Orijinalini görmek için tıklayınız : Erbakan'dan bildik tavırlar
Necip Fazıl
08-21-2009, 20:30
Erbakan geleneksel Cuma sohbetinde hükümetin Kürt açılımını değerlendirdi. Erbakan'a göre bunlar çoluk çocuk işi!
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, AKP hükümetinin Kürt açılımını, İsrail'in oyunu olarak değerlendirdi. Erbakan, "demokratik açılım"ın asıl hedefinin Türkiye'yi İsrail'in vilayeti yapmak olduğunu ileri sürdü.
Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ndeki yazlığında dinlenen Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii’nde kıldığı cuma namazı sonrasında, kameriyede oturup geleneksel cuma sohbetini yaptı. Türkiye'nin çok kötü şartlar içinde bulunduğunu, insanların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini, siyaseten de bir çıkmazın içine sürüklendiğini ileri süren Erbakan, hükümetin dış güçlerin oyununa geldiğini savundu. Haim Nahum Doktrini'ni yıllardan beri anlattığını belirten Erbakan şöyle konuştu:
“Nedir, bu doktrin? (Türkiye'yi İsrail'e bin yıldan beri vilayet yapamadık. 5 sene cihan harbi yaptık. 5 sene İstiklal Harbi yaptık, gene bunları işgal edemedik. Öyleyse stratejimizi değiştiriyoruz) diyorlar. Türkiye'yi İsrail'e vilayet yapmak için harp yolunu bırakıyor. Zor, pahalı, meşakkatli yol yerine, ekonomik ve kolay olay yolu seçiyorlar. Nedir bu? (Türkiye'yi aç bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız. Böylece birbiriyle çarpıştıracağız. Güçsüz bırakıp, güçsüz noktaları İsrail'e vilayet yapacağız) diyorlar. 80 senedir üzerimizde bu doktrin uygulanıyor. Bugün tatbik edilen politika budur. IMF, Türkiye'yi aç bırakıyor, işsiz bırakıyor, borca esir ediyor. Öbür taraftan Avrupa Uyum Komisyonu'da bizi kendimizden uzaklaştırıyor ve bölüyor. Avrupa, (Avrupa'ya girmek için hiçbir şey yapmadınız) diyor, bunlara. Bunlar da yeterli devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa'nın oyununa geliyorlar. Avrupa böyle söylediğine göre, demek ki hoca bizi dürtüklüyor. Yani Avrupa'yı kastediyorum, dersimize çalışalım. Avrupa'nın gözüne girmek için. (Efendim, Avrupa bizim şimdi Kürt meselesi diye bir meselenin üzerinde çalışmamızı istiyor) diyemiyorlar. Başlıyor şimdi, akıllılık zannediyor. (Ahhh ey millet siz ana acısını bilmezsiniz. Ey millet, bu meseleyi tarihe gömeceğiz) Bunlar çocuk aklı. Bana bak yaaa, sen ağzındaki baklayı çıkarsana. (İlle Kürt meselesi diye, Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar. Bu yolda çalışmamızı istiyorlar) meselesini ortaya koysana. Bunu anaların acısıyla, babalarının bilmem ne zoruyla karıştırıp, milleti aldatacağınızı mı sanıyorsunuz? Bunlar dış güçlerin meseleleri, Haim Nahum planı. Türkiye'yi bölmek için oynanan oyunlar. Böyle Türk-Kürt diye, ayrım diye bir meselemiz yok. Kürt-Türk birbirimizin kardeşiyiz. Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz. Tarih boyunca da birbirimizle kardeş gibi yaşamışız. Avrupalı bizi bölmek için böyle şeyleri çıkartmak istiyor, alet olmamak lazım. Bu sebepten dolayıdır ki, bu meselede bütün memleket evlatlarının uyanık olması, dış güçlerin oyununa gelmemesi lazım. Yöneticilerin de bilhassa onlara alet olmamaları lazım.”
Erbakan, daha sonra korumaları eşliğinde yazlığına döndü.
İnternethaber
Supraliminal
08-21-2009, 21:47
Artık hoca da demiyoruz Erbakan.
Muhattaba da almıyorum sizi artık.
Belli ki baya rötarlı geliyorsunuz.
Özgür Çağrı
08-21-2009, 22:00
Fasa fiso yaw nolcak :) Allah bize sabır versin :)
Necip Fazıl
08-21-2009, 22:01
Aragones gibi yahuuu... :hihi2:
FarukARSLAN.
08-22-2009, 12:55
http://www.habervaktim.com/resim/resim83971_2.jpg
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Kürt açılımının annelerinin acısı için değil AB'nin isteği doğrultusunda yapıldığını iddia eden Erbakan, dış güçlerin oyununa gelinmemesi gerektiğini söyledi.
Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında dinlenen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii'ne geldi. Korumalarının yardımıyla güçlükle otomobilinden inen Erbakan'ı sevenleri elini öpmek için sıraya geçtiler. Tek tek herkesle selamlaşan Erbakan, cuma namazından sonra geleneği bozmayıp vatandaşlarla sohbet etti. Erbakan, Ramazan ayının önemini belirtirken Müslüman alemine cihat çağrısında bulundu. Cihat'ın manasının çalışmak olduğunu belirten Erbakan, Müslümanların boş durmamalarını istedi.
Necmettin Erbakan, sohbet sonunda gazetecilerin sorularını değerlendirdi. Erbakan, bir gazetecinin, Saadet Partisi'nin Diyarbakır'a çıkarma yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? Demokratik açılıma destek amaçlı bir gezi midir ? sorusuna, "Ne demek çıkarma yapmak. Her zaman söylediğim gibi her şeyden önce Müslümanız. Müslümanlıkta ırkçılık yok. Cenabı Allah Kur'an-ı azimüşşanda diyor ki 'Biz sizleri ayrı ayrı soylardan, ırklardan yarattık. Aranızda farklılık olsun, birbirinize yardımınız olsun, dostluğunuz kuvvetlensin, kardeşliğiniz kuvvetlensin diye' Irkçılık yoktur. Irkçılık cahiliyeye delalettir. İnsanların kendilerini kurtarmaları lazım. Türkiye'miz kalkınmışlık bakımından farklılıklar arz ediyor. Bir takım bölgeler kalkınamamışlar. Kalkındırılmamışlar. Birtakım zulümlere uğramışlar. Bu gerçekleri görmezlikten gelmek mümkün değil. Bunları telafi etmemiz lazım. Hata ırkta değil, hata davranışta." dedi.
Sohbette Kürt açılımının AB isteği doğrultusunda yapıldığını savunan Erbakan, Türkiye'yi bölmek için oynanan oyunlar olduğunu dile getirdi. Erbakan, Türk-Kürt diye bir mesele olmadığını, herkesin kardeş olduğunu dile getirdi. Erbakan, şöyle dedi: "Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz. Tarih boyunca da hep birlikte yaşamışız. Avrupalı, ille bizi bölmek için bu uydurma şeyleri çıkartmak istiyor, bunlara alet olmamak lazım. Bu sebepten dolayıdır ki bu meselede bütün memleket evlatlarının hepsi uyanık olmalı ve dış güçlerin oyununa gemlmemesi lazım. Baştaki yöneticilerin bilhassa onların oyununa alet olmamaları lazım gelir. Bizim millete anlatmak istediğimiz gerçek budur. Şimdi Avrupa'ya girmek için hiç bir şey yapmadınız diyor bunlara. Bunlarda yeteri kadar devlet tecrübesi yok. Çoluk çocuk takımı."
Erbakan, bir başka gazetecinin, 'Bu çoluk çocuk takımı olarak nitelendirdiğiniz kişiler AK Parti (http://www.habervaktim.com/haberler.php?id=4) yöneticileri mi ?" şeklindeki soruyu ise "Kim çoluk çocuksa" cevabını verdi.
(CİHAN)
/ Habervaktim
Anlamıyorum.. nedir bu ya ülkeyi sevmek mi? yoksa bile bile ateşe atmak mı... ya safımızın aynı olması gerekirken farklı cephelerdeyiz.. neden insanlar bu kadar kör.... herşey ortada ama yine görmüyolar ya da görmek istemiyorlar... Allah yardımcımız olsun....
xhidayet
08-22-2009, 16:29
Bir Erbakan Hoca Klasiği..Kendi çalıp kendi söylüyo.. Gerçekten hoca hiç konuşmasın artık!..sırf muhalefet olsun diye iyce acz içine düşüyor..Amaç bir şeyler anlatmaksa belki benim gibi bir gazinin sözleri o yöredeki yaşanan dram açısından birşeyler ifa edebilir..ama Erbakan açısından...
manifesto
08-22-2009, 16:32
Ben bu hocayı tanımıyom
yapacak başka birşeyi olmadığı için gerekli gereksiz konuşan ama bir yere varamayan insanlardan kendisi...konuşur konuşur susar:)kale almaya bile değmez..
manifesto
08-22-2009, 17:15
Yani SP lideri Kurtulmuş açılım için kendi önerilerini de açıklıyor
Ama hoca Türkiyeyi İSRAİL'e VİLAYET yapmak ile meşgul
Hey Allahım
YAni bir zamanlar bu adama nasıl oy verdik
Aklım almıyor
FarukARSLAN.
08-22-2009, 20:05
En güzel cevap..
http://www.habervaktim.com/resim/resim84052_2.jpg
Kurtulmuş: Türkiye'nin en önemli sorununu çözüyoruz, herkes üslubuna dikkat etsin
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, demokratik açılımla ilgili "Amerikan ürünü" değerlendirmelerine tepki gösterdi. Herkesin üslubuna dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, "Oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de konuşmuyoruz. Türkiye'nin en önemli sorununu çözmek için süreç yürütüyoruz." diye konuştu.
SP lideri Numan Kurtulmuş partisinin İstanbul il başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kürt sorunuyla ilgili açılımın Amerikan ürünü olduğu değerlendirmeleri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'ispatlayamazlarsa namussuzlar' şeklindeki karşılığı hatırlatılan Kurtulmuş, üsluba dikkat edilmesi çağrısında bulundu. Açılım konusunun çok tartışmalı bir konu olduğunu belirten Kurtulmuş, farklı kanaatlerin olmasının normal olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Bu konu öyle bir konu ki, usül esasa mukaddemdir. Yani bu konuda ne yapacağımızdan daha önemlisi nasıl yapacağımızı konuşmaktır. Öncelikli olan budur. Bu süreçte de herkesin söylemine ve hareketlerine fevkalade dikkat etmesi lazım." dedi.
Konunun siyasi rant alanı olamayacağına işaret eden Kurtulmuş, "Bu konu asla bir siyasi risk alanı olarak da görülemez. Başta sayın Başbakan olmak üzere ana muhalefet ve muhalefet partilerinin liderleri de öncelikle üsluplarına dikkat etsinler. Oyun oynamıyoruz, laf olsun diye de konuşmuyoruz. Türkiye'nin belki de kuruluşundan itibaren en önemli sorununu çözmek için süreç yürütüyoruz. Bu süreçte herkes eteklerindeki taşları döksün. 'Efendim ben kimseyle konuşmam, muhatap olmam' tavırlarından kaçınsın. Bunu herkes için söylüyorum." diye konuştu.
Konunun muhatabını ve sorumlusunu İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşmelerinde de gündeme getirdiklerini hatırlatan Kurtulmuş, "Bu konunun muhatabı kim? Bütün millet. Bir grup, bir parti yada çevre değil. Sorumlusu kim? Bu süreci kim yürütecek, sorunun çözümü için kim siyasi ve hukuki süreci başlatacak? Bunun sorumlusu devlettir. Peki nerede çözecek? Sokakta mı, kavga ederek mi çözeceğiz? Basın açıklamalarıyla mı çözeceğiz? Hayır. Bunu çözeceğimiz yer TBMM'dir. Biz parlamento dışı bir partiyiz, bizim de katkımız olacaksa TBMM üzerinden olacak. Sivil ve askeri bürokrasinin katkısı da Meclis üzerinden olacak. Dolayısıyla özellikle TBMM'de grubu bulunan parti liderlerinin akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyorum. Konuştukları konu basit bir konu değil. Biz bu konuyu çözmek için konuşuyoruz." şeklinde konuştu.
Türkler ve Kürtlerin bin yıldır birlikte yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Savaşan iki halkı barıştırmaya uğraşmıyoruz. Asırlardır birlikte yaşamış iki halkın arasına 25 yıldır fitne sokulmuş. Biz bu oyunu bozmak istiyoruz. Bu konu başka konular gibi seçim meydanlarındaki gibi polemik konusu yapılmamalı. Buradan polemik çıkaran, buradan siyasi rant elde ederim diyen her kim olursa önce kendisine zarar verir." uyarısında bulundu.
(CİHAN)
/ Habervaktim (http://www.habervaktim.com/haber/84052/acilimi_oyuna_cevirenlere_bakin_ne_dedi.html)
Bu konuşmaları yaptıran Hoca nın hala bitmeyen koltuk sevdası.
Babamın dediği gibi; "hoca çok zeki idi, ama sevdası koltuk sevdasının önüne geçemiyordu."
Aslında böyle olması bir yönden de iyidir. Neden mi?
Hoca sahip çıksa Erdoğan ve kadrosunu neler yazılıp, çizilmez ki.
En azından böyle olunca Ak Parti farklı temeller üstüne kurulmuş hissi uyandırıyor. ( Kısmen böyle zaten)
redyellow
08-22-2009, 22:52
En azından böyle olunca Ak Parti farklı temeller üstüne kurulmuş hissi uyandırıyor. ( Kısmen böyle zaten)
Zaman zaman hoca yukarda yazdığınız şekilde olması için acaba kasten mi böyle yapıyor diye düşünüyorum.
Özgür Çağrı
08-23-2009, 00:01
Kurtulmuş doğru söylüyor .
Bizim bakkalcı amca diyor ERBAKAN Türkiyenin gelmiş geçmiş en büyük dehasıydı Profösörler yanına yaklaşamazdı. Ama ERBAKAN İyi bir siyasetçi değildi .
Bu ülkede çok emeği var . Ama Tayyip Erdoğanın elinden tutması gerekir.
muhafazakargenc
08-23-2009, 00:17
Bırakın bu insanları kendi haline çünkü onlar kendi halinde boğulacaktır..Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın...
Vesselam
k.dangir
08-23-2009, 06:48
Zaman zaman hoca yukarda yazdığınız şekilde olması için acaba kasten mi böyle yapıyor diye düşünüyorum.
bende aynı şeyleri düşünmeye başladım...sonuçta hepimiz aynı gemideyiz... suan erbakanda yolcuysa ve kaptana çamur atması kaptanın elini kuvvetlendiriyosa... kendiside içinde bulunduğu gemi için birşeyler yapıyo demektir....
Demokrasi hatta Cumhuriyette bir şekilde Kurtuluş savaşı sonrası bu ülkeye batıdan gelmiş , Sayın Erbakan hocam batı menşeeli bir zemin üzerinde mümkünse siyaset sizde yapmayında samimiyetinize inanalım . Ortada bir sorun var devlet politikası haline dönüşmüş bu iradeyi farklı bölgelerin etkisi ile yapıyormuşuz gibi imada bulunmak doğrumudur olaki böyle bir sorunun çözümünde batı veya farklı ülkelerin bu sürece katkısı olsa ne değişir yapmayın Allah aşkına..
Ne demek ne alakası var?
Heryerde yazmaya çalışıyorum, eğer bu iş dışarıdan destekli bir yol haritasına dayanıyorsa bizi bölmekten başka bir işe yaramaz, en azından kardeş kanı durmaz, aradaki bağlar zayıflar.
Örneği gözümüzün önünde Irak'taki kardeşlerimizin yaşamlarıdır.
Zamanında Saddam'ın Halepçe'de bebekleri öldürmesine göz yuman ve İran'la savaşımını destekleyen Batı değil miydi cancağızım?Peki astıran ve asanlar kimlerdi lütfen. Batının tarihte çizdiği tüm sınırlar şaibeli ve hakkaniyetli değildir, olmamıştır. Mutlaka bir zaman sonra patlak vermektedir.
Sayın Erbakan hocamız hakkında bu tür geri bırakma huyundan da lütfen vazgeçin. Size islâm tarihini okumanızı tavsiye ederim. Bakın bakalım bildiklerini söylemeyenler varmıymış, vardıysa tarih onları nasıl zikretmiş. Siz siz olun tüm varlığını, nefesini ümmet için sarfeden kişileri dünyalıkmış gibi görmeyin lütfen.
montenegro
08-23-2009, 14:29
yahu adamın türkeçsi ne kadar eksik hangi konuda görüş sorulsa hemen israil siyonizm ab imf abd gibi laflar ediyor bu adam başka kelime bilmiyor mu :)
ne kadar komik bu olayı bile imf siyonizme bağladı ya helal olsun
eskiden saygım vardı bu adama son bir kaç ay içinde değişik konularda yaptığı açıklamalardan dolayı artık sevmiyom
samimiyetine inanmıyorum
Sevgili kardeşim görüşlerimizi beyan eder iken saygıyı elden bırakmassak çok daha faydalı oluruz. SEvgiler
yahu adamın türkeçsi ne kadar dar adama hangi konuda görüş sorulsa hemen israil siyonizm ab imf abd gibi laflar ediyor bu adam başka kelime bilmiyor mu :)
ne kadar komik bu olayı bile imf siyonizme bağladı ya helal olsun
eskiden saygım vardı bu adama son bir kaç ay içinde değişik konularda yaptığı açıklamalardan dolayı artık sevmiyom
samimiyetine inanmıyorum
Bu forumun ciddiyetinin farkına varamamışlık olarak kabul ediyorum, nezaketsizlik,saygısızlık ve gayrı ciddi...
montenegro
08-23-2009, 14:44
Bu konuşmaları yaptıran Hoca nın hala bitmeyen koltuk sevdası.
Babamın dediği gibi; "hoca çok zeki idi, ama sevdası koltuk sevdasının önüne geçemiyordu."
evet bunu bende düşündüm
her şer görünen şeyde hayır vardır
kişi zulmeder kader hakiki adalet eder
kaidelerine göre bakıldığında erbakanın bu çıkışları Hükümetimize zarar vermek şöyle dursun yararı oluyor
Sevgili dostum,
Ben burada sayın Erbakan'ı anlatacak değilim. Ancak tanımak isteyenlere Endonezya'dan Afganistan'a, Sudan'dan Bosna'ya kadar dolaşıp sormalarını tavsiye ederim.
"Parlamenter demokratik sistem mükemmel değildir,lakin insanlığın şu an bulabildikleri budur.." der Bilge Lider Aliya...
Burada islâmın yorumlanmasına da girmeyeceğim, yani onlar (batı) gibi yaşamak, onlar gibi davranmak falan, bunlar buranın konusu değil bence, ayrntısını da bilmem.
Benim demek istediğim Erbakanı ve haliyle Milli Görüşü kendisi yapan unsuru iyi değerlendirmekte fayda vardır. Sayın Erbakan'ın yaptığı bu milletin kendi özünü dile getirmektir. Araç - amaç meselesinde ölçüyü doğru kullanmak, mesele bence bu. Rüzgara karşı durabilmek, selin içinden bir tahta parçası kapabilmek yani.
Şu yalancı, fani dünyada geride hoş bir sadâ bırakmak diyorya sayın başbakan, işte odur dert bence.
İnsan öyle olmalıki, elinden dilinden emin olunmalı. Yaptığın işin sonunda bir kalp dahi kırılsa bu senin için eksi durumdur değil mi?
redyellow
08-23-2009, 19:21
Sayın Necmettin Erbakan hocamı seviyorum, Allah yar ve yardımcıs olsun.
Onu basında çıkan cümleler, kelimeler üzerinden eleştirmem.
Bizzat sesinden duymadıktan sonra basında erbakan şöyle dedi demelerini dikkate almam.
Erbakan hocama muhabbetlerimi sunarım, hürmetle ellerinden öpüyorum.
Baki selam ve dualarımla hocam.
(Erbakan hoca hakkında yazarken haddini aşanlara cevap vermeye bile değmez, erbakan hocam da böylelerini dikkate almazdı eminim, hocam küçük şeylerle uğraşmaz çünkü)
Ramazanda fazla yorum yazmıcam;D
Hoca alıştırdı artık eskiden olsa sasırırdımda şimdi pekde şaşırmıyom..
Ha baykal ha...:evet:
Neyse ya vardır bi bildiği showunu yapsın şimdi bakalım ne gececek eline..
redyellow
08-24-2009, 18:21
Ramazanda fazla yorum yazmıcam;D
Hoca alıştırdı artık eskiden olsa sasırırdımda şimdi pekde şaşırmıyom..
Ha baykal ha...:evet:
Neyse ya vardır bi bildiği showunu yapsın şimdi bakalım ne gececek eline..
Tayyip Erdoğan için birn saadetci "HA BAYKAL, HA.. :)" deseydi ne kadar çirkin olurdu ise aynen Sayın Erbakan için "HA BAYKAL HA..:)" demek de en az o kadar çirkindir.
Üzüldüm sizin adınıza.
Tayyip Erdoğan için birn saadetci "HA BAYKAL, HA.. :)" deseydi ne kadar çirkin olurdu ise aynen Sayın Erbakan için "HA BAYKAL HA..:)" demek de en az o kadar çirkindir.
Üzüldüm sizin adınıza.
Şimdi abi hiç lafı dolandırmayalım
Yani hoca orda duruyoda biz durduk yere böyle demiyoruz değilmi?
İnsaf yani.. O kadar hakaret aşalama yok cehennemlik yok şuursuz
Şimdide bu iş çoluk cocuk işi
E baykal bahceli gibi olmuyomu şimdi?
Yani ben gelip seni tahrik edeyim bulaşayım sonra sen cevap verirsen bana, sana yakısmadı diyeyim? Bırak Allahını seversen abi herşeyi savunmaki savunduklarının değeri olsun...
redyellow
08-24-2009, 21:14
Şimdi abi hiç lafı dolandırmayalım
Yani hoca orda duruyoda biz durduk yere böyle demiyoruz değilmi?
İnsaf yani.. O kadar hakaret aşalama yok cehennemlik yok şuursuz
Şimdide bu iş çoluk cocuk işi
E baykal bahceli gibi olmuyomu şimdi?
Yani ben gelip seni tahrik edeyim bulaşayım sonra sen cevap verirsen bana, sana yakısmadı diyeyim? Bırak Allahını seversen abi herşeyi savunmaki savunduklarının değeri olsun...
ben her şeyi savunmuyorum, Erbakan hoca her şeyi mi?
Erbakan hocanın bir sözünü tutarsınız sorarsınız ben onu yanlış bulursam onu da eleştiririm. Ama siz söylenen bir sözü vs. eleştirmiyorunuz ki. genelleme yapıyorsunuz.
Siz erbakan hocanın bu konu başlığındaki sözünü eleştirseydiniz, bu sizin en doğal hakkınızda, buna bir sözüm olmazdı. Ama siz böyle yapmıyorsunuz, genelleme yapıyorsunuz.
ama hay hay lafı hiç dolandırmayalım.
Bir Deniz Baykal ile Erbakan hocayı aynı kefeye koyan bir düşünce ile tartışmam. Bunu tartışmak bile ayıptır!
Başka tartışmalarda, konularda görüşmek üzere.
hoşçakalın!
ben her şeyi savunmuyorum, Erbakan hoca her şeyi mi?
Erbakan hocanın bir sözünü tutarsınız sorarsınız ben onu yanlış bulursam onu da eleştiririm. Ama siz söylenen bir sözü vs. eleştirmiyorunuz ki. genelleme yapıyorsunuz.
Siz erbakan hocanın bu konu başlığındaki sözünü eleştirseydiniz, bu sizin en doğal hakkınızda, buna bir sözüm olmazdı. Ama siz böyle yapmıyorsunuz, genelleme yapıyorsunuz.
ama hay hay lafı hiç dolandırmayalım.
Bir Deniz Baykal ile Erbakan hocayı aynı kefeye koyan bir düşünce ile tartışmam. Bunu tartışmak bile ayıptır!
Başka tartışmalarda, konularda görüşmek üzere.
hoşçakalın!
Dilin kemiği yok tabi..
Evet şu an benim görüşüm Erbakan ile Baykal boş muhalefetde ve kendini rezil etmede yarısıyor bi o öne geciyor bi bu..
CEVAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ sonra gelip bu düşünceyle tartısmak ayıptır felan demeyin ayıpsa yapmazsınız olur biter.
redyellow
08-24-2009, 21:53
Erbakan ile baykal aynıdır diyenden daha rezil bir şey olabilir mi ki?
hipermuhafazakar
08-24-2009, 22:03
Peki, AK Partiye 'yahudi kurmuş bunu. Onlar iktidar ettiler. Saadet süt , AKP kireç. sizi zehirleyecekler. mümin buna aldanmaz' diyenden daha rezil birisi olabilir mi ??
Can konağını aramadaysan cansın, bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin..
Şu nükteyi biliyorsan işi biliryorsun demektir; neyi arıyorsan O'sun sen.
Mevlana...:evet:
çalıkuşu
08-24-2009, 22:06
siyasetin ağzı bozuldu ve bozmaya devam ediyor milletin ağzını.
Akpartinin cok renkliliği???
Başbakanımız ne derdi acaba? ;ı:
hipermuhafazakar
08-24-2009, 22:19
HİPERREZİL:
senden daha rezil değildir en azından!
http://img233.imageshack.us/img233/2346/62erbakanevevdolaaczbun.jpg (http://img233.imageshack.us/i/62erbakanevevdolaaczbun.jpg/)
Küpür Zaman Gazetesinden ! Kartel medyası diyede kıvıramayacaksınız! Hadi bakalım bakın tanıyın arkadaşlar bu adamı. Bazıları 50 yaşında tanıyamamış siz 20 yaşınızda tanıyın.
hipermuhafazakar
08-24-2009, 22:28
Bu küpürde Zaman Gazetesinden arkadaşlar.
http://img198.imageshack.us/img198/7651/615o.jpg (http://img198.imageshack.us/i/615o.jpg/)
Yöneticiler lütfen sakın silmeyin bu küpürleri
hipermuhafazakar
08-24-2009, 22:34
Siz böyle istediğiniz iftirayı atın.
http://img89.imageshack.us/img89/1862/46858169.jpg (http://img89.imageshack.us/i/46858169.jpg/)
redyellow
08-24-2009, 23:15
ha pardon, tepemi attıracaksın demişsin, atmasın kardeşim, eğer fikir ve düşüncen varsa, hakaret etmekten başka bilgi ve becerin varsa onları yaz.
Fikir ve düşüncesi olanların tepesi atmaz.
Tarantula_
08-24-2009, 23:33
Kıymetli kardeşlerim;
Sayın Erbakan Hoca hâkkında sitemizde bu güne kadar belki sayısız tartışma yaşanmıştır, ilk önce şunu bilmeliyiz ki Sayın Hoca'nın sözleri savunulacak gibi değildir. Geçmişi, yaptıkları ve bir zaman ki kişiliğine, hatrına hürmeten saygımızı kaybetmiyoruz. Milli görüşlü abilerim, kardeşlerim,ablalarım kabul etmeliler ki bu sözlerin savunulacak bir yanı yoktur, ancak bu konu iki farklı görüşü savunan bizler tarafından çok incelikli olarak eleştirilmelidir, vurgu yapmak istediğim nokta eleştiri-hakaret arasındaki o ince çizgidir, kardeşlerim sizden acizane ricam sözlerinizi seçerken çok dikkatli olmanızdır yani mümkünse ikinci bir anlama çekilebilecek kelimeler sarf etmeyelim. Milli görüşü benimsemiş üyelermiz de fanatikleşmeden, sakin bir şekilde konuşmalarını sürdürürlerse hiç kalb kırmamış oluruz, çünki bu tartışmaları sayısızca yaptık durduk elimize ne geçi HİÇ koca bir hiç...
Konunun asıl niteliği hakkında hiç bir yorumda bulunmayacağım, ''söz gümüşse sükut altındır''
Hayırlı akşamlar, selam ve dua ile... :saygılar:
redyellow
08-24-2009, 23:43
Kıymetli kardeşlerim;
Sayın Erbakan Hoca hâkkında sitemizde bu güne kadar belki sayısız tartışma yaşanmıştır, ilk önce şunu bilmeliyiz ki Sayın Hoca'nın sözleri savunulacak gibi değildir. Geçmişi, yaptıkları ve bir zaman ki kişiliğine, hatrına hürmeten saygımızı kaybetmiyoruz. Milli görüşlü abilerim, kardeşlerim,ablalarım kabul etmeliler ki bu sözlerin savunulacak bir yanı yoktur, ancak bu konu iki farklı görüşü savunan bizler tarafından çok incelikli olarak eleştirilmelidir, vurgu yapmak istediğim nokta eleştiri-hakaret arasındaki o ince çizgidir, kardeşlerim sizden acizane ricam sözlerinizi seçerken çok dikkatli olmanızdır yani mümkünse ikinci bir anlama çekilebilecek kelimeler sarf etmeyelim. Milli görüşü benimsemiş üyelermiz de fanatikleşmeden, sakin bir şekilde konuşmalarını sürdürürlerse hiç kalb kırmamış oluruz, çünki bu tartışmaları sayısızca yaptık durduk elimize ne geçi HİÇ koca bir hiç...
Konunun asıl niteliği hakkında hiç bir yorumda bulunmayacağım, ''söz gümüşse sükut altındır''
Hayırlı akşamlar, selam ve dua ile... :saygılar:
Çok teşekkür ederim, işte budur.
Hocanın sözlerini eleştirmek, söylediklerindeki yanlışlıkları söylemek herkesin hakkıdır ve yapılmalıdır.
hocanın yanlış sözlerini de zaten bende savunmuyorum.
ben burda özellikle hakarete, hocaya yapılan hakaretlere dikkat çekiyorum.
Tekrar teşekkürler.
siz hocanın sözlerinin nasıl eleştirileceğini çok güzel göstermişsiniz.
Demek ki hakaret etmeden, aşağılamadan, kötü söz kullanmadan da söylemek istediğimizi söyleyebilirmişiz.
selamlarımla.
İyi geceler.
Konu incelenmek üzere bir süreliğine kilitlenmiştir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.