Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhafazakar Bayanların Sanal Ortamlarda Resim Paylaşmasını İstemiyoruz!
ishakyilmaz
11-01-2009, 16:21
Ishak Yılmaz (http://www.facebook.com/profile.php?id=804298657) 01 Kasım, 15:17
''Bu yazımın direkt öncelikli muhatapları başörtülü ve örtünme bilincine sahip hanım kardeşlerimizdir!Hanım bir kardeşimizin gördüğü manzara ve kapıldığı dehşet karşısında bana geçtiği nottu sizinle paylaşmak istiyorum.Bu üzerimize farz kılınmıştır diye düşünüyorum.Çünkü ''müslüman,müslüman kardeşinden sorumludur''şuurunun sahibi olduğumuzu biliyorum.Bu vesile ile sizlerinde bu konu bağlamında ciddi katkılar sağlayacağınızı ümit ediyorum..''Şimdi gelelim bu hayatti ve ciddi meselenin anlatımına;
Burcu kardeşimizin dikkatini çeken olay kısaca şöyle,Facebook v.b sanal ortamlarda,profillerinde resim paylaşan tesettürlü kardeşlerimizin resimleri hiç düşünemeyeceğiniz,ve de tahmin edemeyeceğiniz sahnelerde kulanılmaktadır!Yani başörtülü resimlerinizi alıp,oluşturulan sahte profillerle bu ortamlarda alenen alem yapıldığı görülmektedir!Ben olayın çirkeflik boyutunu sade bir dil ile anlatmaya çalışıyorum,çünkü olayı tüm çıplaklığı ile ifşa etmeye hayya duymaktayım!Yalnız konunun açıkça anlaşılması için iki tane link vereceğim.Bu linklerdeki parçalar resmin bütününü anlamaya yardımcı olacaktır.
1.Link;
http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=6224&id=100000141757504 (http://www.facebook.com/home.php?#/photo.php?pid=6224&id=100000141757504)
Başörtülü bir şahsın resimlerinin kulanıldığı bu profilde,resimler üzerinden yapılan adice yorumları görmektesiniz!Bu sadece bir örnek,bunun gibi yüzlercesi,hatta binlercesi mevcut!Ve hatta buradaki işlem en insaflıcası,resimlerin kulanıldığı çok daha kirli ortamlarda mevcut!!!
''Evet Değerli kardeşlerim,gördüğünüz gibi,dinsiz-imansız ataistler biz müslümanların özeliklede tesettürlü hanım kardeşlerimizin açıklarını yakalayıp, sinsice ve adice çıkarları doğrultusunda kulanabilmektedirler!Ne yazık ki bütün bunlara rağmen,hala bazı başörtülü kardeşlerimiz internet ortamlarında,profillerinde teredütsüzce resim paylaşamaktan geri durmamaktadırlar!Bu ataistlerin ekmeklerine bal sürdükleri gibi,yücce dinimiz islamada bilmeyerek zarar verebilmektedirler!Sözü fazla uzatmadan hepinizi ALLAH için göreve davet ediyorum.''Şayet muhafazakar medyamız sesimize kulak verip bu bildirimizi yayınlarsa işimiz daha da kolaylaşacaktır''!
''Ve bunun için diyoruz ki;Asla ve kat'ta başörtülü mümin kardeşlerimiz internet ortamlarında her ne sebeple olursa olsun,resimlerini paylaşmamalarını istiyoruz!Bu asla keyfi bir ''İKKAZ''değildir!Durumun vahamettini kavrayanlar için bilhassa hayatti bir meseledir!Buna rağmen işi keyfiyatta indirgeyip,demogojiye vurup,bizleri değişik kavramlarla tanımlayanlar çıkacaktır mutlaka,olursa;Bunlar yüzünden üzerimize sıçratılan çamurlardan dolayı ASLA HAKKIMIZI HELAL ETMEYECEĞİZ!!!
[KONU İLE İLGİLİ KURULAN GRUBUMUZA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ]
''Facebookta Muhafazakar Bayanların Resim Paylaşmalarını İstemiyoruz''
http://www.facebook.com/group.php?gid=101179756943&ref=ts (http://www.facebook.com/group.php?gid=101179756943&ref=ts)
ishakyilmaz
11-02-2009, 14:24
Bu konu üzerinde büyük hassasiyetle duracağız.Hayatti ve ciddi bir mesele.Hepimizinde katkı sağlaması gerekir.Bildiri muhafazakar medya kuruluşlarına gönderildi.Sizlerinde güncel olarak yaymanızı diliyorum.Ulaşabildiğimiz yere kadar ulaşıp,bu bağlamda yanlış içinde olanları ikaz edeceğiz.Birinin yanlışı hepimize mal edilmemesi noktasında gerekli çabaları göstereceğiz inş.:gül:
BlueMoon
11-02-2009, 14:47
buralarda insanlar kapalı, dindar muhafazakar kesimin örnek ahlak ve karakterinden bahsetmez, "bir iki istisnayı" kamuoyunda "işte muhafazakarların, kapalıların hepsi böyle" diye yaygara yaparlar. Bu çirkefliğe artık birilerinin dur demesi gerek. Biz de bu konuda elimizden geleni yapmalı ve dikkatli olmalıyız...
Üç mevsim
11-02-2009, 15:04
Kendi albümü ama bu albümü sadece arkadaş listesindekilerin görebilmesi gerekmiyor mu? Paylaşım yaparak ortalığa saçmış demek ki... Kendisine Facebook'tan mesaj gönderdim, inşallah farkedip albümünü kapatır.
Duyarlılığınız için teşekkürler İshak Yılmaz..
ishakyilmaz
11-02-2009, 15:18
Özgün'cüm,verdiğim örnek inan en isaflısı!Bundan çok daha beter,bizlerin görmeye tehammül edemeyeceği binlercesi var..Ufak çaplı bir araştırma yaparsanız nelerle karşılaşacağınızı ibretle görmüş olacaksınız!Bu yüzden genel olarak bir çalışma içinde olmalıyız bu konu üzerinde.Gerekli bildiriyi hazırladım.Detayları ile konuyu aktardım.Burada bizlere düşen,bu bildiriyi gittiği yere kadar götürmek.
AY IŞIĞI
11-02-2009, 18:45
İshak beye sonsuz katılıyorum.
Ve gördüğüm konuda inanılmaz dehşete düştüm..
İnsanlık artık ayaklar altında bile değil yazık...
Bu şekilde malzeme verenlere ne denilir; bilemiyorum bile..
Elimden geleni yapmaya çalışırım...
Ömer Bekir
11-02-2009, 19:00
Peki birşey soracağım..Bu ateislerin istediğide biz anlayışlı insanların,bu ateistlerin Din,İman tanımayanların yaptığı yaygaraya el uzatmamız,onların yaptığı şeyin gündemde kalması değil mi..Tabi ki gerekli hassasiyet göstermeliyiz;ama bacılarımız böyle herşeylerini ortaya atarlarsa olacağıda budur tabiî..
Şunu iyi kavramamız lazım;bu zamanda bekar hanım kardeşlerimiz özellikle mümkün mertebe dışarı çıkmamalı..Çıkması gereken anlarda çok özenle giyinmeli..Verdiğiniz linklere bir arkadaşımın Facebook adresinden baktım,o bayan mazallah ne kadar fotoğrafı varsa yaymış..
Ben bile bir erkek olarak Facebook dediğiniz paylaşım sitesine,böyle olayların olabileceğini bildiğimden üye değilim..Bayan kardeşlerimiz neye cesaret ederek paylaşım sitelerine kayıt oluyor..Balık baştan kokar arkadaşlar;o bacılarımız bunları haketmese bile,kendi hatalarının içine düşüyorlar..
Rabb'im hepimizin sonunu Hâyr eylesin,Âmin.!
Üç mevsim
11-03-2009, 00:59
Benzer Bir Haber, Haber 7'de Sürmanşet
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/307520091102025541865.jpg
Aileler dikkat! Paylaşım sitesi sapık dolu (http://www.haber7.com/)
Arkadaşlar ben bu kızın arkadaş litesine baktım saçma sapan insanlar.Bu kız kendisi bilerek yapmış.Listesindeki bir kaç profil iğrenç derecesindeydi.Bu kız gerçekten tesettürlü olsaydı bir taraflarını açmış insanların listesinde işi ne.arkadaş listesinde kapalı ve açık iki kızın öpüşen resimlerini koyan biri bile vardı.
çalıkuşu
11-03-2009, 03:08
tamamdır biz bu yazıyı götürdüğümüz yere kadar götürelim ama bir bayan olarak benm düşüncem kişiler bazı şeyleride kendileri hakeder. bu kız görmedimi yapılan yorumları neden silmedi resimlerini yada böyle birşeye uğradıktan sonra üyeliğini dondursaydı yada ne bileyim resimlerini sadece arkadaşlarının göreceği şekilde düzenleseydi.çözümlemek için yol çok ama yazılanlara rağmen devam ediyorsa o bayan haketmiştir.
ishakyilmaz
11-06-2009, 14:53
Benzer Bir Haber, Haber 7'de Sürmanşet
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/307520091102025541865.jpg
Aileler dikkat! Paylaşım sitesi sapık dolu (http://www.haber7.com/)
Hocam,linkten direkt haber 7 ana sayfa açılmaktadır.Söz konusu haber çıkmıyor.Mümkünse haberi ekleyebilir miyiz.Sanırım haber 7 yönetimi ile,konu hakında yaptığımız görüşme sonucunda haber yapılmıştır.
.::ReyyaN::.
12-11-2009, 04:55
[COLOR="Black"]bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyormu? yukarıda ki link teki yade de bulunan bir şahıs kardeşimi eklemişti. ve o şahısta ekli olanlardan bir kısmı isimle hesap açmamışlar... türbanlı bayanlar,türbanlı........ bu şekilde türbanlı şu türbanlı bu diye devam ediyor ve avatarlarında ki fotolar utanç verici.. /COLOR]
o zaman arkadaşlarımız listelerine tanımadığı kişileri eklemesinler
.::ReyyaN::.
12-11-2009, 05:06
başkasını bilemem ama kardeşim zaten eklemedi... sadece arkadaş listesine baktığımızda ekli olan arkadaşlarının avatarlarını gördük sadece.... eklesende eklemesende avatar gözüküyo zaten :)
ben resimleri çalınan böyle kötü amaçlarda kullanılan arkadaşlarımız eklemesin dedim :(
Üç mevsim
12-11-2009, 09:20
Hocam,linkten direkt haber 7 ana sayfa açılmaktadır.Söz konusu haber çıkmıyor.Mümkünse haberi ekleyebilir miyiz.Sanırım haber 7 yönetimi ile,konu hakında yaptığımız görüşme sonucunda haber yapılmıştır.
http://www.haber7.com/haber/20091102/Aileler-dikkat-Paylasim-sitesi-sapik-dolu.php
Bu haber daha çok ailelere mesaj veriyor. Ancak genel bir iması da var tabi.
Zaten, Haber7 gibi bir haber sitesinin veya herhangi bir haber sitesinin "başörtülüler facebook'a resim eklmeyin" diye haber yapması absürtlüğün zirvesi olur.
ishakyilmaz
12-11-2009, 15:31
Bu konu ile ilgili internet sapıklarının ve çağdışı düşünce! ekiplerinin çok ciddi çalışmaları söz konusu!Bu çalışmaların en bariz olarak yapıldığı yaygın ağda hiç şüphesiz facebook ortamı!Bu ortamın son derece aktif ve katılımcı özeliğinden yararlanan ''internet sapıkları'',bilinçsiz ve düşüncesizce profillerinde çarşaf çarşaf resim paylaşan tesettürlü bayanları hedef almaktadır!Öyle ki,tesettürle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan,bulunupta hakkı ile idrak edemeyen bu bayanlar,her türlü aktivitelerini resimleyerek ifşa etme rahatlığına erebiliyorlar!Tabi pusuda bekleyen din düşmanlarının ekmeklerinede yağ sürülüyor böylelikle!Onlarda bu resimleri kulanıp,sahte profiller oluşturup bu profillerde din istismarına yol açacak eylem ve söylemlerde bulunmaktadırlar!Olay bu kadar basit.O yüzden muhafazakar bayanların hiçbir şekilde internet ortamlarında resim paylaşmamaları elzem olandır diye tenkit ediyorum!
ishakyilmaz
02-02-2010, 21:11
Değerli din kardeşlerim,grubumuza daha da önemlisi bu hayatti ve ciddi konuya göstermiş olduğunuz ilgi-alakadan dolayı Rabbim hepinizden Razı Olsun inşALLAH.
Öyle önemli bir konuya temas ettik ki,inanın bu mücadele için işimi gücümü bırakabilirim.Çünkü bilinçsizce daha doğrusu cahilce bir davranıştan dolayı milyarlarca din kardeşimiz zarar görebilmektedir!Bu kadar ciddi ve hassas bir konuda özelikle hanım kardeşlerimizin açık tavizler verip,islamı ve tesettür biçimini şeytan dostlarının diline düşürmeleri bizler için büyük ızdırap.Laf olsun,torba dolsun diye serzenişlerde bulunmuyoruz,bazı hanım kardeşlerimizin bizleri 'sığ düşündüğümüzü söylemelerinede aldırış etmiyoruz'.Bütün amacımız,çırpınışlarımız;Yücce dinimiz ve mensuplarının bilinçsiz ve cahil birkaç kişi yüzünden lekelenmesinin az da olsa önüne geçebilmektir!Bunun dışında asla bir gayemiz olamaz!!!Biz özetle dedik ki;
1-Sadece facebook değil,tüm sanal iletişim araçlarınızda,ortamlarda hiçbir sebeple resim paylaşmayınız!Bunu laf olsun diye söylemedik,meydana gelen üzüntü verici olaylardan yola çıkarak söylüyoruz.Nedir peki bu üzüntü verici olaylar?
Sanal ortamlarda özelikle tesettür hanım kardeşlerimizin resimlerinin peşine düşmüş,edindikleri bu resimleri aklınıza gelebilecek her türlü kirli ortam ve sohbetlerde
kulanan din düşmanları var!Bunlar özelikle ekip kurmuş,tüm çalışmalarını bu yönde sergilemektedirler!
2-Başörtülü resimlerle edindikleri profiller sayesinde her türlü rezil dialoğu yapmakta,en ala din istismarı yapabilmektedirler.
Ve en önemlisi bu tuzak profillere inanıp İslam dini hakında şüpheye düşen kardeşlerimizde olagelmektedirler!
3-Kısacası olay çok vahim,lakin bizlerin bu çetin ve direnişli şuuru bu soysuz ve alçakça saldırıları bertaraf edebilecek dirayettedir.
***Bütün bunlar dahilinde öncelikle çalışmamızın startını burada vermiş bulunmaktayız.Orta,kısa ve uzun vadede çalışmalarımız olacaktır.Şimdi gerek gurupla ilgili gerekse farklı düşünceleriniz var ise bizlere yardımcı olursanız seviniriz.Selam ve dua ile.
http://www.facebook.com/group.php?gid=101179756943 (http://www.facebook.com/group.php?gid=101179756943)
Kesinlikle katılıyorum ve söylenenleri baştan sona destekliyorum..
milletinadami
02-02-2010, 22:02
evet ishak kardeşmize katılıyorum..bu çağrıyı her bayanın dikkate alması gerekiyor...
elhamdülillah çok öncelerde açma gafletinde bulumduğum facebook hesabımı yine çok öncelerde silmiş bulunmaktayım ama hiç bir şekilde resim eklemedim akla gelebilecek hertürlü ihtimali göz önünde bulundurarak. hatta ve hatta internete bağlandığım bilgisayarımdaki resimlerim dosyalarım bile gizlenmiştir.
başka bir noktaya değinmek istiyorum ki pislik pislikle temizlenmez. facebook gibi arkadaş bulma amaçlı pisliklerle dolu bir sitenin doğurduğu bu rezalet sonucu yine facebookta grup açarak temizlemek bana pek mantıklı gelmiyor.
değinmek istediğim başka bir noktada şudur ki islam dinin emirleri sadece bayanlara inmemiştir. kapalı kızların kendini muhafazakar diye addettiren beyler tarafından eleştirilmesi moda oldu zaten (sözüm meclisten dışarı) bu beyler kendileri dört dörtlük müslümanmış gibi kapalı kızların bir hatasını gördümü verir veriştirirler. peki facebook gibi manken manken kızların fotoğraflarını koyduğu bu siteye muhafazakar erkeklerin girmesi ne kadar doğrudur? Yoksa Rabbim erkeklere gözlerini haramdan sakınma emrini haşa vermemiştir? yada en artistik resmini facebook a koyan bu muhafazakar beylerin resimlerini gören kendini bilmez hemcinslerim "ay ne yakışıklı çocuk..." diye içlerinden geçirdiklerinde o muhafazakar beylere vebali olmaz mı???
grubun başlığı bana pek komik geldi. bense şöyle bir kampanya başlatmak istiyorum "MUHAFAZAKAR(!) GENÇLERİN (CİNSİYET AYRIMCILIĞI YAPMADAN) FACEBOOKTA HESABI OLMASINI İSTEMİYORUM." anlayana....
başka değinmek istediğim noktada şudur ki bu sitede akparti fotoğraf albümü diye bir konu var mı yok mu? peki hatayı düzeltmeye niye bu siteden başlanmıyor?
not: gerçek hayattaki gözlemlerimle yazdım bu yazıyı muhafazakar beyler derken sözüm meclisten dışarıydı kimse alınganlık yapmasın
Üç mevsim
02-03-2010, 05:14
Milli Mücahide
Facebook'un pislik olduğuna katılmıyorum. Böyle birşey yok. facebook demek İnternet demek. Facebook, İnternetin özetidir.
Facebook'ta yaptığınız işler ya da karşılaşacağınız video, resim yazı vb şeyler arkadaş listenizle ve üye olduğunzu gruplarla sınırlıdır. Bunları doğru seçtikten sonra problem yok. Tıpkı internet gibi nasıl kullandığınıza bağlıdır hatta bu minvalde internetten daha masumdur. Facebook asla arkadaş bulma sitesi değildir, gitgide de bu algıdan uzaklaşıyor. İnsanın bir konu hakkında doığru analiz yapabilmesi için onu iyice tanıması gerekir. Bunnu yapmadan da analiz yaparız ama doğru olmaz.
Düşüncelerinize saygı duymakla beraber çok dar ve sığ olduklarını da söylemem lazım. Kendi minik dünyanızdan bakarak -muhafazakar erkeklerin Facebook'ta hesabı olmasını istemiyorum- deme hakkınız da olabilir konu ne kadar muhataplarıyla ilgili olsa da kafası olan düşünüyor ve ağzı olan da konuşuyor, onun için yapacak birşey yok.
Eğer bu grubun başığına bakarak bu muhafazakar erkek yorumunu yaptıysanız aynen katılıyorum.. Bu grubun başlığındaki haddi aşan, tek taraflı tavır bunu hakediyor.
Ha vakit kaybı dersiniz boş uğraş dersiniz anlarım ama pisliklik bir durum yok ortada.
Facebook amacına uygun kullanıldığında, oldukça güzel.
Kızların resimlerini koymasında bir sakınca görmüyorum kendimde resimlerimi koyuyorum ama sadece arkadaşlarım görebiliyor ve tanımadığım hiç kimseyi arkadaş olarak eklemiyorum.
Forumdaki fotoğraf albümünün da hata olduğunu düşünmüyorum, nasıl insanlarla konuştuğumu görmek isterim.
xhidayet
02-03-2010, 09:00
Maalesef kötü amaçlara hizmet eden bir çok kişinin tuzağı adeta mayın tarlası gibi facebook gibi paylaşım sitelerinde gençleri bekliyor.
Özellikle kirli dünyadan uzak bir hayat gayesini kendine dustur etmiş mütedeyyin ailalerin çocukları, sokakların ve çirkef dünyanın çeşitli akıl oyunlarının farkına varamadıkları için bu korkunç bubi tuzaklarının pimine basmaktalar.
Ben kendi hayat tecrübem içinde ne hafızların, ne mücahidelerin karanlıklarlar da yok olup gittiklarine şahit oldum.
Bu önemli konuyu açtığı ve değerli yorumlarıyla bize akil yolu gösteren kardeşlerime de çok teşekkür ederim.
ishakyilmaz
02-03-2010, 17:11
Bazı arkadaşlar kendilerini oldukça gülünç duruma düşürecek kıyaslamalar yapmaktadırlar!Özelikle grubun isminden yola çıkarak,muhtevasını kavramadan bu konuda bayan-erkek kıyaslaması yapmaları oldukça komik bir durum.Bu konunun erkekler içinde aynı tehlikeleri taşıdığından bahsetmektedirler.Allah aşkına burada bayanlarla erkeklerin durumu bir midir?Burada kadın-erkek eşitliği veya hem cinslik ön plana çıktığı bilinirken,neden böyle gülünç kıyaslamalar yapılıyor anlamış değilim!!!
facebookla ilgili bu benim kendi düşüncelerim. ama ne yazıkki insanlar facebook un türk genci üzerinde potansiyel tehlike oluşturduğunun farkında bile değil.
facebooka üye olma sıralamasına türkler 1. sırada ama kitap okuma sırasında dünya ortalamamız 27. gençler hadiyin ALLAH DAVASINI savunan bir gruba katılalım facebookta denildiğinde üyler onbinleri aşıyor neden bir tık yetiyor ona. o gruba üye olarak kendilerini mücahid mücahide zannediyorlar gerçek hayatta peki nerede bu gençler???? orada cihat narası atan gençlerin çoğu (istisnalar hariç) gerçek hayatta en ufak bir aktivesi bile olmamıştır.
türk genci facebookla beyinlerini uyuştursun resim paylaşsın videolara yorum yapsın bakalım, o sırada siyonist güçler atı alıp üsküdarı geçsin. sonrada oturup halimize ağlıyalım türk genci neden böyle diye.
grubun içeriğini göremedim çünkü üyelik istiyor. ama gülünç duruma düştüğümü düşünmüyorum. sadece biraz tabuları yıkıp hep muhafazakar (!) erkekler mi kapalı kızları eleştirecek birazda biz kapalı kızlar muhafazakar erkekleri eleştirelim dedim o kadar.
bu arada erkeğin facebooka resim koyması uygunmudur diye bir soru sordum buna cevap verilmemiş sadece eleştirilere devam edilmiş.
hala da ortaya attığım hipotezin arkasındayım siz resim koymaya takılmışsınız bence hiçbir islami gencin hesabı olmaması lazımdır.
katılırsınız yada katılmazsınız ama benim düşüncelerim bu.
peki hangi genç facebookun arkasında olduğu şirketin sahibinin israil olduğunun farkında???
türk genci uyutuluyorsun facebook gibi hiçbir faydası olmaya sitelerle. uyanmak istemiyorsan ne diyeyim iyi uykular...
Üç mevsim
02-03-2010, 18:13
Milli Mücahide söyledikleriniz Facebook'la alakalı değil İnterneti tarif ediyorsunuz. Önceki mesajımda yazdığım gibi..
Bu forumda aynı minvalden bir örnektir.
facebook hesabım yok oldu en fazla 15 günn açık kaldı bana hiç uygun biyer değil...
kızların o resimleri ve altındaki o yorumlar...ve o bayanın bi okadar alttan alan basit yorumları....ben facebook taki erkeklerin hesabınada karşıyım...
hele bide doğun günlerinin tarihi ve parti yapacakları yerini yazmıyorlarmı ...b,de tanıyıp tanımadıklarını davet etmiyorlarmı...
neyse gayet duyarlı davranış ama ne kadar önleyici oluır oda ayrı...
Muahbbetin bitme noktasına geldiği çağımızda, insanların iletişimde ki bir numaralı tercihi internettir. Bir çok şeyi internet aracılığı ile başkalarına yansıtabilmek çok daha kolay. FAcebooka resim koymama tercihinize birşey diyemem, kişisel görüşünüz ve hakkınızdır ama kimse Facebook için (doğru kullanıldığı sürece) kötü diyemez.
Olaya birde şu açıdan baksanız. Memlekette aile menşeylerinden dolayı dinden ve memleketten meselelerinden bi haber insanlar mevcut ama bu insanlar internetleiçli dışlı ve şu anda facebbok hesabı olmayan çok az insan var. Onlara bazı şeyleri öğretebilmek veya bazı gerçekleri gösterebeilmek adına Facebook ideal bir paylaşım sitesi. Paylaştığınız bir bağlantı arkadaşlarınız ve arkadaşlarınızın arkadaşları vasıtsası ile o kadar çok kişiye ulaşmakta ki belki birilerinin gözünü açmaya yardımcı olabilirsiniz...
Olaylara at gözlüğü ile bakmasak, biraz daha geniş düşünsek, daha iyi olur kanaatindeyim...
DadaşAkp
02-03-2010, 18:19
akp facebook sol alt kısıma akp ampul amlemi olmasını vede herkesin facebook eklemesnini isterim bu uygulama olsun vede bizleri ezmeye calışanlarını kınıyorum
ishakyilmaz
02-03-2010, 18:21
Arkadaşlar konu ekseninde yorum yaparsanız daha makbülle geçer!Konumuz internettin zararları-faydaları değildir!Konumuz özelikle internetti bilinçsiz olarak kulanan muhafazakar bayanlar!!!
Ümmü seleme kardeşim,ne kadar etkili olur diye bir düşüncede bulundu.Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki;
1-Amacımız bir kişide olsa ona bu yanlışı ve zararı ulaştırmak,yanlıştan döndürmek!
2-Karınca misali bu hayırlı ve faydalı hizmettin yolunda elimizden geleni yapmak.
3-İnanılmaz bir destek söz konusu.Bu çalışmaya 2-3 gündür başladık,istikrarlı olarak.Şayet devam ederse büyük yankı uyandıracak ki bu bizim için önemli değil,önemli olan mesajımızı kardeşlerimize ulaştırmaktır!!!
Tehlikenin sahası bu kadar dar değil , nefis taşıyan her insan her alanda imtihan ile yüzgözdür onun dairesini daraltma kimsenin haddine değil.Beyninimizi uyuşturmak için çok şeyleri alet edebiliriz, bizler iradenin hakkını yeteri kadar veremediğimiz her noktada uyuşmuş durumdayızı zaten. Facebooka Erkeklerin resim koyması veya koymaması ne kadar doğru onu bilemem ama genel kanı sorun olmayacağına yöneliktir. Erkekler koyarsa bizlerde koyabiliriz diyen bayanlar da cıkabilir onlarında kendilerine has sebeblleri vardır. Tehlikeli durumları olabileceği gibi faydasız şeylerde kullanılacağını herkes aklı ile hesaplar. Facebook siyonist malıdır diye ondan uzak durmak çok ilkel bilişim dünyasında bu nazarla hareket etmek gerekirse hayatımızdan bir çok şeyi dışarı atmamız gerekcek işimize gelen kısımlarından faydalanıp direndiğimiz noktalardaki kısımları ile insanları yargılamak kolaydır nasıl olsa senin de yarın hayatına girecek öylede olmadımı bir çok şeye geçmişte direnilmiş ama sonra hayatın bir gerçeği olmuş aslında bu konuda biz yeniliklere karşı cıkma yerine onları faydalı noktalarda kullanabilecek kıvama gelmemiz gerek.
Facebook' a siyonist malı diyenlerin Pc lerindeki microsft veya diğer yazılımlarının kimin malı olduklarını bilmiyorlar mı acaba...
Yoksa Müslümanlar yeni yazılımlar yazıp patent aldılarda bizim mi habrimiz yok...
Milli Mücahide söyledikleriniz Facebook'la alakalı değil İnterneti tarif ediyorsunuz. Önceki mesajımda yazdığım gibi..
Bu forumda aynı minvalden bir örnektir.
evet aslında haklısınız forumlarda ne yazıkki aynı durumda. ama internet çılgınlığına facebook körük oldu başında 2 saat oturan gençler 4 saat oturur hale geldiler. lise dönemlerimde bende kendimi fazlasıyla kaptırmıştım forumlara ama elhamdülillah şu an sanal alemde laf yarıştırmanın hiçbir faydası olmadığının farkına vardım. RABBİM gençlerimizi bu gafletten kurtarsın. sanal alemde değilde gerçek alemde çabalama azmi versin inşALLAH.
Ümmü seleme kardeşim,ne kadar etkili olur diye bir düşüncede bulundu.Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki;
1-Amacımız bir kişide olsa ona bu yanlışı ve zararı ulaştırmak,yanlıştan döndürmek!
2-Karınca misali bu hayırlı ve faydalı hizmettin yolunda elimizden geleni yapmak.
3-İnanılmaz bir destek söz konusu.Bu çalışmaya 2-3 gündür başladık,istikrarlı olarak.Şayet devam ederse büyük yankı uyandıracak ki bu bizim için önemli değil,önemli olan mesajımızı kardeşlerimize ulaştırmaktır!!!
abi bu destek verenlerinin çoğunun aslında düşüncesi budur ve zaten uyguluyordur...
tabiki eğer o resim koyanlara ulaşıp onlara yanlışlarını farkettirir ve bu yanılgıdan kurtarırsanız sizi ayakta alkışlarım ve sizinle gurur duyarım...
fakat resim koyanlar bunu bile bile koyuyorlar..
kimse bana çıkıpta bu konuda hiç bilgimiz yok demesin...
ama ne diyim Allah yolunuzu açık etsin..işiniz zor kolay gelsin..
(düş hekimi bir yazı yazmıştı o yazıyı mail olarak çekmiştim ama bu ne biçim yazı diyip resim koymaya devam eden kişileri tanıyorum..)
Facebook' a siyonist malı diyenlerin Pc lerindeki microsft veya diğer yazılımlarının kimin malı olduklarını bilmiyorlar mı acaba...
Yoksa Müslümanlar yeni yazılımlar yazıp patent aldılarda bizim mi habrimiz yok...
ama bu yazılımlar vasıtasıyla benim sülaleme kadar bütün kimlik bilgilerimi öğrenmiyor değil mi siyonizm peki facebookta öğrenmediğinin garantisini verebilir misiniz????
neyse ben söyleyeceklerimi söyledim. dediğim gibi değil facebook a forumlara bile çok takılmamak lazım.
bu bu konudaki son mesajımdır. Selametle kalın inşALLAH....
ama bu yazılımlar vasıtasıyla benim sülaleme kadar bütün kimlik bilgilerimi öğrenmiyor değil mi siyonizm peki facebookta öğrenmediğinin garantisini verebilir misiniz????
Siyonistler sizden fayda geleceğini bilse uydu aracılığı ile sizi nokta takibi ile rasatlarlar pek takılmayın bu noktalara :) o kısımlara kadar iç dünyaların fesatlığından arınalım her şey o vakit rayına girer.
Forumlara takılmayalım derken , sizin önerdiğiniz partinin herhangi birine takılma özgürlüğümüz oalcakmı :))
Facebookda sizin girmediğiniz hiç bir bilgiye ulaşamazlar...
Neyse konuyu amacından saptırmayalım...
Konu fazlasıyla çarpıtılmış. Konuyu açan arkadaş çok doğru ifadelerle anlatmış zaten ne anlatmak istediğini. Farklı farklı konulara sapmanın ne alemi var?
Yazılanlara katılmayabilirsiniz ama konunun dışına çıkarak bunu yapamazsınız.Sadece konunun içeriği ile alakalı eleştirebilirsiniz. En azından konuyu açan arkadaşa saygı göstermek açısından bunu yapmalısınız.
Gerçek anlamda Muhafazakar olan bir bayan bu konuda yapması gereken tek kuralın resimlerini oraya buraya koymaması gerektiğini bilir zaten. Ha oldu da bazı bayanlarımız bu kadar derin düşünememiştir ve resmini sitelere koyarak bir hata yapmıştır mantığıyla ; bir uyarma niteliğinde , bir iyi niyetle bu konunun açıldığını düşünüyorum.. Ortada artniyet aramanın kimseye faydası olmaz..
Bazı arkadaşlar kesin bir dille 'o site kötüdür bu site kötüdür' deyip durmuşlar tüm yorumları boyunca..Ama bunları söyleyen arkadaş şunu da düşünmelidir bunları yazarken ; herkes o tür sitelere aynı amaçla girmez.
Benim tek bildiğim ; istisnasız her şey kişide biter. Kişi nereye savrulmak istenirse oraya savrulur.
Adını verdiğiniz sitelere girenler için de aynı şey geçerli. Bu yüzden bırakın genelleme yapıp , bazı siteleri yerden yere vurmayı.
ÇAĞINZEYNEBİ
02-03-2010, 21:26
rezillik..
ishakyilmaz
02-04-2010, 16:13
rezillik..
Zeynep hanım sadece 'rezillik' deyip durakladınız.Bunu ne için rezillik diye anlayalım?Biraz daha açabilir misiniz?
fütüvvet
02-04-2010, 17:36
demekki tesettürde bazı bayanlar için makyaj malzemesi..
göstermenin başka bir boyutu..
beğendirmenin aracı..
illa birileri baksın arasın sorsun peşime düşsün diyedir..
açık saçıktır ama bir arada örtünür..tesettürle kendini gösterir..
inanmaz ama inananlar gibi giyinir..
beğenmez ama sırf beğenenler olur diye örtünenlerden olur..
karıştırmamak lazım..
fütüvvet
02-04-2010, 17:38
facebookla ilgili bu benim kendi düşüncelerim. ama ne yazıkki insanlar facebook un türk genci üzerinde potansiyel tehlike oluşturduğunun farkında bile değil.
facebooka üye olma sıralamasına türkler 1. sırada ama kitap okuma sırasında dünya ortalamamız 27. gençler hadiyin ALLAH DAVASINI savunan bir gruba katılalım facebookta denildiğinde üyler onbinleri aşıyor neden bir tık yetiyor ona. o gruba üye olarak kendilerini mücahid mücahide zannediyorlar gerçek hayatta peki nerede bu gençler???? orada cihat narası atan gençlerin çoğu (istisnalar hariç) gerçek hayatta en ufak bir aktivesi bile olmamıştır.
türk genci facebookla beyinlerini uyuştursun resim paylaşsın videolara yorum yapsın bakalım, o sırada siyonist güçler atı alıp üsküdarı geçsin. sonrada oturup halimize ağlıyalım türk genci neden böyle diye.
grubun içeriğini göremedim çünkü üyelik istiyor. ama gülünç duruma düştüğümü düşünmüyorum. sadece biraz tabuları yıkıp hep muhafazakar (!) erkekler mi kapalı kızları eleştirecek birazda biz kapalı kızlar muhafazakar erkekleri eleştirelim dedim o kadar.
bu arada erkeğin facebooka resim koyması uygunmudur diye bir soru sordum buna cevap verilmemiş sadece eleştirilere devam edilmiş.
hala da ortaya attığım hipotezin arkasındayım siz resim koymaya takılmışsınız bence hiçbir islami gencin hesabı olmaması lazımdır.
katılırsınız yada katılmazsınız ama benim düşüncelerim bu.
peki hangi genç facebookun arkasında olduğu şirketin sahibinin israil olduğunun farkında???
türk genci uyutuluyorsun facebook gibi hiçbir faydası olmaya sitelerle. uyanmak istemiyorsan ne diyeyim iyi uykular...
tebrikler kardeşim..
milli mücahide noktayı koymuş..
Defne Naz
02-04-2010, 21:28
Çok güzel bir konuya değinilmiş.Ben bayanların hele ki tesettürlü bayanların herhangi bir intenet sitesine fotoğraf koymasına kesinlikle karşıyım.Çünkü başını örten bir insan bazı şeylerin farkına varabilmeli.Maalesef bazı insanlar o kadar kötü ki bu fotoğrafları ele geçirip iğrenç şekilde montajlayabiliyorlar.İnternet siteleri her ne kadar güvenli gibi gözüksede gelişen teknoloji sayesinde bizim haberimiz olmadan hiç tanımadığımız insanlar sayfamızı tamamen ele geçirebiliyorlar. Yani bizim arkadaşlık tekliflerini kabul edip etmememiz o kadar önemli değil.
ishakyilmaz
02-04-2010, 21:38
http://profile.ak.fbcdn.net/object2/170/95/n101179756943_4404.jpg
"Ey kadınlar! Herkesin dikkatini çekecek şekilde giyinmeyiniz. Başkalarını sizinle meşgul olmaya zorlamayınız. Gözleri aracılığıyla insanların gönüllerini avlayacak şekilde güzellik gösterilerinde bulunmayınız. Yürürken ağır başlı olunuz. Ellerinizle işaretler yapmayınız. Yüzünüzü göstererek kaş ve göz oyunlarına baş v...urmayınız. Hele kırıtarak hiç yürümeyiniz. Yabancı bakışları üzerinize toplayıcı hareketlerden sakınınız. Mücevherlerinizi, bilezik ve sairenizi, gizleyiniz: Bunları şangırdatarak seslerini duyanların gönüllerini avlamaya kalkmayınız. Konuşmanız gerekiyorsa ciddi olunuz. Fiskos yapmayınız. Ölçülü konuşunuz. Bu kanun ve prensipleri nazarı dikkate aldığınız taktirde sokağa çıkmanızda herhangi bir sakınca yoktur."
http://profile.ak.fbcdn.net/object2/170/95/n101179756943_4404.jpg
"Ey kadınlar! Herkesin dikkatini çekecek şekilde giyinmeyiniz. Başkalarını sizinle meşgul olmaya zorlamayınız. Gözleri aracılığıyla insanların gönüllerini avlayacak şekilde güzellik gösterilerinde bulunmayınız. Yürürken ağır başlı olunuz. Ellerinizle işaretler yapmayınız. Yüzünüzü göstererek kaş ve göz oyunlarına baş v...urmayınız. Hele kırıtarak hiç yürümeyiniz. Yabancı bakışları üzerinize toplayıcı hareketlerden sakınınız. Mücevherlerinizi, bilezik ve sairenizi, gizleyiniz: Bunları şangırdatarak seslerini duyanların gönüllerini avlamaya kalkmayınız. Konuşmanız gerekiyorsa ciddi olunuz. Fiskos yapmayınız. Ölçülü konuşunuz. Bu kanun ve prensipleri nazarı dikkate aldığınız taktirde sokağa çıkmanızda herhangi bir sakınca yoktur."
tesetturlu kadınlarımız bunlara uysaydı,böyle rezıllıklerle karşılasmazdık .çok üzücüü :(
bu yalnızca kapalı kardeşlerimiz için değil, açık olan kardeşlerimiz içinde geçerli ve ciddi bir durum diye düşünüyorum. günümüzde teknolojinin faydalı olduğu kadar çok zararlı yönleride mevcuttur, bir bayan olarak üzülerek söylüyorumki çoğu kardeşlerimiz kötü yönlerinin kurbanı oluyor. ayrıca şunu eklemekte isterim bir arkadaşımız yorumunda bazı kişiler hak eder hiçmi görmemiş engel olabilirdi demiş. bende katılıyorum, suç duyurusunda bulunup hesabını dondurabilirdi bu kişinin yararına olurdu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.