fatih kısaparmak balon baskılı balon --- DONDURMAM GAYMAK --- Türk Sineması... - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : --- DONDURMAM GAYMAK --- Türk Sineması...

faruk_09
03-17-2008, 15:10
http://images.hepsiburada.com/assets/Film/500/dvddpro106dvd.jpg

Oyuncular : Turan Özdemir , Gülnihal Demir , İsmet Can Suda

Yönetmen : Yüksel Aksu

Türkiye''nin Oscar Adayı
Muğla’da dondurmacı olan Ali Usta gittikçe insanların tercihi olmaya başlayan büyük dondurma markalarına karşı var olma mücadelesi vermektedir. Bunun için de bir yandan dondurmasının reklâmını yapmaya çalışırken bir yandan da yeni aldığı dondurma motoruyla köy köy dolaşmaktadır. Kasabanın haylaz çocukları ise Ali Usta’nın sarı motoruna ve tabii ki içindeki dondurmalarına göz dikmişlerdir. İlk uygun fırsatta da motoru çalarlar. Borçla aldığı dondurma motorunu bıraktığı yerde bulamayan Ali Usta öfkeden delirir ve motorunu, kendisini yok etmek isteyen büyük dondurma markalarından birinin çaldığını düşünerek tek tek bayilerden motorunun hesabını sormaya başlar...

Hüdaverdi
03-19-2008, 19:17
Komikti ama o kadar değil,beyenmedim desem yeridir.
Oscar adayı olması şaşırtmıştı beni.
Ama oyuncuların çoğunun yerli olması çok hoş bir şey ve başarılı o konuda :)

Sukût-u_Hayal
03-19-2008, 19:20

Evet bence de oscar adayı olucak kadar güzel bir film değildi... Yada ben sinemadan anlamıyorum :-\

Hüdaverdi
03-19-2008, 19:25
Yok yok değildi haklısın,yerli halkın oynamasının etkisi olduğu için oscar adayı olduğunu düşünüyorum :)

faruk_09
03-20-2008, 18:06

Film mükemmel değil ancak bizim bir yöremizi çok güzel yansıtmış. Ayrıca Oscar adayları bildiğin kadarıyla halk tarafından değil sinema eleştirmenleri, yazarları ve yapımcıları tarafından oluşan bir kurulla belirleniyor... Zaten ondan değil mi saçmasapan hiç izlenmeyen filmlerin Oscar aldığı çok olmuştur dünya Sinemalarındada... +1 bendensin...