fatih kısaparmak balon baskılı balon Laiklik için 15 Altın Kural - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laiklik için 15 Altın Kural

Mu-Alim
03-22-2008, 01:34
Evet değerli arkadaşlar, son günlerde ayyuka çıkan laik-anti laik tartışmaları, beraberinde "laiklik karşıtlığıyla suçlanmamak için" neler yapmalıyız gibi bir soruyu da getirdi.

Eğer laiklik karşıtlığı ile suçlanmak istemiyorsanız şu hususlara dikkat etmeniz gerekiyor:

1) Bir ortama girdiğinizde "selamınaleyküm" demeyin ve size böyle söyleyen birine kesinlikle "aleykümselam" demeyin. Bunun yerine "selam" deyin. (İçerisinde "Allah" sözcüğünün geçmediği bir selamlama ifadesi kimseyi rahatsız etmeyecektir.)

2) İsminiz "Abdul" ile başlıyorsa bir an önce Nüfus Müdürlüğü'ne gidin ve adınızı değiştirin; henüz geç kalmış sayılmazsınız. "Abdul", "kul" anlamına geldiği için "Allah"ı çağrıştıracaktır ve bu yüzden sizi "kapatabilirler."

3) "Allah" yerine "Tanrı" ifadesini kullanmaya özen gösterin.

4) Yeşil kıyafetler giymekten özenle kaçının. Bunun yerine daha cırtlak, daha batılı renkler kullanın ( sarı uygundur ). Çayırla çimenle çok haşir neşir olmayın. Yeşil, her ne kadar uluslararası boyutta "ormanların korunmasını" sembolize etse de biz de "İslamcılık" anlamına gelmektedir.

5) Bir şehri gezmeye gittiğinizde o şehrin camilerini, Osmanlı, Selçuklu yapılarını sakın ziyaret etmeyin. Dini motiflerin yoğun olduğu mekanlarda görüntülenmeniz "kapatılmanıza" yol açabilir.

6) "İstanbul"un "İslambol"dan geldiğini unutmayın ve mümkünse "İstanbul"un adını değiştirmek için girişimlerde bulunun. Bu, birilerinin ruhunu okşayacaktır.

7) Bir zamanlar ezanın Türkçe okunduğu gibi İstiklal Marşı'nın da Türkçeleştirilmesini, dini ibarelerden arındırılmasını önerin. Pek tutacağını sanmam; ama işte o "birilerinin" gönlü olur.

8 ) Mustafa Kemal'in "hayatta en hakiki mürşit ilimdir." sözünde geçen "hayat, hakiki, mürşit ve ilim" sözcüklerinin hepsinin Arapça olduğu ve bunların yerine "yaşam, gerçek, olgunluk, bilim" sözcüklerinin kullanılmasının laik Türkiye için çok daha uygun olacağı tezini atın ortaya.

9) Rüyanızda "ak sakallı dedeler" yerine "mini etekli bacılar" görün.

10) İbrahim Tatlıses'in "Allah Allah Allah Allah! Bu nasıl sevmek!" şarkısını "Tanrım Tanrım Tanrım Tanrım! Bu nasıl sevmek!" olarak değiştirin ve öyle mırıldanın.

11) "Başörtüsü" sözcüğünü dağarcığınızdan çıkarın ve onun yerine derhal "türban" sözcüğünü koyun; sonra da facebook'ta "siz üniversiteye türbanla girerseniz biz de bikiniyle gireriz." başlıklı bir grup açın.

12) Youtube'da başörtülü - pardon türbanlı - kızların nahoş görüntülerini yayınlayın ve youtube'daki adınız da "sıkmabaş avcısı" olsun.

13) Çocuğunuzu bir bale kursuna yazdırın. ( Çocuğunuz yoksa kendiniz gidin. )

14) Kız çocuğunuz olursa adını kesinlikle "Türkan" koyun.

15) Ve şu gazete ve yazarları başucunuzdan eksik etmeyin:

- Hürriyet - Bekir Coşkun
- Cumhuriyet - İlhan Selçuk

Bu 15 kuralı "İslam'ın 5 şartı" gibi algılayıp, yerine getirirseniz sizin "derinlerdeki" yeriniz sağlamdır.

Müsterih olunuz. ;)

Saygılar

Tunahan Bozkurt

YavuzSultanSelim
03-22-2008, 01:41
9) Rüyanızda "ak sakallı dedeler" yerine "mini etekli bacılar" görün.

:D :D :D

Mu-Alim
03-22-2008, 01:43
Eyvallah - pardon merci bocu - arkadaşlar. (:

ümitli_bekleyis
03-22-2008, 01:45
Kalemine sağlık . Gülümsettin :)

Mu-Alim
03-22-2008, 01:48

Teşekkürler. "Gül"ümsettin de dememeliyiz bence; Abdullah Gül'ü, yani laiklik karşıtı eylemleri olan birini çağrıştırıyorlar. Kapatılabilirsin. (:

Benide_Kapatın
03-22-2008, 01:48
:-* :-*

16.Mümkünse sünnet olmayın, Sünnet islamın şartlarından olduğu için siyasi simge olabilir :)

YavuzSultanSelim
03-22-2008, 01:50

16.Mümkünse sünnet olmayın, Sünnet islamın şartlarından olduğu için siyasi simge olabilir :)

obaaaa :D :D koparttın abi

Mu-Alim
03-22-2008, 01:50

İşte bu harika! (:

Sukût-u_Hayal
03-22-2008, 01:52
4) Yeşil kıyafetler giymekten özenle kaçının. Bunun yerine daha cırtlak, daha batılı renkler kullanın ( sarı uygundur ). Çayırla çimenle çok haşir neşir olmayın. Yeşil, her ne kadar uluslararası boyutta "ormanların korunmasını" sembolize etse de biz de "İslamcılık" anlamına gelmektedir.

Ama bizim apartman ve ev yeşil renkde demek ki biz kapatılma tehdidi ile karşı karşıyayız :D

Güzeldi eline sağlık .... ;)

Mu-Alim
03-22-2008, 01:53
İsmihan ve ha_lee, teşekkürler.

Ha_lee bence sizin apartmanı, evi filan yıkmaları gerekiyor toptan.

Hüdaverdi
03-22-2008, 01:54
O "sıkmabaş avcısı" bi yakalasam varya of diyorum off kine hemde ne off...

----
Şeriata küfür etmeyi unutmuşsun :)
Ha birde ayetleri kendi kafamıza göre yorumlamayı...
----
Tebrikler çok güzel bir yazı gerçektende :-*

Mu-Alim
03-22-2008, 01:56
Yok, unuttuğumdan değil de liste çok uzun olsun istemedim. Hem bak böylece yazının devamı sizler sayesinde geliyor.

Bu arada "Hüdaverdi", o da ne öyle! Hüda vermiş! "Tabiat Ana" ya da "Darwin" yap bakayım sen şu adını derhal! (:

ümitli_bekleyis
03-22-2008, 01:57

Teşekkürler. "Gül"ümsettin de dememeliyiz bence; Abdullah Gül'ü, yani laiklik karşıtı eylemleri olan birini çağrıştırıyorlar. Kapatılabilirsin. (:

Yine Gül ümsettin :) Yoksa kapatılmam için bilerek mi komplo kuruyorsun ?

Mu-Alim
03-22-2008, 01:58
Çaktırma;)

KAmusal mışş
03-22-2008, 02:10
:D mükemmel olmuş teşekkürler :)

Ben kendimi tutamayıp çok sık İslami terim kullandığım için Allah'a emanet ol , Elhamdülillah, HAMD OLSUN, gibi cümlelerimi arkadaşıma biplettiriyorum artık.
Bulunduğum bölge de tehlikeliydi zaten bugün çok hatalı duruma düştüm 5 dakika çene kapama cezası aldım kamusal alanda Elhamdülillah deyince.
Amam bu kuralları öğrendikten sonra beni kimse kapatamaz .
Allah razı olsun sayenizde kapanmaktan kurtulcam
ay şeyy pardon ne Allah razı olsunu
teşşekkür ederim :D

Mu-Alim
03-22-2008, 02:12
Öğreniyorsun arkadaşım, öğreniyorsun... Olacak bu iş. (:

Ben de sana derin şükranlarımı sunuyorum. (:

CeVHeR
03-22-2008, 02:15
Bu konu üzerinde, kullanmamayı öğrenmek için dahi olsa çok fazla dini menşeyli ifadeler kullanılmış. Bu yüzdendir ki, yönetimden bu konunun kilitlenip silinmesini talep ediyorum...

Mu-Alim
03-22-2008, 02:21
Bu konu üzerinde, kullanmamayı öğrenmek için dahi olsa çok fazla dini menşeyli ifadeler kullanılmış. Bu yüzdendir ki, yönetimden bu konunun kilitlenip silinmesini talep ediyorum...

Aslına bakarsan benim de aklıma gelmedi değil bu. Kapatmasınlar bizi...

CeVHeR
03-22-2008, 02:24

Aslına bakarsan benim de aklıma gelmedi değil bu. Kapatmasınlar bizi...

Mesajımda da belirttiğim gibi, ben kapatılmanızdan yanayım...
Laikliğe karşı çevrelerin odağı haline geliyorsunuz...
İnsanların bilinçaltına, çaktırmadan dini terimleri yerleştiriyorsunuz değil mi?
Sizi gidiler sizi... :D ;D

Mu-Alim
03-22-2008, 02:26
Sen fazla uyanıksın Nusret Bey! Bu uyanıklığın altında yatan sebep isminizin Nusret mayın gemisi, yani Çanakkale Ruhu, yani "iman" ile bir alakası olmasın?

ümitli_bekleyis
03-22-2008, 02:30
:D Bakalım daha neler çıkacak ? Ha gayret...

CeVHeR
03-22-2008, 02:32
Sen fazla uyanıksın Nusret Bey! Bu uyanıklığın altında isminizin Nusret mayın gemisi ile, yani Çanakkale Ruhu ile yani "iman" ile bir alakası olmasın?

O benim özel hayatım. Özel hayatıma müdahale var. Yetkililerin derhal müdahale etmesini talep ediyorum...
Hem o birşey mi? Yargıtay Başsavcısının adı Abdurrahman, hem de dedesi şıh...
Benim ismim Nusret olmuş. Çok mu??

Mu-Alim
03-22-2008, 02:35
Bu konuyu fazla irdelediğinden dolayı Nusret kod adlı kişinin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle" kapatılmasını talep ediyorum.

gül_34
03-22-2008, 02:37

Yine Gül ümsettin :) Yoksa kapatılmam için bilerek mi komplo kuruyorsun ?
Aktunahan paylaşımın süperdi tek kelimeyle :) yalnız bi sorun var benim hemen en yakın nüfus müdürlüğüne gidip ismimi değiştirmem lazım maazallah her an kapatılma tehlikesiyle yüzyüzeyim :D Abdullah GÜL anlarsiniz ya ;D ;D ;D ;D

CeVHeR
03-22-2008, 02:40
Bu konuyu fazla irdelediğinden dolayı Nusret kod adlı kişinin "laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu gerekçesiyle" kapatılmasını talep ediyorum.

Haydaaaaaaa. Kapatmak isterken, kapatılması istenen olduk...
Sahi ya bu muhabbet nasıl geldi buraya...
Bu konu tılsımlı, derhal kapatılması lazım...
Hatta ve hatta konuyu açanı da, önümüzde ki 50 sene açmamak üzere kapatmak lazım...
BEn kapatanı ben de kapatırım...
Ayrıca farkettim ki, bu konu içerisinde ''kap'' kelime kökünden türetilen çok fazla kelime var...
Eğer araştırırsak, mutlaka bunda da laikliğe karşı birşeyler bulabiliriz...

Mu-Alim
03-22-2008, 02:42
Sevgili gül_34, bu noktada 2.maddeyi gerekçe göstererek hakkında kapatma davası açıyorum. 24 saat içinde ismini değiştirmezsen sürecin sonuçlanması beklenmeden kapatılacaksın ve ömür boyu bir daha açılamayacaksın. (:

gül_34
03-22-2008, 02:46
:D :D :D :D eyvahh yandım desenizee ismimi tersten yazsam yeniden açılma şansım varmı haha :D ;)

Mu-Alim
03-22-2008, 02:48
Lug oluyor o zaman da... Yani

Lütuf
Uğrunda
Gaza

gibi "şer'i" bir çıkarım olabilir. Katiyyen olmaz!

( off, abarttım ya! ) (:

LüGaT
03-22-2008, 02:51
Sistemin fabrikasından çıkanlar ne kadar da "aynı". Hepsi T.S.E. damgalı.

Consepte tam uymayacak ama hadi bir de ben ekleyim:

LüGaT: Hoşgeldiniz.

Kemalist: Ne yani Kemalistler müslüman değil mi?Biz de müslümanız kardeşim.

Kaleminize sağlık Tunahan Abi ;)

ilhanselcuk
03-22-2008, 02:53
Kendi çapında eğlenmek dedikleri bu olsa gerek..

Mu-Alim
Eyvallah Lügat, eyvallah Eyüp, eyvallah kardeşim. ;)

gül_34
yo yooo abartmadın bu da süperdi :D biz yaşamayalım en iyisi ne yapsak laiklik karşıtı varlık oluyoruz.yaratık mı oluyoruz deseydim acaba korkutuyoruz çünkü insanları en iyi tabir bu galiba ;D 8) ;D

Mu-Alim
03-22-2008, 02:54

Aha! İlhan Selçuk gelmiş! Tam da Lügat'ın TSE damgalı diyalogundan sonra. Ne güzel! Evet, kendi çapımızda eğleniyoruz. O yüzden lütfen çapını bil ve toz ol!

ilhanselcuk
03-22-2008, 02:55
MESAJ TARAFIMDAN SİLİNMİŞTİR!

AKTUNAHAN

CeVHeR
03-22-2008, 02:56

Koçum git kendine bir çöplük bul...
Ya da dur ben sana bulayım...
Mesela, Cumhutiyet Gazetesinin bahçesi...
Burası senin bünyenin kaldıramayacağı kadar temiz...

Hüdaverdi
03-22-2008, 02:58
Devamı için söz ver hocam çok güzel oluyor :D

Benide_Kapatın
03-22-2008, 02:58
Emniyet te çağ atlamış yaw.

Baksan eski tüfek İlhan Selçuk abimiz nezaretten yazıyo bize.

Bizi hemen bir çırpıda Fetullah Gülenin müridi yaptı:)

Keşke senin gibilerin söylemesiyle ona mürid(talebe) olunaabilse:D

Mu-Alim
03-22-2008, 03:00

Tamam hocam, şu anda birkaç pislik dadanmış durumda foruma. Onlarla ilgileniyorum. En kısa zamanda 2.bölümü gelecek. ;)

LüGaT
03-22-2008, 03:00
Toz olması gerekenler Atatürkün çocukları değildir,fetullahın müritleridir..

U-F-A-L-A-N-A-C-A-K-S-I-N-I-Z

Ha bir de şu efe tavırları var :) Polat diyeceğim de yakışık almaz. Devrim bir süreçtir falan değil mi burjuva fişeği ?

Kim ufalayacakmış bizi ? Ufak ufak anlat bakalım.

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:04
İlhan Selçuk abi sana konuşma yasağı var sanırım :-\

Yargıya intikal etmenden dolayı mesajların siliniyo :D

CeVHeR
03-22-2008, 03:05

Arada benimkiler de kaynıyor... :D

Mu-Alim
03-22-2008, 03:05

Tartışmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ama yönetimin aldığı karar ile bu tip üyeler derhal uzaklaştırılacak artık. Benim de ancak düzeltme yetkim olduğu için daha fazlasını yapamıyorum. Düzelt butonundan mesajı silip yerine "silindi" yazabiliyorum sadece.

Hüdaverdi
03-22-2008, 03:06

Tamam hocam, şu anda birkaç pislik dadanmış durumda foruma. Onlarla ilgileniyorum. En kısa zamanda 2.bölümü gelecek. ;)
pislik deme onlar bizim neşe kaynağımız :D
Onlar olmasa biz nasıl güler,eğleniriz Allah aşkına :D

Bak ufalıcaklarmış,bekçiler ya onlar 'az kaldı' der birazdanda.
Ama gel zaman git zaman bu 'az zaman' gelmedi tühh :)
Bir sonraki yazın için ilham kaynağı olmalı bunlar ;)

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:07
Tartışmak isterdik tabi!

Ama medeniyetten nasibini almadığı için sadece eğleniriz bunun gibilerle.

KAmusal mışş
ufalanacakmışıııız
Aman Allah ım demek istiyorum ama diyemiyorum kapanabilirim
yok yok kapanması gerekenler kapanıyo yavaştan
AKtunaHAN abi kapat kapat
temizlik güzel
kendi çapsızlığında eğlenenlerden birini daha izledik geçti bittii :D

ilhanselcuk

Tartışmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ama yönetimin aldığı karar ile bu tip üyeler derhal uzaklaştırılacak artık. Benim de ancak düzeltme yetkim olduğu için daha fazlasını yapamıyorum. Düzelt butonundan mesajı silip yerine "silindi" yazabiliyorum sadece.

Tarışamazsınız..Cesaretiniz varsa eğer tartışma üslubunu ihlal etmeden bir gün ve yer belirleyelim,orada tartışalım..

Ne dersiniz?

Mu-Alim
03-22-2008, 03:08
O zaman ben de karışmıyorum! Çünkü ben de ağzının payını vermek için can atıyorum bunların. Benim yetkim de yok zaten. Yetkisi olan düşünsün! Hadi yazın bakalım ne yazıyorsanız tenekeler!

Mu-Alim
03-22-2008, 03:09

Tarışamazsınız..Cesaretiniz varsa eğer tartışma üslubunu ihlal etmeden bir gün ve yer belirleyelim,orada tartışalım..

Ne dersiniz?

Al sana yer, al sana gün! Hadi tartışalım. Ne diyorsun sen şimdi, söyle bakalım.

Hüdaverdi
03-22-2008, 03:09
banlayın şu ufakçığı.
biraz sonra 'korktunuz dimiiiiiii' dicek.
daha sonrasında kendisini kandırıp kıkır kıkır gülcek başka forum sitelerinde 'la ben akplilere teklif ettim gelmekten korktular' dicek.
banlayın şu klavye delikanlısını ;)

Mu-Alim
03-22-2008, 03:10
Abi benim yetkim yok. Sanırım şu anda forumda bu yetkiye sahip olan bir arkadaş da yok. Dur bakalım, avutalım biraz.

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:10
Atatürk Yobaz Fetullahçı Laiklik Düşmanı Kubilay Gerici kelimeleri soslu olacak sanırım tartışma konusu. :D :D

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:11

Ne dersiniz?

Al sana yer, al sana gün! Hadi tartışalım. Ne diyorsun sen şimdi, söyle bakalım.

Bak şimdi..Teneke meneke..Daha ilk baştan olmuyor ki canım..

En bilgili 3 tanenizi ayırın,yarın akşam uygun bir saatte gelelim..Herkesin görebileceği,mesajların silinmediği bir konuda tartışalım..

Mu-Alim
03-22-2008, 03:12
Öyle ayrım yapmanın lüzumu yok! Gelelim derken, grup halinde mi geleceksiniz? Hangi sıfatla bir de? Bize hiç fark etmez. Siz buradayken mutlaka sizleri alt edecek birileri olacaktır forumda. O yüzden öyle bilgili filan seçmemize gerek yok bizim.

CeVHeR
03-22-2008, 03:13

Ne dersiniz?

Bak şimdi..Teneke meneke..Daha ilk baştan olmuyor ki canım..

En bilgili 3 tanenizi ayırın,yarın akşam uygun bir saatte gelelim..Herkesin görebileceği,mesajların silinmediği bir konuda tartışalım..

Sizinle tartışmak için bilgili birilerine gerek yok ki...
Benim lise 1 e giden kardeşim, sizi rahatlıkla alt edebilir...

KAmusal mışş
03-22-2008, 03:14
arkadaş bilgi yarışmasına filan katılacağını sandı herhalde
niye şimdi tartışmıyosun da yanına birilerini istiyosun ki

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:14
Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğluda yanında olacak mı İlhan abi?

Dooğu perinçeke bi çift lafım varda :D :D :D

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:15
Öyle ayrım yapmanın lüzumu yok! Gelelim derken, grup halinde mi geleceksiniz? Hangi sıfatla bir de? Bize hiç fark etmez. Siz buradayken mutlaka sizleri alt edecek birileri olacaktır forumda. O yüzden öyle bilgili filan seçmemize gerek yok bizim.

Tamam o zaman..Bir gece ansızın gelebiliriz :D

Yahu sizin fikriniz ne ki bizi alt edeceksiniz..Yazıktır..

Neyse,bir gün karşılaşırız nasılsa aktunahan..Seni sevdim..Yüz yüze görüşmek isterim :D

Mu-Alim
03-22-2008, 03:16

Tamam o zaman..Bir gece ansızın gelebiliriz :D

Yahu sizin fikriniz ne ki bizi alt edeceksiniz..Yazıktır..

Neyse,bir gün karşılaşırız nasılsa aktunahan..Seni sevdim..Yüz yüze görüşmek isterim :D

Yakınlardaysan hemen görüşelim! Bak biz öğrenci evinde kalıyoruz ( o kafandakilerden değil ), ne zaman istersen buyur gel, çayımız hep vardır. ;)

Hayırdır, gidiyor musun?

CeVHeR
03-22-2008, 03:17
Alın size gerçek İlhan Selçuk cevap versin...

Savcı yürürlükteki yasalara göre davranmakla yükümlüdür... Bir savcı, suç işlediği varsayılan kişinin ya da kurumun zengin mi yoksul mu, güçlü mü güçsüz mü, şişman mı zayıf mı, muhalefette mi iktidarda mı olduğuna bakarak karar veremez... Başsavcı, dava açması gerekiyorsa, dava açacaktır..."

Bizim daha üstüne laf söylememize gerek yok...
Savcı, dava açması gerekiyor ise açacak...

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:18
"Şu metrisin önü bir uzun alan" şarkısı gelsin ilhan abiye :-X :-X :-X

Hüdaverdi
03-22-2008, 03:19
arada bi böyle bir yerlerden gaz almış patlama seviyesine ulaşmış kişiler olur bunları doğal karşılamak lazım ;)
bu tür klavye delikanlıları her zaman olur.

AZ KALDI AZZ ;D

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:22
Soda ister miki kardeşimiz :-\

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:22

Savcı yürürlükteki yasalara göre davranmakla yükümlüdür... Bir savcı, suç işlediği varsayılan kişinin ya da kurumun zengin mi yoksul mu, güçlü mü güçsüz mü, şişman mı zayıf mı, muhalefette mi iktidarda mı olduğuna bakarak karar veremez... Başsavcı, dava açması gerekiyorsa, dava açacaktır..."

Elbette açacak..Fakat iki tarafta çok iyi biliyor bu tutuklamanın neden yapıldığını,bugün en az benim emin olduğum kadar sizde biliyorsunuz İlhan Selçukun böyle bir çeteyle işinin olmayacağını.

İktidar misilleme yaparmış gibi karşı düşüncenin en büyük fikir adamını suçlatamaz..

İlhan Selçuka yapılan suçlama gülünçtür..

Hadi açtın diyelim davayı,çağırsan gelmeyecek miydi İlhan Selçuk..

Gecenin 4 ünde sanki katilmiş gibi apar topar sorguya götürülmesi ancak faşist yönetimlerde olur..

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:25

Elbette açacak..Fakat iki tarafta çok iyi biliyor bu tutuklamanın neden yapıldığını,bugün en az benim emin olduğum kadar sizde biliyorsunuz İlhan Selçukun böyle bir çeteyle işinin olmayacağını.

İktidar misilleme yaparmış gibi karşı düşüncenin en büyük fikir adamını suçlatamaz..

İlhan Selçuka yapılan suçlama gülünçtür..

Hadi açtın diyelim davayı,çağırsan gelmeyecek miydi İlhan Selçuk..

Gecenin 4 ünde sanki katilmiş gibi apar topar sorguya götürülmesi ancak faşist yönetimlerde olur..

Bağımsız yargımızın savcıları öyle münasip görmüş.

Avukatları ile bile görüştürmüyorlar.

Minareyi çalanın kılıfı da vardır herhalde.!'

CeVHeR
03-22-2008, 03:25
İlhan Selçuk ve fikir adamı...
Türk milletine sövme yeteneğine sahip olmak, insana fikir adamlığı sıfatını kazandırıyor ise eğer; ben de iki dakika içinde fikir adamı olabilirim...

Mu-Alim
03-22-2008, 03:26
Lütfen bizden bu gözaltı olayında düğmeye Erdoğan'ın bastığına, sen suçsuz dedin diye Selçuk'un suçsuz olduğuna inanmamızı bekleme. Yarın öbür gün çıkar her şey ortaya. Ben suçludur demiyorum, Selçuk'a olan nefretimin bu gözaltı ile de bir ilgisi yok, öteden beri bu böyledir benim için. Dolayısıyla olay netleştiğinde Selçuk suçlu bulunursa senin kızarmaman, suçsuz bulunduğunda da benim kızarmamam için şimdiden böyle Nostradamus ayaklarına yatmak mantıksız.

Hüdaverdi
03-22-2008, 03:27
suçsuz ise çıkar,bu kadar çemkirmenin anlamı yok ;D

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:28
Belki bilgisine başvuruluyordur fikir adamımızın! :D :D

CeVHeR
03-22-2008, 03:28
Yargı suçsuz ilan etse de bence suçludur ve yüzüm hiçbir şekil de kızarmaz...
O adam!!! her yazısında Türk Milleti' ne söverek, benim gözümde en büyük suçu işlmiştir...

LüGaT
03-22-2008, 03:29
Haberlerde adama aydın bile dediler ya hu. İnsaf..

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:30
Lütfen bizden bu gözaltı olayında düğmeye Erdoğan'ın bastığına, sen suçsuz dedin diye Selçuk'un suçsuz olduğuna inanmamızı bekleme. Yarın öbür gün çıkar her şey ortaya. Ben suçludur demiyorum, Selçuk'a olan nefretimin bu gözaltı ile de bir ilgisi yok, öteden beri bu böyledir benim için. Dolayısıyla olay netleştiğinde Selçuk suçlu bulunursa senin kızarmaman, suçsuz bulunduğunda da benim kızarmamam için şimdiden böyle Nostradamus ayaklarına yatmak mantıksız.

Ben kızarmayacağıma eminim..Bugün eğer ki samimi iseniz Özgürlük ve Demokrasi söylemlerinizde buna karşı çıkmanız gerekir..Bakın altını çizerek söylüyorum,tutuklanmalarına karşı çıkmayabilirsiniz fakat tutuklanış biçimlerini göz önünde bulundurduğunuzda yapılan yanlışı farkedeceksiniz..

83 yaşında kalp hastası bir adamı gecenin 4 ünde uygusundan uyandırıp sorguya götürmek insanlıkla bağdaşır mı?

İlhan Selçukun devletin tahsis ettiği koruması vardır,yeri yurdu bellidir,her gün neler yaptığını herkes biliyor..Daha uygun bir zamanda ve daha uygun bir şekilde tutuklanabilirdi..

Hoş tutuklanmasının altında yatan gerçeği çok iyi biliyoruz ama,tutukladıysan bile insanlıktan taviz vermeyeceksin..

Hüdaverdi
03-22-2008, 03:32
Belki bilgisine başvuruluyordur fikir adamımızın! :D :D
olabilir :D ama olmayan bir şeye başvurulmaz ki :D

Mu-Alim
03-22-2008, 03:34
Bu emniyetin inisiyatifindedir. Kimse kimseye git şunu şu saatte tut demez. Hadi sizin dedikleriniz oldu diyelim, buna şu saatte tutun emri dahil olamaz. Buna inanmak bence asıl gülünç olan.

CeVHeR
03-22-2008, 03:36

Ben kızarmayacağıma eminim..Bugün eğer ki samimi iseniz Özgürlük ve Demokrasi söylemlerinizde buna karşı çıkmanız gerekir..Bakın altını çizerek söylüyorum,tutuklanmalarına karşı çıkmayabilirsiniz fakat tutuklanış biçimlerini göz önünde bulundurduğunuzda yapılan yanlışı farkedeceksiniz..

83 yaşında kalp hastası bir adamı gecenin 4 ünde uygusundan uyandırıp sorguya götürmek insanlıkla bağdaşır mı?

İlhan Selçukun devletin tahsis ettiği koruması vardır,yeri yurdu bellidir,her gün neler yaptığını herkes biliyor..Daha uygun bir zamanda ve daha uygun bir şekilde tutuklanabilirdi..

Hoş tutuklanmasının altında yatan gerçeği çok iyi biliyoruz ama,tutukladıysan bile insanlıktan taviz vermeyeceksin..

İnsanlıktan dem vuranlara bakın hele siz...
İnsanlık kavramının ne demek olduğunu bilirmisiniz siz???
Yıllardır yaşlı, genç, çoluk, çocuk, anne, baba, kalp hastası, şeker hastasa vs. vs. diye ayırmadan, sırf dinlerini yaşamak istedikleri için, adete fişleyerek hayatlarını karartanlar sizler diğilmisiniz be bre ahmaklar...
Bak HAsan Karakaya bugün ki yazsında olayın içyüzünü anlatmış. Bir oku istersen. Belki birşeyler kaparsın...
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=35674.new#new

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:42
Öncelikle bundan sonra AktunaHan adlı şahıstan başka kimseyle polemiğe girmeyeceğimi belirtmek istiyorum..Çünkü aranızda tartışma üslubunu bilen tek insan..

"Bu emniyetin inisiyatifindedir. Kimse kimseye git şunu şu saatte tut demez. Hadi sizin dedikleriniz oldu diyelim, buna şu saatte tutun emri dahil olamaz. Buna inanmak bence asıl gülünç olan"

Demişsiniz..

Fakat çok iyi bilirsiniz ki rütbesiz bir polis tek başına karar alıp istediği saatte insanları tutuklamaya gidemez..Birileri tarafından yönlendirilmek zorundadır..

Bakın , eğer ki AKP ye karşı açılan kapatma davasının Tayyip Erdoğanın üzerinde bıraktığı üzüntüyü ve kin duygusunu düşünürseniz;İlhan Selçukun tutuklanma biçimiyle ilgili bir bağlantı bulabilirsiniz..

Mu-Alim
03-22-2008, 03:46
O noktada anlaşmıştık zaten. Tabi ki olumsuz etkilenecektir, tabi ki böyle bir tutuklama biçimini kimse tasvip edemez; bir polis memurunun kendi iradesiyle gidip 04.30'da birini tutuklamayacağına da katılıyorum.

Anlaşamadığımız nokta, sizin bu 04.30'da tutuklama emrini Ak Parti'nin verdiğini iddia etmeniz, benim ise böylesi emniyeti, yargıyı ilgilendiren bir konuda Ak Parti'nin direk müdahil olmasının imkansız olacağını düşünmem.

LüGaT
03-22-2008, 03:50
Yargı talimat almaz suçluyla mücadele eder.Bu kadar basit, biz çoktan erkler ayrımına geçtik.

İşin garip tarafı dün hukuka saygı diyenler bugün ki bazı tavırlarını icra ederken "utanma" denilen duyguyu neden hiç hatırlamıyor.

Benide_Kapatın
03-22-2008, 03:50
Gizli Amerika tüfeği İlhan Selçuk ,(16 Kasım'06)

Bush'un Türkiye siyaseti değişmeli: Bush Ortadoğu'da yeni bir istikrar arayışına yönelmek zorundaysa bu işe Türkiye'den başlaması aklın yoludur" diyordu.

"Bush Amcası"na "Bizi AKP'den kurtar" davetiyesi gönderiyordu!

Ne oldu birden çark etti!

Eski darbelerde Amerika yardım ederken iyiydi şimdi kötümü oldu :D :D

CeVHeR
03-22-2008, 03:52
Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın iki ayrı iddianamesi sebebiyle, demediklerini bırakmadılar. Sadece eleştirmekle, hakaretle yetinmediler, Ferhat Sarıkaya’yı, savcılıktan ihraç ettirecek prosedürü de başlatıp, sonuçta emellerine ulaştılar..
Neydi Ferhat Sarıkaya’nın suçu?
Van Yüzüncü Yıl üniversitesi rektörünün keyfi olarak akademik kadroları doldurması, tıbbi cihaz alımında ihaleye fesat karıştırması vesaire ile ilgili iddianame hazırlaması ..
Bu iddialarla ilgili olarak, YücelAşkın bey, sonraki süreçte kendisini aklayan bir karar alabildi mi?
Hayır.
CHP’sinden tutun Barolar Birliği Başkanı’na, onlarca rektörden YöK Başkanı’na kadar büyük bir kumpasın sonucunda, savcı ihraç edildi, hakimler oraya buraya dağıtıldı, soruşturmanın bir kısmı YöK’e yollandı... Derken... Şimdi dosyanın akibetini, sanık YücelAşkın’a sorsanız, o bile bilmez, son durumu..
Karambolden örtbas edildi olay..
Ferhat Sarıkaya’yı linç etmeye kalkışan kartel medyasından laikçi egemenlere kadar malum kesimin ikinci gerekçesi de, Şemdinli olayları sebebi ile, iki astsubay hakkında hazırladığı iddianame..
“Olur mu efendim, devletin astsubayını suç işleme ile nasıl itham edersiniz?” diye başladılar söze, iddianamede bir şey bulamayınca, yetkisizlik kararı verilerek Genelkurmay’a gönderilen fezlekeyi bahane edip, savcının meslekten ihracını sağladılar..
Oysa, Van Savcısı, Şemdinli olayı ile ilgili olarak delilleri toplamış, yetkisi altında olan ilgili kişiler hakkında iddianame düzenlemiş, yetkisi altında olmayan kişilerle ilgili iddiaları da, Genelkurmay Başkanlığı askeri savcılığına göndermişti.
Yetkisi altında olmayan bir kişi hakkında dava açmamış, hayali suçlamalarla iddianame düzenlememişti. Her şey somut belgelere dayalı idi..
Ama egemenler bastırdılar, savcıyı ihraç ettirdiler..
Avukatlık bile yapamayacak şekilde, kesin ihraç ile meslekten attılar.
HSYK’nın kararına, bir başka mercide itiraz hakkı yok..
Yargı yoluna gidebilme hakkı yok!
Arkasından YargıtayBaşsavcısı’nın AKParti hakkında açtığı kapatma davası gündeme geldi.. Bu sefer tarafların pozisyonu değişmişti.
Ferhat Sarıkaya’yı linç etmeye çalışanlar, Yargıtay Başsavcısı’na bu sefer alkış tutuyorlardı..
“Yargı bağımsızdır” demeye başladılar..
Ferhat Sarıkaya olayında hiç akıllarına bile getirmedikleri “yargı bağımsızlığı” ilkesi birdenbire akıllarına geliverdi muhteremlerin..
“Ne var, ne olmuş? İddianame düzenlemek, savcının görevi değil midir?” demeye başladılar..
Oysa Ferhat Sarıkaya da, Van Yüzüncü Yıl üniversitesi rektörü hakkında, sadece bir iddianame hazırlayıvermişti.. Ne Yücel Aşkın’a hakaret etmişti, ne de eyleminden başka bir isnatta bulunmuştu..
Şemdinli astsubayları ile ilgili olarak da, Ferhat Sarıkaya’nın iddianamesinde, eylemlerden başka soyut suçlamalar yoktu!
“Hayır” dediler.. “Olamaz” dediler.. “Suçlanan, astsubaylar değil, TSK’dır” dediler.. YaşarBüyükanıt hakkında, ortada iddianame bile olmadığı halde, yazışmayı bile suç saydılar.. Sonuçta savcı hakkında soruşturma açtırıp, meslekten attırdılar.
Şimdi bir başka savcı hakkındaki soruşturma talebini, hem de haklı gerekçelerle ileri sürenlere karşı, “yargı bağımsızlığı” ilkesini hatırlatıyorlar! Yargıtay Başsavcısı’na soruşturma açılamayacağını, çünkü görevini yaptığını söylüyorlar!
Ne kadar çifte standartlı bir yaklaşım..
Dün bir başka gelişme daha yaşandı..
Ergenekon soruşturması kapsamında İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek’in de aralarında olduğu bazı kişiler sabah erken saatte evlerinde gözaltına alınınca, daha bir gün önce Başsavcı’ya sahip çıktıklarını unutup, tekrar Van Savcısı aleyhine yayın yaptıkları günlere döndüler!
Yine başladılar, “sabahın erken saatinde gözaltı mı olur”muş, “savcı görevini suistimal ediyor”muş, eleştirilerine..!
İyi de beyler, siz bir haftadır, “Yargı bağımsızdır, iddianame düzenlemek, savcıların görevidir” demiyor muydunuz?
Şimdi işin ucu, kendinize dayanınca, niye hemen çarkettiniz?
Niye “Böyle gözaltı olur mu?” diyerek, savcının talebi ve mahkemenin kararı ile yapılan bir aramayı, bir gözaltını eleştirmeye soyundunuz?
Gelin dürüst olalım.. Yanlışı kim yaparsa yapsın karşı çıkalım.. Savcı da yapsa, hakim de yapsa.. Gazeteci birisi de yapsa, yıllardır yüzde 1’i dahi geçemeyen siyasi partilerden birisinin genel başkanı da yapsa..
Evet, ilkelerimizi rüzgara/menfaatimize göre değiştirmeyelim beyler..

Ali KARAHASANOĞLU

ilhanselcuk
03-22-2008, 03:54
O noktada anlaşmıştık zaten. Tabi ki olumsuz etkilenecektir, tabi ki böyle bir tutuklama biçimini kimse tasvip edemez; bir polis memurunun kendi iradesiyle gidip 04.30'da birini tutuklamayacağına da katılıyorum.

Anlaşamadığımız nokta, sizin bu 04.30'da tutuklama emrini Ak Parti'nin verdiğini iddia etmeniz, benim ise böylesi emniyeti, yargıyı ilgilendiren bir konuda Ak Parti'nin direk müdahil olmasının imkansız olacağını düşünmem.

Bakın,bu ülkenin emniyeti her zaman Sağcı iktidarların yanında olmuştur..Bu gözardı edilemez bir gerçektir..Emniyet teşkilatının içindeki Fetullahçı örgütlenmenin nasıl büyük ve tehlikeli bir boyutta olduğunu anlatmama gerek yok sanırım..

Bu tutuklanmaların,AKP ye açılan kapatma davasıyla ilişkisinin olduğu su götürmez bir gerçektir..

Bu bir misillemedir..Kısasa kısas yöntemi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışmayacak bir davranıştır..

Bu tutuklamalarla AKP nin ilişkisinin olduğunu kimse inkar edemez..Tutuklanan şahısların siyasi duruşlarına bakarsanız eğer bu gerçeği görürsünüz..

İlhan Selçuk-AKP ye muhalif bir gazetenin Başyazarıdır
Doğu Perinçek-AKP ye muhalif bir partinin Genel Başkanıdır
Kemal Alemdaroğlu-AKP ye karşı muhalif bir Profesördür..

Ayrıca Cumhuriyet Gazetesini bombalamak suçuylada yargılanan bir çete içinde Cumhuriyet gazetesinin Başyazarınında olması ne kadar mantıksız..

Kendi gazetesini bombalayacak hali yok ya..

Şayet böyle bir çete varsa ki ben olduğunu düşünüyorum;böylesine faşist-ırkçı bir çetenin içinde faşizme karşı yıllarca savaş vermiş İlhan Selçukun ne işi var.

Yada neden bu çetenin hiç ülkücü üyesi yok..Böyle bir örgütlenmenin içinde asıl onların olması gerekmiyor mu?

CeVHeR
03-22-2008, 03:59
Uzayda yaşayan insanlarla tartışmayın yahu...
Bende bu arkadaşa sorarım ya da beni kaale almıyormuş aklı ufak. Benim adıma sen sor Tunahan...
Neden bugüne kadar Cumhuriyet Gazetesi ve Ulusal Kanal, Türkiye'nin gündemini haftalardır meşgul eden bu Ergenekon Çetesi hakkında en ufak bir haber yayınlamadı...
Tamam Cumhuriyet bu memlekete uzak bir gazete ama bu durum Cumhuriyet' in bu memlekete olan uzaklığıyla açıklanamaz...

CeVHeR
03-22-2008, 04:01
Şayet böyle bir çete varsa ki ben olduğunu düşünüyorum;böylesine faşist-ırkçı bir çetenin içinde faşizme karşı yıllarca savaş vermiş İlhan Selçukun ne işi var.

Zannediyorum ki bu faşist-ırkçı çetelerden kasıt MHP' li ülkücüler...
Yahu bu İlhan Selçuk değilmiydi, seçimden önce CHP' ye oy vermek istemeyen MHP' ye versin diyen...

Mu-Alim
03-22-2008, 04:04
Belki de tüm ezberlerimizin birer yalan olduğunun göstergesidir bu. Sizin güttüğünüz yöntem tamamen komplo teorileriyle dolu. Bizden bunlara bakıp da "vay be, doğru ya" dememizi beklemeniz - bekliyor musunuz bilmem - hepimizin birer Memati Baş, Abdulhey filan olması anlamına gelir.

Yani demem o ki bunlar gerçekliği kanıtlanmamış şeyler. Ortada gerçekler varken bu tezlere göre tavır takınmamız saçma olur.

Dünya demokrasi tarihinde bir ilk yaşandı ve seçmenin yarısının oyunu alan iktidar partisine kapatma davası açıldı, hem de çoğu daha önce çok kez görülmüş iddialarla.
Ergenekon adlı yıllardır kafamıza sokulan "derin devlet" teoreminin taşları bir bir yerinden oynamaya başladı ve işin içinden "Kurtlar Vadisi'nde gösterildiği gibi bu derinin ülkücülerden oluştuğu" iddiasının aksine bir kesim çıktı. Ha çıktı mı henüz, çıkmadı; ama tutuklananlar, adı geçenler bizim "tahmin ettiğimizin" tam tersi. Mesela emekli asker Giresun Üniversitesi Rektörü. Veli Küçük'e "emrinizdeyim paşam" diyor ve tehditler savuruyor ortalığa. Demokrasi satan, laikliğin terazisi bu adamdan derin devletçi olmasını kim beklerdi!

Ben bu gece burada pes etmek durumundayım. Yarın 09.30'da sınavım var. Başka zaman devam edelim.

Hüdaverdi
03-22-2008, 04:05
Uzayda yaşayan insanlarla tartışmayın yahu...
Bende bu arkadaşa sorarım ya da beni kaale almıyormuş aklı ufak. Benim adıma sen sor Tunahan...
Neden bugüne kadar Cumhuriyet Gazetesi ve Ulusal Kanal, Türkiye'nin gündemini haftalardır meşgul eden bu Ergenekon Çetesi hakkında en ufak bir haber yayınlamadı...
Tamam Cumhuriyet bu memlekete uzak bir gazete ama bu durum Cumhuriyet' in bu memlekete olan uzaklığıyla açıklanamaz...
cumhuriyet gazetesini bombalandığında 'dinciler bombaladı' diye ortalığı karıştırmıştı.
İşin altından ergenekon terör örgütü çıkınca tek bir haber dahi yazmadılar,bunuda sor ;)

Mu-Alim
03-22-2008, 04:07
Evet, sordum. Neden Cumhuriyet hiç haber yapmadı Ergenekon'u? ( Lütfen henüz net olmayan bir şeyi haber yapmaz Cumhuriyet demeyin; net olmayan bir çok şeyi haber yaptığı oluyor Cumhuriyet'in çünkü. )

CeVHeR
03-22-2008, 04:08
Evet, sordum. Neden Cumhuriyet hiç haber yapmadı Ergenekon'u? ( Lütfen henüz net olmayan bir şeyi haber yapmaz Cumhuriyet demeyin; net olmayan bir çok şeyi haber yaptığı oluyor Cumhuriyet'in çünkü. )

Teşekkürler...

LüGaT
03-22-2008, 04:09
Ayrıca Cumhuriyet Gazetesini bombalamak suçuylada yargılanan bir çete içinde Cumhuriyet gazetesinin Başyazarınında olması ne kadar mantıksız.

Olay basit:

]cumhuriyet gazetesini bombalandığında 'dinciler bombaladı' diye ortalığı karıştırmıştı.
İşin altından ergenekon terör örgütü çıkınca tek bir haber dahi yazmadılar,bunuda sor ;)

Hüdaverdi kardeşimin dediği gibi Cumhuriyet gazetesi atılan bombalar ordu malı çıkınca ne hikmezse! bir anda sustu.

Eeee Maraş'ta, Sivas'ya Malatya'da yapılan bundan başka ne idi ki zaten?

ilhanselcuk
03-22-2008, 04:15
Belki de tüm ezberlerimizin birer yalan olduğunun göstergesidir bu. Sizin güttüğünüz yöntem tamamen komplo teorileriyle dolu. Bizden bunlara bakıp da "vay be, doğru ya" dememizi beklemeniz - bekliyor musunuz bilmem - hepimizin birer Memati Baş, Abdulhey filan olması anlamına gelir.

Yani demem o ki bunlar gerçekliği kanıtlanmamış şeyler. Ortada gerçekler varken bu tezlere göre tavır takınmamız saçma olur.

Dünya demokrasi tarihinde bir ilk yaşandı ve seçmenin yarısının oyunu alan iktidar partisine kapatma davası açıldı, hem de çoğu daha önce çok kez görülmüş iddialarla.
Ergenekon adlı yıllardır kafamıza sokulan "derin devlet" teoreminin taşları bir bir yerinden oynamaya başladı ve işin içinden "Kurtlar Vadisi'nde gösterildiği gibi bu derinin ülkücülerden oluştuğu" iddiasının aksine bir kesim çıktı. Ha çıktı mı henüz, çıkmadı; ama tutuklananlar, adı geçenler bizim "tahmin ettiğimizin" tam tersi. Mesela emekli asker Giresun Üniversitesi Rektörü. Veli Küçük'e "emrinizdeyim paşam" diyor ve tehditler savuruyor ortalığa. Demokrasi satan, laikliğin terazisi bu adamdan derin devletçi olmasını kim beklerdi!

Ben bu gece burada pes etmek durumundayım. Yarın 09.30'da sınavım var. Başka zaman devam edelim.

Bir partinin halkın yarısının oylarını alması o partinin kapatılamayacağı anlamına gelmez..

Hitler bundan daha fazla bir oranla iktidara geldi ve Hitlerin partisi kapatılmadığı için dünyanın en büyük insanlık suçlarından birisi yaşandı..

Bir parti eğer ki Cumhuriyetin temel yapı taşlarıyla çelişir nitelikte politikalar üretiyor ve bu bağlamda uygulamalarda bulunuyorsa Laik Cumhuriyetin yargısı bu partinin kaç oy aldığına bakmaz..Bakamaz..

Neyse bende yatıyorum artık..Herşeye rağmen saygı çerçevesinde,hakaret etmeden tartışabildiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum..

"Körle yatan şaşı kalkar" atasözünün her zaman için geçerli olmadığını gösterdiniz..

Yani burada aynı düşünceyi paylaştığınız kimselerin bir çoğu karşıt görüşlü insanlara her daim hakaret ederken,siz böyle bir saygısızlığı yapmayarak onlardan farklı olduğunuz ispat ettiniz..

İyi akşamlar AKtunaHan..

Mu-Alim
03-22-2008, 04:19
İyi akşamlar demeden önce şunu söylemek durumundayım:

Buradaki arkadaşların birçoğu seviyeli bir şekilde tartışmayı benden çok daha iyi bilirler. Hatta beni sinirli olmakla suçlarlar. Ben kibarca tartışan birine karşı en büyük nezaketi göstermeye çalışırım. Dediğim gibi yeter ki karşı taraf da aynı nezaketi göstersin.

Öte yandan buradaki diğer arkadaşlar da dediğim gibi çok iyidirler bu konuda; ancak son zamanlarda kendini bilmez birçok kişi geliyor foruma ve muhalefeti hakaretle eşdeğer tutuyor bu kişiler; bunun bir sonucu olarak da geriliyor herkes haliyle.

Aynı seviyede tekrar görüşmek üzere, iyi akşamlar...

CeVHeR
03-22-2008, 04:31
Arkadaş, Genelkurmaya özenmiş olacak ki, aklı sıra akreditasyon uyguluyor...
Belki de bizi Aktuhana' akarşı kışkırtmaya çalışıyor. Olabilir; çünkü, bizim aramızda olan sevgi bağının, kendilerinin ki gibi pamuk ipliğne bağlı olduğunu zannediyor...
Ayrıca; Cumhuriyet Gazetesi' nin neden Ergenekonu hiç haber yapmamasını açıklayamıyor...
Ayrıca ve ayrıca sadece Aktunahan' la tartışmak istiyorsan, bunu özel bir ortam da yapman gerekiyor. Benim görebildiğim bir yerde benim değerlerime saldırırsan, kusura bakma ama susmam...

Benide_Kapatın
03-22-2008, 04:37
Fetullahın Müridleri (kendi çapında hakaret oluyo) yakıştırmasını yaptıktan sonra seviyen hakkında pek şüphe duymaya gerek yoktu ilhan.!

Bu kelimeyi yutarak forumdan ayrılman ve kimseden özür dilememen ise hala bi kenarda duruyor.!

CeVHeR
03-22-2008, 04:39
Fetullahın Müridleri (kendi çapında hakaret oluyo) yakıştırmasını yaptıktan sonra seviyen hakkında pek şüphe duymaya gerek yoktu ilhan.!

Bu kelimeyi yutarak forumdan ayrılman ve kimseden özür dilememen ise hala bi kenarda duruyor.!

Buna artı olarak; yobazlar ve örümcek kafalıları da koyabiliriz...
Ayrıca ben pek tanımasam da Fethullah Gülen' e Fetoş diye hitap ederek, burada Fethullah Gülen' e bu kadar gönül vermiş insan olduğunu bile bile o insanlarını gönlünü yaralaması da cabası...
Sonra bir de seviye istiyor. Gerçi seviyesine indik herhalde...

maviinsan
03-22-2008, 16:18
O "sıkmabaş avcısı" bi yakalasam varya of diyorum off kine hemde ne off...

O ve onun gbi şerefsizleri(constantin55,Darwin3001 vs..) yakalasam bende dövücem :-*

parabol
03-22-2008, 16:38
:D

senin yüzünden yine hürriyete çıkacağız....

bilgi müdavimi
03-22-2008, 18:45
sn.aktunahan çok güzel bir noktaya değindiniz.mini etekli bacılar kısmı süperdi.günümüzün türkiyesindeki laiklik anlayışı bu.

parabol
03-22-2008, 23:25
Bir çok konuda söylediğim şeyi diretiyorum yine..Bir tarafı kurtaralım derken savunalım derken niye diğer tarafı acımasızca eleştirip dalga geçiyoruz...Bende mini etek giyiyor olabilirim ve ben başörtülü arkadaşlarımın özgürlüğünü savunurken öte yandan alay konusu olamak istemiyorum...onların haklılığı savunmak için diğer tarafın yerin dibine indirilmeyi kabul etmiyorum....

baran-ı_vuslat
03-23-2008, 00:57
ağzınıza dilinize sağlık yumuşak karınlaır bulup altlarını çizdiniz.bakıp göremediğimiz şeyleri bize ezberlettiniz.biz bunları bildiğimiz halde sizin kadar hiciv konusu edemzdik.ama bide şu var;Mehmet Akif Ersoy hicivde bi akıl işidir der.siz hakikaten hicvi başarılı yapanlardansınız. :-*

Mu-Alim
03-25-2008, 02:28
Bir çok konuda söylediğim şeyi diretiyorum yine..Bir tarafı kurtaralım derken savunalım derken niye diğer tarafı acımasızca eleştirip dalga geçiyoruz...Bende mini etek giyiyor olabilirim ve ben başörtülü arkadaşlarımın özgürlüğünü savunurken öte yandan alay konusu olamak istemiyorum...onların haklılığı savunmak için diğer tarafın yerin dibine indirilmeyi kabul etmiyorum....

Beril senin söylediğin şey ile yazıda geçen "mini etekli bacılar" sözünün hiçbir alakası yok. Günümüz Türkiyesinde "laik" insanların "laiklikten" anladıkları alabildiğine soyunmak olmuş, bunu dile getirmek istemiştim ben. Oysa sen "ben de mini etek giyebilirim ama başörtüsünü desteklerim" havası yaratmışsın. Ben bağdaştıramadım.

Burada anlatılmak istenen insanların bir kavramı nitelendirmede düştüğü yanlışları, yargılamada öne sürdüğü saçmasapan gerekçelerdir.

Beni çok iyi tanıyan biri olarak bu yazıya bu yorumu getirmen şaşırttı beni.

Mu-Alim
03-25-2008, 02:30

Hürriyet bunları yayınlayamaz, bunlar Yalçınkaya'nın iddialarından çok daha geçerli ve makul şeyler zira.

parabol
03-25-2008, 17:39

Beril senin söylediğin şey ile yazıda geçen "mini etekli bacılar" sözünün hiçbir alakası yok. Günümüz Türkiyesinde "laik" insanların "laiklikten" anladıkları alabildiğine soyunmak olmuş, bunu dile getirmek istemiştim ben. Oysa sen "ben de mini etek giyebilirim ama başörtüsünü desteklerim" havası yaratmışsın. Ben bağdaştıramadım.

Burada anlatılmak istenen insanların bir kavramı nitelendirmede düştüğü yanlışları, yargılamada öne sürdüğü saçmasapan gerekçelerdir.

Tunahan yorumum aslında yazına ve sana değildi ki yazını çok çok beğendim...ama ne olursa olsun o söz kullanılmışmı evet.. ne kastedmek ıstedığını bılıyorum ama kullanılmış...Haklısın adamların laıklıkten anladığı bu ki bunu bende söylüyorum....

Bak bir yazı vardı çalışmayan bayanlar hakkında..çok güzel şeyler yazılmış ama işin içine çalışan kadınlarda alınmış , araç olarak kullanılmış haksızlığı kanıtlamada...yapmayın bunu diyorum ama sana demiyorum senin böyle düşünmeyeceğini biliyorum genele diyorum...bir tarafı savunurken diğer tarafı araç olarak kullanmayın bu mini etekli bacılar şeklinde de olsa...çünkü bende mini etekli bacınızım...(bunları sana demiyorum yine söylüyorum benim konuşmalarım genelde ikinci tekil şahısa gibidir ama geneledir)

parabol
03-25-2008, 18:04

Hürriyet bunları yayınlayamaz, bunlar Yalçınkaya'nın iddialarından çok daha geçerli ve makul şeyler zira.

Sadece şakaydı

Kırık_Çocuk
03-25-2008, 22:30
Tanrı biliyor ki biz laiklige karşi degiliz.

Mu-Alim
03-26-2008, 02:13

Tunahan yorumum aslında yazına ve sana değildi ki yazını çok çok beğendim...ama ne olursa olsun o söz kullanılmışmı evet.. ne kastedmek ıstedığını bılıyorum ama kullanılmış...Haklısın adamların laıklıkten anladığı bu ki bunu bende söylüyorum....

Bak bir yazı vardı çalışmayan bayanlar hakkında..çok güzel şeyler yazılmış ama işin içine çalışan kadınlarda alınmış , araç olarak kullanılmış haksızlığı kanıtlamada...yapmayın bunu diyorum ama sana demiyorum senin böyle düşünmeyeceğini biliyorum genele diyorum...bir tarafı savunurken diğer tarafı araç olarak kullanmayın bu mini etekli bacılar şeklinde de olsa...çünkü bende mini etekli bacınızım...(bunları sana demiyorum yine söylüyorum benim konuşmalarım genelde ikinci tekil şahısa gibidir ama geneledir)

Tekrar ediyorum, bu yazıda hedef alınan mini etekli insanlar değil, kendilerini laik addedenler, yani laikliğin ölçütünü giyim kuşam olarak belirleyenlerdir. Yani giyenler değil, giyenleri malzeme olarak kullananlardır yazının hedefi. Olayı kişiselleştirmek tabi yersiz, beni kast etmiş olman tabi ki imkansız, çünkü beni tanıdığını sanıyorum; ama senin o eleştirdiğin mini etek giyen insanların bu sözde laiklik söylemler konusunda bizim gibi düşünen herhangi biri tarafından senin deyişinle "araç" olarak kullanıldıklarına da katılmıyorum ben.

Mini eteklileri bir kullanan varsa, ki ben olduğunu düşünüyor ve yazdığım yazıda da kast ettiğim şeyin bu olduğunu yineliyorum, onlar da "hamd olsun" sözünü "antilaik" olarak niteleyenlerdir!

Yani anlaştık. ( sanırım ) ;)

parabol
03-26-2008, 22:52
::) anlaştık....

Müntesip
03-27-2008, 17:05
aktunahan kardeşim gercekten cok güzel yazı olmuş,yazını okurken aklıma ilk ahmet turan alkan geldi...TEBRİKLERRRR...

tayyipleyiz
05-26-2008, 00:04
Hocam güzel yazmışsın, "Laiklere" la(y)ık olmuş, hani ... ;) +1

Kırık_Çocuk
05-26-2008, 12:52

Bunlara böyle bi siyasi simge gerekliydi..!

kralfk
06-11-2008, 17:46
Eline sağlık