fatih kısaparmak balon baskılı balon DTP lideri Demirtaş: Kurban kesmeyin - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP lideri Demirtaş: Kurban kesmeyin

ümitli_bekleyis
12-22-2007, 13:51
Sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın partililere ilginç bir mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Avukatı Faruk Duran aracılığı ile DTP'lilerin bayramını kutlayan Demirtaş, kurban kesilmemesini istemiş.

Duran, Sincan L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ın durumu hakkında bilgi verdi. Demirtaş için kapsamlı bir itiraz dilekçesi hazırladıklarını söyleyen Duran, önümüzdeki hafta adli makamlara itirazda bulunacaklarını kaydetti. Duran, Demirtaş'ın cezaevindeki diğer tutuklularla aynı şartlarda tutulduğunu; ancak konumu sebebiyle güvenlik açısından daha fazla özen gösterildiğini belirtti. Duran'ın verdiği bilgilere göre, Demirtaş partililere Kurban Bayramı sebebiyle bir mesaj gönderdi. Mesajında bayramın hayvan hakları gözetilerek kurban kesilmeksizin geçirilmesi gerektiğini vurguladı. DTP'lilerin, 'Türkiye halkları'nın bayramını kutlayan Demirtaş, çok sayıda kitap ile yağlıboya resim malzemesi de istedi. Demirtaş'ın istediği malzemeler, ailesi vasıtasıyla cezaevine götürülecek.

ZAMAN

Meftun
12-22-2007, 13:54
çok güzel bir haber..nesi güzel demeyin sakın...ite doğu ve güneydoğu halkı kendini kandıran şerefsizlerin nasıl insanlar olduklarını görecekler....

tuğra_26
12-22-2007, 13:59
siz müslüman değilsiniz kesemezsiniz zaten.. >:(

Onlybullet34
12-23-2007, 14:16
Vay şerefsiz vay.

mavera
12-23-2007, 14:20
iste bu dtp nin gercek yüzüdür..dtp oy aldigi kitleyle taban, tabana zittir..c+nkü dtp ye oy veren kitle muhafazakardir(alevi kürtleri disinda) iste yerel secimlerde bu argüman kullanilarak dtp nin elinde bu etnik milliyetcilik oyuncagini almaliyiz...
bu arada sayin demirtasin cagrisina alevi kürtler disinda kimse kulak vermez kaldiki alevi kürtlerinin cogunlugu zaten kurban kesmiyor..

loneliness
12-23-2007, 14:21
Ordaki asıl mesaj hayvan hakları mı yoksa kurbana gidecek paranın pkk ya gitmeini istemesi mi??? >:( >:( >:(

mavera
12-23-2007, 14:24
Ordaki asıl mesaj hayvan hakları mı yoksa kurbana gidecek paranın pkk ya gitmeini istemesi mi??? >:( >:( >:(

30 bin masum insanimizi katleden, dogudaki insanlarimizi perisan eden, kardesi kardese kirdiran pkk yi kardes olarak gören dtp lilerin hayvan haklarini düsünmeleri sizde ne kadar samimi?ß
insan hakkini düsünmeyen, kardesinin hakkini düsünmeyen bir insanin hayvan haklarini düsünmesi ne kadar gercekci olur, onada siz yorum yapin!

parabol
12-23-2007, 15:03
iste bu dtp nin gercek yüzüdür..dtp oy aldigi kitleyle taban, tabana zittir..c+nkü dtp ye oy veren kitle muhafazakardir(alevi kürtleri disinda) iste yerel secimlerde bu argüman kullanilarak dtp nin elinde bu etnik milliyetcilik oyuncagini almaliyiz...
bu arada sayin demirtasin cagrisina alevi kürtler disinda kimse kulak vermez kaldiki alevi kürtlerinin cogunlugu zaten kurban kesmiyor..

bence ne cıkıyorsa bu ulkde altında alevı kurtler var...komınızmı savunuyorlar neden savunuyorlar sovyet rusyada oldugu gıbı ulkeyı parcalamak bu esnada kurdıstanı kurmak ıcın..sonrada bızım herseyde hemen gaza gelen turk halkımızda yok ıscı yok koylu dıye adamların pesıne takılıyor bılmıyorlarkı adamların derdı baska...

mavera
12-23-2007, 15:10

bence ne cıkıyorsa bu ulkde altında alevı kurtler var...komınızmı savunuyorlar neden savunuyorlar sovyet rusyada oldugu gıbı ulkeyı parcalamak bu esnada kurdıstanı kurmak ıcın..sonrada bızım herseyde hemen gaza gelen turk halkımızda yok ıscı yok koylu dıye adamların pesıne takılıyor bılmıyorlarkı adamların derdı baska...

beni az cok tanirsiniz..öyle hic bir kesime karsi önyargim yoktur buna alevilerde dahil ama bir kisi hem alevi hem kürt olunca acikcasi ona karsi önyargiliyim..
simdiye kadar bir tanesi beni sasirtmadi cogu Türkiye karsiti, din karsiti..dtp nin üst kademeside malesef alevi kürt kökenli ancak dtp ye oy veren kitle sünni kürtlerden olusmakta bu analizi iyi yaparsak ak parti olarak doguda yerel secimlerde iyi bir basari yakalariz..

aşk-ı ilahi
12-23-2007, 15:14
yıllarca bunu anlatmaya çalıştık...sonunda ..kendi ağızlarıyla ifade ettiler....müslüman değil bunlar....müslüman kürtlerde PKK olamaz

parabol
12-23-2007, 15:21

beni az cok tanirsiniz..öyle hic bir kesime karsi önyargim yoktur buna alevilerde dahil ama bir kisi hem alevi hem kürt olunca acikcasi ona karsi önyargiliyim..
simdiye kadar bir tanesi beni sasirmadi cogu türkiye karsiti, din karsiti..dtp nin üst kademeside malesef alevi kürt kökenli ancak dtp ye oy veren kitle sünni kürtlerden olusmakta bu analizi iyi yaparsak ak parti olarak doguda yerel secimlerde iyi bir basari yakalariz..

benım bıldıgım kadarıyla yanlızca %5 lık bır kesımden oy aldılar ve elbette bunların ıcınde sunnı kurtler de vardır ancak bence bu cok azımsanacak bır mıktardır..ben emınım bu %5 ın cok buyuk bolumu alevı kurtlerdır...bu gıdısatımıza devam edersek kalan o sunnı kurtlerın de buyuk bır cogunu kazanabılırız ancak alevı kurtlerı kazanmaya ımkansız gozuyle bakıyorum ben..kı zaten doguda genel secımlerde de buyuk basarı gosterdık ınsallah bu ıstıkrar devam eder...

mavera
12-23-2007, 15:25

simdiye kadar bir tanesi beni sasirmadi cogu türkiye karsiti, din karsiti..dtp nin üst kademeside malesef alevi kürt kökenli ancak dtp ye oy veren kitle sünni kürtlerden olusmakta bu analizi iyi yaparsak ak parti olarak doguda yerel secimlerde iyi bir basari yakalariz..

benım bıldıgım kadarıyla yanlızca %5 lık bır kesımden oy aldılar ve elbette bunların ıcınde sunnı kurtler de vardır ancak bence bu cok azımsanacak bır mıktardır..ben emınım bu %5 ın cok buyuk bolumu alevı kurtlerdır...bu gıdısatımıza devam edersek kalan o sunnı kurtlerın de buyuk bır cogunu kazanabılırız ancak alevı kurtlerı kazanmaya ımkansız gozuyle bakıyorum ben..kı zaten doguda genel secımlerde de buyuk basarı gosterdık ınsallah bu ıstıkrar devam eder...

kardes senin hesap biraz yanlis olmus..mesela söyle anlatayim dtp diyarbakirda yüzde 50 almistir alevi kürt orani diyarbakirda olsa olsa yüzde 5 dir..alevi kürtler daha cok tunceli ve bingölde bulunur coguda avrupaya göcmüstür yani tas patlasin yüzde 3 dür oranlari ve bunlarin oy kullanma hakki olanda yüzde 1,2 dir..
yani dtp oylarinin cogu sünni kürtlerdendir ve bu oranda her gecen gün erimektedir bunun farkinda olan dtp buna önlem almaya calismaktadir..
bu arada türk alevilerin cogu chp ye oy vermekle beraber, milliyetciligi agir basanlar mhp ye oy verir..

mavera
12-23-2007, 15:42
Son yazimdaki tezi grafikle güclendirirsek daha anlasilir olur...
http://www.milliyet.com.tr/2007/03/21/guncel/resim/agun8.jpg
Her 10 Alevinin 6'sı Türk, 2'si Kürt-Zaza

İnanç grupları ve etnik köken ilişkisinde de ilginç veriler elde edildi. Toplumun yüzde 72'si Hanefi Türklerden oluşuyor. Alevilerin yüzde 61.2'si Türk, yüzde 22'si Kürt-Zaza, yüzde 7.8'si Türk kökenliler

Peki farklı mezheplerle etnik köken arasında nasıl bir ilişki var?
Bazı mezheplerle etnik kökenler arasında sıkı bağlar görünse de herhangi bir mezhebin mensuplarını farklı farklı etnik kökenlerden gelen kişiler ve benzer şekilde herhangi bir etnik grubu farklı mezheplere inananlar oluşturabiliyor. Örneğin Alevilerin yüzde 61.19'u Türk, yüzde 22.10'u Kürt-Zaza, yüzde 7.85'i Türk kökenliler, kalanı da diğer etnik kökenlerden gelen kişilerden oluşuyor.

kaynak:konda arastirma sirketi(tarhan erdem)

parabol
12-23-2007, 15:43

kardes senin hesap biraz yanlis olmus..mesela söyle anlatayim dtp diyarbakirda yüzde 50 almistir alevi kürt orani diyarbakirda olsa olsa yüzde 5 dir..alevi kürtler daha cok tunceli ve bingölde bulunur coguda avrupaya göcmüstür yani tas patlasin yüzde 3 dür oranlari ve bunlarin oy kullanma hakki olanda yüzde 1,2 dir..
yani dtp oylarinin cogu sünni kürtlerdendir ve bu oranda her gecen gün erimektedir bunun farkinda olan dtp buna önlem almaya calismaktadir..
bu arada türk alevilerin cogu chp ye oy vermekle beraber, milliyetciligi agir basanlar mhp ye oy verir..

dtp-pkk nın ıdeolojık goruslerı marksızıme dayanır..turkıyede sunnı kesımden marksızme yakın olan ınsanların mevcudu %2yı gecmez..ınanc bakımından marksızım alevı kesımın %80in de taban bulur..turkıyedekı alevı kesımın %50sının turkmen; %50 sının kurt oldugunu dusundugumuzde pkk yayı ve dtp yı destekleyenlerın buyuk bolumu alevı kurtlerdır..pkk sorunu basladıgından berı dogu ve guneydoguda *gocler sayesınde* dıyarbakır mersın adana ve ıstanbul ızmırın varoslarında nufus patlaması yasanmıstır....bunun sonucunda dıyarbakırın nufusu 17 sene once 250.000 ken suanda 2.500 .000 a dayanmıstır..ve bu nufusun %40ı şafı ; %10 u hanefı ;%50 de alevıdır...yanlısım varsa duzeltın lutfen

mavera
12-23-2007, 15:50
kardes hesap yanlisin var..diyarbakirda alevi orani tas catlasin yüzde 10 dur..bak yukarida bir arastirma verdim su secim tahminlerini bilen sirketin arastirmasi alevilerin sadece yüzde 22 si kürt kökenli buda 1,2 milyona tekabül ediyor..
bundan yurt disinda ve oy kullanmayanlari cikarirsak 500 bin kürt alevi filan var hadi hepsi dtp ye oy verdi desek dtp ye diger oylar nereden gelmistir?..
bakiniz dtp nin yönetim kadrosu kürt-alevi kökenlidir ama dtp nin oy aldigi önemli kesim kürt-sünni kesimdir cünkü arastirmalarda kürt alevileri daha cok tunceli ve bingölde yasadigi ortaya cikiyor oysaki dtp nin basarili oldugu illere bakiyoruz doguda hemen hemen bütün iller..
bende buna dikkat cekmeye calistim dtp nin anlayisi, hareketiyle ona oy veren kitle uyusmamaktadir..ayni sekilde dtp gibi pkk ninda yönetim kadrosu kürt-alevi kökenlidir ve ona destek verenler seninde dedigin gibi daha cok alevi-kürtlerdir zaten pkk ve dtp dini dislayan bir yapiya sahiptirler..

mavera
12-23-2007, 16:01
simdi yine bilimsel verilerden yola cikarak diyarbakirdaki alevi oranini bulalim..
arastirmadan bir nokta..
Buna göre, üzerinde tahminler yürütülen Alevi nüfusu, yetişkinler arasında 2 milyon 895 bin kişiye denk geliyor. Erişkinlere 18 yaş altı nüfus da dahil edildiğinde, tüm Türkiye'deki Alevilerin sayısının 5 milyona yaklaştığı (4 milyon 587 bin) sonucuna ulaşılıyor.

Türkiye de 5 milyon alevi yasadigini varsayalim bunlarin ancak yüzde 22 si kürt alevi buda dedigim gibi 1,2 milyona denk geliyor..
alevilerin yasadigi yerlerin grafigini sizlerle paylasmak isterim..
http://www.milliyet.com.tr/2007/03/21/guncel/resim/agun1.jpg
burada görüldügü gibi alevilerin ancak 6,3 ü dogu anadoluda yasiyor bakiniz bu bütün alevilerin toplami buradan türk alevileri cikardiginiz zaman güneydogu anadolu bölgesinde yasayan kürt-alevi sayisi yüzde 1,5 dir bunlarin hepsi diyarbakirda yasasa bile ancak 200 bine denk gelmektedir buda diyarbakir nüfusunun yüzde 5 i bile yapmamaktadir...
kaynak:konda, derleme:mavera

parabol
12-23-2007, 16:09
Oncelıkle cıddıye alıp somut verıler getırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım...Ben demek ıstedıgınızı anladım ama yıne de kafamda oturmayan seyler var....

Sımdı demıssınız kı turkıyedekı kurt-alevıler 1,2 mılyon..dtpnın oy nufusu ne 1,8 mılyon..demekkı dıyorumkı ben sunnı olupta oy verenler 600 bın..yanı daha az..ben bu ısın sehırınde falan degılım genelden bahsedıyorum..

anlamıyorum benım kacırdıgım yer neresı....benmı sızı anlamıyorum kendımımı anlatamıyorum

mavera
12-23-2007, 16:14
Oncelıkle cıddıye alıp somut verıler getırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım...Ben demek ıstedıgınızı anladım ama yıne de kafamda oturmayan seyler var....

Sımdı demıssınız kı turkıyedekı kurt-alevıler 1,2 mılyon..dtpnın oy nufusu ne 1,8 mılyon..demekkı dıyorumkı ben sunnı olupta oy verenler 600 bın..yanı daha az..ben bu ısın sehırınde falan degılım genelden bahsedıyorum..

anlamıyorum benım kacırdıgım yer neresı....benmı sızı anlamıyorum kendımımı anlatamıyorum

kardes yine hesaplama hatasi yapiyorsun..1,2 milyon nüfusun ancak yarisi oy kullanabilir o yarisininda hepsinin dtp ye oy vermesi lazim..
birde eger sizin dediginiz gibi alevi-kürt orani diyarbakirda yüzde 50 olsaydi orayi haritadan silmek lazimdi..ak partinin alevi orani yüksek olan tuncelide aldigi oya birde diyarbakirda aldigi oya bakin ne demek istedigimi anlayabilirsiniz..

parabol
12-23-2007, 16:18

kardes yine hesaplama hatasi yapiyorsun..1,2 milyon nüfusun ancak yarisi oy kullanabilir o yarisininda hepsinin dtp ye oy vermesi lazim..
birde eger sizin dediginiz gibi alevi-kürt orani diyarbakirda yüzde 50 olsaydi orayi haritadan silmek lazimdi..ak partinin alevi orani yüksek olan tuncelide aldigi oya birde diyarbakirda aldigi oya bakin ne demek istedigimi anlayabilirsiniz..

tamam anladım :) sımdı oturdu... yanlız bır seyı duzelteyım alevı kurt oranı degıl yanlız alevı oranından bahsetmıstım...

mavera
12-23-2007, 16:20
kardes pkk ve dtp nin yönetim kadrosu cogunlukta kürt-alevilerden olusmaktadir..ancak kürt alevilerin kürt nüfusundaki orani yüzde 5 filandir..
yani azinliktalar ama yönetim kadrosunu ele gecirmisler yoksa sizin dediginiz gibi yüzde 50 oranlari olsa su anda bu sorun basedilemez bir durumda olurdu ve ak parti o bölgede kesinlikle yüzde 50 nin üzerinde oy alamazdi...

mavera
12-23-2007, 16:22

tamam anladım :) sımdı oturdu... yanlız bır seyı duzelteyım alevı kurt oranı degıl yanlız alevı oranından bahsetmıstım...

kardes onunda saglamasini yapabiliriz..5 milyo alevi yasadigini ele alalim Türkiye de bunlarin sadece 6,3 ü güneydogu anadolu bölgesinde yasiyor buda 350 bine filan denk geliyor hepsi dtp ye oy verse yine pek kayda deger birsey cikmiyor kaldi ki türk alevileri asla dtp ye oy vermez onlarin adresleri bellidir ;)

parabol
12-23-2007, 16:27

kardes onunda saglamasini yapabiliriz..5 milyo alevi yasadigini ele alalim Türkiye de bunlarin sadece 6,3 ü güneydogu anadolu bölgesinde yasiyor buda 350 bine filan denk geliyor hepsi dtp ye oy verse yine pek kayda deger birsey cikmiyor kaldi ki türk alevileri asla dtp ye oy vermez onlarin adresleri bellidir ;)

tabı canım ona ne hacet...anladım ben sızı sagolun... ;) sızınle tartısmak yararlı oluyor gercekten ogrenıyoruz bıseyler...

mavera
12-23-2007, 16:40
Medem hizimizi alamadim devam edelim..
iki örnekle yolumuza devam edelim..
Tunceli ve Diyarbakir ikisinde de kürt nüfus fazladir ancak ikisi arasindaki farki söyleyeyim birinde kürt-alevi digerinde ise sünni alevi nüfusu fazladir..
böyle olunca nasil bir sonuc cikiyor buyrun tunceli ;
belidiye baskani:dtp li
yerel secim sonuclari
-SEÇİM ÇEVRESİ : TUNCELİ

PARTİ ADI ALDIĞI OY ORANI % M.vekili
------------ --------- ------- --------
CHP 6990 16.527 0
MHP 2700 6.384 0
AK PARTİ 5163 12.207 0
Bağımsızlar 25424 60.113 2
#######
Bağımsızlar ALDIĞI OY
------------ ----------
KAMER GENÇ 7239
SİNAN SAMAT 4797
ŞERAFETTİN HALİS 11581
simdi bu sonuclari irdeleyelim..öncelikle tunceli nasil bir yerdir onu acalim yüzde 90 ndan fazlasi alevi vatandaslarinin yasadigi bir yer yari yariya kürt ve türk alevisi var..
bu secim sonuclarindan yola cikarsak dtp nin destekledigi iki aday neredeyse oylarin yarisini almis birisi secilmis yani kürt aleviler oylarini dtp ye vermis türk alevileri ise oylarini chp ve bagimsiz aday kamer genc ten yana kullanmis bir kismida ak parti ve mhp ye vermis..
diyarbakir secim analizi ;)
PARTİ ADI ALDIĞI OY ORANI % M.vekili
------------ --------- ------- --------

CHP 9355 2.008 0
DP 24302 5.218 0
MHP 11355 2.438 0
AK PARTİ 189707 40.735 6
Bağımsızlar 219779 47.192 4

diyarbakir belediye baskani sünni-kürt osman baydemir..
diyarbakir halkinin büyük cogunlugu sünni kürt..partilerin oy oranlarina bakalim..dtp destekli bagimsizlar yüzde 45 oy almistir ve bu oy oraninda alevi-kürt vatandaslarin orani sadece yüzde 1,2 dir geri kalan oylari sünni-kürt lerden almistir..
iki sehir arasindaki farka dikkat ediyor musunuz ak parti aleviler ve alevi kürtlerin yogun yasadigi bir sehirde yüzde 12 oy aliyor hatta chp nin bile arkasinda kaliyor, sünni kürtlerin yasadigi diyarbakirda yüzde 41 oy aliyor..
simdi buradan neye varmak istiyorum eger ak parti yerel secimlerde iyi bir calisma yapar, iyi bir aday belirler ve yörenin sorunlarina egilirse diyarbakir belediye baskanligini alir ama agziyla kus tutsa tunceli belediye baskanligini alamaz!..

selahattin_ay
12-23-2007, 20:20
vay be cok okumak lazim ne kadar eksikmisiz onu anladim :)
ya gezecegiz ya okuyacagiz :D

parabol
12-23-2007, 21:52

ya da Ahmet abıyle tartıscaz :D

selahattin_ay
12-23-2007, 21:53

ya da Ahmet abıyle tartıscaz :D

evet :D :D

TÜRK EVLADI
12-23-2007, 21:53
[i][b]Afedersiniz ama şöyle bi söz var bizim burda :

''Kürd'ün iyisi dünyanın en iyisi, kötüsüde dünyanın en kötüsüdür!''

Bu kötü olan işte...