fatih kısaparmak balon baskılı balon Gül istedi, Şırnak’ta 10 bin kişi doydu - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gül istedi, Şırnak’ta 10 bin kişi doydu


Meftun
12-20-2007, 13:34
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kurban Bayramı’nda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yardım yapılması çağrısı üzerine, İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneğince (IBS) Şırnak’ta 10 bin kişiye gıda yardımı yapıldı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/277987.jpg

ŞIRNAK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11 Aralıkta IBS Derneğinin de aralarında bulunduğu insani yardım amaçlı bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Çankaya Köşkü’nde yaptığı toplantıda, Kurban Bayramı’nda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yardım yapılmasını önerdi. Bu çağrı üzerine, IBS Derneğince, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla 6 tır dolusu gıda malzemesi ve çok sayıda kurban bağışı toplanarak Şırnak’a getirildi. IBS Derneği Başkanı Bünyamin Çil, beraberinde Şırnak Valisi Ali Yerlikaya ve dernek yetkilileriyle yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.


Şırnak Valisi Yerlikaya, bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelere Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerekli yardımların yapıldığını söyledi.

Ancak sivil toplum örgütleri aracılığıyla ildeki ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardım ve destekleri de önemsediklerini belirten Yerlikaya şöyle dedi:

“Çünkü bu yardımlar, hayırsever Anadolu insanının gönüllü bağışlarıyla oluşmaktadır. Bu yardımların da bölgede terörün mağdur ettiği insanlara ulaştırılması çok anlamlıdır. Bayramlar birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği günlerdir. Sivil toplum örgütlerinin bu yardımlarını birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından çok önemsiyoruz.”

IBS Derneği Başkanı Bünyamin Çil de dernek olarak başta Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere 23 ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

YARDIMLAR KAYNAŞMAYI SAĞLAYACAK
Cumhurbaşkanı Gül’ün 11 Aralıkta kendileriyle yaptığı toplantının ardından dernek olarak Şırnak’taki ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapma kararı aldıklarını belirten Bünyamin Çil, il genelinde bugün ihtiyaç sahibi 10 bin aileye yardımlarını ulaştırdıklarını kaydetti.

http://www.ntvmsnbc.com/news/277988.jpg

Yardımların ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götürülüp teslim edildiğini bildiren Çil, şöyle konuştu: “Bu yardımlar, Anadolu insanıyla bölge insanının birbirine kaynaşmasını daha iyi sağlayacaktır. Çünkü bu insanlarımız yıllardır terör örgütü PKK tarafından mağdur edildi. Onların bu mağduriyetlerini göz önünde bulundurarak devletle birlikte Türk halkının da yanlarında olduğunu göstermek istedik. Yıllardır bu ülkede kardeş olarak birlikte yaşıyoruz. Kardeşlerimizin yardımına koşmak, onları bayramda sevindirmek hepimizin görevidir.”

Çil, dernek olarak yarın da vekaletlerini aldıkları binlerce kurbanı keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını bildirdi. IBS Derneği’nin dağıttığı gıda yardımlarını alan Şırnaklı vatandaşlar, kendilerine yardım yapılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Gül’e, IBS Derneğine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiler.

Bu arada, Şırnak’ta, yarın da “Kimse Yok mu Derneği” tarafından yaklaşık 1000 kurban kesileceği ve etlerinin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı öğrenildi.

ntmsnbc-AA

oguzdesouza
12-20-2007, 23:33
Abdullah Gül'e ve Kimse Yok mu derneğini teşekkürler.

Yardımın yapılacağı yerleri iyi biliyorlar.