fatih kısaparmak balon baskılı balon - Diyalog Sonrası İzlenimler - Diyalog İklimi - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : - Diyalog Sonrası İzlenimler - Diyalog İklimi

rizzelli
05-20-2010, 00:45
Francisco Alel -47 Yaşında şilili tüccar-Şili
http://www.diyalogsitesi.com/Videolar.asp?video=goster&videone=2893&katne=19

Türklerin islama olan hayranlığını gördüm. Türkiye her zaman ilgimi çekti.gördüğüm resimlerden camilere hayran kaldım.kültür merkezindeki arkadaş gelinceye kadar bütün bunlar ulaşılması güç şeylerdi.ilk defa evimde misafir ettiğim türkten kuranı dinlemiştim.ilk dinlediğim bölüm Fatiha suresiyedi .çok şaşırmıştım .ilk defa kutsal bir kitabın makamla okunduğuna şahit olmuştum.bir de okuyan kişinin sesi güzel olunca insanın kalbinin derinliklerine kadar işliyor.

bahsettiğim türk genciyle beraber bir de Suriyeli genç vardı.5 vakit namaz kılıyorlardı.ilk kıldıkları namaz sabah namazıydı ve ezanla başlamışlardı namaza.ilk duyduğumda kalbime ışık ,huzur ve mutluluk dolmuştu.ezanı ilk dinlediğimde kendimi çaresiz hissettim.çünkü aynı şeyleri bende yapmak istemiştim.o günden sonra islamın güzelliklerinden faydalanmak aynı şeyleri paylaşabilmek için İslamiyet hakkında bilgi toplamaya başladım.müslumanlar arasında her defasında O’nun ismi anıldığında Allah ın selat ve selamı üzerine olsun deniliyordu.bundan daha büyük daha önemli ne olabilir ki.hayatını okumaya başladığımda beni çok etkiledi…………

İslam hakkında şimdi bişeyler biliyorum.ne yapmak isterdin diye sorucak olursanız ;yeniden doğup islamiyeti başından beri yaşamak isterdim……

rizzelli
05-20-2010, 00:46
Afrikalı Şakirtler

http://www.diyalogsitesi.com/Videolar.asp?video=goster&videone=2890&katne=19

Sohbetlere gelmeden önce,dinimi yaşayan iyi bir müsluman değildim.namaz ve ibadetlerimde gevşeklik gösteriyordum.o sıralar misyoner bazıları beni kilisiye götürüp hristyan olmamı teklif ettiler,boşluktan dolayı kabul ettim ,kilisiye gittiğim günün gecesi sabaha kadar uyuyamadım sonra bir arkadaşım beni sizin yanınıza getirdi şimdi Risale i nur sayesinde imanım kurtuldu.Allah ın izniyle artık hiçbirşey beni islamdan vazgeçiremiyecek.şimdi bende ışık evde kalacak ,sizin aranızda dinimi yaşayacağım .burda beni etkileyen en çok şey ,bir beyazın bana su ve çay ikram etmesi ,ve adeta hizmet etmesi oldu.bunlar farklı beyazlardı .benzer bir şeye daha önce şahit olmamıştım.

rizzelli
05-20-2010, 00:48
Gloria-38 yaşında sekreter-Arjantin

http://www.diyalogsitesi.com/Videolar.asp?video=goster&videone=528&katne=19

Rahibe okulunda okumuş.Efendimiz sav.’in şefkatli oluşundan çok etkilenmiş.Hz.Muhammed bir gün iki kadının örneğini arkadaşlarına şöyle anlattı.dindar bir kadın aç bir kediyi aç bırakıyor ölmesi için ve kedi bir süre sonra ölüyor.başka bir kadın ise susamış bir kediye çok zor şartlar altında su vermeye çalışıyor ve çok iyi bir yaşamı olmamasına rağmen,Allah onu affediyor,kediye su verdiği için.bu gösteriyor ki Allah’ın rahmeti her şeyin ama her şeyin üstünde ve bizim hatalarımız affediyor.bir çok insan Hz.Muhammed i görünce yaşamını kötü alışkanlıklarını bırakıyor ve daha sonra Allah ın hizmetçisi oluyor.

Ben teşekkür ederim.benim için çok önemli olan bir sureyle size veda etmek istiyorum.Fatiha suresi Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla.Bütün hamdlar ,övgüler , alemlerin Rabbi Allah adır.O Rahman dır,Rahim dir din gününün hesap gününün tek sahibidir.hadi öyleyse diyiniz ;yalnız Sana ibadet eder ,yalnız Sen den medet umarız,bizi doğru yola San a doğru olan yola olan geliriz.nimet ve lütfuna nail ettiklerinin yoluna ilet ,gazaba uğrayanların ve sapkınlarınkine değil.

Bütün müsluman kardeşlerime selamlar.

rizzelli
05-20-2010, 00:51
Alessandra Lemas-20 yaşında İspanyolca öğrentmeni-Brezilya

http://www.diyalogsitesi.com/Videolar.asp?video=goster&videone=530&katne=19

Türkler brezilyadaki bilindiklerinden tamamen farklı.din insanları değiştirir.daha iyi insanlar haline getirir.inanıyorum ki islamin emrettiği gibi yakın olmak yardım etmek arkadaşlık kurmak benim tanıdığım bu insanların hayatında çok etkili şeyler.fikirlerim Türkleri tanıdıktan sonra değişti.çünkü kadının müslumanları için çok önemli bir değer olduğunu gördüm.medyanın geçtiği imajın tam tersine çarpıtılmış olduğunu fark ettim.aslında öyle değil.sanki brezilyalılarla İslam arasına engel koymak istiyorlar.dini gerçekten tanıdıktan sonra ben farkına vardım ki bizi islamdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar .

Ben Peygamberi buradaki Türkler ve yazılarını okuduğum hocaefendi vasıtasıyla tanıdım.dünyaya insanlığa yardımcı olmak için gönderilen son peygamber olduğunu insanlığın hayrını istediğini huzur istediğini biliyorum.barış ve huzur istediği için çok takip edildi. Çok zorluklarla karşı karşıya kaldı.O’na karşı ataklar oldu.O’nu insanlığa yardım için Allah gönderdi.ama o insanlar O’nun çalışmasını zorlaştırdı.fakat O sonuna kadar davasına sadık kaldı.dünyadaki vazifesini hakkıyla yaptı.pek çok insana doğru yol olan islamı gösterdi.

Soruluyor kendisine kısaca ;Hz.Muhammed sav i andığınızda siz duygulandınız,gözyaşlarınızı tutamadınız.nedir sizi bu kadar duygusallaştıran ağlatan şey ne ?

Beni böyle duygulandıran ablayla ,diğer Türklerle olan samimi arkadaşlığımız.öyle bir arkadaşlık ki yüreğimizin derinliğinde hissediyoruz.hala gerçek arkadaşlıkların var olmasına inanmamızı sağlıyor.mesela burada brezilyada arkadaşlıkların pek çoğu ya bir çıkar ilişkisi ya da bunun gibi şeyler. Onların arkadaşlıklarıyla karşılık bekleyemeyen arkadaşların var olduğunu görüyoruz.tam bir sevgi değişimi ,sen sevgini veriyorsun onlarda sevgilerini veriyorlar.bu samimiyet beni duygulandırıyor.

Çok teşekkür ederim.

Ağlıyor ,gözyaşı döküyor 20 senedir neden tanımamışım neden haberdar olamamışım diyor.Peygamberimizi sorunca ,yine ağlayarak devam ediyor.O’na karşı yapılan hakaretlerden ,yapılan zulümden çektiği eziyetlerden bahsediyor.ama bunları yapanlara bile rahmet peygamberi olarak gönderildiğini söylüyor. O insanlık için gönderildi ama insanlık O’nun işini zorlaştırdı diyor.

Ah alessandra !!!

keşke milyarlar anlayabilse O’nu ve O’nun hoşgörüsünü,

anlayabilseler rahmet peygamberi oluşunu ,

anlayabilseler sevgi şefkat ve merhamet peygamberi oluşunu,

keşke..

El Emin
05-20-2010, 09:34
ALLAH razı olsun kardeş.