fatih kısaparmak balon baskılı balon Grup Yorum'un şarkısı örgüt delili sayıldı - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grup Yorum'un şarkısı örgüt delili sayıldı

İntifada
11-19-2011, 03:07
Sahnede oldukları yıllar boyunca polis baskınları, gözaltılar, tutukluluklara muhatap kalan Grup Yorum'un 22 yıllık şarkısı Cemo, dava delili oldu. Grup Yorum üyeleri 1989'da çıkardıkları albümlerinde yer alan Cemo şarkısı nedeniyle "örgütü üyesi" olmakla suçlandı.

"ÖRGÜTE ÜYE KAZANDIRIYORLAR"
Grup Yorum'un 1989'da çıkardığı "Gün Gelir/Cemo" albümündeki Cemo isimli şarkı, "terör örgütü faaliyetleri çerçevesinde suç işlemeye alelen teşvik etmekle" suçlanarak iddianameye girdi. Grup Yorum da iddianamede, "örgüte üye kazandırmaya çalışmakla" suçlandı.

Grup Yorum şarkıyı, Taksim meydanındaki 1 Mayıs mitinginde de söylemişti.

İstanbul Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi, Haklar ve Özgürlükler Derneği ile Gençlik Dernekleri Federasyonu, Gazi Mahallesi, Nurtepe ve Sarıgazi'ye 10 Mayıs'ta yapılan baskınlarda Grup Yorum üyeleri Ali Aracı, Caner Bozkurt ve Ali Papur'un da aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında Haklar ve Özgürlükler Derneği'nde olan Ferhat Gerçek ve İrfan Yılmaz, engelli olmalarına rağmen dayak ve kötü muameleye maruz kalmış, Grup Yorum üyeleri de darp edilmişti.

DELİL: KIRMIZI FULAR

Baskınlarda bulunan müzik CD'leri, kitaplar, pankartlar, dergiler, indirimli İETT kartları ve bir adet kırmızı fular delil gösterilerek 29 kişiye Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 2. ve 5. maddeleri uyarınca, "Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C) üyesi olmak" suçundan dava açıldı.

Altı kişinin tutuklu yargılandığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk'çe hazırlanan iddianamesinde, Grup Yorum hakkında şu ifadeler yer aldı:

"Grup Yorum, 5 Eylül 2009 tarihindeki Harbiye konserinde söylediği Cemo türküsünde yer alan 'Cemo ovaya inende, alnında yıldızlı bere elinde mavzeriyle çıkıp Dersim dağlarında türkü söylemek var ya' gibi terör örgütünün faaliyetleri çerçevesinde suç işlemeye alenen teşvik eden, işlenmiş olan suçları ve suçluları öven nitelikte sözleri olan şarkılar besteler ve grup örgüt üyelerinden oluşur."

"TUTUKLU YAKINLARINA YARDIM EDİYORLAR"

Ayrıca, Avukat Behiç Aşçı'nın başkanlığını yaptığı Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin (TAYAD) "tutuklu yakınlarını görüş günlerinde cezaevine götürmek, Türkiye genelinde tutuklulara destek vermek, duruşmalara katılmak, basın açıklaması düzenlemek ve 1 Mayıs mitingine katılmak" gibi faaliyetleri de iddianameye konu oldu.

TAYAD üyesi tutuklu ve hükümlü yakınlarının duruşmalara katılması da "mahkeme heyetine baskı kurma amaçlı" olarak nitelendi.

12 Ekim'de "Parasız eğitim" pankartı açtığı için gözaltına alındıktan sonra polislerce "Amcan gibi seni de kaybederiz" diyerek tehdit edildiğini söyleyen üniversite öğrencisi Eser Morsümbül de yargılananalar arasında. Eser'in amcası Hüseyin Morsümbül, 12 Eylül darbesinin ardından gözaltına alınmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

ensonhaber

İntifada
11-19-2011, 03:10
yazık günah lan...
en sevdiğim 3 grup yorum şarkısından birisidir cemo...
25 yıllık şarkı şimdi mi teröre destek oldu...
ben bu şarkıyı dinlediğim gibi tüm terörist örgütlerin lider kadrosuna sövüyorum,islam dışı hiç bir yapılanmaya sempati duymuyorum adamlar teröre teşvik ediyor diyorlar...
hiç haberim yoktu bundan...
daha bugün metroda son ses dinledim cemoyu...
bu nasıl adalet anlamadım...
adam ogün öyle desinler bugün böyle desinler,fatihalar yasinler bitmez karadenizde diyerek alenen katillere destek şarkısı yapıyor...
bu suç değil...
ama cemo suç...
demek ki ben her gün bu suça ortak oluyorum...
bırakın Allah aşkına ya...

BeldeiTAYYIBe
11-19-2011, 03:21
Yildizli bere,
elde mavzer,
pekde bariscil gelmeyen sözler...

Fakat yinede,
yasaklanmasini anlamak güc.
Hele 22 yillik bir sarkiysa neden bugün diyesi geliyor insanin.

Mavera
11-19-2011, 13:58
bu sarkiyi severek dinlerim digeride daglara gel daglara adli parcasidir yani isimiz yas desenize :)

Hüdaverdi
11-19-2011, 14:18
Devlet sesimi duydu çok şükür ;D

Yıldırım
11-19-2011, 14:21
Bu şarkı çok bilinen ve yıllardır söylenen bir şarkıdır.İddianameyi bulmaya çalışıyorum.Grup Yorum'u sadece şarkı söylediğinden dolayı örgütle ilişkilendiriliyorsa gerçekten saçmalığın daniskasıdır.46 kişinin içeri alındığı yazıyor.Bu kadar kişiyi bir şarkının peşine içeri alamassınız.Kesinlikle iddianameyi görmek lazım.
Sizlerdende iddianameyi bulursanız paylaşmanızı rica ediyorum.

İntifada
11-19-2011, 14:29
FCldXtcErlw

bu nedir ?

Mavera
11-19-2011, 14:33
reyiz tüylerim diken diken oldu..

İntifada
11-19-2011, 14:34
CcC türk ve islam güneşi batmaz karadenizde CcC

BeldeiTAYYIBe
11-19-2011, 15:01
FCldXtcErlw

bu nedir ?

Ismail Türüt...

" Millet böyle dolmayi yutmaz karadenizde..."

Epeydir dinlememistim..tesekkürler.
.

depare
11-19-2011, 19:07
İsmail emice Yasinler,Ogünler coniye,Ermeniye hizmet ediyor böyle dolmayı nasıl yutarsın sen ismail emice :)

Cemoyu yeni duydum şimdi dinledim Dersim baskınına gönderme yapan bir türkü olduğu anlaşılıyor..

Kanlı Dersim baskınını hiçbirimiz savunmuyoruz ve lanetliyoruz o zaman bizide terör örgütüne yandaşlıktan içeri atsınlar :)

karsu
11-19-2011, 19:56
Cemo dersim olayını anlatmıyor cemo iki sevgilinin kavuşamamasını dile getiriyor.. Öykü ise şöyle gelişmektedir cemo olayında ; cemo bir genci sevmektedir bu genç devrim adına dağa çıkar, cemo aşıkndan duramaz ama kız başına çıkması da yakışık almaz. o da saçlarını erkek gibi kestirip erkek taklidi yaparak sevdiğini aramak için dağa çıkar. gel zaman git zaman cemo sevdiceğini bulamadan bir çatışmada ölür, o sırada o gruba yardıma gelen diğer gençlerin arasında cemonun sevgilisi de vardır ve ölenlerin kimler olduklarına bakarlarken sevgilisi cemoyu görür ve tanır. işte şarkının ortasındaki iç acıtan cemo yakarışları cemonun sevgilisinin onu gördüğü anda çıkar.

depare
11-19-2011, 20:32
Ben şarkı sözlerin den böyle bir mana çıkaramadım o yüzden sana katılmıyorum..

Gerçi bu söylediğin de fark etmez o zaman aşkı anlatıyor demektir ve bundan bir terör yaygarası koparmak anlamsızdır.. :)

Çatışma da öldürülen bir terörist'in cebinden çıkan bir şiir benim en sevdiğim şiirler den birisidir ve ben bunu video olarak istediğim yerde paylaşabilirim kimse de beni terör yanlısı gösteremez

Özgür Çağrı
11-19-2011, 23:53
1uy6u09cfWs

hepimiz örgüt militanıyız hadi bizide tutuklayın bizide gözaltına alın .

Ula kurt köpek tayfasının bir sürü ırkçı faşist şarkılarına hiç bir şey denilmez
onuncu yıl marşı
harbiye marşı zaten başlıbaşına bir felaket

ama grup yorumun bir şarkısı dağ dediği için dersim dediği için suç sayılır.

dinliyoruz ulen gelin tutuklayın :güzel:

İntifada
11-20-2011, 00:58
1uy6u09cfWs

hepimiz örgüt militanıyız hadi bizide tutuklayın bizide gözaltına alın .

Ula kurt köpek tayfasının bir sürü ırkçı faşist şarkılarına hiç bir şey denilmez
onuncu yıl marşı
harbiye marşı zaten başlıbaşına bir felaket

ama grup yorumun bir şarkısı dağ dediği için dersim dediği için suç sayılır.

dinliyoruz ulen gelin tutuklayın :güzel:

mhpnin 94 seçimleri olması lazım bu şarkıyı şeçim şarkısı yaptığını biliyormusun ?

Blur
11-20-2011, 00:59
http://resim.ihlassondakika.com/375789.jpg

DHKP-C'nin mahalle yapılanmalarına yönelik yapılan operaysonda gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Ali Papur'un İMF toplantıları sırasında yaşanan olaylar karıştığı belirlendi.

Yüzünü maske ile örten Papur'un bir işyerine saldırırken kameralara yakalandığı ortaya çıktı. İşte o görüntülere Zaman ulaştı.

Okmeydanı bölgesinde yaşayan vatandaşlar üzerinde baskı kurduğu, haraç aldığı, zorla dergi sattığı, istediklerini yapmayanları dövdüğü belirlenen DHKP-C mahalle yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanların işlemleri devam ediyor. 26 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 46 kişiden 39'u Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanıyor.

Arama yapılan bir adreste polise mukavemette bulunanların arasında grup Yorum üyeleri Ali Papur, Ali Aracı ve Caner Bozkurt'un da olduğu belirlendi. Ali Aracı ve Caner Bozkurt işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ancak Ali Papur'un 7 Ekim 2009 tarihinde İstanbul'da düzenlenen IMF toplantıları sırasında yaşanan olaylara karıştığı belirlendi. Yüzü maskeli şekilde korsan gösterilere katıldığı belirlenen Papur'un bir işyerine saldırıken kameralar tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Göstericiler tarafından camları kırılan işyerinin bahçe kısmındaki camlara tekme atan papur polis gelince göstercilerin arasına karışarak kaçıyor. Yüzünü kırmızı bir bezle örten Papur bir süre sonra kayboluyor.

Kaynak: ZAMAN

Haber doğruysa hepsi içeriye tıkılabilir sıkıntı yok...

İntifada
11-20-2011, 01:08
öf...
ne büyük birşey yakalamış yine zaman...
bi zahmet 28 şubat döneminde başörtüsü yasağına kendilerinin gıkı çıkmazken grup yorum üyelerinin başörtüsü mitinglerine katılıp direnişe destek verdiği anların resimlerini paylaşsınlar...
grup yorum hakkında bilgi sahibi olmak lazım...
bir ekoldür yorum...
bugüne kadar 30 kişi değişmiştir belki yorumda...
ama özgünlüğünü hep korumuştur...
o yüzden onlarca isim görmüş bir grubu tek kişiyle terörist ilan edemezler...
kaldı ki resimde imf protestosundan...

Ruh-i zar
11-20-2011, 01:35
Harika okuyolar şarkıyı..

Kitabı da vardı Cemo'nun.
Hatta ondan esinlenerek yazdılar diye biliyorum..
Berbat hafızam yüzünden adını hatırlayamasamda vardı öyle bi kitap :/

karsu
11-20-2011, 02:13
artık cemo oldu emo fii tarihinden kalma şarkıyı yargılasan ne olacak bide darbe sonrası yapılamayan altın portakalı yaptılar seneler sonra ödüller sahiplerini buldu. Burda bi dengesizlik var yasaklarla bir yere varamayız...

Ebuzer
11-20-2011, 02:20
Yorum yok..

İntifada
11-20-2011, 02:23
http://www.akpartiforum.com/grup-yorum-cemo-t157152.html

korkuyorum beyler :(

depare
11-20-2011, 02:23
Harika okuyolar şarkıyı..

Kitabı da vardı Cemo'nun.
Hatta ondan esinlenerek yazdılar diye biliyorum..
Berbat hafızam yüzünden adını hatırlayamasamda vardı öyle bi kitap :/

Bu olabilir mi

http://images.bizde.com/57/cemo-kemal-bilbasar-can-yayinlari-2004-mb33158_576815_r1.jpg

Konusu: "Roman Cumhuriyetin ilk yıllarında, sonradan Şeyh Sait isyanı ile kanlı bir iç savaşın yapıldığı Doğu Anadolu'da kürt kökenli nüfusun yoğunlukta olduğu bir yörede geçer.

Ebuzer
11-20-2011, 02:28

Abi yöneticilerden birine söyle silsinler hemen :(

Ruh-i zar
11-20-2011, 02:32
Bu olabilir mi

http://images.bizde.com/57/cemo-kemal-bilbasar-can-yayinlari-2004-mb33158_576815_r1.jpg

Konusu: "Roman Cumhuriyetin ilk yıllarında, sonradan Şeyh Sait isyanı ile kanlı bir iç savaşın yapıldığı Doğu Anadolu'da kürt kökenli nüfusun yoğunlukta olduğu bir yörede geçer.

Evet buydu sanırım.
Adı başka bişeydi diye hatırlıyodum aynıymış..

Mavera
11-20-2011, 02:32

haci bu böyle olmayacak sen ismini filan degistir akinci 33 filan yap kimse tanimaz o zaman ;D;D

İntifada
11-20-2011, 02:38
haci bu böyle olmayacak sen ismini filan degistir akinci 33 filan yap kimse tanimaz o zaman ;D;D

onurcan abiyi içeri almasınlar sonra ;D