fatih kısaparmak balon baskılı balon Nasılsınız? - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasılsınız?

Terennüm
09-20-2010, 21:45
http://bircanogankul.files.wordpress.com/2009/11/ihtiyar.jpg
Bir gün misafirimiz Muhterem Hocamıza “Nasılsınız?” diye sorunca, onun cevabı şöyle olmuştur:
Ne diyeyim ki, bari ben de seleflerim gibi cevap vereyim: Bir ayağı çukurda olmasına rağmen, öbür tarafa nasıl gideceğini, devrilerek mi yoksa meleklerin kanatlarında uçarak mı öteye geçeceğini, kabirde Münker-Nekir’in suallerine karşılık ne diyeceğini, mizanda sevap kefesinin mi yoksa seyyiatının mı ağır geleceğini, “Hadi yürü!” hitabını duyduğu zaman Cennet’e mi sevk edileceğini, Allah korusun Cehennem’e mi sürükleneceğini…bilmeyen bir insanın nasıl olması beklenirse, işte ben de öyleyim!
İbretlik Hatıralar’dan

El Emin
09-20-2010, 21:49
Alimle Cahil arasındaki fark!

merve
09-20-2010, 23:15
Ben 'iyiyim' diyorum diye cahil mi oluyorum bu durumda ??????

El Emin
09-20-2010, 23:17
Ben 'iyiyim' diyorum diye cahil mi oluyorum bu durumda ??????

Dünya zaviyesinden bakmış oluyorsun daha doğrusu oluyoruz.Ama ebedi hayat zaviyesinden bakmıyoruz.

merve
09-20-2010, 23:21
Dünya zaviyesinden bakınca cahil mi olunuyor ???

Cihan_ŞümuL
09-20-2010, 23:24
merve soruların çok hoş:)

İntifada
09-20-2010, 23:25
Hamd olsun demek yeter merve...
bu kadar uzun bir cevap vermesende olur...
ama iyiykende kötü demen güzel olmaz...
hamd olsun iyiyim cuk oturur...

El Emin
09-20-2010, 23:26
Dünya zaviyesinden bakınca cahil mi olunuyor ???

İlmi olsa da ilmiyle amel etmemiş oluyor.Vuku bulmamış ilminde bilmemeden farkı yok.Sonuçta cahil de bilmiyor yapıyor biz biliyoruz da yapıyoruz.Aslında çağımızın sorunu bu bilgiye kolayca ulaşılabiliyor ve hemen herkes biliyor.Ama uygulayan yok.Sorunda burada.

merve
09-20-2010, 23:33
Yavuz kardeşimin dediği gibi hamd olsun desem, hangi zaviyeden bakmış oluyorum ???

İntifada
09-20-2010, 23:34
Yavuz kardeşimin dediği gibi hamd olsun desem, hangi zaviyeden bakmış oluyorum ???

tam yerinden bakmış olursun...

El Emin
09-20-2010, 23:35

Haddim olmadan sorunuza cevap verdim sizde fırsattan istifade şu cahile çok yükleniyorsunuz.El insaf..

merve
09-20-2010, 23:42
tam yerinden bakmış olursun...

Yavuzcum sen öyle diyorsan tamam :)
Bu konu için sorularım burada bitti, başka konularda görüşmeyi diliyorum :)

merve
09-20-2010, 23:46
Haddim olmadan sorunuza cevap verdim sizde fırsattan istifade şu cahile çok yükleniyorsunuz.El insaf..

Estağfurullah canım :) Bu akşamlık seninle biraz uğraşmam gerekiyormuş demekki :)
Nasibini aldın diyelim ;1
Ben sana cahil demiyorum aman, tehlikeli sular oralar ben öyle sulara girmem :):)
Şimdi Adem abiniz gelecek, güzelim başlıkta sohbet etmeyin diyecek, azar işitmek istemiyorum.
Sorularıma cevap veren beni aydınlatan Muhammet ve Yavuz a teşekkürler :saygılar::saygılar:

El Emin
09-20-2010, 23:48
Estağfurullah canım :) Bu akşamlık seninle biraz uğraşmam gerekiyormuş demekki :)
Nasibini aldın diyelim ;1
Ben sana cahil demiyorum aman, tehlikeli sular oralar ben öyle sulara girmem :):)
Şimdi Adem abiniz gelecek, güzelim başlıkta sohbet etmeyin diyecek, azar işitmek istemiyorum.
Sorularıma cevap veren beni aydınlatan Muhammet ve Yavuz a teşekkürler :saygılar::saygılar:

Estğ. aydınlatmak ne haddime bu arada görünen köy kılavuz istemiyor sizin demenize gerek yok cahilliğim aşikar.

Terennüm
09-21-2010, 12:19
Alimle Cahil arasındaki fark!
yanlış bir yorum hocaefendi burada halini arz etmekte.. bir müslümanın nasıl olması gerktiğini bize hatırlatıyor..nedir o havf ve reca hali(korku ve ümit) yani bir müslüman ne Allahın rahmetinden ümidini keser nede ben bukadar günah işledim Allah beni affetmez korkusna düşer..

El Emin
09-21-2010, 17:25
yanlış bir yorum hocaefendi burada halini arz etmekte.. bir müslümanın nasıl olması gerktiğini bize hatırlatıyor..nedir o havf ve reca hali(korku ve ümit) yani bir müslüman ne Allahın rahmetinden ümidini keser nede ben bukadar günah işledim Allah beni affetmez korkusna düşer..

Zaten dediğim o niyetleydi.Cahil sadece tek bir açıdan bakar ama alim(alim sadece bilen demek değildir bildiğiyle amel eden demektir.) ise olayı Tüm yönleriyle değerlendirir ve ahiret penceresinden bakar.Ben yorumumun yanlış olduğunu düşünmüyorum.