fatih kısaparmak balon baskılı balon Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri

Özgür Çağrı
06-13-2010, 22:23
ANALİZ ..

http://www.risale-inur.org/agabeyler_buyuk/resim37.jpeg

İslam camiasında cemaate neden kötü gözle bakıldığını araştırmak için çeşitli görüşlerdeki kişilerden cevaplar aldım. Milli görüşçüsünden Ak partilisine Bağımsızından İslami solcusuna kadar Fethullah gülene karşı takınılan bu soğuk tutumun altında yatan 3 sebep var.

1- ) Fethullah Gülenin 28 şubat sürecinde kanal d ekranlarında canlı yayında yalçın doğanla söyleşide Erbakan hocayla gönül bağının bulunmadığı ve artık erbakanın başbakanlıktan çekilmesini söylemiştir. Bu zor durumda olan İslam ümmetine arkadan saplanan sinsi bir hançerdir. Ümmette oluşan genel kanıya göre fethullah gülen kendi çıkar ve kurumlarını korumak amacıyla erbakan hocayı arkadan vurmuş ve 28 şubatın yaşanmasına katkı sağlamış.

2-) Başörtüsü fütürrattır meselesi

Yine 28 şubatın en sancılı dönemlerinde başörtüsü eylemlerinin en can alıcı olduğu zamanlarda, bu yasağın hafif hafif çözülmeye başladığı vakitlerde hocaefendi çıkıp başörtüsü füturrattır demiştir. Yani açın öyle girin demek istemiştir. Bu başörtüsü mücadelesinde kırılma noktası olmuş ve o günden bu güne kadar başörtüsü mücadelesi zayıflamış bugün 40-50 kişinin katıldığı haftalık eylemlere dönüşmüştür.
Hani nerde o yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerimiz
Hani nerde el ele tutuşup kenetlenmelerimiz
Hani nerde imza kampanyalarımız
Sultanahmedler Beyazıdlar Nerde ?

Eğer bugün başörtüsü mücadelesi bu kadar zayıfladıysa bunun nedeni fettullah gülen hocaefendinin bu açıklamalarıdır. Bu açıklamalar önemli ölçüde mücadele azmini kırmıştır.

3 - ) Mavi marmara baskını ve cemaat basın yayın organlarının soğuk tutumu

Son gemi baskınında ise hocaefendi israil otoritesinden izin alınmalıydı demiş ve ihh gibi bir derneği henüz duymadığını belirtmiş eğer yardım götürüleceksede israilin izni doğrultusunda gidilmesi gerektiğini belirtmiştir. Cemaatin önde gelenleri tarafından ihh gönüllülerine provakatör damgası yapıştırılmıştır.

İslam toplumunda son günlerde ortaya çıkan cemaate karşı kin ve öfkenin nedeni genel olarak bu 3 maddenin getirdiği sonuçların günümüzde oluşan patlamasıdır. Ayrıca İslam toplumu cemaatin Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin fikirlerini temsil etmediğini ve emperyalistlerle aynı dili konuştuğunu söylemektedir. Bu gibi söylemlerin devamı gelirse İslam toplumunda büyük bir parçalanma söz konusu olacaktır.

Analiz Eden : Furkanca Bakış

Dipnot :Son günlerde bu konu hakkında ciddi bir araştırma içerisine girdim. Bir çok farklı görüşlerdeki kişiyle birebir konuştum. Bu analiz bütün bu konuşmaların ortaya çıkardığı bir bütündür.

Bu Analiz Ak Parti Forum için yapılmıştır. Kaynak Gösterilerek diğer forumlarda paylaşılabilir.

unnamed
06-13-2010, 22:31
Kardeşim belkide iyicene araştırsan farklı sonuçlarada ulaşabilirdin...

Mavera
06-13-2010, 22:31
kusura bakmayin ama 28 subattan en cok zarar gören ve 28 subat nedeniyle "hüzünlü gurbet" e maruz kalan bir sahsiyeti 28 subat taraftari yapan yazi en kibar tabirle izandan yoksundur..
erbakan hocayla, gülen hocanin yildizlarinin barismamasi öyle sizin arastirmaniz gibi yakin gecmise degil cok eski tarihlere dayaniyor hatta msp nin kurulusunda sac ayaklarindan biride nur cemaatiydi ancak düsünce ayriliklari bir daha yollarin kesismemek üzere ayrilmasina sebeb olmustur..
ayrica arastirma yapmissiniz ama hoca efendinin teferruattir sözünün 28 subat sürecinde degil cok öncelerde söylendigini ortaya cikaramamissiniz..
Gülen hocaefendide, erbakan hocada kitlelerin saygi duydugu insanlardir evet yollari farkli olabilir, metodlari ayri olabilir ancak onlar hic bir zaman düsman degildir hedefleri ayni olan bu zatlar ayri yollardan hedefe varmaya calisiyorlar..
Onlari birbirine rakip göstermek, birbirine ayri zit kuvvetler gibi göstermek birilerinin ekmegine yag sürer ki o birileri su anda masabasi haberlerle ortaligi bulandiriyor ve niyet okuyucularida buna alet oluyor!..

rizzelli
06-13-2010, 23:30
suizanların analiz olduğunu ilk defa görüyorum.

yanlış tespitlerin üzerinden araştırma yapıldığı,tek yönlü olaylara bakan kesimin düşünceleri belirtilmiş sadece.

zanlar ve yanlış tespitler,
Milli görüşçüsünden Ak partilisine Bağımsızından İslami solcusuna kadar Fethullah gülene karşı takınılan bu soğuk tutum

bu kökten yanlış bir bakış açısı.Türkiye'nin her kesimine dokanabilen,hizmetleriyle toplumun tüm renklerinden takdir gören başka bir dini cemaat veya sivil örgüt gösteremezsiniz.

marjinallerin,radikallerin önyargılı kanaatleri önemli değil.farklı görüşte sağduyulu insanların çocuklarını cemaatin kurumlarına,evlerine teslim etmeleri bu yanlışı çürüten en büyük kanıtlardan birisidir.

İslam ümmetine arkadan saplanan sinsi bir hançerdir. Ümmette oluşan genel kanıya göre

Erbakana oy vermeyenler ümmetten sayılmıyor mu?

neresinden bakarsak bakalım ümmeti sandıktaki oy sayısına indiren düşüncenin sapkın bir düşünce olduğu meydanda.

Eğer bugün başörtüsü mücadelesi bu kadar zayıfladıysa bunun nedeni fettullah gülen hocaefendinin bu açıklamalarıdır. Bu açıklamalar önemli ölçüde mücadele azmini kırmıştır.

mitinglere katılanların sayısı Hocaefendinin düşüncesine katıldıkları için gelmiyorlarsa yanlış yönü eleştiriyoruz.miting müslumanlarının mevzuyu şova siyasete dönüştürmedeki çabalarını niye eleştirmiyoruz?başörtüsü sorununa sebep olanları neden sorgulamıyoruz?mgk da ümmetin problemlerini savunmak yerine beyazıt meydanlarında mı meseleye çözüm getirmeye çalışıyorlar?

Cemaatin önde gelenleri tarafından ihh gönüllülerine provakatör damgası yapıştırılmıştır.

bu analiz değil apaçık iftira olmuş kusura bak.
gemide cihan haber ajansından,zaman gazetesi muhabirinin olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
ben süreci stv ve zaman dan takip ederken provakatör denilmesini bırakın ima edici bir haber bile yapılmadı.
Hocaefendi gemide kanlı saldırı sonucunda hayatını kaybedenler için şehit derken bu insanlara provakatör demesini hangi kafayla izah edeceksiniz?

EpiVaTeS
06-13-2010, 23:31
Yine ortalık karışmasında...http://www.akpartiforum.com/images/icons/icon11.gif

Beylerbeyi
06-13-2010, 23:36
bu konunun ömrü çok uzun olmaz (:

ama kilitlenmemesini arzu ediyorum, inşallah düzgün bir tartışma olur, kişilere hakaret etmeden güzel bir şekilde bu konunun tartışılmasını
M--U--R--A--T ediyorum (:

Özgür Çağrı
06-13-2010, 23:41
Kusura bakmayın rizzeli ben bu analizi femde yapmadım :) Düğünde dernekte piknikte eylemde ak partilisinden milli görüşçüsüne herkeste %80 oluşan genel kanıyı yazdım. Varsa senin analizin sende yaz.

Kimse yokmu derneği yetkilisinin vatana verdiği röpörtajda ve cemaati destekleyenlerin görüşüne göre ihh radikallerin oluşturduğu bir grup insan ve amacı yardım değil
yani ihh lılara burda ne demek isteniyor ?
neymiş o gemideki yükle gazzenin 3 günlük ihtiyacı karşılanırmış. Amaç yardım değilmiş.

Kusura bakmayın yiğidi öldür hakkını yeme yanlış yaparsada hatasını söyle ! Öyle yapmasak atatürkü puta çeviren kemalistlerden ne farkımız kalır.

Ne partizanlık yaparım ne cemaatçilik oynarım bana göre doğru neyse gocunmadan söylerim. Rahatsız olmayın eleştiriye açık olun biraz .

Mavera
06-13-2010, 23:46
hocam evet femde yapmadiginiz belli daha cok agd teskilatlarinda yapilmis gibi duruyor..
söylediklerinizi belgelendirmenizi istesem ben yukarida bir gerekce yazdim ama gözardi ettiniz
sunlari cevaplar misiniz?
1) hocaefendi basörtüsü icin teferruattir sözünü hangi tarihte, hangi ortamda söylemistir
2) 28 subat sürecinde gülenin aciklamalarini burada belgeleyebilir misiniz
3) 28 subattan en cok zarar gören, gutbete gitmek durumunda kalan, okullari kapatilan, ünv sine ögrenci alimi yasaklanan, dersaneleri basilan birisi nasil oluyorda 28 subat destekcisi oluyor?
4) erbakanla, gülenin yollari ne zaman ayrildi yada hic birlesti mi?

simdilik bunlar ama bu sorular gibi 10 larcasi sohbetin gidisatina göre gelecekdir..

rizzelli
06-13-2010, 23:48
Kusura bakmayın rizzeli ben bu analizi femde yapmadım :) Düğünde dernekte piknikte eylemde ak partilisinden milli görüşçüsüne herkeste %80 oluşan genel kanıyı yazdım. Varsa senin analizin sende yaz.

Kimse yokmu derneği yetkilisinin vatana verdiği röpörtajda ve cemaati destekleyenlerin görüşüne göre ihh radikallerin oluşturduğu bir grup insan ve amacı yardım değil
yani ihh lılara burda ne demek isteniyor ?
neymiş o gemideki yükle gazzenin 3 günlük ihtiyacı karşılanırmış. Amaç yardım değilmiş.

Kusura bakmayın yiğidi öldür hakkını yeme yanlış yaparsada hatasını söyle ! Öyle yapmasak atatürkü puta çeviren kemalistlerden ne farkımız kalır.

Ne partizanlık yaparım ne cemaatçilik oynarım bana göre doğru neyse gocunmadan söylerim. Rahatsız olmayın eleştiriye açık olun biraz .

dostum analiz yaptım diyorsun.

yukarıda cevabımı yazdım.analiz ve araştırma yapan sensin,mesajımdan alıntı yaparak ortaya döktüğüm yanlışlarına cevap vermen gerekli.

demogojiye başvurarak cevaplara yanıt vermeyerek analizlerini havada bırakıp çürütme kardeşim.

mehmetakif24
06-13-2010, 23:58
Arkadaşlar;
Meselemiz kişilerin kurumların yahut cemaatlerin birbirine olan münakaşası olmamalıdır. Eğer bir münakaşa olacaksa islamın bütün dünyada tek vücüt olması için yapılmalıdır. Biz daha birbirimizi korumadan kollamadan nasıl islama hizmet edeceğiz.

yok efendim erbakan bunu dedi de erdoğan şunu dedi de Fethullah hoca onu dedi de.
Dedilerle uğraşmaktan islam adına bir hizmet yapamıyoruz. Boşa geçen zamanların farkında değiliz.
İsrail de vatandaşlarımız katlediliyor. Biz müslümanlar birbirimizin ağzından cıkan kelimelere bakıyoruz. Bir parti israili telin mitingi düzenliyor. Oy avcılığıyla itham altına alınıyor. Bir Hocaefendi israil hakkında yorum yapıyor. Neredeyse israil kadar zalim oluyor. Hükümet israille ilişkileri kesmek üzere toplantılar yapıyor. Bizim derdimiz heronlar.
Biz nezaman bu boş münakaşalardan kurtulursak ozaman islam adına hizmetler yaparız.
Lütfen bu tür konularda yorum yaparken dikkatli olalım.

Beylerbeyi
06-14-2010, 00:04
1) hocaefendi basörtüsü icin teferruattir sözünü hangi tarihte, hangi ortamda söylemistir
2) 28 subat sürecinde gülenin aciklamalarini burada belgeleyebilir misiniz
3) 28 subattan en cok zarar gören, gutbete gitmek durumunda kalan, okullari kapatilan, ünv sine ögrenci alimi yasaklanan, dersaneleri basilan birisi nasil oluyorda 28 subat destekcisi oluyor?
4) erbakanla, gülenin yollari ne zaman ayrildi yada hic birlesti mi?

hacı; Furkanca bakış doğru söylüyor. fethullah gülen hocaefendinin başörtüsü yasağı için "başörtüsü takmayanlar dinden çıkmaz" şeklinde bir açıklaması oldu. bence hangi ortamda hangi tarihte söylenmesi önemli değil. bu konuda eğer müşkül durumdaysanız en kötü ihtimalle sessiz kalmanız gerekirdi. o zaman müşkül durumdaydı diyelim şimdiki israil saldırısı için ne demeli?

ayrıca hocaefendinin Erbakan hakkında söyledikleri de çok ilginçtir. yaklaşık 2 hafta önce bu konuyu forumda paylaştım. "Fethullah Gülen'in Erbakan Pişmanlığı" adlı bir haber vardı. Gülen açıklama yapmıştı. Erbakan'a başbakanlığı bırak dediğim için pişmanım diyordu. bahsi geçen habere ulaşmak için

http://www.akpartiforum.com/fethullah-gulenin-erbakan-pismanligi-t127867.html?t=127867&highlight=erbakan+pi%FEmanl%FD%F0%FD

unnamed
06-14-2010, 00:05
Sayın Rizelii,
Bana koşulsuz birinin arkasından gitme diyorsunuz, ama size baktığımda cemaatla ilgili en ufak bir eleştiriyi bile haksız çıkarma çabası içine giriyorsunuz...

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:06
Sorularınızın cevapları

1-) http://www.sinoppostasi.com/content/view/2455/49/

Başörtüsü fürüattır sözü 28 şubatın en acımasız döneminde söylenmiştir. Ve cemaat mensuplarından bazıları ilim için diyerek başlarını açmışlardır.

2- ) Fethullah gülen hocaefendinin yalçın doğana 28 şubat döneminde verdiği mülakata ve düşüncelerine ulaşmak için
http://tr.fgulen.com/content/view/1463/154/

3- ) Fethullah gülene 28 şubat destekçisi demedim demediğim bir şeyi soramazsın :) Sadece erbakanın arkasında durmadı müslümanları yaraladı .

4-) O konuda bir malumatım yok fakat milli görüş camiası said nursi hazretlerini çok sever onun için etkinlikler düzenlerler fakat hocaefendiden nefret ediyorlar. Bana göre nefretlerinin nedenleri yukarıdaki 3 maddeden ötürü

Umarım tatmin olursun :) galevera

Beylerbeyi
06-14-2010, 00:08
Sayın Rizelii,
Bana koşulsun birinin arkasından gitme diyorunuz, ama size baktığımda cemaatla ilgili en ufak bir eleştiriyi bile haksız çıkarma çabası içine giriyorsunuz...

:):)

kesinlikle katılıyorum. İsrail saldırısı sonucunda şehitlerimiz için "ölü" ifadesini kullanan cemaatin medyasını eleştirince bana da dediklerini bırakmadılar. eleştiriye tahammül etmek önemli bir vasıftır.

Mavera
06-14-2010, 00:09
hacı; Furkanca bakış doğru söylüyor. fethullah gülen hocaefendinin başörtüsü yasağı için "başörtüsü takmayanlar dinden çıkmaz" şeklinde bir açıklaması oldu. bence hangi ortamda hangi tarihte söylenmesi önemli değil. bu konuda eğer müşkül durumdaysanız en kötü ihtimalle sessiz kalmanız gerekirdi. o zaman müşkül durumdaydı diyelim şimdiki israil saldırısı için ne demeli?

ayrıca hocaefendinin Erbakan hakkında söyledikleri de çok ilginçtir. yaklaşık 2 hafta önce bu konuyu forumda paylaştım. "Fethullah Gülen'in Erbakan Pişmanlığı" adlı bir haber vardı. Gülen açıklama yapmıştı. Erbakan'a başbakanlığı bırak dediğim için pişmanım diyordu. bahsi geçen habere ulaşmak için

http://www.akpartiforum.com/fethullah-gulenin-erbakan-pismanligi-t127867.html?t=127867&highlight=erbakan+pi%FEmanl%FD%F0%FD

muratcim bende biliyorum hocaefendinin o aciklamayi yaptigini ama arkadas aciklamanin 28 subat sürecinde söylendigini aktardi bende diyorum ki o aciklama basörtüsü sorunu basladigi zamanlarda yapilmistir.
aciklama gayet halis niyetli "ilim cindede olsa alin" diye buyuran dinimizin ilime verdigi öneme binaen önünüze engeller cikarilyiorsa sizde ehveni seri tercih edebilirsiniz..
biz erkegiz o yüzden bize hersey kolay ama söyle bir durum var su anda ünv tede okuyan binlerce kapali bayan var onlarin önünde iki secenek var ya peruk, vb leriyle okullarina gidecekler yada okumayacaklar..
senden empati yapmani istiyorum ve bana hangi tercihi, nicin tercih ettigini söyler misin?

unnamed
06-14-2010, 00:12
Size tek sorum olacak,
Gülen verdiği bu mesajdadamı haklıydı?

Beylerbeyi
06-14-2010, 00:13
perukla gidilmesini tercih ederim elbette. zaten okumaya okumaya bu hale geldik.

rizzelli
06-14-2010, 00:13
Sayın Rizelii,
Bana koşulsuz birinin arkasından gitme diyorsunuz, ama size baktığımda cemaatla ilgili en ufak bir eleştiriyi bile haksız çıkarma çabası içine giriyorsunuz...

genelleme yaparak konuşan nedense sizsiniz sevgili kardeşim.

analiz diye konu açılan yanlış tespitleri ortaya çıkaran ben,
cevaplarıma yanıt ver-e-meyenler siz,

tartışma üst seviyede mi olacak yoksa yuvarlak konuşup genellemelerle tartışmayı gölgede bırakıp birbirimize suçlamaya mı başlayacağız?

cevap bekleyen yanıtım burda sizleri bekliyor.

suizanların analiz olduğunu ilk defa görüyorum.

yanlış tespitlerin üzerinden araştırma yapıldığı,tek yönlü olaylara bakan kesimin düşünceleri belirtilmiş sadece.

zanlar ve yanlış tespitler,
Milli görüşçüsünden Ak partilisine Bağımsızından İslami solcusuna kadar Fethullah gülene karşı takınılan bu soğuk tutum

bu kökten yanlış bir bakış açısı.Türkiye'nin her kesimine dokanabilen,hizmetleriyle toplumun tüm renklerinden takdir gören başka bir dini cemaat veya sivil örgüt gösteremezsiniz.

marjinallerin,radikallerin önyargılı kanaatleri önemli değil.farklı görüşte sağduyulu insanların çocuklarını cemaatin kurumlarına,evlerine teslim etmeleri bu yanlışı çürüten en büyük kanıtlardan birisidir.

İslam ümmetine arkadan saplanan sinsi bir hançerdir. Ümmette oluşan genel kanıya göre

Erbakana oy vermeyenler ümmetten sayılmıyor mu?

neresinden bakarsak bakalım ümmeti sandıktaki oy sayısına indiren düşüncenin sapkın bir düşünce olduğu meydanda.

mitinglere katılanların sayısı Hocaefendinin düşüncesine katıldıkları için gelmiyorlarsa yanlış yönü eleştiriyoruz.miting müslumanlarının mevzuyu şova siyasete dönüştürmedeki çabalarını niye eleştirmiyoruz?başörtüsü sorununa sebep olanları neden sorgulamıyoruz?mgk da ümmetin problemlerini savunmak yerine beyazıt meydanlarında mı meseleye çözüm getirmeye çalışıyorlar?

Cemaatin önde gelenleri tarafından ihh gönüllülerine provakatör damgası yapıştırılmıştır.

bu analiz değil apaçık iftira olmuş kusura bak.
gemide cihan haber ajansından,zaman gazetesi muhabirinin olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
ben süreci stv ve zaman dan takip ederken provakatör denilmesini bırakın ima edici bir haber bile yapılmadı.
Hocaefendi gemide kanlı saldırı sonucunda hayatını kaybedenler için şehit derken bu insanlara provakatör demesini hangi kafayla izah edeceksiniz?

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:16
Sorunuzun cevabını 1. sayfadaki cevapta vermiştim rizzeli :) Siz hala cevapmı bekliyorsunuz

unnamed
06-14-2010, 00:17
Birincisi sorunun muhatabı ben değilim Furkan, analizleri yapan kendisi...
Kendinize göre analizler yanlış, bana göre yapılan analizlerin eksiğide olsa doğru.
Ne sizi nede baskasını suçlamaya yada böyle bir adım atmaya ne benim nede başkasının hakkı yoktur.

Mavera
06-14-2010, 00:17
perukla gidilmesini tercih ederim elbette. zaten okumaya okumaya bu hale geldik.

o zaman hocaefendinin o genc kardeslerimizi yüreklendirmak adina yaptigi ve tamamen dini dayanagi olan aciklamasini neden baska boyutlara cekiyoruz?

Mavera
06-14-2010, 00:19
Sorunuzun cevabını 1. sayfadaki cevapta vermiştim rizzeli :) Siz hala cevapmı bekliyorsunuz

furkan kardesim gülenin 28 subat sürecini destekledigini söylediniz
peki bunlari biliyor musunuz yada isinize gelmedi mi

28 subat sürecinde cemaate ait bir cok okula, dersaneye baskinlar düzenlenmistir
hocaefendi hakkinda düzmece 10 larca dava acilmistir
fatih ünv sine 1 yil süreyle ögrenci alimi yasaklanmistir
cemaatin tv leri ve gazeteleri akreditasyon disi birakilmistir

bunlara ne diyecegiz!

unnamed
06-14-2010, 00:20
o zaman hocaefendinin o genc kardeslerimizi yüreklendirmak adina yaptigi ve tamamen dini dayanagi olan aciklamasini neden baska boyutlara cekiyoruz?
Dini dayanağı denilmsinde ki kasıt nedir?
Benim bildiğim haramdan ilaç olmaz, yoksa böbreklerinde taş olan her müslüman şimdiye alkolik olmuştu.
Yapılan yanlışlara birde din dayanağı var demeyin lütfen..

rizzelli
06-14-2010, 00:25

değerli kardeşim, ben senin analiz diye sunduğun mesajına cümle cümle alıntı yaparak cevap yazdım.

ama siz malesef bunu bilerek atlıyorsunuz gibime geliyor.

bence analizinizi savunamıyorsunuz.

Blur
Hiç kimse eleştirilemez değildir fakat çirkin iftiralarada her zaman verilecek cevap vardır..
Hocaefendi 28 şubat'ta mağdur edilmedi demek gerçekten büyük vefasızlıktır vaizlikten alıkondu , sürgün edildi ve hakkında arama emri çıkartıldı..

Şu anda ülkemizde başörtüsü sorunu varsa bunun 1 numaralı sorumlusuda Erbakan'dır , ve ayrıca Erbakan 22 Temmuz seçimleri öncesi bir mitingde hatırlarsanız istanbul'da akp ve saadet mitingleri aynı saate denk gelmişti akp'lilere çok ağır hakaretler etmiştir bunları bu millet unutmadı unutmazda Erbakan'ın tayyip erdoğan'ı karalamak için her gün bir yalaka basının kanalına çıkıp atıp tuttuğunuda hatırlatırım.. Hocaefendinin açıklamalarını bende yetersiz buldum fakat WSJ 'nin yapmış olduğu röportaj " Mavi Marmara " olayından yaklaşık 3 hafta önce yapılmış ve resim çekmek için hocaefendinin yanına gitmişler doğal olarak bu konu hakkındada birşeyler söylemesini istemişler oda kendine göre bir açıklama yapmıştır kimine göre mantıklıdır kimine göre yetersizdir kimine göre saçmadır bu bakış meselesi hocaefendide kendi fikrini ortaya koymuştur.. Buradanda kardeşlerime abilerime sesleniyorum izlediğiniz her videoya okuduğunuz her yazıyada inanmayın selametle..

Özgür Çağrı
Sayın galevera ben hocaefendinin 28 şubatı desteklediğini söylemedim. 28 şubatın yaşanmasına katkı sağladı açıklamalarıyla sadece ben değil konuştuklarımın hemen hemen hepsi bu düşüncede

Okullar yurtlar basılıyorduda neden erbakanın arkasında durmadı ?

unnamed
06-14-2010, 00:26
Hiç kimse eleştirilemez değildir fakat çirkin iftiralarada her zaman verilecek cevap vardır..
Hocaefendi 28 şubat'ta mağdur edilmedi demek gerçekten büyük vefasızlıktır vaizlikten alıkondu , sürgün edildi ve hakkında arama emri çıkartıldı..

Şu anda ülkemizde başörtüsü sorunu varsa bunun 1 numaralı sorumlusuda Erbakan'dır , ve ayrıca Erbakan 22 Temmuz seçimleri öncesi bir mitingde hatırlarsanız istanbul'da akp ve saadet mitingleri aynı saate denk gelmişti akp'lilere çok ağır hakaretler etmiştir bunları bu millet unutmadı unutmazda Erbakan'ın tayyip erdoğan'ı karalamak için her gün bir yalaka basının kanalına çıkıp atıp tuttuğunuda hatırlatırım.. Hocaefendinin açıklamalarını bende yetersiz buldum fakat WSJ 'nin yapmış olduğu röportaj " Mavi Marmara " olayından yaklaşık 3 hafta önce yapılmış ve resim çekmek için hocaefendinin yanına gitmişler doğal olarak bu konu hakkındada birşeyler söylemesini istemişler oda kendine göre bir açıklama yapmıştır kimine göre mantıklıdır kimine göre yetersizdir kimine göre saçmadır bu bakış meselesi hocaefendide kendi fikrini ortaya koymuştur.. Buradanda kardeşlerime abilerime sesleniyorum izlediğiniz her videoya okuduğunuz her yazıyada inanmayın selametle..
Bu mesaj üzerine bu sefer spliler ayağa kalkacak....

Terennüm
06-14-2010, 00:30
Bu konuda size bir kitap onerebilirim. En uzun Şubat 28subat kimin ne sıkıntılar çektiğini belgeleriyle beraber okuyabilirsiniz

Mavera
06-14-2010, 00:30
Dini dayanağı denilmsinde ki kasıt nedir?
Benim bildiğim haramdan ilaç olmaz, yoksa böbreklerinde taş olan her müslüman şimdiye alkolik olmuştu.
Yapılan yanlışlara birde din dayanağı var demeyin lütfen..

kardes senin kafa baska yerde herhalde..

yada tartismalari iyi takip ette komik duruma düsme!.. bizim bahsini ettigimiz konu basörtüsünü cikaran dinden cikmaz sözüdür yoksa siz baska yerde misiniz!

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:32
Sayın rizzeli Erbakana oy vermeyen İslam ümmetinden sayılmıyormu demişsiniz

28 şubatta İslam toplumunun %90 nı refah partisini destekliyordu .

2. olarak bu son gemi olayından sonra cemaate karşı somut bir tepki verilmiştir İslami kuruluşlardan

3. olarak başörtüsü mitingleri siyasi şova dönüşüyor demişsiniz başbakanımızın ispanyada dediği gibi velevki siyasi simge olsun bu haksızlığın hukuksuzluğun üstünü örtermi sizce ? Sizcede başörtüsü fürüatmı ?

Son olarak cemaatte ihh ya karşı yardım götürmüyorlardı gibi söylemler arttı. En sonki kimse yokmu derneğinin mülakatında onların derdi yardım değildi gibi bir cümle kurulmuş
yardım değilse dertleri neydi
Bu nasıl bir yaklaşım ?

Tek tek sorduğun sorulara kabaca bir cevap vermiştim bunlarda ayrıntılı bir biçimde oldu :)

Mavera
Sayın galevera ben hocaefendinin 28 şubatı desteklediğini söylemedim. 28 şubatın yaşanmasına katkı sağladı açıklamalarıyla sadece ben değil konuştuklarımın hemen hemen hepsi bu düşüncede

Okullar yurtlar basılıyorduda neden erbakanın arkasında durmadı ?

konustuklarin kim? erbakan ne yaptiki arkasinda dursun erbakan imzayi cakti, istifa etti..
erbakan sineyi millete döndüde arkasindami durmadi! neden 27 nisan muhtirasinda ak partiyi destekledi onu söyler misin?

Blur
Erbakan başörtüsünün arkasında dursaydı bu millette onun arkasında dururdu..

Mavera
06-14-2010, 00:35
Sayın rizzeli Erbakana oy vermeyen İslam ümmetinden sayılmıyormu demişsiniz

2. olarak bu son gemi olayından sonra cemaate karşı somut bir tepki verilmiştir İslami kuruluşlardan

3. olarak başörtüsü mitingleri siyasi şova dönüşüyor demişsiniz başbakanımızın ispanyada dediği gibi velevki siyasi simge olsun bu haksızlığın hukuksuzluğun üstünü örtermi sizce ? Sizcede başörtüsü fürüatmı ?

Son olarak cemaatte ihh ya karşı yardım götürmüyorlardı gibi söylemler arttı. En sonki kimse yokmu derneğinin mülakatında onların derdi yardım değildi gibi bir cümle kurulmuş
Bu nasıl bir yaklaşım ?

bu mesaj tam anlamiyla bir celiskidir 28 subat sürecinde erbakani destekliyor dedinde o zaman rp kac oy aldi yüzde 21 islam toplumu bu kadarmi yoksa geri kalan yüzde 80 islam toplumu olmuyor mu?
ayrica cogu cemaat milli görüs cenahina hep mesafeli durmustur bu sadece hocaefendiye has degildir mesela kadiriler, mesela islamoglu grubu, mesela süleyman hilmi efendi grubu, mesela yeni asyacilar, mesela yeni nesilciler acaba sorun hep bu cemaatlerde mi yoksa erbakan dami?

unnamed
06-14-2010, 00:37
kardes senin kafa baska yerde herhalde..

yada tartismalari iyi takip ette komik duruma düsme!.. bizim bahsini ettigimiz konu basörtüsünü cikaran dinden cikmaz sözüdür yoksa siz baska yerde misiniz!
(:
Evet doğru komik duruma düşen benim ...
Başörtüsünü çıkar okula git, siz bu zihniyetle devam edin...
Bakalım nereye kadar giderseniz, yakında bikini giyende dinden çıkmaz dersiniz, sadece haram ne olacak canım...
Bu kadar kör zihniyetle tartışma içine girmem...NOKTA....:@:@:@

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:37
konustuklarin kim? erbakan ne yaptiki arkasinda dursun erbakan imzayi cakti, istifa etti..
erbakan sineyi millete döndüde arkasindami durmadi! neden 27 nisan muhtirasinda ak partiyi destekledi onu söyler misin?

Hocaefendinin yalçın doğana verdiği mülakatta erbakan başbakanlığı bıraksın diyor

tarih http://tr.fgulen.com/content/view/1463/154/

16.04.1997

erbakan hocanın istifası

18.06.1997

yani kim kimin arkasında durmamış oluyor ???

Terennüm
06-14-2010, 00:40
Aynı minvalde İskender pasa cemaati ve m.Esad cosanda erbakan'a mesafeli durmustur

Mavera
06-14-2010, 00:43
Hocaefendinin yalçın doğana verdiği mülakatta erbakan başbakanlığı bıraksın diyor

tarih http://tr.fgulen.com/content/view/1463/154/

16.04.1997

erbakan hocanın istifası

18.06.1997

yani kim kimin arkasında durmamış oluyor ???

gülen hic bir zaman erbakani desteklemediki cünkü erbakanin siyasi anlayisi ve cizgisi her daim ona ters gelmistir..
kaldiki erbakanin o zaman yaptigi cikislar, kaddafi cadirindaki manzaralar, istifa konusunda yaptigi hata güleni hakli cikardi ve ondan sonrada önünü alamadigimiz bir 28 subat süreci basladi bu sürecten en fazla zararli cikan erbakan degil gülen olmustur cünkü erbakan her ne kadar siyasi yasakli olsada partisi yine meclise girmistir ancak gülen o gün gittigi yurtdisinda hala daha dönememistir yada dönmemistir..

manifesto
06-14-2010, 00:44
At gözlüğü ile hayata bakan bir kimse dahi bundan daha sağlıklı sonuçlar elde ederdi
Birkez 28 Şubat sürecinde MİLLET Gülen'e hak verdi
Eğer 28 Şubat sürecinde Erbakan'ı HAKLI görseydi bu millet
Onun adayına oy verirdi
Erbakan'a muhalefet edip yeter huzur idtiyoruz diyenlere değil

Bukadarcık somut sonucu dahi okuyamıyorlarsa
Yapılacak bir şey yok

Milli ! görüşçü arkadaşlar dışında Gülen'e ÖFKE duyan kişilere rastlamadım ben
Askine hala EVLATLARINI onun okullarına yurtlarıne evlerine emanet ediyor bu millet

Millet yada islam adına değil de kendi adınıza konuşun
Milli! görüşçü arkadaşların GÜLEN'e ÖFKE duyduğu bilinen bir şey
Ayrıca yeni de değil
Kuyruk acıları 28 Şubata ve belkide daha öncesine dayanıyordur
Kendi BECERİKSİZLİKLERİNİ GÜLEN'i günah keçisi ilan ederek örtbas etmek istiyorlar

Blur
06-14-2010, 00:48
Erbakan: AKP'ye oy vermek, cehenneme bilet almak gibidir.
işte böyyük Müslüman hocamız.

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:49
Yahu cemaat yani erbakanın arkasında durmadı ve bu süreç yaşandı. Refah partisi İslam toplumunu temsil eden bir partiydi bunu inkara gerek yok. O mesafeli bu mesafeli değil başbakanımızda refah partiliydi cumhurbaşkanımızda

Cemaat erbakana arka çıksaydı askere hoop ne oluyor siz kimsiniz deseydi belki bu süreç bu kadar uzamazdı öyle değilmi ?
Erbakan güya kardeş kanı akmasın diye imzalamış 28 şubat kararlarını peki bu kardeş kanı akmayacaksa bedel ödenmeyecekse biz nasıl kurtulacağız bu çarpık düzenden
Abdulhamid handa 31 mart çetecilerine karşı güç kullanmamıştır kardeş kanı akmasın diye

Biz müslümanlar takım oyunu oynayamadığımız için kaybediyoruz. Hocaefendi erbakana arka çıkmıyor milli görüş camiası cemaatten nefret ediyor
eee herkes bu durumdan memnunmu ?

Böyle düşünceler devam ettiği sürece biz hep kaybederiz.

Terennüm
06-14-2010, 00:54
Kuyruk acısı tabiri hoş değildir.fikir ayrılığı çok oncelere dayaniyor.hocaefendi Said'i Nursi'niyi takip etmektedir.iman kurtarma derdindedir.bu isin siyasetle olmayacağını eğitimle olacağını söylemiştir.amaerbakan ise siyasetle olacağını savunmustur.bütün mesele bu farklı düşünmeden kaynaklanıyor.hatta hocaefendiden kuruluş aşamasında destek ve aksiyon insanı istenmiş hocaefendi uzak durmustur.sonrası malum:dedikleri sudur:sizin ki igneyle kuyu kazmaktir.yıllar önce Gülen'i anlamayan zihniyet yine anlamamaktadir vesselam

Özgür Çağrı
06-14-2010, 00:55
Benim yaptığım analizler bu doğru varsayanda var yanlış varsayanda var. Ben böyle gözlemledim. Ama siz hocaefendiye kendinizden bir dokunulmazlık vermeyin. Hocaefendide insandır eleştirilebilir. Eleştirilemez yapılırsa put olur. Onun eleştirilmesiyle çıldıranlarda putperest !

Yeterince açıklama yaptım ben yatıyorum herkese Allah rahatlık versin :)

Mavera
Yahu cemaat yani erbakanın arkasında durmadı ve bu süreç yaşandı. Refah partisi İslam toplumunu temsil eden bir partiydi bunu inkara gerek yok. O mesafeli bu mesafeli değil başbakanımızda refah partiliydi cumhurbaşkanımızda

Cemaat erbakana arka çıksaydı askere hoop ne oluyor siz kimsiniz deseydi belki bu süreç bu kadar uzamazdı öyle değilmi ?
Erbakan güya kardeş kanı akmasın diye imzalamış 28 şubat kararlarını peki bu kardeş kanı akmayacaksa bedel ödenmeyecekse biz nasıl kurtulacağız bu çarpık düzenden
Abdulhamid handa 31 mart çetecilerine karşı güç kullanmamıştır kardeş kanı akmasın diye

Biz müslümanlar takım oyunu oynayamadığımız için kaybediyoruz. Hocaefendi erbakana arka çıkmıyor milli görüş camiası cemaatten nefret ediyor

cevap alamadim madem refah partisi neden en fazla yüzde 21 aldi ak parti nasil olduda yüzde 47 aldi acaba 10 yilda ülkedeki islam toplumunun sayisi bu kadar mi artti?

Blur

Cemaatin o zaman gücü belliydi kaldı ki cemaat o zaman askere karşı çıksa bile nasıl bir sonuç alınabilirdi ki hocaefendi sürgün edilmedimi..

İktidar sözünün arkasında durup onurlu bi duruş sergileyemedi şimdi bunun suçlusu fethullah gülen'mi oldu ?

Eskiden erbakancı'lar bu kadar konuşmazlardı şimdi nedenmi böyle oldu ? Dünya alkışlıyor bu birilerinin zoruna gidiyor kendisi yapamıyor yapanıda takdir edemiyor.. Refah Partisine o zamanlar hepimizin yakın çevresi oy vermiştir fakat daha sonra kimin ne olduğunu halk gayet iyi anlamıştır.. Kendi talebesine hakaret eden bir insan benim gözümde bir hiçtir , Müslüman'a kafir demek dinden çıkma sebebidir Erbakan'ın akp'ye oy verenlere sözleri bellidir.. Başörtüsünün arkasında bile duramayan Erbakan ve Erbakan'cılar bugün ne olduda böyle coştular acaba .

rizzelli
06-14-2010, 00:56
[QUOTE=Furkanca Bakış;753240]Sayın rizzeli Erbakana oy vermeyen İslam ümmetinden sayılmıyormu demişsiniz

refafyolun aldığı oy yüzde 24 iken bu islam ümmetinin yüzde 90 ı nasıl açıklayabiliyorsunuz?

geri kalan yüzde 80 lik kesimi nasıl ümmetten saymıyorsunuz?

AK parti yüzde 47 aldı ,halkın yarısını ümmetten dışlayabilirsiniz o zaman sizin bu düşüncenizle.

kardeşim bak bu ifaden çok tehlikeli.farkında değilsin ümmetin sayısını siyasi yelpazeye göre dağıtamazsın.bu düşünce sapkın bir düşünce.defolu ve geçerliliği olmayan bir fikre sahipsin.

gemidekilere provakatör deniliyor demiştin ve ben bunun iftira olduğunu söylememe rağmen senin için hafif kaldı galiba?

sözün asıl kısmı şöyle 'İman esasları yanında Tesettür furuattır '

başörtüsünün İslam'ın furuata dair emirlerindendir.İslam'ın bütün hükümleri usul ve furuat diye iki grupta mutala edilegelmiştir. Usul, kişinin İslam dairesinde olup olmadığının temel ölçüleri mesabesindeki imani esaslar için kullanılırken, furuat ise, diğer bütün sorumlulukları, emir ve yasakları içine alır.

tesettür, Kur'an'ın kesin bir emri olmakla birlikte, İslam'ın şartlarından da değildir.

fakat bu, hiçbir zaman bu hükmü küçümseme manasına gelmez.

1-) Usul'e ait hükümler: Buna göre 'lâ ilâhe illallah; Muhammedün Rasûlullah' başta olmak üzere, sair iman esasları akidede usûldür. İman esasları, muhakkikîn yaklaşımı ile dört asla irca edilebilir ki, bunlar; Allah'a, âhirete, peygamberlere iman; bir de ubudiyet veya adalettir. Yani, hayatî ehemmiyet arz eden esaslar, usûl kategorisine giren hususlardır

2-) Furuata ait hükümler: Namaz, oruç, hac, zekât ve tesettür gibi diğer ibadetler, bu asıllar üzerine bina edilen ve asla göre fürûât sayılan amellerdir. Furuata ait hükümler, usule ait hükümler üzerine bina edilir. Bu açıdan denilebilir ki, usûlün olmadığı yerde, sistemli fürûdan bahsetmek mümkün değildir.

füruata ait hükümler değersizdir önemsizdir anlmanı çıkartamayız.

inşaAllah anlamışızdır meseleyi.

Bu nasıl bir yaklaşım ?

mevzuyu vatan gazetesinin çarpıtılmış ve çıkarılmış röportajına değil kimse yok mu derneğinin açıklamasın bakalım.ve bu duyuruyu iyice okuduktan sonra cevabını bekliyorum.

[B]http://img808.imageshack.us/img808/2613/kimseyokmu1.jpg (http://img808.imageshack.us/i/kimseyokmu1.jpg/)

KİMSE YOK MU

KAMUOYUNA DUYURULUR!

Genel Başkanımızı Sayın M. Zeki Özkara’nın 9 Haziran 2010 tarihinde Vatan Gazetesi Muhabiri Burak Kara ile yaptığı röportaj 11 Haziran 2010 tarihinde yayınlanmıştır. Ancak röportajın bazı kısımlarının yayınlanmaması kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. Bu nedenle aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı duyulmuştur:

Yayınlanan röportajda “Gazze’nin Edirne ve Erzurum gibi bir şehir” olarak ifade edilmesinden kastımız “Batı Şeria ve Gazze isimli iki bölgeden oluşan Filistin’in her iki bölgesine giriş-çıkışın tamamen İsrail’in kontrolü altında bulunduğu, bu şekilde izin alınmadan yardım ulaştırmanın, imkansız olduğu vurgulanmak istenmiştir.

İkinci olarak “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” özdeyişini hatırlatarak Filistin’e insani yardım yapan tüm sivil toplum kuruşlarının farklı yol ve yöntem uyguladığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın bu defa deniz yolunu tercih ettiği ve bu tercihe saygı duyulması gerektiği belirtilmiştir. Aynı doğrultuda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak İHH nın insani yardım alanındaki çalışmalarını daima takdirle karşıladığımız öne çıkartılarak bu uğurda son günlerde hayatlarını verenler, rahmet ve minnetle anılmıştır. Maalesef röportaj yayımlanırken bazı kısımlar ya kasten veya ihmalen yayımlanmayarak yanlış anlaşılmalara sebep olunmuştur.

Değerli halkımıza bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ederiz.

manifesto
06-14-2010, 01:01

Bugün askere hopp ne oluyor diyorlar da Erbakan'dan bir ses geliyor mu?
Sen Erbakan'ın ERGENEKON aleyhine TEK bir sözünü işittin mi acaba????
Furkaç Kardeşim belki halisane yazıyorsun ama manzaranın tam resmini ortaya koymalı
Kuyruk acısı tabiri hoş değil
Evet
Ama hoş olmayan şeyler yaparlarsa hoş olmayan laflar da işitirler

Hasan ERBEK
06-14-2010, 01:23
Tahir efendi bana kelp demiş
İltifatı bu sözde zâhirdir.
malikî mezhebim benim, zira
İtikadımca kelp tahirdir

Yine bir kisir dongu.Milli Gorus Ak partiye soyle dedi.Fetullahcilar Milli goruse boyle dedi.Nedir mesele?Kim kime neden dolayi baskinlik saglamak istiyor?Islamin sancaktarligini ele gecirmek icinmi?Yoksa sayisal ustunlukmu saglamak?
Herkes sapkasini onune koyacak ve kendi icindeki cikmazlari cozume kavusturacak.
Milli Gorus dine siyaset bulastirdigi icin hesap vermeli.Belki dedikleri dogruydu ama gunumuze gore dozajini,seklini, ayarlamasi gerekirdi.
Fetullah Gulen hocaefendi cemaatide kendi kusurlarini cozumlemeliler.Su an itibariyle hakkinda herhangi bir ceza ve sorusturma olmamasina ragmen hala oralarda saglik sorunlarini bahanesiyle bulunmak kendisi icin en buyuk eksidir.burada Erbakan Beyi tebrik etmek gerekir.Suclu veya sucsuz Allah(C.C) goruyor kimin ne yaptigini.Ama ulkesinde kalip yargilandida,ceza da yedi, afta.Fetuulah Gulen acaba ondan dahami muskildi,dahami duskundu?Vaazlarinda Faizin haram oldugunu soylerken faiz isleten banka isletmeye ne demeli?Basortusu konusunda kendisinin ve onderi oldugu medyanin yorumlarini?
Daha bunun gibi bir suru iki gorus icinde hos olmayan durumlar var.
Is burada bize dusuyor.Bu dunyada kimse kusursuz degildir.gozlerimizi kapayip kulaklarimizi tikayip savunuyorsak birseyleri zarardayiz.Gorusumuz olabilir.Fikirlerini begendigimiz din, siyaset adamlarida olabilir.Ama yanlisa yanlis dogruya dogru demek gerekir cekinmeden.Oncelikle kendi vicdan ve imanimizin bayraktarligini yapmaliyiz vesselam

Mavera
06-14-2010, 01:25
hocaefendi türkiye ye dönmüyorsa tek sebebi Türkiyeyi zora sokmamak, onu sevenleri zora sokmamak, muhafazakar cevreyi zora sokmamak..
ne demek istedigimi said-i nursinin hayatini ve sürgünlerini okuyanlar cok iyi anlayacakdir..

manifesto
06-14-2010, 01:32
Su an itibariyle hakkinda herhangi bir ceza ve sorusturma olmamasina ragmen hala oralarda saglik sorunlarini bahanesiyle bulunmak kendisi icin en buyuk eksidir
Afedersin de eksik gördüğün şey bana çok saçma geldi
ABD de yaşaması onda ne gibi eksiklik meydana getirir?
Humeyninin Fransa da uzun süre yaşaması onda bir eksiklik mi meydana getirdi?
Gülen'in hataları olabilir
Çünkü nitekim BEŞER dir.Ama hata ve eksik diye ortaya koyduğun şey çok komik geldi bana
Binlerce km uzakta dahi Türkiye içinde bunca tartışılan bir ismin orada bulunuyor olmasınıın bence çokça hikmeti var
Ayrıca GÜLEN yardılanmaktan kaçmad.Yargılandı ve beraat etti..Erbakan da yargılandı ve BERAAT EDEMEDİ...

0000000000
06-14-2010, 10:19
Milli görüş fikirlerine sahip olup ak partili olmak mümkün değil..

Ak parti nasıl milli görüşün fikirlerinden sıyrılarak daha müspet hareket başlatmış ise halktan karşılığını almıştır.
Hoca efendinin 28 şubatta cektiklerini araştırmadan işkembyi kübradan konuşmak kolay , erbakan ve avanesinin siyasetten yoksun kimlikleri yüzünden koca bir millet zillet cekmiştir..

28 şubattan ders cıkaranlar halk tarafından desteklenmiştir , bu millet kimin samimi olduğunu bildiği için onu sandıkta veya sivil hareketlerde ödüllendirmiştir. Milli görüşün halktaki karşılığı nedir yüzde 3 ,5 halk madem başörtüsünde olsun bir çokyönden olsun bu partiye sahip cıkmıyor halkın yüzde doksanı suclumu veya duyarsıızmı ,,,

Hoca efendi her dönemde islamın namusunu kurtarmıştır dar fikri insanlar bunu satış olarak değerlendirsede onların fikri yapısının cürümüş olduğunu millet müşahade etmiştir. Bakın millet radikal ve yalnış kararlar alan herkesi cezalandırmıştır bugün hocaefendinin hareketi olsun milli görüş gömleğinden uzaklaşan ak parti olsun çok daha samimi bulunduğu için millet tarafından ödüllendiriliyor...

İslama sadece kendi aklı yapısı ile hizmetedileceğini düşünen zevat artık fesatlanma yerine teslim olsa çok daha faydalı olur..

CeVHeR
06-14-2010, 22:51
Tartışmayı yüzeysel okudumda Sayın Galevera, Hocaefendinin okumak için başınızı açabilirsiniz sözünü dine dayandırmanızı bir türlü anlayamıyorum ben. Unnamed güzel söylemiş, o zaman böbrek taşını düşürmek için bira içmekde helal olur veya kalp krizi riskini azaltmak için günde bir kadeh şarap içmekde vs. vs.
Yahu bazı şeyleri sırf Hocaefendi söyledi diye körü körüne desteklemeyin. Hamrem yerlerini örtmek farzdır ve hiç bir sebeple farzdan dönülmez...

rizzelli
06-14-2010, 23:06
Tartışmayı yüzeysel okudumda Sayın Galevera, Hocaefendinin okumak için başınızı açabilirsiniz sözünü dine dayandırmanızı bir türlü anlayamıyorum ben. Unnamed güzel söylemiş, o zaman böbrek taşını düşürmek için bira içmekde helal olur veya kalp krizi riskini azaltmak için günde bir kadeh şarap içmekde vs. vs.
Yahu bazı şeyleri sırf Hocaefendi söyledi diye körü körüne desteklemeyin. Hamrem yerlerini örtmek farzdır ve hiç bir sebeple farzdan dönülmez...

herşeyi yüzeysel okumaktan kaynaklanıyor zaten !

Mavera
06-14-2010, 23:06
ya okudugunuzu anlayamiyorsunuz yada isinize gelmiyor.. basi acmak günahdir ama dinden cikarmaz hocaefendininde vurgulamak istedigi budur.
ayni sekilde icki icmekte günahdir ama dinden cikarmaz kaldiki sizde, bende erkegim simdi siz kendinizi ünv ye yeni baslayacak bir bayanin yerine koyun ya okumayacaksiniz yada basinizi acacaksiniz,peruk takacaksiniz hangisini secerdiniz..
siz sapla, samani karistiyorsunuz burada zaruri bir durum var, bir zorlama var irade disinda gelisen bir olay var ama icki icmek kendi iradenle karar verebilecegin birseydir oysaki basörtüsü yasagi birilerinin keyfi uygulamasidir..
ben bunu hocaefendi söyledi diye savunmuyorum ki ben bunu dogru buldugum icin savunuyorum..
dini dayanagi var dedigimde dinimizde, dinden cikmanin sartlari bellidir bir kisi haram isleyerek günahkar olabilir ama dinsiz olmaz..
tabiki ebu hanefi hazretlerininde cok güzel bir sözü var demiski namaz kilmayan dindne cikar mi oda cevap olarak hayir cikmaz ama kafirlerde namaz kilmaz!..

Mavera
06-14-2010, 23:09
hocam namaz kilmakta farzdir hemde islamin 5 sartindan biridir acaba hangimiz tam anlamiyla yerine getiriyor?
ayni sekilde uygulamadigimiz veya eksik uyguladigimiz bir cok farz var neden onlara karsi böyle tepki göstermiyoruz burada rejimden kaynaklanan bir sorun var kaldiki dinimiz zaruri durumlarda bazi haramlari bile helal kilmistir tabiki burada kastim basörtüsü mevzu degil ancak basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermeninde anlami yoktur..

herşeyi yüzeysel okumaktan kaynaklanıyor zaten !

CeVHeR
06-14-2010, 23:11
Başını kapatmamakda dinden çıkarmaz ama kafirlerde başını kapatmaz...
Bir İslam alimi, sebebi her ne olursa olsun kimseye günahın yolunu açamaz. Zulmün kapattığı kapılardan günahla girebilmek ne kadar doğru...

CeVHeR
06-14-2010, 23:13
Galevera olaya farklı yönden bakıyorsun, yanlışı diğer yanlışilarla kıyaslayarak meşrulaştırmaya çalışıyorsun. Önemli olan bu lafı bir İslam Aliminin söylemesi. Allah aşkına yapmayın...

Mavera
06-14-2010, 23:14
bir soru sordum sana kardesim.. acaba hangimiz düzenli namaz kiliyoruz namaz ki dinin diregi, islamin 5 sartindan birisi, miracta bize müjdelenen en güzel hediye acaba neden namaz konusunda bu kadar hassas degiliz!..
dinimiz ne buyuruyor "ilim cindede olsan aliniz" dinimizin ilk emri nedir "oku" simdi o bacilarimizin önüne ket vuruluyor, gitsin evlerinde otursunlar mi buyur sen söyle güzel kardesim..

Bir İslam alimi, sebebi her ne olursa olsun kimseye günahın yolunu açamaz. Zulmün kapattığı kapılardan günahla girebilmek ne kadar doğru...

rizzelli
06-14-2010, 23:17
hocam namaz kilmakta farzdir hemde islamin 5 sartindan biridir acaba hangimiz tam anlamiyla yerine getiriyor?
ayni sekilde uygulamadigimiz veya eksik uyguladigimiz bir cok farz var neden onlara karsi böyle tepki göstermiyoruz burada rejimden kaynaklanan bir sorun var kaldiki dinimiz zaruri durumlarda bazi haramlari bile helal kilmistir tabiki burada kastim basörtüsü mevzu degil ancak basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermeninde anlami yoktur..

bana atfen niye yazdığını anlamadım?:)

basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermek

Hocaefendinin sözünü böyle anlayanlara sormak lazım.

Mavera
06-14-2010, 23:17
O islam alimi dinde olmayan birsey mi söyledi, yeni bir ictihatmi buyurdu.. en hararetli bir dönemde dislanan, okullara alinmayan, kapilardan döndürülen kisileri yüreklendirmek icin olaya bardagin dolu tarafindan bakmistir..
birileri gibi cikip basörtüsü dinde yokmu demistir, örtünme ayetlerinimi inkar etmistir asla ve kata sadece rejimin zulmüne maruz kalanlara bir cikar yol göstermek istemistir!..
tamamen iyi niyetle, tamamen halis niyetle asla dini asimilestirme yada dine yeni yorum katma gibi bir durum yok aksine dinde olani söylemistir.

Galevera olaya farklı yönden bakıyorsun, yanlışı diğer yanlışilarla kıyaslayarak meşrulaştırmaya çalışıyorsun. Önemli olan bu lafı bir İslam Aliminin söylemesi. Allah aşkına yapmayın...

Mavera
06-14-2010, 23:18
bana atfen niye yazdığını anlamadım?:)

basörtüsü takmamayi dinden cikmakla esdeger göstermek

Hocaefendinin sözünü böyle anlayanlara sormak lazım.

hacan hemen kizma ya arkadasi alinti yapayim derken senin yazini alinti yaptim yoksa kizim sana söylüyorum, gelinim sen duy gibi niyetim yok rizeli hemsehrim ;)

CeVHeR
06-14-2010, 23:20
Arkadaşım memelkette büyük bir başkaldırı varken başörtüsü yasağına karşı, İslami Kesimin en büyük alimlerinden birinin bu lafı etmesi ne kadar doğru. Hatırlarsan başörtüsü yasağını destekleyen herkes Hocaefendnin sözlerini kullanmaya başlamıştı. Hocaefendi bile önemsiz birşey olduğunu söylüyor, demekki sizin amacınız inancınız gereği örtünmek değil, sisteme başkaldırmak ve siyasi amaçlı kapanmak...
HAla yanlışı yanlışla kıyaslayarak, yanlışı meşrıulaştırmaya çalışıyorsun...
Konu okula giden kızların başlarını açması değil, bir İslam Aliminin kızların başlarını açabilmesi için fetva vermesi. Kişinin kendi yine okula gitmek için başını açmak istiyorsa açsın. Ben kızlar başını açmasın demiyorum, kendi kararıdır. Benim derdim bir İslam Aliminin bunu meşru bir olay gibi göstererek insanlara dini açıdan cesaret vermesi...

rizzelli
06-14-2010, 23:24

perukla girenler günahkar mı oluyor?

bu yasağın başlaması neredeyse 15 yıl oluyor.

üniversite hayatında islamla tanışan bayan öğrenciler hürriyetin magazin sayfalarından mı doğru yolu buluyorlar?

15 yılda genç kızlarımızı emanet edeceğimiz hanım öğretmenlerin vs.lerin yetişmesi kötü mü?

Mavera
06-14-2010, 23:26
nusretcim güzel kardesim 90 yilindan sonra ünv lerde tam bir basörtülü kiyimi yasanmistir, bakiniz o yillardan sonra mezun olanlarin sayisi azalmistir cünkü aileler zaten basörtülü okutmayacaklar diye kizlarini okutmama yolunu secmis, onlari genc yasta evlendirmistir..
neye, kime baskaldiriyorsun biz 28 subat gibi bir sürec gördük tam bir muhafazakar kiyimi yasandi ayni sekilde basörtüsü konusunda özalda adim atti bizim hükümetimizde peki sonuc nedir!..
Hocaefendi o aciklamayi ortami yumusatmak icin, evlerinde oturtulan bacilarimizi egitime yönlendirmek icin yapmistir ki dikkatinizi cekerim su anda cogu yerde basörtülü doktor, avukat, muhasebeci ve özel sektörde egitimli kardesimiz vardir...
Sonucta dinimiz egitimin, ilmin ne kadar önemli oldugunu daha ilk sözünde söylüyor ne diyor dinimiz "ikra" yani oku o halde okumayip o insanlarin ekmegine yagmi sürelim..
Basörtüsü eylemleri yillardir sürüyor peki bir sonuc elde edildimi evet biz yine eylemimizi yapalim ancak yasagida kabullenmeyelim, onu bir sekilde delelim ki su anda bazi ünv lerde basörtüsü sorunu yoktur..
neden bardagin bos tarafini görüyorsun hocaefendi orada cikip hararetli bir konusma yapsaydi, ortam gerilseydi dahami iyi olurdu.
biz erbakana niye kiziyoruz cok fevri cikislar yaptigi icin, birilerini kiskirttigi icin ve dik durma cesareti göstermedigi icin durum böyleyken neden atese körükle gidiyoruz..

CeVHeR
06-14-2010, 23:32
Hocaefendi konu hakkında hiç konuşmasa daha iyiydi...

Ben size birşey diyemiyorum... Diyememem cevabım olmadığından değil, siz Hocaefendinin söylediklerini meşrulaştırabilmek için farkı konuşardan alakasız kıyaslar yapıyorsunuz ve verecek cevap olmuyor doğal olarak... Benim söylemek istediğimle sizn anlattıklarınız çok farklı konular...

Geçenlerde milli görüşçülere sormuştum, bana Erbakan Hocanın bir tane hatasını söylermisiniz diye, cevap gelmemişti. Şimdide size sorayım Hocaefendinin hiç hatası oldu mu sizce... Cevap vermek zorunda değilsiniz...

Mavera
06-14-2010, 23:37
Günahsizlik, hata islememek yani ismet özelligi sadece peygamberlere aittir.. Hocaefendiye sevgim, saygim sonsuzdur ancak bizlerinde kendimizce elestirileri olmustur mesela ben cemaatin dsp ve baskani ecevitle olan yakin iliskisini zamaninda cok elestirmekle beraber üzüm yemek degilde bagci dövmek gibi bir niyetimde olmadigini belirtmek isterim..
Sahsim adina bütün islam önderlerine karsi sevgim ve saygim vardir ve onlara uzanan suizanlara ayni sekilde cevap veririm bir Esad Cosan, bir Mahmut Efendi bir Süleyman Hilmi Tunahan ülkemizin maneviyatini ayaktan tutan cinarlardir..
Erbakana gelince o dini bir lider degildir, bir siyasidir ve siyasetin geregi yanlis yapmatakdir o yüzden onu siyasi boyutta elestirmemizde gayet normaldir ayni sekilde basbakanimizda bir siyasi oldugu icin elestirilebilir ancak din cok hassas bir konudur bilgi istir öyle kafamiza göre yorum yapamayiz..

CeVHeR
06-14-2010, 23:41
O zaman Hocaefendi vaaz verirken veya bir konu hakkında yorum yaparken, sizin tabirinize göre bizim ufuk çizgimizi aşan ve idrtaketmemizin çok zor olduğu cümleler kullanmasada; herkesin anlayabileceği ufuk çizgisi dahilinde daha basit cümleler kullansa daha hayırlı olmazmı...
Bu tartışmaların içinede girmiş olmayız. Çünkü ben size göre Hocaefendinin dediklerini idrak edemediğim için hatalı konuştuğunu düşünüyorum...

Mavera
06-14-2010, 23:49
hocaefendinin söylediklerinizi idrak edip, etmediginizi bilemem ama benimkileri edemediginiz asikar..
Ben diyorum ki din konusu cok hassastir öyle herkesin ahkam kesebilecegi, kafasina göre fetva verebilecegi, isine geldigi gibi yorum yapacagi bir konu degildir..
Evet dinimizde bazi yorum farkliliklari vardir ancak cok büyük nüans farklari yoktur bazi sarlatanlar cikip horoz kurban edilebilir, dinde kapanma yoktur, faiz haram degildir gibi absürd fetvalar verirse bunu müslümanim diyen herkes kendisince düsünebilir ve cevap verebilir.
Ancak bazi konular vardirki cok derindir, ilim ister, tasavvuf ister iste burada yukarida saydigim zatlar cikar ve yol gösterirler neden bu sahsiyetler milyonlari sürüklemistir, neden bu kadar insan onlara saygi duyuyor cünkü dini konularda birikimliler, kendilerini gelistirmisler..
Hocaefendinin yüzlerce kitabi vardir siz o kitaplari okumadan, yaptigi vaazlari dinlemeden burada bir kac kelimesine takili kalip ona agir ithamlar yaparsiniz amacinizin halis olmadigi anlasilir.
Birde ortada cok ironik bir durum var hocaefendinin 28 subat sürecinde pasif kaldigini söyleyenlere hatirlatmak isterim, kendisine vaazlerinde halki isyana tesvik ettigi, seriata dayali devlet kurmayi hedefledigi icin onlarca dava acilmistir!..

CeVHeR
06-14-2010, 23:53
Benim kimsye karşı herhangi bir amacım yok...

Mavera
06-14-2010, 23:56
Benim kimsye karşı herhangi bir amacım yok...

o zaman sorun yok kardesim.. taassub icinde degiliz karaya ak deme gibi bir derdimizde yok..

Hasan ERBEK
06-15-2010, 00:50
hocaefendi türkiye ye dönmüyorsa tek sebebi Türkiyeyi zora sokmamak, onu sevenleri zora sokmamak, muhafazakar cevreyi zora sokmamak..
ne demek istedigimi said-i nursinin hayatini ve sürgünlerini okuyanlar cok iyi anlayacakdir..
Aziz Kardesim.Pekala boyle cok daha mi iyi sence?Benim hep karsi oldugum seydir Din ve Siyaset'in ayni ortamda mevzubahis olmasi.Hocaefendi imamdir vaizdir amenna.Ama Turkiyede ic ve dis siyasetteki en ufak bir olayda hocaefndinin demeci arkasina yapisir.Nedir bu simdi?.Yani eger dedigin sebepler en buyuk etkense gelsede bir gelmesede.Su an orada bulunmakla dini cevreyi yeterince millet nezdinde zora sokuyor.

Mavera
06-15-2010, 00:55
Aziz Kardesim.Pekala boyle cok daha mi iyi sence?Benim hep karsi oldugum seydir Din ve Siyaset'in ayni ortamda mevzubahis olmasi.Hocaefendi imamdir vaizdir amenna.Ama Turkiyede ic ve dis siyasetteki en ufak bir olayda hocaefndinin demeci arkasina yapisir.Nedir bu simdi?.Yani eger dedigin sebepler en buyuk etkense gelsede bir gelmesede.Su an orada bulunmakla dini cevreyi yeterince millet nezdinde zora sokuyor.

Bana göre suanda dönmesi icin uygun bir zemin yok kaldiki dönüp, dönmemek tamamen onu kendi takdiridir bu konuda kimse onu elestiremez..
Hocaefendi öyle her zaman yorum yapan, aciklama yapan birisi degildir ve son aciklamasi belkide ilkti yani ilk defa abd gazetelerine konustu cünkü oda biliyorki sözleri türkiye de cok büyük yanki yapacak..
Hocaefendi olaylarin siyasi boyutuna girmemeye özen gösterir orada bulunmasiyla dini cevreler neden zora giriyor anlamadim ki!..

Hasan ERBEK
06-15-2010, 01:00
Afedersin de eksik gördüğün şey bana çok saçma geldi
ABD de yaşaması onda ne gibi eksiklik meydana getirir?
Humeyninin Fransa da uzun süre yaşaması onda bir eksiklik mi meydana getirdi?
Gülen'in hataları olabilir
Çünkü nitekim BEŞER dir.Ama hata ve eksik diye ortaya koyduğun şey çok komik geldi bana
Binlerce km uzakta dahi Türkiye içinde bunca tartışılan bir ismin orada bulunuyor olmasınıın bence çokça hikmeti var
Ayrıca GÜLEN yardılanmaktan kaçmad.Yargılandı ve beraat etti..Erbakan da yargılandı ve BERAAT EDEMEDİ...

Humeyni'ye lafimizmi oldu?Ki Humeynininki tamamen siyasetle alakali oldugu belliydi?Hocaefendide mi oyle?Ayrica belirttim sanirim okurken bir yerde seritin kopmus.BEN HOCAEFENDI HAKKINDA CEZA KARARIYLA BITMIS VEYA DEVAM EDEN BIR SORUSTURMA YOK DEDIM.AYRICA ERBAKAN ICINDE ALLAH(C.C) BILIYOR YAPTI VEYA YAPMADI DIYE.CEZADA YEDI AFTA DEDIM.
Hele biryerde oyle bir soz etmisinki tam dumurluk ''Bunca tartisilan bir ismin orada bulunuyor olmasi cokca hikmeti vardir''
Tesbihte hata olmaz Aklima rahmetli Sunal'in bir filmi geldi.Amerikan esegi bosuna gelmedi ya bir sebebi vardir:)

Hasan ERBEK
06-15-2010, 01:04
Bana göre suanda dönmesi icin uygun bir zemin yok kaldiki dönüp, dönmemek tamamen onu kendi takdiridir bu konuda kimse onu elestiremez..
Hocaefendi öyle her zaman yorum yapan, aciklama yapan birisi degildir ve son aciklamasi belkide ilkti yani ilk defa abd gazetelerine konustu cünkü oda biliyorki sözleri türkiye de cok büyük yanki yapacak..
Hocaefendi olaylarin siyasi boyutuna girmemeye özen gösterir orada bulunmasiyla dini cevreler neden zora giriyor anlamadim ki!..
Ustadim ya ayni haberlere bakmiyoruz ya da farkli turkiyede yasiyoruz.Ben bizzat STV ana haberleri basta olmak uzere cesitli ana hberlerde cok kez konu olmustur demecleri .Tartistigimiz mesele yuzunden zora giriyor dini cevereler.Ki ulkede kendine ve cemaatine bir fobi olustu.fetullahcilar diye.artik nerede birisi namz kilsa fetullahci damgasi yer oldu.Bunlar turkiye gercegi.

Mavera
06-15-2010, 01:06
hocam yanlis anlamada ben yazdiklarindan hic birsey anlamadim.. stv izleyip, izlemedigime gelince yeri geldigince, kivaminda bakarim..

Hasan ERBEK
06-15-2010, 01:19
hocam yanlis anlamada ben yazdiklarindan hic birsey anlamadim.. stv izleyip, izlemedigime gelince yeri geldigince, kivaminda bakarim..

Yani sen demisin ki ben hocanin ilk defa boyle siyasi demec verdigini goruyorum.ona ithafen yazdim cevabi.Ayrica STV basta olmak kaydiyla demek istedim.yanlis anlasilmasin.butun TV haber bultenlerini kastettim

Mavera
06-15-2010, 01:21
Yani sen demisin ki ben hocanin ilk defa boyle siyasi demec verdigini goruyorum.ona ithafen yazdim cevabi.Ayrica STV basta olmak kaydiyla demek istedim.yanlis anlasilmasin.butun TV haber bultenlerini kastettim

herhalde yazimi tam okumadiniz.. bir abd gazetesine verilen ilk demecti dedim..hocaefendinin siyasilerle baglantisi gözardi edemez o bülent ecevitin arkasindanda taziyesini bildirdi, nermin erbakanin arkasindan da taziyesini bildirdi ayni sekilde deniz baykalada mesaj gönderdi sonucta bunlar nezaketen yapilmistir..
hocaefendi öyle dolu doluya siyasi analizler yaptigi söylenemez!

rizzelli
06-15-2010, 01:24
.fetullahcilar diye.artik nerede birisi namz kilsa fetullahci damgasi yer oldu.Bunlar turkiye gercegi.

güzel bir gerçekmiş.ne mutlu gurur duydum.

önceden namaz kılanlara şeriatçı,gerici derlerdi.galiba düşüncelerde eksen kayması oluyor.

hey gidi günler !

10 sene önce nasıldı şimdi ki Türkiye gerçeği nasıl.

Türkiye'nin ana damarlarına yerleşmiş insanların değişiyor olması,öyle kolay değil.

ister bu durumdan seviniriz,ister fobi oluşuyor diye suni gerçeklere gerçek deriz.

Hasan ERBEK
06-15-2010, 01:29
herhalde yazimi tam okumadiniz.. bir abd gazetesine verilen ilk demecti dedim..hocaefendinin siyasilerle baglantisi gözardi edemez o bülent ecevitin arkasindanda taziyesini bildirdi, nermin erbakanin arkasindan da taziyesini bildirdi ayni sekilde deniz baykalada mesaj gönderdi sonucta bunlar nezaketen yapilmistir..
hocaefendi öyle dolu doluya siyasi analizler yaptigi söylenemez!
Kusura bakma okudum ama haklisin yanlis anlamasim.Ne amacla olursa olsun.Kendi ilminden, kalemindne insanlarin basarilari icin kederleri icin desin amenna.ama is siyasilere gelince karisiyor.Pekala neden Fetullah Gulen hocaefendiden baska hicbir dini cemmat lideri bildirmiyor?Naksibendiside olsun,Suleymancisida olsun,Risale cemaatinden okuyucalarda olsun ,yazicilarda olsun.

Hasan ERBEK
06-15-2010, 01:32
güzel bir gerçekmiş.ne mutlu gurur duydum.

önceden namaz kılanlara şeriatçı,gerici derlerdi.galiba düşüncelerde eksen kayması oluyor.

hey gidi günler !

10 sene önce nasıldı şimdi ki Türkiye gerçeği nasıl.

Türkiye'nin ana damarlarına yerleşmiş insanların değişiyor olması,öyle kolay değil.

ister bu durumdan seviniriz,ister fobi oluşuyor diye suni gerçeklere gerçek deriz.

Sizi sevindirebilir ama herkesde ayni mutlulugu yaratir mi bilmem?

Mavera
06-15-2010, 01:33
bildirmedigini kim söylüyor.. kabul edelim Fethullah Gülen hocaefendi türkiye de hatta dünyada önemli bir faktördür ve her sözü dikkate alinir, gündem belirler..
diger cemaat önderleride söylemlerde bulunuyor ancak hitap ettikleri kitle geregi o kadar etkili olamiyorlar..
Cünkü hocaefendi sadece dini anlamda teskilatlasmamis ilmi anlamda, basin alaninda, ticari alanda, stk alaninda teskilatlasmaya önem verdigi icin bu kadar ses getiriyor.

elif zeynep
06-15-2010, 09:28
Milli Görüş camiasının Fethullah Gülen'e öfkesi şahsi değil (:

Analiz, biraz basit ; yahut sathi düzeyde ele alınmış bir kaç madde.. Keyfiyetini doldurmak için, kendi düşüncelerimi söylemeden geçemeyeceğim.. Tartışmaya mahal vermeyiz/vermeyelim inşaAllah..

Fethullah Gülen Hoca, 1995 yılından önce şu sözleri sarfediyor bir sohbetinde, isteyen linkten dinleyebilir. (http://www.dailymotion.com/video/xbwuw3_fethullah-gulen-in-sozlerine-cok-ya_lifestyle)

" [Kız kardeşim lise son sınıfta, okulda kapanmak yasak olduğundan kapanamıyor, kapansa bile alay ederler.. Bir arkadaşının durumu böyle,bu durumda ne yapmalıdır?]

Dini emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula kadının gitmesi caiz değildir. Ne pahasına olursa olsun,mücadele edip başını kapamalıdır. Mektepte okumayı kendisine göre bir zaruret sayıyorsa,ki böyle bir zaruret bilmiyorum, ancak ordaki kızlara dini diyaneti öğreteceğim.,ilerde inşaallah faydalı olacağım gibi, bana göre makbul olmasa bile, kendine göre şahsi ictihatları var ise şayet, ve bunda büyük hayır umuyorsa, ne pahasına olursa olsun bu irşad yolunda cehenneme gitse dâhi bu yolsa azmi var ise, evvelâ kendi düşünsün, daha işin başında dini emirlerden taviz vermemeye kendini alıştırsın. Başın kapanması mevzû Kur'ânı Kerim'in nassı ile sabittir. İnsan her dakika başını açık tutmakla her dakika bir günah işlemiş olur. Sonra yapacağı sevap,edeceği cihad, eyleyeceği hizmet meşkûktur.. Semeresi belli değildir.Kime müessiri olacak,kimi irşâd edecek,ortada henüz birşey yoktur.. Meşkûk bir semere için,muhakkak bir günaha girilmez... Okuldan atılması pahasına 'ben,dini emirlerimden taviz vermeyeceğim" desin,azmetsin.. "

Şimdi "hizmet" için kapıda başörtüsü bırakılıyor, çünkü Fethullah Gülen Hoca, başörtüsü için "teferruata ait meseleler" diyerek kızlarımızın okumayı tercih etmesini istemiştir.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/ )

Başörtüsü direnişinin kırılmasına sebep olmuştur, cemaatte bulunan kardeşlerim bırakın başörtüsünü kapıda bırakmayı, ekseriyetle kampüste bile başörtüsüne aldırış etmiyorlar. Ben bunları gören,uyaran ve uyardıkça muhatabından gelen karşılığa şaşıran biri olarak söylüyorum..

Bu başörtüsü meselesi, başörtüsünün "hizmet" için açılmasının caiz hâle gelmesi vaziyeti, Milli Görüş camiasının Hocaefendi'ye öfkelenmesine vesile olmuştur.

Bir diğeri,diyalog meselesidir.. "Dinler arası diyalog", fikrinin farklı dinlere mensup muhataplar açısında iyi niyetler içermediği aşikârdır, bu diyalog hususuda Hocaefendi'ye öfkenin sebeplerindendir..

Ana sebepler bunlardır, bunlarda benim analizlerim.. Ayrıca cevabımın silinmemesini istiyorum, analiz yapılacaksa, bahsi geçen camiadan biri olarak bizim analizlerimiz daha doğru niteliktedir.. Selâmetle..

rizzelli
06-15-2010, 10:15
Hocaefendinin sohbeti 70-80 li yıllarda başörtü yasağı olmadığı bir vakitte yapılmıştır.başörtüsü yasağı yokken,dinin emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir demiştir.

altını çizdiğim,üstünü boyadığım kısımları dikkate almadan sanki çelişkili beyanlar verdiğini ima ediyorsunuz ama boşuna.

koca milli görüş camiasının işine gelmediği yerleri günyüzüne çıkartıp sohbetin geri kalanından yani bahsetmediğiniz kısımlardan alıntı yaparsak;

'kanun kızın başına açmaya amir değildir.'

'kıyafet kanunuyla sadece çarşaf çıkarılmıştır.'

'ilk kıyafet kanununda başların açılacağına dair hiçbirşey yoktur.'

'ne kanun vaazı ne kanunun icracısı ne de üniversitedeki veya lisedeki hoca böyle birşey yapmaya hakları yoktur.'

'yapıyorlarsa asıl kanun karşısında mesul onlardır.'

'bir müsluman kıza böyle bir saldırı yapılıyorsa ille de başını açacaksın deniliyorsa anası babası kardeşi savcılığa gidip kulaklarını yar etmelidirler.'

'nasıl olur kanunlar varken kız çocuğunun başına böyle bir saldırı tecavüz yapılır.'

'böyle bir saldırganlığı mevcut kanunlar karşısında şiddetle redediyoruz demelidirler.'

'mümin en azından kanunların kendisine tanıdığı açıklardan istifade etmelidirler.'

'kanunda yok başını açacak kolunu açacak bacağını açacak diye birşey.'

sohbetin burasına niye odaklanmıyoruz?

rizzelli
06-15-2010, 10:25
etrafındaki bir kaç kişiyle cemaatin bayanlarını genellemeye çalışman ,senin 10 tane fakülte bitirsen bile analiz yerine zan üzerine konuştuğunun farkına varamayacağının delilidir.

bu arada sen fakültedeysen Hocaefendinin sözlerine itimat ettiğin için mi oradasın?

Hocaefendiye öfkeliysen ne işin var üniversitede?

rizzelli
06-15-2010, 10:33
bende yakında,müslümanların arasındaki uhuvvet kardeşliğine ihanet eden,slogan amigo müslumanlığı yapan milli görüşün yüzüne vurgu yapacak analizlerimi sizlerle paylaşıcam.

Terennüm
06-15-2010, 11:38
Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri konun veya analizin başlığı bu.peki hocaefendinin milli görüş ve diğer islami kuruluşlara öfkesi varmıdır?varsa neden vardır?(ben bilmiyorum varsa bende öğrenmiş olurum)yoksa neden yoktur?birde bu başlık altında analiz yapması istesem..sonuçlarını merak ediyorum doğrusu....

redyellow
06-15-2010, 12:42
Konu başlığına katılmıyorum.

" Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri" demeyelim, "Milli Görüş camiasının ve İslami Kuruluşların Fethullah Gülen hocaefendiyi eleştirdiği noktalar" diyelim daha doğru olur.

Sadece bunu yazıyorum, fazla yorum yapmak istemiyorum.

Bazı fethullah gülen sevenleri nedense en ufak bir eleştiriye karşılık kırıcı olabiliyorlar.

Bu sebeple yoruma girmiycem.

Furkanca kardeşime bunu hatırlatıyorum bu kadar.

montenegro
06-15-2010, 12:44
zeynep hanım milli görüş camiası içinde kızının başını açıp okula gönderenlerde var ama

ishakyilmaz
06-15-2010, 12:57
Gönüllüler harekatını çıplak gözden ziyade derin bir mülahaza ile analiz etmedikçe sonuçlara varmak çok zor.Bunun dışında yapılan yorumlar sadece yüzeysel yorumlardan ibarett olur.Fethullah Hocamızın görüş ve düşünceleri engin ve derin eğitim süreçlerinin neticesinde meydana gelmektedir.Öyle sıradan,kaba taslak birikim asla söz konusu değildir.Hal böyle oluncada,'bilgi sahibi olmadan,fikir sahibi'olanlar basit yorumlar yapabilir.Bu yaklaşımlarda,gönüllüler harekatına büyük haksızlık sayılır diye düşünüyorum.

bedırın aslanı
06-15-2010, 13:54
zeynep hanım milli görüş camiası içinde kızının başını açıp okula gönderenlerde var ama

aynı sekıl nur cemaatınde de basını acmayıp okumayanlarda vardır bu kendı kısısel tercıhıleridır onların burada denilmek ıstenen şey nur cemaatı ve mıllı gorus camıasının basortu olayına nasıl baktıgıdır.

rizzelli
06-15-2010, 14:08
aynı sekıl nur cemaatınde de basını acmayıp okumayanlarda vardır bu kendı kısısel tercıhıleridır onların burada denilmek ıstenen şey nur cemaatı ve mıllı gorus camıasının basortu olayına nasıl baktıgıdır.

kişisel tercihler mi?

zaten mevzu bu kişisel tercihleri belirliyor.

milli görüşlü bayan öğrencilerin üniversitede okumaları zaten Hocaefendinin hakılılığının ispatıdır.

elif zeynep
06-15-2010, 14:15
etrafındaki bir kaç kişiyle cemaatin bayanlarını genellemeye çalışman ,senin 10 tane fakülte bitirsen bile analiz yerine zan üzerine konuştuğunun farkına varamayacağının delilidir.

bu arada sen fakültedeysen Hocaefendinin sözlerine itimat ettiğin için mi oradasın?

Hocaefendiye öfkeliysen ne işin var üniversitede?

Etrafımdaki kişilerle cemaati genellemedim, ekseriyetin anlayışı böyle dedim.. Nur sohbetlerinde "hizmet"in daha önce olduğu sık sık vurgulanır.. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz, nerelerdesiniz siz ?!

Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım ;1

Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (:
Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar..

Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok..

montenegro
06-15-2010, 14:21
ben konu başlığından çok farklı düşünüyorum

Başta milli görüş olmak üzere bir çok islami cemaat veya tarikat Fethullah hocayı gördüğüm kadarıyla seviyor ,eleştirdikleri yanları olabilir ama genelde saygı duyuyorlar ve seviyorlar

mesela bir çok nurcemaatinin içinde bulundum ,Fethullah hocayı eleştirdikleri yönleri olmasına karşın neredeyse hepsi seviyor

aynı şekilde menzil olsun esat çoşan hoca olsun ve Mahmut hoca olsun genelde seviyorlar

aynı şekilde Milli Görüş camiası içindede sevenler az değil Fethullah hocayı hatta Avrupa ve Avusturalyada bir çok organizeyi birlikte yapmakta olduklarına şahit oldum

fethullah hocamın başörtüsü hakkındkai görüşleri aşağıdaki gibidir

buyrun

http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288

Başörtüsü Dinin Açık Emridir
Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir.

montenegro
06-15-2010, 14:24
Etrafımdaki kişilerle cemaati genellemedim, ekseriyetin anlayışı böyle dedim.. Nur sohbetlerinde "hizmet"in daha önce olduğu sık sık vurgulanır.. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz, nerelerdesiniz siz ?!

Başörtümden asla taviz vermedim, fakültede bile.. ;1

Montenegro bey, Milli Görüş camiası içinde başörtüsünü açıp okuyan var mıdır yok mudur,demogoji yapmayın burda.. Bir Milli Görüşcü başını açıyorsa, elbettki ayeti idrak edememiştir, nabza göre şerbet veren biri değilim, yanlış kişiyle muhatap oluyorsunuz (:
Bahsi geçen cemaatte kardeşlerimiz başörtüsünü çıkarıyorsa, onlarda ya ayeti idrak edememişler, nass ile sabit bir mevzuyu es geçip, gaflet içinde bulunuyorlar ;yahut da Gülen Hoca'nın "hizmet" için okumaları gerektiği düşüncesinden feyz alıyorlar ki çoğunluğu bu sebeple rahatlar..

Dikkat buyurun, Milli Görüş camiasında başını açanlar kişisel tercihtir, Nur cemaatinin de başını açanlar kişisel tercihten ziyade cemaatin başörtüsüne ,Gülen Hoca'nın başörtüsüne bakışının neticesidir.. İnşaAllah farkı görebiliyorsunuz, milli görüş yahut nur cemaatinden olsun, başörtüsünü açıp okuma gayretinde bulunmak hatadır, caiz değildir ;bir de cemaat lideri çıkıp bu sözleri söyler, "teferruat" derse, diyecek sözüm yok..

yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm

yemin ediyorum ki gördüm

elif zeynep
06-15-2010, 14:34
yemin ederim ki vallahide billahide gözümle gördüm parti içinde görev yapmış partiyle içli dışlı kişilerin kızlarını okula gönderdiklerini hatta etraflarına başlarını açarak okula gitmelerini telkin ettiklerini gördüm

yemin ediyorum ki gördüm

Efendi yalan söylüyorsunuz demedim, milli görüş camiasından olsun nur cemaatinden olsun başörtüsünü çıkarıp okumak gayretine girmek caiz değildir, bu gayrete vesile olan sözler/ telkinler ise asla kabul göremez..

Benim Gülen Hoca'yı eleştirdiğim husus budur, bir cemaat lideri başörtüsüne "teferruat" diyerek, okumalarını tercih ederim, gibi sözler nasıl söyler.. Cemaatten olan, ve Fethullah Gülen'in kitaplarıyla beslenen, onun hal ve tavırlarını ,sözlerini takip eden kardeşlerimizin başörtülerini açmalarına vesile olmaz mı ?..

Bir müslüman muhabbetle bağlandığı Hocasının sözünden tesir almaz mı, alıyorlar işte.. Cemaatin ekseriyeti bu düşüncededir, okumayı öncelik bilirler, ilm öncedir, okunmalı bu zamanda derler..

Milli Görüş camiasında başını açanlar onun bunun telkiniyle yapıyorlar diyelim, vardır elbet böyle şahıslar.. Fakat liderimiz Erbakan Hoca, bu konuda "açın" diye telkin etmiş midir, sorarım..

Bir lider yahut hoca ona muhabbetle bağlanmış talebelerine karşı sorumludur..
Anlatabiliyor muyum ?

montenegro
06-15-2010, 14:37
http://www.herkul.org/kiriktesti/ind...rticle_id=5288 (http://www.herkul.org/kiriktesti/index.php?article_id=5288)

Başörtüsü Dinin Açık Emridir
Tesettür, gerçi dinin esasını teşkil eden imanî meselelerden değildir; İslâm’ın beş şartı arasında da yer almaz. Fakat, Kur’an’ın açık emridir. Farziyeti, hem Kur’an’la, hem Sünnet-i sahiha ile, hem de on dört asırlık İslâm tarihindeki uygulamalarla sabittir. Nur Suresi’nin 31. âyetinde mü’min kadınların başlarını, boyunlarından ve göğüslerinden açık bir yer bırakmayacak şekilde örtmeleri emredilmektedir. Dinin bu konudaki emirleri mezkur ayetle de sınırlı kalmamıştır. Düşünün ki, Peygamber Efendimiz’in pak zevceleri, hükmen mü’minlerin anneleridir. Peygamberimizden sonra onlarla evlenmek mü’min erkeklere haram kılınmıştır. Böyle iken, Ahzab Suresi’nin 59. âyetinde, sadece mü’min kadınlara değil, Peygamber Efendimiz’in mualla zevcelerine de “Dış örtülerini, cilbablarını üzerlerine salsınlar” emri bildirilmiş; Sünnet-i sahihanın ve İslâm tarihindeki bütün uygulamaların ortaya koyduğu üzere, el, ayak ve -Hanefi Mezhebi’nde yüz dışında- bütün vücudun bol bir elbise ile örtülmesi emredilmiştir.

bakın burda tefrruattır veya gidin okuyun demiyor

tam tersi dinin emridir diyor

elif zeynep
06-15-2010, 14:44
Peki burda neden farklı sözler.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/)
Çelişki neyden kaynaklanıyor, öğrenebilir miyim ?

Türban Meselesi

'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'

Hasan ERBEK
06-15-2010, 14:49
bildirmedigini kim söylüyor.. kabul edelim Fethullah Gülen hocaefendi türkiye de hatta dünyada önemli bir faktördür ve her sözü dikkate alinir, gündem belirler..
diger cemaat önderleride söylemlerde bulunuyor ancak hitap ettikleri kitle geregi o kadar etkili olamiyorlar..
Cünkü hocaefendi sadece dini anlamda teskilatlasmamis ilmi anlamda, basin alaninda, ticari alanda, stk alaninda teskilatlasmaya önem verdigi icin bu kadar ses getiriyor.
Ustadim hitap edilen kitle konusunda emin olma istersen.Yanilabilirsin.Ayrica Tv ve Gazete demeclerini kastettim.Kitlelere hitabeti degil.

Hasan ERBEK
06-15-2010, 14:56
Dinde moderniteyi savunan ve dogmatizmi reddeden bir cemaatin mensuplari neden kendi liderlerleri olan Fetullah Gulen'i dogmatiklestiriyorlar ilginc.

manifesto
06-15-2010, 15:25
HAla yanlışı yanlışla kıyaslayarak, yanlışı meşrıulaştırmaya çalışıyorsun...

Başörtüsü meselesinde Gülen aklı selim bir insanın demesi gereken ne ise onu demiştir.

Yahudiler medinede kuşatma altına alınmış.Ancak güçlü kaleleri ile müşriklerden gelen yardımlar onların direncini artırıyordu.Yeni müslüman olmuş bir yahudi peygamberimize gelere
"bana izin ver gideyim onların arasına katılayım aralarını bozayım ama senin ve dinim hakkında kötü sözler etmem gerekir bana izin verirmisin" şeklinde izin ister

Allah resulü de "git ve aklına ne gelirse söyle" diyerek ona izin verir..

Nihayetinde islama karşı verilen düşmanca mücadeleler karşısında müslüman körü körüne işlerle uğraşmamalı..Bu mücadele SOKAĞA DÖKÜLEREK verilemez..Bu ancak onların karşılık vermesi için sebeptir..

Kendi KADROLARINI yetiştirecek ve onları tasfiye edeceksin..Meselenin özü BUDUR..

Yoksa kızlarımız otursun evinde koca beklesin..Bu mudur sizin çözüm öneriniz..

410 vekil ile dahi Anayasal Düzen ile bu sorun çözülemedikten sonra o mahkemelerde ki kadroları tasfiye etmek için ne yapıyorsunuz?????
Hangi vatan evladını YETİŞTİRİYORSUNUZ..

İslam'a güya toz kondurmuyorsunuz ama çözüm için de yaptığınız HİÇBİRŞEY yok..

Bari çözüm için çalışanlara musallat olmayın...

Dileyen hocaefendinin sözlerine itibar eder..dileyen hayır ben bu mücadele için dahi başımı açamam der otutur evinde..kim ne istiyorsa onu yapsın..

unnamed
06-15-2010, 15:26
Dinde moderniteyi savunan ve dogmatizmi reddeden bir cemaatin mensuplari neden kendi liderlerleri olan Fetullah Gulen'i dogmatiklestiriyorlar ilginc.
Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!

TYH
06-15-2010, 15:34
Korkuyorum yakında gülen'i bunlar peygamberde ilan edecekler bu gdişle, söylenecek çok şey var ama kaldıramayanlar çok!!!
Ağzınızı bile açamazsınız,sıradan bir imammış halbuki.Nasıl işse bu :)

rizzelli
06-15-2010, 15:37

Fakültede başörtümden asla taviz vermedim, taviz vereceğimi bilseydim, asla okumazdım.. O saniye bırakırdım ;1

sen uzayda yaşıyorsun galiba hangi fakültede başörtüsü serbestmiş?

perukla giriyorum dersen o ayrı.

başörtümden taviz vermem ama okuduğum aynı fakültede hocaefendinin talebeleri taviz verir öyle mi?

aynı fakültede taviz verme olayları nasıl oluyor bu çelişkini açıkla bir zahmet.

hocalarınız peruğa da karşı ,suni saç teli bile tahrik edermiş fetvalarını es geçme.

üniversite okuyan milli görüş olunca kişisel tercih oluyor,cemaat olunca hoca fetvası.

samimiyetsizliğiniz zirveleşmiş.

unnamed
06-15-2010, 15:37
Ağzınızı bile açamazsınız,sıradan bir imammış halbuki.Nasıl işse bu :)
Kardeş ağzımızı açıyoruz ama eski kafalı ne diyorsa odur diyenler aramızda çok, bu yüzden uğraşılmaz bunlarla, Allah ıslah etsin demekten başka bir çare yok...

montenegro
06-15-2010, 15:39
Peki burda neden farklı sözler.. (bakınız: http://tr.fgulen.com/content/view/2257/141/)
Çelişki neyden kaynaklanıyor, öğrenebilir miyim ?

Türban Meselesi

'Okullarımızdaki başörtüsü sorunu, çok hassas hale geldi. Ancak şu kadar söyleyeyim, okumayı istemek ile okumamak arasında kalan bir insan ne yapmalı' Ülke ve millet adına okumak mı yararlıdır, okumamak mı' Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.'

Zeynep Hanım burda işte arapçayı tam bilmemeden kaynaklanan bir sorun ortaya çıkıyor füruat demek dinde olmasada olur veya dinin ayrıntısı demek değildir

dinde Usul yani bir esas vardır birde Füruat vardır ,Füruat dinin emridir olmassa olmazlarıdır ama Esas değildir

İslamın Esası İmanın şartlarıdır bunlar Usuldür

diğerleri Füruattır

Füruat denilince Türkçedeki anlamıyla teferruat anlaşılmaktadır buda yanlıştır

dolayısıyla o sözdede dinde teferruattır olmasada olur anlamı çıkmaz ,

rizzelli
06-15-2010, 15:40
Hocaefendinin sohbeti 70-80 li yıllarda başörtü yasağı olmadığı bir vakitte yapılmıştır.başörtüsü yasağı yokken,dinin emirlerini yerine getiremeyeceği bir okula bir kadının gitmesi caiz değildir demiştir.

altını çizdiğim,üstünü boyadığım kısımları dikkate almadan sanki çelişkili beyanlar verdiğini ima ediyorsunuz ama boşuna.

koca milli görüş camiasının işine gelmediği yerleri günyüzüne çıkartıp sohbetin geri kalanından yani bahsetmediğiniz kısımlardan alıntı yaparsak;

'kanun kızın başına açmaya amir değildir.'

'kıyafet kanunuyla sadece çarşaf çıkarılmıştır.'

'ilk kıyafet kanununda başların açılacağına dair hiçbirşey yoktur.'

'ne kanun vaazı ne kanunun icracısı ne de üniversitedeki veya lisedeki hoca böyle birşey yapmaya hakları yoktur.'

'yapıyorlarsa asıl kanun karşısında mesul onlardır.'

'bir müsluman kıza böyle bir saldırı yapılıyorsa ille de başını açacaksın deniliyorsa anası babası kardeşi savcılığa gidip kulaklarını yar etmelidirler.'

'nasıl olur kanunlar varken kız çocuğunun başına böyle bir saldırı tecavüz yapılır.'

'böyle bir saldırganlığı mevcut kanunlar karşısında şiddetle redediyoruz demelidirler.'

'mümin en azından kanunların kendisine tanıdığı açıklardan istifade etmelidirler.'

'kanunda yok başını açacak kolunu açacak bacağını açacak diye birşey.'

sohbetin burasına niye odaklanmıyoruz?

bu cevabımı atlama bir zahmet.

idrak edememe,işine geldiği gibi anlamlar yükleme yeteneğiniz var kabul ediyorum.

ama buna da cevap bekliyorum.

rizzelli
06-15-2010, 15:55

şimdi hocaefendiye yeni moda peygamberlik yakıştırması yaptığımız iftirası.

söylenecek çok şeyin varsa yazılanlara cevap ver.

kaldıramıyorların arkasına gizlenerek kaldrılmayacak ithamlarda bulunma acizliğini mi becerebiliyorsun.

eteğinizdeki taşları döktüğünüzü anlaşılıyor da etekle bu kadar haşı neşir olmayın.

redyellow
06-15-2010, 16:32

yemin ediyorum ki gördüm

Gördüm diye yemin etmenize gerek yok ki.

Tek bir şey yazacağım:

Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir.

Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler.

Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi.

selametle.

montenegro
06-15-2010, 17:04
Gördüm diye yemin etmenize gerek yok ki.

Tek bir şey yazacağım:

Milli görüş camiasından böyle kişilerin olması, bazı insanların kızlarının başlarını açarak okumaları hocaefendinin haklı olduğunu değil bu kişilerin de yanlış yaptığını gösterir.

Milli görüş camiasındaki bazı kişiler hatadan münezzeh değildirler.

Aynen hocaefendi gibi, aynen peygamberler hariç tüm insanlar gibi.

selametle.

Ben hocaefendi haklı diye bu örneği vermiyorum

kızların başörtüsünü açıp okumasını sadece bir cemaate veya şahsa mal etmemek gerekir diye düşünüyorum

kaldı ki başta cemaat veya tarikatlerdede kızlarını başını açarak okula gönderenler var

bana kalırsa ben tamamen karşıyım

sayın Redyellow ,

başörtüsü yasağı kalksa bile ben okula gitmelerine karşıyım

yani bazı şeyleri anlayamıyorum

mesela lisede ergenlik çağında kızlar gitmiş okumuş diyorlarki üniversitede başımızı açmayacağız o zaman bende sorarım niye lisedeyken açıp gittiler

başörtüsü serbest olsa bile o kadar erkeğin içinde erkekle içli dışlı olarak okulda okumak ne kadar doğrudur bilmiyorum

ha ama olması gereken var birde gerçekler var

sen ne kadar kızlar başlarını açıp okula gitmesinler desende her görüşten guruptan bir kesim varki kızlarını gönderiyor okumaya

işte o insanlara sahip çıkmak onları ordada yanlız bırakmamak lazım diye düşünüyorum

onun için üniversitelerde açılan evleri yurtları önemsiyorum

cemaatler yada tarikatler o yurtları yada evleri açıktıkları için insanlar kızlarını okula göndermiyor ,bir kısım kızlarını üniversiteye gönderiyor illaki onun için cemaatler tarikatler o insanlara sahip çıkmak için o evleri o yurtları açıyor bu farka dikkat etmek lazım

bilmem anlatabildim mi ?

redyellow
06-15-2010, 17:11
kişisel tercihler mi?

zaten mevzu bu kişisel tercihleri belirliyor.

milli görüşlü bayan öğrencilerin üniversitede okumaları zaten Hocaefendinin hakılılığının ispatıdır.

Sevgili montenegro,

Siz öyle dediniz diye yazmadım, öyle diyenler var bu düşüncenin yanlış olduğunu söylemek istemiştim.

manifesto
06-15-2010, 17:23
Ciddi merak ediyorum
Şimdi başörtüsü hakkında bukadar atıp tutan
arkadaşlar hani kendilerine milli görüşçüler diyenler
Bayan arkadaşlar üniversitede okumuyor mu?

Yani milli görüşçü olup da ünide okuyan bir bayan kardeşimiz yok mu?
Yoksa vahim..varsa daha da vahim..

Blur
06-15-2010, 17:36
Milli Görüş cemaatine mensup herhangi bir insanın Hocaefendiye karşı kustuğu kinin öfkenin yüzde birini acaba hocaefendi içinde besliyormudur ?

redyellow
06-15-2010, 17:37
Milligörüşçü arkadaşların BENHUR nickli kişiyi ciddiye alıp da ciddi ciddi yazı yazmamalarını talep ediyorum. Konuşsun dursun, o forumlarda provakatörlük yapmak için bulunan birisidir, ciddiye almayın.

manifesto
06-15-2010, 17:45
Milligörüşçü arkadaşların BENHUR nickli kişiyi ciddiye alıp da ciddi ciddi yazı yazmamalarını talep ediyorum. Konuşsun dursun, o forumlarda provakatörlük yapmak için bulunan birisidir, ciddiye almayın.

Kim provakatör ortada..
Ak Gençliği Gülen hocaya karşı kışkırtmak sizin haddiniz değil

Cevap ver bana..

Milli görüşçü bayan kardeşler üniversite okuyor mu okumuyor mu.............

Yok okumuyorlar ise amenna

Ama okuyorlar ise gülen'in başörtüsü konusunda söylediği sözleri tenkit etmek ancak ikiyüzlülüktür..
İkiyüzlülük de münafıklık alametidir..
VesseLam...

redyellow
06-15-2010, 17:51
Konuşma terbiyesiz herif..
Kim provakatör ortada..

Cevap ver bana..

Ama okuyorlar ise gülen'in başörtüsü konusunda söylediği sözleri tenkit etmek ancak ikiyüzlülüktür..
VesseLam...

Seni ciddiye almıyorum ki cevap vereyim:)

Sen hem provakatörsün hem körsün!

O sorunun cevabını (başka bir arkadaşın yazısına binaer haaaa seni muhatap aldığımdan değil:)) yukarda yazdım bile:)

Bu kişinin nasıl birisi olduğu bu yazısından çok net görülüyor.

Aklı sıra bir şey yakalamış, soruyor da soruyor:) cevabını bile görmüyor!

Hadi sen devam et görevine:)

elif zeynep
06-15-2010, 17:54
Konuşma terbiyesiz herif..
Kim provakatör ortada..

Cevap ver bana..

VesseLam...

Haddinizi bilin.. Sizi muhatap olarak kabul edip asla yorum yazmazdım ama herşeyin bir sırını var.. İnsanları kıracak ifadelere yer vermek zorunda mısınız, herkes düşündüğü/ savunduğu fikri yazabilir ama kullandığı kelimelere biraz dikkat etsin..
Konunun kilitlenmesini istiyorum, ortak bir nokta bulamayacağımız ortadadır.. Bazılarıyla ortak nokta bulsam zaten kendi fikrimden şüpheye düşerim..
vesselâm.

redyellow
06-15-2010, 17:55
Haddinizi bilin.. Sizi muhatap olarak kabul edip asla yorum yazmazdım ama herşeyin bir sırını var.. İnsanları kıracak ifadelere yer vermek zorunda mısınız, herkes düşündüğü/ savunduğu fikri yazabilir ama kullandığı kelimelere biraz dikkat etsin..
Konunun kilitlenmesini istiyorum, ortak bir nokta bulamayacağımız ortadadır.. Bazılarıyla ortak nokta bulsam zaten kendi fikrimden şüpheye düşerim..
vesselâm.

o kişinin yazılarına asla öfkelenmeyin, asla kızmayın, asla sinirlenmeyin.

O bunu istiyor zaten.

boşverin yazsın dursun:)

Siz yazacaksanız edebiyle yazan, gayet seviyeli arkadaşlarımız var onları muhatap alın.

manifesto
06-15-2010, 17:57
İnsanları kıracak ifadelere yer vermek zorunda mısınız

Tereyağı gibi bir de üste mi çıkacaksınız

Bakın "provakatör" ifadesi benim yazımdan öncedir..
Terbiye sınırları içinde kalacaksınız ki karşılığı da terbiye sınırları içinde olsun
Kimsenin haddi değil
Beni veya bir başka üyeyi
"provakatörlükle" suçlamaya..

Terennüm
06-15-2010, 17:58
benhur kardeşim uslunuza dikkat ederseniz sevinirim.zira aynı uyarıları başka kardeşlerime yapmıştım..

manifesto
06-15-2010, 18:01
benhur kardeşim uslunuza dikkat ederseniz sevinirim.zira aynı uyarıları başka kardeşlerime yapmıştım..

saol hocam ben düzeltmemi yaptım..
Evet sinirlendim
Çünkü "provakatör" ifadesi beni fazlasıyla sinirlendirdi.

Terennüm
06-15-2010, 18:04
görüşlerinizde haklı olduğunuzu biliryorsanız sinirlenmenize gerek yok..a
yrıca bu konunun kiltlenmesini istemiyorum..zamanı geldiğinde kimlerin neler yazdığını görmek için bir arşiv olacak diye düşünüyorum..
değerli abim redyellow sizde provokatörlükle itham etmeminizi istiyorum.zira herkes kendi yorumunu seviyeli bir şekilde anlatıyor..

Özgür Çağrı
06-15-2010, 18:04
Yetkisi olan birisi şu konuya Allah rızası için müdahale etsin. Terbiyesi bozuk olanlar cezalandırılsın. Dünyevi ve beşeri olan kimse eleştirilemez değildir. Sadece peygamberler günahsızdır. Tartışılacaksada düzgün tartışılsın yoksa bu konu kapatılsın

Terennüm
06-15-2010, 18:05
birşey yokki neyin cezası furkan..herkes fikirlerini beyan ediyor...
konuya müdahele edilmesini uygun bulmuyorum..

unnamed
06-15-2010, 18:06
birşey yokki neyin cezası furkan..herkes fikirlerini beyan ediyor...
konuya müdahele edilmesini uygun bulmuyorum..
Abi deminden beridir okuyorum, konu tartışmadan çıkıp hakarete varmış ya birileri üslubunu düzeltsin, yada konu kilitlensin abi...

manifesto
06-15-2010, 18:09
Abi deminden beridir okuyorum, konu tartışmadan çıkıp hakarete varmış ya birileri üslubunu düzeltsin, yada konu kilitlensin abi...

ben gibilerin yüzümüzden konuyu açan arkadaşın emeğine haksızlık etmenize gerekl yok..
konuyla ilgili son yazımı yazdım..
hakaret varsa mesajlara müdahale ile silinebilir..ama konuyu açan arkadşım emeğine haksızlık olmaz..

Son sözüm olarak..

Milli Görüşçü arkadaşlar Gülen hocamızı dün de tenkit ediyorlardı bugünde
Değişen bir şey yok veya yeni bir durum sözkonusu değil
Onlar için bahaneler değişir..
Ancak şunu da biliyorlar ki milletimizin kahir ekseriyetinin hocamıza itimadı tamdır ortadadır..
Görüyoruz ki yurtları okullarıo evleri pansiyonları kurumlar yurt içinde yurt dışında herkesçe kabullenmiş benimsenmiş sahiplenmiş..bu kafi..
Gerisi angarya..

redyellow
06-15-2010, 18:09
At gözlüğü ile hayata bakan bir kimse dahi bundan daha sağlıklı sonuçlar elde ederdi
Birkez 28 Şubat sürecinde MİLLET Gülen'e hak verdi
Eğer 28 Şubat sürecinde Erbakan'ı HAKLI görseydi bu millet
Onun adayına oy verirdi
Erbakan'a muhalefet edip yeter huzur idtiyoruz diyenlere değil

Bukadarcık somut sonucu dahi okuyamıyorlarsa
Yapılacak bir şey yok

Milli ! görüşçü arkadaşlar dışında Gülen'e ÖFKE duyan kişilere rastlamadım ben
Askine hala EVLATLARINI onun okullarına yurtlarıne evlerine emanet ediyor bu millet

Millet yada islam adına değil de kendi adınıza konuşun
Milli! görüşçü arkadaşların GÜLEN'e ÖFKE duyduğu bilinen bir şey
Ayrıca yeni de değil
Kuyruk acıları 28 Şubata ve belkide daha öncesine dayanıyordur
Kendi BECERİKSİZLİKLERİNİ GÜLEN'i günah keçisi ilan ederek örtbas etmek istiyorlar

"Milli ! görüşçü arkadaşlar dışında Gülen'e ÖFKE duyan kişilere rastlamadım ben"

"Kuyruk acıları"

hem bunları yazacaksın hem de provakatör deyince kızacaksın.

:)

Ademetyemez kardeşime:

Size soruyorum:

FETHULLAH GÜLENE MİLLİ GÖRÜŞÇÜ ARKADAŞLAR DIŞINDA ÖFKE DUYAN yok mudur?

Bunu yazan birisine ben ne diyeyim?

Ben bu kişi başka forumdan da biliyorum orda da aynı tavırda orda da kışkırtıcı yazılar yazıyor sürekli.

Güzel bir uslup ile yazsa kışkırtıcı olmasa niye öyle bir tabir kullanayım ki?

CeVHeR
06-15-2010, 20:22
Merak ediyorum, acaba Milli Görüş - Gülen Cemaati kavgasında kan dökülecek mi, dökülecekse ne zaman dökülecek, hangi tarafdan kaç zahiyat olacak...
İslam ülkeleri birleşip İsraili ve nezdinde müslümanlara zulmeden tüm kafirleri telef edecek öyle mi!!!

Şimdi bana diyebilirsiniz sende Hocaefendiyi eleştiriyorsunuz, ben sadece bana göre yanlış yapanın sadece yanlış olduğuna inandığım yönün veya sözünü eleştiriyorum. Bu Fethullah Gülen Hocaefendi içinde geçerlidir, Necmettin Erbakan içinde geçerlidir, Cüppeli Ahmet hoca içinde geçerlidir vs. vs.

Ama bakıyorumki iki cemaatde birbirine düşman olmuş, birbirlerinin nefes almasından bile rahatsızlık duyar hale gelmişler. Aynı bir aralar İslamoğlu taraftarları ile Cüppeli Ahmet Hoca taraftarlarının olduğu gibi...

Ama mümkünse kişilere yönelik eleştirlerimizi yapalım ama cemaatler arası kavgaya dönüştürmeyelim bu forumda. Yoksa forumda konuların klitlenmesine en kızan ben kilitleyeceğim bu tür konulşarı...

Nihayetinde bu forum siyasi bir partnin forumudur ve forumun esası siyaset olmalıdır...

CeVHeR
06-15-2010, 20:29
Arkadaşlar konunun kilitli olduğunu farketmedim, kilitli konuya yorum yapmış oldum kusura bakmayın...