Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Belediye Başkanlarının Başarılı Olacaklarını Düşünüyor musunuz?
ishakyilmaz
02-11-2009, 11:43
Siyaset yerelde başlar sözünü hepiniz duymuşsunuz belki.Gerçektende siyasetin ana merkezi yani yetiştirilen yer yerel yönetimlerdir.Oldukça meşakatli ve vatandaşlarla iç içe olduğunuz bir makamdır Belediye Başkanlık makamı.Özelikle AK Partinin üzerinde durduğu ve azami önem gösterdiği yerel yönetimler herkesin gözbebeği konumunda.Son çıkarılan yasalarla birlikte kaynakları %100 artırılan yetkileri neredeyse sınırsız yapılan bu makamları icra etmek her baba yiğidinde işi değildir.Yine AK Partimizle birlikte kadın adaylara verilen önem herkesçe bilinmektedir.Lakin benim kadın başkan veya aday noktasında dikatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak değerlendirmek istedim.Bu kadar zor makamlara kadın adayların getirilmesi ne kadar doğru?bu zor görevlerin üstesinden bir bayan olarak nasıl gelebilirler?erkek faktörünün egemen olduğu böyle ortamlarda sizce başarı gelebilir mi???
bence olurlarr neden olmasınki akıl,zeka,beceri bizde var daha sayimmi;ı::karizmatik:
ishakyilmaz
02-11-2009, 11:57
Ben oyumu başarılı olamayacakları noktasında kulandım.Ve öylede düşünüyorum.Bu asla kadın erkek çekişmesi değil bu olaya kesinlikle bilimsel düşüncelerle yaklaştım.Öncelikle belediye çalışma ortamlarını ve zorluklarını bilmeniz gerek yorum yapmak için...Kesinlikle meşakatli bir koltuk belediye başkanlığı..!O yüzden kadınların icara edeceğini asla düşünmüyorum.Gelirler o göreve gelemezler demiyorum,ama dönem sonunda kendilerini bitirirler:w:
bence yanlış düşünüyorsun ishak arkadaş neden bir kadın belediyee başkanı olmasınki günümüzde erkeklerle kadınlar eşit olduğu için kadınların heralanda başarılı olduklarını görüyoruz:evet: iyi bir belediye başkanı olduktan sonra bence olmaz denmemelii;) biraz bayanların yolunu açın yaff hepte erkekler olmasın:olmaz:
MilliGörüşEri
02-11-2009, 12:33
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
(Hanımını döven, Allah�a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]
Daha bir çok hadis yazılabilir dinimiz kadına çok ama çok değer veriyor ve tabiki bizlerde..Baştacımız onlar her daim insALlah..
Fakat herkes işini yapmalı iş ehli olana verilmeli Hanımlar bu tür işlerden bir adım geri durmalı...
Vesselam..
ishakyilmaz
02-11-2009, 12:37
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]
(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]
(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
(Hanımını döven, Allah�a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]
(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]
Daha bir çok hadis yazılabilir dinimiz kadına çok ama çok değer veriyor ve tabiki bizlerde..Baştacımız onlar her daim insALlah..
Fakat herkes işini yapmalı iş ehli olana verilmeli Hanımlar bu tür işlerden bir adım geri durmalı...
Vesselam..
Bu konunun bence en iyi izahı bu olsa gerek.Hadisler ışığında en güzel biçimde aydınlatıcı bir açıklama fazla söze hacet bırakmamakta.
kardelen5050
02-11-2009, 12:41
Şu andaki başarılı siyasetçileri yetiştiren TÜRK ANALARIDIR.Lütfen unutmayın!
’’Siyasi ve sosyal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve itibarı açısından çok gerekli olduğuna eminim. Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk Milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. TÜRK KADINI daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.’’ vecize
Aynı kadın siyasette de söz sahibi olmalıdır..Yerel yönetim karar mekanizmaları tamamen erkek kadrolarla dolu olmasından dolayı kentsel hizmetlerde kadın ve çocukların ihtiyaçları ön plana alınmamaktadır. Atom mühendisinin bile kadın olduğu güzel ülkem de neden Kadın siyasetçide olmasın. Arkadaşlar LÜTFEN UNUTMAYIN SLOGANIMIZ
SEN TÜRKİYESİN, BÜYÜK DÜŞÜN!
Ben başarılı olurlar diyorum.
Neden olmasınlar.Onlarda erkek ler kadar erkeksi projelerde bulunmazlar.
MilliGörüşEri
02-11-2009, 12:45
’’Siyasi ve sosyal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve itibarı açısından çok gerekli olduğuna eminim. Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk Milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. TÜRK KADINI daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.’’ vecize
Aynı kadın siyasette de söz sahibi olmalıdır..Yerel yönetim karar mekanizmaları tamamen erkek kadrolarla dolu olmasından dolayı kentsel hizmetlerde kadın ve çocukların ihtiyaçları ön plana alınmamaktadır. Atom mühendisinin bile kadın olduğu güzel ülkem de neden Kadın siyasetçide olmasın. Arkadaşlar LÜTFEN UNUTMAYIN SLOGANIMIZ
Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir, yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir. (R. Nasıhin)
Dediğim gibi annelerimiz bacılarımız ablalarımız bizlerin baştacı...
Asr-ı Saadette hiç kadın yönetici varmıydı?
Mübarekler fikirlerimizi paylaşırken İşin Dini yönünü unutmayalım insAllah..
Dua ile..
ishakyilmaz
02-11-2009, 12:55
Konu bence açıkça ifade edilmiş.Gerekçelerle birlikte söylemler ortada.Burada kadınların başarısızlıklarından bahs edilmiyor,belediye yönetimlerinin zorluklarının altından kalkamayacaklarından bahsediliyor.Türk siyasi tarihinde kadınlarımızı ilk kez söz sahibi yapan AK Partidir,belki bu tabuyu yıkmak için.Lakin milligörüş eri kardeşimizinde dediği gibi burda birazda dini yönden bakmak gerek olaya.
reyAKbay
02-11-2009, 13:48
Oyumu ''Başarılı olabilirler seçeneğine kullandım'' lakin o seçenek ''başarılı olurlar'' olsa idi asla vermezdim:) Şahsi görüşüm şudur : Bir bayanı 1) Tarfiğe ve 2) Siyasete sokmak oldukça riskli ve son derece tehlikeli bir vaziyettir. Bu yüzden tabiki iyi düşünmekte fayda var diye düşünüyorum;1 Olayın mizahi boyutunu bir kenara bırakayım.Olabilir tabiki bunun cinsiyetle sınırlandırılması doğru olmaz çünkü tamamiyle kabiliyet söz konusudur.Ama erkeklerin bayanlardan daha etkili bir politika izleyeceklerini düşünüyorum.Neden böyle düşünüyorum bilmiyorum ama daha bir güven veriyor.Kısacası olabilir tabiki neden olmasın...
ishakyilmaz
02-11-2009, 14:58
İlginç anket farklı bir hal almaya başladı...Fark açıldı biraz ama sanırım oy kulananlar sadece bayanlar:w:
başarı için bence kadın erkek farketmez hatta bazı konularda kadınlar daha başarılı olabilir disiplin ve adalet konusunda çünkü kadınlar bu konularda erkeklere göre çok daha titiz..tabii dezavantaklarıda olmaz değil...
kardelen5050
02-11-2009, 21:01
Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir, yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir. (R. Nasıhin)
Dediğim gibi annelerimiz bacılarımız ablalarımız bizlerin baştacı...
Asr-ı Saadette hiç kadın yönetici varmıydı?
Mübarekler fikirlerimizi paylaşırken İşin Dini yönünü unutmayalım insAllah..
Dua ile..
İşin dini yönüne gelince;
1- Bizler Asr-ı Sadette yaşamıyoruz.
2- Bizler Asr-ı Saadet kanunları ile yönetilmiyoruz.
Her dönem kendi idaresi ve şartları doğrultusunda hükmeder kanunlarını yaşamlarını buna göre tanzim eder.
Bu sebebledir ki dönem itibarı ile bizler demokratik-laik-sosyal bir devlet sınırları içerisinde yaşıyoruz. Kanunlarımız da demokratik-laik-sosyal bir devlet yapısını ve yaşamını koruyacak ve yaşatacak şekilde yapılmıştır.
Günümüz gerçeği ve gereği olarak bizler inancımızı imanımızı kalbimizde sımsıkı tutacağız ferd,aile olarak yaşayacağız. Ancak idari konularda ise yaşadığımız sınırlar içerisinde geçerli kanunların izin verdiği ölçüde üzerimize düşen ne ise onu mutlaka edebimizle yapacağız.
Değerlendirme yaparken dönemleri-içinde bulunulan şartları-hükmolunan kanunları bilelim ona göre kıyasımızı yapalım lütfen.
Genel olarak daha basarılı olcaklarına inanıyorum.Cok zorlukları olan bir görev olabilir elbette ama bir kadın baskanın olmasıyla illaki % 100 basarı beklemek te mantıklı degil.Zaten yardımcılarından danısmanlarından illaki erkekler olacaktir ki bu da kadınların baskanlıgında zorluk cıkarmayacaktır. Cok sıradan bir belediye baskanları varki onların yerinde bir bayanın olmasıyla cok daha farklı belediyecilik gerceklesebilir.Ozellikle dikkat cekmek istedigim nokta belediyeler rantların saglandıgı , ihalelerin peskeş cekildigi bir yer oldugunu hepimizi cok iyi biliyoruz.Bu ortamda erkek hegemonyasının oldugunu bilerek iclerinde bir bayan baskanın olmasıyla erkeğin ne kadar rahat hareket edebileceğini dusunmek gerekir.Burda kararlılık durustluk azim cok sey gerekir ama bir erkek - kadın farkı belediyede olumsuz degil olumlu etki yaratır kanımca kararımca. :saygılar:
Her dönem kendi idaresi ve şartları doğrultusunda hükmeder kanunlarını yaşamlarını buna göre tanzim eder.
Bu sebebledir ki dönem itibarı ile bizler demokratik-laik-sosyal bir devlet sınırları içerisinde yaşıyoruz. Kanunlarımız da demokratik-laik-sosyal bir devlet yapısını ve yaşamını koruyacak ve yaşatacak şekilde yapılmıştır.
Günümüz gerçeği ve gereği olarak bizler inancımızı imanımızı kalbimizde sımsıkı tutacağız ferd,aile olarak yaşayacağız. Ancak idari konularda ise yaşadığımız sınırlar içerisinde geçerli kanunların izin verdiği ölçüde üzerimize düşen ne ise onu mutlaka edebimizle yapacağız.
Değerlendirme yaparken dönemleri-içinde bulunulan şartları-hükmolunan kanunları bilelim ona göre kıyasımızı yapalım lütfen.
Kardelen 5050 arkadaşımızın düşüncelerine aynen katılıyorum. Yönetim şekline göre değerlendirmek gerek. Doğru olanda budur. Kendi şartları içerisinde değerlendirilmediğinde ortaya vahim sonuçlar çıkar. Bu tıpkı teken süt sağmaya çalışmak gibi bişey olur.
slm ve dua ile.
MilliGörüşEri
02-11-2009, 21:21
Bu benim yorumum
ayrıca demokratik bi devlet yönetiminde şahıslar laik olmak zorunda değildir devletler laik olur bu şahısları bağlamaz bu bir...
Dediğim gibi kendi yorumum ben yaşantımda Asr-ı saadet dönemini örnek almaya çaba gösteriyorum insALlah bunu başarabilirim...vesselam..
ishakyilmaz
02-11-2009, 21:27
Açıkçası sizin bu yorumunuzdan bir tek şu sonuç çıkmaktadır;Sizin anlatığınıza göre bizler yaşadığımız gibi inanmaya çalışmalıyız,çünkü zaman bunu gerektiriyor..!Bence buda yanlışa sürekler bizleri..bizler daima inandığımız gibi yaşamalıyız.Burada yapmamız gereken teslim olmak değildirİ;bozuk düzen var ise inandığımız gibi düzeltmek ekseninde çalışmalıyız.:)
tek_hece
02-11-2009, 21:29
Ben olaya cok farklı yonden bakıyorum.. benim düşüncem de şu dur. Belediye başkanlıgı bu ülkede daha yeni icad edilen bir şey degil. Eger ki kadınlar başarılı olsaydı bu zamana kadar olurdu zaten..... Demek ki başarılı olamıyorlar..
Tarantula_
02-11-2009, 21:33
Ülkeye Hizmet ateşi ile yanan herkez böyle görevler üstlenebilir diye düşünüyorum ki cinsiyetin pekte farkı yok.Yanlız görüldüğü üzere pekte başarılı oldukları söylenemez.
tek_hece
02-11-2009, 21:38
başarılı olmalarını canı gönülden diliyorum.. ama hic umudum yok.. belki bir kaç tane cıkar... gerci millet de bir ışık görmüyor ki secmiyor.:S
emrecan_18
02-11-2009, 22:05
İnşallah Başarılı olurlar arkadaşlar.
mehmetakif24
02-11-2009, 22:21
Dinimizde de bir emirdir.
Kadını başınıza lider seçmeyin.
Dinimizde de bir emirdir.
Kadını başınıza lider seçmeyin.
Kimi secelim hocam
mehmetakif24
02-11-2009, 22:46
NİSA SURESİ34. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Güzel kardeşim direk meal okuyarak bir konu hakkında fikre varmak zararlıdır ve bundan dolayıda islam alimleri meâl okumanın zararlarını bildikleri için, Kur’ân-ı kerîmin ma’nâsını, ya’nî hükümlerini, emirlerini, yasaklarını fıkıh kitaplarında herkesin anlayabileceği şekilde yazmışlar; bereketlenmek, sevâb kazanmak için de Kur’ân-ı kerîmi aslından okumayı tavsiye etmişlerdir. Müslümanlar, dinlerini bu kitaplardan öğrenmişlerdir.
Büyük âlim Muhammed Hadimî hazretleri bu gerçeği şöyle ifade eder:
"Dindeki dört delil, müctehid âlimler içindir. Bizim için delil, mezhebimizin bildirdiği hükümdür. Çünkü biz, ayetten ve hadisten hüküm çıkaramayız. Bunun için, mezhebimizin bir hükmü, ayet ve hadise uymuyor gibi göründüğünde, mezhebimizin hükmüne uyulur. Başka bir ayet veya hadisle değişmiş olabilir o hüküm. Bunları da ancak müctehid âlimler anlar. Bunun için tefsir ve hadisten değil, âlimlerin kitaplarından dinimizi öğrenmemiz gerekir.Bu tartıstıgımız konu hakkında cok bilgi sahibi olmamakla birlikte arastırmamının sonucunu paylasmak istedim. Daha once de yasamıs oldugum ıcın boyle tartısmalarda daha fazla derıne ınmek ıstemıyorum ama birine birsey anlatmak ıstıyorsan dırek meal ya da hadis koyarak anlatmamanı tavsiye ederim. Allah korusun karsıdakınde hırs yapar ve en ufak bir inanc zayıflamasına yol acarsa sorumluluk bızlerede duser. Sorularla islamiyet linkinden kadın yöneticiligi hakkında okudugumu paylasmak isterim.
http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=21777
mehmetakif24
02-12-2009, 00:08
Allah razı olsun. Bu bilgilerden faydalandırdığınız için teşekkür ederim. Liyakatlı kadın bulmak çok zor bence
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.