fatih kısaparmak balon baskılı balon Fethullah Gülen neden Amerika'da yaşıyor sorusuna kendi dilinden cevap. - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen neden Amerika'da yaşıyor sorusuna kendi dilinden cevap.

Mavera
10-13-2011, 01:20
9tcSrH_LQrI

ibocan
10-13-2011, 01:45
Fitne çıkmasın diyerek türkiyeye gelmediğini artık herkes anlamalı. türkiyeye geldiği vakit çıkacak olana haber ve basına nazaran istikbali bi bakış serzeniş sergileyip yapılacak hakkaniyetsiz oyunları bildiği için bu kudret dolu insan nede güzel hafiften cevab'ı nizam eder.

unnamed
10-13-2011, 02:19
aydınlandık...
eyvallah...

ibocan
10-13-2011, 04:00
aydınlandık...
eyvallah...

ya ne sandın be güzel kardeşim..

Beylerbeyi
10-13-2011, 14:03
1997 de Hocaefendi bir ropörtajında Humeyniyi Fransaya gittiği için sert biçimde eleştiriyor. Humeyninin yaptığı devrimin samimiyetine inanmıyor. Sebep olarak da Humeyni'nin Fransaya gidişini gösteriyor. Humeyni Fransaya gittiği için devrim Avrupanın kontrolünde gerçekleştirilmiştir diye düşünüyor.

takdir-i ilahi mi diyelim ne diyelim? elin ecnebi ülkesine gittiği için Humeyniyi yerden yere vuran Hocaefendi bir yıla kalmadan Amerikaya gidiyor !!

şunu da söyliyeyim Humeyninin gidişi ile hocaefendinin gidişi arasında dağlar kadar da fark var. Humeyni hiçbir zaman Fransaya daha doğrusu ecnebi bir ülkeye gitmek istemedi.

15 yıl boyunca sürgün hayatı yaşadı (1964-1979) ilk olarak Türkiyede kalıyor. Bursada 11 ay sürgünde kalıyor. Ülkemizde laik sisteme boyun eğiyor ve kendisiyle özdeşleşen sarık ve cübbesini giymesi Türkiyede yasak olduğu için giyiminden vazgeçmek zorunda kalıyor. kendisini başı açık gösteren tüm fotoğraflar Türkiyedeki sürgün yıllarına aitti.

14 yıl boyunca sürgünde kalıyor ve bu sürgünün sadece 4 ayı fransada geçiyor. Irak Necefte sürgün hayatı yaşarken 1968 de Saddamın Baas'ı iktidara gelince İslamcılara karşı baskı oluşturuluyor ve ABD nin de baskısıyla 6 Ekim 1978 de Humeyni Saddam tarafından ülkeden kovuluyor.

Humeyni Kuveyt Suriye ve Lübnan başta olmak üzere herhangi bir Müslüman Arap ülkesine gitmek için bu ülke yöneticilerine başvuruda bulunmasına rağmen her defasında reddedildi. fransadaki 5. gününde ecnebi bir ülkede bulunmaktan dolayı sıkıntı yaşıyor ve Arap ülkelerine tekrar başvuru yapıyor yine reddedilince Fransada mecburen kalıyor. 1979 da devrim neticelenir neticelenmez ülkesine dönüyor.

ben hiçbir zaman Hocaefendinin ABD de bulunmasını eleştirmedim, keşke O da haksız yere başkalarını eleştirmeseydi!!

İntifada
10-13-2011, 17:54
gidişine sözüm yok gerekliydi...
yıllarca gelmeyişine sözüm yok ceza alma ihtimali vardı...
ama gelmeyişine sebep ülke karışır demesiyse ona iki çift lafım var...
bu konjonktürde hiç bir şey olmaz size ve cemaatinize...
eğer din düşmanları sizi derdest etme niyetine girerse yine bizler siper ederiz kendimizi...
üstelik bütün stratejik mevkileri tutmuş talebeleriniz...
kim ne yapabilir bu dakikadan sonra size...
ülke karışırsa karışır birazda bundan karışsın ne olacak...
çok düzgün bir memlekettemi yaşıyoruz sanki...

Terennüm
10-13-2011, 20:19
bu millet yalancı baharlardan çok çekti..28 şubat geçti amenna lakin bu memlekette mayıstada kar yağar..en basitini söyleyim 411 el kaosa kalktı ve sonrası yaşananlar..
hocaefendi sırf bu milletin ayağına diken batmasın şahsım üzerinde yapılan güzellikler bozulmasın diye okyanus ötesinde gurbet hüznünü yudumlarken bizim neden gelmiyor mülahazasına sukutla cevap vermemiz gerekir..

ibocan
10-13-2011, 20:21
kafaların karışıklığına herhalde en iyi cevap zaman olmalı..sabırla çekilip ,zamanla yoğrulan gönüller ne iyi gönüller

akgencfurkan44
10-13-2011, 20:23
çok teşekkür ederim!!

BeldeiTAYYIBe
10-13-2011, 23:36
Neden gitti?
Neden gelmiyor?
Pek ilgilenmiyorum...

Icraat veya hizmete bakarim...gerisi kendi iradesi.

Gittigi icin sevinen oldu,
gelmedi diye elestiren oldu...
ve bunlar hep olacak.

manifesto
10-14-2011, 00:39
Humeyni gibi gitti Humeyni gibi dönecek :)

İntifada
10-14-2011, 00:46

hiç güleceğim yoktu ;D

Mustafa DÖNMEZ
10-14-2011, 02:44
Peki neden Amerika ? Neden bu ülkenin en çok kin ve nefret kustuğu bir ülkede ikamet ediyor ? Gidecek başka ülke yok mu ?

Terennüm
10-14-2011, 15:13
Peki neden Amerika ? Neden bu ülkenin en çok kin ve nefret kustuğu bir ülkede ikamet ediyor ? Gidecek başka ülke yok mu ?
Kellim kellim la yenfa

Ebuzer
10-14-2011, 21:59

Puhah Benhur yine uçmuş ;D;D;D

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 00:52
Kellim kellim la yenfa

Vay bee! Ne büyük bir söz ve ne büyük bir kelam ettin! Hayran kaldım dehana!

Bana bak ampüle üşüşen sinek, sen konuş yine belki bir faydası olur. Kesin olur demiyorum. Belki olur. Yoksa sus be sinekler miğdemi bulandırır.

Bediüzzaman Said Nursi'nin de Tarihçe-i Hayatını bir gözden geçir . Belki anlarsın ne demek istediğimi......

Yıldırım
10-15-2011, 00:57

Bana bak ampüle üşüşen sinek, sen konuş yine belki bir faydası olur. Kesin olur demiyorum. Belki olur. Yoksa sus be sinekler miğdemi bulandırır.

Bediüzzaman Said Nursi'nin de Tarihçe-i Hayatını bir gözden geçir . Belki anlarsın ne demek istediğimi......
Ampülün etrafında sizin gibiler üşüşüyor...
Her seçim gelip ampule değdikten sonra yere düşmüyormusunuz???

Ebuzer
10-15-2011, 01:00

Sinekler mideni bulandırıyorsa git işine kardeşim..
İşin ne forumda..

Mavera
10-15-2011, 01:00

haddini asip, terbiyesizlik yapma.. seversin, sevmezsin arkadas yorumunu yapmis ama yorumunu begenmemen sana terbiyesizlik etme hakkini vermez..

Yıldırım
10-15-2011, 01:01
Bakın şimdi sinek ampüle değdi değecek...bakalım kim yanacak...

Cihannur
10-15-2011, 01:05

Sen başkasına ampule üşüşen sinek demeyi kendinde hak görüyorsan, başkası da sana, pisliğe üşüşen böcek demeyi kendisinde hak görebilir.

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 01:20
Sen başkasına ampule üşüşen sinek demeyi kendinde hak görüyorsan, başkası da sana, pisliğe üşüşen böcek demeyi kendisinde hak görebilir.

:güzel::güzel::güzel:

Hah şöyle, tenkit edileceksem böyle tenkit edileyim be! Kutluyorum seni üstad! Doğru söze ne denir ? Teşekür borç bilerim.

Senin bu sözünün hatırına arkaşımızdan da özür dilerim.

Forumda geçmiş tüm yorumları okudum. İçi dolu tek cümle bu! Çoğu copy paste.

Blur
10-15-2011, 01:25
Hocaefendinin Amerika'ya gitmesinin sebebi dönemin Türkiye Cumhuriyet'i devletinin tekrardan hocaefendi hakkında tutuklama kararı çıkartıp onu mahkemelik edebilme meselesidir.

Amerika Fethullah Gülen'in laikliğe aykırı bir faaliyet yaptığına delil getirmediği için böyle bir karar çıksaydı bile Fethullah Gülen'i teslim etmeyecekti..

F.Gülen ile Clinton'un eşi arasında ki mektuplaşmayı ve görüşmeyi bileniniz vardır okulların hızla açılıp gelişmesin bu olayın büyük bir katkısı olmuştu bir nevi her işte bir hayır vardır sözüne çıkıyoruz... ;)

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 01:26
Bakın şimdi sinek ampüle değdi değecek...bakalım kim yanacak...

Beni yak üstad. At beni forumdan... Banla gitsin. Ne deniyorsa işte

Forumda en ilkeli ve basiretli davranışınız, etiketlemek ve yaftalamak, bu iki silah dışında başka hiç bir gücünüz yok sizin. Bu iki silah sizin belinizde iken, sizi tenkit etmek eleştirmek mi aman aman Allah Korusun..

Supraliminal
10-15-2011, 01:28
Ne oluyor argolar havalarda uçuşuyor bu foruma argosavar şart oldu.

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 01:33
Hocaefendinin Amerika'ya gitmesinin sebebi dönemin Türkiye Cumhuriyet'i devletinin tekrardan hocaefendi hakkında tutuklama kararı çıkartıp onu mahkemelik edebilme meselesidir.

Amerika Fethullah Gülen'in laikliğe aykırı bir faaliyet yaptığına delil getirmediği için böyle bir karar çıksaydı bile Fethullah Gülen'i teslim etmeyecekti..

F.Gülen ile Clinton'un eşi arasında ki mektuplaşmayı ve görüşmeyi bileniniz vardır okulların hızla açılıp gelişmesin bu olayın büyük bir katkısı olmuştu bir nevi her işte bir hayır vardır sözüne çıkıyoruz... ;)

Oh be sonunda cevap geldi! Teşekür ederim... Allah Razı Olsun. Ne kadar kısıtlı bir şekilde cevap vermiş olsanızda. ilk etapta beni tatmin etmeye değer.

Cihannur
10-15-2011, 01:48
:güzel::güzel::güzel:

Hah şöyle, tenkit edileceksem böyle tenkit edileyim be! Kutluyorum seni üstad! Doğru söze ne denir ? Teşekür borç bilerim.

Senin bu sözünün hatırına arkaşımızdan da özür dilerim.

Forumda geçmiş tüm yorumları okudum. İçi dolu tek cümle bu! Çoğu copy paste.

Sağol, rica ederim. Terennüm değerli bir kardeşimizdir. Onun size karşı söylediği, "Kellim kellim la yenfa." sözü hakaret değil, konuş konuş faydası yok anlamında bir ifadedir. Siz, Terennüm'ün o sözüne aşırı tepki verdiniz.

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 01:59
Sağol, rica ederim. Terennüm değerli bir kardeşimizdir. Onun size karşı söylediği, "Kellim kellim la yenfa." sözü hakaret değil, konuş konuş faydası yok anlamında bir ifadedir. Siz, Terennüm'ün o sözüne aşırı tepki verdiniz.

Biliyorum anlamını. Neden Amerika'ya gittiği konusunda ne video da ne de forum içi yazışmalarında böyle bir bilgi yok. Böyle bir bilgi yokken bana bir sıfatla yaklaşması değerli kardeşinize yakışacak bir tutum değildir. Ki Amerika'ya neden gittiğini biliyorum sadece nabız yoklamak içindi.

Daha önce de Saidi Kürdi diye bir başlık açılmıştı. Saidi Nursi diye başlık açılmasının ve tanıtılmasının daha doğru bir daavranış olduğunu söylemek istedim. Milliyetçi diye etiketlendim.

Recep Tayyip Erdoğan'ın terör ve israil mevzuu konusunda iki başbakan profili var diye tanımlamak istedim CHP'li diye etikenlendim nerdeyse.

Ki RTE'yi ben NFK'nın şiirlerini okuması ve seslendirmesi ile gönüldaş olarak nitelendirdiğim bir isimdir. Gerek diksiyonu, gerek hitabeti ve gerekse otorite duruşu ile saygı duyduğum bir isimdir. Ama saygı içimde biraz sevgi var diye her yaptığına onay verecek de değilim. İnsan sevdiği bir ismi de eleştirebilir öyle değil mi?

Velhasıl, forumdan uzaklaştırılmak istediğimi siz ve bur-AK nickli arkadaşlarınıza özel mesaj yoluyla ilettim. Uzaklaştırılmak istiyorum. Lütfen.

Blur
10-15-2011, 02:02
TÜRK diyorsan milliyetçisin kardeşim merak etme yalnız değilsin..

Benide zamanında hitler ilan ettiler burda bazende Atsız olduk :D

Gül geç kafana takma : )

Supraliminal
10-15-2011, 02:04
uzaklaştırılmak istiyorum ne demek ?
Sağ üstte çıkış butonu var zor değil.

Mavera
10-15-2011, 02:06
mustafa kardesim birincisi cok duygusal yaklasiyorsunuz, ikincisi üslubunuz sizi hakli bile olsaniz haksiz cikariyor..
yani sizin fikirleriniz aykiri olabilir, farkli olabilir hatta sacmada olabilir ama forum olgusu cercevesinde anlamlidir o halde forumda kalmaniz ve fikirlerinizi sonuna kadar dile getirmeniz taraftariyim..
tabiki bunu yaparken sahislarin kisilik hakkini hedef almayan, hedef göstermeyen ve anlasilir bir sekilde yaparsak daha evla olur..
ak partili olmayadabilirsiniz ki bu en dogal hakkinizdir bu acidan kimsenin size belirli yaftalar yapiyor diye forumdan gitmenizi kabul etmiyor ve sizden kalmanizi israrla rica ediyorum..
kaldiki arkadasimizindan özür dileyerek ne kadar erdemli oldugunu göstermis bulunuyorsunuz bu acidan forumun sizin gibi degisik fikirlere ihtiyaci vardir..

Mavera
10-15-2011, 02:07
TÜRK diyorsan milliyetçisin kardeşim merak etme yalnız değilsin..

Benide zamanında hitler ilan ettiler burda bazende Atsız olduk :D

Gül geç kafana takma : )

ya sev ya terket :karizmatik:.. haci yine yazdi bizim usak her hafta yeni bir özelligi cikiyor :)

Mustafa DÖNMEZ
10-15-2011, 02:11
Değişik fikirler bu forumdaki kişilerin kaldırabileceği bir düzey ve basirette değil.

Sağ üste çıkış butonunun yerini tarif eden inci fikirli arkadaşımıza da teşekür ederim. Fakat ismimin forumda kalmamasını istiyorum. Uzaklaştırmak ısrarım da bu yüzden. Lütfen yerine getirin. İlk defa AKP'den bir hizmet bekliyorum ya bu kadar mı zor::)

Mavera
10-15-2011, 02:12
farkindamisiniz yine forumdakileri bir kücük görme havasindasiniz.. siz daha önce hic bir foruma takilmadiniz mi, hic elestirilmediniz mi neden bu kadar alinganlik, neden küstüm-oynamiyorum tripleri güzel kardeslerim..

Supraliminal
10-15-2011, 02:13
Değişik fikirler bu forumdaki kişilerin kaldırabileceği bir düzey ve basirette değil.

Sağ üste çıkış butonunun yerini tarif eden inci fikirli arkadaşımıza da teşekür ederim. Fakat ismimin forumda kalmamasını istiyorum. Uzaklaştırmak ısrarım da bu yüzden. Lütfen yerine getirin. İlk defa AKP'den bir hizmet bekliyorum ya bu kadar mı zor::)
Emin ol AK Parti demekte hiç zor değil biliyor musun.

Mavera
10-15-2011, 02:16
bjektif;962213']Emin ol AK Parti demekte hiç zor değil biliyor musun.

bence hicte önemli degil, birak kendini nasil ifade etmek istiyorsa onu desin ak parti, akp, akape..

Supraliminal
10-15-2011, 02:17
akp dediğinde birşey anlamıyorum böyle birşey yok lugatımda.

Cihannur
10-15-2011, 02:19
.....................................

Mustafa DÖNMEZ
farkindamisiniz yine forumdakileri bir kücük görme havasindasiniz.. siz daha önce hic bir foruma takilmadiniz mi, hic elestirilmediniz mi neden bu kadar alinganlik, neden küstüm-oynamiyorum tripleri güzel kardeslerim..

Bak güzel kardeşim, Muhasebeciyim ben. Bir kaç gün sonra Vergi Usul Kanunu eleştiririm CHP'li olurum
Sosyal Güvenlik Reformundaki, ki çok güzel bir yasa tasarısı çıkartıldı. Onu eleştiririm, emeklilik yaşının yükseltilmesi falan filan konu uzar gider. Yine CHP'li olurum.

Velhasıl bu etiketlerden kaçış yooooooooook. AK Parti Forum:)

Mavera
senin lügatinda olmamasi arkadasin lügatinda olmayacagi anlamina gelmez ki.. evet partimizin resmi ismi ak partidir ve öyle söylenmesi gerekir ama söylemeyenide anlayisla karsiliyorum yani cok büyütülecek bir durum yok..

Supraliminal
10-15-2011, 02:21
Beni rahatsız etmiyor akp demesi sadece ANLAMIYORUM.

Mavera
10-15-2011, 02:21
Bak güzel kardeşim, Muhasebeciyim ben. Bir kaç gün sonra Vergi Usul Kanunu eleştiririm CHP'li olurum
Sosyal Güvenlik Reformundaki, ki çok güzel bir yasa tasarısı çıkartıldı. Onu eleştiririm, emeklilik yaşının yükseltilmesi falan filan konu uzar gider. Yine CHP'li olurum.

Velhasıl bu etiketlerden kaçış yooooooooook. AK Parti Forum:)

malesef o etiketlenme bu foruma has bir durum degil türkiyeye has bir durum.
kaldiki chp lide olabilirsiniz bu sizin kendi takdirinizdir ki buna herkes saygi duymak zorundadir güzel kardesim..

mehmetakif24
10-15-2011, 02:22
Muhacir diyip en azından hüsn-ü zan etmek ne kadar zor be.

EpiVaTeS
10-15-2011, 02:32
ovv şakirtler basmış burayı la...

Cihannur
10-15-2011, 02:36

"Değişik fikirler bu forumdaki kişilerin kaldırabileceği bir düzey ve basirette değil." sözünüz doğru değildir. AK Parti Forum'un CHP'li, MHP'li, BBP'li, Saadet Partili olduğunu bildiğim üyeleri vardır. Belki bu saydıklarım dışında başka siyasi partileri destekleyen forum üyelerimiz de vardır. Forumumuzda AK Parti'nin dışında başka siyasi partileri destekleyen arkadaşlar da fikirlerini özgürce söyleyebilmektedir.

Yıldırım
10-15-2011, 02:54
Beni yak üstad. At beni forumdan... Banla gitsin. Ne deniyorsa işte

Forumda en ilkeli ve basiretli davranışınız, etiketlemek ve yaftalamak, bu iki silah dışında başka hiç bir gücünüz yok sizin. Bu iki silah sizin belinizde iken, sizi tenkit etmek eleştirmek mi aman aman Allah Korusun..
Bu mu sizin eleştiri anlayışınız insanları sineklere benzetmekmi?
Öce edepsizce konuşuyorsun tepki alıncada bide utanmadan su yüzüne çıkmaya çalışıyorsun...
Haddini bil!!!

Yıldırım
10-15-2011, 03:02

Farkındaysan sana kimse görüşünden dolayı kızmıyor...
Yaptığın terbiyesizliğin hesabı soruluyor.. ve hala terbiyesizliğe devam ediyorsun burada çok farklı görüşlerden insanlar var uslublarını bozmadıkları sürece bu platformda her konu konuşulur ve her görüş belirtilebilir...
basiretsizlik sizin çenenizi tutamamanızda ve haddinizi aşmanızdadır.Ne düşündüğünüz umrumda bile değil.Haddinizi bilin yeter...

EZEL
10-05-2016, 05:00
Fethullah Gülen hocaefendi :))

BlueMoon
10-08-2016, 23:01
Hocaefendi degil terorist it namussuz haysiyetsiz domuz !

murataltug1985
11-28-2017, 08:37
Artık bence bu feto köpeğinin mesajları silinmeli

akses
11-28-2017, 10:44
fetoş fettoş ; ne hocası?

ALtindaL
11-28-2017, 11:23
yillar yillar once su fetullah denilen sahsin vatan haini oldugunu dile getirdigim donemlerde bi cok ak partili arkadas bana tepki gostermisti? simdi geldigimiz duruma bak? tam bir komedi...

BlueMoon
06-03-2018, 09:59
bu konuda mesajı olanlar bari mesajlarınızı silin :) sonra biz onu desteklememiştik filan dersiniz neme lazım :))

Cihannur
06-03-2018, 23:05
bu konuda mesajı olanlar bari mesajlarınızı silin :) sonra biz onu desteklememiştik filan dersiniz neme lazım :))

Fethullah Gülen'i çok seviyordum, onu zamanımızın evliyalarından biri olarak görüyordum ve bunun için de pişman değilim; çünkü biz Müslümanlar zahire göre hüküm veririz. Adamın zahirine baktığımızda evliyadan bir zatmış gibi bir hâli vardı. Ayrıca şu da var ki belki Gülen, hareketinin bidayetinde safiyane hislerle hareket ediyorken daha sonra ilmiyle dalalete düşmüş olabilir.

ak61
06-04-2018, 21:59
Gülen gibi bir soytarının arkasına bu kadar insan takması iyi tahlil edilmeli, 3 kuruşluk aklı ile topluma yön vermeye çalıştığını sanan bu din istismarcısı ve teröristlere karşı devletimizin istihbaratı her zaman uyanık olmalıdır.
Devlet'in her zaman bunlardan öte 1 adım önde gizli planları olmalıdır. Tarikat Vakıf Birlik Dernek ne olursa olsun denetlenmeli. Bunların yasaklanmasına karşıyım sıkı denetim ve gözetim olduğu sürece sorun olmaz. Aksi halde Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler gibi birşeye dönüşüyorlar. Atıp tutan akşama kadar siyaset yapan sözde din adamları, X federasyonu başkanı, x vakfı başkanı... uzayıp gider. Bu dediğim toplumdaki sivil oluşumların sesinin kısılması değil, bu konumlardaki oluşumların kuruluş amaçlarına uygun hareket edip etmediklerinin denetimidir.
Devlet dine karışır mı?
Burdaki yerindelik denetimi Dini ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından. Mali ve Hukuki denetimlerde ilgili kurum ve kuruluşlarca (Maliye gibi.) gereken özenle gerçekleştirilmelidir.

Halkı bu tuzaklara düşmeyecek şekilde eğitmek çok önemlidir. Kendini şıh ilan edip, kendini perdelemek yaptığı kirli işleri perdelemek için yaptığı işler gizlemek için yaptığı topluma güzel gelen eylere aldanmayacak uyanık ve bilinçli bir nesil yetiştirilmelidir. Buda sorgulamaktan geçer.

Umuyorum ki 24 Haziran'dan sonra artık en sıkıntılı konular olan Eğitim ve Hukuk konularında da damga vuracak bir hükümet iş başına gelecektir. Cumhurbaşkanımızın ne köprü ne başka bir şey bu ülkeye yapacağı en büyük hizmet olacaktır.