gündeme getirmeniz sevinç verici... Bizler keşke çocukluktan itibaren bu bilince, yönlendirmelere maruz kalsak. Tebrik ederim... :-*
evet bende kucukken politikaci gibi annem asla disimi fircalamadan yatirmazdi yatmissam yataktan kaldirir fircalamami beklerdi :'(
Teşekkürler
Sizin için geç değil fırçalamaya devam ;D ;D
bende dişlerime iyi bakarım,hergün fırçalarım
ama bu çürüklerin oluşmasını önlemedi...:(
bu perşembe son dolgumu yaptıracağım ,bütün cesaretimi topladım ve hekime gittim :)
perşemden sonra benimde hiç çürüğüm kalmamış olacak :)
buarada diş ağrısı çekenlerde Allah'tan şifa diliyorum,küçükken çekmiştim bende çok kötü olduğunu hatırlıyorum hatta bunun için dişlerim ağrımadan ilerde ağırabilir korkusuyla hekime gittim tabii bu cesaretimi toplamam biraz zaman aldı birkaç yıl gibi :D
kalın sağlıcakla..:)
Ak-Cengâver
04-30-2008, 20:07
akşam yatarken fırçalıyorum, arasırada sabah akşam fırçaladığım oluyor. misvakda kullanırım :)
murat kurt
04-30-2008, 20:13
benim dişler doğuştan güzel,zenci dişi: )
;D ;D ;D
Sukut-u Hayal
04-30-2008, 20:38
isine gelince zenci, isine gelince sarisin dimi :P :D
ATmaCA53
05-01-2008, 18:36
vallahi benim aklıma geldiği sürece fırçalıyorum, dişlerimize hiç önem vermediğimiz konusunda arkadaşlara katılıyorum, en azından fıs fıs ismailin bir tane ağız spreyinden alırısak hiç fena olmaz... :D :D ;D
Allaha şükürler olsun ki hiç bi problemim yok inşaallah bundan sonrada olmaz olursada ben dişçiden korkarım gidemem :'(
aklıkma gelirse yada diş ağrısı çekersem :D
ethemkara1
05-02-2008, 14:18
temizlik imandan gelir arkadaşlar günde enaz bir defa
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.